:roll:
Gouden medaille voor RODENBACH Caractère Rougexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Brouwerij RODENBACH nam op 14 november, naar aanleiding van de European Beer Star xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2012 competitie in Nuremberg, een gouden medaille voor RODENBACH Caractère Rouge in ontvangst. Dit is dit jaar de achtste erkenning op het palmares van de West-Vlaamse brouwerij RODENBACH !
De European Beer Star competitie wordt als de grootste Europese professionele bierproefwedstrijd beschouwd. Er werden 1.366 bieren uit 45 landen door 102 bierexperten gekeurd. RODENBACH Caractère Rouge werd, door de kwaliteitsjury, in de categorie Belgian Style Fruit Sour Ale met goud bekroond.
Zowel in het binnen- als in het buitenland herontdekt de consument RODENBACH. Het bier van gemengde gisting rijpt er gedurende twee jaar op eikenhouten foeders. Biergoeroe M. Jackson noemde RODENBACH ooit The most refreshing beer in the world. Het unieke brouwproces, de specifieke rijping op eik en het verfrissende karakter van dit eigenzinnig bier spreken de bierliefhebber meer dan ooit aan ! Sterk is dat deze stijgende interesse wordt bevestigd door nationale en internationale erkenningen op hoogstaande bierwedstrijden. Deze gouden medaille, de 8ste erkenning in één jaar tijd, is een geweldige troef voor de brouwerij.
RODENBACH Caractère Rouge: complex, rijk geschakeerd bier
In 2011 ontwikkelden twee sterren chef Viki Geunes en de brouwers van RODENBACH een eerste proefbrouwsel van de RODENBACH Caractère Rouge waarna het in 2012 als exclusieve Limited Edition werd gelanceerd. De brouwers laten het RODENBACH bier, dat traditioneel twee jaar lang op grote eiken foeders rijpt, gedurende zes maanden verder met verse krieken, frambozen en veenbessen macereren. Het resultaat is RODENBACH Caractère Rouge, een uitzonderlijke RODENBACH met maceratie op fruit en een alcoholvolume van 7%.
Brouwmeester Rudi Ghequire omschrijft het bier als: Een vineus bier , met een zeer complexe fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. In de ondertoon de geur van viooltjes, leder en lichte tabak. In de smaak komt het fruitbier eerder zuur over maar dan van een bijzondere puurheid.
Viki Geunes: De lichte restzoetheid brengt evenwicht in de smaakdriehoek tussen zuur, zoet en droogheid. Deze droogheid is hoofdzakelijk afkomstig van de veenbessen, die het bier een bijzonder lange en zuivere afdronk bezorgen. Het bier doet denken aan de unieke combinatie van delicaatheid en kracht van een frisse bourgogne wijn.
|