:!:
Dean Masschelein van restaurant Boury is Viskok van het Jaar 2013 xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dean Masschelein van restaurant Boury is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2013. Al voor de 24ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, rode poon, als hoofdingrediënt.
Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden om het live tegen elkaar op te nemen in de demonstratiekeuken van Horeca Expo. Deze finalisten waren Danny Bervoets van Restaurant The Dining Room in Lippelo, Michael Mayérus van Restaurant Le Sanglier des Ardennes in Durbuy, Willem Koopman van Hostellerie le Fox in De Panne, David Crabbe van restaurant Aneth in Bruggeen Dean Masschelein van restaurant Boury in Roeselare
De professionele jury samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste Belgische restaurateursverenigingen werd voorgezeten door Guy Van Cauteren. Dean Masschelein van restaurant Boury maakte de meeste indruk op de jury en won
de wedstrijd met 'Rode poon in 2 bereidingen: fris gemarineerd, raapjes, koolrabi, quinoa en bergamot en gelakt, gefermenteerde look en pompoen jus van sesam'.
De winnaar ontving de trofee van de Viskok van het jaar, ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van 1.250, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve in Kruishoutem, en een waardebon van 250 van Flanders Expo, te besteden bij het ISPC. De laureaten ontvingen elk: een 'Vis van het jaar'-diploma, een dinerkaart voor twee personen in t Laurierblad in Berlare.
|