Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
25-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BRUSSEL

Unieke hotelparel in het Zuidstation in Brussel

 

PULLMAN BRUSSELS MIDI

kosmopolitisch hotel in Hart van Europa

 

Met de Pullman Brussels Midi opende de hotelgigant ACCOR een unieke parel in het hart van Europa, in het Zuidstation van Brussel. Dank zij zijn ligging voldoet Pullman Brussels aan de verwachtingen van internationale gasten die dagelijks gebruik maken van de Eurostar, Thalys of TGV op weg naar alle hoeken van Europa. Ideale locatie voor vertrek of aankomst.

 

 

Pullman Brussels Midi is ontworpen door de binnenhuisarchitect en designer Jean-Philippe Nuel die hartje Zuidstation een hotel uittekende dat rust wou uitstralen. Hij is er dan ook met brio in geslaagd. Het hotel is ontworpen rond een magistrale trap die de ruime lobby verbindt met de leefruimten op de verdiepingen die leiden naar de kamers, de vergaderzalen, de bar en het restaurant.

COCON LUXE KAMERS

Pullman Brussels Midi telt 237 luxueus ingerichte kamer met prachtig, zachte verlichting die je meteen toelaten zich terug te trekken in je eigen “cocon”. Binnenhuisarchitect Jean-Philippe Nuel haalde zijn inspiraties uit de wereld van de treinen, sterk terug te vinden in de lederen zitbank en typische bagagerek. Alle kamers bieden zonder meer eerste klas comfort en zijn voorzien van alle mogelijke technologische snufjes, nodig voor werk zowel als ontspanning. Voor wie zich te ruste wil leggen staat het beddenconcept van Pullman Midi Brussels garant voor een verkwikkende nachtrust, aangevuld met voorgevormde kussens die het liggen en de nek verlichten.

Even verpozen met een verfrissing kan want de gratis minibar zorgt daarvoor. Theeliefhebbers weten de producten van Dammann Frères te waarderen. De Superior kamers en de Deluxe kamers zijn daarenboven ook voorzien van een Nespresso-apparaat. Een Docking Station van Bose in de Superior en Deluxe kamers zorgt ervoor dat de gasten hun eigen muziek kunnen beluisteren via hun smartphone. Alle kamers zijn uitgerust met de mobiele applicatie Personal Media NetworkTM van Quadriga en wifi is gratis. Meer nog, er is een gratis keuze uit ruim 200 films. Wie in een Deluxe kamer of Deluxe suite logeert beschikt over een iPad mini.

VICTOR BAR & RESTAURANT

Wie even wil verpozen kan in alle rust genieten in de Victor Lounge, in de lobby. Een ongekende luxe te midden de drukke activiteiten in het Brusselse Zuidstation.

In afwachting van een gezellige tafel wacht op de eerste verdieping de Victor Bar & Restaurant. Chef Michael Bastin laat zich aan zijn beste zijde zien met een waaier van Frans-Italiaans getinte schotels, aangevuld met tijdloze en typisch Belgische gerechten. Of wat dacht u van een Gelakte eendenborst met Luikse stroom en gestoofd witloof? Gehaast? Geen nood, dankzij de Power Lunch by Pullman kan men een businesslunch genieten binnen de 45 minuten. Een wijntje? De Vinoteca by Pullman laat u de keuze uit een twintigtal geselecteerde wijnen, ook verkrijgbaar per glas. Wil men het extra snel of alleen maar een hapje, dan wacht de Live Station waar je bestelde tapa ter plekke wordt samengesteld, al dan niet met een van de vele Pullman-cocktails of – waarom niet – een mojito? Dat alles aan democratische prijzen.

VERGADEREN IN STIJL

Pullman Brussels Midi is niet alleen een wel gekomen rustplaats op weg naar een verre treinbestemming, maar staat tegelijk open voor vergaderingen, productvoorstellingen en allerhande meetings. Het hotel beschikt over duizend vierkante meter vergaderzalen, verdeeld over tien zalen, allen op dezelfde verdieping, zalen die modulair kunnen gebruikt worden en plaats kunnen bieden tot 360 man in theaterstijl. Het Pullman Co-Meeting-concept zorgt ervoor dat elke deelnemer zich kan concentreren op de essentie van de meeting door een innovatieve oplossing te bieden bij het organiseren van vergaderingen, bijeenkomsten of incentives: Event Manager, IT Solutions Manager, ultramoderne uitrusting van de vergaderzalen en innovatieve pauzes. De Connectivity Lounge by Pullman is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft en zorgt ervoor dat de gasten online kunnen blijven, documenten kunnen uitprinten en efficiënt kunnen werken met computers met Windows 8.

 

PULLMAN BRUSSELS MIDI

General Manager Emile Lannoy

Place Victor Horta, 1

1060 Brussel

Tel.: +32 (0) 2 528 98 09

www.pullmanhotels.com

www.accorthotels.com

 

 

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
24-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BRUGGE DIE SCONE

Hotels met klasse in de kijker in Londen

Boutique Hotel Award voor

Hotel The Pand Brugge

Hotel The Pand, viersterren hotel in hartje Brugge, ontving in Londen de prestigieuze Boutique Hotel Award voor de beste boetiekhotels ter wereld. De uitreiking van deze awards is een jaarlijks gebeuren, een initiatief van World Boutique Hotel Awards dat focust op hotels met klasse die zich onderscheiden door het unieke van inrichting, locatie, comfort en service.

 

Katelijne Haelters, General Manager van The Pand, mocht de Award in ontvangst nemen. Zij is de drijvende kracht achter een enthousiast team dat The Pand, een verborgen pareltje op een steenworp van de Brugse reien, op het hoge niveau weet te tillen waardoor de Boutique Hotel Award, in de categorie Classic Elegance, werd binnengehaald.

CHARME TROEF

The Pand, eigendom van de familie Stuyts, is een heerlijk logies waar de gasten zich al meteen bij aankomst goed voelen. Het heeft met de charme te maken en het persoonlijke onthaal. Trouwens, die gepersonaliseerde  aanpak is een constante gedurende het ganse verblijf in The Pand. Daarenboven genieten de gasten in het stijlvolle boetiekhotel, vroeger een koetshuis, van een smaakvolle inrichting met veel aandacht voor antiek en kunstwerken, een interieur dat charme en karakter uitstraalt en ongetwijfeld de romantische zielen kan bekoren.

ONVERGETELIJK BELEVENIS

The Pand is een uniek logies, op een fantastische en rustige plek in Brugge, voor zij die iets onvergetelijk willen beleven. En dus zeker voor verliefden, verloofden, gehuwden, voor iedereen die wat dan ook wil vieren of vanuit een fantastisch verblijf Brugge wil ontdekken.

De kamers en de suites van The Pand bieden comfort en charme. In de bibliotheek bij het haardvuur of in de gezellige bar kun je nagenieten van een geleide wandeling door de stad of van een gastronomische maaltijd. De groene patio met fontein is een oase van rust. Het champagneontbijt, met verse producten, is een festijn. Kortom, the Pand is Unique Excellence en dat betekent ‘pure verwennerij’.

ARRANGEMENTEN

The Pand, Romantic Luxury Hotel, Pandreitje 16, 8000 Brugge, op wandelafstand van Markt en Stadhuis, info@pandhotel.com, T 050 34 06 66. Verblijf in Charme Kamers, Junior Suites, Master Suite. Prijzen: www.pandhotel.com . Arrangementen: Romantisch Brugge, Historisch Brugge, Gastronomische Brugge. Parkeermogelijkheid, geleide stadsbezoeken.

 

                                 (Georges Keters)






>> Reageer (0)
22-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTEL ONTVANGT TWEEDE GROENE SLEUTEL OP RIJ

Internationaal milieulabel

Groene Sleutel 
kroon op het werk en de investeringen

HOTEL HERITAGE BRUGGE

 

Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen reikten voor de 2e keer een “Groene Sleutel” uit aan het Relais & Chateaux Hotel Heritage in Brugge.   De “Groene Sleutel” is een internationaal kwaliteitslabel voor milieuvriendelijke toeristische logies en attracties, die extra inspanningen leveren om bijvoorbeeld water en energie te besparen.

 

Met het behalen van de Groene Sleutel, voor het tweede jaar op rij, bevestigt Hotel Heritage zijn engagement om op een duurzame en milieuvriendelijke manier te werk te gaan.  Om de sleutel te krijgen, moet het hotel voldoen aan een hele reeks criteria inzake energie, water en mobiliteit.  Afgelopen jaar werden de criteria immers opnieuw geschreven en waren er nieuwe “targets” te halen.  Hiervoor heeft het hotel met heel zijn team zijn beste beentje voorgezet, zonder in te leveren op kwaliteit en comfort.

ENERGIE SPAREN

Het verkrijgen van de Groene Sleutel is dan ook een waardevolle erkenning voor het harde werk dat het milieubewuste personeel van het hotel dagelijks levert. De lagere energiefactuur is uiteraard leuk meegenomen maar het belangrijkste is dat hotelgasten dankzij het kwaliteitslabel voortaan weten dat ze bij het Hotel Heritage milieuvriendelijk verblijven!  Zo daalde de energiefactuur met ± 50%.

PAREL IN BRUGGE

Om de Groene Sleutel opnieuw te behalen, leverde het Hotel Heritage heel wat inspanningen.  Dit ging vooraf met doorgedreven renovatiewerken waarbij de totale investering om en nabij de 1.100.000 EUR bedroeg.  Deze historische parel, pal in het centrum van de stad Brugge, op amper 50 m van de Markt kijkt in ieder geval verder dan de pure investering.  “Door duurzaam te ondernemen, besparen we geld dat we opnieuw kunnen investeren in de meest optimale dienstverlening voor onze hotelgasten”, verduidelijkt Johan Creytens, eigenaar en General Manager van Hotel Heritage.

ENERGIEMANAGER

Eerst werd een energiemanager aangesteld die het algemene energieverbruik in het hele hotel analyseerde en adviseerde waar kon worden bespaard. Volgend op de energie audit, werd de traditionele verlichting zoveel mogelijk vervangen door LED-verlichting en spaarlampen. Tegelijkertijd werd het waterverbruik voor een groot deel teruggebracht dankzij de installatie van waterbesparende douchekoppen en kranen met drukverminderaars. Het hotel doet aan afvalsortering en preventie, waarbij ook gasten worden aangespoord om hun afval te sorteren door middel van stijlvolle maar opvallende gescheiden afvalbakken in de lobby.  En in de hotelparking werden zelfs enkele parkeerplaatsen voorzien met oplaadmogelijkheden voor elektrische wagens. Kortom, het hele team van Hotel Heritage is gebeten door de milieuvriendelijke microbe.

INZET VAN PERSONEEL

Het behalen van de Groene Sleutel is mede te danken aan de onverminderde inzet van het personeel. De werknemers worden sinds jaar en dag getraind in ecologisch verantwoord handelen alsook in correcte sortering en recyclage van afval om milieuvriendelijker te werk te gaan. Daarbij wordt het personeel bovendien aangespoord om hun groene gewoonten op de werkvloer ook thuis verder te zetten. Het Hotel Heritage is een architecturale parel met historische uitstraling. Met het behalen van de Groene Sleutel hoopt het hotel nu een voorbeeldfunctie te vervullen voor duurzaam ondernemen met respect voor het milieu onder de plekken waar men kan overnachten in het centrum van Brugge.

Johan Creytens, eigenaar en general manager van Hotel Heritage hierover: “Het behalen van de Groene Sleutel betekent een absolute meerwaarde voor ons hotel en restaurant in het centrum van Brugge.  Wij zijn al lang actief bezig met het milieu en het verkrijgen van officiële erkenning via dit kwaliteitslabel spoort ons dan ook aan om elke toekomstige investering op een duurzame manier te onderzoeken en uit te voeren.  En het belangrijkste is uiteraard dat onze hotelgasten er alle voordeel uit zullen halen, zowel op vlak van comfort, als op vlak van dienstverlening. Onze groene toekomst begint nu pas goed.”

TOPNIVEAU

Het is vrij duidelijk, Relais & Chateaux Hotel Heritage, biedt zijn klanten een eerste klasse service en een moderne hotelervaring van hoog niveau. Meer nog, sinds 2005 biedt Hotel Heritage als eerste Brugs hotel gratis hogesnelheidstoegang tot het internet aan.

 

Relais & Châteaux Heritage

Johan & Isabelle Creytens

Niklaas Desparsstraat 11

8000 Brugge

050 444 444 – 0475 725611

johan.creytens@hotel-heritage.com

www.hotel-heritage.com

(Georges Keters)

 

  








>> Reageer (0)
20-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELIN - BANDEN & STERREN

Banden – Gidsen – Kaarten

 

Michelin België bestaat 100 jaar.

 

 

De Société Anonyme Belge du Pneumatique Michelin

(SBM) werd op 20 december 1913 opgericht in Brussel. De Belgische markt heeft vanaf het begin een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Michelin. Maar eigenlijk is Michelin al veel langer dan een eeuw verbonden met België: in 1899 haalde de Belg Camille Jenatzy, als eerste coureur de legendarische snelheidsgrens van 100 km/uur met een elektrisch voertuig op Michelin banden: La Jamais Contente. En in 1904 kreeg België, als eerste land na Frankrijk, een eigen Michelin gids. Ook met andere uitgaven bleef België in de voorhoede. Zo werd het land begin jaren ’20 ingetekend op Michelin kaarten en verscheen in 1978 de eerste Groene Gids over het land België.

 

LEIDER IN BELGIE

 

Al voor de eerste wereldoorlog begaf Michelin zich buiten de grenzen van Frankrijk. In 1913 werd het verkoopkantoor in Brussel geopend. Van daaruit ontwikkelde Michelin zich tot leider op de Belgische markt, en die positie heeft het een eeuw later nog steeds.

Tegenwoordig heet het bedrijf Michelin Belux in plaats van SBM. Naast het hoofdkantoor in Zellik, waar de commerciële en ondersteunende diensten zijn gevestigd, is er ook een logistiek centrum in Gosselies voor de distributie en montage van grondverzet- en landbouwbanden. Michelin’s permanente vertegenwoordiging bij de EU is nog altijd in Brussel gevestigd.

In nauwe samenwerking met de collega’s in Frankrijk en Nederland, bedient Michelin Belux de bandenmarkt voor personenauto’s, bedrijfswagens, tweewielers, landbouwmachines en grondverzetmachines. Ook worden vanuit België de kaarten en gidsen van de gehele Benelux uitgegeven.

“We kijken met nostalgie en trots terug op 100 jaar Michelin in België en hopen hier nog veel mooie resultaten te boeken”, aldus Paul Perriniaux, CEO Michelin Benelux. “Het is immers de bedoeling om ook de komende eeuw onze activiteiten in België voort te zetten.”

 

Michelin, leider binnen de bandensector, ziet het als haar missie om op een duurzame manier bij te dragen aan de mobiliteit van personen en goederen. Daartoe produceert en verkoopt de Groep banden voor alle typen voertuigen: vliegtuigen, auto’s, tweewielers, grondverzetmachines, landbouwmachines en bedrijfswagens. Michelin biedt ook digitale diensten aan ter ondersteuning van de mobiliteit (ViaMichelin.com) en is uitgever van toeristische gidsen, hotel- en restaurantgidsen, wegenkaarten en atlassen. De Groep, waarvan het hoofdkantoor in Clermont-Ferrand (Frankrijk) staat, is aanwezig in meer dan 170 landen, biedt wereldwijd werk aan 113 400 mensen, en beschikt over 69 fabrieken in 18 verschillende landen. Verder heeft de Groep – verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië – een eigen Technologiecentrum voor R&D. (www.michelin.com)










>> Reageer (0)
14-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK - COTE D'OPALE - TOPRESTAURANTS

Culinair genieten van de zee in Boulogne

Hotel-Restaurant La Matelote

paradijs voor lekkerbekken

 

Nausicaä, een van de grootste aquariums van Europa mag dan wel een trekpleister zijn in de vissersstad Boulogne-sur-Mer, als het op gastronomie aankomt dat weet overbuur hotel-restaurant La Matelote met de familie Lestienne al decennia  elke liefhebber van vis, schelp- en schaaldieren culinair tot in de diepste vezels te verwennen. Chef Tony Lestienne is een meester in zijn vak. De Michelin ster fonkelt al onafgebroken sinds 1982. Een adres om duimen en vingers af te likken.

 

Le Nord Pas-de-Calais met de Côte d’Opale is en blijft een trekpleister voor lekkerbekkend België. Geen wonder dat heel wat van onze landgenoten graag een weekendje of midweek spenderen aan de Noord-Franse kust. Dit tot groot genoegen van de horeca en winkelcentra in Duinkerke, Calais en onder andere Boulogne-sur-Mer. Deze laatste is niet alleen bekend als de grootste vissershaven in Frankrijk, maar tegelijk een baken van culinaire gezelligheid. Een van die tempels is alvast hotel-restaurant La Matelote aan de Boulevard Sainte-Beuve, rechtover het imposante zeecentrum Nausicaä, goed voor een aqua culturele wandeling onder water, een tentoonstelling- en belevenisruimte inzake zeefauna die zijn gelijke niet kent. Boulogne, stad waar de legendarische Godfried van Bouillon en de voetbalsterren Jean-Pierre Papin en Franck Ribéry geboren zijn is mettertijd uitgegroeid tot een leuke city trip, zeker goed om er een paar dagen te verblijven. En te genieten.

STER-RESTAURANT

Restaurant La Matelote is zonder meer een begrip in Boulogne waar de 24-jarige Tony Lestienne een bescheiden woning omtoverde tot zijn eigen restaurant in 1979. Zijn talent ontging de heren van de Michelin gids niet en drie jaar later fonkelde er een ster aan de gevel. Sindsdien ging het alleen maar hoger op. Tony Lestienne is een meester als het om bereidingen gaat met alles wat uit zee komt. Met de vismijn in zijn voortuin komt dan ook niets anders dan vangverse producten op het bord. Toppers daarbij zijn de schotels met zeeduivel, kabeljauw en onder andere de succulente tarbot. Proef er beslist eens de langoustines, verrukkelijk klaargestoomd op de wijzen van de Chef. Liefhebber van vlees? Angus en het beste van kalf wachten op je bord. Kleppers op de kleurrijke kaart is zijn Menu Saveurs de la Mer, het Menu Instant Turbot met het Menu Degustation als absolute kraker, zevengangen menu waarbij het beste van de regio op het bord komt. Dat alles aan betaalbare prijzen, onberispelijk voorgeschoteld door geroutineerd personeel onder leiding van maître d’hotel Sandy en Régine Lestienne in de zaal met Tony Lestienne en zijn brigade aan het fornuis.

HOTEL

De werkkracht van de familie Lestienne liet toe om in de loop van de jaren tachtig en negentig de kans om de buurwoningen aan te kopen en zodoende zijn restaurant niet alleen uit te breiden, maar er tegelijk een hotel met 35 kamers uit te bouwen. Elk van de kamers zijn gezellig uitgewerkt met alles er op en er aan: standaard, supérieur, prestige en junior suite. Zwembad, sauna, hammam en jacuzzi zijn gratis te gebruiken. Door de uitbreiding was het tegelijk mogelijk om de capaciteit van het restaurant uit te bouwen. De inplanting van afzonderlijke intieme ruimten maakt het mogelijk voor families om in een apart zaaltje een feestje te bouwen, zonder de restaurantbezoekers eventueel te storen.

ARRANGEMENT SAVEURS MARINES

Hotel-restaurant La Matelote is dan ook de ideale locatie om de regio Côte d’Opale te verkennen. Daarom pakt Tony Lestienne graag uit met een aantal arrangementen en midweekverblijven. Voor gedetailleerde info, neem af en toe een kijkje op de website zodat je constant op de hoogte blijft van de beste promoties.

Het is duidelijk, hotel-restaurant La Matelote is zonder meer een adres om op zak te hebben in Le Nord, een streek waar Vlamingen zich thuis voelen.

 

Hotel-Restaurant LA MATELOTE

Chef Tony Lestienne

80, Boulevard Sainte-Beuve

F – 62200 Boulogne-sur-Mer

+33 3 21 30 17 97

Hotel@la-matelote.com

Info@la-matelote.com

 

www.la-matelote.com

 

(Georges Keters)










>> Reageer (0)
11-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ITALIAANSE TOPGASTRONOMIE IN NIEUWPOORT

Italiaanse topkeuken met Kerst en Eindejaar

Enogastronomia Italiana in Nieuwpoort

 

 Wie gek is op Italiaanse gerechten en dito wijnen vindt zijn geluk voor de eindejaarsfeesten in Enogastronomia Italiana in de Marktstraat in Nieuwpoort. Valentina, Nathan, Vanessa en Claudio zorgen een brede keuze aan uitstekende Italiaanse gerechten, klaargestoomd met de beste ingrediënten. Er zijn twee formules naar keus.

 

Menu voor Kerst en Nieuwjaar

30 euro

Antipasto Italiano
Groene olijven “Bella di Cerignola”;
Moscardelli (klein oktopus in olijfolie);
Roulade van prosciutto met truffels gevulde met burrata;
Olive ascolana (gepaneerd, gevuld olijven met gehakt);

Creme van linzen en wortelen;
of
Kipbouillon met cappelletti;

Risotto met pesce persico, limone e Prosecco rosé Risotto met witte vis, citroen geparfumeerd met Prosecco rosé;
of
Reginette ai porcini
Reginette met wild italiaance cépes;

Filetto di Orata in crosta di sale
Filet van zeebrasem in zoutkorst met groentjes
of
Ragù di cervo marinato al Chianti Classico e polenta alla griglia
Ragout van hert, gemarineerde met Chianti Classico en gegrilde polenta



Triologia di Formaggi o Triologia di Dolci
Trilogie van Kazen (Pecorino crotonese, Gorgonzola Eccellenza en Taleggio) of Trilogie van Zoetjes (Tiramisù met speculoos en gecarameliseerde appeltjes, Pannacotta fleur d'orange, pikante mousse van chocolat)


Menu voor Kerst en Nieuwjaar

50 euro

Antipasto Italiano
Groene olijven “Bella di Cerignola”;
Moscardelli (klein oktopus in olijfolie);
Roulade van prosciutto met truffe gevulde met burrata;
Olive ascolana (gapaneerde, gevulde olijven met gehackt);
Creme van linzen en wortelen;

Vitello sgombrato (fijn gesneden kalfsvlees met makreel saus);
of
Carpaccio van rundsvlees of tonijn al tartufo;

Reginette ai funghi, crema di tartufo e fegato d’Oca
Reginette met bospaddestoelen, truffelsaus en gebakken ganzelever;
of
Risotto ai porcini
Risotto met wild italiaance cèpes;

Filetto di Orata al cartoccio
Zeebrasem in papillotte met groentjes en krielaardappelen ;

Ragù di cervo marinato al Chianti classico e polenta alla griglia
Ragout van hert, gemarineerde met Chianti Clas. en gegrilde polenta;



Triologia di Formaggi o Triologia di Dolci
Trilogie van Kazen (Pecorino crotonese, Gorgonzola Eccellenza en Taleggio) of Trilogie van Zoetjes (Tiramisù met speculoos en gecarameliseerde appeltjes, Pannacotta met fleur d'orange, pikante mousse van chocolat)


Bestellingen graag uiterlijk tegen respectievelijk zaterdag 21 en 28 december 2012, met betaling van een voorschot van 50%.
In de periode van de feestdagen zullen wij onze sluitingsdagen aanpassen, waardoor we zondag 22 en maandag 23 december, alsook zondag 29 en maandag 30 december open zullen zijn.


We sluiten dan op woensdag 25, donderdag 26 december en woensdag 1 januari en donderdag 2 januari

Aangezien het voor ieder van ons Kerst is, schenken we per menu 2 euro aan het Kinderkankerfonds

PRETTIGE FEESTDAGEN

&

VOORSPOEDIG NIEUWJAAR

 

VINOFILIA

Enogastronomia Italiana di

 Claudio Acquaro e Vanessa Beyens
Marktstraat 30
8620 Nieuwpoort
tel 0473/489521
info@vinofilia.be

 








>> Reageer (0)
03-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HULL CULTURELE HOOFDSTAD UK IN 2017

Met P & O Ferries dagelijks naar Kingston-upon-Hull

 

Hull  Culturele stad van Engeland in 2017

Hull, de Noord-Engelse havenstad waar P&O Ferries dagelijks op vaart zowel vanuit Zeebrugge als Rotterdam, werd recentelijk uitgeroepen tot UK City of Culture 2017. Hull, of voluit Kingston-upon-Hull, haalde het in de eindronde van Leicester, Dundee en Swansea Bay. De huidige UK City of Culture is het Noord-Ierse Derry.

Hull ziet in deze prestigieuze bekroning alvast een beloning voor de zware inspanningen die de laatste jaren geleverd werden. Het impact van UK City of Culture zal zeker niet tot het louter culturele aspect beperkt worden, maar in ieder geval het sociaal leven ten goede komen, het toerisme en de media aantrekken en bijna zeker leiden tot een economische boost.

Voor een concrete programmatie in het feestjaar is het uiteraard nog wat vroeg, maar er wordt gemikt op zo’n 1500 evenementen gedurende het jaar.

U hoeft evenwel zo lang niet te wachten om een bezoek aan Hull te brengen.

SHOPPEN IN HULL

In Hull is shoppen het hele jaar door een belevenis. Als ‘places to be’ van het winkelen gelden, benevens de echte speciaalzaken en de vele specifieke snuisterijwinkeltjes, de shoppingcentra St. Stephens en Princess Quay. De verscheidenheid van de pubs is een onmiskenbare andere attractie, net als de variatie in de musea, die bijna allemaal in het Museum Quarter geconcentreerd zijn. Ze zijn gratis toegankelijk. De uitzondering op de regel is The Deep, maar deze fantastische en spectaculaire ontdekking van het leven onder het zeeoppervlak is dan ook wereldklasse. In het begin van 2014 pakt The Deep alvast uit met een gloednieuwe afdeling die zal bevolkt zijn door pinguïns.

P & O FERRIES

P&O Ferries onderhoudt, sinds meer dan 40 jaar, een dagelijkse nachtelijke overtocht vanuit zowel Zeebrugge als Rotterdam naar Hull met vier Cruiseferry’s. Vertrek ’s avonds met aankomst de volgende morgen. P&O Ferries organiseert 3-daagse minicruises die bestaan uit 2 nachten aan boord van de Cruiseferry en 1 volle dag bezoek aan Hull vanaf 80 € per persoon. (inclusief bustransfer naar het centrum van Hull).

Voor alle informatie en reservaties kan men terecht op www.POferries.be,  070/70 77 71 en uiteraard ook bij uw vertrouwde reisagent.

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
01-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOUROPERATOR SILVERJET IN DE PRIJZEN

Belgische Travel Industry Awards 2013

 

SILVERJET ontvangt “Oscar” voor Mooiste Brochure

 

Tijdens de  jaarlijkse uitreiking van de Awards van de Belgische Travel Industry, een organisatie van Travel Magazine, de hoogmis voor de reissector met touroperators, reisagenten een aanverwanten als speerpunten, wist SILVERJET zich na amper één jaar al de “Oscar” voor de Beste Brochure in de wacht te slepen.

Algemeen directeur Wim DAVID  was de koning te rijk toen hij daarenboven nog “Brons” wegkaapte in de categorie Beste Website. “Mijn oprechte dank gaat uiteraard in de eerste plaats naar de Reisagent, onze belangrijkste partner bij de verkoop van onze exclusieve en op maat gesneden reizen. Dubbel blij zijn we dan ook dat onze klanten massaal kozen voor SILVERJET. Het bewijst dat we goed in de markt liggen.  Aan ons om inhoud te geven aan deze mooie bekroning en te tonen dat we nog veel meer in petto hebben dan alleen maar de mooiste brochure op tafel te leggen. Kwaliteit en tevredenheid naar de klanten toe wappert hoogt in ons vaandel. Op naar een mooi jaar 2014”, stelt algemeen directeur Wim David.

TOPHOTELS

SILVERJET is al jaren specialist in het kiezen van haar hotels. Met de vesting in België zet algemeen directeur Wim David deze rijke traditie verder. “We kiezen alleen voor het beste met keus uit historische monumenten, hotels met een geschiedenis en wellness met ultramoderne Spa’s. En ja, uiteraard ook voor Honeymooners waar pasgehuwden in romantische sfeer optimaal kunnen genieten van hun pril geluk. Genieten van elkaar in een betoverende omgeving op de mooiste plekjes van deze wereld, wat kan men zich nog meer wensen”, stelt Wim David.

HOE REIZEN?

SILVERJET laat in zijn brochures de keus tussen diverse formules. Zo laten de Combinatiereizen toe dat bijvoorbeeld twee buurlanden met mekaar kunnen gekoppeld worden in één reis. La Réuion bijvoorbeeld met Mauritius of Singapore met het shopping paradijs Dubai, SILVERJET zoekt het allemaal voor je uit.

SILVERJET staat ook aan je zijde bij het uitzoeken naar Flexreizen. Hierbij zoekt men de juiste locatie voor strand, zwembad en bijvoorbeeld een historische plaats. Een mixed van zowat alles. De reizen kunt u zelf samenstellen, SILVERJET werkt ze voor u uit.

TAILOR MADE is de jongste tijd meer dan in. Ook hier staat SILVERJET borg voor het uittekenen van uw geplande reis, waar en wanneer men wil. Bestaande reizen kunnen verlengd of verkort worden, gecombineerd met andere of zo maar à la carte. SILVERJET bezorgt u een uitgewerkte offerte op maat.

WORLD WIDE

SILVERJET brengt je wereldwijd in de beste omstandigheden. In Spanje lonkt het naar Tenerife, Lanzarote & Fuertoventura, Gran Canaria en Costa del Sol. In Portugal wachten prachtige hotels aan de Costa de Lisboa en Algarve. In Cyprus is het genieten van toppers in Paphos, Limassol en Coral Bay. Griekenland lonkt dan weer met Kreta en Rhodos terwijl Malta Sint-Julians, Valletta, Sliema en het steeds verrassende Gozo voorschotelt. Allemaal schitterende locaties op een van de mooiste eilanden van de Middellandse Zee.

In Italië is SILVERJET thuis aan de kust van Amalfi, Napels, Capri en de Toscaanse regio. De sprong naar Sicilië en Marokko met Essaouira, Agadir en Marrakech is niet ver weg.

De ABC-Eilanden met Aruba, Bonaire en Curaçao liggen op zowat tien uren vlucht terwijl de Caraïben met Sint-Maarten, Sint-Barth, Domenicaanse Republiek, Cuba, Costa Rica en de Bahama’s zorgen voor extra eilandenzon.

Amerika’s Sunshine State Florida met Miami laat niemand onberoerd. In Fort Lauderdale vertrekken heel wat cruiseschepen waarbij SILVERJET met Silversea, Seadream en Seabourn het summum van cruises invult.

ZONZEKER GAMBIA

The Gambia is een Afrikaanse parel in de brochure SILVERJET die met hotels als Ocean Bay, Coco Ocean Resort & Spa, Sheraton Gambia Hotel Resort & Spa en The Kairaba Beach Hotel niets dan toppers invult. The Gambia is een zonnezekere bestemming op amper zes uur vanuit Brussel. Deze trip kan gecombineerd worden me een bezoek aan Senegal.

En wachten ons uiteraard nog de Seychellen, de Malediven en het allermooiste van de Verenigde Arabische Emiraten met Dubai, Jumeirah Beach, Palm Island en Abu Dhabi. Qatar en Oman ontbreken evenmin terwijl Indonesië en Thailand de klasrijke lijst afsluiten.

UITZONDERLIJKE AANBIEDINGEN

Naar het einde van het jaar en de start van het volgende jaar toe pakt SILVERJET uit met enkele uitzonderlijke aanbiedingen. Meer info: www.silverjet.be en bij je vertrouwde reisagent.

 

De kleurige brochure kan gratis bekomen worden bij uw vertrouwde reisagent

 

SILVERJET BELGIE

Wim David

www.silverjet.be

 

(Georges Keters)










>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET P & O FERRIES NAAR ENGELAND

East Sussex, de wieg van Engeland

 

Rye paradijs voor lekkerbekken

 

Zij die ook maar een vleugje van de geschiedenislessen onthouden hebben, weten het beslist nog: 1066 Country, gelegen aan de oostkust van Sussex, is een onvergetelijke datum en regio in de Britse geschiedenis. The Battle of Hastings, William de Veroveraar, de Normandiërs en King Harold schreven er bloedige geschiedenis. Algemeen is 1066 Country erkend als de geboorteplaats van Engeland, met het voormalig smokkelaarsnest Rye als hedendaagse toeristische trekpleister.

Rye is zonder meer een van de meeste schilderachtige stadjes van East Sussex. Het was ooit een van de meeste belangrijke havens, samen met de Cinque Ports, de grote vijf kanaalhaven van weleer: Dover, Hastings, Hythe, Romney en Sandwish. Rye heeft daarenboven een zeer rijke geschiedenis achter de rug. Vandaag hebben de ridders, piraten en smokkelaars plaats gemaakt voor een rustig en romantische stek waar men makkelijk een paar dagen relax kan vertoeven. De visserij speelt in Rye nog altijd een belangrijke rol en wordt dagelijks kleinschalig aangevoerd. Een bezoek aan de haven, die bij laagtij alle vissersschepen op het zand legt, is een bezienswaardigheid.

RYE BAY SCALLOP FESTIVAL

De tijd dat de Britten alleen fish & chips op tafel wisten te zetten, ligt al een flinke poos achter de rug. Meer nog, met de Noordzee als voortuin weten de chefs het beste uit de zee om te toveren tot succulente schotels. Om dat alles extra te onderlijnen pakken ze jaarlijks uit met het Rye Bay Scallop Festival, evenement waarbij de restaurants negen dagen lang een ode brengen aan de Sint-Jacobsmosselen. De delicatesse wordt er aanbeden en vereerd, tot groot genoegen van de lekkerbekken.

Als het op eetgelegenheden aankomt, dan is er in Rye duidelijk geen gebrek aan uitstekende huizen. Niet direct het meest luxueuze interieur, maar degelijke schotels, aansluitend een ruime keus uit de beste Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen.

THE STANDARD INN

Leuk en typisch oude Engelse pub in het hartje van Rye. Het centrale gedeelte dateert uit 1420, waar het café is in uitgebouwd. Charme en een Brits karakter zorgen extra gezelligheid. Achter de pub wacht een ruimte dat dienst doet als restaurant. Geen luxe, maar pure nostalgie en “casual fine dining” zoals patron Johathan Breed het zo mooi kan zeggen. Met zijn 24 zitjes is The reservatie wel gewenst. Meer info: info@standardinn.co.uk.

THE SHIP INN

Tafelen in een ongekunsteld interieur waar de geesten van de eertijdse Rye-vissers nog ronddwalen, kan je het best in The Ship Inn, aan de voet van de legendarische Mermaid Street. Karen Northcote zorgt ervoor dat iedere bezoeker meteen op zijn gemak zit. Zoek geen luxe noch tierlantijntjes, maar op tafel verschijnt niets dan lekkers. De schotels zijn eenvoudig doch bijzonder smaakvol. Bovendien zijn de visschotels een streling voor het gehemelte. Alle vis komt immers uit de Rye Bay, die zorgt voor dagelijkse aanvoer. Het vlees komt uit de Natural Farms in Ewhurst Green. En dat allemaal aan zeer schappelijke prijzen. The Ship Inn beschikt ook over 10 kamers. Meer info: www.theshipinnrye.co.uk

THE MERMAID INN

En van de absolute toppers in Rye is The Mermaid Inn in de Mermaid Street, straatje dat al eeuwen de tand des tijds overleefde en tientallen malen het toneel was voor menig film. The Mermaid Inn is pub, hotel en restaurant en is een oase van rust en typisch Britse gezelligheid, waar elke avond tegen half drie in de morgen de spoken zich manifesteren in Room 16 en de geesten van de toenmalige gewiekste smokkelaars doorheen het 12de eeuwse pand zich kostelijk amuseren. Het hotel is al eeuwen de vaste rustplaats in Sussex en Rye van gekroonde hoofden en sterren uit de showwereld. David Frost, Michael Caine, Pierce Brosnan, Andy Garcia, Charly Chaplin en onder andere Marlon Brando genoten met volle teugen van de vele troeven die The Mermaid Inn te bieden heeft. Eigenares Judith Blincow is uw gastvrouw en doet er alles aan om het je naar de zin te maken. Meer info: www.mermaidinn.com

P & O FERRIES  - IDEALE REISPARTNER

 
Groot-Brittannië is via Calais bijzonder vlot te bereiken met P&O Ferries die per dag 23 afvaarten enkele richting tussen Calais en Dover.

Tijdens de overtocht kan men naar hartelust tax free shoppen, genieten van de rust in de Club Class, rustig in Langan’s Brasserie dineren of gezellig tafelen in de Quick Snack waar een rijke keus aan snacks en burgers op je wacht.

Wie uitkijkt kan regelmatig genieten van bijzonder acties en of promoties.

Meer info en reservaties: 070 70 77 71 en www.Poferries.be

 

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
30-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELS BELGIUM FRANCE IN DE KIJKER

Hotelimperium met toppers in Henegouwen en Noord-Frankrijk

 

Gastvrijheid in Hotels Belgium France

 

Gebeten door de hotelmicrobe wist Didier De Weerdt zich in ruim twintig jaar zich met Hotels Belgium France een imperium van hotels uit te bouwen in Belgie – meer bepaald in Henegouwen – en Noord-Frankrijk, met huizen in middelgrote en grote steden. “Onze strategie bestaat er in waarden als gastvrijheid, traditie en innovatie als grote troeven uit te spelen”, stelt directeur Didier De Weerdt, die met verve zijn vijf parels voorstelt.

BEST WESTERN PLUS HOTEL ALIZE MOESKROEN

Gelegen op een steenworp van de Grote Markt telt dit viersterrenhotel 58 kamers, allen met airco, groot HD fltscreen tv, bureau, thee- en koffie faciliteiten, gratis WIFI, badkamer met jacuzzi of douche en afzonderlijk toilet. De executive rooms hebben een grotere zitruimte en de jacuzzi suites tellen een broekpers, safe en uiteraard een jacuzzi. Fitness, sauna en parking staan gratis ter beschikking. Er is geen restaurant ter plaatse, maar wel een tiental op wandelafstand.

 

Best Western Plus Hotel Alizé

34 Passage St-Pierre

7700 Moeskroen

0032 (0)56 561 561

Alize@hotelalize.be

www.hotelalize.be

 

BEST WESTERN AMBASSADOR HOTEL MENEN

 

Dit 4-sterrenhotel bevindt zich op zowat 400 meter van de Grote Markt en het station. Hotel met alles er op en eraan, inclusief gratis WIFI, badkamer met douche of bad, toilet en tv en bureau met directe telefoonlijn. Dat alles op een boogscheut van de bruisende Franse stad Rijsel.

Best Western Ambassador

34-42 Wahistraat

8930 Menen

0032 (0)56 31 32 72

ambassador@ambassadorhotel.be

www.ambassadorhotel.be

 

BEST WESTERN PLUS HOTEL BERGEN

Een van de mooie parels van Didier De Weerdt dat met Best Western Plus Hotel & Aparthotel Casteau Resort in Bergen ingeplant is in een aantrekkelijke bosrijke omgeving en dat in de onmiddellijke omgeving van de snelwegen. Alle kamers zijn hier uitgerust met LCD flatscreen tv, bureau, gratis WIFI, badkamer met douche en of bad. De aparthotels meten 40 m² en zijn uitgerust met een tweepersoonsbed, aansluitend alle comfort, inclusief uitgeruste keuken en klein salon. Sauna, fitness, jacuzzi en parking zijn er gratis.

Best Western Plus Hotel & Aparthotel Casteau Resort

38, Chaussée de Bruxelles

7061 Casteau (Bergen)

0032 (0)65 32 04 00

info@casteauresort.be

www.casteauresort.be

 

LOGIS DES ACACIAS IN TOURCOING

Dit driesterrenhotel ligt op minder dan 20 km van Rijsel en is net als alle andere hotels van de groep Hotels Belgium France een topper zijn genre. Alle kamers hebben HD LCD flatscreen tv, gratis WIFI en wat de zakenman of toerist nodig heeft om een leuk verblijf te bouwen. In tegenstelling tot de andere, telt Logis des Acacias een restaurant en bar. Ook hier staan de fitnessruimte en de parking gratis ter beschikking.

 

Logis des Acacias Rijsel-Tourcoing

39 rue du Dronckaert

F 59960 Neuville-en-Ferrain (Tourcoing)

0032 (03) 20 37 89 27

acacias@hotelacacias.com

www.hotelacacias.com

 

BEST WESTERN HOTEL HORIZON

Uniek driesterrenhotel voor zakenlui die zich hier aan de ingang van het industrieterrein van Ghislenghien bevinden, op een minuut van de snelwegen naar Brussel en Doornik. Ook de toerist zit hier uitstekend want op minder dan een kwartier vindt men hier een dierenpark, kasteel, brouwerij en museum. Het hotel is voorzien alle comfort en is daarenboven geschikt voor vergaderingen, conferenties en private feesten. Het restaurant is gekend voor zijn grillades en buffetten.

Best Western Hotel Horizon

Avenue des Artisans 1,

7822 Ath-Ghislenghien

 

Hoe dan ook, de groep Hotels Belgium France zit goed in de beste regio’s van Henegouwen en Noord-Frankrijk. Elk van de hotels heeft zijn eigenheid is zowel voor de toerist als de doorgewinterde zakenman een ideaal rustpunt. Met troeven zoals gastvrijheid, inventiviteit en vooral de menselijke aanpak van het hotelpersoneel wordt elk verblijf in deze hotels een plezier, want zich thuis voelen in een hotel is onbetaalbaar. En wanneer deze hotels dan nog binnen het bereik van uw beurs vallen, dan zit het helemaal snor.

 

Meer info:

Adèle LECOEUCHE

Sales manager

sales@hotels-belgium-france.com

www.hotels-belgium-france.com

Tel.:  0032 (0) 488 06 34 49

 

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BELGIË - BRUGGE

Hotel Relais & Château Heritage Brugge


Beste Privé Hotel van België

Relais & Château Hotel Heritage uit Brugge ontving in de San Marco Village in Schelle, in een organisatie van Horeca Awards, zopas de Award voor het Beste Privé Hotel van België. Eigenaars Johan en Isabelle Creytens ontvingen de trofee omwille de nooit aflatende  kwaliteit, gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Een mooie kroon op het werk bij hun 20-jarig bestaan.

“'Horeca-Awards” is een professioneel georganiseerde wedstrijd voor de horecaondernemer die als doel heeft het bestendigen van de algemene kwaliteit in de horecasector en deze eventueel zelfs te verbeteren.   Op basis van diverse quoteringen door een “mystery guest”, maw een controle door een niet-aangekondigd anoniem bezoek door een professional worden de diverse hotels beoordeeld.

QUALITY CROWN

Elke deelnemer die de nodige kwalificaties heeft behaald volgens de criteria van de Horeca Awards, ontving een Quality Crown. Deze is slechts geldig voor één jaar en opent mogelijk deuren die anders gesloten blijven. De Quality Crown is een uithangbord als erkenning voor kwaliteit, gastvrijheid en klantvriendelijkheid.  Hotel Relais & Château Heritage ontving een Quality Crown met grote onderscheiding.

TOTAL MAKE OVER

Johan en Isabelle Creytens openden in 1993 de deuren van Hotel Heritage.  Elke dag opnieuw zetten ze zich in om de verwachtingen van hun gasten te overtreffen met een uitzonderlijke kwaliteit en onberispelijke service.  Samen met hun team mochten ze al heel wat onderscheidingen, lofbetuigingen en awards in ontvangst nemen.  Ondertussen trad het hotel & restaurant toe tot de prestigieuze keten Relais & Châteaux, meer dan 500 charmehotels en gastronomische restaurants over de gehele wereld…   All around the World, Unique in the World.

Dit jaar kreeg het hotel een “Total Make Over” om die hoge verwachtingen van hun klanten te vervullen.  Alle 22 kamers werden voorzien van nieuwe elegante meubelen, rijkelijke stoffen en luxueuze marmeren badkamers.  Elke kamer beschikt nu over een Nilson bed, puur natuur en handgemaakt, zuiverend en ademend gecombineerd met luxe bedlinnen, zorgen gegarandeerd voor zachte dromen…

RESTAURANT LE MYSTIQUE

Chef Koenraad Steenkiste tovert met smaken uit de regio in het vernieuwde stijlvolle charmante restaurant Le Mystique.  Een keuken, omschreven door gastronomen als hedendaags met liefde voor streek –en seizoensgebonden producten.  Wie zijn culinaire avond relax wil afsluiten kan terecht in bar Le Magnu’ met privé bibliotheek en salon met open haard.

 

 

Relais & Châteaux Heritage

Johan & Isabelle Creytens

Niklaas Desparsstraat 11

8000 Brugge

050 444 444 – 0475 725611

johan.creytens@hotel-heritage.com

www.hotel-heritage.com

Georges Keters – Foto:  ALL FOTO






>> Reageer (0)
09-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOLIDARITEISMAALTIJD VOOR KINDEREN UIT ARM GAMBIA

Hutsepot of spaghetti smullen met

Hart voor Gambia Westende

“Eén ei per week voor arme kinderen uit dovenschool”

 

Op zondag 17 november pakt Hart voor Gambia Westende om 12 uur in De Zeekameel uit met een solidariteitsmaaltijd hutsepot of spaghetti. “De opbrengst gaat integraal naar het kippenproject Chicken Run in Kanifing dat het moet mogelijk maken de arme kinderen te voorzien in het genieten van één ei per week”, stelt Helena Clybouw, alias Mama Gambia.

 

Met Hart voor Gambia zijn Helena Clybouw en Annick Keters al meer dan twintig jaar actief met diverse humanitaire projecten in het arme West-Afrikaanse landje Gambia. Na de aanleg van groentetuinen voor vrouwen, opzetten melkproject, bouwen schooltje, materiaal voor kliniek, aankoop ezeltjes en aanhangwagentjes voor vervoer, het verzamelen van speelgoed, tweedehands maar nog degelijk materiaal, schoolgerief, kledij en onder andere een gekalibreerde audiometer voor dove kinderen pakt Hart voor Gambia Westende nu uit met een kippenproject waarbij het mogelijk wordt om de leerlingen van een dovenschool toe te laten om eens per week één ei te kunnen nuttigen. Koken kost geld en daarom pakken ze op  zondag 17 november om 12 u., met de medewerking van het Noord-Comité Middelkerke en de Zeekameel, opnieuw uit een solidariteitsmaaltijd.

CHICKEN RUN

Het kippenproject loopt onder de naam Chicken Run. Mama Gamba vertelt: “We blijven niet stil zitten en staan ook vandaag aan de wieg van een gloednieuw project inzake het kweken van kippen, aansluitend verkoop van eieren, ten bate van de St-John’s school for the Deaf opdat de leerlingen meerdere volwaardige maaltijden kunnen krijgen uit eigen kweek. Het project moet ons in staat stellen opdat alle kinderen eenmaal per week een eitje zouden kunnen eten bij de schoolmaaltijd. Sommige kinderen hebben vandaag nog nooit een hard gekookt ei gegeten. We kozen graag voor de Hongaarse koekoek, kippen die tot 4 kg kunnen wegen. Naast de kippen zijn ook haantjes voorzien. De volgroeide haantjes worden naderhand geslacht voor schoolmaaltijden en verkoop. Hiermee leggen we de basis voor dit project die zelfbedruipend kan worden in de toekomst.”

HUTSEPOT OF SPAGHETTI

Deelnemen aan de solidariteitsmaaltijd kan op twee manieren: hutsepot aan 12 euro (kinderen 6 euro) of spaghetti aan 10 euro (kinderen 5 euro). Graag inschrijven vooraf bij Helena Clybouw, gsm 0486 20 19 44, mamagambia@hotmail.com of storten op rekening BE28 0682 5016 2320 met melding aantal personen, hutsepot of spaghetti.

Tot slot nog even Mama Gambia, die iedereen dankt voor de jaren lange steun, op de een of andere wijze: “Wie dit project een warm hart toedraagt kan ook op zijn manier zijn steentje bijdragen door het verzamelen van bruikbaar tweedehands materiaal of door storting op het rekeningnummer BE28 0682 5016 2320 – Hart voor Gambia Westende.”

 

Smullen van hutsepot of spaghetti voor arm Gambia,

op zondag 17 november om 12 uur in De Zeekameel. Meer info: 0486 20 19 44.


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°








>> Reageer (0)
08-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS & MICHELINSTERREN IN ZWARTE WOUD
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Baden-Württenberg culinair hart van Duitsland

 

Michelinsterren fonkelen in tophotels in Zwarte Woud

 

Decennia geleden was het ooit dé vakantieplaats bij uitstek voor onze ouders en grootouders: Het Zwarte Woud in de deelstaat Baden-Württenberg. Duizenden families brachten de derde grootste deelstaat van de bondrepubliek Duitsland in vervlogen tijden een bezoek. Vandaag, zo vele jaren later, trekken heel wat van hen terug naar de plek waar ze wellicht op huwelijksreis trokken of hun eerste reis ondernamen. Dit keer niet direct om de wittebroodsweken nog eens over te doen, eerder om in alle comfort te genieten van een of meerdere van de talrijke Michelin sterren die fonkelen in tal van 5-sterrenhotels de luxe. Een unieke combinatie die geen enkele gastronoom links kan laten.

 

De kleine groepering Best of South West Germany verzamelt negen 5-sterren superior hotels rond zich. We bezochten er een viertal. De ene gebeiteld in een leuke stad, de andere weggestoken in een bosrijke omgeving, nog een andere uitgebouwd in een oase van complete rust. Enkele van deze tophotels kijken al terug naar een traditie van meer dan honderd jaar. Eigenlijk is het Zwarte Woud vandaag op zich al een bezoek overwaard. Bovendien is tafelen in de regio sinds geruime tijd telkens een gastronomische belevenis. De keuken zit bol van de streekproducten. Zij vormen de basis van wat de Chefs omtoveren tot succulente schotels, een verrukking voor lekkerbek, een streling voor de smaakpapillen, een puur genot voor gastronoom. Vandaar de unieke rijkdom en aanwezigheid van tal van Michelin sterren. Dat alles overgoten met de beste Duitse, Italiaanse, Spaanse en vooral Franse topwijnen.

HOTEL TRAUBE TONBACH

Hier zwaait de familie Finkbeiner al meer dan twee eeuwen de scepter. Gelegen aan de rand van het leuke stadje Baiersbronn, in een wondermooie natuur en omringd door hemelhoge dennen telt het hotel 153 kamers, appartementen en suites, de een al luxueuzer dan de andere. Elke kamer beschikt over terras of balkon. Voeg daarbij het Traube Spa & Resort waar wellness het leven nog eens zo aangenaam maakt. En voor de kinderen wacht Traube Kids Court, een waar paradijs voor het jonge grut.

De absolute toppers van Hotel Traube Tonbach zijn de vier uitstekende restaurants: de elegante Köhlerstube, de historische Bauernstube, het streekgebonden Silberberg en de Schwarzwaldstube waar drie Michelin sterren fonkelen boven het fornuis van Chef Harald Wohlfahrt. Voor de gasten wacht een uniek uitgebreid ontbijt in restaurant Silbergberg.

Hotel Traube Tonbach

D – 72270 Baiersbronn

info@traube-tonbach.de

www.traube-tonbach.de

HOTEL BAREISS

Iets verder op in Baiersbronn – Mitteltal duikt Hotel Bareiss midden onbeschrijflijk natuurschoon op. Vader en zoon Hermann en Hannes Bareis runnen dit hotel in de derde generatie. Gesticht in 1951 door Hermine Bareiss is dit hotel intussen uitgegroeid tot een monument. Ruim honderd kamers, suites en appertementen staan borg voor een vlekkeloos verblijf in dit 5-sterren plus hotel. Ontspanning, natuur, relax, ultra modern wellness & spa, een uitgelezen kinderdorp, sport en… uiteraard lekker tafelen zijn hier de speerpunten. Liefhebbers van streekgerechten en pure gastronomen vinden respectievelijk gretig hun weg in de Kaminstube, de Dorfstuben en het 3-sterren restaurant Bareiss waar Chef Claus-Peter Lumpp zijn kunnen etaleert. Wie exclusief wil feesten kan terecht in het historische Morlokhof, twee eeuwen oude klein neerhof. Een buitenkans.

Hotel Bareiss im Schwarzwald

D-72270 Baiersbronn-Mitteltal

info@bareiss.com

www.bareiss.com

 

COLOMBI HOTEL

Het Colombi Hotel is nog een van die parels in de pittoreske oude binnenstad van Freiburg, mooi omringd door het Zwarte Woud en op een steenworp van de wijngaarden van de Kaiserstuhl. Keizerlijk genieten wordt het in dit super de luxe hotel dat ooit het optrekje was van de tsaren en keizerlijke gekroonde hoofden. Indrukwekkend en warm tegelijk is de ontvangst. De immense traphal die naar de eerste verdieping en de restaurants leidt is effenaf indrukwekkend. Ook de 48 de luxe kamers, 64 appartementen, junior suites en suites trekken die lijn met grote klasse door. Op gastronomisch vlak schittert naast de 17 punten van Gault Millau sinds 1982 ook nog één Michelin ster, wat de stijl van dit lid van The Leading Hotels of the World nog extra in de kijker stelt. En voor wie het begrepen heeft op fitness kan vrij genieten van zwembad, beauty farm, solarium, stoombad. Een droom.

 

Colombi Hotel

D-79098 Freiburg

Tel: +49 (0)761 21060 / Fax: +49 (0)761 31410

info@colombi.de – www.colombi.de

HOTEL ERBPRINZ

Andere parel binnen de groep Best of South West Germany is hotel Erbprinz in Ettlingen. Duidelijk een huis met 220 jaar geschiedenis waar de charme van krakende houten vloeren het voor een flink deel moeten uitvechten met de nieuwe vleugel. De 54 klassieke kamers, 53 comfortkamers, 7 appartementen en twee suites zorgen voor een koninklijk verblijf. Ook op het vlak van de gastronomie zit Hotel Erbprinz in hogere sferen. Het sleepte ooit als allereerste restaurant in Duitsland een Michelin ster in de wacht. Restaurant Erbprinz is goed voor 38 zitjes. In de Weinstube Sibylla wachten uitstekende streekgerechten. Een flink stuk van het hotel werd in 2010 vernieuwd met daarbij onder andere een exclusief zwembad met alle spa faciliteiten. Het hotel leent zich uitstekend voor meetings en grandioze feesten. Hotel Erbprinz ontfermt zich ook over het restaurant van de golfclub Hofgut Scheibenhardt.

Hotel-Restaurant Erbprinz

D-76275 Ettlingen

Telefon: +49 (0) 7243 322 0 / Telefax: +49 (0) 7243 322 322

info@erbprinz.de - www.erbprinz.de

 

In een volgende editie komen de andere toppers uit de Best of South West Germany groep aan bod:

Dollenberg (Bad Peterstal-Griesbach) www.dollenberg.de

Brenners Park-Hotel (Baden-Baden) www.brenners.com

Riva (Konstanz) www.hotel-riva.de

Europäischer Hof (Heidelberg) www.europaeischerhof.com

Wald- und Schlosshotel Friedrichsruhe (Zweiflingen) www.schlosshotel-friedrichsruhe.de

 

 Georges Keters








>> Reageer (0)
04-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELIN GIDSEN 2014

Bib Gourmand Benelux 2014

Bib-beren van plezier voorlekkere prijzen

 

Michelin heeft met zijn nieuwste gids terug een recordeditie te pakken: de teller staat op 261 restaurants, waaronder maar liefst 43 nieuwkomers.

De Bib Gourmand, het concept van een menu onder de 35 euro (in de hoofdsteden maximaal 36 euro), ongeacht de kookstijl, met seizoensgebonden producten als hoofdrolspeler, is uitgegroeid tot een fenomeen! En dat is voornamelijk te danken aan de restaurateurs die dit concept helemaal hebben omarmd, die creatief aan de slag gaan met hun menu’s en jong en oud geven wat ze willen: lekker eten voor een aantrekkelijke prijs.

De cijfers bewijzen het succes: elk jaar groeit het aantal zaken met een “Bib Gourmandonderscheiding”, die in de MICHELIN gids aangeduid zijn met het symbool =. Dit jaar staat de teller op 261 restaurants, waaronder maar liefst 43 nieuwkomers. De Michelin inspecteurs reisden de hele Benelux door om adresjes te vinden waar men kan rekenen op lekker eten en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar ook op een prettige sfeer. De restaurants in deze gids hebben een ziel, ze bruisen! Ze bewijzen dat smakelijk tafelen geen luxe hoeft te zijn.

In België is Wallonië met twaalf nieuwkomers het best vertegenwoordigd. Maar de meest opvallende trend is dat heel wat zaken zich specialiseren in wijnen, die ze combineren met

lekker eten. Zo biedt Les Vrais Soudeurs uit het Henegouwse Thuin een keuze uit meer dan 200 wijnsoorten, waaronder heel wat gegeerde exemplaren, die het koppelt aan gerechten

die bol staan van smaak en uitmuntende producten. Die heerlijke harmonie tussen wijn en spijs vindt men onder meer ook bij Mondevino uit het Limburgse Borgloon en Le Wine Bar

Sablon des Marolles uit Brussel.

De hoofdstad verdient een speciale vermelding voor de creatieve combinaties die men er vindt. In navolging van het restaurant De Maurice à Olivier, dat aansluit op een krantenwinkel, maakt Wine in the City in Jette nu zijn intrede: het combineert een wijnwinkel en een restaurant. Wijn en lekker eten: a match made in heaven.

GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG

Het Groothertogdom Luxemburg laat zich opmerken door zijn traditie, al betekent dat niet dat er stilgestaan wordt. Neem nu restaurant Brimer uit Grundhof, dat al vier generaties lang

in handen is van dezelfde familie: hier vindt men een goede, genereuze keuken die een totaalbeleving biedt. Dit is een mooi voorbeeld van het grote culinaire potentieel dat aanwezig is in Luxemburg. Een andere exponent daarvan is Les Timandines in Troisvierges, waar een moderne keuken met een traditionele basis wordt voorgeschoteld.

NEDERLAND

Wie eerder een keuken verkiest die streekgebonden en eigentijds is, wordt in deze gids eveneens op zijn wenken bediend. Verschillende Nederlandse chefs hebben resoluut gekozen om kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Een fraai voorbeeld hiervan is restaurant Bovenmeester in Steenwijk. Chef Jan Nijland werkte jarenlang in sterrenzaken, maar koos voor een laag drempelige aanpak waarmee hij een ruimer en jonger publiek aanspreekt.

MICHELIN GIDSEN 2014

De uitgave van de Bib Gourmand Benelux 2014 is het startschot van een spannende novembermaand voor Michelin. Op 18 november wordt namelijk de MICHELIN gids België en Luxemburg 2014 gepresenteerd (te koop vanaf 21 november), op 25 november volgt de gids voor Nederland (te koop vanaf 28 november).

De Bib Gourmand Benelux 2014 is te koop vanaf 7 november voor de prijs van € 15,95 (België en Nederland) en € 15,50 (Luxemburg). Deze 6e editie bevat:

_ 143 restaurants = in België, waarvan 23 nieuwe;

_ 12 restaurants = in Luxemburg, waarvan 5 nieuwe;

_ 106 restaurants = in Nederland, waarvan 15 nieuwe.

 

                     MICHELIN GIDSEN 2014

 

 

 






>> Reageer (0)
03-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN ZEEUWS-VLAANDEREN

In de ban van dampende mosselpannen en veel meer

Philippine Zeeuws-Vlaams mosseldorp in België

 Wie aan tafel de naam Philippine laat vallen, moet geen moeite doen om meer uitleg te geven. Elke rechtgeaarde lekkerbek is er ooit al eens geweest, in Philippine, het onooglijk dorpje dat kleeft aan de Belgische grens bij Boekhoute en Watervliet. Elk jaar trekken tienduizenden landgenoten richting Nederland om er zich te goed te doen aan de inhoud van de dampende mosselen en nog véél meer, want naast mosselen zijn de Chefs aldaar meesters in de bereiding van alles wat uit de zee en de polders komt. De Philippine, een paradijs voor de mosselliefhebber, een hemel op aarde voor de smulpaap.

Philippine was ooit een kleine havenstad waar vooral mosselen aan de wal kwamen. De verzanding zorgde ervoor dat de mosselvissers rond 1950 verhuisden naar Yerseke, Bruinisse en Zierikzee. Intussen had ene Arie Wiskerke het lumineus idee om in tal van herbergen mosselen voor te schotelen. De trend kreeg vleugels en vandaag zetten alle restaurants de heerlijk dampende gitzwarte gepantserde vriendjes op tafel. Meer nog, heel wat Chefs of uitbaters zijn nazaten van “Ome Arie”. Vandaar ook dat het bij een rondgang opvalt: overal wordt men royaal ontvangen en is er zo goed als geen concurrentiestrijd. Elkeen werkt met dezelfde wapens: smaakvolle gerechten, uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en een service om U tegen te zeggen. Ontegensprekelijk de ideale troeven om Koning Klant te dienen. De klant die voor 80% uit België komt om er vooral mosselen te proeven. We doken mee in de keukens van de acht grote mosselrestaurants. Elk van hen schuift uiteraard mosselen voor, maar behoudt zijn identiteit en weet daarnaast nog tal van knappe schotels uit de oven te toveren.

HOTEL-RESTAURANT AU PORT

Een van de toppers is alvast hotel-restaurant Au Port ,waar de familie Wiskerke met Frank en Liduina, al eeuwen de plak zwaaien, zijn mosselen en zeevruchten uiteraard de gekende toppers. Maar ook Frank’s Keuzemenu is beslist een aanrader: oesters, duif, carpaccio van hert, vispannetje, scampi, scholfilet, varkenshaasje, kaas en of warm appeltaartje. Een adres dat staat als een rots in de Zeeuwse branding. Met hun kinderen Pauline (Hotelschool Ter Duinen Koksijde) en Gérard (aan het fornuis) is de toekomst alvast in veilige handen. Het hotel met verzorgde kamers,zorgt ervoor dat men na elke succulente avond op en top kan uitbuiken. Diverse arrangementen zorgen voor een succulent weekend. Speciale prijzen tijdens de week.

Hotel-Restaurant Au Port

Liduina & Frank Wiskerke

Waterspoortstraat 1

4553 BG Philippine

0031 115 49 18 55

auport@zeeland.nl

www.auport.nl

RESTAURANT PLACE DU MARCHE

Afgestudeerd aan de Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge weet Jürgen Verhulst,eendrachtig met de familie zowel klassieke als moderne gerechten op tafel te toveren. Jürgen kiest uitsluitend voor markt- en regionale seizoensproducten: Zeeuwse goudmerk mosselen, Zeeuws lam, Oosterscheldekreeft, vis- en schaaldieren, paling uit Grevelingen en onder andere asperges uit de polders. Klasse liegt nooit en met zijn Gastronomisch Menu Auguste Escoffier verwent Chef Jürgen je op en top. Dit is ook de heren van Gault Millau en Michelin niet ontgaan. Meer nog, de wijnkaart schuift mooi mee aan tafel en zorgt voor een compleet culinair genot. Met de jonge Glenn is de opvolging alvast verzekerd.

Restaurant Place du Marché

Jeanine en Jürgen Verhulst

Havenstraat 12

4553 BG Philippine

0031 115 491524

info@placedumarche.nl

www.placedumarche.nl

 

MOSSELRESTAURANT DE OUDE HAVEN

Op de plaats waar ooit de oude haven floreerde, weet het familiebedrijf van Frans en Marijke Vermeirssen al met de derde generatie op ambachtelijke wijze mosselen te bereiden, volgens een niet te evenaren familierecept. Vis speelt hier eveneens een zeer belangrijke rol,waarbij tong en paling met lengten voorsprong de top halen. LadyChef Marijke is tegelijk een meester in vleesbereidingen. De gezamenlijke werkkracht van de acht familieleden leidt intussen al 32 jaar tot kwaliteit. Met zijn 60 lentes dirigeert Frans het geheel als een orkestmeester die duidelijk de klappen van de zweep kent. Mosselrestaurant De Oude Haven is een ideale locatie voor groepen en feesten.

Mosselrestaurant De Oude Haven

Marijke en Frans Vermeirssen

Waterpoortstraat 3

4553 BG Philippine

0031 115 49 16 91

info@deoudehaven.com

www.deoudehaven.com

 

RESTAURANT DE MOSSELBANK

Toen Erik en Cornée de Bruijne in 1999 de zaak overnamen van hun ouders, bouwden ze deze mosseltempel om tot een gezellig adres waar men onbeperkt mosselen en Fruits de mer kan nuttigen. Deze laatste op bestelling,of tenzij ze er op geregelde tijdstippen een exclusieve Fruits de Mer-avond van maken. Dan is het ongelimiteerd smullen van kreeft, langoustines, krabscharen, oesters, garnalen, scampi, wulken en onder andere rauwe mosselen en wulken. Met Cornée aan het fornuis en Erik in de zaal loopt De Mosselbank als een trein. Voor de beide broers geldt niet alleen het lekkere eten, maar wordt veel aandacht besteed aan de gezelligheid. Voor de liefhebbers wacht heerlijke Champagne Boizel.

Restaurant De Mosselbank

Cornée en Erik de Bruijne

Havenstraat 9

4553 AV Philippine

0031 115 49 15 76

info@mosselbank.nl

www.mosselbank.nl

 

RESTAURANT DE FIJNPROEVER

Met de vierde generatie Wiskerke (nvdr: de helft van Philippine heet zo) staken Gerben en Jurgita de zaak in 2008 in een volledig nieuw kleedje, maar wisten het zeer gezellig te houden. De moderne haard scheidt de ruime familiezaal van de intiemere zitjes. Naast mosselen schenkt Chef Gerben heel wat aandacht aan zeetong, paling en diverse vleesgerechten. Via twee mooie schilderijen brengt hij graag ode aan opa Arie en vader Gerard. De mosselen worden hier klaargestoomd volgens het familierecept op papier gezet door opa, die Philippine halfweg de vorige eeuw op de culinaire kaart wist te zetten. Restaurant De Fijnproever is een ideaal adres voor groepen zowel als voor een leuke tête à tête.

Restaurant De Fijnproever

Gerben en Jurgita Wiskerke

Visserslaan 1

4553 BE Philippine

0031 115 49 13 13

info@defijnproever.com

www.defijnproever.com

 

RESTAURANT AUBERGE DES MOULES

Warm en gezellig huis waar Joris en Manon Jansen en de zaalmeesters Jacques De Putter en Dave Pauwels je meteen thuis doen voelen. Niet alleen werkt de glimlach van het personeel zeer positief en aanstekelijk, ook de gerechten lachen u op dezelfde wijze toe. Dat is ook de heren van de Michelin gids niet ontsnapt. Er kwam een onderscheiding van Bib Gourmand er bovenop. Het sterke Zeeuws-Vlaamse Bourgondische karakter van het huis verheft restaurant Auberge des Moules tot een van de absolute toppers in Philippine. De streekproducten met mosselen, Oosterscheldekreeft en onder andere kokkels vormen een sterk huwelijk met het beste wat uit de Noordzee komt. Tong, rog en onder andere kabeljauw zijn hier toppers op het stijlvolle bord.

Restaurant Auberge des Moules

Joris en Manon Jansen

Visserslaan 3

4553 BE Philippine

0031 115 49 12 65

info@aubergedesmoules.com

www.aubergedesmoules.com

 

RESTAURANT IN DEN VLAEMSCHEN POT

Liefhebbers van een ferme brok nostalgie zitten hier uitstekend. Ferry Selis en zijn Venezolaanse charmante echtgenote Milagros pakken hier uit met nostalgische schotels uit grootmoeders tijd, overgoten met dito achtergrondmuziek, die ons doet terugdenken naar de heerlijke jaren 60 en 70. Chef Ferry zwaait intussen al twintig jaar de plak in de keuken. De zaal ademt familiale gezelligheid uit met kijk op een knusse huiskamer. Een leuke bar maakt tijd voor het aperititief. De Chef volgt met verve de seizoenen en maakt zich sterk door de streekproducten te promoten. In de zaal krijgt hij hulp van zoon Oswel en dochter Ady. Voor de huishoudelijke klusjes en tip van hoe-het-vroeger-was kan hij steevast rekenen op vader Rein, 78 lentes jong.

Restaurant In Den Vlaemschen Pot

Ferry & Milagros Selis

Philipsplein 16

4553 AM Philippine

0031 115 49 15 11

info@indenvlaemschenpot.nl

www.indenvlaemschenpot.nl

 

CAFE-RESTAURANT DE ZWAAN

Anders dan de anderen, weten Olaf en Barbara Cornelis deze gewezen afspanning om te toveren tot mooie mix van een gemoedelijk en charmant café annex knus eethuis. Het pand mag dan wel dateren uit 1672 – het oudste café van het dorp – vandaag is het een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van het goede leven uit het dorp. Het restaurant – waar de zwaan nooit ver weg is – laat zestig leuke zitjes toe. Olaf maakt zich sterk in de keuken, eega Barbara Eggebeen is de gezellige en goedlachse gastvrouw. Het is duidelijk, de charme van dit café lokt lekkerbekken voor een heerlijke pot dampende mosselen, klaargestoomd op de gewenste wijze. Uitstekend adres voor allerlei visgerechten.

Café-Restaurant De Zwaan

Olaf en Barbara Cornelis

Havenstraat 2 (bij de Kerk)

4553 AV Philippine

0031 115 49 13 60

info@dezwaan.com

www.dezwaan.com

 

(Georges Keters)

 

 

 




















>> Reageer (0)
01-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FONDS BURGEMEESTER MIDDELKERKE HELPT MINDER BEDEELDEN

Champagneactie Fonds van de Burgemeester

Steun tot hulp aan minder bedeelden en alleenstaanden in Middelkerke

 

MIDDELKERKE – LOMBARDSIJDE – In het verzorgde grill-restaurant Belle Vue liet burgemeester Janna Rommel-Opstaele de eerste kurken knallen van de zesde Champagneactie Fonds van de Burgemeester. “Op die manier verzamelen we fondsen om de minder bedeelden en alleenstaanden te helpen en hen met kerstmis een mooi feest aan te bieden in het casino”, zegt de burgemeester.

Johnny Devey, voorzitter van het Fonds van de Burgemeester, kijkt tevreden terug op de nieuwe actie: “Deze jaarlijkse actie speelt vooral in op de noden van de inwoners die het met veel minder moeten stellen dan de gemiddelde Middelkerkenaar. Naast hulp na ongelukken, brand of onder andere bijstand voor ziekenhuisverblijf pakt het Fonds elk jaar uit met een voor hen onvergetelijk kerstfeest. En dat willen we in ere houden met een Champagneactie waarbij elk jaar een ander etiket plus capsule de aantrekkelijkheid nog vergroot. Dit jaar kozen we voor het huis Champagne B. Hennequin. Er zijn slechts 900 flessen om de exclusiviteit van het collectors item te bewaren.”

GEMEENTEHUIS LOMBARDSIJDE

Collectors kijken elk jaar reikhalzend uit naar wat het etiket en de capsule zal leveren, dat alles naar idee van huidig schepen voor Toerisme Michel Landuyt die zes jaar geleden het Fonds oprichtte. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele: “In het verleden sierden intussen al de Dronkenput, de Rotonde, de Watertoren, het Casino vorig jaar het  Gemeentehuis Middelkerke de flessen en de capsules. Na deze  reeks van markante erfgoedsites, starten  we nu met een exclusieve reeks van oude gemeentehuizen.  Het oud gemeentehuis van Lombardsijde bijt de spits af. Dit keer kozen we voor het huis B. Hennequin uit Venteuil, één van de pioniers op ons jaarlijks Champagneweekend.  Het is een Tradition Brut, 12% vol. Een heerlijk glas.”

IDEAAL EINDEJAARSGESCHENK

De Champagne met speciaal etiket en capsule is te bekomen tegen de prijs van 22 euro per fles of 120 euro per karton van zes flessen.  Nieuw dit jaar is de cadeauverpakking van 2 flessen, ideaal als eindejaarsgeschenk aan de prijs van 49 euro voor 2 flessen. De flessen zijn enkel te verkrijgen bij: Aromi, Oostendelaan 2, Middelkerke, 059 30.46.49; De Tatsevoet, Paul de Smet de Naeyerstraat 14, Middelkerke 059 30.38.24; Kapsalon Cared, Leopldlaan 109, Middelkerke, 059 30.38.24; Café de Tennis bij Mario Declerck, Leopoldlaan 72, Middelkerke,  0472  30.14.08; Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Leffingestraat 23b, Leffinge; Restaurant Westhinder, Meeuwenlaan 26, 8434 Westende, Tel.: 059 30 85 00 en Verzekeringen & Beleggingen Natacha Lejaeghere, Westendelaan 285 bus 2, 8434 Westende, 0479  23 89 42.  Telefonisch bestellen kan via 0498 90 58 27.

Foto 1: De Middelkerkse burgemeester Janna Rommel-Opstaele.  Foto 2: De werkgroep Fonds van de Burgemeester

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
20-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPPERS IN ZEELAND - ZEEUWS-VLAANDEREN

Restaurant Vis aan de Markt in Scherpenisse – Zeeland

Lekker, vers, betaalbaar en gezellig

Restaurant Vis aan de Markt aan de Hoge Markt 8-10 in Scherpenisse, gemeente Tholen in Zeeland, is een absolute aanrader voor gastronomen die lekker, vers, gezellig en betaalbaar willen eten.

 

Chef en eigenaar Maurice de Coninck is een autodidact. “Op mijn zestiende ging ik al overal helpen koken”, zegt hij. “Het zat een beetje in de familie: mijn ouders hadden een slagerij in Nederland en maakten ook panklare gerechten. Ze gaven ook les op de slagersschool. En mijn overgrootvader had een beenhouwerij in Brugge. Ikzelf wilde eerder in de horecasector actief zijn, trok naar de hotelschool en werkte in diverse restaurants, onder andere in de Elzas. Op mijn 23ste, ik ben er nu 43, begon ik mijn eigen restaurant. Achteraf gezien ben ik misschien te jong zelfstandig begonnen, maar ik koos altijd al voor de weg van mijn eigen plezier en geluk.”

ANDERE AMBITIE

Ondertussen is Maurice de Coninck al 15 jaar aan het werk in zijn restaurant Vis aan de Markt in Scherpenisse. “Met veel ambitie om in de Gault Millau te staan, een Bib Gourmand in de Michelin te halen, artikels in de toonaangevende horecabladen te krijgen… Maar omdat met het anders worden van de wereld – zo zie ik dat – de interesse en het gedrag van de mensen veranderde en door privéomstandigheden gooide ik het over een andere boeg. Ik leverde mijn Bib Gourmand en Gault Millau in en had maar één ambitie meer voor mijn restaurant: lekker, vers en betaalbaar eten, een gezellig en gemoedelijk restaurant uitbaten. Mijn keuken kun je nu een natuurlijke boerse keuken noemen. Ik werk niet meer met een groot team. In de keuken een student uit de middelbare school en in het restaurant mijn vrouw Tanja en twee dames. That’s it! Tanja – ik noem ze pluisje – komt trouwens uit een groot horecageslacht.”

DOEN WAT JE HART INGEEFT

Wat betekent gastronomie voor u en hoe vergelijk je die met de Belgische gastronomie? “Ik vind dat een gastronoom moet doen wat zijn hart ingeeft en vooral zijn afkomst en de streek waar hij vandaan komt niet mag verloochenen. Hoe kan ik nu hier in Zeeland lamsvlees bereiden dat in Nieuw-Zeeland geslacht is, daar vacuüm verpakt of ingevroren wordt, met de boot of het vliegtuig aan de groothandel in Nederland geleverd wordt en pas dan in mijn restaurant terecht komt, terwijl er hier zoveel lammeren rondlopen! Dat geldt ook voor vis- en schaaldieren. Als je naar Zeeland komt om van de gastronomie te proeven, ga je toch geen pangasius, dorade of ik weet niet welke andere vis op tafel brengen, als de Zeeuwse wateren zelf een rijkdom aan vis en schaal- en schelpdieren hebben!”

GRENS VERKEERD GETROKKEN

Waarom zegt men altijd dat de Nederlandse gastronomie niet kan tippen aan de Belgische? “Een Vlaming is Bourgondisch ingesteld, maar ook de Zeeuwen, Brabanders en Limburgers in Nederland zijn zo. Alleen hebben ze de grens in 1833 verkeerd getrokken. De gastronomie in België is goed ontwikkeld, maar dat ze daar 100 keer beter is dan in Nederland, moet ik tegenspreken. Weet je wat het gemis is in Nederland? Bij ons is de top goed, maar we hebben geen goede middenklasse restaurants. Je kunt in Nederland bijna nergens een filet pur met vers gemaakte béarnaise eten (behalve bij mij). Als ik op een vrije dag met Tanja en onze kinderen iets eenvoudigs wil gaan eten, weet ik écht niet waar ik naartoe moet.”

GASTENKAMERS

Al is Scherpenisse een kleine gemeente, toch hebben Maurice de Coninck en zijn vrouw Tanja gemiddeld 90 couverts per dag. “En 70 procent van onze klanten zijn Vlamingen”, zegt hij. “Vlaanderen ligt hier toch ook maar op een boogscheut vandaan. Bovendien hebben we hier 5 gastenkamers aan 75 euro per kamer van 2 personen. De enige voorwaarde om hier te kunnen overnachten is dat je één menu neemt. Maar ook die zijn niet zo prijzig. Een Mix & Match-menu met 3 gangen kost slechts 24,95 euro en je kunt kiezen tussen verschillende voor- en hoofdgerechten en desserts. Er is ook wijn voor ieders beurs.”  (IB)

 

Restaurant Vis aan de Markt

Maurice & Tanja de Coninck

Hoge Markt 9 – 10

4694 GC Scherpenisse - Zeeland

Tel. 0031 166 663901

info@visaandemarkt.nl

www.visaandemarkt.nl






>> Reageer (0)
16-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUSSELS AIRLINES MIKT OP 2014 OP NIEUWE VLUCHTEN

Brussels Airlines vliegt in 2014 naar tal van nieuwe Europese vakantiebestemmingen

 

In het zomerseizoen van 2014 (30 maart tot 26 oktober) voegt Brussels Airlines opnieuw vakantiebestemmingen toe aan haar Europese netwerk. De dienstregelingen van enkele bestaande bestemmingen worden aangepast om de connectiviteit binnen het netwerk te verbeteren en Tel Aviv zal meer worden aangevlogen.

Op 30 maart 2014 gaat voor de luchtvaartsector het zomerseizoen in en dat brengt ook dit jaar weer nieuwigheden met zich mee in het Brussels Airlines netwerk. De Belgische maatschappij voegt enkele Europese vakantiebestemmingen toe. Zo zullen vakantiegangers volgende zomer vier keer per week naar drie bestemmingen op het populaire Franse eiland Corsica kunnen vliegen, namelijk Bastia, Ajaccio en Figari. Net zoals vorig jaar keren de seizoenbestemmingen ook volgende zomer weer terug in het programma: Catania en Palermo op het eiland Sicilië, Napels, Firenze, Faro, Porto, Marrakech en Agadir. Alicante, dat vanaf 26 oktober 2013 drie keer per week door Brussels Airlines wordt aangevlogen, zal ook in de zomer van 2014 verder worden aangeboden.

Brussels Airlines keert ook weer terug naar de Griekse markt na een jaar afwezigheid: Athene zal tijdens het zomerseizoen opnieuw worden aangevlogen vanuit Brussels Airport en dit drie keer per week.

Voor enkel bestaande bestemmingen wijzigen de vluchturen om betere aansluitingen binnen het netwerk te kunnen aanbieden. De laatste vlucht naar Budapest zal later vanuit Brussel vertrekken (20u50) en de eerste vlucht vanuit Budapest zal al om 8u40 landen in Brussel, om eendaagse business trips naar Brussel te vergemakkelijken en om transfers met het Europese en het intercontinentale netwerk van Brussels Airlines mogelijk te maken.

Tel Aviv, een bestemming die dagelijks door Brussels Airlines wordt aangevlogen en 2 keer per dag op zondag, zal 3 keer per week extra worden aangeboden, waardoor er vanaf eind maart op maandag, woensdag, donderdag en zondag ook ’s ochtends vanuit Brussels Airport naar Tel Aviv kan worden gevlogen, en er betere connectiemogelijkheden ontstaan.

BRUSSELS AIRLINES

Brussels Airlines, lid van de Lufthansa Groep en van Star Alliance, is de Belgische luchtvaartmaatschappij met het grootste vluchtaanbod van en naar de Europese hoofdstad Brussel. De 43 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van de Brussels Airlines zorgen dagelijks voor ongeveer 300 vluchten naar meer dan 70 Europese en Afrikaanse bestemmingen met Gambia als een van de toppers, en sinds kort ook voor een dagelijkse verbinding met New York JFK en vijf vluchten per week naar Washington D.C.

Op haar lange afstandsvluchten worden de passagiers verwelkomd in een totaal vernieuwde Business Class met full flatbeds en state of the art inflight entertainment en een nieuwe Economy Class met individuele inflight entertainmentschermen en ergonomische zetels. Lange afstandsvluchten worden met Airbus A330-200/-300 toestellen geopereerd. 

DRIE FORMULES

Op haar Europese netwerk, vooral aangevlogen met Airbus A319 en A320, biedt Brussels Airlines drie formules aan: een Business Class product “b.business”, een flexibele reisformule die synoniem staat voor tijdswinst en comfort “b.flex economy+” en een low fare product “b.light economy”. 

Naast de 18 bestemmingen in Afrika en 2 in de Verenigde Staten  (New York en Washington) biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog lange afstandsvluchten naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië, Noord-Amerika en Canada.

Meer informatie op www.brusselsairlines.com

 

(Georges Keters)

 










>> Reageer (0)
15-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire wedstrijd GASTRONOMISCHE CLUB PROSPER MONTAGNE

61ste Culinaire Prijs Prosper Montagné

Vincent Denis Eerste Kok van België

Grégory Van Acker Eerste Sommelier

 

In een finale met vijf wist Vincent Denis, chef-patissier van restaurant L’Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul zich in de catacomben van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie tot Eerste Kok van België te kronen, een organisatie van de Gastronomische Club Prosper Montagné, onder leiding van voorzitter Guy Van Neste. Grégory Van Acker, sommelier van restaurant De Lijsterbes in Berlare werd Eerste Sommelier van België. De laureaten en finalisten werd dik in de prijzen gezet tijdens een magistraal banket, op tafel gezet door de Salons Saint Germain met de medewerking van Sam Van Houcke (Eerste Kok in 2013) en Jan Rots (Eerste Sommelier in 2013), leerlingen en leerkrachten van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie.

 

Voorzitter Guy Van Neste opende de feestelijke avond met een dankwoord aan allen die zich een jaar lang hebben ingezet om dit doel te bereiken: “Zonder de sponsors, de hotelschool Spermalie en de onvoorwaardelijke inspanningen van onze Provoosten is het niet mogelijk een festiviteit als deze te verwezenlijken. In november 2012 nam ik de fakkel over van Manu Dezutter, een man van vele oorlogen die liefst 37 jaar de Club Prosper Montagné door goede en kwade dagen wist te loodsen. Nu pas weet ik hoe zwaar de taak van voorzitter kan wegen. Gelukkig kon ik rekenen op ere-provoost Michel Coppens, Robert Van Landeghem, Marc Renaer, Gido Van Imschoot en Marc Duynslaeger. Zij hebben mij enorm gesteund. Door de nauwe samenwerking met een reeks bestuursleden ben ik nu echt blij dat we de klus hebben kunnen klaren.”

INTRONISATIES

Voorzitter Guy Van Neste introniseerde met verve vier verdienstelijke personen in de Orde Gastronomische Club Prosper Montagné: Gido Van Imschoot (provoost Sommeliers), Filiep Defraye (directeur Hotelschool Spermalie), José Lemahieu (Wijnpersonaliteit van het jaar) en Carlos Appelgren Balbontin (Ambassadeur Chili).

EERSTE SOMMELIER

Gido Van Imschoot, kersvers provoost Sommeliers, mocht meteen Grégory Van Acker huldigen als Eerste Sommelier van België. Hij liet in een sterke finale Hendrik Verniers (Ten Bogaerde Koksijde), Dries Corneillie (Hertog Jan te Brugge Sint-Michiels), Benoit Coudere (Karmeliet te Brugge) en Francis Vandierendonck (restaurant Casino Knokke) achter zich. De laureaat gaat naar huis met Trofee Prosper Montagné, de wisselbeker Meyhui en tal van diverse prijzen. Alle finalisten krijgen de zilveren VVS-pin en een pakket wijn, aansluitend wellnesspakket van BRU door Michel Vleugels. Tot slot bedenkt Katherine Berquin Jewels de partner van de laureaat met een fonkelend juweel, ter waarde van 3.000 euro.

EERSTE KOK

Klap op de vuurpijl is de proclamatie van de Eerste Kok van België, een kolfje naar de hand van provoost-generaal Eddie Van Maele, speciaal voor dit galafeest overgevlogen uit zijn residentie in Thailand. Vincent Denis uit Montignie-le-Tilleul is de nieuwe Eerste Kok van België. Hij versloeg Kevin Lejeune (restaurant La Paix in Anderlecht), Dany Lombart (restaurant Le Mayence in Charleroi) en Pieterjan Rosseel (Pieterjan Rosseel Home Cooking in Diksmuide) en Glenn Verhasselt (restaurant t’Stoveke in Strombeek-Bever). De nieuwe nummer één werd bedolven onder een berg prijzen. Alle finalisten ontvingen tegelijk de  medaille “Officiële meesterschapwedstrijd” geschonken door het kabinet van minister Sabine Laruelle, minister van Middenstand, KMO'S, Zelfstandigen en Landbouw.

KOKVEST VOOR WINNAARS

Nieuw is de kokvest met de Belgische kleuren, vest die geschonken wordt aan de winnaars van de jongste twintig jaar. Voorzitter Guy Van Neste hierover: “Deze kokvest mag enkel gedragen worden door de winnaars van het wedstrijd Eerste Kok van België. Alle chefs, die deze meesterschapwedstrijd de voorbije 20 jaar hebben gewonnen, krijgen een persoonlijk exemplaar.  Ook de toekomstige winnaars van de Prijs Prosper Montagné zullen deze exclusieve kokvest mogen dragen, een ontwerp van de Kristof D’Hondt, costumier van Dine & Cook.

CLUB PROSPER MONTAGNE

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952 door Roger De Ramée, toenmalig concessionaris van het Casino in Oostende. In 1974 werd hij als voorzitter opgevolgd door Manu Desutter, toen burgemeester van Knokke-Heist die de fakkel vorig jaar doorgaf aan Guy Van Neste, chef-eigenaar restaurant ’t Pandreitje in Brugge. De voorzitter wordt omringd door provoosten die elk in hun vak een reputatie hebben opgebouwd: Eddie Van Maele (provoost generaal), Robert Van Landeghem (Keukenchefs), Pierre Saey (banketbakkers), Gido Van Imschoot (wijnschenkers), Frans Saint Germain (traiteurs), Jaques Marit (restauranthouders), Marc Renaer (visconsulenten en penningmeester), Michel Van Tricht (kaasmeesters) met Michel Coppens, Paul Puissant, Jean Van Brabant en Frank Desmedt als ere provoosten en ere-voorzitter Manu Dezutter.

De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.

Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapwedstrijden Eerste Kok van België en Eerste Sommelier van België’.

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELS IN BRUSSEL

MEININGER HOTEL BRUSSEL

GROOT SUCCES SINDS OPENING IN MEI

 

Brussel, datum-  Het veelbesproken CO-neutrale Meininger Hotel aan de Henegouwenkaai te Brussel, dat haar deuren opende begin mei van dit jaar, kent een stormachtig succes op de Brusselse hotelmarkt.

 

Sinds 1 mei van dit jaar, en gerekend tot 30 september, kende het hotel een gemiddelde bedbezetting van 75,2%,  82.714 overnachtingen, voor 41.099 inkomende gasten.  Hieruit valt dus op te maken dat het gemiddelde verblijf 2 nachten telt.

 

Van de gasten gebruikt iets meer dan de helft (23.756) een betaald( 5,90 euro pp) ontbijt, anderen gebruiken de openbare keuken, of verblijden de lokale bakkers.

 

Het Meininger Hotel Brussel werd opgezet in gebouwen van de voormalige Bellevue brouwerij, en heeft al heel wat stof doen opwaaien in designmiddens.

De overal aanwezige Street Art, de inrichting, het respect voor, en gebruik maken van de originele architectuur, de gezellige hotelbar (die op die korte tijd een place to be is geworden), en de grote verscheidenheid aan gasten, van backpackers tot zakenreizigers, maken

van het Meininger de nieuwe parel aan de Brusselse hotelkroon.

KERSTMARKT OP 17 NOVEMBER

Is de interesse opgewekt? Kom dan op zondag 17 november aanstaande naar de Kerstmarkt op het voorplein van het hotel, en U heeft dan ook een unieke gelegenheid om het hotel te bekijken door tegelijkertijd de DaWanda Designmarkt te bezoeken. Meer dan 90 jonge creatievelingen en designers uit heel Europa tonen dan hun mode, accessoires, kinderspeelgoed, juwelen, cadeau-ideeën, en er is op de koop toe ook een doe het zelf atelier.

 

De markt krijgt een zeer eigen karakter doordat ze opgezet is doorheen kamers op de eerste verdieping van het hotel.

Open van 10 tot 17u en de ingang is gratis.

 

MEININGER HOTEL Brussels City Center

Henegouwenkaai 33, 1080 Brussel (Molenbeek)

 










>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs