Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE B&B in MIDDELKERKE - Slijpe

Nieuw in Middelkerke - Slijpe

 

 

B&B TenDoele een oase van rust

 

SLIJPE – Het super rustige hinterland in Middelkerke is met B&B Ten Doele een extra oase van ongekende rust rijker. Steve D’hoedt en Natacha Vandamme uit Nieuwpoort bouwden er een oude boerderij met bijgebouwen om tot een schitterende en luxueuze bed & breakfast, uitsluitend voor volwassenen.

 

“Nadat we er onze eigen woning hadden neergepoot, bouwden we een van de loodsen compleet om tot logeermogelijkheid, goed voor vier luxueuze kamers, met alles er op en eraan: ruime kamers met inloopdouches en alle koffie- en theefaciliteiten. We kozen voor het beste en willen daarnaast onze grootste troef, de rust, optimaal invullen. Vandaar dat we kozen voor de formule Adults Only, waarbij de gasten ten volle kunnen genieten van de weidse stilte die alleen kan gewaarborgd worden zonder spelende kinderen, hoe graag we die ook zien”, stelt Steve D’hoedt, samen met eega Natacha al tien jaar uitbaters van restaurant De Roos aan de Kaai in Nieuwpoort.

 

ONTSPANNING & RUST GROTE TROEVEN

 

Het is duidelijk, Ten Doele is meteen synoniem van absolute rust en richt zich vooral op zij die er totaal even uit willen zijn en kunnen genieten van wat ontspanning in alle sereniteit, zowel binnen als buiten. “Onze gasten kunnen vrij gebruik maken van een jacuzzi op het terras, genieten van een sauna, wat sporten in de fitness en van Pasen tot oktober even plonzen in het buitenzwembad. Een uitgelezen bar – met tal van lokale producten – zorgt voor extra verwenning. Sportievelingen kunnen zich te goed doen aan wat petangue en of ping pong. Voor wie het wenst, kunnen elektrische fietsen klaar gezet worden”, aldus nog Steve D’hoedt, aan het zwembad.

 

GEEN RESTAURANT

 

Het Nieuwpoortse echtpaar koos bewust voor een verblijf waarbij het accent gelegd wordt op de stilte, tegelijk binnen handbereik van de voornaamste woonkernen in de buurt. Ten Doele ligt midden de polders in absolute rust, maar slechts op een boogscheut van de grote verkeersaders naar Middelkerke, Nieuwpoort en Oostende. De B&B telt geen restaurant. “In de genoemde locaties is er ruime keuze om uit eten te gaan, met een grote diversiteit van eetmogelijkheden, naar ieders keus en beurs. Na de lunch of het diner duikt men opnieuw de oase van stilte in. De kleinschaligheid van onze B&B laat toe om zodoende optimaal te kunnen genieten van de rust die het hinterland, midden in de polders, elke dag naar voor weet te schuiven”, geven Steve en Natacha nog graag mee.

 

B&B Ten Doele, Ten Doelenstraat 2, 8433 Middelkerk-Slijpe, 0475 591 052 en www.bnb-tendoele.be

 

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
22-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP STAP IN BUURLAND DUITSLAND

Florence van het Noorden

 

Dresden juweel aan de Elbe

 

Het Zwarte Woud, de Moezel, Traben Trabach, het Eifelgebergte met Monshau, Keulen, Bonn of Berlijn zijn de meest gekende stekjes als het gaat over een bezoek aan onze buren uit Duitsland. We zouden haast vergeten dat er nog heel wat te bezoeken is. Of wat dacht je van Dresden? Wegens zijn onvoorstelbare rijkdom aan kunst en cultuur zonder twijfel het Florence van het Noorden.

 

 

Dit kunstig juweel ligt in het voormalige Oost-Duitsland (DDR), aan de middenloop van de Elbe, stroomafwaarts van het Ertsgebergte, op nauwelijks 40 km van de Tsjechische grens. Het centrum van de stad ligt op de linkeroever van de rivier, inhoudend alle belangrijke monumentale en geschiedkundige gebouwen. Het is tegelijk de hoofdstad van de deelstaat Saksen en telt ruim 600.000 inwoners. Dresden is zo goed als volledig heropgebouwd na de bombardementen op 13 en 14 februari 1945. Na jaren hard werken kreeg de stad zijn beeld van destijds terug. In juli 2004 werd het grootste gedeelte van de stad opgenomen door de Unesco tot Werelderfgoed.

VAN ZWINGER TOT FRAUENKIRCHE

Een der trekpleisters is ongetwijfeld Zwinger, bouwwerk met immense tuin omgeven door niets dan galerijen, inhoudend de mooiste kunstwerken, een meesterwerk van Duitse barok met daarin onder andere een unieke verzameling van porselein. Het Albertinum laat ons onschatbare kunstwerken van Rafaël, Rubens, Rembrandt en onder andere Botticelli bewonderen.

Andere topper is de imposante Hofkirche, katholieke kathedraal met een vloeroppervlakte van ruim 4.800 m², gebouwd in 1739 en een parel inzake architectuur en heet intussen de Trinitatiskathedraal.

De kerk die evenwel alle ogen op zich krijgt is de Frauenkirche, op de Neumarkt. Deze Evangelisch-Lutherse kerk is in 1726 opgetrokken in hoogbarokke stijl en afgewerkt in 1743. Bijzonderheid aan deze parel is dat dit het laatste monument was dat men restaureerde na de bombardementen op Dresden in 1945. De ruïne bleef voor de toenmalige DDR een permanente herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Pas na Die Wende (de Omwenteling, de Duitse Hereniging met daarbij de val van de Berlijnse Muur op 9 november 1989) werd 1994 werk gemaakt van de wederopbouw, gigantische werken die pas eind 2005 voltooid werden.

SEMPEROPER

De Semperoper wordt beschouwd als de mooiste opera van de wereld, kleurt al sinds 1841 de stad en heet eigenlijk de Säksische Staatsoper, de hof- en staatsopera van Saksen. In de volksmond en in het algemeen noemt men dit de Semperoper, genoemd naar de geliefde architect Gottfried Semper. De opera werd tijdens de reeds geciteerde bombardementen in 1945 zo goed als volledig vernield. Dr. Alexander Klein gidst ons door de opera: “Van de opera bleven alleen wat dikke muren overeind. Brandbommen vernielden de infrastructuur en liet alleen zwartgeblakerde vestingen achter. Pas in 1952 werd gestart met de wederopbouw van de buitenmuren. Daarna was het wachten tot 1970 om de opera weer zijn gelaat terug te geven. Tal van ingrepen zorgden ervoor dat we vandaag een schitterende en imposante opera hebben, geliefd bij acteurs, musici en bezoekers.” Vlak voor de Semperoper waakt Johan, de 4de koning van Saksen.

GOUDEN EEUW

Dresden dankt zijn rijkdom vooral aan zijn gunstige ligging aan de Elbe. In 1485 koos hertog Albert van Saksen, Dresden als residentie. Met August II (August de Sterke) brak in 1670 de Gouden Eeuw aan. Hij nodigde de meest bekende kunstenaars en architecten uit aan het hof. Eenmalig koning van Polen organiseerde hij grootse festiviteiten waar de fine fleur van Europa op af kwam.

STADSRONDRIT

Dresden verkennen doe je best te voet. De Altstadt, de Neumarkt en de Brühlsche Terrasse zijn ideaal voor de wandelaar en genieter van terrasjes. Wie de ganse stad wil ontdekken kiest voor de rode bussen van de Stadtrundfahrt. Formule die men in alle grootsteden aantreft. Het hop-on/hop off systeem laat je toe de ganse dag moeiteloos uit- en of op te stappen aan de haltes waar de bezienswaardigheden te vinden zijn. Op je weg ontdek je zowaar alle toppers met daarbij de Semperoper, Zwingerpaleis, de Altmarkt, de Frauenkirche, de Tabi Safari (rondtoeren met de legendarische Trabant wagentjes) en onder andere de pittoreske Brühlsche Terrasse. Na je bezoek kan je zo gelijk welke bus van de Stadtrundfahrt op. Een organisatie met succes geleid door onder meer Hannelore Falk, die je vlekkeloos de nodige uitleg geeft zodat men op vlotte en gezellige manier Dresden kan bewonderen. Meer info: www.stadtrundfahrt.de

ER NAARTOE MET DE TREIN

Dresden ligt op bijna 1.000 km uit de Westhoek. Misschien wel leuk met de wagen, maar o zo makkelijk met de trein. Men staat nooit vast in de file, je komt stipt en volkomen ontspannen aan, zo goed als in het centrum van de stad. Bij NMBS Internationaal, vind je zowel het aanbod van Thalys, Eurostar, TGV, ICE als de klassieke IC-treinen terug. Je kan alles boeken op de site www.nmbs-internationaal.com. Bovendien, wie spoort, helpt mee aan een mooier en gezonder milieu.

Vanuit Brussel-Zuid treint men vlekkeloos Dresden binnen via een overstap in Frankfurt, dat alles in zowat 7 uur. Honger en dorst kan je op de trein niet hebben. De Duitse treingigant Deutsche Bahn, in de volksmond Die Bahn (DB) zorgt op je traject door Duitsland voor zowel een smaakvol ontbijt als voor een broodjeslunch met keus uit diverse salades. Warme en koude drankjes wachten in de Barwagon terwijl een frisse Bitburger of een Weissbier nooit ver weg is. Uiteraard worden de liefhebbers van een wijntje op hun wenken bediend. Meer info in elk station en www.nmbs-internationaal.com

GASTRONOMIE

Het is een waarheid als een koe, Duitsers houden van uitgebreide hartige schotels, zeg maar grootmoeders’ keuken. De Dresden keukenparels zijn gestoeld op de Saksische keuken, waarbij veel vlees, groenten en verse zuivelproducten de hoofdspelers zijn. Veel meer dus dan alleen maar zuurkool, schnitzels of braadworst. Het is steeds weer genieten van koffie en cakes. Aardappelen overgoten met veel saus en duimdikke plakken varkensvlees zijn schering en inslag. Op elk groot feest ontbreekt een varken aan het spit nooit. En ja, voor de zoetbekjes, de Dresdner Kerststol, een kerstgebak dat men het ganse jaar door graag onder de tand steekt, kent in de regio zijn gelijke niet. Voeg daarbij de Leipziger Allerlei, een op en top Duits gerecht. Hierbij spelen groenten de eerste viool: wortelen, asperges, aardappelen, erwten, bloemkool en onder andere morieljes, aangevuld met rivierkreeftjes en of flinke moten varkensvlees zijn de hoofdspelers.

Dresden zit bol van de heerlijke eethuizen, voor ieders beurs. Trek in een pizza, kies dan voor Italiaans getinte Ristorante Vapiano aan de Schössergasse 14. Supervlugge bediening via computerkeuze. Naast de klassieke pizza Margherita, Diavolo, Funghi of Hawaii  wachten ook de meest diverse vleesgerechten met pasta naar keuze en steeds betaalbaar. Meer info: www.vapiano.com.

Trek in een sappige steak of een heerlijk stukje lam, dan zit je goed bij Maredo, An de Frauenkirche 12, gekende keten in Saksen. Meer info: www.maredo.de. Idem dito in Alte Münze in de Hilton, An der Frauenkirche 5. Sublieme schotels en uitstekende bediening. Een Rinderfiletsteak Simmental, aan gevuld met een schuimde pot Radeberger is het einde.

Italiaans gastronomisch tafelen kan je aan boord van restaurant Kahnaletto, Schiffbar & Wein, rivierschip gemeerd aan de Terrassenufer ter hoogte van de Augustbrücke. Visliefhebbers zullen zich zeker vinden in de Lachsforelle im Kreis mit Garnele of een Kabeljaurücken, graag aan te vullen met een flesje Vernaccia di San Gimignano 2013. Vleesplezier is er aan tafel met de succelente Schweinemedaillons. Voeg daarbij een Brunello di Montacino 2005 in het glas en je tafelgenot stijgt ten top. Verlaat het (niet meer varend) schip niet zonder te hebben genoten van de Tiramisu sù al limone. Heerlijk. Ciao Kahnaletto Dresden. Meer info: www.kahnaletto.de.

Wie een stukje culinaire geschiedenis van Dresden wil ontdekken vindt ruim zijn gading in  Museumgastronomie Speisen & Getränke Dresden 1900, An der Frauenkirche 20. Je kan er proeven van de oudste recepten uit de DDR. Een onvergetelijke Kulinarische Rundfahrt durchs alte und neue Dresden. We starten met Grootmoeders’ Keuken (Oma’s Küche) en genieten met volle teugen van onder andere de Helene Nachtisch, schitterende nagerechten als de Apfelstrudel en de Sächische Quarkkeulchen. IJsliefhebbers genieten als gek van de Heisze Liebe auf sächsisch. Een rijk assortiment bieren en wijn is te genieten in de Blubberbriehe. Laat niet na ook even te genieten van een ludieke stukje Mützentrinken. Meer info: www.dresden1900.de

De topper in Dresden is evenwel de imposante Sophienkeller aan de Taschenberg 3, rechtover de mooie tuinen en gebouwen van Zwinger en zijn porseleinen kunstwerken. Zaakvoerster Yvonne Giese laat niets aan het toeval over en schuift de meest verscheidene menu’s naar voor. Een klein legertje Chefs bezorgen je in een minimum van tijd je Rinderfilet, Lammrücken, Schweinefilet of een Gebratene Perlhuhnbrust. Het restaurant is geheel uitgewerkt naar het gevoel dat Saksen door de eeuwen heen mocht beleven. Een brok nostalgie op zijn best. Meer info: www.sophienkeller-dresden.de

Nauw verbonden met de Sophienkeller is Café ApoTheke, naast de deur. Hier alle aandacht voor de roker ( ! ) en de levensgenieter. Het zonneterras – met zicht top de Zwinger – zorgt hier voor extra ontspanning. Meer info: www.cafe-apotheke.de

Met de Pulverturm (anno 1565) bezit Sophienkeller nog een andere parel, net aan de voet van de imposante Frauenkeller. Hier beleef je, onder de mooiste Russische en Turkse keldergewelfen, een heerlijke middag met vers in huis gebakken brood en onder andere de superlekkere Saksische Eierschecke. Geniet ter plekke ook van het gigantische wijnvat (weliswaar een verkleinde replica) goed voor 238.000 liters, dat August de Sterke in 1725 liet bouwen. Het vat is intussen… leeg. Meer info: www.pulverturm-dresden.de

 

 

Met dank aan: Catherine Gastout, Duitse Nationale Dienst voor Toerisme – Christoph Münch, Dresden Marketing – Gids dr. Alexander Klein – Frau Hannelore Falk, Stadtrundfahrt Dresden en B – NMBS.

 

 

 

Georges Keters

 


















>> Reageer (0)
02-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULINAIR PLEZIER AAN ZEE

 

Kust paradijs voor lekkerbekken

 

Delicatessen

uit de Noordzee en de kustpolders

 

 

 

Het staat als een paal boven water, alles wat uit de zee komt is lekker. Voeg daarbij de heerlijke producten die onze kustpolders ons leveren en je weet dat de kust van januari tot eind december bol zit van de delicatessen. Een summier overzicht met het accent op de zeevruchten.

 

GARNALEN

Topper aan de kust is alvast Koning Garnaal, de kaviaar van de Noordzee. Vooral te genieten als Garnaalsalade en als Garnaalkroket. Twee simpele maar o zo lekker. Een Garnaalsalade kan iedereen voor mekaar krijgen: 500 g verse garnalen, plukverse sla, vier hard gekookte eieren, vier vaste gepelde tomaten, peterseliesnippers en mayonaise, goed voor 4 personen smulplezier.

Voor Garnaalkroketten ligt het even anders. Hier is enig vakkennis gewenst. Er is slechts één vereiste: gebruik veel garnalen en uitstekende fumet. Het recept ligt in handen van de Chef (familiegeheim) met exclusief garnalenmengsel.

OESTERS

Men lust ze of niet. Bij deze heerlijkheden is geen grijze zone. Oesters worden vooral gekweekt in de Oosterschelde in Zeeland en in Frankrijk. Ruim 20 jaar geleden pakte Jacky Puystjens in Oostende uit met de creatie van de Ostendaise, de Oostendse oester. Intussen door de VLAM erkend als streekproduct. Dochter Kim verzorgt vandaag de heerlijkheden, met aandacht voor zowel platte als holle oesters. “Ze zijn hier vol, zacht en niet te zout. De smaak van oester wordt bepaald door het zoutgehalte in de spuikom, aansluitend de algen.” De oester is het best te genieten van oktober tot december. Meer info: www.de-oesterput.be

PALING IN HET GROEN

Deze lekkernij beleeft een ware revival. Na een dieptepunt eind vorige eeuw is de paling in Nederland en België weer sterk in trek en is in vrijwel alle oppervlaktewateren te vinden. Gebakken, in de room of in het groen, steeds lekker. Paling in het groen is evenwel de grote klassieker, eenvoudig en smaakvol klaar te stomen: een kilo gestroopte paling, sjalotten, spinazie, peterselie, wat zuring, wat witte wijn, boter, kervel en look. Heel wat Chefs maken een eigen kruidenmengsel waarbij wilde marjolein, salie en gember een rol kunnen spelen. Op die manier krijgt elke schotel zijn aparte heerlijke smaak.

OOSTERSCHELDEKREEFT

Liefhebbers van kreeft weten het, de Oosterscheldekreeft is zonder meer de Rolls Royce onder zijn soortgenoten. Hun Canadese (bruin-zwart van kleur) of Europese vriendjes uit Noorwegen en Schotland (blauw met witte puntjes) mogen dan nog zo lekker zijn, deze uit de Zeeland zijn fijner. Met dank aan het proper water van de Oosterschelde. Deze is op zijn best te genieten tussen eind maart en half juli. Klaar? Drie liter court bouillon in een kookpot, gevuld met wortel, prei en ui. Dompel de kreeft in het kokend water (is meteen dood). Tussen 7 à 10 min. laten koken, al naar gelang de grootte. Heerlijk.

JUS DE MER

Bij heerlijk tafelwerk hoort een mooi glas. Wijn of bier. Maakt niet direct uit. Met de producten van Jus de Mer, de gloednieuwe ambachtelijke brouwerij, zit je alvast goed. Bart Mortier en Alexander Verlinde verzilverden hun liefde voor het edele gerstenat in een mooi kwalitatief hoogstaand product en openden de brouwerij begin 2018. De Triple Jus de Mer is het paradepaardje, een fruitig blondje van hoge gisting, mooi in balans en voldoende body, 7,2 graden sterk. “We houden de traditie van artisanaal brouwen zeer hoog. Kwaliteit komt op de eerste plaats”, stelt Bart Mortier. Meer info: www.jusdemer.be

POTJESVLEES

Een specifiek streekgerecht in de polders, rond Veurne en de Westhoek. Een samenstelling van konijn, kip en kalf, aangevuld met een kruidenmengsel bestaand uit wortel, tijm, laurier, kruidnagel aangevuld met peper en zout. Koud met een snee brood met gezouten boerenboter, wat augurkjes, mosterd, uitjes en heerlijk glas bier, een ideale schotel. Elke Chef heeft zo zijn eigen kruidenmix. De familie Missiaen is met De Veurn’Ambachtse en Potje Paté uit Alveringem de vaandeldrager. Ze zijn al vijf jaar in het getouw en blijven vechten voor de echtheid van het product. Meer info: www.deveurnambachtse.be

HOPSCHEUTEN

Het summum van culinair genot in de Westhoek, met het accent op Poperinge, zijn de hopscheuten. Het zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Alles begint bij het snoeien van de wortelblokken. Daarna begraaft men die onder zowat een halve meter aarde. In februari en maart staan de hopscheuten graag op tafel. Koploper is alvast Hopscheuten met gepocheerd ei. Aan de slag voor 4 personen: 250 g hopscheuten, bloem, azijn, room, nootmuskaat, 4 eieren en witte wijn. Opdienen met Hollandse saus. Te genieten in de beste restaurants van de regio, met Manoir Ogygia en Chef Kris Pollentier als uitschieter. Meer info: www.ogygia.be

MOSSELEN

Op vakantie aan zee kijkt elke lekkerbek uit naar een dampende pot mosselen. Ze zijn op hun best van september tot april. Hangcultuur zorgt ervoor dat men ze in de zomer ook kan genieten. Mosselen komen uit de Waddenzee en de Oosterschelde. Mosselkoning Eric Stevelinck van de Mosselcentrale in Nieuwpoort: “Extra, Super, Imperial, Jumbo of Goudmerk, alleen de grootte verschilt, de smaak is identiek.” Even proeven? 1 tot 1,5 kg per man, selder of prei, gesneden ajuin, laurierblaadje, mootje boter, peper en zout. Op hoog vuur zetten tot ze open komen, en smullen maar. Met brood en bier een delicatesse. Meer info: www.mosselcentrale.be

TONG A LA MEUNIERE

Tong is de absolute nummer één onder de vissoorten. Met Tong à la meunière en Tong Ostendaise heb je twee toppers. Voor de Tong Ostendaise, zie Chef Grégoire Deloddere, restaurant Lusitania in Oostende, in dit magazine. De Tong à la Meunière is makkelijk te bereiden: draai de licht met peper en zout afgekruide tongen in de bloem, leg ze in een warme pan, voorzien van olijfolie en een klontje boter;  bak ze vier à vijf minuten (naar gelang de dikte) aan elke kant; leg ze daarna op het bord; wat boter verwarmen tot ze kleurt als hazelnoot; overgiet de saus over vis. Voor de liefhebbers, met wat citroen erbij. Heerlijk.

 

 

Tekst & Foto’s

Georges KETERS

 

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO








>> Reageer (0)
29-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPWEEKEND IN MIDDELKERKE

 

Cava eregast op Bubbels aan Zee

in Middelkerke

 

 

 

De 6de editie van de intussen vermaarde Bubbels aan Zee in Middelkerke begroet van vrijdag 10 tot en met maandag 13 augustus de « Koning van de Schuimwijnen », zeg maar de cava, feestdrank waar de doorsnee Belg gek op is. Na de Crémant de Loire en de Crémant d’Alsace wist organisator Alain Bloeykens ook dit keer een topper naar het Epernayplein te krijgen.

 

 

« Bubbels aan Zee », het jaarlijkse festival voor mousserende wijnen in alternantie met het champagneweekend in november. De Belg, en de Vlaming in het bijzonder, is gek van cava. Vorig importeerden we net geen 30 miljoen flessen – waarvan 90% naar Vlaanderen gaat ! – en gaan daarmee grotere landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten vooraf « , stelt Alain Bloeykens.

Bovendien kan Bubbels aan Zee dit jaar rekenen op de steun van het Consejo Regulador del Cava, de overkoepelende organisatie van de producenten, zodat het event een stevige upgrade krijgt.

 

CATALAANS TERRAS

 

Hiermee zal de fine fleur van de cava producenten, waaronder enkele topmerken, gedurende de vier dagen aanwezig zijn. Het Epernayplein wordt voor het eerst omgetoverd in een catalaans terras van 600m2, voorzien van houten meubilair, palm- en olijfbomen, een reusachtige fotomuur, een cockatil en een tapasbar. Een Spaanse delegatie, waaronder het Consejo, zakt speciaal van Barcelona naar Middelkerke af voor de officiële openingsavond op vrijdag 10 augustus.

Ook het programma kreeg een facelift. Hektor en zijn band zorgen voor Spaanse sfeer tijdens de openingsavond, twee internationale dj’s zorgen voor een bruisende party op zaterdag terwijl op zondag voor enkele funky optredens gekozen werd. Tiny and the Tunes sluiten de Bubbels af met een aperitiefconcert op maandag. In de Cava-lounge kan je iedere dag terecht voor workshops, tapas en cocktails.

 

ZUIDERSE SFEER

 

Aan het klassieke concept werd weinig gewijzigd : producenten van schuimwijnen wereldwijd – uitgezonderd champagne – stellen hun beste wijnen voor die per glas of per fles kunnen aangekocht worden. Een gevarieerd animatieprogramma, zowel overdag als ‘s avonds, zorgt er voor dat de bezoeker zich in zuiderse sferen waant.

 

Bubbels aan Zee : van vrijdag 10 tot en met maandag 13 augustus. De toegang is gratis, een glas kan aangekocht worden aan de prijs van 2 euro, prijs per glas cava vanaf 3 euro, prijs per fles vanaf 16 euro. Vrijdag opening om 17 uur. De andere dagen vanaf 11 uur.

 

Meer gedetailleerde info : www.middelkerke.be/nl/evenementen/bubbels-aan-zee-2018

 

 

 

 

Georges Keters

 

 










>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE KUSTCIJEFRS 2018

Eerste zomercijfers Westtoer

 

 

Juli 2018 recordmaand

 

voor dagtoerisme aan de Kust

 

 

 

 

Met veel zon noteert de Kust een topmaand in juli. Circa 350 uren zon zorgden voor de zonnigste juli-maand ooit. De zon scheen ruim 11 uur per dag, drie uur meer dan gemiddeld.

 

 

Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer:  “Juli is een recordmaand voor het dagtoerisme: 3,5 miljoen dagtoeristen bezochten de Kust, zo’n 20 procent meer dan vorig jaar. Juli 2018 behoort hiermee tot de top 3, samen met 1999 en 2006. De hotels noteren een topbezetting van gemiddeld 90 à 95 procent. De sectoren van de vakantiewoningen en campings kijken tevreden terug op de maand juli. De toeristische sector is optimistisch voor augustus. De voorspellingen voor de komende tien dagen beloven zonnig en warm weer. De Kust hoopt op één van de beste zomerseizoenen sinds lang.”

 

TOP OP 21 JULI

 

Door de aanhoudende zomerzon kwamen dagtoeristen gespreid naar de Kust. Het topweekend was 21 en 22 juli, met 300.000 dagtoeristen en een topbezetting in het verblijfstoerisme. Franky De Block: “Bij warm zomerweer zorgt de zee voor verkoeling. Het decor van zee en strand blijft een unieke troef. Ook met een eigentijds imago en een vernieuwd aanbod onderscheidt de Kust zich bij een breed publiek. De kunsttriënnale Beaufort 2018 bewijst dat cultuurtoeristen evenzeer thuis zijn aan zee”.

 

HOTELBEZETTING

 

Voor de meeste hotels aan de Kust ligt de bezetting in juli rond de 90 à 95 %. Door de zomerse temperaturen vullen de laatste kamers zich vlug met last-minute reservaties. Voor augustus noteert de hotelsector al een mooie bezetting. Ook hier zal het weer terug bepalend zijn voor een hoog gemiddeld bezettingscijfer.

 

VERHUUR APPARTEMENTEN

 

De sector van de vakantiewoningen blikt positief terug op juli. Er was wel geen volledige bezetting van alle vakantiewoningen. Algemeen beschouwd noteerden de verhuurkantoren iets minder reservaties. Wel is een lichte stijging van het aantal verhuurde woning-nachten vastgesteld, vooral wat de laatste veertien dagen betreft. Voor de komende weken kunnen late beslissers zeker nog terecht bij de toeristische verhuurkantoren om een ontspannende vakantie aan zee te boeken.

 

EXTRA DRUKTE OP DE CAMPINGS

 

De campingfederatie RECREAD noteerde in juli een sterke bezetting, zowel op toeristische kampeerplaatsen als in verhuuraccommodatie. Eerder dit jaar was een normaal boekingspatroon vastgesteld voor het zomerseizoen. Verhuuraccommodatie wordt doorgaans lang op voorhand geboekt. Voor de reservaties op kampeerplaatsen kijken kampeerders meer uit naar de weersverwachtingen. Het zomerweer zorgde voor extra vragen. Niet altijd kon aan de vraag voldaan worden. De kampeersector kijkt uit naar een even goede bezetting in augustus.

 

Meer info over de Kust: www.dekust.be

 

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










>> Reageer (0)
28-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TENTOONSTELLING IN NIEUWPOORT - RAMSKAPELLE

NIEUWPOORT

 

 

 

EXPO IN KERK RAMSKAPELLE

 

 

 

 

 

Nog tot en met zondag 2 september exposeren acht kunstenaars op initiatief van Dorpsanimatie Ramskapelle (DAR) in de pastorie en in de kerk van Ramskapelle. Met uitzondering van de donderdag zijn de tentoonstellingen iedere dag van 10 tot 12 en van 14 tot 18 u gratis te bezoeken.

 

 

 

In de kerk exposeert Johanna Counye keramiek. Veel van haar werken hebben een link met elementen uit de natuur en de zee. Ook de kleuren zijn zeer bepalend, meestal met tinten van blauw en groen.  Jacqueline Mourice schildert en tekent met olieverf, potlood en houtskool. Haar werk weerspiegelt een voorliefde voor ambacht en materie. Wannes Sioen experimenteert met schilderwerken, beelden van steen, klei, karton en andere recyclagematerialen.

 

Van woordkunstenares Nadine Ooghe hangen gedichten op met als thema’s natuurbeelden en het oorlogsverleden van de Westhoek. Ook van dichter Rik Dereeper zijn gedichten te lezen. Francine Decaestecker verwoordt haar beelden als ‘de passie van het creëren, de voeling van mens met natuur, figuratief en abstract, beelden scheppen’.

 

In de pastorietuin staan de beelden van Ivo Ryckeboer. Ze zijn meestal abstract, maar toch herkenbaar:

In de kerk exposeert Jan van Breugel zijn ‘Veranderende Zichtlijnen’ Deze serie is gebaseerd op de frontlijn in Ramskapelle. Na de Slag bij Ramskapelle (30-31 oktober 1914) is de frontlijn niet gewijzigd. Dit betekent dat de soldaten voortdurend naar hetzelfde landschap keken. “Gedurende 7 dagen heb ik in Ramskapelle op de Frontzate op verschillende momenten van de dag hetzelfde landschap geregistreerd. Hetzelfde landschap, maar door verandering in tijd en weer toch altijd weer anders,” legt van Breugel uit.  Zijn werk bestaat uit 6 panelen van 69 bij 122 cm.

 

Tot straks in de kerk en pastorie van de kerk in Ramskapelle, deelgemeente van Nieuwpoort, een organisatie DAR: Dorpsanimatie Ramskapelle

 

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


>> Reageer (0)
25-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TREINEN IS HET NIEUWE VLIEGEN

Hip Holland hip!

 

Met de trein

langs de tofste adresjes van Nederland

 

 

 

Reizen met de trein is steevast vakantie. De verplaatsing naar uw bestemming in alle hoeken van Europa – of het nu Parijs, London, Marseille, Bordeaux, Frankfurt, Lyon, Berlijn of onder andere Dresden is, het maakt niet uit – je staat nooit vast in de file, je komt stipt en volkomen ontspannen aan en meestal zo goed als in het centrum van de stad. Bij NMBS Internationaal, vind je zowel het aanbod van Thalys, Eurostar, TGV, ICE als de klassieke IC-treinen terug. Handig toch!  Want je kan alles boeken op één site www.nmbs-internationaal.com. We nemen u alvast even mee naar de grote troeven van onze Noorderburen.

 

 

Sinds de recente trajectwijziging van IC Nederland werd de gezellige, bruisende winkelstad Breda als bijkomende bestemming opgenomen. Bovendien duurt de reis nu een halfuur minder lang voor de klassieke bestemmingen, Rotterdam, Den Haag, Schiphol en Amsterdam. Nu bereik je Rotterdam al in ongeveer 2 uur. Verkies je de hogesnelheidstrein, dan brengt Thalys je nog steeds in 1u 50 min naar Amsterdam. Onderweg spoor je langs een aantal hippe Hollandse places to be.

BREDA

Met IC Nederland  is Breda de eerste Nederlandse stopplaats. Wist je dat vanuit Antwerpen de reistijd naar  Breda slechts 33 minuten bedraagt? Tot 2019, werd Breda  verkozen tot De beste binnenstad van Nederlan. Breda is een gezellige, bruisende winkelstad, die bol staat van de historische monumenten, musea en galerieën. Eén daarvan is de Blind wall gallery. In dit museum op straat hebben internationale streetart-artiesten het voor het zeggen. Je kunt de verschillende kunstwerken bewonderen tijdens een wandeling doorheen de stad. Kunst en sightseeing in één dus. Wie na z’n culturele uitstap zin heeft in een lekkere lunch, is bij Puick aan het goede adres. De lunchroom is een favoriet bij de locals: de vintage look die urban jungle combineert met huiselijkheid, zorgt ervoor dat je hier onmiddellijk in één van de comfortabele zetels wilt ploffen. Hier vind je geen standaard broodje met kaas of vlees, wel originele varianten als Libanees platbrood, Israëlische pitabroodjes champignon truffel of pulled pork. 

ROTTERDAM

De reis Brussel-Rotterdam doe je met de IC Nederland in zo’n 2 uur, met Thalys 1 u 10 min. In de stad die bekend staat voor zijn vernieuwende architectuur, kan je tussen de wolkenkrabbers  alle kanten uit: winkelen, genieten van talrijke musea of lekker eten. Een verplichte stop voor foodies is bijvoorbeeld Ayla’s: je deelt er lekkere mediterrane gerechten met je vrienden, vindt er unieke cocktails én een relaxte sfeer. Met de Social Dining formule kun je bovendien genieten van verschillende kleine gerechtjes. Kroket Loket verzamelt dan weer een heleboel krokettenpret. Hier vind je niet alleen de klassieke rundvleeskroket, maar ook kroketten met pekingeend, chorizo, garnaalkroketten en een kroket met een vulling van pulled pork. Voor de vegetariërs zijn er kroketten met truffel-bospaddenstoel, een kaaskroket en een groentekroket. Eet ze op een broodje van bakker Het Hof van Noman of zo uit het vuistje. 

DEN HAAG

IC Nederland brengt je 4 maal per dag rechtstreeks vanuit Brussel in 2 u 25 min naar Den Haag. De koninklijke stad aan de zee combineert nieuwe en oude bouwstijlen, maar ook kunst in al zijn vormen. Vergeet ook niet de leuke winkels, paleizen, restaurants met exotische keuken en de vishaven te bezoeken. Je vindt er een heus kattencafé, waar poezen de hoofdrol spelen. Drink er een wijntje met vrienden terwijl de poezen rustig om je heen lopen of geniet van een kop koffie met een van de katten op je schoot. Lola bikes en koffie combineert koffie dan weer met fietsen. Je drinkt hier niet alleen de lekkerste koffie, maar koopt er ook de mooiste fietsen. Wie het liever hogerop zoekt, vindt bij Rooftop Bar Bleyenberg zeker zijn gading. Je vindt er cocktails, dansbare beats en hebt er een prachtig uitzicht over de duinstad. 

AMSTERDAM

Ook Amsterdam, de Nederlandse hoofdstad, hoeft niet onder te doen. Er heerst een erg gemoedelijke sfeer en ook aan cultureel erfgoed is er geen gebrek. Je vindt er een aantal niet te missen hippe foodbars en toffe winkeltjes. Bij de leuke conceptstore Atelier Anna & Nina bijvoorbeeld, zijn naast sieraden ook de tofste artikelen voor in huis te vinden. Een mix van onder andere vintage medaillons, zilveren opscheplepels en karaffen en moderne lampen bijvoorbeeld. Must-have na must-have na must-have dus. Naast conceptstore is deze winkel bovendien ook een modeagentschap. Het aanbod wisselt er regelmatig. Foodies vinden in Amsterdam met The Avocado Show de eerste avocadobar in Europa. De hoofdrol is er natuurlijk weggelegd voor de avocado. De menukaart is erg uitgebreid. Denk onder andere aan avocadoburgers en poké bowls die er niet alleen als kunstwerkjes uitzien, maar ook nog eens heerlijk smaken.

 

Het is meteen duidelijk, met al deze voordelen is treinen het nieuwe vliegen, zeker op het Europese continent. Surf naar www.nmbs-internationaal.com en ontdek het grote aanbod. Boek online je treinreis naar alle hoeken van Europa. Boek zo vroeg mogelijk, dan reis je goedkoper.

 

 

Georges Keters

 

Foto’s: NMBS – Glenaki

 

 










>> Reageer (0)
23-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WESTHOEK OP ZIJN BEST

 

7de editie Lekker Westhoeks in Poperinge

 

 

Het lekkerste festival van de Westhoek

 

POPERINGE – Waar het hart van vol is, loopt de mond van over! Op 15 en 16 september mag je dat in Poperinge letterlijk en figuurlijk nemen: voor de 7de keer organiseert Toerisme Poperinge het lekkerste festival van de Westhoek. Op de Grote Markt verzamelen de smakelijkste streekproducten, bekende en onbekende bieren en verschillende foodtrucks serveren gerechtjes in ‘Lekker Westhoeks’ stijl. Overgiet dit alles met een sausje ambiance van Stinstage DJ’s, een toefje kinderanimatie en een zalfje van Poperingse gezelligheid en dan krijg je een heerlijk evenement.

 

 

Tijdens Lekker Westhoeks op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 vormt de Grote Markt van Poperinge het decor voor hét lekkerste festival van de Westhoek! Proeven, ontdekken en smullen is aangeraden. In een kleurrijke setting smul je van de beste ambachtelijke streekproducten uit de Westhoek. Denk maar aan mazarinetaart, biologische bessen, hennepot, ambachtelijk gebak, taarten, ijs, kazen uit Veurne en zo meer. Bij aankoop van een product krijg je bovendien een mooie herbruikbare tas om je boodschappen in te steken.

 

 

BIERKAART

 

 

Op de bierkaart staan meer dan twintig soorten gekende en te ontdekken bieren (gebrouwen met Belgische hop). Toerisme Poperinge en het Hopmuseum kiezen zowel voor biertjes uit Poperinge (Sint-Bernardus, Leroy Breweries, De Plukker en Brouwerij Werbrouck) als voor bijvoorbeeld De Poes, Kriekedebie, Netebuk en Brunehaut Tripel Glutenvrij. Liever geen biertje? Maak je keuze uit de biologische tuinsappen, wijnen uit Heuvelland, Gin’Ops of Houblonesse-cocktails op basis van hopscheuten. Diverse foodtrucks serveren speciale ‘Lekker Westhoeks’ gerechten.

 

 

MUZIKALE AMBIANCE

 

Er is voor elk wat wils: het duo Stinstage DJ’s zorgt gedurende het hele weekend voor de muzikale ambiance, kinderen kunnen deelnemen aan een toffe zoektocht langs de streekproducenten en nog zo veel meer activiteiten rond hop, bier en lekker eten.  Combineer je bezoek aan Lekker Westhoeks met de expo en fietszoektocht Tournée Locale  (verkozen tot de mooiste fietsroute van België), het Hopmuseum of de expo Heelkracht, Belgische verpleegsters tijdens WO 1. Voor andere mogelijkheden, kan je steeds Toerisme Poperinge contacteren.

 

Lekker Westhoeks is open op zaterdag 15 september van 14 tot 20 uur, op zondag 16 september van 11 tot 20 uur. Toegang is gratis.

 

Uitgebreide programmatie, te proeven bieren, foodtrucks en streekproducenten vanaf 15 augustus op:

 

www.toerismepoperinge.be

 

 

**********************************************************************






>> Reageer (0)
27-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND IN OOSTENDE

 

Vrijdag 16 - zaterdag 17  en zondag 18 maart

Op de Hippodroom

 

10 JAAR CHAMPAGNEFESTIVAL

 

OOSTENDE

 

 

 

Het initiatief van de badplaatsen NIEUWPOORT, KOKSIJDE en DE PANNE om recent met een TRIOOTJE AAN DE WESTKUST uit te pakken, sloeg in als een bom.  “Het gaf ons inspiratie om de 10de editie van het CHAMPAGNEWEEKEND in OOSTENDE om te dopen tot een TRIOOTJE AAN DE MIDDENKUST, drie dagen lang genieten van Champagne in een decor als de hypodroom is een droom. Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 maart is Oostende zonder meer het centrum van Europa inzake culinair genieten met in de hoofdrol: CHAMPAGNE. Het triootje bestaat uit Proeven, Feesten en Genieten. Proeven van het uiterst culinaire en meest hoogstaande uit Vlaanderen en Frankrijk, Feesten omwille 10 jaar Jo AREND op het Champagneweekend en Genieten van de Kunst van Hannes Dhaese. Dat alles op een budgetvriendelijke wijze”, geeft voorzitter Bernard Vandamme mee bij de voorstelling van alweer een topevenement rond Champagne, getekend vzw CHAMPAGNEFESTIVAL.

 

 

CHAMPAGNEHUIZEN

 

 

Champagne l’Huiller Fontette

11 bis Rue de l’École, 10360 Fontette – FR


Champagne Peligri Christian Colombey-Les-Deux-Eglises

60 Route Nationale 19 52330 Colombey-Les-Deux-Eglises - FR

 

Champagne Marc Hennequière Avirey - Lingey

1 Route de Pargues 10340 Avirey - Lingey – FR

 

Champagne Philippe Moutardier Chèzy-sur-Marne

17 Place Lt Lehoucq Sap Feuillebois Chèzy-sur-Marne – FR

 

Champagne Camus-Sartore Villedommange

19 Rue de l’Aurore , 51390 Ville-Dommange – FR

 

Champagne Louis Dehu Venteuil

10 Boulevard Saint-Michel, 51480 Venteuil – FR

 

Champagne Vve Lanaud Avize

3, place Léon Bourgeois, 51190 Avize – FR

 

Champagne Marcel Vautrain Dizy

207 Route de Reims 51530 Dizy – FR

 

Champagne Henry David Heucq Fleury La Rivière

3 Rue de Romery, 51480 Fleury-la-Rivière– FR

 

Champagne Neret Vely Vauchamps

333 Rue des Sources, 51210 Vauchamps – FR

 

Champagne Dauby mère & fille Ay

22 Rue Jeanson, 51160 Ay – FR

 

Champagne Lejeune Del Hozanne Avenay Val D or

6 Allée du Mont Aigu, 51160 Avenay-Val-D’or – FR

 

Champagne Breton Fils Congy

12, rue Courte Pilate 51270 Congy – FR

 

Champagne Warnet-Debaets Montvoisin

Rue de l étang 13 51480 Montvoisin-Oeuilly - FR

 

Champagne Guilette Brest Monthelon

14 Rue Gaston Poittevin, 51530 Monthelon – FR

 

 

STANDHOUDERS

GASTRONOMIE & LIFESTYLE

 

 

 

Carino Jewels

Heikant 42 – Meerhout – +32 14 309 805

KLASSEVOL, duurzaam en van de hoogste kwaliteit. Voor de vrouw met oog voor detail en stijl

 

Hannes Dhaese sculpturen en schilderijen

Rubensplein – 8300 Knokke-Heist – + 32 495 74 09 26

Gek, leuk en origineel. Kunst met een knipoog! En heel betaalbaar. Geeft kleur aan je interieur.

 

Les Saveurs d Antan, gekend van kazen, tapenades en olijven. Elke zoetekauw vindt er zijn of haar gading.

 

Hansaeme Foie Gras

Ambachtelijk bedrijf sinds 1990 die dezelfde traditionele kweek- en productiemethode hanteert als in de Périgord;

 

Bakers Bro’s

Een jong en dynamisch bedrijf met lekkere aperitiefkoekjes voor bij de champagne. Verse truffels en verse boterwafeltjes;

 

J.Hin 16

Een nieuw artisanaal en West-Vlaamse topproduct met 16 kruiden. Een topper van formaat;

 

Garage Lotus – Thierry Verhiest

 

Vishandel Luk – Oesterbar

Delicatessen recht uit de zee

 

Modern Knight

Stijlvolle hemden, gilets, truien, dassen, enz.

www.modern-knight.be

 

Catering Insieme

 

Heerlijke wijnen

Geert Claeys & Mieke Willaert - Domaine La GONTARDE

1245 Quartier L'Obrieu

84820 Visan - France

+33 670 86 95 04

lagontarde@gmail.com

 

infrarood

Therapeutische healthmade infrarood cabines. Ontgiften uw lichaam en helpen tegen

medische klachten

 

 

PROGRAMMA

 

 

Vrijdag 16 maart – van 17 tot 22 u.

 

Doorlopende degustaties, catering en genieten van al het nieuwe tot 22 uur.

Live optreden

VIP receptie voor genodigden (enkel op uitnodiging) om 20.00 uur.

 

Zaterdag 18 maart – van 10 tot 22 u.

 

Ruilbeurs voor de capsuleverzamelaars tot 16u. Reservatie verplicht via nancy.cattrysse@telenet.be

Doorlopende degustaties en catering tot 22u.

Live muziek

 

Zondag 19 maart – van 9 tot 18 u.

 

Om 9 uur champagne ontbijt met live muziek door Jo Arend. Ontbijtbuffet inclusief 2 glazen champagne. Reservatie via nancy.cattrysse@telenet.be. Dit ontbijt is ten voordele van het Fonds Danick Minne.

 

Na het ontbijt zijn er doorlopende degustaties, catering en live muziek tot 18 uur.

 

INSIEME is de Food & Hospitality architect van elk project. Van traditioneel tot super trendy. Van een klassiek diner aan tafel tot een hippe walking dinner met live cooking. Ook voor het

champagnefestival verzorgen zijn het ontbijt op zondagmorgen.

 

 

 

 

CHAMPAGNEONTBIJT

Ten voordele FONDS DANICK MINNE

 

 

Op zondag is er om 9 uur een royaal Champagneontbijt ten voordele van het Fonds Danick Minne. Het ontbijt kost 25 euro inclusief 2 glazen champagne.

ENKEL OP RESERVATIE: nancy.cattrysse@telenet.be

 

 

FONDS DANICK MINNE

 

Het fonds DANICK MINNE is een open project waar iedereen welkom is. Aandacht en kansen voor de kinderen van Oostende. Danick Minne hierover: “Oostende is een stad met veel problemen op sociaal vlak. De inspanningen op nationaal en regionaal niveau komen vooral de middenklasse te goede. Het aantal kinderen dat geboren wordt in een kansarm gezin in Oostende is sterk gestegen. Uit de cijfers blijkt dat in Oostende 29,6 % van de kinderen geboren wordt in een kansarm gezin. Onze kuststad is daarmee koploper in Vlaanderen en het aantal steeg tussen 2010 en 2012 van 15,7 % naar 26,7 %. Deze tendens zet zich verder. Tussen 2013 van 27,4% naar 29,6%. Vijf jaar terug, startten wij met enkele geëngageerde Oostendenaars ons Fonds. Via dienstbetoon, ervaringen uit het beroepsleven en sociale contacten kwam spontaan een initiatief tot stand die, nu al bijna vijf jaar, met veel enthousiasme en inzet groeit. Bij de start hadden wij vooral aandacht voor de Oostendse kinderen in kansarme gezinnen. Stapsgewijs werden wij geconfronteerd met de diversiteit van de maatschappij en in het bijzonder onze stad. Oostende telt meer dan 170 nationaliteiten. In samenwerking met verschillende sociaal kindvriendelijke organisaties is ieder kind bij het Fonds welkom. Zo dragen wij ook bij, wat betreft integratie vanaf jonge leeftijd.

We organiseren evenementen te voordele van de Oostendse kinderen die niet dezelfde

mogelijkheden krijgen in vergelijking met andere leeftijdsgenoten. Met de opbrengst geven we hen iets terug. Ons streefdoel is 3 mooie evenementen per jaar. In 2017 zijn wij gestart met een nieuwe actie, inzameling van kinderkledij tot 12 jaar. Dit resulteerde in een overweldigend succes. Op vraag van de organisaties waar wij mee samenwerken, wordt de

inzameling en verdeling van de kledij, vanaf heden gespreid over het ganse jaar. De positieve reacties van de kinderen, de ouders en de organisaties geven ons steeds de

energie om te groeien in onze doelstellingen.”

 

 

ALVAST TOT KIJK OP HET

10de CHAMPAGNEWEEKEND OOSTENDE

 

 

Georges Keters

 







>> Reageer (0)
04-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS

 

Hotel PRINSENHOF in BRUGGE

 

Veelvuldig internationaal in de kijker

 

 

Het Brugse 4-sterrenhotel PRINSENHOF, hartje historische stad, werd ook in het voorbije jaar veelvuldig bedacht met niets dan lovende reviews. Het leverde het tophotel bij het wereld vermaarde TripAdvisor niet alleen niet alleen wereldwijde erkenning op, maar werd bekroond met de titels van zowel BESTE SERVICE in BELGIE als het MEEST ROMANTISCHE HOTEL in ons land. Meer nog, daarnaast kreeg het hotel een eervolle vermelding in diverse andere categorieën, met zilver in bij de BESTE KLEINE HOTELS in BELGIE, en een zevende plaats in de reeks MEEST ROMANTISCHE HOTELS in EUROPA. Voeg daarbij nog een verdienstelijke 20ste plaats op de lijst van de BESTE SERVICE in EUROPA en je weet meteen dat HOTEL PRINSENHOF tot de absolute top in ons land behoort.

 

Thierry & Katrien Lemahieu-Soenen, de eigenaars van het hotel, zijn uiteraard bijzonder blij met deze waardevolle erkenningen, een bevestiging van hun nooit afgeven en onverminderde inzet om het de klant zo aangenaam mogelijk te maken. Zo ontvingen ze eerder ook de titel van Trivago best 4 Star Hotel terwijl ze in de categorie Luxury Small Hotel de World Luxury Hotel Award mochten ontvangen.

TOPSERVICE- en KWALITEIT

De eigenaars blijven dan ook nooit bij de pakken zitten: “Het vergt veel inzet om elke dat de kwaliteit te leveren die onze gasten verdienen. Deze bekroningen zijn een mooie beloning voor al onze inspanningen. Ze geven ons de broodnodige motivatie om door te gaan na de tegenslagen die we in onze sector de jongste jaren te verwerken kregen. De awards bevestigen de service en de kwaliteit die we jaar na jaar nastreven. Geen van deze erkenningen was mogelijk zonder de voortdurende inzet en motivatie waarmee onze medewerkers en wijzelf elke dag aan de slag gaan”, stelt het echtpaar Thierry Lemahieu en Katrien Soenen.

TOPLUXE

Het is duidelijk, ook al ben je slechts een dag, een weekend of zo maar even op toeristisch bezoek in Brugge, laat je dan tijdens je verblijf op en top verwennen. En waar kan dat beter daar waar de Graven van Vlaanderen, Maria van Bourgondië en onder andere Filips II ooit geschiedenis schreven: in Hotel PRINSENHOF.

Elke kamer heeft zijn eigen identiteit. Opgetrokken in de traditionele stijl zorgen de kleurcombinaties van de stoffen voor een rustgevend gevoel. De kamer is voorzien van allerlei moderne snufjes, met alles er op en eraan. Het geheel van het hotel overspoelt je van meet af aan met rust.

Tot straks in Brugge – in Hotel Prinsenhof ?

 

 

 

HOTEL PRINSENHOF

Ontvangersstraat 9

8000 BRUGGE

050 34 26 90

gm@prinsenhof.com

www.prinsenhof.com

 

 

Georges Keters

 

 

 








>> Reageer (0)
31-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN IN NIEUWPOORT

SINT VALENTIN IN NIEUWPOORT

 

Ristorante da CLAUDIO

 

 

MENU SAN VALENTINO

 

Te genieten van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 februari

 

Antipasto

Amuse bouche

 

Carpaccio di pesce spada marinato agli agrumi

Carpaccio van zwaardvis, citrusmarinade

 

Lasagna ai funghi di bosco e tartufo nero

Lasagna bospaddenstoelen en zwarte truffel

 

Coda di rospo, crosta di noci e caffé, pure di bietola rossa

Zeeduivel in notenkorst en koffie, puree van rode biet

 

Meringa al mascarpone e frutti rossi

Meringue, mascarpone, coulis van rode vruchten

 

Menu: 70 euro   (exclusief dranken)

 

 

Ristorante da Claudio

Marktstraat 19

8620 Nieuwpoort

058 24 33 74

www.ristorantedaclaudio.be

 

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE

 

VOUVRAY WIJNEN

VERWENNEN

VALENTTIJN IN MIDDELKERKE

 

Bubbels met Valentijn

Een romantische nacht op een waterbed, een nacht vol mysterie in een spookkasteel, een leuk dinner-dance etentje in een romantisch kelderrestaurant, een droomnacht met Champagne ontbijt of beleef je eerste huwelijksnacht opnieuw, dit keer in een duikboot. Men kan het zo gek niet bedenken of Valentijn legt zijn liefdesmantel over de tortelduifjes, over jong en minder jong. Overgoten met heerlijk parelende bubbels, zonder meer het einde.

Woensdag 14 februari is het Feest van de Verliefden en wordt steeds ingevuld met aangename verrassingen, geurige bloemen, fijne geschenken en romantische etentjes. Het was ooit anders. We hebben die liefderijke feestdag te danken aan paus Gelasius I die in 496 de datum van 14 februari uitriep tot de Dag van de Sint Valentijn. De legende wil dat bisschop Valentijn een verzoek kreeg van een jong paar om te huwen. Probleem, de man was een heiden, de vrouw christen. Bisschop Valentijn stelde de liefde boven de wetten van Keizer Claudius, die zich hiermee beledigd voelde. Hij liet Valentijn arresteren, waarna hij gemarteld en tenslotte onthoofd werd. Dit gebeurde op 14 februari.

CHAMPAGNE PREVOTEAU-PERRIER

En ja, Valentijn dat is een dag vol parelende bubbels. Een van de toppers dit jaar is Champagne Prévoteau-Perrier, dat niet alleen de Prix d’Excellence 2017 binnenhaalde, maar tegelijk de Rosé verkozen zag door de Hotelschool Ter Duinen Koksijde om hun 70ste verjaardag te vieren. Intussen liggen de oogsten van 2013 en 2014 nog in de kelder, maar mogen zeer binnenkort op de markt verwacht worden. We kijken er alvast reikhalzend naar uit. De glazen staan klaar. Meer info: www.champagneprevoteau-perrier.fr

 

VOUVRAY WIJNEN & LADYCHEFS

 

Nieuwe bondgenoten van Valentijn dit jaar zijn de Vouvray wijnen. Alain Bloeykens, ’s lands wijnkenner bij uitstek, verklaart: “Niet schrikken als u bij de Valentijnsmenu’s in heel wat restaurants – inzonder bij flink wat Lady Chefs – verschillende Vouvray wijnen ziet opduiken, die het menu begeleiden. Hoe het komt? Vouvray, nabij Tours in het hartje van de Loirevallei, kan zowel geschonken worden als aperitief (mousserend), visbereidingen (droog wit), oosterse gerechten (halfdroog) en tal van desserten (zoet). In onze regio liggen de Vouvray wijnen alvast te koelen in de restaurants La Tulipe in Middelkerke en Kapelle in Sint-Pieters-Kapelle.”

 

WIJN MET VIER GEZICHTEN

Het hoeft geen betoog, Vouvray wordt wel een de wijn met vier verschillende gezichten genoemd. Weinig wijnen zijn zo verschillend als deze uit de regio Vouvray.

 

Alain Bloeykens, met de LadyChefs recent op stap in de Loire en samen te gast in de kelders van wijnproducent Vouvray vertelt: “Vouvray staat voor 2.200 ha wijngaarden ten oosten van de stad Tours in de Loirevallei. De wijnen die er geproduceerd worden zijn alles wit, maar verwerkt in vier verschillende stijlen: Mousserend, Droog Wit, Halfdroog en Zoet Wit. Bovendien allemaal gemaakt van dezelfde Chenin Blanc druif. Dit gedijt perfect op de hellingen van de rivier. De ruim 160 producenten maken gemiddeld zo’n 14,7 miljoen flessen Vouvraywijn per jaar en – hoeft het niet te verwonderen – daarvan is ons land een der grootste afnemers. U stelt de vraag, één appellatie in vier verschillende gedaantes? Ideeal voor flink wat restaurants die jaar in het kader van hun VALENTIJNSMENU met VOUVRAY aan de slag gaan. Zaliger kan haast niet.”

 

2 KOPPELS GRATIS AAN TAFEL MET VOUVRAY

 

Valentijn richt zijn pijlen dit jaar niet alleen op de verliefden, maar zet heel wat restaurants op het romantische spoor. Champagne is hier dan ook de grote winnaar. Enkele anderen trekken de kaart van de Vouvray wijnen, de grote sterkhouder van de Loire. Mits wat geluk, kunnen twee koppels straks gratis tafelen in een van deze restaurants.

Wijnspecialist Alain Bloeykens, in de zomer onder ander organisator van Bubbels aan Zee op het Epernayplein, en Vouvray Wijnen schenken alvast twee maal twee Valentijnsmenu’s weg aan wie tegen

 

zaterdag 10 februari gewoon een mailtje stuurt  naar: Alain.Bloeykens@vinopres.com

met melding: Valentijn & Vouvray

 

Een onschuldige hand trekt twee winnaars, goed voor elk twee Valentijnsmenu’s te genieten in de deelnemende Middelkerkse restaurants La Tulipe, Leopoldlaan 81 of restaurant Kapelle, Diksmuidestraat 68 in het landelijke en pittoreske Sint-Pieters-Kappelle. Hier liggen de Vouvray wijnen alvast te koelen. De winnaars worden persoonlijk via mail verwittigd door Alain Bloeykens.

Even voorproeven ?

 

 

Valentijnsmenu

Restaurant LA TULIPE

 

Hartlustige aperitiefhapjes

Vouvray Méthode Traditionelle Extra Brut Alain Robert

 

Slaatje van lauw gerookte kwartel met hazelnootdressing

Vouvray Demi-Sec Carpe Diem 2016 Alain Robert

 

Cappuccino van ossenstaart met kruidenflensje

 

Ragout van kreeft met gebakken griet filet in spekroom

Clos de Lanterne Vouvray Sec 2015 Benoit Gautier

 

Het Sint-Valentijns nagerecht

Clos de Nouys Vouvray Moelleux 2011 Pierre Chainer

 

Menu:  65 euro

Menu all-in: 90 euro (aperitief,  wijnen, water en koffie)

 

Reservatie aanbevolen: 059 30 53 40

 

 

 

Valentijnsmenu

Restaurant KAPELLE

 

Te genieten van vrijdag 9 februari tot en met 8 maart 2018

Hapjes van de Chef

 

Scampi van het Huis

Of

Gebakken Sint-Jacobsvruchten, chorizo en parelcouscous

Of

Rundscarpaccio wit-blauw, parmezaan en sésame

Of

Gebakken eendenlever, appel en Luikse stroop

°°°°°°°°°

Knolseldervelouté, gerookte paling, broodcroutons en groene kruiden

°°°°°°°°°

Gegrilde filet mignon Limousin, seizoensslaatje

Of

Eendenborst, quinoa, gerookt spek en amandelen

Of

Gebakken slibtongen Meunière, seizoensslaatje

Of

Op vel gebakken kabeljauw, garnaalroom en fijne groentjes

°°°°°°°°

Nagerecht

 

WIJNEN

Domaine Des Aubuisières Cuvée de Silex – Vouvray – Bernard Fouquet – Chenin Blanc – Loire

Domaine Pré Baron Renaissance Touraine Rouge – Pinot Noir – Cabarnet Franc – Malbec – Loire

Clos de Nouys – Vouvray moelleux – Pierre Chainer – Chenin Blanc – Loire

 

Het menu is voor het volledige gezelschap

 

Menu: 48 euro

Menu all in : 70 euro (aperitief van het huis, wijnen, water en koffie)

Reservatie aanbevolen:  059 27 84 34 en 0476 69 43 12

 

 

Hoe dan ook: wil je mee aan tafel, mail naar

Alain.Bloeykens@vinopres.be

 

 

ALVAST HAPPY VALENTIJN !!!!!!!

 

 

Georges Keters

 


 










>> Reageer (0)
23-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN 2018

Romantiek aan boord van

Zeilschip MERCATOR

 

 

Wat is er romantischer dan met uw geliefde VALENTIJN te vieren op een zeilschip?

 

Het historisch zeilschip de MERCATOR is dan ook de ideale locatie om op vrijdag 9 februari om 19.30 u., zaterdag 10 februari om 19.30 uur en zondag 11 februari om 12.30 u. te genieten van een uitzonderlijk

 

VALENTIJNSMENU

 

Liefdevolle bubbels met trio van hapjes

 

Halve kreeft Belle Vue, cupido’s slaatje

 

Kruidig soepje van butternut, pompoenpitten en lichte curry

 

Stoofpotje van everzwijn, knolgroente en kroktjes

 

Nagerecht Amour Vrai

 

Mokka met in huis gemaakte versnaperingen

 

Prijs: 69 euro per persooon – inclusief wijnen en water

 

Reservatie: 0494 514 335 of mail: zeilschip.mercator@telenet.be

 

Tot straks op de MERCATOR



 






>> Reageer (0)
02-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOPSCHEUTEN IN POPERINGE

Lekkerbekken:

noteer alvast de maand MAART 2018 in je culinaire agenda

 

HOPSCHEUTEN VOOR

FIJNPROEVERS

 in

 POPERINGE

 

Lekkerbekken en fijnproevers weten het beslist al: de maand MAART is traditioneel DE lekkerste maand in POPERINGE en omgeving. Niet moeilijk als men weet dat deze hoofdstad van de HOP een maand lang de hopscheuten op tafel zet. De delicatesse is te genieten in de bijzonderste restaurants en eethuizen. Naast het savoureren van deze lekkernij zijn er ook nog CULINAIRE ATELIERS en de HOPPESCHEUTENHAPPENINGEN, met medewerking van de vzw Keurbroerderschap De Witte Ranke, in zijn totaliteit ondersteund door TOERISME POPERINGE.

 

MAAND VAN DE HOPSCHEUTEN

Poperinge is zonder meer de hoofdstad van de hop, dé specialiteit van de regio. De unieke smaken van de hop in de vele streekbieren en de diverse gerechten spreken voor zich. Laat je dus straks in maart tot in je diepste vezels verwennen met de hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant. Zorgvuldig met de hand geplukt wordt deze delicatesse kraakvers geleverd aan onderstaande restaurants. De respectievelijke Chefs zorgen voor succulente schotels.

 

 

MANOIR OGYGIA

Romantische zielen weten dit unieke charmehotel te waarderen. Unieke kamers in een onvergelijkbaar geheel. Chef Kris en gastvrouw Carmen bezorgen u in het kasteelrestaurant een onvergetelijke avond. Charme troef.

Veurnestraat 108

8970 Poperinge

057 33 88 38

info@ogygia.be

www.ogygia.be

Elke dag Avonddiner, uitgezonderd zondag. Kleine groepjes ook mogelijk op de middag.

 

HOTEL-RESTAURANT CALLECANES

Chef Kurt en gastvrouw Nancy maken er eer erezaak van om in een ideale sfeer heerlijke streekspecialiteiten op tafel te zetten. Hedendaagse gastronomie in huiselijke sfeer.

Callicannesweg 12

8978 Watou

057 38 88 08

info-reservatie@hotel-callecanes.be

www.hotel-callecanes.be

Open op maandag, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, vrijdag, zaterdagavond en zondag.

 

’t HOMMELHOF

Trefpunt voor de liefhebbers van onovertroffen bierkeuken. Hier zwaait Chef Stefaan al meer dan dertig jaar de scepter en laat je steevast genieten van niets dan lekkers. Topadres.

Watouplein 17

8978 Watou

057 38 80 24

info@hommelhof.be

www.hommelhof.be

Open op maandagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag.

 

 

HOTEL-RESTAURANT AMFORA

Familiehotel waar het team met Nancy, Dominique en Glenn in het met een nieuwe look voorziene restaurant het beste uit de streek op tafel zet. Probeer alvast de Amforaburger.

Grote Markt 36

8970 Poperinge

057 33 94 05

info@hotelamfora.be

www.hotelamfora.be

 

Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

’T BLAUWERSHUYS

Sfeervol restaurant waar Dirk en Etchel je graag verwennen met gastronomische hoogstandjes, steeds ingevuld volgens de seizoenen. Diverse seizoenssuggesties.

Hoge Noenweg 3

8970 Poperinge

057 36 46 11

info@tblauwershuys.be

www.tblauwershuys.be

Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdagavond en zondagmiddag.

 

FLOU’S

Trek in een culinaire familiefeestje, smullen met vrienden of een tête à tête, Chef Bart schuift u zonder meer kwaliteitsvolle schotels voor. Bruine kroeg en gezellig eetkaffee.

Ieperstraat 169

8970 Poperinge

057 33 38 33

BartDuflou@telenet.be

www.flouseetenpraatkaffee.be

Open op maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdagavond en zondag.

 

HOTEL-RESTAURANT DE LA PAIX

Hartje Poperinge zorgen Koen en Linda hier graag voor streekgebonden topkwaliteit. Bij goed weer kan er ook buiten in de fraaie tuin getafeld worden.

Grote Markt 20

8970 Poperinge

057 33 95 78

info@hoteldelapaix.be

www.hoteldelapaix.be

Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

PEGASUS

Gastronomie op hoog niveau, daar staat Chef Bert elke dag voor. Een meester in bereidingen met hopscheuten. Gastvrouw Inge zorgt voor een vlekkeloze ontvangst. Pure culinaire verwenning is hier de grote troef.

Guido Gezellestraat 7

8970 Poperinge

057 33 57 25

info@pegasusrestaurant.be

www.pegasusrestaurant.be

Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

 

PATERSTAFEL

Lekker tafelen is hier steeds weer aan de orde. Frank en Danielle blijven bij de basis en doen u watertanden naar gerechtjes van vroeger. Mis het Hopscheutenmenu niet.

Watouplein 14

8978 Watou

0498 59 84 85

depaterstafel@gmail.com

www.depaterstafel.eu

Open op maandag, donderdagavond, vrijdag, zaterdag en zondag.

 

EEN HUIS TUSSEN DAG EN MORGEN

Katelijne en Hans bouwden in een paar jaar tijd hun restaurant uit tot een topper, hartje Watou. Liefhebbers van plukverse schaal- en schelpdieren zijn hier aan het feest.

Watouplein 15

8978 Watou

057 38 88 24

Hansdebock74@hotmail.com

www.eenhuistussendagenmorgen.be

Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

 

PASSAGE

Seizoensgebonden gerechten, dagverse vis of stevige vleesschotels, opgediend in een in loungestijl uitgewerkt restaurant, dat is het knappe werk van gastvrouw Fabienne.

Veurnestraat 11

8970 Poperinge

057 36 42 62

info@food-drinks.be

www.food-drinks.be

Open op vrijdag, zaterdag en zondag.

 

POP-UP DE ST-NICOLAS-KRING

In het voormalig Gasthof De Kring pakt 2-sterrenchef Franky (St-Nicolas), geflankeerd door Sandra, Michael en Marieke, uit met streekgerechten, voornamelijk met hopscheuten.

Burgemeester Bertenplein 7

8970 Poperinge

057 20 06 22

info@hostellerie-stnicolas.com

www.hostellerie-stnicolas.com

Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 9 februari en 31 maart 2018.

 

TERMINUS

Restaurant dat dweept met verse streekproducten en geen aanslag op je beurs pleegt. Pieter is topsommelier en in de keuken tovert LadyChef Kathleen het beste uit de oven.

Callincannesweg 16

8978 Watou

057 38 80 87

057 37 51 57

info@restaurantterminus.be

www.restaurantterminus.be

Elke dag open.

 

 

CULINAIRE ATELIERS

Op 3, 10, 17 en 24 maart neemt gids Stefaan je mee doorheen de smaken van de Westhoek en trekt van de boerderij naar het restaurant met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren. Deelnemen kan tegen de prijs van 75 euro, inbegrepen bezoeken, menu, drank en gids. Vooraf inschrijven noodzakelijk: www.hopscheuten.be

 

HOPSCHEUTEN-HAPPENING

Wil je weten hoe hopscheuten geteeld worden? Maak dan op 17, 18, 22 of 24 maart kennis met de Hopscheuten-Happening. De vzw Keurbroerderschap De Witte Ranke nodigt je voor de 20ste keer uit voor een dagje uit bij de hopboer, op restaurant en in de brouwerij. Deelnemen kan mits vooraf in schrijven bij www.hopscheuten.be

 

Met de medewerking van

TOERISME POPERINGE

 

 

Georges Keters

 

 

 










>> Reageer (0)
25-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOERISTISCH PRIMEUR IN BELGIE

VR ESCAPE ROOM

Toeristische Primeur voor België

 

Viceminister-president Bart Tommelein

&

Burgemeester Middelkerke Janna Rommel-Opstaele

 

Redden de wereld van meteorieten

 

MIDDELKERKE – We kunnen met een gerust hart het jaar 2018 tegemoet. Viceminister-president van de Vlaamse regering Bart Tommelein en burgemeester Janna Rommel-Opstaele redden zopas via Space Station Tiberia in een VR-ervaring (virtual reality) de wereld van totale verwoesting. Het gloednieuwe superspeeltje op het domein van De Kegel X-Treme is uniek in België.

 

De familie Danny Boudaer-Linda Mertens, Jeffy en Kristof zijn nooit om een stunt verlegen. Bij de uitbouw van bowling De Kegel groeide het domein aan de Westendelaan 98 intussen uit met een karting, een indoor minigolf, een laser shooting, House of Riddles en een Dinopark. Vandaag komt daar een VR Escape Room bij, zeg maar Space Station Tiberia, indoor spel waarin gevraagd wordt de virtuele wereld te redden. Danny Boudaer legt uit: “Het spel sluit volledig aan bij een escape room ervaring, maar dan in een volledig virtuele wereld. Terwijl het merendeel van de VR-ervaringen slecht een paar tot tien minuten duren en op één persoon is gericht, pakken we uit met een ervaring die uniek is in ons land. Men speelt met meerdere personen die, ondergedompeld in virtual reality, moeten samenwerken. Het spel duurt een half uur tot 45 min. De jeugd is er gek van. We ontdekten dit spel op de internationale game beurs in Berlijn en installeerden het als primeur in België.”


SPACE STATION TIBERIA 2999

Jeffy Boudaer, doorgewinterd in games en aanverwanten, vat het kort samen: “Hoe het werkt? We belanden in het jaar 2999 en er is constante dreiging van meteorieten rond onze aarde. Space Station Tiberia is een van de ruimtestations die deze meteorieten moet vernietigen voor ze de aarde raken. Een reuze meteoor is op komst. Helaas, Space Station Tiberia is flink beschadigd. De spelers dienen het volledige netwerk te herstellen, terug online te krijgen en ook de laser binnen de tijd te repareren, in een poging de wereld te redden van totale verwoesting. We spelen met 2 tot 4 spelers. Elkeen krijgt een VR-bril en rugzakje om volledig de hele ruimte te kunnen benutten. Ze kunnen vlot met mekaar communiceren. In het spel zijn de spelers te zien als een 3D avatar, zodat de kans op elkaar te botsen zeer klein is.”


POLITICI REDDEN DE WERELD

Gamers vinden het spel de max. De wereld redden is iets waar we met zijn allen naar streven. Zo ook politici. Met de viceminister-president Bart Tommelein, met onder andere Energie onder zijn bevoegdheid, kon de familie Boudaer zich op IT- vlak geen betere ambassadeur voorstellen. Geflankeerd door burgemeester Janna Rommel-Opstaele en de raadsleden Franky Annys en Mario Declerck, voelde de minister zich veilig. Zij namen het op tegen het team van schepen van Sport Johnny Devey, Jeffy Boudaer en Luc Braem. Deze astronauten werden de ruimte ingestuurd en slaagden er uiteindelijk in om de wereld effectief te redden. Minister Bart Tommelein stelde nooit voor meer hetere vuren te hebben gestaan. Voor burgemeester Janna Rommel-Opstaele was dit een fluitje van een cent. “We kregen het op momenten heel warm, maar we hebben al heel wat andere hetere kolen uit het vuur gehaald”, lachte ze graag weg.


Hoe dan ook, Space Station Tiberia wordt een topper. Linda Boudaer-Mertens: “Daar zijn we van overtuigd. De belangstelling is intussen al groot. Vooraf inschrijven voor deelname (25 euro per persoon) is dat ook de boodschap.”


 

DE KEGEL X-TREME


Familie Danny & Linda Boudaer-Mertens

Westendelaan 98

8430 MIDDELKERKE

059 44 79 81

Bowlingdekegel@telenet.be

www.bowlingdekegel.be

 

 

 

 

Op de foto’s

1.  Kristof – Linda – Jeffy en Danny Boudaer.

2.  Focus TV & burgemeester Janna Rommel-Opstaele

3.  Fous TV & minister Bart Tommelein

4.  Schepen Johnny Devey en Luc Braem

5.  Burgemeester Janna Rommel-Opstaele en Franky Annys

6.  Franky Annys, minister Bart Tommelein en Mario Declerck

7.  Jeffey Boudaer, Mario Declerck, minister Bart Tommelein, schepen Johnny Devey en burgemeester Janna Rommel-Opstaele; gehurkt: Franky Annys, Luc Braem en Danny Boudaer.

 


Tekst & Foto’s: Georges Keters

 

 

 
















>> Reageer (0)
10-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE BROUWERIJ AAN ZEE - IN MIDDELKERKE

 

Opnieuw brouwerij in Middelkerke

 

Jus de Mer,

blondje met karakter en body

 

MIDDELKERKE -  “Brouwerij Jus de Mer is niet alleen een prachtige naam, maar schenkt onze gemeente voor het eerst in decennia een eigen brouwerij. Met dank aan het duo Bart Mortier en Alexander Verlinde. Bier met passie gebrouwen, smaakt dubbel zo goed”, stelde burgemeester Janna Rommel-Opstaele, waarna ze in gezelschap van de brouwers het licht op groen zette voor een gezellige openingsavond.

 

Gepassioneerd door bier, vonden Bart Mortier en Alexander Verlinde vonden mekaar in oktober 2014. Hun beider liefde voor het edele gerstenat leidde hen naar veel nachtelijke uurtjes, op zoek naar de juiste formule om een exclusief biertje te brouwen. Drie jaar werd volop geëxperimenteerd in hun garage. Gevolg, alras werd een eerste brouwsel, goed voor 20 liter, goed bevonden. “We werkten er zo goed als elke vrije dag aan, tot we 100% tevreden waren. We houden de traditie van artisanaal brouwen hoog, waarbij kwaliteit op de allereerste plaats komt. Alleen op die manier kunnen we naar het beste toewerken. Het is het werk van veelvuldig proeven, aanpassen, testen en steeds maar verbeteren”, geeft Alexander Verlinde, geflankeerd door co-brouwer Bart Mortier, mee aan de talrijk opgekomen bierliefhebbers die zich de Jus de Mer graag lieten smaken. De hapjes van ’t Koncept, getekend Tom Lingier en zijn team,  zorgden voor een compleet gastronomisch festijn.

 

EIGEN BROUWERIJ

Bart Mortier en Alexander Verlinde zagen meteen dat hun Jus de Mer – intussen in primeur te proeven in  Bierhuis Toogoloog bij Jurgen Denolf en Sabine Dujardin – een absolute meevaller werd. “We dachten verder en na veel wikken en wegen keken we uit naar een geschikte locatie om het grootschaliger aan te pakken. We kwamen op spoor dat op de wijk Krokodil de voormalige gebouwen van de Brouwerij Lion d’Or van de familie Logier te koop stond. Met de eigenaars, Achille Harteel en Christiane Logier (de laatste brouwer die de deuren sloot in 1974), kwamen we tot een akkoord. We verbouwden de zaak en voegden er achteraan een nieuwe loods aan toe, goed voor een spiksplinternieuwe brouw- en bottelinginstallatie. En zie, vandaag staan we in een moderne infrastructuur, midden een flink stuk geschiedenis. We zijn er blij mee en hopen ons gamma nog verder uit te breiden. Momenteel werken we aan een donkere variant van de Jus de Mer”, aldus Bart Mortier en Alexander Verlinde.

 

BUITEN DE GRENZEN

Hoe dan ook het duo laat er geen gras over groeien. Ze hebben alvast hun start niet gemist. Bierliefhebbers zijn het er over eens dat het eerste biertje, de tripel van Jus de Mer, een topper is. Het fruitige blondje is een biertje va hoge gisting met mooie helderheid, goed doordrinkbaar met eigen karakter, mooi in balans en voldoende body. Vertegenwoordiger Wim Landuyt: “We maken ons sterk dat alle producten van Jus de Mer straks overal te bekomen zijn. Ja, we lonken ook naar het buitenland. We willen met Jus de Mer onze gemeente Middelkerke alle eer aandoen en de fijnproevers en bierliefhebbers laten genieten van dat moois dat Bart en Alexander uit hun brouwerij toveren. De biertjes kunnen afgehaald worden op de brouwerij aan de Westendelaan 142a op de wijk Krokodil in Middelkerke, en worden op bestelling thuis afgeleverd.”

 

ERFGOED

De uitbouw van de nieuwe brouwerij zet een stuk Middelkerkse erfgoed in de kijker. Het begon allemaal eind de 19de eeuw. De populaire en eerbare broers August en Louis Logier waren actief in de steenbakkerij Logier in de Koussestraat. August was een volksvriend en schopte het tot burgemeester (1920-1929), Louis, evenzo een graag geziene figuur en voornaam burger, steevast aangesproken met Meneire Louis, zag met de komst van het kusttoerisme meer brood in de opbouw van een brouwerij en vestigde zich met de Brasserie Le Lion d’Or op de plaats waar vandaag Jus de Mer is uitgebouwd. Hij deed het uitstekend en werd groot grondbezitter. Hij zorgde naderhand voor de verbinding van Westendelaan (toen nog Nieuwpoortsesteenweg) met de Leopoldlaan, wat ons de Louis Logierlaan opleverde.

Na de Eerste Wereldoorlog kwam zoon Julien in de zaak, die de zaak verder uitbouwde naar alle dranken, met bier, wijnen, likeuren en Champagnes als speerpunten. Na de dood van Julien in 1953, nam zijn dochter Christiane Logier, samen met haar echtgenoot Achille Harteel de zaak in handen. In 1974 sloten zij de deuren na overname door de Oostendse groothandel Safco. Het einde van de brouwerij op de wijk Krokodil. Precies 37 jaar later herrijst de brouwerij uit de geschiedenis. Met dank aan Bart Mortier en Alexander Verlinde.

Brouwerij Jus de Mer, hoek Louis Logierlaan en Westendelaan, 8430 Middelkerke. Meer info: www.jusdemer.be

 

Georges Keters

 

Foto’s: Luc Cassiman & Georges Keters

 

 
















>> Reageer (0)
28-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horeca floreert in Westende

 

 

Fotograaf en verpleger uit Gent ruilen job voor

wijn en tapa-bar in Westende

 

“VecINO is een uitdaging”

 

Je bent jong en je wilt wat. Voor Maxim De Clercq (23) en Michiel Van Cauwenberghe (26), respectievelijk professioneel fotograaf en ziekenhuisverpleger, een zekerheid. Tot voor een anderhalve maand waren ze in Gent nog volop beroepsmatig actief. Vandaag zijn ze de jonge en dynamische uitbaters van de charmante wijn- en tapasbar VecINO, aan de Henri Jasparlaan 3 in Westende-Dorp.

 

 

Wie zes maand terug aan het toen nog in Gent wonende duo, zou hebben voorgesteld hebben om hun job te laten voor wat het was en samen te kiezen voor het opbouwen van een eigen horecazaak, zou men niet alleen ontoerekeningsvatbaar hebben verklaard, maar meteen verwezen hebben naar een psychiatrische instelling. Niets is echter minder waar. Maxim De Clercq vertelt: “Toen VecINO, wijn- en tapasbar gelegen rechtover restaurant De Lanteirne, zaak van mijn ouders, vrij kwam te staan, ging bij mij en mijn partner Michiel een lichtje branden. Zou dat misschien iets voor ons kunnen zijn. We zijn allebei sociaal ingesteld, maken graag mensen gelukkig – hij met mensen goed te verzorgen, ikzelf met het produceren van leuke familie- en productiefoto’s – en zijn niet vies van hard werken. Bovendien hadden we beiden zeer onregelmatige werkuren, zodat een sprong naar de horeca ons dagdagelijks samen op de werkvloer zou brengen. Na grondige studie en overleg hakten we de knoop door: we wagen het er op. We zijn nu bijna twee maand bezig en we zijn gelukkiger dan ooit. VecINO is voor ons een uitdaging.”

UNIEK IN DE REGIO

Maxim De Clercq en Michiel Van Cauwenberghe zijn intussen flink op elkaar ingespeeld in hun nieuwe werkkring. “De verhuis uit Gent hebben we goed verwerkt. Het feit dat Maxim hier in Westende goed gekend is, maakt het wat makkelijker. Feit is dat we kozen voor een gemoedelijk concept – het is geen effectief restaurant – waar een knabbel en babbel centraal staan. Bij een goed glas en een hapje – klaargestoomd door onze huiskok Alain – kan men volledig tot rust komen. Het sociale contact is voor ons primordiaal. Wij hoeven alleen maar te zorgen dat de bezoekers content VecINO verlaten”, stelt Michiel Van Cauwenberghe.

WIJN & TAPA’S BAR

VecINO is niet alleen uniek in de regio, het weet de bezoekers te verwennen tot in de diepste vezels. Maxim en Michiel kozen bewust om de bediening zeer sociaal te houden. Zo hebben ze diverse wereldwijnen per glas in petto en schuiven graat wat hartigs op tafel. De passie in de keuken laten ze over aan chef Alain die met klassiekers uit de Belgische en Franse keuken de lekkerbekken weet te veroveren. In het glas vindt men verder een ruim assortiment bieren die de gerechtjes vlot vergezeld. Maxim en Michiel: “Ons motto is en blijft Share the Food, kies wanneer en hoeveel je wilt en laat het gezelschap genieten. Dat kan gaan van een brede reeks hartige hapjes met wraps, garnaalbolletjes, gerookte zalm op toast, mergpijpjes, broodje of een portie ribbetjes, een stuuteplanke of een slaatje naar keus. En dat alles, doorlopend van 17 tot 01 uur.”

En ja, op dinsdag en woensdag wordt gerust. Of hoe een carrière switch in gunstige zin snel kan veranderen. Maxim en Michiel zijn er alvast dit tevreden mee.

 

 

VecINO

 

Maxim De Clercq & Michiel Van Cauwenberghe

Henri Jasparlaan 3

8434 Westende

058 59 38 46

info@vecino.be

www.vecino.be

Open van 17 uur – keuken open tot 01 uur

Gesloten op dinsdag en woensdag

 

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
26-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTEL OP DE GRENS VLAAMS & WAALS BRABANT

 

 

Jongste parel van Martin’s Hotels groep:

 

MARTIN’S RED in Tubeke

 

Wie houdt van originaliteit, rust, relax, ontspanning, sport, een  lekkere tafel en modern comfort in een exclusieve groene omgeving, tegelijk weg van alle drukte en toch dicht bij speerpunten voor totaal vermaak, vindt ruim zijn gading in Martin’s Red, de nieuwste parel van de Martin’s Hotel groep. Te genieten de rand van Vlaams- en Waals Brabant.

 

Meer nog, sportievelingen onder de rustzoekers kunnen zich in de handen wrijven. MARTIN’S RED is immers het epicentrum voor de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) waar de Rode Duivels en de Red Flames hun jongste successen voorbereiden. De kans dat u de Jan Vertonghen, Thibaut Courtois, Dries Mertens, de broertjes Hazard of Justien Odeur, Aline Zeler of Tessa Wullaert tegen het lijf loopt is niet denkbeeldig. Meer nog, heel wat ploegen en buitenlands teams kiezen graag voor deze sporttempel om er naast seminaries ook oefensessies op de agenda te plaatsen.

GEZINSVAKANTIE

Maar er is nog veel meer te beleven in MARTIN’S RED. De individuele bezoeker, al dan niet in familieverband, op zoek naar een los en aangenaam verblijf, voelt zich hier meteen thuis. De sportaccommodatie, inclusief fitness ruimte, staat open voor iedereen zodat, naast relax en uitbuiken, ook wat aan de persoonlijke conditie kan worden gedaan. “Maar dat is helemaal geen must, onze klanten worden meteen gedompeld in een sfeer van gemoedelijkheid. Waar niets moet en alles mag. Al van bij de opening van hotel, nu zowat een jaar geleden, was het meteen duidelijk, jonge gezinnen met kinderen voelen zich hier direct thuis en amuseren zich rot. Na een dagje proeven van wat gestoei en sporten wacht in de The Red’s Bar & Snack een lekkere hap of een heerlijke grillbereiding”, stelt general manager Ozgur Demir.

Het staat als een paal boven water dat families met jonge snaken zich hier de koning te rijk zullen voelen. Mogelijks lopen ze hun sportidolen tegen het lijf,  ze slapen in ieder geval in een voetbal gepersonalizeerde kamer en wachten alle mogelijke sportactiviteiten hen op. Voorwaar, een niet onaardig geschenk om een jarig sportieveling te vergasten met een verblijf in MARTIN’S RED, en tegelijk te genieten van een lekkere tafel om blij gemutst terug huiswaarts te keren.

TOPHOTEL

MARTIN’S RED telt 79 kamers, voor 2 en 4 personen, speciaal voor families en sportgroepen, en drie suites. Tarief: vanaf 100 euro per nacht.

Het hotel beschikt over diverse zalen voor seminaries, bestemd voor elk doeleind. General manager Ozgur Demir: “Dit kan gaan over sportieve meetings, besprekingen of algemene vergaderingen van firma’s, sportverenigingen, vennootschappen of directiebijeenkomsten. Onze ruime lobby staat daarenboven ook open voor feestelijke cocktails, walking dinners, productvoorstellingen en onder andere uitgebreide recepties.”

GASTRONOMIE

Wie denkt dat MARTIN’S RED inzake gastronomie zich beperkt tot sportmaaltijden, slaat de bal (sic) mis. Het restaurant, The Red’s Sport Bar & Grill, biedt een uitstekende kaart, aangepast aan de seizoenen. Chefkok Stéphane Pivato is formeel: “Hier komen alleen verse producten op tafel en, als het enigszins kan, graag streekproducten. We kiezen voor een gezonde en evenwichtige voeding. Samen met onze brigade streven we naar kwaliteit en zijn pas tevreden als de klant, hetzij sportman, familie of zakenman tevreden is. Onze kaart wordt om de haverklap aangepast aan de markt.”

En of Chefkok Stéphane Pivato gelijk heeft. Wat dacht je van een heerlijke Entrecôte Limousin op de grill? Of een aan tafel bereid rundtartaar ? Liever iets exotisch? Friet of pasta ? Alles naar keus. Dat allemaal aan democratische prijzen.

SPA PARADIJS

Wie het helemaal begrepen heeft op een sportief verblijf, wordt verwent tot in de diepste vezels. Naast de zes voetbalterreinen, waarvan drie met kunstgras, wacht een beach soccer terrein, een massagezaal en een gigantische gym- en fitnesszaal, die toegankelijk is voor alle hotelgasten. Voeg daarbij de sauna en hamman en je SPA-verblijf in MARTIN’S RED kan niet meer stuk.

Geen wonder dat de Rode Duivels en onze topsporters er graag hun wedstrijden voorbereiden. Bondscoach Roberto Martinez houdt in het auditorium (goed voor 160 zitjes) steevast zijn persconferenties. Hij verzamelt zijn spelers graag in een van de vijf vergaderzalen en twee lounges – die luisteren naar de plaatsen waar voetballend België zich in de geschiedenis wist te onderscheiden: Antwerpen 1920, Mexico 1986, Italië 1980, Mexico 1986. Op naar het WK in Rusland 2018.

 

Hoe dan ook, MARTIN’S HOTEL is een hotel waar iedereen zich thuis voelt: zakenman, sportman, families, gezinnen en allen die de batterijen even willen opladen. Ideaal in tijden waar stress de scepter zwaait.

 

 

 

MARTIN’S RED

Brusselsestraat 484

1480 Tubeke – Tubize

02 634 11 11

mred@martinshotels.com

www.martinshotels.com

 

 

Georges Keters

 












>> Reageer (0)
22-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELINSTERREN IN DE WESTHOEK

Nieuwe Michelinsterren in de Westhoek

 

 

M Bistro

 

allereerste Michelinster in Nieuwpoort

 

De Westhoek viel zopas sterk in de gunst van de Gault&Millau gids. Ook de Michelin, tot vandaag nog steeds de bijbel onder de culinaire gidsen, weet de werkkracht en de kwaliteit van onze regio hoog in te schatten. Dat kan geen toeval zijn. Met M Bistro in Nieuwpoort en Carcasse in Sint-Idesbald tellen we twee nieuwe sterren. Le Fox in De Panne en St. Nicolas in Elverdinge behouden hun twee sterren.

 

De grote en meeste wellicht aangename verrassing bij de bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren was de toekenning van een eerste ster aan restaurant M Bistro. Chef Mattias Maertens en eega Sofie Billiet konden hun oren niet geloven. “Een complete verrassing. Inderdaad, we kregen goede kritieken en de jongste tijd zagen we wel nu en dan eens een niet vertrouwd gezicht tafelen. We trokken naar Horeca Expo in Gent om er wat vrienden te ontmoeten en een gezellige babbel en we komen met een Michelinster naar huis. Ongelooflijk. Maar goed, we doen rustig verder en laten het op ons afkomen. We blijven zweren met wat we bezig zijn: zo goed mogelijk koken met regionale producten aan correcte prijzen. Uit eten moet een heerlijke bedoening blijven. Het mooiste complement dat we kunnen krijgen is een dank u wel – we komen nog eens terug – van de klant. De rest komt vanzelf. Bewijze onze ster”, geeft een gelukkig ogende Mattias Maertens mee, bovendien duidelijk met de beide voeten op de grond

ALLEREERSTE STER IN NIEUWPOORT

M Bistro, de naam is gevormd naar de familienaam en voornaam van de chef, die begint met de letter M. Simpel. Net zoals Mattias en Sofie de zaak nu bijna twee jaar leiden. Na de ogen de kost te hebben gegeven bij toppers als Stefaan Ghys (leerkracht Hotelschool Ter Duinen Koksijde / Laurestes, Nieuwpoort) en Tim Boury (kersverse 2-sterrenchef in Roeselare) wou Mattias op eigen benen. “Afkomstig uit Diksmuide zochten Sofie en ik een stekje in de regio. Veurne was lang een optie, tot we dit pand hier in de Potterstraat vonden. Een gebouw met een ziel. We verbouwden het met het gekende resultaat. Met kerstmis zijn we twee jaar bezig. We maken er een erezaak van om de klanten eerlijk te bedienen en hun de vrije keus te laten tussen steeds vier gerechten, voor elke gang, aansluitend betaalbare wijnkaart, een formule dat aanspreekt”, stelt Mattias Maertens, die tegelijk tekent voor de allereerste Michelinster in Nieuwpoort. Hij wordt in de keuken bijgestaan door Louis Vermassen en Pieter Verhoye. In de zaal staat eega Sofie Billiet borg voor een onverbeterlijke verlenging van het puike werk in de keuken.

 

M Bistro

Potterstraat 15, 8620 Nieuwpoort

058 59 53 52

 www.mbistro.be

Gesloten op zondag en maandag.

 

(Georges Keters)

 

 

 

 






>> Reageer (0)
21-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELINSTERREN IN DE WESTHOEK

 

Restaurant Carcasse

nieuwe Michelinster in St.-Idesbald

 

Als er in de Westhoek één restaurant is die in bijna drie jaar furore wist te maken dan is dit zonder twijfel Carcasse, het vleesrestaurant van topslager Hendrik Dierendonck. Pas een jaar jong en Gault&Millau schoof hen in 2015 al 13 punten voor, een jaar later 14/20 en sinds maandag 20 november prijkt al een Michelinster aan de gevel. Chefkok Anthony Snoeck is bijzonder tevreden met deze onverwachte onderscheiding: “Het werk van onze volledige ploeg. Ons doel is simpel: lekker eten bereiden en onze klanten gelukkig maken.”

 

Sinds Hendrik Dierendonck de Carcasse uit de grond stampte liep het alleen maar crescendo. Samen met manager Harm Rademan, chefkok Anthony Snoeck en de hulpchefs Yannick Buyzyn en Ines Thyssen in de zaal werd restaurant Carcasse – in de volksmond kortweg Carcasse – spoedig een begrip. “Hendrik zorgt ervoor dat het beste vlees op tafel komt. Tegelijk brengt hij de lekkerbek meteen in de sfeer. Alles in het interieur verwijst naar wat straks op het bord ligt. Als topslager weet wat dagdagelijks op de kapblok komt te liggen. Het restaurant is simpelweg een verlengstuk van zijn slagerij, waar alleen het woord kwaliteit telt”, vertelt chef Anthony Snoeck, die in plaats van Hendrik – momenteel in het buitenland – de honneurs waarnam bij de uitreiking van de Michelinsterren op Horeca Expo.

COMPLETE VERRASSING

Voor de ganse ploeg van Carcasse werd de toekenning van de ster een complete verrassing. Chef Anthony Snoeck vertelt: “We vielen zowaar uit de lucht. We waren wel uitgenodigd, net zoals de vorig jaren, maar geen haar op ons hoofd die er aan dacht dat we bij de prijzen zouden vallen. Toen we onze naam hoorden, moesten we twee keer slikken. Een onbeschrijflijk gevoel. Blij, verrast, ongeloof en toch waar: een Michelinster. Wie had dat kunnen denken, na amper drie jaar. Het moet zijn dat onze formule in de smaak valt. Het zet meteen het edele slagerberoep extra in de kijker. Het bewijst nogmaals dat puur werken met kwaliteit nog steeds gewaardeerd wordt. De klant, de lekkerbek, betaalt immers graag voor topkwaliteit. Dit is dan ook de lijn die we morgen zullen doortrekken. De ster mag dan wel aan de gevel schitteren, onze werkwijze zal hierdoor niet veranderen. Integendeel, het spoort ons aan om nog beter te doen, waar dit kan.”

EERSTE STER NA RESTAURANT L’AQUILLON in BAALTJE

Voor Sint-Idesbald betekent de nieuwe Michelinster de eerste na deze van restaurant L’Aquillon waar meesterkok André Goderis en Claudine Rommelaere in de jaren 80-90 Baaltje op de kaart zetten met topgastronomie. Chef André Goderis behoorde toen tot de absolute top van de Belgische keuken. Het restaurant maakte in tussen plaats voor een flatgebouw.

Hoe dan ook, met restaurant Carcasse, telt de Westhoek opnieuw een restaurant met één ster. Buurman Le Fox blijft de absolute koploper met twee sterren, terwijl Nieuwpoort met restaurant M Bistro voor het eerst in de geschiedenis een Michelinster ziet schitteren. Het is duidelijk, in de Westhoek zit je goed aan tafel.

 

Restaurant Carcasse

H. Christiaenstraat 5

8670 Sint-Idesbald

058 51 72 49

www.carcasse.be

 

 

(Georges Keters)






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs