Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
26-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOPSCHEUTEN - PARELTJES UIT POPERINGE

 

Poperinge paradijs voor de lekkerbekken

 

Hopscheuten

feest voor fijnproevers

 

Ze zijn er weer, de heerlijke witte fragiele stengeltjes die in februari de kop opsteken en hopscheuten heten. Een negental Poperingse hopboeren zorgt jaarlijks voor enkele heerlijke culinair hoogstaande weken, vooral te genieten in de toprestaurants, maar niet in het minst bij de Chefs uit de regio, tien toppers die van half februari tot eind maart 2017 elk hun eigen creatie van het witte goud van Poperingen met klasse op het bord laten bewonderen.

 

Het hoeft geen betoog, Poperinge is de hoofdstad van de hopteelt en het goede leven. De hopboeren vertroetelen de hopplanten met als resultaat kwaliteitshop te gebruiken voor de bierbereiding. Hopscheuten is dan weer het witte goud en zijn de jonge ondergrondse scheuten van de hopplant. De hopscheuten worden in het prille voorjaar met de hand geplukt, wat zich dan ook vertaalt in een dure prijsklasse. Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Alles begint bij het snoeien van de wortelblokken. Daarna begraaft men ze onder zowat een halve meter aarde. Die worden buiten gekweekt maar gezien het nog te koud is om deze op het veld te oogsten vertroetelen de telers de hopscheuten in vloerverwarmde lokalen. Zo is het al mogelijk om in februari hopscheuten op tafel te leggen. Voor een kilogram hopscheuten mag je rekenen op zowat twee uur werk. Intense arbeid dus, wat de prijs van de hopscheuten zo duur maakt.

 

oooooooOOOOOOOOOOOoooooooooo

 

 

PUUR GENIETEN

 

Wie de hopscheuten op en top wil genieten kan nog tot eind maart 2017 terecht in onderstaande restaurants waar de hopscheuten dagelijks worden aangeleverd. Elk van deze Chefs is gek op hopscheuten en schotelt op zijn manier het beste uit de Westhoek naar voor.

 

RESTAURANT PEGASUS

Chef Bert Recour

Guido Gezellestraat 7 in Poperinge, info@restaurantpegagus.be en www.pegasusrestaurant.be, tel. 057 33 57 25

 Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

 

 

MANOIR OGYGIA

Chef Kris Pollentier & Gastvrouw Carmen Logie

Veurnestraat 108 in Poperinge, info@ogygia.be en www.ogygia.be, tel. 057 33 88 38

Avondrestaurant op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Kleine groepjes mogelijk op de middag.

 

 

RESTAURANT ’T HOMMELHOF

Chef Stefaan Couttenye

Watouplein 17 in Watou, info@hommelhof.be, www.hommelhof.be, tel. 057 38 80 24

 Open op maandagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

HOTEL DE LA PAIX

Chef Koen Sambaer

Grote Markt 20 in Poperinge, info@hoteldelapaix.be en www.hoteldelapaix.be, tel. 057 33 95 78

Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

RESTAURANT AMFORA

Chefs Dominque en Glenn Bondue

Grote Markt 36 in Poperinge, info@hotelamfora.be en www.hotelamfora.be, tel. 057 33 94 05

Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

HOTEL CALLECANES

Chef Kurt Dufloucq

Callicannesweg 12 in Watou,info@hotel-callecanes.be en

www.hotel-callecanes.be, tel. 057 38 88 08

Open op maandag, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, vrijdag, zaterdagavond en zondag

 

 

RESTAURANT DE PATERSTAFEL

Chef Daniëlle Carrupt

Watouplein 14 in 8978 Watou, depaterstafel@gmail.com en www.depaterstafel.eu, gsm: 0498 59 84 85

Open om maandag, donderdagavond, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

RESTAURANT ’T BLAUWERS HUYS

Chef Dirk Battheu

Hoge Noenweg 3 in Poperinge, info@tblauwershuys.be en www.tblauwershuys.be, tel.  057 36 46 11

 Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdagavond en zondagmiddag

 

 

RESTAURANT TERMINUS

Sommelier Pieter Verheyde

Callicannesweg 18 in Watou, info@restaurantterminus.be en www.restaurantterminus.be, tel. 057 38 80 87

Elke dag open

 

 

PASSAGE

Fabienne Dekersgieter

Veurnestraat 11 in Poperinge, info@food-drinks.be en www.food-drinks.be, tel. 057 36 42 42

 Open op vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

 

HOPSCHEUTENHAPPENING

 

Om de hopscheuten extra in de kijker te stellen pakt de Keurbroederschap De Witte Ranke uit met een exclusieve Hopscheutenhappening en dit zaterdag 18, zondag 19, donderdag 23 en zaterdag 25 maart 2017 voor de 19de keer uit om de weg van de hopscheuten te ontdekken.

Dit arrangement richt zich tot individuelen, groepjes, familie en vrienden als verenigingen en bedrijven. Tijdens deze happening breng je een bezoek achter de schermen, zowel bij de hopboer als bij de biohopboer en brouwerij De Plukker waar Kris Langouche en Joris Cambie je hartelijk ontvangen.

Programma

9.45 u. Onthaal in een hopboerderij.

12.45 u. Degustatiemenu in een Poperings gastronomisch restaurant. (Excl. aperitief en koffie).

14.45 u. Bezoek achter de schermen van biobrouwerij De Plukker.

Einde rond 17 u. na degustatie van bieren met biohop. Deelnemers ontvangen (per gezelschap) een toeristisch infopakket.

Deelnemen kost: 70 euro per persoon all in (onthaal met koffie, gidsvergoedingen, bezoek hopbedrijf, degustatielunch inclusief drank, degustaties en drink)

Voor groepen (vanaf 25 personen) is een formule op maat mogelijk (eventueel andere data en tijdstippen).

 

Meer gedetailleerde info:  www.hopscheuten.be of toerisme@poperinge.be en tel. 057 34 66 76 of Bart Weamere, tel. 057 33 90 35 en Bart.Wemaere@scarlet.be

 

 

Georges Keters

 














Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs