Culinair genieten van de zee in Boulogne
Hotel-Restaurant La Matelote
paradijs voor lekkerbekken
Nausicaä, een van de grootste aquariums van Europa mag
dan wel een trekpleister zijn in de vissersstad Boulogne-sur-Mer, als het op gastronomie
aankomt dat weet overbuur hotel-restaurant La Matelote met de familie Lestienne
al decennia elke liefhebber van vis,
schelp- en schaaldieren culinair tot in de diepste vezels te verwennen. Chef
Tony Lestienne is een meester in zijn vak. De Michelin ster fonkelt al onafgebroken
sinds 1982. Een adres om duimen en vingers af te likken.
Le Nord Pas-de-Calais met de Côte dOpale is en blijft
een trekpleister voor lekkerbekkend België. Geen wonder dat heel wat van onze
landgenoten graag een weekendje of midweek spenderen aan de Noord-Franse kust. Dit
tot groot genoegen van de horeca en winkelcentra in Duinkerke, Calais en onder
andere Boulogne-sur-Mer. Deze laatste is niet alleen bekend als de grootste
vissershaven in Frankrijk, maar tegelijk een baken van culinaire gezelligheid.
Een van die tempels is alvast hotel-restaurant La Matelote aan de Boulevard
Sainte-Beuve, rechtover het imposante zeecentrum Nausicaä, goed voor een aqua
culturele wandeling onder water, een tentoonstelling- en belevenisruimte inzake
zeefauna die zijn gelijke niet kent. Boulogne, stad waar de legendarische
Godfried van Bouillon en de voetbalsterren Jean-Pierre Papin en Franck Ribéry
geboren zijn is mettertijd uitgegroeid tot een leuke city trip, zeker goed om
er een paar dagen te verblijven. En te genieten.
STER-RESTAURANT
Restaurant La Matelote is zonder meer een begrip in
Boulogne waar de 24-jarige Tony Lestienne een bescheiden woning omtoverde tot
zijn eigen restaurant in 1979. Zijn talent ontging de heren van de Michelin
gids niet en drie jaar later fonkelde er een ster aan de gevel. Sindsdien ging
het alleen maar hoger op. Tony Lestienne is een meester als het om bereidingen
gaat met alles wat uit zee komt. Met de vismijn in zijn voortuin komt dan ook
niets anders dan vangverse producten op het bord. Toppers daarbij zijn de
schotels met zeeduivel, kabeljauw en onder andere de succulente tarbot. Proef
er beslist eens de langoustines, verrukkelijk klaargestoomd op de wijzen van de
Chef. Liefhebber van vlees? Angus en het beste van kalf wachten op je bord.
Kleppers op de kleurrijke kaart is zijn Menu Saveurs de la Mer, het Menu
Instant Turbot met het Menu Degustation als absolute kraker, zevengangen menu
waarbij het beste van de regio op het bord komt. Dat alles aan betaalbare
prijzen, onberispelijk voorgeschoteld door geroutineerd personeel onder leiding
van maître dhotel Sandy en Régine Lestienne in de zaal met Tony Lestienne en
zijn brigade aan het fornuis.
HOTEL
De werkkracht van de familie Lestienne liet toe om in de
loop van de jaren tachtig en negentig de kans om de buurwoningen aan te kopen
en zodoende zijn restaurant niet alleen uit te breiden, maar er tegelijk een
hotel met 35 kamers uit te bouwen. Elk van de kamers zijn gezellig uitgewerkt
met alles er op en er aan: standaard, supérieur, prestige en junior suite.
Zwembad, sauna, hammam en jacuzzi zijn gratis te gebruiken. Door de uitbreiding
was het tegelijk mogelijk om de capaciteit van het restaurant uit te bouwen. De
inplanting van afzonderlijke intieme ruimten maakt het mogelijk voor families
om in een apart zaaltje een feestje te bouwen, zonder de restaurantbezoekers
eventueel te storen.
ARRANGEMENT SAVEURS MARINES
Hotel-restaurant La Matelote is dan ook de ideale locatie
om de regio Côte dOpale te verkennen. Daarom pakt Tony Lestienne graag uit met
een aantal arrangementen en midweekverblijven. Voor gedetailleerde info, neem
af en toe een kijkje op de website zodat je constant op de hoogte blijft van de
beste promoties.
Het is duidelijk, hotel-restaurant La Matelote is zonder
meer een adres om op zak te hebben in Le Nord, een streek waar Vlamingen zich
thuis voelen.
Hotel-Restaurant LA MATELOTE
Chef
Tony Lestienne
80,
Boulevard Sainte-Beuve
F 62200
Boulogne-sur-Mer
+33
3 21 30 17 97
Hotel@la-matelote.com
Info@la-matelote.com
www.la-matelote.com
(Georges
Keters)



|