Ostend Queen verwent veggies
Vegetariërs aan het feest met
Green Sensations & Earthly delights
Het zal de fijnproever niet
ontgaan zijn, bij elk feest, banket, familiefeest of eender welk
bedrijfsfeestje of reünie is er steevast iemand of meerdere die meteen de
zaalmeester en of Chef laat weten dat men geen vlees op het bord wil.
Vegetarisch eten is immers vandaag meer dan ooit in. Uit overtuiging inzake
dierenrechten? Beïnvloeding door vrienden of collegas? Uit ethische overweging
of gezondheidsredenen? Of zo maar een modeverschijnsel. Hoe dan ook, de Chefs
houden er best rekening mee. Zo ook Chef Tom Van Den Broeck in het restaurant
OSTEND QUEEN, toprestaurant op het dak van het Oostendse Casino.
Vegetarisme is de
voedingswijze waarbij men geen vlees, vis, en schaaldieren of voedsel waarin
deze ingrediënten verwerkt zijn eet. Ook de bijproducten zijn taboe. In de
plaats doet men zich te goed aan plantaardig voedsel, zeg maar fruit, diverse
graansoorten, noten, peulvruchten en uiteraard groenten. Nederlanders zijn de
koplopers en kiezen voor vegetarisme vooral om gezondheidsredenen (50%) en
dierenrechten (15%) en omdat het mode is (10%). Daar kunnen we ook nog de semi-vegetariërs
en veganisten aan toevoegen.
GREEN SENSATIONS
Chef Tom Van Den Broeck
(oud-leerling Hotelschool Ter Groene Poorte Brugge) is niet alleen een meester
in vis- en vleesbereidingen op hoog niveau, maar is tegelijk van alle markten
thuis en weet op klasrijke wijze ook de vegetariërs gastronomisch te verwennen.
Vandaar zijn creatie Green Sensations and Earthly delights,
Groene Sensatie en Aardse verrukking. De Chef biedt hierbij een culinaire
belevenis aan waarbij groenten de hoofdrolspelers zijn. Samengesteld uit al
het goede dat de aarde ons te bieden heeft, zeg maar verse seizoens-, land- en
zeegroenten, fruit, kruiden, zaden, noten en granen. Het menu is volledig vrij
van dierlijke producten, zegt Chef Tom, geflankeerd door zaalmeester Patricia.
Een Soepje van aardpeer
(met linzen, king oyster paddenstoel en rode ui) en een Blini (met cashew crème,
duxelles en peterselie) zet het vegetarisch feest in. Als hoofdgerecht schuift
de Chef een Taartje van aardappel (met gele biet, schorseneer en
knolselder) en een Kroketje met truffel (trompette de la mort en butternut
pompoen) naar voor. Subliem en super
lekker kraaien Helena, Maria en Annick van smaakvolle pret. Met een heerlijke
bord Rode
biet (met chocolade, hibiscus en limoen) sluiten de vegetarische
lekkerbekken de Green Sensations liplikkend af. Inderdaad, restaurant Ostend
Queen, gastronomie voor iedereen.
Georges
Keters




|