OVER GESCHIEDENIS GESPROKENxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
n Golem

Astridplein (Antweren)
-------------------------------
Voor de eenzame zonderling die nog altijd geen abonnement heeft op www. tscheldt.be, hieronder een wel zeer aparte maar rake kijk op de gebeurtenissen in Libië.
Over wat verder gebeurt op t Astridplain dient U zich te wenden tot beter ingelichte kringen. Dat verder de kerk in Schoten kan ingehuurd worden als feestzaal (!) laat ik ook voor wat het is : in Kortrijk worden zelfmoordenaars da dag van vandaag niet alleen kerkelijk begraven, wat meer is, de dienst worst nog geleid ook door de (nieuwe) Bisschop in persoon! Mij verwondert het dat Stout Rogeetje dat niet mocht doen. Het was toch zijn deken die begraven werd
Vandaar inzage geven in t Scheldt over opstanden, is een voorrecht die ik U niet kan onthouden.
------------------------
Geduld is de moeder van de porceleinwinkel
Het is altijd sympathiek als een volk zijn heersers verjaagt, maar is het ook altijd wijs?
Wij Nederlanders kunnen er over meespreken. In 1581 hebben wij koning Filips van Spanje de wacht aangezegd, maar het heeft ons tachtig jaar oorlog gekost en nu al meer dan vierhonderd jaar scheuring. In 1830 wilden we dan weer koning Willem I weg, en we kregen er honderdtachtig jaar België voor in de plaats. In februari 1917 deden de Russen tsaar Nicolaas II aftreden maar in oktober grepen de bolsjewieken de macht en brachten zij tachtig jaar ellende over Europa. De Iraniërs verjoegen sjah Reza Pahlavi in 1979 en zitten nu al dertig jaar met de ayatollahs in hun maag.
Wat mogen de Tunesiërs en de Egyptenaren verwachten? De Libiërs weten het al: burgeroorlog en buitenlandse legers. De toestand in Benghazi doet denken aan de toestand in Brussel in 1830. Zonder slag of stoot neemt één of ander voorlopig' comité het bewind over, tenminste in een deel van het land, maar als het regeringsleger er aan komt, dan kunnen ze het alleen nog redden met buitenlandse (Franse) steun. We zien dezer dagen de Tiendaagse Veldtocht van 1831 in herhaling op televisie, maar Turnhout is nu Ben Jawad en Leuven heet nu Ras Lanuf. Nu kon men van onze Willem I veel zeggen maar die Qadhafi is erger, denk ik, met Lockerbie en zo. Nu maar hopen dat Qadhafi verdwijnt, maar ook bevreesd zijn voor wat er in de plaats komt.
Dáárom zegt Bart de Wever dat hij géén revolutionair is. Koningen moeten niet verjaagd worden. De macht hoeft niet overgenomen te worden. Gewoon laten verdampen. Met een beetje geduld. En ziet toe wie er ongeduldig wordt! Na vele anderen, was het deze keer de beurt aan de geleerde politicoloog, professor Luc Devos. Hij wil spoedig een regering zonder de N-VA (Knack 9 maart). Doen!
P.S. Nog een gelijkenis tussen Libië-2011 en België-1831: in beide gevallen werd/wordt de veldtocht tegen de opstandelingen aangevoerd door de zoon van het zittende staathoofd. Bij ons was dat de kroonprins en latere koning Willem II; hij was al bijna in Brussel toen Frankrijk tussenkwam.
STOP EENS N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

|