Lekkerbekken:
noteer alvast de maand MAART 2018 in je culinaire agenda
HOPSCHEUTEN VOOR
FIJNPROEVERS
in
POPERINGE
Lekkerbekken en fijnproevers
weten het beslist al: de maand MAART is traditioneel DE lekkerste maand in
POPERINGE en omgeving. Niet moeilijk als men weet dat deze hoofdstad van de HOP
een maand lang de hopscheuten op tafel zet. De delicatesse is te genieten in de
bijzonderste restaurants en eethuizen. Naast het savoureren van deze lekkernij
zijn er ook nog CULINAIRE ATELIERS en de HOPPESCHEUTENHAPPENINGEN, met
medewerking van de vzw Keurbroerderschap De Witte Ranke, in zijn totaliteit
ondersteund door TOERISME POPERINGE.
MAAND VAN DE HOPSCHEUTEN
Poperinge is zonder meer de
hoofdstad van de hop, dé specialiteit van de regio. De unieke smaken van de hop
in de vele streekbieren en de diverse gerechten spreken voor zich. Laat je dus
straks in maart tot in je diepste vezels verwennen met de hopscheuten, de jonge
uitlopers van de hopplant. Zorgvuldig met de hand geplukt wordt deze
delicatesse kraakvers geleverd aan onderstaande restaurants. De
respectievelijke Chefs zorgen voor succulente schotels.
MANOIR OGYGIA
Romantische zielen weten dit unieke charmehotel te
waarderen. Unieke kamers in een onvergelijkbaar geheel. Chef Kris en gastvrouw
Carmen bezorgen u in het kasteelrestaurant een onvergetelijke avond. Charme
troef.
Veurnestraat 108
8970 Poperinge
057 33 88 38
info@ogygia.be
www.ogygia.be
Elke dag Avonddiner, uitgezonderd zondag. Kleine groepjes
ook mogelijk op de middag.
HOTEL-RESTAURANT CALLECANES
Chef Kurt en gastvrouw Nancy maken er eer erezaak van om
in een ideale sfeer heerlijke streekspecialiteiten op tafel te zetten.
Hedendaagse gastronomie in huiselijke sfeer.
Callicannesweg
12
8978
Watou
057
38 88 08
info-reservatie@hotel-callecanes.be
www.hotel-callecanes.be
Open
op maandag, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, vrijdag, zaterdagavond
en zondag.
t HOMMELHOF
Trefpunt voor de liefhebbers van onovertroffen
bierkeuken. Hier zwaait Chef Stefaan al meer dan dertig jaar de scepter en laat
je steevast genieten van niets dan lekkers. Topadres.
Watouplein
17
8978
Watou
057
38 80 24
info@hommelhof.be
www.hommelhof.be
Open
op maandagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag.
HOTEL-RESTAURANT AMFORA
Familiehotel waar het team met Nancy, Dominique en Glenn
in het met een nieuwe look voorziene restaurant het beste uit de streek op
tafel zet. Probeer alvast de Amforaburger.
Grote
Markt 36
8970
Poperinge
057
33 94 05
info@hotelamfora.be
www.hotelamfora.be
Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
T BLAUWERSHUYS
Sfeervol restaurant waar
Dirk en Etchel je graag verwennen met gastronomische hoogstandjes, steeds
ingevuld volgens de seizoenen. Diverse seizoenssuggesties.
Hoge
Noenweg 3
8970
Poperinge
057
36 46 11
info@tblauwershuys.be
www.tblauwershuys.be
Open
op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdagavond en zondagmiddag.
FLOUS
Trek in een culinaire familiefeestje, smullen met
vrienden of een tête à tête, Chef Bart schuift u zonder meer kwaliteitsvolle
schotels voor. Bruine kroeg en gezellig eetkaffee.
Ieperstraat
169
8970
Poperinge
057
33 38 33
BartDuflou@telenet.be
www.flouseetenpraatkaffee.be
Open
op maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdagavond en
zondag.
HOTEL-RESTAURANT DE LA PAIX
Hartje Poperinge zorgen Koen en Linda hier graag voor
streekgebonden topkwaliteit. Bij goed weer kan er ook buiten in de fraaie tuin
getafeld worden.
Grote
Markt 20
8970
Poperinge
057
33 95 78
info@hoteldelapaix.be
www.hoteldelapaix.be
Open
op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
PEGASUS
Gastronomie op hoog niveau, daar staat Chef Bert elke dag
voor. Een meester in bereidingen met hopscheuten. Gastvrouw Inge zorgt voor een
vlekkeloze ontvangst. Pure culinaire verwenning is hier de grote troef.
Guido
Gezellestraat 7
8970
Poperinge
057
33 57 25
info@pegasusrestaurant.be
www.pegasusrestaurant.be
Open
op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
PATERSTAFEL
Lekker tafelen is hier steeds weer aan de orde. Frank en
Danielle blijven bij de basis en doen u watertanden naar gerechtjes van
vroeger. Mis het Hopscheutenmenu niet.
Watouplein
14
8978
Watou
0498
59 84 85
depaterstafel@gmail.com
www.depaterstafel.eu
Open
op maandag, donderdagavond, vrijdag, zaterdag en zondag.
EEN HUIS TUSSEN DAG EN MORGEN
Katelijne en Hans bouwden in een paar jaar tijd hun
restaurant uit tot een topper, hartje Watou. Liefhebbers van plukverse schaal-
en schelpdieren zijn hier aan het feest.
Watouplein
15
8978
Watou
057
38 88 24
Hansdebock74@hotmail.com
www.eenhuistussendagenmorgen.be
Open
op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
PASSAGE
Seizoensgebonden gerechten, dagverse vis of stevige
vleesschotels, opgediend in een in loungestijl uitgewerkt restaurant, dat is
het knappe werk van gastvrouw Fabienne.
Veurnestraat
11
8970
Poperinge
057
36 42 62
info@food-drinks.be
www.food-drinks.be
Open
op vrijdag, zaterdag en zondag.
POP-UP DE ST-NICOLAS-KRING
In het voormalig Gasthof De Kring pakt 2-sterrenchef
Franky (St-Nicolas), geflankeerd door Sandra, Michael en Marieke, uit met
streekgerechten, voornamelijk met hopscheuten.
Burgemeester
Bertenplein 7
8970
Poperinge
057
20 06 22
info@hostellerie-stnicolas.com
www.hostellerie-stnicolas.com
Open
op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 9 februari en 31
maart 2018.
TERMINUS
Restaurant dat dweept met verse streekproducten en geen
aanslag op je beurs pleegt. Pieter is topsommelier en in de keuken tovert
LadyChef Kathleen het beste uit de oven.
Callincannesweg
16
8978
Watou
057
38 80 87
057
37 51 57
info@restaurantterminus.be
www.restaurantterminus.be
Elke
dag open.
CULINAIRE ATELIERS
Op 3, 10, 17 en 24 maart neemt gids Stefaan je mee
doorheen de smaken van de Westhoek en trekt van de boerderij naar het
restaurant met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren.
Deelnemen kan tegen de prijs van 75 euro, inbegrepen bezoeken, menu, drank en
gids. Vooraf inschrijven noodzakelijk: www.hopscheuten.be
HOPSCHEUTEN-HAPPENING
Wil je weten hoe hopscheuten geteeld worden? Maak dan op
17, 18, 22 of 24 maart kennis met de Hopscheuten-Happening. De vzw
Keurbroerderschap De Witte Ranke nodigt je voor de 20ste keer uit
voor een dagje uit bij de hopboer, op restaurant en in de brouwerij. Deelnemen
kan mits vooraf in schrijven bij www.hopscheuten.be
Met de medewerking van
TOERISME POPERINGE
Georges
Keters



|