Horeca Nieuwpoort
Restaurant De Haven
nieuwe culinaire parel
Raf en Michel, eminente uitbaters van De Markt, verlieten
eind vorig jaar hun stek op het Marktplein, verbouwden het voormalig restaurant
t Palingkot in de Havenstraat om tot De Haven en namen er zopas hun intrek.
Een juweel.
De inkom alleen al is een droom: de Nieuwpoortse haven
bij zonsondergang. De zaal is een verademing, de muren belegd met hout op
unieke wijze. Warm, eigentijds, strak, gezellig en goed voor ruim veertig
zitjes, aansluitend een heerlijk salon, goed voor een familiefeesten,
vergaderingen of zo maar een feest in gezellige en intieme kring. En er is nog
meer. Raf en Michel bouwden tegelijk naast de zaal een terrasje uit waar bij
mooi weer kan genoten worden van de troeven van het huis. Boven de bar schittert met een uniek stuk geschiedenis
van het huis, glas in lood verwerkte publiciteit voor een intussen stuk bierhistorie
toen café De Vismijn van Betty Verhaeghe nog een van de Nieuwpoortse toppers
was.
OPEN KEUKEN
In de open keuken voelt Michel zich al meteen als een vis
in het water. Net als in De Markt staan verse visgerechten, zeevruchten en
mosselen naast het beste vlees op het menu. De lekkerbekken van het voormalig
Palingkot worden niet vergeten en kunnen meteen kennis maken met een eigen palingcreatie
van Michel. Het zou zonde zijn om de specialiteit van onze voorgangers Martine
en Marcel links te laten, stelt de Chef die uiteraard met veel genoegen zijn
Gepocheerde zalm met béarnaisesaus gerecht dat tweesterrenchef Luc Bellings
ooit als beste schotel naar voor schoof verder uit de oven te toveren. In de
zaal zorgt Raf ervoor dat het centraal opgestelde haardvuur de gezelligheid nog
meer aanscherpt. Het laat zich meteen raden, met De Haven beschikt Nieuwpoort
meteen over een nieuwe culinaire parel.
OPENINGSMENU
Welkomstbubbels
met hapje
Ravioli
van kreeft met fijne groentjes
Paling
De Haven
(Eigen
creatie : gebakken paling in lookbotersaus met spekreepjes, ajuin, sjalotjes en
champignons, geflambeerd met Calvados en tot slot een scheutje room)
OF
Gepocheerde
zalm met Béarnaisesaus
(Dit
gerecht werd geproefd, vergeleken en als beste gekeurd door tweesterrenchef Luc
Bellings)
OF
Steak
grillé
(in huis bereid lookbotersausje en wintergarnituur)
Trio
van nagerechten
Prijs: 40
euro
Het
openingsmenu is te genieten tot 30 maart 2017.
Reservatie
is gewenst.
Restaurant De Haven
Havenstraat
3
8620
Nieuwpoort
eten@restaurantdehaven.be
www.restaurantdehaven.be
0486
26 33 99
Openingsuren:
Vrijdag
van 17.30 u. tot
Zaterdag
tot en met woensdag van 11.30 tot 15 u.
en
van 17.30 u tot
.
Na
21 u. graag met reservatie
Donderdag
is rustdag
Georges
Keters

|