Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestmaaltijden

    De konfijten van Didden : een feestmaaltijd voor elke dag!

     

     

     

    De verschillende soorten konfijten van Didden : Elf variëteiten, bijzonder smaakvol en die voor vele toepassingen kunnen worden ingezet. De voorgestelde combinaties zijn verre van uitgebreid en er is nog plaats voor creativiteit!

     

    Uienkonfijt: het bijzonder subtiele en traditionele recept met toetsen van roze peper en rozijnen. Perfect te combineren met zowel ganzenlever als gevogelte. Ardense uienkonfijt: de zachtheid van de uien samen met het fruitige van de framboos. Overheerlijk met wild – als gebraad of terrine-maar ook smaakvol met een goede boerenpastei. Uienkonfijt met sinaasappel: met een subtiele bittere toets dankzij sinaasappelschilletjes, een bereiding die onder andere perfect past bij eend.

     

    Uienkonfijt met peperkoek: zachte en tegelijk geparfumeerde toetsen om uw terrines maar ook koud vlees op een unieke manier te vergezellen. Sjalotkonfijt met speculaas: de licht uitgesproken sjalotsmaak met de kaneel-en kruidnageltoetsen van speculaas gaan ideaal samen met de licht gekruide wildterrines. Vijgenkonfijt: alle zachtheid van de verse vijg op smaak gebracht door een beetje azijn, met een zachte textuur die zowel ganzenlever als een hartige kaas kan vergezellen.

     

    Bosvruchtenkonfijt: aardbeien, blauwe bosbessen en braambessen gaan een perfecte combinatie aan met Xeres-azijn om een wildgebraad, een terrine of een goed gerijpte kaas op een overheerlijke manier te vergezellen. Sinaasappelkonfijt: op smaak gebracht met een toets van Grand Marnier, de combinatie van het fruitige en het bittere geven nog meer smaak aan eendefilet – of waarom niet?-aan gebakken Sint-Jakobsnoten. Bereide veenbessen: authentieke veenbessen die traditiegetrouw wild vergezellen maar dat ook perfect doen met gevogelte en zelfs harde kazen. Appel-peerkonfijt met kaneel: een uitzonderlijk evenwicht, de combinatie van appels-peren-kaneel die op een bijzonder smaakvolle manier subtiel vlees of blauwe kazen vergezellen. Mangokonfijt: dankzij de subtiele en exotische toetsen van goedgerijpte mango’s en een lekker gemberaccent, past dit konfijt onder andere bij gevogelte.

     

    Konfijten in 150 gr: beschikbaar in fijne kruidenierszaken, slagerijen en traiteurzaken. Konfijten in 220 gr: beschikbaar in de Belgische groothandel, van november tot december bij Carrefour, Champion; het hele jaar door bij Colruyt, Cora, Makro, Spar. Prijs : naargelang de soort, ligt de consumentenprijs van de konfijten tussen 2,05 € en 2,95 €. www.diddenfood.com

     

     

     





    22-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintersport voor iedereen

    WINTERVAKANTIE VOOR IEDEREEN

     

     

     

    Bij vele gezinnen staat er jaarlijks een wintervakantie gepland. Een reis om naar uit te kijken, soms meer dan een zomervakantie. Wie met de familie richting Alpen reist, wil ongetwijfeld een bestemming waar groot en klein, ouders en kinderen vanalles kunnen beleven. Iedereen is welkom het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta, ook minder valieden die evenveel sneeuwpret zullen beleven.

     

    De toeristische diensten van Valle d’Aosta pakken uit met ‘family building packages’. Het zijn all-in vakantiepakketten voor families met kinderen in wintersportplaatsen met veel recreatiemogelijkheden. Overnachtingen, skipassen en activiteiten voor het ganse gezin zijn inbegrepen. Dat is niet alleen makkelijk maar ook tijdbesparend want je hoeft zelf niets meer uit te zoeken.

     

    Het doel van de ‘family building’ pakketten is om families dichter bij elkaar te brengen. Ver weg het werk, huishoudelijke taken, school of andere stresserende activiteiten uit het dagelijkse leven.

    De vakantie wordt gezamenlijk doorgebracht maar elk gezinslid kiest een activiteit die hij of zij het meest past. Op die manier geniet iedereen met volle teugen, op eigen ritme, wat ook de groepssfeer ten goede komt. Kinderen neem deel aan skilessen of amuseren zich in een sneeuwpark. Er is gezamenlijke familiepret in het zwembad, op de schaatspiste of tijdens het bobsleeën. Terwijl de kinderen op stap zijn met een professionele monitor genieten de ouders van lokale gastronomie, van relaxen in een wellness center of van winkelen in de hoofdplaats Aosta.

     

    Iedereen welkom, ook minder valieden

    Je zou denken dat een wintervakantie voor mensen met  een geestelijke of lichamelijke handicap niet weggelegd is. Niets is minder waar in Valle d’Aosta want daar zijn ook minder validen meer dan welkom.  Speciaal opgeleide monitoren van de skischool in Courmayeur wachten hen op in diverse skistations voor een professionele begeleiding. Op basis van de beperking van de persoon wordt speciaal aangepaste apparatuur voorzien. Een kruk als steun bij het skiën of een  bijzonder snowboard (BASS systeem) met metalen constructie waar de persoon aan wordt vastgehecht, om samen met de monitor naar beneden te glijden. Zo kunnen ook mensen met lichamelijke beperkingen aan de onderste ledematen ook een snowboard ervaring beleven. In Val Ferret en Arpy kan men Nordic skilessen volgen en in andere stations kan men tevens op aanvraag snowboarden, alpine skiën of langlaufen. www.sicuramentevacanze.it en scrivi@sicuramentevacanze.it.

     

    www.visitaosta.be, www.lovevda.it: officiële websites van de autonome regio Valle d’Aosta met informatie over accommodaties, actieve vakanties, bereikbaarheid, kant en klare arrangementen én evenementen.

     

    22-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Air Europe

    Air Europa:  vanaf 3 december van Brussel naar Madrid  en door naar Latijns Amerika !

     

     

     

    De grootste Spaanse private luchtvaartmaatschappij Air Europa werkt continu aan de kwaliteit en de uitbreiding van zijn vloot en netwerk. Air Europa bestaat 25 jaar en start op 3 december 2012 de lijn Brussel/Madrid. Dat opent voor de Belgische markt, zowel business als leisure travel, tal van nieuwe mogelijkheden, niet in het minst richting Latijns Amerika dankzij de vele connecting flights vanuit Madrid.

     

    Air Europa, lid van de luchtvaartalliantie Skyteam, kan met verschillende sterke troeven uitpakken: een super moderne vloot , zeker met de recente aanvulling van vier Boeing 737/800 van de laatste generatie,  jaarlijks bijna 9 miljoen passagiers, een milieuvriendelijk label aangaande CO2-uitstoot, een meertalige en kwalitatieve service en een netwerk dat ook voor de Belgische reizigers heel wat in petto heeft.

     

    De nieuwe verbinding vanuit Brussel naar Madrid, vanaf 3 december, is een interessante en prijsgunstige aanvulling op de reeds bestaande connecties. Maar deze Brussel/Madrid service van Air Europa opent tal van bijkomende mogelijkheden. Om te beginnen een verhoging van de bereikbaarheid van andere Spaanse steden, van de Balearen en de Canarische Eilanden. Het zijn echter de connecting flights vanuit de Spaanse hoofdstad richting Midden-Amerika en Zuid Amerika die de aandacht van de reizigers zullen trekken. Dankzij de vrij korte wachttijd in Madrid worden de vluchten van Air Europa naar onder meer Havana (Cuba),  Santo Domingo en Punta Cana (Dominicaanse Republiek), Buenos Aires (Argentinië), Cancun en Mexico City (Mexico), Caracas (Venezuela), Lima (Peru) en Salvador de Bahia (Brazilië) voor de Belgische markt super aantrekkelijk. Naar de meeste van die bestemmingen is er een dagelijkse vlucht. Daarenboven gaat Air Europa zijn transatlantisch netwerk verder uitbouwen. Vanaf 27 november 2012 wordt vanuit Madrid ook Santa Cruz de la Sierra (Bolivië) bediend.

     

    De inauguratie op 3 december 2012 van de lijn Brussel/Madrid heeft een grotere betekenis voor en impact op de Belgische markt dan de nieuwe vlieglijn op zich. Air Europa zet met een reeks handige en concurrentievolle connecting flights de poort naar Latijns Amerika voor de Belgen wagenwijd open.

    www.aireuropa.com

     

    21-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didden konfijten

    De konfijten van Didden : een feestmaaltijd voor elke dag!

     

     

     

    De konfijten van Didden combineren de vier basissmaken met veel plezier : het zoete, het zure, het zoute en het bittere. Ze vormen een ideaal evenwicht van talrijke gerechten. Deze overheerlijke specialiteiten worden sinds jaar en dag in Azië gebruikt onder de vorm van chutneys of zoetzure bereidingen. Ook bij ons kennen ze een stijgend succes.

     

    Ze vergezellen traditiegetrouw ganzenlever en andere prestigieuze terrines, ook wild. Deze bijzonder smaakvolle bereidingen kunnen eveneens perfect samengaan met vele andere lekkernijen. Gaande van fijne vleeswaren tot kaas, van vlees-en gevogeltebereidingen tot desserten zoals roomijs, geven de konfijten een ware gastronomische toets aan zowel uw dagelijkse keuken als aan uw feestmaaltijden.

     

    Dankzij haar unieke ervaring, heeft de firma Didden een bewonderenswaardige reputatie opgebouwd in de bereiding van haar konfijten, die beschikbaar zijn in een ongelooflijk aantal smaken. Als pionier in het opzetten van een gamma gekenmerkt door een constant streven naar ambachtelijke kwaliteit, maakt het familiebedrijf –sinds vier generaties -er een erezaak van om de allerbeste ingrediënten te kiezen voor de bereiding van zijn recepten. Naast vele andere producten wordt er geopteerd voor de beste soorten verse uitjes die perfect rijp worden geoogst, alsook voor even verse en ideaal gerijpte vijgen. Allemaal troeven die finaal een absoluut ongeëvenaarde textuur en smaak opleveren.

     

    Kortom, de konfijten van Didden zijn natuurlijk, zonder bewaarmiddel. Ze worden zowel in de dagelijkse keuken gesmaakt, zoals de uienkonfijten en de Ardense uienkonfijten, als bij uitzonderlijke gelegenheden, zoals de vijgenkonfijten en de konfijten met Grand Marnier. Zo wordt elke maaltijd een waar feest.

    www.diddenfood.com  

     





    20-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijfsterrenklasse

    Vijfsterrenklasse: twee nieuwe bestemmingen van Pierre & Vacances premium

     

     

    De Pierre & Vacances premium residenties l'Amara in Avoriaz 1800 en Le Village Arc 1950 namen hun vijfde ster in ontvangst. Zo klimt de Groep Pierre & Vacances - Center Parcs naar de top wat toeristische luxeverblijven in Frankrijk betreft. Na Flaine-Montsoleil in mei 2011, krijgen nu ook deze residenties er een vijfde ster bij.

     

    Het Pierre & Vacances premium label staat garant voor authenticiteit, oog voor detail, service en welzijn op z’n best met: bestemmingen van internationale faam en buitengewone omgevingen, inclusieve hoteldiensten, ruime appartementen die door interieurarchitecten werden ingericht, moderne uitrusting (wifi, internationale tv- kanalen), unieke diensten (Chef at home, levering van boodschappen aan de deur), en wellnessruimtes.

     

    De vijfsterrenclassificatie is een kwaliteitsgarantie voor steeds veeleisender en internationale klanten. 50 % van de klanten van Pierre & Vacances Premium komen immers uit het buitenland. Bovendien staat het merk garant voor kwaliteitsvol comfort van de uitrustingen, een uitstekende dienstverlening, respect voor het milieu en toegankelijkheid voor alle klanten.

     

    L'Amara in Avoriaz 1800, het knusse chaletgevoel

    Avoriaz is 100 % autovrij, de nieuwe Amarawijk, vlakbij de ingang van het skistation, 204 luxeappartementen, van 2 tot 6 kamers (tot 12 personen), gelegen aan de skipistes, volledig en luxueus uitgerust: flatscreens, iPod-docking station, Nespresso  koffiezetapparaat, kinderopvang voor 6 tot 12-jarigen, vrije toegang tot de wellnessruimte met verwarmd binnenzwembad, buitenterras, kinderbad en fitnessruimte en een Deep Nature Spa-ruimte door Algotherm met sauna en hamam.

     

    Le Village Arc 1950, een geslaagde mix van traditie en comfort, volledig autovrij dorp aan de voet van de Mont Blanc, 8 residenties met directe toegang tot de pistes 655 comfortabele appartementen, van studio’s tot 5-kamerappartementen (tot 10 personen), vrije toegang tot de wellness-ruimte met verwarmd binnenzwembad, sauna, hamam, bubbelbad en fitness zaal en een Deep Nature Spa-ruimte in samenwerking met Cinq Mondes.

    www.pierreetvacances.be  

     

     

    19-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er staat geen leeftijd ...

    Er staat geen leeftijd op een nieuwe look

     

     

     

    Bernard-Massard stak voor zijn verjaardag de handen grondig uit de mouwen. Het Luxemburgse merk is zelfs luid en duidelijk ‘er staat geen leeftijd op een nieuwe look’ daarom ook nieuwe etiketten, modernere capsules, een verjongd imago en tevens een gloednieuwe website.

     

    Met het nieuwe imago wil Bernard-Massard benadrukken hoe ‘bubbels’ ons vrolijk kunnen maken en het ideale gezelschap zijn om iedere overwinning, groot of klein te vieren. De kwaliteit, toegankelijkheid en authenticiteit van Bernard-Massard geven iedere gelegenheid een vleugje vrolijkheid en lichtheid en maakt ze onsterfelijk.

     

    Het bekende Luxemburgse huis blaast dit jaar 91 kaarsjes uit en is een authentieke Luxemburgse waarde die traditie en moderniteit weet te verzoenen. De mousserende wijnen worden volgens de ‘méthode traditionnelle’ gemaakt waarbij iedere fles een tweede gisting krijgt, gedraaid wordt, … Het resultaat is een wijn van hoge kwaliteit met overvloedige bubbels en een grote finesse, een bijna honderdjarige knowhow die nog steeds sprankelend jong is.

    19-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muscat de noel

    De Muscat de Noël komt eraan!

     

     

     

    Goud als de zon, speels als de wind, geparfumeerd met citrus en wit fruit, is Muscat de Noël een wijn die de eerste koude heel wat aangenamer maakt.

     

    Terwijl je hem drinkt denk je in een druif te bijten, zomers en fris, maar putje winter en tegelijk de eerste Muscat van het jaar. Zijn delicate en ragfijne toetsen zijn hartverwarmend. Op basis van muscat d’alexandrie en muscat à petits grains verleidt hij door zijn knapperig zoetje, zijn fris karakter en intense aroma’s. In combinatie met desserten maar ook bij kazen en bepaalde soorten wit vlees doet hij het uitstekend.

    En aan 10°C geserveerd is hij het gedroomde aperitief. Kortom, Muscat de Noël is echt iets om naar uit te kijken en past perfect bij de eindejaarsfeesten.

     

    Tal van Muscats de Noël zijn vanaf 15 november te vinden bij je favoriete wijninvoerders, wijnhandels en wijnbars. Tijdens deze periode worden de Muscats de Noël in de schijnwerpers geplaatst met allerlei degustaties en promoties. De ideale gelegenheid om deze unieke wijnen te ontdekken of te herontdekken, karaktervol wijnplezier met een uitzonderlijke prijs-plezier-kwaliteitverhouding.

    Afspraak bij de Roussillon Partners: www.roussillonwines.be/partners.pl

    www.muscatdenoel.com/

     

     

    18-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malaysian airlines

     

     

    Malaysia Airlines wordt lid van oneworld op 1 februari 2013

     

     

     

    Op vrijdag 1 februari 2013 wordt Malaysia Airlines een volwaardig oneworld-lid. Hiermee zal de luchtvaartmaatschappij, die al tal van awards in de wacht sleepte, voortaan tot ’s werelds meest toonaangevende kwaliteitsalliantie behoren. De Maleisische nationale luchtvaartmaatschappij heeft toestemming gekregen om zich aan te sluiten na het succesvol afronden van een grondig onderzoek uitgevoerd door het centrale team van oneworld en door Qantas, dat het peterschap op zich heeft genomen.

     

    Hoewel het implementatieprogramma voor op schema ligt en een van de volgende weken voltooid kan worden, werd beslist om de officiële toetreding, wegens de vakantieperiode op het einde van het jaar en een aantal administratieve redenen, uit te stellen tot begin 2013. Malaysia Airlines zal vanaf 1 februari 2013 alle oneworld-diensten en -voordelen aanbieden. Het zal het tweede alliantielid zijn dat met de Airbus A380 vliegt, net zoals zijn oneworld-peter Qantas.

     

    Vanaf dat moment worden de frequent flyer-voordelen uitgebreid van de 2 miljoen leden van Enrich, het getrouwheidsprogramma van Malaysia Airlines, wanneer ze met een ander oneworld-lid vliegen (airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines en zo’n 25 andere aangesloten luchtvaartmaatschappijen). Dit geldt ook voor het verdienen en inwisselen van mijlen en het verdienen van tierstatus-punten wanneer met de andere alliantieleden gevlogen wordt. Enrich Platinum-kaarthouders krijgen de Emerald-status bij oneworld.  Enrich Gold wordt gelijkgesteld met oneworld Sapphire en Enrich Silver met oneworld Ruby.

     

    Vanaf 1 februari zullen de Enrich Platinum- en Gold- kaarthouders toegang krijgen tot de meer dan 550 lounges van de oneworld-leden. Hetzelfde geldt voor de Malaysia Airlines-passagiers, die in First en Business Class reizen. Vanaf 1 februari zullen ook de 125 miljoen frequent flyer-kaarthouders van de reeds gevestigde oneworld-carriers mijlen kunnen verdienen en verzilveren wanneer ze met Malaysia Airlines vliegen.

     

    Malaysia Airlines neemt al deel in Global Explorer, het rond-de-wereld-tarief dat wordt aangeboden door de oneworld-leden en enkele luchtvaartmaatschappijen die geen officieel lid zijn van de alliantie.  Vanaf 1 februari wordt het netwerk van Malaysia Airlines, dat meer dan 60 bestemmingen in bijna 30 landen telt, geïntegreerd in de alliantietarieven en commerciële producten van oneworld.

    De toetreding van Malaysia Airlines zal ervoor zorgen dat het alliantienetwerk in Zuidoost-Azië flink uitbreidt. Op de oneworld-kaart zullen er 14 nieuwe bestemmingen en een extra land (Brunei) bijkomen. Nog belangrijker is het versterken van de alliantie op het vlak van verbindingen tussen heel wat belangrijke zakensteden in Azië en in andere delen van de wereld.

     

    Dankzij de toetreding zal oneworlds wereldwijde dekking stijgen naar ruim 840 bestemmingen in 156 landen, met ongeveer 9.000 vluchten per dag. De gezamenlijke vloot van ongeveer 2.500 toestellen zal jaarlijks bijna 340 miljoen passagiers vervoeren en een omzet genereren van 110 miljard dollar. Met de kandidaat-oneworld-leden Qatar Airways en Sri Lankan Airlines erbij zal het alliantienetwerk 856 bestemmingen in 159 landen bestrijken.

     

    Momenteel vliegen drie oneworld-leden naar Maleisië: Cathay Pacific, Japan Airlines en Royal Jordanian vliegen naar Kuala Lumpur, Cathay Pacific vliegt ook naar Penang en Dragonair, de  regionale carrier van Cathay, naar Kota Kinabalu.

    18-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sunny cars

    Sunny Cars klaar voor de winter met WT pakket

     

     

     

    Sunny Cars, internationaal bemiddelaar in autohuur, biedt voor landen waar winterbanden verplicht zijn in de wintermaanden een speciaal  WT-servicepakket aan. Daarbij zijn naast alle verzekeringen ook de winterbanden in de prijs inbegrepen. Dit geheel in lijn met de standaard all-inclusive formule van de autohuurbemiddelaar.  Het WT-pakket is tijdens het boekingsproces te herkennen aan de toevoeging ‘WT’ aan het all-inclusive servicepakket en wordt aangeboden in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.

     

    Hans Knottnerus, General Manager voor Nederland en België: “Steeds meer wintersporters kiezen ervoor om naar hun bestemming te vliegen en vanaf de luchthaven met een huurauto verder naar het wintersportgebied te rijden. Om ervoor te zorgen dat deze huurders ter plaatse niet te maken krijgen met extra kosten voor de verplichte winterbanden, hebben we het WT-pakket samengesteld. Transparant en geen verrassingen achteraf, net zoals ons standaard all-inclusive tarief waarbij alle verzekeringen zijn inbegrepen. Als specialist in autohuur weet Sunny Cars als geen ander in welke landen een winteruitrusting verplicht is en zo ook haar klanten navenant adviseren en de juiste benodigdheden aanbieden.”

     

     

    17-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.er staat geen leeftijd ..

    Er staat geen leeftijd op een nieuwe look

     

     

     

    Bernard-Massard stak voor zijn verjaardag de handen grondig uit de mouwen. Het Luxemburgse merk is zelfs luid en duidelijk ‘er staat geen leeftijd op een nieuwe look’ daarom ook nieuwe etiketten, modernere capsules, een verjongd imago en tevens een gloednieuwe website.

     

    Met het nieuwe imago wil Bernard-Massard benadrukken hoe ‘bubbels’ ons vrolijk kunnen maken en het ideale gezelschap zijn om iedere overwinning, groot of klein te vieren. De kwaliteit, toegankelijkheid en authenticiteit van Bernard-Massard geven iedere gelegenheid een vleugje vrolijkheid en lichtheid en maakt ze onsterfelijk.

     

    Het bekende Luxemburgse huis blaast dit jaar 91 kaarsjes uit en is een authentieke Luxemburgse waarde die traditie en moderniteit weet te verzoenen. De mousserende wijnen worden volgens de ‘méthode traditionnelle’ gemaakt waarbij iedere fles een tweede gisting krijgt, gedraaid wordt, … Het resultaat is een wijn van hoge kwaliteit met overvloedige bubbels en een grote finesse, een bijna honderdjarige knowhow die nog steeds sprankelend jong is.

    16-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valrhona 90
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VALRHONA 1922-2012 :

    90 jaar van uitmuntendheid, passie en betrokkenheid.

     

     

     

    Om het 90-jarig bestaan te vieren, biedt de chocolaterie van Tain L'Hermitage een speciale verzameleditie aan van haar box Equinoxe, met heerlijke zoetigheden : amandelen en hazelnoten gehuld in pure en melkchocolade.  De verpakking is speciaal ontworpen voor deze viering en geeft de fundamentele waarden van het merk weer met een prachtig warm gouden "vintage" logo.

     

    Bij Valrhona wordt Uitmuntendheid hoog in het vaandel gedragen; het merk houdt zich vast aan hoge eisen en een uitstekende kwaliteit. Het uitzonderlijke, de cultuur van smaak en de creativiteit zijn leidend in het handelen en bedoeld om de klanten, professionele culinaire professionals en fijnproevers over de hele wereld, te betoveren.

       

    De Passie wordt vooral gekenmerkt door de liefde voor het vak en voor chocolade. Deze passie is de bron van creativiteit die men samen wil beleven, overdragen en voort laten bestaan door het Ecole du Grand Chocolat, de Stichting, de Chocoladestad en al onze teams, wereldwijd.


    De Betrokkenheid: we voelen ons verbonden met ons werk en verantwoordelijk voor het succes van de onderneming als het gaat om mens en hulpbronnen binnen de plantages, onze chocolaterie, en in al ons handelen. Deze dagelijkse betrokkenheid stelt ons in staat de beste materialen voor chocolade te bieden om steeds beter in te spelen op de wensen van onze klanten en voorop te lopen in de wereldwijde gastronomie.

     

    Valrhona levert al sinds 1922 een uitzonderlijke chocolade, gemaakt door en voor banketbakkers. Valrhona zet al haar expertise, haar veeleisendheid en haar passie in ten behoeve van professionals in de gastronomie. Als pionier op het vlak van inspiratie, smaak, creaties, service en verantwoordelijkheid innoveert Valrhona op al deze gebieden.  Vandaag meer dan ooit wil het Maison Valrhona, innovatie in de schijnwerpers zetten, ter ere van de lancering van Dulcey, de eerste blonde chocolade ter wereld, gemaakt na 8 jaar onderzoek.

     

    16-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hennssy very special
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hennessy Very Special

     

     

     

     

    Hennessy Very Special is helemaal Hennessy – de cognac staat volledig in het teken van kunstige combinaties en wordt gekenmerkt door een unieke stijl, die smeuïge en krachtige toetsen met elkaar verenigt.

     

    Om deze ‘Hennessy Very Special’ te decoreren ging de firma op zoek naar artistieke gevoeligheid en belandde bij Futura 2000. Futura 2000 en Hennessy delen dezelfde passie voor kunst en functionaliteit, die samensmelten in één geheel. Futura 2000 zocht inspiratie in het warme kleurenpalet van cognac. Hij verwerkte er abstracte atoomvormen in – kenmerkend voor zijn werk – en gebruikte zijn bekende, typische stijl voor deze nieuwe ervaring.

     

    Voor Hennessy is de kenmerkende visuele identiteit en artistieke gevoeligheid van Futura 2000 – met zijn gedurfde kleuren, lijnen en vormen – belangrijk, en ietwat vertrouwd. Net als Hennessy heeft Futura 2000 immers zijn eigen stijl, die uitblinkt dankzij een uniek karakter en een flinke dosis creativiteit.

     

    TASTING NOTES

    De kracht van mengelingen: Hennessy Very Special verenigt een intens, fruitig aroma met smeuïge, houtachtige noten. In de mond komen krachtige smaken vrij die doen denken aan gegrilde amandel, geaccentueerd door frisse en spontane druiventoetsen. De bijzondere smaak is te danken aan een zorgvuldige selectie van de meest intense eaux-de-vie, die met zorg in houten vaten worden gefermenteerd en vervolgens met zorg en passie worden gemengd.

    Hennessy Very Special is het resultaat van een nauwgezet proces, met een unieke stijl die de knowhow van Hennessy perfect weerspiegelt.

     

    Hennessy Very Special: puur, op ijs of gemengd met andere smaken, is puur genot, boordevol levendige aroma’s, die uitdeinen in een onvergetelijke smaakervaring.

    Hennessy Very Special Limited Edition by Futura 2000 is beschikbaar vanaf januari

    2013 bij de betere wijnhandelaar.

    16-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duinkerke regionale cultuurstad

    Duinkerke Regionale Cultuurstad 2013

     

     

    Het Noord-Franse Duinkerke, op een steenworp van de Belgische grens, wordt in 2013 Regionale Cultuurstad. Duinkerke 2013 kondigt zich aan met een interessant  programma voor klein en groot, met een brede waaier aan activiteiten waarbij alle culturele disciplines aan bod komen.

     

    Na bijna 3 maanden carnaval vieren is het op 6 april 2013 opnieuw feest in Duinkerke want dan vindt de feestelijke aftrap plaats van ‘Dunkerque, capitale régionale de la culture 2013’. Het wordt een dag met concerten, opening van tentoonstellingen (in het Havenmuseum, het LAAC en het ‘Musée des Beaux Arts’). De feestelijke sfeer zal vanuit het centrum uitdeinen naar alle buurten van de stad met oa vuurwerk.  De in het kader van het inzetten van dit culturele jaar voorziene activiteiten zullen de bezoeker meteen de kans geven om de veelzijdigheid van Duinkerke en zijn regio te ontdekken: de musea, de winkelmogelijkheden, de haven, de stranden, de rijke gastronomie én niet te vergeten de gastvrije bevolking.

     

    Het maritieme aspect komt aan bod met onder andere een unieke tentoonstelling over reistekeningen in het havenmuseum en van 30 mei tot 2 juni 2013 komen vervolgens de grootste zeilschepen van de wereld naar Duinkerke: een niet te missen event dat gepaard gaat met concerten en ander vermaak. Er zijn enkele bekende zeilschepen van de partij zoals de Russische Kruzenshtem, het  tweede grootste zeilschip ter wereld , en de driemaster Artemis. Op de havenkaaien zal het er feestelijk aan toe gaan, met zeemansliederen, fanfares en tal van artiesten die zich laten inspireren door het zeemansleven. Er komt ook een ‘ Festival des Ecrans de la Mer’. Kortom, wie droomt van imposante viermasters, van zeilen over de wereldzeeën of met beide voeten aan de wal wenst te reizen trekt dan naar deze cultuurstad.

     

    Om  een mengeling van fanfares en orkesten uit binnen- en buitenland te zien moet je op 22 en 23 juni 2013 naar Duinkerke voor Suenos del Mundo. Op 7 juli 2013 trekt ‘Le Grand Voyage’ door de straten van de stad, een grote parade met regionale en internationale deelnemers. De ganse zomer beloofteen super aanbod aan feestelijke evenementen met muziek, theater en kunst in al zijn aspecten . Er wordt trouwens nog een feestelijk tandje bijgezet op 9 en 10 november 2013 met ‘The World Street Dance’, een wereldkampioenschap hip-hop.

     

    Dit zijn maar enkele van vele evenementen naar aanleiding van Duinkerke Regionale Cultuurstad 2013. Voor meer informatie ga naar: www.dunkerquegrandlittoral.org en www.nordpasdecalais.fr - www.dunkerque-tourisme.fr

    15-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Green Pan gaat electrisch

    GreenPanTM gaat elektrisch met de Steak King Grill

     

     

     

    De revolutionaire antikleeftechnologie van GreenPanTM heeft vandaag haar nut bewezen als gezond alternatief voor de klassieke antiaanbaklaag. Na een complete designreeks potten en pannen, verlegt het Belgische merk nu zijn culinaire grenzen met de Steak King Grill. Geen stukje vlees of vis, panini of groenten die nog veilig zijn voor deze elektrische contactgrill!

     

    Vijf jaar geleden lanceerde GreenPanTM de nieuwe antikleeftechnologie ThermolonTM op de Belgische markt. Een revolutie, want dankzij deze slimme antiaanbaklaag kan je gezond, economisch én ecologisch koken. Vandaag brengt GreenPanTM een elektrisch vervolg op zijn designreeks potten en pannen met de Steak King Grill, met twee grillplaten die voorkomen dat ingrediënten blijven kleven.

     

    Deze grill van 2000 Watt heeft een extra groot bakoppervlak (36 x 26,5 cm) zodat je makkelijk een volledige maaltijd kan bereiden. Het ingebed verwarmingselement zorgt voor een maximale warmteoverdracht waardoor de grill sneller opwarmt en je de ingrediënten dus ook sneller kan bakken.

    Dankzij de perfecte antikleefeigenschappen hoef je je trouwens geen zorgen te maken over het reinigen. Met een vochtige doek of keukenrol en wat afwasmiddel zijn de grillplaten in een handomdraai proper. Na gebruik zet je de grill verticaal, zo neemt hij weinig plaats in.

     

    De Steak King Grill kreeg een duidelijke aanduiding van temperatuur en instellingen. Wil je een stukje vlees of wat groenten kort dichtschroeien of grillen? Kies dan voor de ‘Sear’-functie (tot 230°C). Nadien kan je je vlees verder laten garen op ‘Medium’-temperatuur (tot 160°C). De Sear-functie is ook handig wanneer het écht snel moet gaan. Zo kan je bijvoorbeeld perfect diepgevroren dunne stukken vlees en gevogelte bereiden!

    Voor panini’s, croque-monsieurs, voorgekookte aardappelen... is de ‘High’-instelling ideaal (tot 200°C). Om je bereiding warm te houden of om je vlees traag te laten garen, gebruik je dan weer ‘Low’ (tot 100°C). Kortom, de perfecte temperatuur voor elke bereiding!

     

    De Steak King Grill – in stijlvol rood – blinkt ook uit in gebruiksgemak met drie hoogtestanden voor het deksel. Handig om de perfecte hamburger te bereiden en daarop een stukje kaas te laten smelten! Dankzij de dikke rillen kan je vetstof en etensrestjes makkelijk opvangen in het afneembare afdruipbakje. Ook qua veiligheid en gezondheid scoort de Steak King Grill. Hij is namelijk C-UL/GS goedgekeurd en heeft een groot handig handvat dat koel blijft tijdens het grillen. De grill bevat ook geen PTFE of PFOA, lood of cadmium.

    In de Benelux exclusief verdeeld door Demeyere www.demeyere.be

     





    14-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Center parcs jungle dicht bij huis

    Wakker worden in de jungle dicht bij huis?

    Ontdek het in Center Parcs Het Heijderbos

     

     

     

    Voortaan is het mogelijk om te overnachten in een Sumatraanse jungle in de Benelux. Op Center Parcs Het Heijderbos (Nederland) is de Jungle Lodge geopend en de gasten kunnen, dankzij dit unieke concept, overnachten in een authentieke Cabana te midden van 40 verschillende exotische diersoorten en meer dan 250 soorten planten en bomen. Een échte jungle ervaring zonder urenlang in het vliegtuig te hoeven zitten…

     

    Wat kunnen gasten die kiezen voor het Jungle Lodge arrangement verwachten? De sensatie van een avontuurlijke nacht begint al bij aankomst, gasten ontvangen namelijk een rugzak met daarin een zaklamp, speciale informatie & opdrachten voor kinderen en een kaart van de Jungle Dome. Vervolgens kan de Jungle worden verkend en de Cabana worden ontdekt: ‘back to basic’ maar wel uitgerust met zeer comfortabele bedden, handdoeken en een goedgevulde picknickmand. Een speciale Ranger staat klaar om de gasten welkom te heten en van uitleg te voorzien over het verblijf en de verschillende opdrachten zoals persoonlijke amuletten maken en drinken uit afgesneden bamboestammen. ’s Avonds, als de Jungle Dome exclusief geopend is voor de bezoekers die in de Cabana’s overnachten, is er een diner in de vorm van een exotische BBQ voorzien. Een compleet ontbijt, geleverd op het terras van de Cabana’s, zit ook bij het arrangement inbegrepen.

     

    Voor Jean Henkens, bioloog en landschapsarchitect van Center Parcs, draait dit concept om het delen van unieke ervaringen: "Als bioloog van Center Parcs ben ik vaak op expeditie in de mooiste en meest fascinerende jungles over heel de wereld. Ik breng dan de avond en de nacht door onder enorme tropische bomen en overal om me heen is er leven. Dankzij de authentieke Jungle Cabana’s die we in de Jungle Dome van Het Heijderbos, een échte jungle, hebben gebouwd kun je nu als gast die geweldige avond– en nachtervaringen beleven zoals dat alleen kan op plekken waar de natuur iets sterker is dan mensen."

     

    Volgens Paul Geraeds, Director Marketing Center Parcs Europe, staat Center Parcs altijd garant voor het creëren van unieke vakantie-ervaringen: “Na de introductie van Boomhuizen en Woonboten is dit wel de meest bijzondere woonvorm. Wakker worden met flamingo's en roodsnaveltoekans, dat is zonder meer een onvergetelijke ervaring."

    www.centerparcs.be

     

    14-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    13-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prehistorisch diner

    Laatste Brusselicious Dinner:

    PREHISTORISCH DINER in het Museum voor Natuurwetenschappen

     

     

    VisitBrussels en Brusselicious presenteren een reis door de tijd met het laatste themadiner van het fijnproeversjaar 2012, op 22 en 23 november in het Museum voor Natuurwetenschappen.

    Op de nieuwe tentoonstelling 'Prehistorie - Do it Yourself!' van het Museum voor Natuurwetenschappen maken bezoekers kennis met het dagelijks leven van de prehistorische mens en kunnen ze zelf aan slag om werktuigen te maken, huiden te looien, bizons te jagen en vuur te maken... 'op zijn prehistorisch'!

     

    Maar hoe zit het eigenlijk met de voedingspraktijk van onze voorouders? Wat aten zij? Hoe aten zij? En hoe smaakte dat? Het Prehistorisch Diner biedt heel wat antwoorden op deze vragen. De kookmethodes zijn geëvolueerd maar de ingrediënten van het diner waren destijds al bekend en de disgenoten zullen de maaltijd gebruiken in onmiskenbaar prehistorische omstandigheden. Na een 'prehistodrink' en een bezoek aan de tentoonstelling gaan de hongerige would-be prehistorici aan tafel in een rotsige -maar comfortabele- omgeving voor het eigenlijke diner.

     

    PRAKTISCH: PREHISTORISCH DINER - Museum voor Natuurwetenschappen, Vautierstraat 29, 1000 Brussel, op 22 en 23 november om 18u30.  Prijs: 45 € per persoon (excl. reservatiekosten) voor de hele avond : cocktail, diner, dranken, én toegang tot de tentoonstelling. Dress Code: goedzittende en praktische kleding voor een reis door de tijd. 

    www.visitbrussels.be

     

    13-11-2012 om 21:30 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hennessy very special
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hennessy Very Special limited Edition by Futura 2000

     

     

     

    Achter de naam Futura 2000 schuilt een internationaal gerenommeerde graffitikunstenaar, een man die zijn tijd steeds vooruit is geweest. Futura 2000’s carrière begon in de jaren zeventig in New York, waar zijn werk meteen in het oog sprong dankzij het gebruik van kleuren en lijnen, zijn dynamische creaties en zijn onuitputtelijke energie. Andere graffitikunstenaars lieten overal hun naam achter, maar Futura 2000 lag aan de basis van een beweging gebaseerd op een individuele stijl. Vandaag is hij een van de meest herkenbare en dynamische graffitikunstenaars ter wereld. Zijn originele parcours heeft hem flink wat succes opgeleverd, maar Futura 2000 blijft steevast zijn eigen visie volgen en verder ontwikkelen.

     

    Dat maakt Futura 2000 dan ook de ideale partner van Hennessy. “Ik heb de vorige samenwerkingen van Hennessy met kunstenaars gevolgd en bewonderd, en toen me werd voorgesteld om deel te nemen aan dit initiatief, was ik echt verrast en geflatteerd,” aldus Futura 2000. “Zo veel mogelijkheden, zo veel inspiratie. Voor dit project wilde ik iets volkomen unieks en oprechts creëren. Ik denk dat het resultaat zowel de fles als de cognac vervolledigt. Als visueel object heeft het zijn plaats in mijn artistieke wereld. Dit was echt een groots creatief avontuur.”

     

    Futura 2000 en Hennessy delen dezelfde passie voor kunst en functionaliteit, die samensmelten in één geheel. Futura 2000 zocht inspiratie in het warme kleurenpalet van cognac. Hij verwerkte er abstracte atoomvormen in – kenmerkend voor zijn werk – en gebruikte zijn bekende, typische stijl voor deze nieuwe ervaring. “Voor mij begint

    een creatie met inspiratie, die ik aanpas aan mijn werkwijze. Het is als het ware een wandeling door de kunst naar een nieuwe wereld,” legt hij uit. “Voor mij is er nooit een eindbestemming. In het leven stel ik me steeds tot doel om verder te groeien, voortdurend uitdagingen aan te gaan, nieuwsgierig te blijven en te ontdekken welke spannende avonturen me te wachten staan. Dat is mijn passie.”

     

    Voor Hennessy is de kenmerkende visuele identiteit en artistieke gevoeligheid van Futura 2000 – met zijn gedurfde kleuren, lijnen en vormen – belangrijk, en ietwat vertrouwd. Net als Hennessy heeft Futura 2000 immers zijn eigen stijl, die uitblinkt dankzij een uniek karakter en een flinke dosis creativiteit.

     

    Leonard McGurr, beter bekend als Futura 2000, is een kunstenaar die in 1955 geboren werd in New York. In zijn tienerjaren werd hij graffitikunstenaar – hij versierde openbare ruimten en metrostellen. Als pseudoniem koos hij Futura 2000 en als logo originele kleine pijltjes die vooruit wijzen en een voorwaartse beweging symboliseren. Futura 2000 werd bekend in 1980 toen hij metrostel nummer 5 in New York bespoot. De kunstwereld was meteen in de ban van zijn vooruitstrevende, abstracte en expressionistische stijl, die al gauw bekend werd onder de naam ‘street art’.

     

    Een jaar later werd Futura 2000 op de internationale kunstscène gekatapulteerd dankzij zijn live graffitivoorstellingen tijdens de Europese toer van de Britse punkrockgroep The Clash. Kort daarna stelde Fun Gallery in New York zijn werk tentoon naast dat van andere rijzende sterren uit die tijd, zoals Jean-Michel Basquiat en Keith Haring. Futura 2000 verlegt al dertig jaar zijn grenzen op het gebied van schilderen, grafisch ontwerp, beeldhouwkunst en fotografie. Onlangs werd zijn werk tentoongesteld in de galerij van Jérôme de Noirmont in Parijs en deze lente nam hij deel aan de tentoonstelling ‘Daydreaming with…’ in Hongkong. Futura 2000 woont en werkt in Brooklyn, New York.

     

    Om zijn gelimiteerde Hennessy Very Special te creëren ging Futura 2000 eenvoudigweg uit van cognac. “Ik wilde iets unieks creëren, en dat heeft uiteraard een invloed gehad op de kleuren die ik heb gekozen,” aldus de kunstenaar. Futura 2000 stelde een palet samen van warme kleuren die elkaar aanvullen, met als basis een amberkleurige aardetint. Geeltinten illustreren de draaibeweging van cognac in een glas. In zijn eigen stijl, geïnspireerd op sciencefiction, verwerkte hij ook elementen uit de geschiedenis van Hennessy, zoals het embleem – een hand die een wapen vastgrijpt. Ze gaan moeiteloos samen in felrode en elektrisch blauwe atoomvormen. Hoewel ze een stuk kleiner zijn dan de achtergronden waarop Futura 2000 gewoonlijk werkt, heeft elk van de vijf elementen van de Very Special-fles – de etiketten vooraan, achteraan en op de hals van de fles, en de dop en de kurk – Futura 2000 ertoe aangezet om de ruimte vanuit een nieuw perspectief te bekijken en zijn abstracte stijl en kenmerkende motieven in een nieuw jasje te stoppen.

    “Sommige van de kleine elementen op het etiket zijn traditionele Futura 2000-afbeeldingen. Ze maken deel uit van mijn ‘grafisch arsenaal’,” aldus de kunstenaar. “Ik zou ze niet als ‘complex’ beschrijven, maar eerder als ‘anders’. Als je een fles voor een van mijn werken plaatst, dan krijg je als het ware een dialoog tussen de twee. Op zich is de fles dan weer een voorwerp om te koesteren, dat deel kan gaan uitmaken van je leven.”

     

    Hennessy Very Special is helemaal Hennessy – de cognac staat volledig in het teken van kunstige combinaties en wordt gekenmerkt door een unieke stijl, die smeuïge en krachtige toetsen met elkaar verenigt.

     

    TASTING NOTES

    De kracht van mengelingen: Hennessy Very Special verenigt een intens, fruitig aroma met smeuïge, houtachtige noten. In de mond komen krachtige smaken vrij die doen denken aan gegrilde amandel, geaccentueerd door frisse en spontane druiventoetsen.

     

    In ware Hennessy-stijl…Hennessy Very Special is het resultaat van een nauwgezet proces, met een unieke stijl die de knowhow van Hennessy perfect weerspiegelt. De bijzondere smaak is te danken aan een zorgvuldige selectie van de meest intense eaux-de-vie, die met zorg in houten vaten worden gefermenteerd en vervolgens met zorg en passie worden gemengd.

     

    Een onvergetelijk moment: Puur, op ijs of gemengd met andere smaken, dit is puur genot. Laat je verleiden door de levendige aroma’s, voor een onvergetelijke smaakervaring.

    Hennessy Very Special Limited Edition by Futura 2000 is beschikbaar vanaf januari

    2013 bij de betere wijnhandelaar.


    Hennessy Very Special

     

     

     

     

    Hennessy Very Special is helemaal Hennessy – de cognac staat volledig in het teken van kunstige combinaties en wordt gekenmerkt door een unieke stijl, die smeuïge en krachtige toetsen met elkaar verenigt.

     

    Om deze ‘Hennessy Very Special’ te decoreren ging de firma op zoek naar artistieke gevoeligheid en belandde bij Futura 2000. Futura 2000 en Hennessy delen dezelfde passie voor kunst en functionaliteit, die samensmelten in één geheel. Futura 2000 zocht inspiratie in het warme kleurenpalet van cognac. Hij verwerkte er abstracte atoomvormen in – kenmerkend voor zijn werk – en gebruikte zijn bekende, typische stijl voor deze nieuwe ervaring.

     

    Voor Hennessy is de kenmerkende visuele identiteit en artistieke gevoeligheid van Futura 2000 – met zijn gedurfde kleuren, lijnen en vormen – belangrijk, en ietwat vertrouwd. Net als Hennessy heeft Futura 2000 immers zijn eigen stijl, die uitblinkt dankzij een uniek karakter en een flinke dosis creativiteit.

     

    TASTING NOTES

    De kracht van mengelingen: Hennessy Very Special verenigt een intens, fruitig aroma met smeuïge, houtachtige noten. In de mond komen krachtige smaken vrij die doen denken aan gegrilde amandel, geaccentueerd door frisse en spontane druiventoetsen. De bijzondere smaak is te danken aan een zorgvuldige selectie van de meest intense eaux-de-vie, die met zorg in houten vaten worden gefermenteerd en vervolgens met zorg en passie worden gemengd.

    Hennessy Very Special is het resultaat van een nauwgezet proces, met een unieke stijl die de knowhow van Hennessy perfect weerspiegelt.

     

    Hennessy Very Special: puur, op ijs of gemengd met andere smaken, is puur genot, boordevol levendige aroma’s, die uitdeinen in een onvergetelijke smaakervaring.

    Hennessy Very Special Limited Edition by Futura 2000 is beschikbaar vanaf januari

    2013 bij de betere wijnhandelaar.

    13-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterd by Satub

     

    Staub heeft de herfst stijlvol ingezet met een nieuwe kleur: mosterdgeel. Een heldere tint die gezelligheid in de keuken brengt en je najaarsstoofpotje nog onweerstaanbaarder maakt. Bovendien trekt Staub de culinaire waaier verder open met de introductie van lage ronde cocottes.

     

    Voor zijn nieuwe tint mosterd liet Staub zich inspireren door de natuur en door groenten uit de moestuin. Mosterdgeel is dan ook een fijnproeverskleur, helder, opgewekt en gezellig. En zo krijgt het bestaande assortiment van zeven kleuren (zwart, grafietgrijs, kers, donkerblauw, aubergine, grenadine en basilicum) er een pittig accent erbij. Het nieuwe mosterdkleurige email is trouwens een knap staaltje vakmanschap, gebaseerd op de unieke kleurenkennis van Staub. Net als alle andere cocottes hebben de mosterdkleurige modellen ook de speciale geëmailleerde binnenlaag. De deksels hebben aan de binnenkant ‘picots’: dopjes die zorgen voor een permanente en gelijkmatige bevochtiging tijdens de bereiding. De picots herverdelen de condensatie die zich in de cocotte vormt en laten het ‘regenen’, terwijl in de meeste kookpotten de condensatie gewoon van de zijkant afloopt. Het verschil proef je alvast: mals vlees, zachte groenten, intense aroma’s én een voedingswaarde

    die behouden blijft.

     

    De collectie ‘Mosterd by Staub’ omvat ronde en ovale cocottes, in verschillende afmetingen. Van een aantrekkelijk gepresenteerd voorgerechtje tot een winterse stoofpot voor de hele familie!

    Niet alleen de traditionele cocottes zijn beschikbaar in deze nieuwe mosterdkleur, ook de nieuwe lage ronde cocotte van 26 cm kan je o.a. in deze nieuwe kleur verkrijgen. Deze lage versie, met een inhoud van 3,8 liter, is ideaal voor het bereiden van kleinere stoof- en suddergerechten. Je kan je vlees mooi aankorsten en je groenten goed aanstoven op de brede bodem van 26 cm. Dankzij de kleinere inhoud is de lage cocotte sneller gevuld en wordt de warmte nog beter vastgehouden. De lage cocotte is beschikbaar in de nieuwe kleur mosterd maar ook in zwart, grafietgrijs, donkerblauw en kers.

     

    Staub, een Frans merk in Duitse handen en met een Belgische verdeling. Het merk, dat in 1974 in de Elzas werd opgericht door Francis Staub, wordt wereldwijd verdeeld in ruim 50 landen. Het bedrijf is vandaag dan ook uitgegroeid tot een belangrijke speler in geëmailleerd gietijzeren kookgerei. Alle producten en subtiele kleurtinten zijn bedacht door Francis Staub en worden in Frankrijk vervaardigd volgens een aloud savoir-faire.

     

    Want sinds de creatie van de eerste ‘cocottes’ in 1974, heeft Staub maar één ambitie: perfectie nastreven. Staub ontwerpt hoogwaardige keukenartikelen die aanleunen bij het traditionele én het moderne, met een vooruitstrevende technologische kennis. Kortom, een internationaal voorkeurmerk dat perfect past bij de kwaliteitsproducten in roestvrij staal van Demeyere.

    www.demeyere.be / www.staub.fr





    13-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    12-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eau de villée
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eau de Villée

     

     

     

    De distilleerderij van Biercée is bekend om de passie waarmee ze al jaren uitpakt en met diezelfde passie traditie en moderniteit weet te verzoenen. Alleen al de flessen lokken en verleiden de blikken met hun zuivere stijlrijke en moderne lijnen.

     

    Maar het gaat uiteraard ook om de inhoud: de ongeziene en superieure kwaliteit die de meest veeleisende gastronomen laat genieten. Een wijs en nobel evenwicht dat zelfs de artistieke wereld bekoort. De uitgave van een eerste limited edition van haar beroemde Eau de Villée kende vorig jaar een behoorlijk succes. Voor de tweede limited edition vroeg de distilleerderij het Brusselse collectief ‘Hell’o Monsters’ om haar topproduct in een bijzonder kleedje te stoppen.

     

    Dit collectief dat bestaat uit drie jonge Belgische talenten, bedacht een nieuw kleedje dat het likeur op het lijf is geschreven: fris, evenwichtig en licht. Het evenwicht blijkt uit de structuur van de tekening van draden die zorgen voor stabiliteit tussen de elementen, de lichtheid wordt uitgebeeld door de behendigheid van de personages op de koorden, die ook het frivole karakter aanbrengen, de frisheid tenslotte komt dan weer van de mengeling van de kleuren en tinten die variëren tussen warm en koud. Het resultaat is een harmonie die bruist van frisheid en lichtheid en Eau de Villée alle eer bewijst. De nieuwe fles, richtprijs 26.80€ is beschikbaar voor de eindejaarsfeesten.

    12-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nocturne van de Zavel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De vierdaagse ‘Nocturnes van De Zavel’ worden feeërieker, muzikaler en gastronomischer dan ooit 

     

    De vzw ‘Zavel, Kunst- & Handelswijk’ organiseert met ‘DE NOCTURNES VAN DE ZAVEL’ ook dit jaar een feestelijk vierdaags evenement op de Grote Zavel van 29 november t/m 2 december. Omdat 2012 tevens is uitgeroepen tot ‘Jaar van de Gastronomie’ werd voor deze editie een samenwerkingsverband gesloten met VISITBRUSSELS, de drijvende kracht achter Brusselicious.  De Grote Zavel, een plein dat op een gewone dag al méér dan een bezoekje waard is dankzij de schitterende architectuur en stijlvolle eet- en drankgelegenheden, zal er die dagen nog mooier uitzien.

     

    De Grote Zavel zal omgetoverd worden in een surrealistisch woud van 35 ‘designkerstbomen’. Geen decoratie van echte kerstbomen dus, maar een parcours van unieke creaties uit diverse materialen, ontwikkeld door studenten design van de Nationale Hogeschool voor Beeldende Kunsten van La Cambre. Er worden 4 prijzen uitgereikt door 4 verschillende jury’s waaronder het publiek. De 4 winnende ‘kerstbomen’ worden op zaterdagavond 1 december publiek geveild voor het goede doel. Verder zijn er drankjes en overheerlijke hapjes in talrijke stijlvolle kerstchalets. En feeërieke kerstverlichting in de wijk zal het plaatje compleet maken. 

     

    In de stands laten verschillende bekroonde chefs hun creaties zien, ‘street food’ volledig in het teken van de eindejaarsfeesten. Een niet te missen kans dus om kennis te maken met de meest populaire culinaire creaties en trends van dit ogenblik. Ze worden aangeboden als makkelijk te degusteren fingerfood voor slechts 8 euro. De aanwezige 12 topchefs zijn: Laurent et Vincent Folmer, Pascal Devalkeneer, Yves Mattagne, Alex Malaise, Laury Zioui, Nicolas Darnauguilhem, Nicolas Scheidt, Sang-Hoon Degeimbre, Stefan Jacobs et Romain Mouton, Julien Burlat, Giovanni Bruno, Damien Bouchery.

     

    Overdag en ’s avonds worden op het centrale podium diverse klassieke concerten

    (operazang/muziekensembles) georganiseerd. Er treedt ook een DJ op. 

     

    DE NOCTURNES VAN DE ZAVEL, van 29/11 tot 2/12 op de Grote Zavel te Brussel. Vrije toegang. Info en volledig programma: www.sablon.org.   Jetons voor de Street Food-degustaties in voorverkoop vanaf 10.11 bij de deelnemende handelszaken aan 8€.  Parking in de buurt: Poelaert- en Albertineparking.

    Openingsuren: Donderdag 29/11 van 19-23 uur/Vrijdag 30/11 van 12-23 uur/Zaterdag 1/12 van 12-23 uur/Zondag 2/12 van 12-17 uur.

     

     

    12-11-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs