Fotograaf en verpleger uit Gent ruilen job voor
wijn en tapa-bar in Westende
VecINO is een uitdaging
Je
bent jong en je wilt wat. Voor Maxim De Clercq (23) en Michiel Van Cauwenberghe
(26), respectievelijk professioneel fotograaf en ziekenhuisverpleger, een
zekerheid. Tot voor een anderhalve maand waren ze in Gent nog volop
beroepsmatig actief. Vandaag zijn ze de jonge en dynamische uitbaters van de
charmante wijn- en tapasbar VecINO, aan de Henri Jasparlaan 3 in Westende-Dorp.
Wie zes maand terug aan het toen
nog in Gent wonende duo, zou hebben voorgesteld hebben om hun job te laten voor
wat het was en samen te kiezen voor het opbouwen van een eigen horecazaak, zou
men niet alleen ontoerekeningsvatbaar hebben verklaard, maar meteen verwezen
hebben naar een psychiatrische instelling. Niets is echter minder waar. Maxim
De Clercq vertelt: Toen VecINO, wijn- en tapasbar gelegen rechtover restaurant
De Lanteirne, zaak van mijn ouders, vrij kwam te staan, ging bij mij en mijn
partner Michiel een lichtje branden. Zou dat misschien iets voor ons kunnen
zijn. We zijn allebei sociaal ingesteld, maken graag mensen gelukkig hij met
mensen goed te verzorgen, ikzelf met het produceren van leuke familie- en
productiefotos en zijn niet vies van hard werken. Bovendien hadden we beiden
zeer onregelmatige werkuren, zodat een sprong naar de horeca ons dagdagelijks
samen op de werkvloer zou brengen. Na grondige studie en overleg hakten we de
knoop door: we wagen het er op. We zijn nu bijna twee maand bezig en we zijn
gelukkiger dan ooit. VecINO is voor ons een uitdaging.
UNIEK IN DE REGIO
Maxim De Clercq en Michiel
Van Cauwenberghe zijn intussen flink op elkaar ingespeeld in hun nieuwe
werkkring. De verhuis uit Gent hebben we goed verwerkt. Het feit dat Maxim
hier in Westende goed gekend is, maakt het wat makkelijker. Feit is dat we
kozen voor een gemoedelijk concept het is geen effectief restaurant waar een
knabbel en babbel centraal staan. Bij een goed glas en een hapje
klaargestoomd door onze huiskok Alain kan men volledig tot rust komen. Het
sociale contact is voor ons primordiaal. Wij hoeven alleen maar te zorgen dat
de bezoekers content VecINO verlaten, stelt Michiel Van Cauwenberghe.
WIJN & TAPAS BAR
VecINO is niet alleen uniek
in de regio, het weet de bezoekers te verwennen tot in de diepste vezels. Maxim
en Michiel kozen bewust om de bediening zeer sociaal te houden. Zo hebben ze
diverse wereldwijnen per glas in petto en schuiven graat wat hartigs op tafel.
De passie in de keuken laten ze over aan chef Alain die met klassiekers uit de
Belgische en Franse keuken de lekkerbekken weet te veroveren. In het glas vindt
men verder een ruim assortiment bieren die de gerechtjes vlot vergezeld. Maxim
en Michiel: Ons motto is en blijft Share the Food, kies wanneer en hoeveel je
wilt en laat het gezelschap genieten. Dat kan gaan van een brede reeks hartige
hapjes met wraps, garnaalbolletjes, gerookte zalm op toast, mergpijpjes,
broodje of een portie ribbetjes, een stuuteplanke of een slaatje naar keus. En
dat alles, doorlopend van 17 tot 01 uur.
En ja, op dinsdag en
woensdag wordt gerust. Of hoe een carrière switch in gunstige zin snel kan veranderen.
Maxim en Michiel zijn er alvast dit tevreden mee.
VecINO
Maxim
De Clercq & Michiel Van Cauwenberghe
Henri
Jasparlaan 3
8434
Westende
058
59 38 46
info@vecino.be
www.vecino.be
Open
van 17 uur keuken open tot 01 uur
Gesloten
op dinsdag en woensdag
Georges
Keters

|