Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
14-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK - COTE D'OPALE - TOPRESTAURANTS

Culinair genieten van de zee in Boulogne

Hotel-Restaurant La Matelote

paradijs voor lekkerbekken

 

Nausicaä, een van de grootste aquariums van Europa mag dan wel een trekpleister zijn in de vissersstad Boulogne-sur-Mer, als het op gastronomie aankomt dat weet overbuur hotel-restaurant La Matelote met de familie Lestienne al decennia  elke liefhebber van vis, schelp- en schaaldieren culinair tot in de diepste vezels te verwennen. Chef Tony Lestienne is een meester in zijn vak. De Michelin ster fonkelt al onafgebroken sinds 1982. Een adres om duimen en vingers af te likken.

 

Le Nord Pas-de-Calais met de Côte d’Opale is en blijft een trekpleister voor lekkerbekkend België. Geen wonder dat heel wat van onze landgenoten graag een weekendje of midweek spenderen aan de Noord-Franse kust. Dit tot groot genoegen van de horeca en winkelcentra in Duinkerke, Calais en onder andere Boulogne-sur-Mer. Deze laatste is niet alleen bekend als de grootste vissershaven in Frankrijk, maar tegelijk een baken van culinaire gezelligheid. Een van die tempels is alvast hotel-restaurant La Matelote aan de Boulevard Sainte-Beuve, rechtover het imposante zeecentrum Nausicaä, goed voor een aqua culturele wandeling onder water, een tentoonstelling- en belevenisruimte inzake zeefauna die zijn gelijke niet kent. Boulogne, stad waar de legendarische Godfried van Bouillon en de voetbalsterren Jean-Pierre Papin en Franck Ribéry geboren zijn is mettertijd uitgegroeid tot een leuke city trip, zeker goed om er een paar dagen te verblijven. En te genieten.

STER-RESTAURANT

Restaurant La Matelote is zonder meer een begrip in Boulogne waar de 24-jarige Tony Lestienne een bescheiden woning omtoverde tot zijn eigen restaurant in 1979. Zijn talent ontging de heren van de Michelin gids niet en drie jaar later fonkelde er een ster aan de gevel. Sindsdien ging het alleen maar hoger op. Tony Lestienne is een meester als het om bereidingen gaat met alles wat uit zee komt. Met de vismijn in zijn voortuin komt dan ook niets anders dan vangverse producten op het bord. Toppers daarbij zijn de schotels met zeeduivel, kabeljauw en onder andere de succulente tarbot. Proef er beslist eens de langoustines, verrukkelijk klaargestoomd op de wijzen van de Chef. Liefhebber van vlees? Angus en het beste van kalf wachten op je bord. Kleppers op de kleurrijke kaart is zijn Menu Saveurs de la Mer, het Menu Instant Turbot met het Menu Degustation als absolute kraker, zevengangen menu waarbij het beste van de regio op het bord komt. Dat alles aan betaalbare prijzen, onberispelijk voorgeschoteld door geroutineerd personeel onder leiding van maître d’hotel Sandy en Régine Lestienne in de zaal met Tony Lestienne en zijn brigade aan het fornuis.

HOTEL

De werkkracht van de familie Lestienne liet toe om in de loop van de jaren tachtig en negentig de kans om de buurwoningen aan te kopen en zodoende zijn restaurant niet alleen uit te breiden, maar er tegelijk een hotel met 35 kamers uit te bouwen. Elk van de kamers zijn gezellig uitgewerkt met alles er op en er aan: standaard, supérieur, prestige en junior suite. Zwembad, sauna, hammam en jacuzzi zijn gratis te gebruiken. Door de uitbreiding was het tegelijk mogelijk om de capaciteit van het restaurant uit te bouwen. De inplanting van afzonderlijke intieme ruimten maakt het mogelijk voor families om in een apart zaaltje een feestje te bouwen, zonder de restaurantbezoekers eventueel te storen.

ARRANGEMENT SAVEURS MARINES

Hotel-restaurant La Matelote is dan ook de ideale locatie om de regio Côte d’Opale te verkennen. Daarom pakt Tony Lestienne graag uit met een aantal arrangementen en midweekverblijven. Voor gedetailleerde info, neem af en toe een kijkje op de website zodat je constant op de hoogte blijft van de beste promoties.

Het is duidelijk, hotel-restaurant La Matelote is zonder meer een adres om op zak te hebben in Le Nord, een streek waar Vlamingen zich thuis voelen.

 

Hotel-Restaurant LA MATELOTE

Chef Tony Lestienne

80, Boulevard Sainte-Beuve

F – 62200 Boulogne-sur-Mer

+33 3 21 30 17 97

Hotel@la-matelote.com

Info@la-matelote.com

 

www.la-matelote.com

 

(Georges Keters)










>> Reageer (0)
11-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ITALIAANSE TOPGASTRONOMIE IN NIEUWPOORT

Italiaanse topkeuken met Kerst en Eindejaar

Enogastronomia Italiana in Nieuwpoort

 

 Wie gek is op Italiaanse gerechten en dito wijnen vindt zijn geluk voor de eindejaarsfeesten in Enogastronomia Italiana in de Marktstraat in Nieuwpoort. Valentina, Nathan, Vanessa en Claudio zorgen een brede keuze aan uitstekende Italiaanse gerechten, klaargestoomd met de beste ingrediënten. Er zijn twee formules naar keus.

 

Menu voor Kerst en Nieuwjaar

30 euro

Antipasto Italiano
Groene olijven “Bella di Cerignola”;
Moscardelli (klein oktopus in olijfolie);
Roulade van prosciutto met truffels gevulde met burrata;
Olive ascolana (gepaneerd, gevuld olijven met gehakt);

Creme van linzen en wortelen;
of
Kipbouillon met cappelletti;

Risotto met pesce persico, limone e Prosecco rosé Risotto met witte vis, citroen geparfumeerd met Prosecco rosé;
of
Reginette ai porcini
Reginette met wild italiaance cépes;

Filetto di Orata in crosta di sale
Filet van zeebrasem in zoutkorst met groentjes
of
Ragù di cervo marinato al Chianti Classico e polenta alla griglia
Ragout van hert, gemarineerde met Chianti Classico en gegrilde polenta



Triologia di Formaggi o Triologia di Dolci
Trilogie van Kazen (Pecorino crotonese, Gorgonzola Eccellenza en Taleggio) of Trilogie van Zoetjes (Tiramisù met speculoos en gecarameliseerde appeltjes, Pannacotta fleur d'orange, pikante mousse van chocolat)


Menu voor Kerst en Nieuwjaar

50 euro

Antipasto Italiano
Groene olijven “Bella di Cerignola”;
Moscardelli (klein oktopus in olijfolie);
Roulade van prosciutto met truffe gevulde met burrata;
Olive ascolana (gapaneerde, gevulde olijven met gehackt);
Creme van linzen en wortelen;

Vitello sgombrato (fijn gesneden kalfsvlees met makreel saus);
of
Carpaccio van rundsvlees of tonijn al tartufo;

Reginette ai funghi, crema di tartufo e fegato d’Oca
Reginette met bospaddestoelen, truffelsaus en gebakken ganzelever;
of
Risotto ai porcini
Risotto met wild italiaance cèpes;

Filetto di Orata al cartoccio
Zeebrasem in papillotte met groentjes en krielaardappelen ;

Ragù di cervo marinato al Chianti classico e polenta alla griglia
Ragout van hert, gemarineerde met Chianti Clas. en gegrilde polenta;



Triologia di Formaggi o Triologia di Dolci
Trilogie van Kazen (Pecorino crotonese, Gorgonzola Eccellenza en Taleggio) of Trilogie van Zoetjes (Tiramisù met speculoos en gecarameliseerde appeltjes, Pannacotta met fleur d'orange, pikante mousse van chocolat)


Bestellingen graag uiterlijk tegen respectievelijk zaterdag 21 en 28 december 2012, met betaling van een voorschot van 50%.
In de periode van de feestdagen zullen wij onze sluitingsdagen aanpassen, waardoor we zondag 22 en maandag 23 december, alsook zondag 29 en maandag 30 december open zullen zijn.


We sluiten dan op woensdag 25, donderdag 26 december en woensdag 1 januari en donderdag 2 januari

Aangezien het voor ieder van ons Kerst is, schenken we per menu 2 euro aan het Kinderkankerfonds

PRETTIGE FEESTDAGEN

&

VOORSPOEDIG NIEUWJAAR

 

VINOFILIA

Enogastronomia Italiana di

 Claudio Acquaro e Vanessa Beyens
Marktstraat 30
8620 Nieuwpoort
tel 0473/489521
info@vinofilia.be

 








>> Reageer (0)
03-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HULL CULTURELE HOOFDSTAD UK IN 2017

Met P & O Ferries dagelijks naar Kingston-upon-Hull

 

Hull  Culturele stad van Engeland in 2017

Hull, de Noord-Engelse havenstad waar P&O Ferries dagelijks op vaart zowel vanuit Zeebrugge als Rotterdam, werd recentelijk uitgeroepen tot UK City of Culture 2017. Hull, of voluit Kingston-upon-Hull, haalde het in de eindronde van Leicester, Dundee en Swansea Bay. De huidige UK City of Culture is het Noord-Ierse Derry.

Hull ziet in deze prestigieuze bekroning alvast een beloning voor de zware inspanningen die de laatste jaren geleverd werden. Het impact van UK City of Culture zal zeker niet tot het louter culturele aspect beperkt worden, maar in ieder geval het sociaal leven ten goede komen, het toerisme en de media aantrekken en bijna zeker leiden tot een economische boost.

Voor een concrete programmatie in het feestjaar is het uiteraard nog wat vroeg, maar er wordt gemikt op zo’n 1500 evenementen gedurende het jaar.

U hoeft evenwel zo lang niet te wachten om een bezoek aan Hull te brengen.

SHOPPEN IN HULL

In Hull is shoppen het hele jaar door een belevenis. Als ‘places to be’ van het winkelen gelden, benevens de echte speciaalzaken en de vele specifieke snuisterijwinkeltjes, de shoppingcentra St. Stephens en Princess Quay. De verscheidenheid van de pubs is een onmiskenbare andere attractie, net als de variatie in de musea, die bijna allemaal in het Museum Quarter geconcentreerd zijn. Ze zijn gratis toegankelijk. De uitzondering op de regel is The Deep, maar deze fantastische en spectaculaire ontdekking van het leven onder het zeeoppervlak is dan ook wereldklasse. In het begin van 2014 pakt The Deep alvast uit met een gloednieuwe afdeling die zal bevolkt zijn door pinguïns.

P & O FERRIES

P&O Ferries onderhoudt, sinds meer dan 40 jaar, een dagelijkse nachtelijke overtocht vanuit zowel Zeebrugge als Rotterdam naar Hull met vier Cruiseferry’s. Vertrek ’s avonds met aankomst de volgende morgen. P&O Ferries organiseert 3-daagse minicruises die bestaan uit 2 nachten aan boord van de Cruiseferry en 1 volle dag bezoek aan Hull vanaf 80 € per persoon. (inclusief bustransfer naar het centrum van Hull).

Voor alle informatie en reservaties kan men terecht op www.POferries.be,  070/70 77 71 en uiteraard ook bij uw vertrouwde reisagent.

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
01-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOUROPERATOR SILVERJET IN DE PRIJZEN

Belgische Travel Industry Awards 2013

 

SILVERJET ontvangt “Oscar” voor Mooiste Brochure

 

Tijdens de  jaarlijkse uitreiking van de Awards van de Belgische Travel Industry, een organisatie van Travel Magazine, de hoogmis voor de reissector met touroperators, reisagenten een aanverwanten als speerpunten, wist SILVERJET zich na amper één jaar al de “Oscar” voor de Beste Brochure in de wacht te slepen.

Algemeen directeur Wim DAVID  was de koning te rijk toen hij daarenboven nog “Brons” wegkaapte in de categorie Beste Website. “Mijn oprechte dank gaat uiteraard in de eerste plaats naar de Reisagent, onze belangrijkste partner bij de verkoop van onze exclusieve en op maat gesneden reizen. Dubbel blij zijn we dan ook dat onze klanten massaal kozen voor SILVERJET. Het bewijst dat we goed in de markt liggen.  Aan ons om inhoud te geven aan deze mooie bekroning en te tonen dat we nog veel meer in petto hebben dan alleen maar de mooiste brochure op tafel te leggen. Kwaliteit en tevredenheid naar de klanten toe wappert hoogt in ons vaandel. Op naar een mooi jaar 2014”, stelt algemeen directeur Wim David.

TOPHOTELS

SILVERJET is al jaren specialist in het kiezen van haar hotels. Met de vesting in België zet algemeen directeur Wim David deze rijke traditie verder. “We kiezen alleen voor het beste met keus uit historische monumenten, hotels met een geschiedenis en wellness met ultramoderne Spa’s. En ja, uiteraard ook voor Honeymooners waar pasgehuwden in romantische sfeer optimaal kunnen genieten van hun pril geluk. Genieten van elkaar in een betoverende omgeving op de mooiste plekjes van deze wereld, wat kan men zich nog meer wensen”, stelt Wim David.

HOE REIZEN?

SILVERJET laat in zijn brochures de keus tussen diverse formules. Zo laten de Combinatiereizen toe dat bijvoorbeeld twee buurlanden met mekaar kunnen gekoppeld worden in één reis. La Réuion bijvoorbeeld met Mauritius of Singapore met het shopping paradijs Dubai, SILVERJET zoekt het allemaal voor je uit.

SILVERJET staat ook aan je zijde bij het uitzoeken naar Flexreizen. Hierbij zoekt men de juiste locatie voor strand, zwembad en bijvoorbeeld een historische plaats. Een mixed van zowat alles. De reizen kunt u zelf samenstellen, SILVERJET werkt ze voor u uit.

TAILOR MADE is de jongste tijd meer dan in. Ook hier staat SILVERJET borg voor het uittekenen van uw geplande reis, waar en wanneer men wil. Bestaande reizen kunnen verlengd of verkort worden, gecombineerd met andere of zo maar à la carte. SILVERJET bezorgt u een uitgewerkte offerte op maat.

WORLD WIDE

SILVERJET brengt je wereldwijd in de beste omstandigheden. In Spanje lonkt het naar Tenerife, Lanzarote & Fuertoventura, Gran Canaria en Costa del Sol. In Portugal wachten prachtige hotels aan de Costa de Lisboa en Algarve. In Cyprus is het genieten van toppers in Paphos, Limassol en Coral Bay. Griekenland lonkt dan weer met Kreta en Rhodos terwijl Malta Sint-Julians, Valletta, Sliema en het steeds verrassende Gozo voorschotelt. Allemaal schitterende locaties op een van de mooiste eilanden van de Middellandse Zee.

In Italië is SILVERJET thuis aan de kust van Amalfi, Napels, Capri en de Toscaanse regio. De sprong naar Sicilië en Marokko met Essaouira, Agadir en Marrakech is niet ver weg.

De ABC-Eilanden met Aruba, Bonaire en Curaçao liggen op zowat tien uren vlucht terwijl de Caraïben met Sint-Maarten, Sint-Barth, Domenicaanse Republiek, Cuba, Costa Rica en de Bahama’s zorgen voor extra eilandenzon.

Amerika’s Sunshine State Florida met Miami laat niemand onberoerd. In Fort Lauderdale vertrekken heel wat cruiseschepen waarbij SILVERJET met Silversea, Seadream en Seabourn het summum van cruises invult.

ZONZEKER GAMBIA

The Gambia is een Afrikaanse parel in de brochure SILVERJET die met hotels als Ocean Bay, Coco Ocean Resort & Spa, Sheraton Gambia Hotel Resort & Spa en The Kairaba Beach Hotel niets dan toppers invult. The Gambia is een zonnezekere bestemming op amper zes uur vanuit Brussel. Deze trip kan gecombineerd worden me een bezoek aan Senegal.

En wachten ons uiteraard nog de Seychellen, de Malediven en het allermooiste van de Verenigde Arabische Emiraten met Dubai, Jumeirah Beach, Palm Island en Abu Dhabi. Qatar en Oman ontbreken evenmin terwijl Indonesië en Thailand de klasrijke lijst afsluiten.

UITZONDERLIJKE AANBIEDINGEN

Naar het einde van het jaar en de start van het volgende jaar toe pakt SILVERJET uit met enkele uitzonderlijke aanbiedingen. Meer info: www.silverjet.be en bij je vertrouwde reisagent.

 

De kleurige brochure kan gratis bekomen worden bij uw vertrouwde reisagent

 

SILVERJET BELGIE

Wim David

www.silverjet.be

 

(Georges Keters)










>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET P & O FERRIES NAAR ENGELAND

East Sussex, de wieg van Engeland

 

Rye paradijs voor lekkerbekken

 

Zij die ook maar een vleugje van de geschiedenislessen onthouden hebben, weten het beslist nog: 1066 Country, gelegen aan de oostkust van Sussex, is een onvergetelijke datum en regio in de Britse geschiedenis. The Battle of Hastings, William de Veroveraar, de Normandiërs en King Harold schreven er bloedige geschiedenis. Algemeen is 1066 Country erkend als de geboorteplaats van Engeland, met het voormalig smokkelaarsnest Rye als hedendaagse toeristische trekpleister.

Rye is zonder meer een van de meeste schilderachtige stadjes van East Sussex. Het was ooit een van de meeste belangrijke havens, samen met de Cinque Ports, de grote vijf kanaalhaven van weleer: Dover, Hastings, Hythe, Romney en Sandwish. Rye heeft daarenboven een zeer rijke geschiedenis achter de rug. Vandaag hebben de ridders, piraten en smokkelaars plaats gemaakt voor een rustig en romantische stek waar men makkelijk een paar dagen relax kan vertoeven. De visserij speelt in Rye nog altijd een belangrijke rol en wordt dagelijks kleinschalig aangevoerd. Een bezoek aan de haven, die bij laagtij alle vissersschepen op het zand legt, is een bezienswaardigheid.

RYE BAY SCALLOP FESTIVAL

De tijd dat de Britten alleen fish & chips op tafel wisten te zetten, ligt al een flinke poos achter de rug. Meer nog, met de Noordzee als voortuin weten de chefs het beste uit de zee om te toveren tot succulente schotels. Om dat alles extra te onderlijnen pakken ze jaarlijks uit met het Rye Bay Scallop Festival, evenement waarbij de restaurants negen dagen lang een ode brengen aan de Sint-Jacobsmosselen. De delicatesse wordt er aanbeden en vereerd, tot groot genoegen van de lekkerbekken.

Als het op eetgelegenheden aankomt, dan is er in Rye duidelijk geen gebrek aan uitstekende huizen. Niet direct het meest luxueuze interieur, maar degelijke schotels, aansluitend een ruime keus uit de beste Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen.

THE STANDARD INN

Leuk en typisch oude Engelse pub in het hartje van Rye. Het centrale gedeelte dateert uit 1420, waar het café is in uitgebouwd. Charme en een Brits karakter zorgen extra gezelligheid. Achter de pub wacht een ruimte dat dienst doet als restaurant. Geen luxe, maar pure nostalgie en “casual fine dining” zoals patron Johathan Breed het zo mooi kan zeggen. Met zijn 24 zitjes is The reservatie wel gewenst. Meer info: info@standardinn.co.uk.

THE SHIP INN

Tafelen in een ongekunsteld interieur waar de geesten van de eertijdse Rye-vissers nog ronddwalen, kan je het best in The Ship Inn, aan de voet van de legendarische Mermaid Street. Karen Northcote zorgt ervoor dat iedere bezoeker meteen op zijn gemak zit. Zoek geen luxe noch tierlantijntjes, maar op tafel verschijnt niets dan lekkers. De schotels zijn eenvoudig doch bijzonder smaakvol. Bovendien zijn de visschotels een streling voor het gehemelte. Alle vis komt immers uit de Rye Bay, die zorgt voor dagelijkse aanvoer. Het vlees komt uit de Natural Farms in Ewhurst Green. En dat allemaal aan zeer schappelijke prijzen. The Ship Inn beschikt ook over 10 kamers. Meer info: www.theshipinnrye.co.uk

THE MERMAID INN

En van de absolute toppers in Rye is The Mermaid Inn in de Mermaid Street, straatje dat al eeuwen de tand des tijds overleefde en tientallen malen het toneel was voor menig film. The Mermaid Inn is pub, hotel en restaurant en is een oase van rust en typisch Britse gezelligheid, waar elke avond tegen half drie in de morgen de spoken zich manifesteren in Room 16 en de geesten van de toenmalige gewiekste smokkelaars doorheen het 12de eeuwse pand zich kostelijk amuseren. Het hotel is al eeuwen de vaste rustplaats in Sussex en Rye van gekroonde hoofden en sterren uit de showwereld. David Frost, Michael Caine, Pierce Brosnan, Andy Garcia, Charly Chaplin en onder andere Marlon Brando genoten met volle teugen van de vele troeven die The Mermaid Inn te bieden heeft. Eigenares Judith Blincow is uw gastvrouw en doet er alles aan om het je naar de zin te maken. Meer info: www.mermaidinn.com

P & O FERRIES  - IDEALE REISPARTNER

 
Groot-Brittannië is via Calais bijzonder vlot te bereiken met P&O Ferries die per dag 23 afvaarten enkele richting tussen Calais en Dover.

Tijdens de overtocht kan men naar hartelust tax free shoppen, genieten van de rust in de Club Class, rustig in Langan’s Brasserie dineren of gezellig tafelen in de Quick Snack waar een rijke keus aan snacks en burgers op je wacht.

Wie uitkijkt kan regelmatig genieten van bijzonder acties en of promoties.

Meer info en reservaties: 070 70 77 71 en www.Poferries.be

 

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
30-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELS BELGIUM FRANCE IN DE KIJKER

Hotelimperium met toppers in Henegouwen en Noord-Frankrijk

 

Gastvrijheid in Hotels Belgium France

 

Gebeten door de hotelmicrobe wist Didier De Weerdt zich in ruim twintig jaar zich met Hotels Belgium France een imperium van hotels uit te bouwen in Belgie – meer bepaald in Henegouwen – en Noord-Frankrijk, met huizen in middelgrote en grote steden. “Onze strategie bestaat er in waarden als gastvrijheid, traditie en innovatie als grote troeven uit te spelen”, stelt directeur Didier De Weerdt, die met verve zijn vijf parels voorstelt.

BEST WESTERN PLUS HOTEL ALIZE MOESKROEN

Gelegen op een steenworp van de Grote Markt telt dit viersterrenhotel 58 kamers, allen met airco, groot HD fltscreen tv, bureau, thee- en koffie faciliteiten, gratis WIFI, badkamer met jacuzzi of douche en afzonderlijk toilet. De executive rooms hebben een grotere zitruimte en de jacuzzi suites tellen een broekpers, safe en uiteraard een jacuzzi. Fitness, sauna en parking staan gratis ter beschikking. Er is geen restaurant ter plaatse, maar wel een tiental op wandelafstand.

 

Best Western Plus Hotel Alizé

34 Passage St-Pierre

7700 Moeskroen

0032 (0)56 561 561

Alize@hotelalize.be

www.hotelalize.be

 

BEST WESTERN AMBASSADOR HOTEL MENEN

 

Dit 4-sterrenhotel bevindt zich op zowat 400 meter van de Grote Markt en het station. Hotel met alles er op en eraan, inclusief gratis WIFI, badkamer met douche of bad, toilet en tv en bureau met directe telefoonlijn. Dat alles op een boogscheut van de bruisende Franse stad Rijsel.

Best Western Ambassador

34-42 Wahistraat

8930 Menen

0032 (0)56 31 32 72

ambassador@ambassadorhotel.be

www.ambassadorhotel.be

 

BEST WESTERN PLUS HOTEL BERGEN

Een van de mooie parels van Didier De Weerdt dat met Best Western Plus Hotel & Aparthotel Casteau Resort in Bergen ingeplant is in een aantrekkelijke bosrijke omgeving en dat in de onmiddellijke omgeving van de snelwegen. Alle kamers zijn hier uitgerust met LCD flatscreen tv, bureau, gratis WIFI, badkamer met douche en of bad. De aparthotels meten 40 m² en zijn uitgerust met een tweepersoonsbed, aansluitend alle comfort, inclusief uitgeruste keuken en klein salon. Sauna, fitness, jacuzzi en parking zijn er gratis.

Best Western Plus Hotel & Aparthotel Casteau Resort

38, Chaussée de Bruxelles

7061 Casteau (Bergen)

0032 (0)65 32 04 00

info@casteauresort.be

www.casteauresort.be

 

LOGIS DES ACACIAS IN TOURCOING

Dit driesterrenhotel ligt op minder dan 20 km van Rijsel en is net als alle andere hotels van de groep Hotels Belgium France een topper zijn genre. Alle kamers hebben HD LCD flatscreen tv, gratis WIFI en wat de zakenman of toerist nodig heeft om een leuk verblijf te bouwen. In tegenstelling tot de andere, telt Logis des Acacias een restaurant en bar. Ook hier staan de fitnessruimte en de parking gratis ter beschikking.

 

Logis des Acacias Rijsel-Tourcoing

39 rue du Dronckaert

F 59960 Neuville-en-Ferrain (Tourcoing)

0032 (03) 20 37 89 27

acacias@hotelacacias.com

www.hotelacacias.com

 

BEST WESTERN HOTEL HORIZON

Uniek driesterrenhotel voor zakenlui die zich hier aan de ingang van het industrieterrein van Ghislenghien bevinden, op een minuut van de snelwegen naar Brussel en Doornik. Ook de toerist zit hier uitstekend want op minder dan een kwartier vindt men hier een dierenpark, kasteel, brouwerij en museum. Het hotel is voorzien alle comfort en is daarenboven geschikt voor vergaderingen, conferenties en private feesten. Het restaurant is gekend voor zijn grillades en buffetten.

Best Western Hotel Horizon

Avenue des Artisans 1,

7822 Ath-Ghislenghien

 

Hoe dan ook, de groep Hotels Belgium France zit goed in de beste regio’s van Henegouwen en Noord-Frankrijk. Elk van de hotels heeft zijn eigenheid is zowel voor de toerist als de doorgewinterde zakenman een ideaal rustpunt. Met troeven zoals gastvrijheid, inventiviteit en vooral de menselijke aanpak van het hotelpersoneel wordt elk verblijf in deze hotels een plezier, want zich thuis voelen in een hotel is onbetaalbaar. En wanneer deze hotels dan nog binnen het bereik van uw beurs vallen, dan zit het helemaal snor.

 

Meer info:

Adèle LECOEUCHE

Sales manager

sales@hotels-belgium-france.com

www.hotels-belgium-france.com

Tel.:  0032 (0) 488 06 34 49

 

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BELGIË - BRUGGE

Hotel Relais & Château Heritage Brugge


Beste Privé Hotel van België

Relais & Château Hotel Heritage uit Brugge ontving in de San Marco Village in Schelle, in een organisatie van Horeca Awards, zopas de Award voor het Beste Privé Hotel van België. Eigenaars Johan en Isabelle Creytens ontvingen de trofee omwille de nooit aflatende  kwaliteit, gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Een mooie kroon op het werk bij hun 20-jarig bestaan.

“'Horeca-Awards” is een professioneel georganiseerde wedstrijd voor de horecaondernemer die als doel heeft het bestendigen van de algemene kwaliteit in de horecasector en deze eventueel zelfs te verbeteren.   Op basis van diverse quoteringen door een “mystery guest”, maw een controle door een niet-aangekondigd anoniem bezoek door een professional worden de diverse hotels beoordeeld.

QUALITY CROWN

Elke deelnemer die de nodige kwalificaties heeft behaald volgens de criteria van de Horeca Awards, ontving een Quality Crown. Deze is slechts geldig voor één jaar en opent mogelijk deuren die anders gesloten blijven. De Quality Crown is een uithangbord als erkenning voor kwaliteit, gastvrijheid en klantvriendelijkheid.  Hotel Relais & Château Heritage ontving een Quality Crown met grote onderscheiding.

TOTAL MAKE OVER

Johan en Isabelle Creytens openden in 1993 de deuren van Hotel Heritage.  Elke dag opnieuw zetten ze zich in om de verwachtingen van hun gasten te overtreffen met een uitzonderlijke kwaliteit en onberispelijke service.  Samen met hun team mochten ze al heel wat onderscheidingen, lofbetuigingen en awards in ontvangst nemen.  Ondertussen trad het hotel & restaurant toe tot de prestigieuze keten Relais & Châteaux, meer dan 500 charmehotels en gastronomische restaurants over de gehele wereld…   All around the World, Unique in the World.

Dit jaar kreeg het hotel een “Total Make Over” om die hoge verwachtingen van hun klanten te vervullen.  Alle 22 kamers werden voorzien van nieuwe elegante meubelen, rijkelijke stoffen en luxueuze marmeren badkamers.  Elke kamer beschikt nu over een Nilson bed, puur natuur en handgemaakt, zuiverend en ademend gecombineerd met luxe bedlinnen, zorgen gegarandeerd voor zachte dromen…

RESTAURANT LE MYSTIQUE

Chef Koenraad Steenkiste tovert met smaken uit de regio in het vernieuwde stijlvolle charmante restaurant Le Mystique.  Een keuken, omschreven door gastronomen als hedendaags met liefde voor streek –en seizoensgebonden producten.  Wie zijn culinaire avond relax wil afsluiten kan terecht in bar Le Magnu’ met privé bibliotheek en salon met open haard.

 

 

Relais & Châteaux Heritage

Johan & Isabelle Creytens

Niklaas Desparsstraat 11

8000 Brugge

050 444 444 – 0475 725611

johan.creytens@hotel-heritage.com

www.hotel-heritage.com

Georges Keters – Foto:  ALL FOTO






>> Reageer (0)
09-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOLIDARITEISMAALTIJD VOOR KINDEREN UIT ARM GAMBIA

Hutsepot of spaghetti smullen met

Hart voor Gambia Westende

“Eén ei per week voor arme kinderen uit dovenschool”

 

Op zondag 17 november pakt Hart voor Gambia Westende om 12 uur in De Zeekameel uit met een solidariteitsmaaltijd hutsepot of spaghetti. “De opbrengst gaat integraal naar het kippenproject Chicken Run in Kanifing dat het moet mogelijk maken de arme kinderen te voorzien in het genieten van één ei per week”, stelt Helena Clybouw, alias Mama Gambia.

 

Met Hart voor Gambia zijn Helena Clybouw en Annick Keters al meer dan twintig jaar actief met diverse humanitaire projecten in het arme West-Afrikaanse landje Gambia. Na de aanleg van groentetuinen voor vrouwen, opzetten melkproject, bouwen schooltje, materiaal voor kliniek, aankoop ezeltjes en aanhangwagentjes voor vervoer, het verzamelen van speelgoed, tweedehands maar nog degelijk materiaal, schoolgerief, kledij en onder andere een gekalibreerde audiometer voor dove kinderen pakt Hart voor Gambia Westende nu uit met een kippenproject waarbij het mogelijk wordt om de leerlingen van een dovenschool toe te laten om eens per week één ei te kunnen nuttigen. Koken kost geld en daarom pakken ze op  zondag 17 november om 12 u., met de medewerking van het Noord-Comité Middelkerke en de Zeekameel, opnieuw uit een solidariteitsmaaltijd.

CHICKEN RUN

Het kippenproject loopt onder de naam Chicken Run. Mama Gamba vertelt: “We blijven niet stil zitten en staan ook vandaag aan de wieg van een gloednieuw project inzake het kweken van kippen, aansluitend verkoop van eieren, ten bate van de St-John’s school for the Deaf opdat de leerlingen meerdere volwaardige maaltijden kunnen krijgen uit eigen kweek. Het project moet ons in staat stellen opdat alle kinderen eenmaal per week een eitje zouden kunnen eten bij de schoolmaaltijd. Sommige kinderen hebben vandaag nog nooit een hard gekookt ei gegeten. We kozen graag voor de Hongaarse koekoek, kippen die tot 4 kg kunnen wegen. Naast de kippen zijn ook haantjes voorzien. De volgroeide haantjes worden naderhand geslacht voor schoolmaaltijden en verkoop. Hiermee leggen we de basis voor dit project die zelfbedruipend kan worden in de toekomst.”

HUTSEPOT OF SPAGHETTI

Deelnemen aan de solidariteitsmaaltijd kan op twee manieren: hutsepot aan 12 euro (kinderen 6 euro) of spaghetti aan 10 euro (kinderen 5 euro). Graag inschrijven vooraf bij Helena Clybouw, gsm 0486 20 19 44, mamagambia@hotmail.com of storten op rekening BE28 0682 5016 2320 met melding aantal personen, hutsepot of spaghetti.

Tot slot nog even Mama Gambia, die iedereen dankt voor de jaren lange steun, op de een of andere wijze: “Wie dit project een warm hart toedraagt kan ook op zijn manier zijn steentje bijdragen door het verzamelen van bruikbaar tweedehands materiaal of door storting op het rekeningnummer BE28 0682 5016 2320 – Hart voor Gambia Westende.”

 

Smullen van hutsepot of spaghetti voor arm Gambia,

op zondag 17 november om 12 uur in De Zeekameel. Meer info: 0486 20 19 44.


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°








>> Reageer (0)
08-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS & MICHELINSTERREN IN ZWARTE WOUD
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Baden-Württenberg culinair hart van Duitsland

 

Michelinsterren fonkelen in tophotels in Zwarte Woud

 

Decennia geleden was het ooit dé vakantieplaats bij uitstek voor onze ouders en grootouders: Het Zwarte Woud in de deelstaat Baden-Württenberg. Duizenden families brachten de derde grootste deelstaat van de bondrepubliek Duitsland in vervlogen tijden een bezoek. Vandaag, zo vele jaren later, trekken heel wat van hen terug naar de plek waar ze wellicht op huwelijksreis trokken of hun eerste reis ondernamen. Dit keer niet direct om de wittebroodsweken nog eens over te doen, eerder om in alle comfort te genieten van een of meerdere van de talrijke Michelin sterren die fonkelen in tal van 5-sterrenhotels de luxe. Een unieke combinatie die geen enkele gastronoom links kan laten.

 

De kleine groepering Best of South West Germany verzamelt negen 5-sterren superior hotels rond zich. We bezochten er een viertal. De ene gebeiteld in een leuke stad, de andere weggestoken in een bosrijke omgeving, nog een andere uitgebouwd in een oase van complete rust. Enkele van deze tophotels kijken al terug naar een traditie van meer dan honderd jaar. Eigenlijk is het Zwarte Woud vandaag op zich al een bezoek overwaard. Bovendien is tafelen in de regio sinds geruime tijd telkens een gastronomische belevenis. De keuken zit bol van de streekproducten. Zij vormen de basis van wat de Chefs omtoveren tot succulente schotels, een verrukking voor lekkerbek, een streling voor de smaakpapillen, een puur genot voor gastronoom. Vandaar de unieke rijkdom en aanwezigheid van tal van Michelin sterren. Dat alles overgoten met de beste Duitse, Italiaanse, Spaanse en vooral Franse topwijnen.

HOTEL TRAUBE TONBACH

Hier zwaait de familie Finkbeiner al meer dan twee eeuwen de scepter. Gelegen aan de rand van het leuke stadje Baiersbronn, in een wondermooie natuur en omringd door hemelhoge dennen telt het hotel 153 kamers, appartementen en suites, de een al luxueuzer dan de andere. Elke kamer beschikt over terras of balkon. Voeg daarbij het Traube Spa & Resort waar wellness het leven nog eens zo aangenaam maakt. En voor de kinderen wacht Traube Kids Court, een waar paradijs voor het jonge grut.

De absolute toppers van Hotel Traube Tonbach zijn de vier uitstekende restaurants: de elegante Köhlerstube, de historische Bauernstube, het streekgebonden Silberberg en de Schwarzwaldstube waar drie Michelin sterren fonkelen boven het fornuis van Chef Harald Wohlfahrt. Voor de gasten wacht een uniek uitgebreid ontbijt in restaurant Silbergberg.

Hotel Traube Tonbach

D – 72270 Baiersbronn

info@traube-tonbach.de

www.traube-tonbach.de

HOTEL BAREISS

Iets verder op in Baiersbronn – Mitteltal duikt Hotel Bareiss midden onbeschrijflijk natuurschoon op. Vader en zoon Hermann en Hannes Bareis runnen dit hotel in de derde generatie. Gesticht in 1951 door Hermine Bareiss is dit hotel intussen uitgegroeid tot een monument. Ruim honderd kamers, suites en appertementen staan borg voor een vlekkeloos verblijf in dit 5-sterren plus hotel. Ontspanning, natuur, relax, ultra modern wellness & spa, een uitgelezen kinderdorp, sport en… uiteraard lekker tafelen zijn hier de speerpunten. Liefhebbers van streekgerechten en pure gastronomen vinden respectievelijk gretig hun weg in de Kaminstube, de Dorfstuben en het 3-sterren restaurant Bareiss waar Chef Claus-Peter Lumpp zijn kunnen etaleert. Wie exclusief wil feesten kan terecht in het historische Morlokhof, twee eeuwen oude klein neerhof. Een buitenkans.

Hotel Bareiss im Schwarzwald

D-72270 Baiersbronn-Mitteltal

info@bareiss.com

www.bareiss.com

 

COLOMBI HOTEL

Het Colombi Hotel is nog een van die parels in de pittoreske oude binnenstad van Freiburg, mooi omringd door het Zwarte Woud en op een steenworp van de wijngaarden van de Kaiserstuhl. Keizerlijk genieten wordt het in dit super de luxe hotel dat ooit het optrekje was van de tsaren en keizerlijke gekroonde hoofden. Indrukwekkend en warm tegelijk is de ontvangst. De immense traphal die naar de eerste verdieping en de restaurants leidt is effenaf indrukwekkend. Ook de 48 de luxe kamers, 64 appartementen, junior suites en suites trekken die lijn met grote klasse door. Op gastronomisch vlak schittert naast de 17 punten van Gault Millau sinds 1982 ook nog één Michelin ster, wat de stijl van dit lid van The Leading Hotels of the World nog extra in de kijker stelt. En voor wie het begrepen heeft op fitness kan vrij genieten van zwembad, beauty farm, solarium, stoombad. Een droom.

 

Colombi Hotel

D-79098 Freiburg

Tel: +49 (0)761 21060 / Fax: +49 (0)761 31410

info@colombi.de – www.colombi.de

HOTEL ERBPRINZ

Andere parel binnen de groep Best of South West Germany is hotel Erbprinz in Ettlingen. Duidelijk een huis met 220 jaar geschiedenis waar de charme van krakende houten vloeren het voor een flink deel moeten uitvechten met de nieuwe vleugel. De 54 klassieke kamers, 53 comfortkamers, 7 appartementen en twee suites zorgen voor een koninklijk verblijf. Ook op het vlak van de gastronomie zit Hotel Erbprinz in hogere sferen. Het sleepte ooit als allereerste restaurant in Duitsland een Michelin ster in de wacht. Restaurant Erbprinz is goed voor 38 zitjes. In de Weinstube Sibylla wachten uitstekende streekgerechten. Een flink stuk van het hotel werd in 2010 vernieuwd met daarbij onder andere een exclusief zwembad met alle spa faciliteiten. Het hotel leent zich uitstekend voor meetings en grandioze feesten. Hotel Erbprinz ontfermt zich ook over het restaurant van de golfclub Hofgut Scheibenhardt.

Hotel-Restaurant Erbprinz

D-76275 Ettlingen

Telefon: +49 (0) 7243 322 0 / Telefax: +49 (0) 7243 322 322

info@erbprinz.de - www.erbprinz.de

 

In een volgende editie komen de andere toppers uit de Best of South West Germany groep aan bod:

Dollenberg (Bad Peterstal-Griesbach) www.dollenberg.de

Brenners Park-Hotel (Baden-Baden) www.brenners.com

Riva (Konstanz) www.hotel-riva.de

Europäischer Hof (Heidelberg) www.europaeischerhof.com

Wald- und Schlosshotel Friedrichsruhe (Zweiflingen) www.schlosshotel-friedrichsruhe.de

 

 Georges Keters








>> Reageer (0)
04-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELIN GIDSEN 2014

Bib Gourmand Benelux 2014

Bib-beren van plezier voorlekkere prijzen

 

Michelin heeft met zijn nieuwste gids terug een recordeditie te pakken: de teller staat op 261 restaurants, waaronder maar liefst 43 nieuwkomers.

De Bib Gourmand, het concept van een menu onder de 35 euro (in de hoofdsteden maximaal 36 euro), ongeacht de kookstijl, met seizoensgebonden producten als hoofdrolspeler, is uitgegroeid tot een fenomeen! En dat is voornamelijk te danken aan de restaurateurs die dit concept helemaal hebben omarmd, die creatief aan de slag gaan met hun menu’s en jong en oud geven wat ze willen: lekker eten voor een aantrekkelijke prijs.

De cijfers bewijzen het succes: elk jaar groeit het aantal zaken met een “Bib Gourmandonderscheiding”, die in de MICHELIN gids aangeduid zijn met het symbool =. Dit jaar staat de teller op 261 restaurants, waaronder maar liefst 43 nieuwkomers. De Michelin inspecteurs reisden de hele Benelux door om adresjes te vinden waar men kan rekenen op lekker eten en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar ook op een prettige sfeer. De restaurants in deze gids hebben een ziel, ze bruisen! Ze bewijzen dat smakelijk tafelen geen luxe hoeft te zijn.

In België is Wallonië met twaalf nieuwkomers het best vertegenwoordigd. Maar de meest opvallende trend is dat heel wat zaken zich specialiseren in wijnen, die ze combineren met

lekker eten. Zo biedt Les Vrais Soudeurs uit het Henegouwse Thuin een keuze uit meer dan 200 wijnsoorten, waaronder heel wat gegeerde exemplaren, die het koppelt aan gerechten

die bol staan van smaak en uitmuntende producten. Die heerlijke harmonie tussen wijn en spijs vindt men onder meer ook bij Mondevino uit het Limburgse Borgloon en Le Wine Bar

Sablon des Marolles uit Brussel.

De hoofdstad verdient een speciale vermelding voor de creatieve combinaties die men er vindt. In navolging van het restaurant De Maurice à Olivier, dat aansluit op een krantenwinkel, maakt Wine in the City in Jette nu zijn intrede: het combineert een wijnwinkel en een restaurant. Wijn en lekker eten: a match made in heaven.

GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG

Het Groothertogdom Luxemburg laat zich opmerken door zijn traditie, al betekent dat niet dat er stilgestaan wordt. Neem nu restaurant Brimer uit Grundhof, dat al vier generaties lang

in handen is van dezelfde familie: hier vindt men een goede, genereuze keuken die een totaalbeleving biedt. Dit is een mooi voorbeeld van het grote culinaire potentieel dat aanwezig is in Luxemburg. Een andere exponent daarvan is Les Timandines in Troisvierges, waar een moderne keuken met een traditionele basis wordt voorgeschoteld.

NEDERLAND

Wie eerder een keuken verkiest die streekgebonden en eigentijds is, wordt in deze gids eveneens op zijn wenken bediend. Verschillende Nederlandse chefs hebben resoluut gekozen om kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Een fraai voorbeeld hiervan is restaurant Bovenmeester in Steenwijk. Chef Jan Nijland werkte jarenlang in sterrenzaken, maar koos voor een laag drempelige aanpak waarmee hij een ruimer en jonger publiek aanspreekt.

MICHELIN GIDSEN 2014

De uitgave van de Bib Gourmand Benelux 2014 is het startschot van een spannende novembermaand voor Michelin. Op 18 november wordt namelijk de MICHELIN gids België en Luxemburg 2014 gepresenteerd (te koop vanaf 21 november), op 25 november volgt de gids voor Nederland (te koop vanaf 28 november).

De Bib Gourmand Benelux 2014 is te koop vanaf 7 november voor de prijs van € 15,95 (België en Nederland) en € 15,50 (Luxemburg). Deze 6e editie bevat:

_ 143 restaurants = in België, waarvan 23 nieuwe;

_ 12 restaurants = in Luxemburg, waarvan 5 nieuwe;

_ 106 restaurants = in Nederland, waarvan 15 nieuwe.

 

                     MICHELIN GIDSEN 2014

 

 

 






>> Reageer (0)
03-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN ZEEUWS-VLAANDEREN

In de ban van dampende mosselpannen en veel meer

Philippine Zeeuws-Vlaams mosseldorp in België

 Wie aan tafel de naam Philippine laat vallen, moet geen moeite doen om meer uitleg te geven. Elke rechtgeaarde lekkerbek is er ooit al eens geweest, in Philippine, het onooglijk dorpje dat kleeft aan de Belgische grens bij Boekhoute en Watervliet. Elk jaar trekken tienduizenden landgenoten richting Nederland om er zich te goed te doen aan de inhoud van de dampende mosselen en nog véél meer, want naast mosselen zijn de Chefs aldaar meesters in de bereiding van alles wat uit de zee en de polders komt. De Philippine, een paradijs voor de mosselliefhebber, een hemel op aarde voor de smulpaap.

Philippine was ooit een kleine havenstad waar vooral mosselen aan de wal kwamen. De verzanding zorgde ervoor dat de mosselvissers rond 1950 verhuisden naar Yerseke, Bruinisse en Zierikzee. Intussen had ene Arie Wiskerke het lumineus idee om in tal van herbergen mosselen voor te schotelen. De trend kreeg vleugels en vandaag zetten alle restaurants de heerlijk dampende gitzwarte gepantserde vriendjes op tafel. Meer nog, heel wat Chefs of uitbaters zijn nazaten van “Ome Arie”. Vandaar ook dat het bij een rondgang opvalt: overal wordt men royaal ontvangen en is er zo goed als geen concurrentiestrijd. Elkeen werkt met dezelfde wapens: smaakvolle gerechten, uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en een service om U tegen te zeggen. Ontegensprekelijk de ideale troeven om Koning Klant te dienen. De klant die voor 80% uit België komt om er vooral mosselen te proeven. We doken mee in de keukens van de acht grote mosselrestaurants. Elk van hen schuift uiteraard mosselen voor, maar behoudt zijn identiteit en weet daarnaast nog tal van knappe schotels uit de oven te toveren.

HOTEL-RESTAURANT AU PORT

Een van de toppers is alvast hotel-restaurant Au Port ,waar de familie Wiskerke met Frank en Liduina, al eeuwen de plak zwaaien, zijn mosselen en zeevruchten uiteraard de gekende toppers. Maar ook Frank’s Keuzemenu is beslist een aanrader: oesters, duif, carpaccio van hert, vispannetje, scampi, scholfilet, varkenshaasje, kaas en of warm appeltaartje. Een adres dat staat als een rots in de Zeeuwse branding. Met hun kinderen Pauline (Hotelschool Ter Duinen Koksijde) en Gérard (aan het fornuis) is de toekomst alvast in veilige handen. Het hotel met verzorgde kamers,zorgt ervoor dat men na elke succulente avond op en top kan uitbuiken. Diverse arrangementen zorgen voor een succulent weekend. Speciale prijzen tijdens de week.

Hotel-Restaurant Au Port

Liduina & Frank Wiskerke

Waterspoortstraat 1

4553 BG Philippine

0031 115 49 18 55

auport@zeeland.nl

www.auport.nl

RESTAURANT PLACE DU MARCHE

Afgestudeerd aan de Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge weet Jürgen Verhulst,eendrachtig met de familie zowel klassieke als moderne gerechten op tafel te toveren. Jürgen kiest uitsluitend voor markt- en regionale seizoensproducten: Zeeuwse goudmerk mosselen, Zeeuws lam, Oosterscheldekreeft, vis- en schaaldieren, paling uit Grevelingen en onder andere asperges uit de polders. Klasse liegt nooit en met zijn Gastronomisch Menu Auguste Escoffier verwent Chef Jürgen je op en top. Dit is ook de heren van Gault Millau en Michelin niet ontgaan. Meer nog, de wijnkaart schuift mooi mee aan tafel en zorgt voor een compleet culinair genot. Met de jonge Glenn is de opvolging alvast verzekerd.

Restaurant Place du Marché

Jeanine en Jürgen Verhulst

Havenstraat 12

4553 BG Philippine

0031 115 491524

info@placedumarche.nl

www.placedumarche.nl

 

MOSSELRESTAURANT DE OUDE HAVEN

Op de plaats waar ooit de oude haven floreerde, weet het familiebedrijf van Frans en Marijke Vermeirssen al met de derde generatie op ambachtelijke wijze mosselen te bereiden, volgens een niet te evenaren familierecept. Vis speelt hier eveneens een zeer belangrijke rol,waarbij tong en paling met lengten voorsprong de top halen. LadyChef Marijke is tegelijk een meester in vleesbereidingen. De gezamenlijke werkkracht van de acht familieleden leidt intussen al 32 jaar tot kwaliteit. Met zijn 60 lentes dirigeert Frans het geheel als een orkestmeester die duidelijk de klappen van de zweep kent. Mosselrestaurant De Oude Haven is een ideale locatie voor groepen en feesten.

Mosselrestaurant De Oude Haven

Marijke en Frans Vermeirssen

Waterpoortstraat 3

4553 BG Philippine

0031 115 49 16 91

info@deoudehaven.com

www.deoudehaven.com

 

RESTAURANT DE MOSSELBANK

Toen Erik en Cornée de Bruijne in 1999 de zaak overnamen van hun ouders, bouwden ze deze mosseltempel om tot een gezellig adres waar men onbeperkt mosselen en Fruits de mer kan nuttigen. Deze laatste op bestelling,of tenzij ze er op geregelde tijdstippen een exclusieve Fruits de Mer-avond van maken. Dan is het ongelimiteerd smullen van kreeft, langoustines, krabscharen, oesters, garnalen, scampi, wulken en onder andere rauwe mosselen en wulken. Met Cornée aan het fornuis en Erik in de zaal loopt De Mosselbank als een trein. Voor de beide broers geldt niet alleen het lekkere eten, maar wordt veel aandacht besteed aan de gezelligheid. Voor de liefhebbers wacht heerlijke Champagne Boizel.

Restaurant De Mosselbank

Cornée en Erik de Bruijne

Havenstraat 9

4553 AV Philippine

0031 115 49 15 76

info@mosselbank.nl

www.mosselbank.nl

 

RESTAURANT DE FIJNPROEVER

Met de vierde generatie Wiskerke (nvdr: de helft van Philippine heet zo) staken Gerben en Jurgita de zaak in 2008 in een volledig nieuw kleedje, maar wisten het zeer gezellig te houden. De moderne haard scheidt de ruime familiezaal van de intiemere zitjes. Naast mosselen schenkt Chef Gerben heel wat aandacht aan zeetong, paling en diverse vleesgerechten. Via twee mooie schilderijen brengt hij graag ode aan opa Arie en vader Gerard. De mosselen worden hier klaargestoomd volgens het familierecept op papier gezet door opa, die Philippine halfweg de vorige eeuw op de culinaire kaart wist te zetten. Restaurant De Fijnproever is een ideaal adres voor groepen zowel als voor een leuke tête à tête.

Restaurant De Fijnproever

Gerben en Jurgita Wiskerke

Visserslaan 1

4553 BE Philippine

0031 115 49 13 13

info@defijnproever.com

www.defijnproever.com

 

RESTAURANT AUBERGE DES MOULES

Warm en gezellig huis waar Joris en Manon Jansen en de zaalmeesters Jacques De Putter en Dave Pauwels je meteen thuis doen voelen. Niet alleen werkt de glimlach van het personeel zeer positief en aanstekelijk, ook de gerechten lachen u op dezelfde wijze toe. Dat is ook de heren van de Michelin gids niet ontsnapt. Er kwam een onderscheiding van Bib Gourmand er bovenop. Het sterke Zeeuws-Vlaamse Bourgondische karakter van het huis verheft restaurant Auberge des Moules tot een van de absolute toppers in Philippine. De streekproducten met mosselen, Oosterscheldekreeft en onder andere kokkels vormen een sterk huwelijk met het beste wat uit de Noordzee komt. Tong, rog en onder andere kabeljauw zijn hier toppers op het stijlvolle bord.

Restaurant Auberge des Moules

Joris en Manon Jansen

Visserslaan 3

4553 BE Philippine

0031 115 49 12 65

info@aubergedesmoules.com

www.aubergedesmoules.com

 

RESTAURANT IN DEN VLAEMSCHEN POT

Liefhebbers van een ferme brok nostalgie zitten hier uitstekend. Ferry Selis en zijn Venezolaanse charmante echtgenote Milagros pakken hier uit met nostalgische schotels uit grootmoeders tijd, overgoten met dito achtergrondmuziek, die ons doet terugdenken naar de heerlijke jaren 60 en 70. Chef Ferry zwaait intussen al twintig jaar de plak in de keuken. De zaal ademt familiale gezelligheid uit met kijk op een knusse huiskamer. Een leuke bar maakt tijd voor het aperititief. De Chef volgt met verve de seizoenen en maakt zich sterk door de streekproducten te promoten. In de zaal krijgt hij hulp van zoon Oswel en dochter Ady. Voor de huishoudelijke klusjes en tip van hoe-het-vroeger-was kan hij steevast rekenen op vader Rein, 78 lentes jong.

Restaurant In Den Vlaemschen Pot

Ferry & Milagros Selis

Philipsplein 16

4553 AM Philippine

0031 115 49 15 11

info@indenvlaemschenpot.nl

www.indenvlaemschenpot.nl

 

CAFE-RESTAURANT DE ZWAAN

Anders dan de anderen, weten Olaf en Barbara Cornelis deze gewezen afspanning om te toveren tot mooie mix van een gemoedelijk en charmant café annex knus eethuis. Het pand mag dan wel dateren uit 1672 – het oudste café van het dorp – vandaag is het een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van het goede leven uit het dorp. Het restaurant – waar de zwaan nooit ver weg is – laat zestig leuke zitjes toe. Olaf maakt zich sterk in de keuken, eega Barbara Eggebeen is de gezellige en goedlachse gastvrouw. Het is duidelijk, de charme van dit café lokt lekkerbekken voor een heerlijke pot dampende mosselen, klaargestoomd op de gewenste wijze. Uitstekend adres voor allerlei visgerechten.

Café-Restaurant De Zwaan

Olaf en Barbara Cornelis

Havenstraat 2 (bij de Kerk)

4553 AV Philippine

0031 115 49 13 60

info@dezwaan.com

www.dezwaan.com

 

(Georges Keters)

 

 

 




















>> Reageer (0)
01-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FONDS BURGEMEESTER MIDDELKERKE HELPT MINDER BEDEELDEN

Champagneactie Fonds van de Burgemeester

Steun tot hulp aan minder bedeelden en alleenstaanden in Middelkerke

 

MIDDELKERKE – LOMBARDSIJDE – In het verzorgde grill-restaurant Belle Vue liet burgemeester Janna Rommel-Opstaele de eerste kurken knallen van de zesde Champagneactie Fonds van de Burgemeester. “Op die manier verzamelen we fondsen om de minder bedeelden en alleenstaanden te helpen en hen met kerstmis een mooi feest aan te bieden in het casino”, zegt de burgemeester.

Johnny Devey, voorzitter van het Fonds van de Burgemeester, kijkt tevreden terug op de nieuwe actie: “Deze jaarlijkse actie speelt vooral in op de noden van de inwoners die het met veel minder moeten stellen dan de gemiddelde Middelkerkenaar. Naast hulp na ongelukken, brand of onder andere bijstand voor ziekenhuisverblijf pakt het Fonds elk jaar uit met een voor hen onvergetelijk kerstfeest. En dat willen we in ere houden met een Champagneactie waarbij elk jaar een ander etiket plus capsule de aantrekkelijkheid nog vergroot. Dit jaar kozen we voor het huis Champagne B. Hennequin. Er zijn slechts 900 flessen om de exclusiviteit van het collectors item te bewaren.”

GEMEENTEHUIS LOMBARDSIJDE

Collectors kijken elk jaar reikhalzend uit naar wat het etiket en de capsule zal leveren, dat alles naar idee van huidig schepen voor Toerisme Michel Landuyt die zes jaar geleden het Fonds oprichtte. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele: “In het verleden sierden intussen al de Dronkenput, de Rotonde, de Watertoren, het Casino vorig jaar het  Gemeentehuis Middelkerke de flessen en de capsules. Na deze  reeks van markante erfgoedsites, starten  we nu met een exclusieve reeks van oude gemeentehuizen.  Het oud gemeentehuis van Lombardsijde bijt de spits af. Dit keer kozen we voor het huis B. Hennequin uit Venteuil, één van de pioniers op ons jaarlijks Champagneweekend.  Het is een Tradition Brut, 12% vol. Een heerlijk glas.”

IDEAAL EINDEJAARSGESCHENK

De Champagne met speciaal etiket en capsule is te bekomen tegen de prijs van 22 euro per fles of 120 euro per karton van zes flessen.  Nieuw dit jaar is de cadeauverpakking van 2 flessen, ideaal als eindejaarsgeschenk aan de prijs van 49 euro voor 2 flessen. De flessen zijn enkel te verkrijgen bij: Aromi, Oostendelaan 2, Middelkerke, 059 30.46.49; De Tatsevoet, Paul de Smet de Naeyerstraat 14, Middelkerke 059 30.38.24; Kapsalon Cared, Leopldlaan 109, Middelkerke, 059 30.38.24; Café de Tennis bij Mario Declerck, Leopoldlaan 72, Middelkerke,  0472  30.14.08; Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Leffingestraat 23b, Leffinge; Restaurant Westhinder, Meeuwenlaan 26, 8434 Westende, Tel.: 059 30 85 00 en Verzekeringen & Beleggingen Natacha Lejaeghere, Westendelaan 285 bus 2, 8434 Westende, 0479  23 89 42.  Telefonisch bestellen kan via 0498 90 58 27.

Foto 1: De Middelkerkse burgemeester Janna Rommel-Opstaele.  Foto 2: De werkgroep Fonds van de Burgemeester

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
20-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPPERS IN ZEELAND - ZEEUWS-VLAANDEREN

Restaurant Vis aan de Markt in Scherpenisse – Zeeland

Lekker, vers, betaalbaar en gezellig

Restaurant Vis aan de Markt aan de Hoge Markt 8-10 in Scherpenisse, gemeente Tholen in Zeeland, is een absolute aanrader voor gastronomen die lekker, vers, gezellig en betaalbaar willen eten.

 

Chef en eigenaar Maurice de Coninck is een autodidact. “Op mijn zestiende ging ik al overal helpen koken”, zegt hij. “Het zat een beetje in de familie: mijn ouders hadden een slagerij in Nederland en maakten ook panklare gerechten. Ze gaven ook les op de slagersschool. En mijn overgrootvader had een beenhouwerij in Brugge. Ikzelf wilde eerder in de horecasector actief zijn, trok naar de hotelschool en werkte in diverse restaurants, onder andere in de Elzas. Op mijn 23ste, ik ben er nu 43, begon ik mijn eigen restaurant. Achteraf gezien ben ik misschien te jong zelfstandig begonnen, maar ik koos altijd al voor de weg van mijn eigen plezier en geluk.”

ANDERE AMBITIE

Ondertussen is Maurice de Coninck al 15 jaar aan het werk in zijn restaurant Vis aan de Markt in Scherpenisse. “Met veel ambitie om in de Gault Millau te staan, een Bib Gourmand in de Michelin te halen, artikels in de toonaangevende horecabladen te krijgen… Maar omdat met het anders worden van de wereld – zo zie ik dat – de interesse en het gedrag van de mensen veranderde en door privéomstandigheden gooide ik het over een andere boeg. Ik leverde mijn Bib Gourmand en Gault Millau in en had maar één ambitie meer voor mijn restaurant: lekker, vers en betaalbaar eten, een gezellig en gemoedelijk restaurant uitbaten. Mijn keuken kun je nu een natuurlijke boerse keuken noemen. Ik werk niet meer met een groot team. In de keuken een student uit de middelbare school en in het restaurant mijn vrouw Tanja en twee dames. That’s it! Tanja – ik noem ze pluisje – komt trouwens uit een groot horecageslacht.”

DOEN WAT JE HART INGEEFT

Wat betekent gastronomie voor u en hoe vergelijk je die met de Belgische gastronomie? “Ik vind dat een gastronoom moet doen wat zijn hart ingeeft en vooral zijn afkomst en de streek waar hij vandaan komt niet mag verloochenen. Hoe kan ik nu hier in Zeeland lamsvlees bereiden dat in Nieuw-Zeeland geslacht is, daar vacuüm verpakt of ingevroren wordt, met de boot of het vliegtuig aan de groothandel in Nederland geleverd wordt en pas dan in mijn restaurant terecht komt, terwijl er hier zoveel lammeren rondlopen! Dat geldt ook voor vis- en schaaldieren. Als je naar Zeeland komt om van de gastronomie te proeven, ga je toch geen pangasius, dorade of ik weet niet welke andere vis op tafel brengen, als de Zeeuwse wateren zelf een rijkdom aan vis en schaal- en schelpdieren hebben!”

GRENS VERKEERD GETROKKEN

Waarom zegt men altijd dat de Nederlandse gastronomie niet kan tippen aan de Belgische? “Een Vlaming is Bourgondisch ingesteld, maar ook de Zeeuwen, Brabanders en Limburgers in Nederland zijn zo. Alleen hebben ze de grens in 1833 verkeerd getrokken. De gastronomie in België is goed ontwikkeld, maar dat ze daar 100 keer beter is dan in Nederland, moet ik tegenspreken. Weet je wat het gemis is in Nederland? Bij ons is de top goed, maar we hebben geen goede middenklasse restaurants. Je kunt in Nederland bijna nergens een filet pur met vers gemaakte béarnaise eten (behalve bij mij). Als ik op een vrije dag met Tanja en onze kinderen iets eenvoudigs wil gaan eten, weet ik écht niet waar ik naartoe moet.”

GASTENKAMERS

Al is Scherpenisse een kleine gemeente, toch hebben Maurice de Coninck en zijn vrouw Tanja gemiddeld 90 couverts per dag. “En 70 procent van onze klanten zijn Vlamingen”, zegt hij. “Vlaanderen ligt hier toch ook maar op een boogscheut vandaan. Bovendien hebben we hier 5 gastenkamers aan 75 euro per kamer van 2 personen. De enige voorwaarde om hier te kunnen overnachten is dat je één menu neemt. Maar ook die zijn niet zo prijzig. Een Mix & Match-menu met 3 gangen kost slechts 24,95 euro en je kunt kiezen tussen verschillende voor- en hoofdgerechten en desserts. Er is ook wijn voor ieders beurs.”  (IB)

 

Restaurant Vis aan de Markt

Maurice & Tanja de Coninck

Hoge Markt 9 – 10

4694 GC Scherpenisse - Zeeland

Tel. 0031 166 663901

info@visaandemarkt.nl

www.visaandemarkt.nl






>> Reageer (0)
16-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUSSELS AIRLINES MIKT OP 2014 OP NIEUWE VLUCHTEN

Brussels Airlines vliegt in 2014 naar tal van nieuwe Europese vakantiebestemmingen

 

In het zomerseizoen van 2014 (30 maart tot 26 oktober) voegt Brussels Airlines opnieuw vakantiebestemmingen toe aan haar Europese netwerk. De dienstregelingen van enkele bestaande bestemmingen worden aangepast om de connectiviteit binnen het netwerk te verbeteren en Tel Aviv zal meer worden aangevlogen.

Op 30 maart 2014 gaat voor de luchtvaartsector het zomerseizoen in en dat brengt ook dit jaar weer nieuwigheden met zich mee in het Brussels Airlines netwerk. De Belgische maatschappij voegt enkele Europese vakantiebestemmingen toe. Zo zullen vakantiegangers volgende zomer vier keer per week naar drie bestemmingen op het populaire Franse eiland Corsica kunnen vliegen, namelijk Bastia, Ajaccio en Figari. Net zoals vorig jaar keren de seizoenbestemmingen ook volgende zomer weer terug in het programma: Catania en Palermo op het eiland Sicilië, Napels, Firenze, Faro, Porto, Marrakech en Agadir. Alicante, dat vanaf 26 oktober 2013 drie keer per week door Brussels Airlines wordt aangevlogen, zal ook in de zomer van 2014 verder worden aangeboden.

Brussels Airlines keert ook weer terug naar de Griekse markt na een jaar afwezigheid: Athene zal tijdens het zomerseizoen opnieuw worden aangevlogen vanuit Brussels Airport en dit drie keer per week.

Voor enkel bestaande bestemmingen wijzigen de vluchturen om betere aansluitingen binnen het netwerk te kunnen aanbieden. De laatste vlucht naar Budapest zal later vanuit Brussel vertrekken (20u50) en de eerste vlucht vanuit Budapest zal al om 8u40 landen in Brussel, om eendaagse business trips naar Brussel te vergemakkelijken en om transfers met het Europese en het intercontinentale netwerk van Brussels Airlines mogelijk te maken.

Tel Aviv, een bestemming die dagelijks door Brussels Airlines wordt aangevlogen en 2 keer per dag op zondag, zal 3 keer per week extra worden aangeboden, waardoor er vanaf eind maart op maandag, woensdag, donderdag en zondag ook ’s ochtends vanuit Brussels Airport naar Tel Aviv kan worden gevlogen, en er betere connectiemogelijkheden ontstaan.

BRUSSELS AIRLINES

Brussels Airlines, lid van de Lufthansa Groep en van Star Alliance, is de Belgische luchtvaartmaatschappij met het grootste vluchtaanbod van en naar de Europese hoofdstad Brussel. De 43 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van de Brussels Airlines zorgen dagelijks voor ongeveer 300 vluchten naar meer dan 70 Europese en Afrikaanse bestemmingen met Gambia als een van de toppers, en sinds kort ook voor een dagelijkse verbinding met New York JFK en vijf vluchten per week naar Washington D.C.

Op haar lange afstandsvluchten worden de passagiers verwelkomd in een totaal vernieuwde Business Class met full flatbeds en state of the art inflight entertainment en een nieuwe Economy Class met individuele inflight entertainmentschermen en ergonomische zetels. Lange afstandsvluchten worden met Airbus A330-200/-300 toestellen geopereerd. 

DRIE FORMULES

Op haar Europese netwerk, vooral aangevlogen met Airbus A319 en A320, biedt Brussels Airlines drie formules aan: een Business Class product “b.business”, een flexibele reisformule die synoniem staat voor tijdswinst en comfort “b.flex economy+” en een low fare product “b.light economy”. 

Naast de 18 bestemmingen in Afrika en 2 in de Verenigde Staten  (New York en Washington) biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog lange afstandsvluchten naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië, Noord-Amerika en Canada.

Meer informatie op www.brusselsairlines.com

 

(Georges Keters)

 










>> Reageer (0)
15-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire wedstrijd GASTRONOMISCHE CLUB PROSPER MONTAGNE

61ste Culinaire Prijs Prosper Montagné

Vincent Denis Eerste Kok van België

Grégory Van Acker Eerste Sommelier

 

In een finale met vijf wist Vincent Denis, chef-patissier van restaurant L’Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul zich in de catacomben van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie tot Eerste Kok van België te kronen, een organisatie van de Gastronomische Club Prosper Montagné, onder leiding van voorzitter Guy Van Neste. Grégory Van Acker, sommelier van restaurant De Lijsterbes in Berlare werd Eerste Sommelier van België. De laureaten en finalisten werd dik in de prijzen gezet tijdens een magistraal banket, op tafel gezet door de Salons Saint Germain met de medewerking van Sam Van Houcke (Eerste Kok in 2013) en Jan Rots (Eerste Sommelier in 2013), leerlingen en leerkrachten van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie.

 

Voorzitter Guy Van Neste opende de feestelijke avond met een dankwoord aan allen die zich een jaar lang hebben ingezet om dit doel te bereiken: “Zonder de sponsors, de hotelschool Spermalie en de onvoorwaardelijke inspanningen van onze Provoosten is het niet mogelijk een festiviteit als deze te verwezenlijken. In november 2012 nam ik de fakkel over van Manu Dezutter, een man van vele oorlogen die liefst 37 jaar de Club Prosper Montagné door goede en kwade dagen wist te loodsen. Nu pas weet ik hoe zwaar de taak van voorzitter kan wegen. Gelukkig kon ik rekenen op ere-provoost Michel Coppens, Robert Van Landeghem, Marc Renaer, Gido Van Imschoot en Marc Duynslaeger. Zij hebben mij enorm gesteund. Door de nauwe samenwerking met een reeks bestuursleden ben ik nu echt blij dat we de klus hebben kunnen klaren.”

INTRONISATIES

Voorzitter Guy Van Neste introniseerde met verve vier verdienstelijke personen in de Orde Gastronomische Club Prosper Montagné: Gido Van Imschoot (provoost Sommeliers), Filiep Defraye (directeur Hotelschool Spermalie), José Lemahieu (Wijnpersonaliteit van het jaar) en Carlos Appelgren Balbontin (Ambassadeur Chili).

EERSTE SOMMELIER

Gido Van Imschoot, kersvers provoost Sommeliers, mocht meteen Grégory Van Acker huldigen als Eerste Sommelier van België. Hij liet in een sterke finale Hendrik Verniers (Ten Bogaerde Koksijde), Dries Corneillie (Hertog Jan te Brugge Sint-Michiels), Benoit Coudere (Karmeliet te Brugge) en Francis Vandierendonck (restaurant Casino Knokke) achter zich. De laureaat gaat naar huis met Trofee Prosper Montagné, de wisselbeker Meyhui en tal van diverse prijzen. Alle finalisten krijgen de zilveren VVS-pin en een pakket wijn, aansluitend wellnesspakket van BRU door Michel Vleugels. Tot slot bedenkt Katherine Berquin Jewels de partner van de laureaat met een fonkelend juweel, ter waarde van 3.000 euro.

EERSTE KOK

Klap op de vuurpijl is de proclamatie van de Eerste Kok van België, een kolfje naar de hand van provoost-generaal Eddie Van Maele, speciaal voor dit galafeest overgevlogen uit zijn residentie in Thailand. Vincent Denis uit Montignie-le-Tilleul is de nieuwe Eerste Kok van België. Hij versloeg Kevin Lejeune (restaurant La Paix in Anderlecht), Dany Lombart (restaurant Le Mayence in Charleroi) en Pieterjan Rosseel (Pieterjan Rosseel Home Cooking in Diksmuide) en Glenn Verhasselt (restaurant t’Stoveke in Strombeek-Bever). De nieuwe nummer één werd bedolven onder een berg prijzen. Alle finalisten ontvingen tegelijk de  medaille “Officiële meesterschapwedstrijd” geschonken door het kabinet van minister Sabine Laruelle, minister van Middenstand, KMO'S, Zelfstandigen en Landbouw.

KOKVEST VOOR WINNAARS

Nieuw is de kokvest met de Belgische kleuren, vest die geschonken wordt aan de winnaars van de jongste twintig jaar. Voorzitter Guy Van Neste hierover: “Deze kokvest mag enkel gedragen worden door de winnaars van het wedstrijd Eerste Kok van België. Alle chefs, die deze meesterschapwedstrijd de voorbije 20 jaar hebben gewonnen, krijgen een persoonlijk exemplaar.  Ook de toekomstige winnaars van de Prijs Prosper Montagné zullen deze exclusieve kokvest mogen dragen, een ontwerp van de Kristof D’Hondt, costumier van Dine & Cook.

CLUB PROSPER MONTAGNE

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952 door Roger De Ramée, toenmalig concessionaris van het Casino in Oostende. In 1974 werd hij als voorzitter opgevolgd door Manu Desutter, toen burgemeester van Knokke-Heist die de fakkel vorig jaar doorgaf aan Guy Van Neste, chef-eigenaar restaurant ’t Pandreitje in Brugge. De voorzitter wordt omringd door provoosten die elk in hun vak een reputatie hebben opgebouwd: Eddie Van Maele (provoost generaal), Robert Van Landeghem (Keukenchefs), Pierre Saey (banketbakkers), Gido Van Imschoot (wijnschenkers), Frans Saint Germain (traiteurs), Jaques Marit (restauranthouders), Marc Renaer (visconsulenten en penningmeester), Michel Van Tricht (kaasmeesters) met Michel Coppens, Paul Puissant, Jean Van Brabant en Frank Desmedt als ere provoosten en ere-voorzitter Manu Dezutter.

De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.

Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapwedstrijden Eerste Kok van België en Eerste Sommelier van België’.

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELS IN BRUSSEL

MEININGER HOTEL BRUSSEL

GROOT SUCCES SINDS OPENING IN MEI

 

Brussel, datum-  Het veelbesproken CO-neutrale Meininger Hotel aan de Henegouwenkaai te Brussel, dat haar deuren opende begin mei van dit jaar, kent een stormachtig succes op de Brusselse hotelmarkt.

 

Sinds 1 mei van dit jaar, en gerekend tot 30 september, kende het hotel een gemiddelde bedbezetting van 75,2%,  82.714 overnachtingen, voor 41.099 inkomende gasten.  Hieruit valt dus op te maken dat het gemiddelde verblijf 2 nachten telt.

 

Van de gasten gebruikt iets meer dan de helft (23.756) een betaald( 5,90 euro pp) ontbijt, anderen gebruiken de openbare keuken, of verblijden de lokale bakkers.

 

Het Meininger Hotel Brussel werd opgezet in gebouwen van de voormalige Bellevue brouwerij, en heeft al heel wat stof doen opwaaien in designmiddens.

De overal aanwezige Street Art, de inrichting, het respect voor, en gebruik maken van de originele architectuur, de gezellige hotelbar (die op die korte tijd een place to be is geworden), en de grote verscheidenheid aan gasten, van backpackers tot zakenreizigers, maken

van het Meininger de nieuwe parel aan de Brusselse hotelkroon.

KERSTMARKT OP 17 NOVEMBER

Is de interesse opgewekt? Kom dan op zondag 17 november aanstaande naar de Kerstmarkt op het voorplein van het hotel, en U heeft dan ook een unieke gelegenheid om het hotel te bekijken door tegelijkertijd de DaWanda Designmarkt te bezoeken. Meer dan 90 jonge creatievelingen en designers uit heel Europa tonen dan hun mode, accessoires, kinderspeelgoed, juwelen, cadeau-ideeën, en er is op de koop toe ook een doe het zelf atelier.

 

De markt krijgt een zeer eigen karakter doordat ze opgezet is doorheen kamers op de eerste verdieping van het hotel.

Open van 10 tot 17u en de ingang is gratis.

 

MEININGER HOTEL Brussels City Center

Henegouwenkaai 33, 1080 Brussel (Molenbeek)

 










>> Reageer (0)
14-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND MIDDELKERKE

17de

Champagneweekend Middelkerke

 

 

Van vrijdag 8 tot en met maandag 11 november loopt in het Middelkerkse Casino de 17de editie van het Champagneweekend, ontsproten uit meer dan 45 jaar vriendschap en jumelage met onze Franse zusterstad Epernay, het kloppend hart van de Champagne. Vier dagen lang stellen 11 ambachtelijke wijnbouwers uit de regio hun beste flessen voor. In de restaurants worden speciale champagnemenu’s op tafel gezet. Culinair genieten is dus de boodschap. Het champagneweekend is tot stand gekomen door de unieke samenwerking tussen de dienst voor Toerisme, de Handelaarsbonden, de Horeca en het Jumelagecomité van Epernay en Middelkerke.

Champagne en Middelkerke kunnen het al lang goed met elkaar vinden. Je zou het een ouderwets huwelijk kunnen noemen: trouw en moeilijk te scheiden. Zowel inwoners, tweede verblijvers als toeristen vinden elkaar ieder jaar opnieuw terug in het gezellige Casino. 11 echte, ambachtelijke champagneboeren uit de streek van Epernay komen er persoonlijk hun beste champagne schenken. 

Vrijdag 8 november

Officiële opening om 20 u door burgemeester Janna Rommel-Opstaele en toerismeschepen Michel Landuyt

Inhuldiging Ridder in de Orde van de Champagne om 20.30 u

Ignace Baert aan de piano in de Baccarazaal om 21 u.

DJ Louch van 23 tot 02 u.

Zaterdag 9 november

Champagnebeurs deuren open van 11 tot 00 u.

NIEUW: Aperitiefconcert Freddy Birset om 11.30 u.

Champagne proeverijen met Alain Bloeykens om 11, 14 en 16u

Champagnelounge (Sunstudio) met Ignace Baert van 14 tot 18u

DJ Lounch vanaf 14.30 u.

Champagnefuif met DJ Booth van 21 tot 00 u.

Zondag 10 november          

Champagnebeurs deuren open van 11 tot 00u

NIEUW: Aperitiefconcert Jo Lemaire om 11.30 u.

Champagne proeverijen met Alain Bloeykens om 11, 14 en 16u

Champagnelounge (Sunstudio) met DJ Lounch van 14 tot 18 u.

Ignace Baert aan de piano in de Baccarazaal van 14.30 tot 18 u.

DJ Lounch vanaf 18 tot 00 u.

Maandag 11 november

Champagnebeurs deuren open om 11 tot 21 u

NIEUW: Aperitiefconcert Rita & Les Martins om 11.30 u.

Champagne proeverijen met Alain Bloeykens om 11, 14 en 16u

DJ Lounch van 14.30 tot 21 u

De champagnebeurs is elke dag vrij toegankelijk. De champagnehuizen staan opgesteld in de inkomhal en de Baccarazaal van het Casino.

COLLECTOR’S ITEM CHAMPAGNEGLAS

Deelnemers aan de beurs kopen hun eigen champagneglas aan 5,00 euro. Zonder glas kan er niet gedegusteerd worden. Inruilmogelijkheid van gebruikte glazen tegen propere glazen aan de glazenstand in de inkomhal.

DEGUSTATIEPRIJZEN

Glas champagne: 4  euro
Fles champagne: volgens prijs van het champagnehuis.

DEELNEMENDE AMBACHTELIJKE WIJNBOUWERS:

Champagne Bonnaire

120, Route d’Epernay

F- 51530 Cramant
info@champagne-bonnaire.com

je@bonnaire-clouet.com

0033 326575085 (tel)

0033 608267305 (gsm)

Champagne Bourdaire-Gallois

21, Rue de Trigny

F-51220 Pouillon
daniel.bourdaire@orange.fr

bourdaire-gallois@ornage.fr
0033 326031792 (tel)
0033 688592560 (gsm)

Champagne Paul Clouet

1, place André Tritant
F-51150 Bouzy
contact@champagne-paul-clouet.com

je@bonnaire-clouet.com

0033 326570731 (tel)

0033 608267305 (gsm)

Champagne Dhondt-Grellet

Le Moulin

F-51190 Flavigny 
dhondt-grellet@wanadoo.fr
0033 326579709 (tel)

0033 608313956 (gsm)

Champagne Michel Genet

29, Rue des Partelaines

F-51530 Chouilly
champagne.genet.michel@wanadoo.fr
0033 326554051 (tel)

0033 608426283 (gsm Agnes)
0033 682659744 (gsm Vincent)

Champagne B. Hennequin

“Les Almanachs”

F-51480 Arty-Venteuil
champ.b.hennequin@free.fr
0033 326584817 (tel)

0033 684541905 (gsm)

Champagne Henri Mandois

66, Rue du Général de Gaulle

F-51530 Pierry
info@champagne-mandois.fr
0033 326540318 (tel)

0033 607395747 (gsm)

Champagne Moussy Père & Fils

40, Rue du Grand Mont

F-51190 Le Mesnil-sur-Oger
andremoussy@orange.fr
0033 326575499 (tel)

Champagne Prévoteau-Perrier
15, Rue André-Maginot

F-51480 Damery
champagneprevoteau-perrier@wanadoo.fr
0033 326584156 (tel)

0033 629244796 (gsm)

Champagne Vautrain,

207, Route de Reims

F-51530 Dizy
christianvautrain@yahoo.fr
0033 326552989

Champagne Robert Allait
6, Rue du Parc
F 51700 Villers-sous-Chatillon
champagne.allait@wanadoo.fr
0033 326 583723 (tel)
0033 786639025

CHAMPAGNEPROEVERIJEN

Kunstgalerij – 1ste verdieping Casino - zaterdag 9 – zondag 10 – maandag 11 november om 11, 14 en 16 u.

Zin en onzin over champagne

Introductie en proeverijen met Alain bloeykens. Wat is het verschil tussen een Brut, een Millésime, een Blanc de Blancs of een Grand Cru? Hoe serveer je champagne zonder brokken te maken? Is champagne louter een aperitief?
Wijnjournalist Alain Bloeykens maakt u wegwijs in de boeiende wereld van de champagne. Samen met hem proeft u, in een seminarie van ongeveer 45 minuten 5 verschillende champagnes en maakt hij komaf met de meest hardnekkige fabeltjes!

Introductie en proeverij met wijnjournalist Alain Bloeykens. € 15,00 – degustatie en gids ‘de 10 ambachtelijke wijnbouwers uit Epernay' inbegrepen.

CHAMPAGNE MENU'S

In heel wat restaurants zetten de Chefs een smaakvol Champagne Menu op tafel tegen de prijs van 80 euro per persoon, halve fles Champagne inbegrepen.

Restaurant IL CIRCO - Casino Middelkerke

Restaurant PAPILLON - Leopoldlaan 53

Restaurant CHAPLIN - Leopoldlaan 95

Restaurant EAT & SEA - Zeedijk 72

Restaurant HONFLEUR - Paul de Smet de Naeyerstraat 19

Restaurant KAPELLE - Diksmuidestraat 68 - Sint-Pieters-Kapelle

Restaurant KRISTOFFEL - Leopoldlaan 39

Restaurant DE LANTEIRNE - Westendelaan 308 - Westende-Dorp

Restaurant RAMBLAS - Oostendelaan 24

Restaurant DE SAUTEUSE - Westendelaan 144

Restaurant SIRENE - Leopoldlaan 67

Restaurant LA TEMPETE - Paul de Smet de Naeyerstraat 21

Restaurant DE VLASCHAARD - Leopoldlaan 246

Restaurant LA TULIPE - Leopoldlaan 81

Restaurant MARQUIZE - Henri Jasparlaan 175 - Westende-Bad

Restaurant THE LORD - Leopoldlaan 129

INFO & RESERVATIE

Dienst voor toerisme Middelkerke – Westende T 059 30 03 68 toerisme@middelkerke.be

 

 (GK)









>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HENDRIK VERNIERS RUNNER UP PROSPER MONTAGNE

Hendrik Verniers runner up Eerste Sommelier van België

 

“Dit wordt een grote meneer, een echte diamant”

 

De Oostendenaar Hendrik Verniers, sommelier in het sterrestaurant Ten Bogaerde in Koksijde, wist zich tot runner up te kronen op de prestigieuze wedstrijd Eerste Sommelier van België, een organisatie van de Gastronomische Club Prosper Montagné. Wijnkenners Alain Bloeykens en Jean-Marie Dedecker hadden het ons voor de wedstrijd al gesteld: “Hij zal niet ver van de titel te vinden zijn”.  En of ze gelijk kregen.

 

Hendrik Verniers wist zich enkele maanden geleden tot het kransje finalisten te wringen. Alom geprezen wijnjournalist Alain Bloeykens hierover: “Ja, dit is debuut dat kan tellen. Maar dit is geen toeval, want ik ken de jonge man al jaren. Wellicht was ik de allereerste die meteen onder de indruk was van zijn capaciteiten en zijn enorme wijnpassie. Heel toevallig overigens. We gaan zo’n acht jaar terug in de tijd. Een lifestyle magazine vraagt me of ik geen zin heb om iets te gaan doen rond wijn in mondaine skioorden. Er werd koers gezet naar het mondaine Courchevel in de Franse Alpen.”

JONGE SNAAK

“Op het programma onder meer een bezoek aan het tophotel Les Airelles. Op de wijnkaart namen als Pétrus, Cheval Blanc en Romanée Conti, de meest prestigieuze wijnen dus die er verkocht werden tegen astronomische prijzen. Of ik de sommelier even kon spreken, vroeg ik de hoteldirectie. Geen probleem. Groot was mijn verbazing toen ik een jonge snaak zal afkomen, Vlaming bovendien, die zich voorstelde als Hendrik Verniers. Een beetje gesloten bij het eerste praatje maar al snel een spraakwater toen ik hem vragen stelde over die wijnen en het selecte gezelschap klanten. Alsof hij nooit anders gedaan had. Meteen wist hij mij te vertellen welke grootse wijnen hij geopend en geproefd had, hoe die juist smaken en wat ik er moest bij eten. Of welke klant nu juist voor Pétrus valt of wie liever Bourgogne drinkt. Ik was meteen onder de indruk. Nog groter was mijn verbazing toen deze jonge gast mij vertelde dat hij na het skiseizoen naar het al even mondaine Saint-Tropez vertrok om daar tijdens het zomerseizoen als sommelier in het allerbeste hotel aan de slag te gaan”, gaat Alain Bloeykens – glas Chileense Carmenère Barrica 2008 Santa Carolina binnen handbereik – zijn lofzang over dit jong talent verder.

ALLES VOOR DE WIJN

“Toen ik het hotel verliet vroeg de baas of hij me even kon spreken. Of ik nog meer jongens ken als Hendrik, vroeg hij me. Want jongens met zo’n gedrevenheid en passie zijn uiterst zeldzaam. Wat een verschil met de Fransen, die denken hier enkel aan skiën. Hendrik niet, zijn leven staat in het teken van de wijn, de rest kan hem gestolen worden. Geloof me, voegde hij er nog aan toe, deze jongen is een echte diamant.”

Alain Bloeykens onderstreept de zienswijze van de hotelier. “Mijn devies? Het talent is er, de kennis ook, komt er nu op aan nog wat extra ervaring te vergaren. En die zal hij zeker meekrijgen in restaurant Ten Bogaerde waar hij steeds meer zijn eigen stempel drukt op de wijnkaart. En volgend jaar? Opnieuw deelnemen aan die grote sommelierswedstrijd. Een finaleplaats was mooi maar deze man moet hoger mikken. Going for gold. Schrijf het maar meteen op, hij zal er niet ver naast zitten”, besluit Alain Bloeykens, nu actief op zijn Megavino.

SAINT-TROPEZ 2010

Het relaas van Alain Bloeykens – niet dat we aan zijn kennis twijfelen – werd meteen bekrachtigd door senator Jean-Marie Dedecker, een man van vele oorlogen en notoir wijnliefhebber en dito kenner, samen met de familie Verniers aan de erewijn. “Een mannetje die het nog ver zal brengen. Ik ontdekte hem in 2010 in Saint-Tropez. In de villa van een vriend kon ik even op adem komen en de pil doorslikken van een ontgoochelend verkiezingsresultaat. Als verjaardagscadeau werd ik getrakteerd op een etentje in de Pinède, een driesterrenrestaurant in de baai van Brigitte Bardots thuishaven. Er kwam een jonge sommelier aan onze tafel met een schuchtere blik verborgen achter een zware zwarte bril. Een perfecte avond, met uitstekende wijn, maar vooral een afgeborstelde bediening in vlekkeloos Nederlands. Het was Hendrik Verniers, een Oostendenaar”, vertelt Jean-Marie Dedecker, tevreden dat hij de jonge snaak terug kon ontmoeten.

LEERRIJKE ZWERFTOCHT

Het is duidelijk, Hendrik Verniers ontpopte zich in weinig tijd tot een volleerde sommelier. “Te danken aan hemzelf. Hij leefde tot nog toe als een kluizenaar die zijn instinct was gevolgd, of liever zijn passie voor de wijn, zelfs tot aan de boorden van de Middellandse zee. Meer nog, Hendrik werkte ’s zomers aan de Franse Riviera en s’winters verkastte hij naar het mondaine Franse skioord Courchevelles. Een eenzame zwerftocht, want scheiden doet lijden, maar dit is de prijs die hij wilde betalen voor de universiteit van ’t leven. Hij vertelde me hoe rijke Russische oligarchen een Mouton Rothschild mengden met een glas cola, en hoe de Koreaanse baas van Samsung een ganse skipiste afhuurde voor hemzelf. Decadentie van een omhooggevallen Bacchusgezelschap”, stelt Jean-Marie Dedecker, flink op dreef en dus op zijn best.

EEN GROTE MENEER

Augustus 2013,drie jaar later, in restaurant Ten Bogaerde, de oude abdijhoeve aan de Koksijdse duinenrand, zit Jean-Marie Dedecker er aan tafel. “En wat zie ik? Hendrik is er nu sommelier, thuisgekomen van zijn eenzame Franse leerschool, zelfverzekerd en met een encyclopedische wijnkennis. Hij vertelde me dat hij geselecteerd was bij de vijf finalisten voor de wedstrijd Eerste Sommelier van België, de Prosper Montagnéprijs . Hij had 99 procent behaald op zijn theoretische proef .Elk mens heeft een talent. Wie het emotioneel soms hard heeft kan het rationeel compenseren. Het komt er op aan met je gave te woekeren en je dromen na te streven, hoe beperkt je kansen ook zijn. Een grote mijnheer, die Hendrik. En zeker te volgen en te onthouden”, aldus nog Jean-Marie Dedecker, hier op de foto met Alain Bloeykens en Hendrik.

 

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
12-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPENING OESTERSEIZOEN NEDERLAND

Nederlands en Belgisch oesterseizoen officieel geopend

Lekkere oesters, maar iets duurder

YERSEKE/SLUIS – Woensdag 11 september werd het oesterseizoen in Nederland en België officieel geopend met een eerste oestersleep in Yerseke en de intronisatie van een aantal Bekende Nederlanders en één Bekende Belg, eregouverneur van West-Vlaanderen Paul Breyne. Dit seizoen zullen er minder oesters zijn en daar zijn  minder broedval en het koude voorjaar onder andere oorzaak van.

Voor het eerst werd het oesterseizoen voor zowel Nederland als België in één dag geopend. Woensdag 11 september werd op de middag van op de Y60 de eerste oestersleep gedaan in Yerseke terwijl de binnen- en buitenlandse pers en de vele eregasten van op de boot de Frisia toekeken. Schipper Aard Cornelisse overhandigde de eerste oesters aan Cees van Liere, voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging. Professionele oestersteker Pim Engelenburg stak dan de eerste oesters open voor eregasten burgemeester Jan Huisman, hoofdredacteur Sjuul Paradijs van De Telegraaf, weervrouw Marjon de Hond en voormalig voorzitter van de Tweede Kamer in Nederland Frans Weisglas.

KEURMERK

Jan van Sark van het certificeringsbedrijf Intertek Moody Marine overhandigde aan Cees van Liere het MSC-certificaat voor duurzame visserij. Voortaan mogen de platte en Zeeuwse oesters dit keurmerk dragen.

Diezelfde dag werd de openingsdag van het oesterseizoen afgesloten in het mooie Belfort van Sluis. Daar werden Sjuul Paradijs, Marjon de Hond, Frans Weisglas en als enige Belg eregouverneur Paul Breyne geïntroniseerd in het Gilde van de Vergulde Oester. “Een hele eer voor mij”, zei Paul Breyne, die net als zijn Nederlandse Gildegasten een oester moest opensteken en opeten. Wat hij trouwens met veel bravoure deed.

30 BEDRIJVEN

De oestervisserij in Nederland grijpt plaats in het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Daar zijn 30 bedrijven bij betrokken die samen de totale aanvoer van de oesters beheersen. Er worden jaarlijks 700.000 platte en 35 miljoen Zeeuwse oesters (creuses) opgevist en voornamelijk verkocht op de Belgische, Duitse, Franse en Italiaanse markt.

De enige negatieve noot tijdens de oesteropeningsdag was de aankondiging van Cees van Liere dat er dit seizoen, dat van september tot april loopt, minder oesters zullen zijn met als voornaamste oorzaken, minder broedval enkele jaren terug, een koud voorseizoen en een grote oestersterfte in Frankrijk. Minder oesters betekent ook duurdere oesters. “Maar ze zijn wel prima van kwaliteit”, aldus Cees van Liere.

Zeeuwse oesters zijn er vrijwel het hele jaar door. “Ze worden in de Oosterschelde en Grevelingen gekweekt”, zegt Danielle Westerweel van Krijn Verwijs uit Yerseke. “Ons bedrijf heeft ook Ierse oesters in het assortiment, afkomstig uit Carlingford Lough. Ook deze oesters zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Bij deze oesters wisselen we de deksels van de manden per seizoen. Zo kennen we de winter-, lente- , zomer- en herfstoesters.”

 

(IB)






>> Reageer (0)
10-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN LUIK

Rustzoekers zijn thuis in Pepinster

 

Hostellerie-Auberge Simple comme Bonjour

 

Gelegen in een bosrijke omgeving van 14 ha grijpt hostellerie-auberge Simple comme Bonjour in Pepinster je meteen bij de keel: groen, groener, groenst te midden een aanstekelijke stilte waarbij alle stress samen met de ondergaande zon verdwijnt aan de einder van het Domaine des Douys, op een boogscheut van de thermale stad Spa.

 

Voor de kenners: dit is de voormalige sterrenzaak Hostellerie Lafarque, vandaag omgetoverd door eigenaar Jan Huyghen tot een toegankelijk en betaalbaar luxehotel met restaurant. Eind december 2012 besloot de eigenaar om diverse redenen het over een andere boeg te gooien, leverde zijn sterren in, ging zelf opnieuw aan het fornuis staan en stapte uit de prestigieuze Relais & Châteaux keten. De acht 4-sterrenkamers bleven zoals ze waren en vormen vandaag nog het pronkstuk van dit uniek in Normandische stijl opgetrokken landkasteel. Een metamorfose dat de provincie Luik op zijn grondvesten liet daveren. Eigenaar Jan Huyghen, een doorgewinterd man binnen de horeca en eigenaar van het pand sinds 2007, vaart sinds april 2013 een totaal andere koers. “Na rijp beraad besloot ik de grandeur van het huis om te buigen tot het toegankelijk maken voor iedereen met dien verstande dat we de acht luxueuze kamers lieten zoals ze waren en we de keuken naar het niveau van bistro brachten. Personeel en onderhoudsmensen zijn vandaag zo goed als niet meer te vinden, de algemene kosten swingen de pan uit en men moet hard, zeer hard werken om optimaal op hoog niveau te fungeren om niet te verdrinken in de hoge eisen die het beroep van horeca vandaag stelt. Vandaar onze keuze om het geheel van de infrastructuur optimaal te bewaren het leefklimaat in mensentaal om te zetten. Het begin zorgde wat voor verwarring bij onze trouwe klanten maar intussen ligt die brug achter ons en lopen we elk weekend bijzonder goed. De stap naar het evenwicht inzake gastronomie is zonder problemen gezet en we zijn blij deze beslissing te hebben genomen. Simple comme bonjour…”, geeft eigenaar Jan Huygen graag mee.

LUXE KAMERS & SUITES

Hostellerie-Auberge Simple comme Bonjour staat centraal in een ruime tuin met terras. Een afzonderlijke parkeerhaven zorgt voor de wagen.

Het restaurant laat u genieten van regionale gerechten, verwerkt in een eerlijke Belgische keuken, aansluitend Franse toetsen. Het gevarieerd ontbijt kan genoten worden in het restaurant, op terras of in de kamer. De bar staat open voor tal van verfrissingen. Er is gratis WI-FI.

Elk van de vijf kamers en drie suites baadt in een luxe met alles er op en eraan: bureau, minibar, uitstekende bedden, flat screen tv, inloopdouche, ligbad, afzonderlijk toilet, ruime wastafel en donszachte handdoeken, annex schitterend zicht op het park. De Junior Suite is voorzien van een afzonderlijke kamer.

De kamers staan 7 dagen op 7 ter beschikking, het restaurant is gesloten op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag, tenzij op reservatie (feestjes, seminaries, familiebijeenkomsten, vergaderingen enz.)

HOGE VENEN

Simple comme Bonjour ligt op een boogscheut van het mondaine Spa (20 minuten met de wagen) en het legendarische Circuit Spa-Francorchamps. Het Natuurreservaat De Hoge Venen ligt op zowat 20 km van het hotel, een niet te missen reservaat voor natuurliefhebbers en amateurs van absolute stilte. Tussen Eupen, Malmedy, Spa en het Duitse Monschau ontdekt men een ruim 30.000 ha beschermd gebied Hertogenwald met vier stuwmeren en het moerassig 4.500 ha groot natuurgebied De Hoge Venen. Het bestaat grotendeels uit heide en turf. De toegang tot het gebied staat onder strenge controle van de overheid. Wandelpaden verbinden de grote vlakten turf en de immense moerassige waterpartijen. Het wordt ten sterkste aangeraden het gebied niet na valavond te bewandelen, omwille de grote mogelijkheid tot verdwalen.

 

Simple comme Bonjour

Jan Huygen

Chemin des Douys, 20,

4860 Pepinster (Goffontaine)

087 46 06 51

info@simplecommebonjour.be

www.simplecommebonjour.be

Gesloten om maandag, dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag (uitgenomen bij reservatie)

 

Tekst &Foto’s: Georges Keters








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs