Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
05-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LOKALE RADIO - RADIO BEACH WESTKUST NIEUWPOORT

Radio Beach – Top aan de Westkust

 

20 jaar Smullen langs de Radio

 

 

Feest bij de radiomakers van Radio Beach uit Nieuwpoort. Omwille twintig jaar “Smullen langs de Radio” met culinair en toeristisch journalist Georges Keters, zitten stichter Luc Beauprez en zijn medewerkers opnieuw aan de feesttafel. Vorig jaar liet de feesttaart immers 35 kaarsjes tellen.

 

Onder impuls van radiofreaks Luc Beauprez en Geert Goddefroy uit Nieuwpoort werd op zaterdag 28 februari 1981 gestart met uitzendingen onder de naam Radio Horizon. Het werd een inslaand succes. Marc Le Compte (alias Marc De Graaf), Gino Ester en Kevin Houston (alias Koen Konings) stonden mee aan de knoppen. Na enkele wettelijk verplichte ingrepen veranderde de naam in Radio Beach, nog steeds onder leiding van Luc Beauprez en al 36 jaar lang wellicht de populairste lokale radio aan de Westkust, op 106.1 FM.

 

20 JAAR SMULLEN

Onder de noemer “Smullen langs de Radio” pakt culinair- en reisjournalist Georges Keters uit Middelkerke al 20 jaar, op vrijdagmorgen tussen 10 en 10u.30, uit met lekkerbekkend nieuws als voorgerecht en bruisend toeristische weetjes als hoofdschotel. Technisch vernuft Geert Delanghe zorgt voor de gepaste muziek. Het accent ligt vooral op de regionale restaurants aansluitend reisreportages uit alle hoeken van de wereld, elk jaar naderhand samengebundeld in het magazine De Boarebreker - Gastronomie & Toerisme. “In diverse horecamagazines maakten we stukjes over restaurants en hotels, gekoppeld aan de bezienswaardigheden in de onmiddellijk omgeving. Dit bracht ons op het idee om dat ook op de radio te doen. Radio Beach – toen nog Radio Horizon – zag daar bij monde van Luc Beauprez een leuk item in. Soms gingen we ter plekke in de keuken, een andere keer vertelden we wat er te beleven was in een of ander land, die we bezochten als reisjournalist. De allereerste uitzending vond plaats op vrijdag 4 maart 1997. Het werd meteen een schot in de roos en waarvoor de luisteraars elke vrijdag steevast het oor aan de radio hielden. Eten en reizen zijn ingrediënten waar iedereen graag van smult (sic). We zetten regionale chefs zowel als Michelin sterren in de kijker. Als reisjournalist pikken we uiteraard heel wat mee. Meer nog, onze regio zit bol van uitstekende restaurants, je moet het heus niet ver zoeken. Je hoeft helemaal niet naar Brussel, Parijs of Nice te trekken om genieten. Onze Chefs hier weten met de zee in hun voortuin en polders in hun achtertuin, steevast het beste op tafel te zetten. Wie tips heeft omtrent een nieuw of leuk restaurant of op reis een leuk hotel of bijzondere streek op de kop wist te tikken, kan steeds bij ons terecht. Wie weet is het verhaal straks te horen op Radio Beach”, geeft Georges Keters (info: 0495 22 68 79) nog graag mee.

NOOIT STORENDE RADIO

Radio Beach draait de muziek van de jaren 60 tot vandaag maar zonder de storende platen. Het moet allemaal lekker in de oren klinken. Zorgeloos naar de beste muziek luisteren is dan ook het motto van Radio Beach. Geen kwebbelende DJ’s of ellenlange inleidingen. De muziek wordt enkel onderbroken voor nieuws en info uit de regio.

MIJN ZAAK OP DE RADIO

Heel wat handelaars zijn in die 36 jaar dik tevreden dat hun zaak via Radio Beach dagelijks in het oor klinkt en zodoende op de lippen ligt. “Inderdaad, reclame inkomsten zijn het brood om een radio in de ether te houden. De radiospotjes zijn door eenieder betaalbaar en worden professioneel samen op maat van de klant gemaakt”, stelt Luc Beauprez. Radio Beach Westkust is dagelijks 24 uur op 24 te beluisteren op de FM 106.1 en brengt nieuws uit de Westhoekregio en Frans-Vlaanderen.

 

Radio Beach – FM 106.1 – www.radiobeach.be

 

 

Foto’s:   Luc Beauprez – Geert Delanghe – Georges Keters

Georges Keters aan het fornuis

Radio Beach

 

 








>> Reageer (0)
27-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE N OOSTENDE

 

Vrijdag 17 – Zaterdag 18 en Zondag 19 maart in Oostendse Hippodroom

 

CHAMPAGNEFESTIVAL IN  OOSTENDE

 

DRIE DAGEN LIFESTYLE & TOPGASTRONOMIE

 

Het Champagnefestival – Het jaarlijks feest van de Goede Smaak – is te beleven in de Oostendse Hippodroom. Het wordt opnieuw drie dagen genieten van Lifestyle en Gastronomie. Dat alles van vrijdag 17 tot en met zondag 19 maart 2017 en dat op wandelafstand van het strand en met een fantastisch zicht op zee. Goed bereikbaar met de kusttram en met een ruime parking op amper 100 meter, nodigt dit decor uit om er een groots event te plannen.

Voorzitter van het organisatiecomité Bernard Vandamme is een gelukkig man. “Onze deelnemers weten waar en bij wie het goed vertoeven is. Heel wat van hen noteren steevast het derde weekend van maart in het rood in hun agenda: Champagnefestival in Oostende. Zo’n organisatie kunnen we niet alleen dragen. We danken dan ook graag al onze medewerkers, de standhouders en uiteraard de Champagneleveranciers die weten dat Oostende te betekenen heeft. Bovenal willen we graag onze secretaresse en duivel-doet-al extra in de kijker stellen: met NANCY CATTRYSSE zijn we de hemel te rijk. Zij rondt de laatste hoekjes af en staat zowaar een gans jaar paraat om alles in goede banen te leiden”, geeft voorzitter BERNARD VANDAMME graag mee.

Hoe dan ook, het worden opnieuw drie mooie dagen. “Snelle wagens, lekker eten, boeiende mensen, muziek, kunst en vooral veel Champagne”, zoals de voorzitter het zo mooi kan stellen.

Vrijdag 17 maart van 17 tot 22 uur

Zaterdag 18 maart van 10 tot 22 uur

Zondag 19 maart van 9 tot 18 uur

 

 

CHAMPAGNE TROEF

Deze huizen verwennen de liefhebbers drie dagen lang:

Champagne l’Huiller Fontette
11 bis Rue de l’École, 10360 Fontette

Champagne Mongery Landreville
2 bis  Rue du Moulin, 10110 Landreville

Champagne Philippe Moutardier
Route de Pavant 7 – 02310 Charly-sur-Marne

Champagne Camus-Sartore Villedommange
19 Rue de l’Aurore , 51390 Ville-Dommange  

Champagne Louis Dehu
10 Boulevard Saint-Michel, 51480 Venteuil  

Champagne Vve Lanaud
3, place Léon Bourgeois, 51190 Avize 

Champagne Philippe Rouyer
11 Rue des Chauffours, 51480 Fleury-la-Rivière  

Champagne Henry David Heucq
3 Rue de Romery, 51480 Fleury-la-Rivière

Champagne William Saintot
4 Rue Charles de Gaulle, 51160 Avanay-Val-D’or  

Champagne Neret Vely
333 Rue des Sources, 51210 Vauchamps  

Champagne Dauby mère & fille
22  Rue Jeanson, 51160 Ay  

Champagne Lejeune Del Hozanne
6 Allée du Mont Aigu, 51160 Avenay-Val-D’or  

Champagne Breton Fils 

12, rue Courte Pilate  51270 Congy   

Champagne Warnet-Debaets – Rue de l étang 13 51480 Montvoisin-Oeuilly

Champagne Guilette Brest
14 Rue Gaston Poittevin, 51530 Monthelon

GUSTO CATERING

Gusto catering is niet zomaar een catering. Nee, er zit hart, ziel en veel passie in hun visie. De catering is gedreven door ambacht en traditie. Zo werkt men uitsluitend met ambachtelijke producten uit onze regio en de ons omringende landen. Ze omarmen opnieuw de klassiekers uit onze keuken, maar geven er graag een creatieve twist aan.

CHAMPAGNEONTBIJT

Op zondag is er om 9u een royaal Champagneontbijt tvv vzw Ithaka. Gusto catering  zal u verwennen met een  schitterend buffet aan 25 euro per persoon incl. 2 glazen champagne.  

STANDHOUDERS

Arino Jewels
Heikant 42 – Meerhout – +32 14 309 805
KLASSEVOL, duurzaam en van de hoogste kwaliteit. Voor de vrouw met oog voor detail en stijl

Hannes Dhaese sculpturen en schilderijen
Rubensplein – 8300 Knokke-Heist – + 32 495 74 09 26
Gek, leuk en origineel. Kunst met een knipoog! En heel betaalbaar. Geeft kleur aan je interieur.

Les Saveurs d Antan, gekend van kazen, tapenades en olijven. Elke zoetekauw vindt er zijn of haar gading

Hansaeme Foie Gras

Ambachtelijk bedrijf sinds 1990 die dezelfde traditionele kweek- en productiemethode hanteert als in de Périgord

Artisanale chocolade uit Veurne

Een jong en dynamisch bedrijf met lekkere aperitiefkoekjes voor bij de champagne.  Verse truffels en verse boterwafeltjes

J.Hin 16

Een nieuw artisanaal en West-Vlaamse topproduct met 16 kruiden.  Een topper van formaat

Garage Nissan – Geert Brackx
Service, kwaliteit en voor ieders beurs

Garage Lotus – Thierry Verhiest

Brouwerij Strubbe uit Ichtegem

Artisanale streekbieren : Keyte, Ichtegems bruin, enz….

 

Vishandel Luc - Oesterbar
Delicatessen recht uit de zee

Immo Calma

Vastgoed in Portugal

Algarve & Silver Coast

Marleen Calis

0477 48 53 00

www.immo-calma.be

www.gralha-villas.com

La cave aux bulles

Champagne…. in de oudheid omschreven als ‘een edele wijn’, vaak  geassocieerd met plezier, feesten en vuurwerk.  www.lacaveauxbulles.com

Ensor Beach

New beachbar in Oostende – Vanaf 01/04/2017 open 7/7 - gelegen tussen de Vlaanderenstraat en de Kapucijnenstraat.
(tussen Polé Polé beach & Zandsculpturenfestival)

Miss Belgium Coast

De missen zullen aanwezig zijn op het Champagnefestijn in Oostende

 

RESTAURANT AU ROY HENRY

Vanaf maart tot einde mei genieten van het Champagne – Kreeftenmenu. Reservaties aanbevolen: 059 51 87 50.

HOTELS

De organisatie stelt tegelijk enkele knappe hotels voor, zodat uw verblijf op het Champagnefestijn optimaal kan ingevuld worden.

Hotel IMPERIAL
Van Iseghemlaan 76 rechtover het Kursaal van Oostende

Hotel ROYAL ASTRID
 biedt u de mogelijkheid te genieten van een welverdiende nachtrust in een dubbel kamer superior, inclusief ontbijt, tegen de prijs van 135.00 voor 2 nachten !
Het wachtwoord voor de reservatie is : CHAMPAGNEFESTIJN.
Er kan rechtstreeks gereserveerd worden via de balie van het hotel.

Hotel PACIFIC, op 50 meter van zee en strand, biedt een CHAMPAGNEFESTIJN formule aan.  Overnachten en gratis naar het Hip Champagnefestijn.  Vraag naar deze formule als u boekt voor het weekend van 18 tem 20 maart.

Hotel OSTEND
, vlakbij het centrum, het staketsel en het strand, schenkt u, bij reservering tijdens het weekend 18 tem 20 maart, gratis ingangskaarten om het Hip Champagnefestijn te bezoeken.

Meer info kan u verkrijgen via nancy.cattrysse@telenet.be.

 

MUZIKALE OMLIJSTING MEET JO AREND

Solist, jazzcombo, big band, als het om kwaliteitsmuziek gaat komt men bij Jo Arend terecht. Zo ook voor zijn succesvolle ‘tribute concerten’. Het is ooit begonnen met een “Tribute to Fats Domino” en de formule sloeg direct aan.

Zo volgden nog Tributes to Louis Prima, Frank Sinatra, Ray Charles, Louis Amstrong, Gilbert Bécaud. Straks komen Aznavour, Joe Dassin, Marc Aryan en zelfs Elvis aan de beurt.

“Het gaat in geen geval om imitaties” verduidelijkt Jo, “maar in onze eigen stijl, soms met wat frivole of amusante toetsen, maar met eerbied voor de originele muziek brengt onze combo een der beroemde zangers voor de geest, en telkens weer voor een enthousiast en dankbaar publiek.”

De arrangementen zijn getekend door Slingeneyer Ghislain.

 

Het champagnefestijn is een organisatie van de vzw Champagnefestival

Nancy Cattrysse : +32 478 480 177 en nancy.cattrysse@telenet.be

Bernard Vandamme : +32 486 866 521 en bervanpaarden@hotmail.com

 

Tot straks op de Oostendse Hippodroom






>> Reageer (0)
13-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.C-HOTELS ANDROMEDA TOPPER AAN DE KUST

C-Hotels Andromeda Oostende

 

is verkozen tot

 

beste hotel aan de Belgische Kust.

 

 

Hotel Andromeda is sinds 2014 in handen van de investeringsgroep Depoorter, Vercaemst & Steenoven en wordt uitgebaat onder de vlag van C-Hotels.

Het hotel heeft op korte tijd een grondige renovatie ondergaan waarbij de vergaderzalen, ontbijtruimte, receptie, bar en kamers werden aangepakt. Het harde werk en de investeringen werpen nu duidelijk hun vruchten af door als beste hotel van Oostende en de Belgische Kust te zijn uitgeroepen door Hotel Special, gereputeerd voor zijn hotelbeoordelingen, wereldwij.

Meer info:

 

C-Hotels Andromeda

Albert I – Promenade 60

8400 Oostende

Tel. 059 80 66 11

www.andromedahotel.be








>> Reageer (0)
05-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW RESTAURANT IN NIEUWPOORT

Horeca Nieuwpoort

 

Restaurant De Haven

nieuwe culinaire parel

 

Raf en Michel, eminente uitbaters van De Markt, verlieten eind vorig jaar hun stek op het Marktplein, verbouwden het voormalig restaurant ’t Palingkot in de Havenstraat om tot De Haven en namen er zopas hun intrek. Een juweel.

 

De inkom alleen al is een droom: de Nieuwpoortse haven bij zonsondergang. De zaal is een verademing, de muren belegd met hout op unieke wijze. Warm, eigentijds, strak, gezellig en goed voor ruim veertig zitjes, aansluitend een heerlijk salon, goed voor een familiefeesten, vergaderingen of zo maar een feest in gezellige en intieme kring. En er is nog meer. Raf en Michel bouwden tegelijk naast de zaal een terrasje uit waar bij mooi weer kan genoten worden van de troeven van het huis.  Boven de bar schittert met een uniek stuk geschiedenis van het huis, glas in lood verwerkte publiciteit voor een intussen stuk bierhistorie toen café De Vismijn van Betty Verhaeghe nog een van de Nieuwpoortse toppers was.

OPEN KEUKEN

In de open keuken voelt Michel zich al meteen als een vis in het water. Net als in De Markt staan verse visgerechten, zeevruchten en mosselen naast het beste vlees op het menu. De lekkerbekken van het voormalig Palingkot worden niet vergeten en kunnen meteen kennis maken met een eigen palingcreatie van Michel. “Het zou zonde zijn om de specialiteit van onze voorgangers Martine en Marcel links te laten”, stelt de Chef die uiteraard met veel genoegen zijn Gepocheerde zalm met béarnaisesaus – gerecht dat tweesterrenchef Luc Bellings ooit als beste schotel naar voor schoof – verder uit de oven te toveren. In de zaal zorgt Raf ervoor dat het centraal opgestelde haardvuur de gezelligheid nog meer aanscherpt. Het laat zich meteen raden, met De Haven beschikt Nieuwpoort meteen over een nieuwe culinaire parel.

 

OPENINGSMENU

 

Welkomstbubbels met hapje

Ravioli van kreeft met fijne groentjes

Paling De Haven

(Eigen creatie : gebakken paling in lookbotersaus met spekreepjes, ajuin, sjalotjes en champignons, geflambeerd met Calvados en tot slot een scheutje room)

OF

Gepocheerde zalm met Béarnaisesaus

(Dit gerecht werd geproefd, vergeleken en als beste gekeurd door tweesterrenchef Luc Bellings)

OF

Steak grillé

(in huis bereid lookbotersausje en wintergarnituur)

 

Trio van nagerechten

 

Prijs:   40 euro

 

Het openingsmenu is te genieten tot 30 maart 2017.

Reservatie is gewenst.

 

Restaurant De Haven

Havenstraat 3

8620 Nieuwpoort

eten@restaurantdehaven.be

www.restaurantdehaven.be

0486 26 33 99

 

Openingsuren:

Vrijdag van 17.30 u. tot…

Zaterdag tot en met woensdag van 11.30 tot 15 u.

en van 17.30 u tot….

Na 21 u. graag met reservatie

Donderdag is rustdag

 

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
30-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIERT VALENTIJN

Viert VALENTIJN

in

Restaurant  DE MOLENHOEVE

 

 

Vernieuwd keuzemenu

 

Vitello tonato

Of

Bekegemse eendenlever met rode biet en gerookte paling

Of

Coquilles Saint-Jacques met bouillon van Noordzeegarnalen en schorseneren

Of

Halve kreeft (600) met lookboter, tomaat en basilicum (min. 2 perosnen, supll. 5 euro pp)

Of

Eendenborst met sinaasappelsaus

Of

Gegrilde Noordzeeton met jonge groenten en gnocchi

Of

Osso bucco met verse pasta

Of

Côte à l’os Black Agnus (2 pers. Peper/Champignon of béarnaisesaus, suppl. 2,50 euro)

 

Crème Normande

Of

Selectie kazen (suppl. 3 euro)

 

Prijs:  42 euro per persoon.

 

oooOOOOOooo

 

SCAMPI FESTIJN

15 euro

 

Elke zondagavond in januari & februari

 

oooOOOOOooo

 



 

Restaurant DE MOLENHOEVE

Davy & Kaat Buffel-Lingier

Warandestraat 29

8470 GISTEL

059  23 55 51

0479 23 53 19

info@demolenhoeve.be

Gesloten op woensdag & donderdag








>> Reageer (0)
26-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOPSCHEUTEN - PARELTJES UIT POPERINGE

 

Poperinge paradijs voor de lekkerbekken

 

Hopscheuten

feest voor fijnproevers

 

Ze zijn er weer, de heerlijke witte fragiele stengeltjes die in februari de kop opsteken en hopscheuten heten. Een negental Poperingse hopboeren zorgt jaarlijks voor enkele heerlijke culinair hoogstaande weken, vooral te genieten in de toprestaurants, maar niet in het minst bij de Chefs uit de regio, tien toppers die van half februari tot eind maart 2017 elk hun eigen creatie van het witte goud van Poperingen met klasse op het bord laten bewonderen.

 

Het hoeft geen betoog, Poperinge is de hoofdstad van de hopteelt en het goede leven. De hopboeren vertroetelen de hopplanten met als resultaat kwaliteitshop te gebruiken voor de bierbereiding. Hopscheuten is dan weer het witte goud en zijn de jonge ondergrondse scheuten van de hopplant. De hopscheuten worden in het prille voorjaar met de hand geplukt, wat zich dan ook vertaalt in een dure prijsklasse. Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Alles begint bij het snoeien van de wortelblokken. Daarna begraaft men ze onder zowat een halve meter aarde. Die worden buiten gekweekt maar gezien het nog te koud is om deze op het veld te oogsten vertroetelen de telers de hopscheuten in vloerverwarmde lokalen. Zo is het al mogelijk om in februari hopscheuten op tafel te leggen. Voor een kilogram hopscheuten mag je rekenen op zowat twee uur werk. Intense arbeid dus, wat de prijs van de hopscheuten zo duur maakt.

 

oooooooOOOOOOOOOOOoooooooooo

 

 

PUUR GENIETEN

 

Wie de hopscheuten op en top wil genieten kan nog tot eind maart 2017 terecht in onderstaande restaurants waar de hopscheuten dagelijks worden aangeleverd. Elk van deze Chefs is gek op hopscheuten en schotelt op zijn manier het beste uit de Westhoek naar voor.

 

RESTAURANT PEGASUS

Chef Bert Recour

Guido Gezellestraat 7 in Poperinge, info@restaurantpegagus.be en www.pegasusrestaurant.be, tel. 057 33 57 25

 Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

 

 

MANOIR OGYGIA

Chef Kris Pollentier & Gastvrouw Carmen Logie

Veurnestraat 108 in Poperinge, info@ogygia.be en www.ogygia.be, tel. 057 33 88 38

Avondrestaurant op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Kleine groepjes mogelijk op de middag.

 

 

RESTAURANT ’T HOMMELHOF

Chef Stefaan Couttenye

Watouplein 17 in Watou, info@hommelhof.be, www.hommelhof.be, tel. 057 38 80 24

 Open op maandagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

HOTEL DE LA PAIX

Chef Koen Sambaer

Grote Markt 20 in Poperinge, info@hoteldelapaix.be en www.hoteldelapaix.be, tel. 057 33 95 78

Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

RESTAURANT AMFORA

Chefs Dominque en Glenn Bondue

Grote Markt 36 in Poperinge, info@hotelamfora.be en www.hotelamfora.be, tel. 057 33 94 05

Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

HOTEL CALLECANES

Chef Kurt Dufloucq

Callicannesweg 12 in Watou,info@hotel-callecanes.be en

www.hotel-callecanes.be, tel. 057 38 88 08

Open op maandag, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, vrijdag, zaterdagavond en zondag

 

 

RESTAURANT DE PATERSTAFEL

Chef Daniëlle Carrupt

Watouplein 14 in 8978 Watou, depaterstafel@gmail.com en www.depaterstafel.eu, gsm: 0498 59 84 85

Open om maandag, donderdagavond, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

RESTAURANT ’T BLAUWERS HUYS

Chef Dirk Battheu

Hoge Noenweg 3 in Poperinge, info@tblauwershuys.be en www.tblauwershuys.be, tel.  057 36 46 11

 Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdagavond en zondagmiddag

 

 

RESTAURANT TERMINUS

Sommelier Pieter Verheyde

Callicannesweg 18 in Watou, info@restaurantterminus.be en www.restaurantterminus.be, tel. 057 38 80 87

Elke dag open

 

 

PASSAGE

Fabienne Dekersgieter

Veurnestraat 11 in Poperinge, info@food-drinks.be en www.food-drinks.be, tel. 057 36 42 42

 Open op vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

 

HOPSCHEUTENHAPPENING

 

Om de hopscheuten extra in de kijker te stellen pakt de Keurbroederschap De Witte Ranke uit met een exclusieve Hopscheutenhappening en dit zaterdag 18, zondag 19, donderdag 23 en zaterdag 25 maart 2017 voor de 19de keer uit om de weg van de hopscheuten te ontdekken.

Dit arrangement richt zich tot individuelen, groepjes, familie en vrienden als verenigingen en bedrijven. Tijdens deze happening breng je een bezoek achter de schermen, zowel bij de hopboer als bij de biohopboer en brouwerij De Plukker waar Kris Langouche en Joris Cambie je hartelijk ontvangen.

Programma

9.45 u. Onthaal in een hopboerderij.

12.45 u. Degustatiemenu in een Poperings gastronomisch restaurant. (Excl. aperitief en koffie).

14.45 u. Bezoek achter de schermen van biobrouwerij De Plukker.

Einde rond 17 u. na degustatie van bieren met biohop. Deelnemers ontvangen (per gezelschap) een toeristisch infopakket.

Deelnemen kost: 70 euro per persoon all in (onthaal met koffie, gidsvergoedingen, bezoek hopbedrijf, degustatielunch inclusief drank, degustaties en drink)

Voor groepen (vanaf 25 personen) is een formule op maat mogelijk (eventueel andere data en tijdstippen).

 

Meer gedetailleerde info:  www.hopscheuten.be of toerisme@poperinge.be en tel. 057 34 66 76 of Bart Weamere, tel. 057 33 90 35 en Bart.Wemaere@scarlet.be

 

 

Georges Keters

 













>> Reageer (0)
23-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANTS VERWENNEN VEGETARIERS

Ostend Queen verwent veggies

 

Vegetariërs aan het feest met

Green Sensations & Earthly delights

 

Het zal de fijnproever niet ontgaan zijn, bij elk feest, banket, familiefeest of eender welk bedrijfsfeestje of reünie is er steevast iemand – of meerdere – die meteen de zaalmeester en of Chef laat weten dat men geen vlees op het bord wil. Vegetarisch eten is immers vandaag meer dan ooit in. Uit overtuiging inzake dierenrechten? Beïnvloeding door vrienden of collega’s? Uit ethische overweging of gezondheidsredenen? Of zo maar een modeverschijnsel. Hoe dan ook, de Chefs houden er best rekening mee. Zo ook Chef Tom Van Den Broeck in het restaurant OSTEND QUEEN, toprestaurant op het dak van het Oostendse Casino.

 

Vegetarisme is de voedingswijze waarbij men geen vlees, vis, en schaaldieren of voedsel waarin deze ingrediënten verwerkt zijn eet. Ook de bijproducten zijn taboe. In de plaats doet men zich te goed aan plantaardig voedsel, zeg maar fruit, diverse graansoorten, noten, peulvruchten en uiteraard groenten. Nederlanders zijn de koplopers en kiezen voor vegetarisme vooral om gezondheidsredenen (50%) en dierenrechten (15%) en omdat het mode is (10%). Daar kunnen we ook nog de semi-vegetariërs en veganisten aan toevoegen.

GREEN SENSATIONS

Chef Tom Van Den Broeck (oud-leerling Hotelschool Ter Groene Poorte Brugge) is niet alleen een meester in vis- en vleesbereidingen op hoog niveau, maar is tegelijk van alle markten thuis en weet op klasrijke wijze ook de vegetariërs gastronomisch te verwennen. Vandaar zijn creatie Green Sensations and Earthly delights, Groene Sensatie en Aardse verrukking. De Chef biedt hierbij een culinaire belevenis aan waarbij groenten de hoofdrolspelers zijn. “Samengesteld uit al het goede dat de aarde ons te bieden heeft, zeg maar verse seizoens-, land- en zeegroenten, fruit, kruiden, zaden, noten en granen. Het menu is volledig vrij van dierlijke producten”, zegt Chef Tom, geflankeerd door zaalmeester Patricia.

Een Soepje van aardpeer (met linzen, king oyster paddenstoel en rode ui) en een Blini (met cashew crème, duxelles en peterselie) zet het vegetarisch feest in. Als hoofdgerecht schuift de Chef een Taartje van aardappel (met gele biet, schorseneer en knolselder) en een Kroketje met truffel (trompette de la mort en butternut pompoen) naar voor.  “Subliem en super lekker” kraaien Helena, Maria en Annick van smaakvolle pret. Met een heerlijke bord Rode biet (met chocolade, hibiscus en limoen) sluiten de vegetarische lekkerbekken de Green Sensations liplikkend af. Inderdaad, restaurant Ostend Queen, gastronomie voor iedereen.

 

 

Georges Keters












>> Reageer (0)
10-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP STAP IN EIGEN LAND - DEEL 1 - Antwerpen

Op stap in eigen land – Deel 1

 

WERELDSTAD ANTWERPEN

 

Een streling voor het oog

 

Het is u wellicht niet onbekend, maar heel wat toeristen weten alles van de bloemen op Madeira, kennen alle kerken van Mallorca van binnen en van buiten, weten te genieten op de mooiste stranden aan de Costa Blanca of aan de azuurblauwe zeeën in Mexico, Jamaica of Aruba, maar kennen met moeite de schatten van ons eigen land, laat staan, ze te hebben bekeken en bezocht. Zo is Antwerpen, wereldstad in Vlaanderen, nog voor velen een onbekend gebied. We gaan het voor u graag verkennen. Een van onze goede voornemens in dit prille jaar.

 

 

We starten onze reeks in het prachtige Antwerpen met zijn vele troeven. Enkele voorbeelden: Antwerpen Maritiem met een havengebied van meer dan 13.000 ha is de tweede grootste haven van Europa en te bezoeken via boottochten op de Schelde en in de haven of via de haven fietsroutes. Antwerpen is ook het wereldcentrum voor diamant en reeds sedert 1446 wordt de diamant er bewerkt. Met 1900 diamantairs op een oppervlakte van één vierkante kilometer, vier diamantbeurzen en de enige beurs voor ruwe diamant is de diamant na de haven de tweede economische pijler van de stad. Antwerpen modestad wordt in de jaren tachtig door de zes van Antwerpen internationaal op de kaart gezet. De Antwerpse modeacademie, waar de Antwerp Six afstudeerden, is één van ’s werelds meest prestigieuze modescholen en brengt nog altijd jonge, getalenteerde en creatieve ontwerpers voort die tekenen voor een “Belgische” stijl.

 

ANTWERPEN KUNSTSTAD MET GROTE K

 

Antwerpen Rubensstad : onlosmakelijk verbonden met Antwerpen is Peter Paul Rubens (1577 – 1640. ) Niet alleen als geniaal barokschilder, schrijver van duizenden brieven en notities, maar ook als diplomaat waarvoor hij in Engeland en Spanje in de adelstand wordt verheven kennen we J-P Rubens. Door zijn bijdrage wordt Antwerpen in de zeventiende eeuw één van de belangrijkste culturele en economische centra van de wereld. We kennen nog altijd het adjectief Rubensiaans dat verwijst naar de volslanke dames die de meester graag penseelde. Meer info: www.rubenshuis.be

      

Antwerpen kunststad : niet alleen architectonisch, met voorbeelden van alle mogelijke bouwstijlen, maar ook juwelenontwerpers, architecten, modeontwerpers, internationaal toonaangevende beeldende kunstenaars zoals Panamarenko, Fabre en onder andere Tuymans zetten Antwerpen naast de grote kunststeden van de wereld.

Naast het prachtige Centraal Station ligt een van de oudste dierentuinen van de wereld: De Zoo. Reeds meer dan 160 jaar een smaakmaker voor jong en oud.

 

En wat gedacht van de Onze-Lieve-Vrouwekerk: grootste zevenbeukige, gotische kerk van de Nederlanden. De Noordertoren is 123m hoog. Er zijn diverse werken van de grootmeester Rubens te bezichtigen. Meer info: www.dekathedraal.be

 

Niet te missen is ook de Carolus Bart Olomeuskerk, unieke barokkerk gebouwd tussen 1615 en 1621 door de jezuïeten.

Paul Rubens werkte eraan mee als schilder, decorateur en architect. Bevindt zich op het Hendrik Conscienceplein 6, 2000 Antwerpen, www.carolusborromeus.be

 

MAS – MUSEUM AAN DE STROOM

 

Blikvanger sinds enkele jaren is het MAS, het Museum aan de Stroom. Met zijn 60 meter hoge toren en speciale architectuur is het MAS op het Eilandje het nieuw oriëntatiepunt in ’t Stad. Het MAS vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Het MAS is een ontwerp van het Nederlandse bureau Neutelings Riedijk Architecten. Het staat op de plaats van eht vroegere Hanzehuis, een 16de eeuwse opslagplaats. Benevens negen verdiepingen die elk op hun beurt een eigen identiteit hebben, kan je op de benedenverdieping in Café STORM genieten van een lichte hap, een leuke lunch en uiteraard een heerlijk glas. Op de hoogste verdieping zorgt sterrenchef Viki Geunes in ’t Zilte, tegelijk het hoogste restaurant in Antwerpen, voor culinaire hoogstandjes. Het panorama is verbluffend. Aan je voeten ligt de stad met het Eilandje als blikvanger.

Het is duidelijk, het MAS is veel meer dan een museum. Het is een unieke belevenis die – eens op bezoek in Antwerpen – je zeker nooit links mag laten liggen. Zonder meer een unieke parel aan de Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen. Meer info: www.mas.be

 

RED STAR LINE MUSEUM

 

Liefhebbers van een stevige brok nostalgie, zeg maar wereldgeschiedenis mag een bezoek aan CRUISE AWAY niet missen. Het Red Star Line Museum brengt je de wereld rond. Het brengt tegelijk de minder bekende cruise-activiteiten tot leven met de expo Cruise Away. De vele verhalen van de reizigers en bemanning worden er – letterlijk – in geuren en kleuren uiteengedaan. Kenners weten het, in de jaren 20 en 30 pakte de Red Star Line Cruises uit met wereldreizen, vooral voor begoede Britse en Amerikaanse toeristen en businesslui. De crew op deze schepen bestond toen voor het grootste deel uit Antwerpenaars. De expo zorgt evenwel ook voor controversie en kritiek in barre tijden met hongersnood en miserie als hoofdrolspelers. De schepen waren zonder meer gouden kooien, nooit eerder geziene luxe – we schrijven 1920-1930 – die de kloof tussen arm en rijk nog meer accentueerde. Voeg daarbij de ellendige toestanden die de gelukzoekers meemaakten op weg naar het “beloofde land” dat Amerika heette. Een pakkend verhaal van een avontuur dat voor velen lang niet uitkwam zoals men het zich had voorgesteld. Kortom, het verhaal over miljoenen mensen en één droom. Meer info: www.redstarline.be

 

Bij een volgende reportage proeven we van de heerlijk gedekte tafels van A en nemen u mee naar de haven.

 

 

Met dank aan Judith Fischer – Stad Antwerpen – Business and City Marketing – Visit Antwerpen – meer info: www.visitantwerpen.be – tel. 03 232 01 03

 

 

Georges Keters










>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs