Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
02-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOPSCHEUTEN IN POPERINGE

Lekkerbekken:

noteer alvast de maand MAART 2018 in je culinaire agenda

 

HOPSCHEUTEN VOOR

FIJNPROEVERS

 in

 POPERINGE

 

Lekkerbekken en fijnproevers weten het beslist al: de maand MAART is traditioneel DE lekkerste maand in POPERINGE en omgeving. Niet moeilijk als men weet dat deze hoofdstad van de HOP een maand lang de hopscheuten op tafel zet. De delicatesse is te genieten in de bijzonderste restaurants en eethuizen. Naast het savoureren van deze lekkernij zijn er ook nog CULINAIRE ATELIERS en de HOPPESCHEUTENHAPPENINGEN, met medewerking van de vzw Keurbroerderschap De Witte Ranke, in zijn totaliteit ondersteund door TOERISME POPERINGE.

 

MAAND VAN DE HOPSCHEUTEN

Poperinge is zonder meer de hoofdstad van de hop, dé specialiteit van de regio. De unieke smaken van de hop in de vele streekbieren en de diverse gerechten spreken voor zich. Laat je dus straks in maart tot in je diepste vezels verwennen met de hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant. Zorgvuldig met de hand geplukt wordt deze delicatesse kraakvers geleverd aan onderstaande restaurants. De respectievelijke Chefs zorgen voor succulente schotels.

 

 

MANOIR OGYGIA

Romantische zielen weten dit unieke charmehotel te waarderen. Unieke kamers in een onvergelijkbaar geheel. Chef Kris en gastvrouw Carmen bezorgen u in het kasteelrestaurant een onvergetelijke avond. Charme troef.

Veurnestraat 108

8970 Poperinge

057 33 88 38

info@ogygia.be

www.ogygia.be

Elke dag Avonddiner, uitgezonderd zondag. Kleine groepjes ook mogelijk op de middag.

 

HOTEL-RESTAURANT CALLECANES

Chef Kurt en gastvrouw Nancy maken er eer erezaak van om in een ideale sfeer heerlijke streekspecialiteiten op tafel te zetten. Hedendaagse gastronomie in huiselijke sfeer.

Callicannesweg 12

8978 Watou

057 38 88 08

info-reservatie@hotel-callecanes.be

www.hotel-callecanes.be

Open op maandag, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, vrijdag, zaterdagavond en zondag.

 

’t HOMMELHOF

Trefpunt voor de liefhebbers van onovertroffen bierkeuken. Hier zwaait Chef Stefaan al meer dan dertig jaar de scepter en laat je steevast genieten van niets dan lekkers. Topadres.

Watouplein 17

8978 Watou

057 38 80 24

info@hommelhof.be

www.hommelhof.be

Open op maandagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag.

 

 

HOTEL-RESTAURANT AMFORA

Familiehotel waar het team met Nancy, Dominique en Glenn in het met een nieuwe look voorziene restaurant het beste uit de streek op tafel zet. Probeer alvast de Amforaburger.

Grote Markt 36

8970 Poperinge

057 33 94 05

info@hotelamfora.be

www.hotelamfora.be

 

Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

’T BLAUWERSHUYS

Sfeervol restaurant waar Dirk en Etchel je graag verwennen met gastronomische hoogstandjes, steeds ingevuld volgens de seizoenen. Diverse seizoenssuggesties.

Hoge Noenweg 3

8970 Poperinge

057 36 46 11

info@tblauwershuys.be

www.tblauwershuys.be

Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdagavond en zondagmiddag.

 

FLOU’S

Trek in een culinaire familiefeestje, smullen met vrienden of een tête à tête, Chef Bart schuift u zonder meer kwaliteitsvolle schotels voor. Bruine kroeg en gezellig eetkaffee.

Ieperstraat 169

8970 Poperinge

057 33 38 33

BartDuflou@telenet.be

www.flouseetenpraatkaffee.be

Open op maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdag, zaterdagavond en zondag.

 

HOTEL-RESTAURANT DE LA PAIX

Hartje Poperinge zorgen Koen en Linda hier graag voor streekgebonden topkwaliteit. Bij goed weer kan er ook buiten in de fraaie tuin getafeld worden.

Grote Markt 20

8970 Poperinge

057 33 95 78

info@hoteldelapaix.be

www.hoteldelapaix.be

Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

PEGASUS

Gastronomie op hoog niveau, daar staat Chef Bert elke dag voor. Een meester in bereidingen met hopscheuten. Gastvrouw Inge zorgt voor een vlekkeloze ontvangst. Pure culinaire verwenning is hier de grote troef.

Guido Gezellestraat 7

8970 Poperinge

057 33 57 25

info@pegasusrestaurant.be

www.pegasusrestaurant.be

Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

 

PATERSTAFEL

Lekker tafelen is hier steeds weer aan de orde. Frank en Danielle blijven bij de basis en doen u watertanden naar gerechtjes van vroeger. Mis het Hopscheutenmenu niet.

Watouplein 14

8978 Watou

0498 59 84 85

depaterstafel@gmail.com

www.depaterstafel.eu

Open op maandag, donderdagavond, vrijdag, zaterdag en zondag.

 

EEN HUIS TUSSEN DAG EN MORGEN

Katelijne en Hans bouwden in een paar jaar tijd hun restaurant uit tot een topper, hartje Watou. Liefhebbers van plukverse schaal- en schelpdieren zijn hier aan het feest.

Watouplein 15

8978 Watou

057 38 88 24

Hansdebock74@hotmail.com

www.eenhuistussendagenmorgen.be

Open op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

 

PASSAGE

Seizoensgebonden gerechten, dagverse vis of stevige vleesschotels, opgediend in een in loungestijl uitgewerkt restaurant, dat is het knappe werk van gastvrouw Fabienne.

Veurnestraat 11

8970 Poperinge

057 36 42 62

info@food-drinks.be

www.food-drinks.be

Open op vrijdag, zaterdag en zondag.

 

POP-UP DE ST-NICOLAS-KRING

In het voormalig Gasthof De Kring pakt 2-sterrenchef Franky (St-Nicolas), geflankeerd door Sandra, Michael en Marieke, uit met streekgerechten, voornamelijk met hopscheuten.

Burgemeester Bertenplein 7

8970 Poperinge

057 20 06 22

info@hostellerie-stnicolas.com

www.hostellerie-stnicolas.com

Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 9 februari en 31 maart 2018.

 

TERMINUS

Restaurant dat dweept met verse streekproducten en geen aanslag op je beurs pleegt. Pieter is topsommelier en in de keuken tovert LadyChef Kathleen het beste uit de oven.

Callincannesweg 16

8978 Watou

057 38 80 87

057 37 51 57

info@restaurantterminus.be

www.restaurantterminus.be

Elke dag open.

 

 

CULINAIRE ATELIERS

Op 3, 10, 17 en 24 maart neemt gids Stefaan je mee doorheen de smaken van de Westhoek en trekt van de boerderij naar het restaurant met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren. Deelnemen kan tegen de prijs van 75 euro, inbegrepen bezoeken, menu, drank en gids. Vooraf inschrijven noodzakelijk: www.hopscheuten.be

 

HOPSCHEUTEN-HAPPENING

Wil je weten hoe hopscheuten geteeld worden? Maak dan op 17, 18, 22 of 24 maart kennis met de Hopscheuten-Happening. De vzw Keurbroerderschap De Witte Ranke nodigt je voor de 20ste keer uit voor een dagje uit bij de hopboer, op restaurant en in de brouwerij. Deelnemen kan mits vooraf in schrijven bij www.hopscheuten.be

 

Met de medewerking van

TOERISME POPERINGE

 

 

Georges Keters

 

 

 











Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs