Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
23-01-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANTS VERWENNEN VEGETARIERS

Ostend Queen verwent veggies

 

Vegetariërs aan het feest met

Green Sensations & Earthly delights

 

Het zal de fijnproever niet ontgaan zijn, bij elk feest, banket, familiefeest of eender welk bedrijfsfeestje of reünie is er steevast iemand – of meerdere – die meteen de zaalmeester en of Chef laat weten dat men geen vlees op het bord wil. Vegetarisch eten is immers vandaag meer dan ooit in. Uit overtuiging inzake dierenrechten? Beïnvloeding door vrienden of collega’s? Uit ethische overweging of gezondheidsredenen? Of zo maar een modeverschijnsel. Hoe dan ook, de Chefs houden er best rekening mee. Zo ook Chef Tom Van Den Broeck in het restaurant OSTEND QUEEN, toprestaurant op het dak van het Oostendse Casino.

 

Vegetarisme is de voedingswijze waarbij men geen vlees, vis, en schaaldieren of voedsel waarin deze ingrediënten verwerkt zijn eet. Ook de bijproducten zijn taboe. In de plaats doet men zich te goed aan plantaardig voedsel, zeg maar fruit, diverse graansoorten, noten, peulvruchten en uiteraard groenten. Nederlanders zijn de koplopers en kiezen voor vegetarisme vooral om gezondheidsredenen (50%) en dierenrechten (15%) en omdat het mode is (10%). Daar kunnen we ook nog de semi-vegetariërs en veganisten aan toevoegen.

GREEN SENSATIONS

Chef Tom Van Den Broeck (oud-leerling Hotelschool Ter Groene Poorte Brugge) is niet alleen een meester in vis- en vleesbereidingen op hoog niveau, maar is tegelijk van alle markten thuis en weet op klasrijke wijze ook de vegetariërs gastronomisch te verwennen. Vandaar zijn creatie Green Sensations and Earthly delights, Groene Sensatie en Aardse verrukking. De Chef biedt hierbij een culinaire belevenis aan waarbij groenten de hoofdrolspelers zijn. “Samengesteld uit al het goede dat de aarde ons te bieden heeft, zeg maar verse seizoens-, land- en zeegroenten, fruit, kruiden, zaden, noten en granen. Het menu is volledig vrij van dierlijke producten”, zegt Chef Tom, geflankeerd door zaalmeester Patricia.

Een Soepje van aardpeer (met linzen, king oyster paddenstoel en rode ui) en een Blini (met cashew crème, duxelles en peterselie) zet het vegetarisch feest in. Als hoofdgerecht schuift de Chef een Taartje van aardappel (met gele biet, schorseneer en knolselder) en een Kroketje met truffel (trompette de la mort en butternut pompoen) naar voor.  “Subliem en super lekker” kraaien Helena, Maria en Annick van smaakvolle pret. Met een heerlijke bord Rode biet (met chocolade, hibiscus en limoen) sluiten de vegetarische lekkerbekken de Green Sensations liplikkend af. Inderdaad, restaurant Ostend Queen, gastronomie voor iedereen.

 

 

Georges Keters













Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs