Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
21-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELINSTERREN IN DE WESTHOEK

 

Restaurant Carcasse

nieuwe Michelinster in St.-Idesbald

 

Als er in de Westhoek één restaurant is die in bijna drie jaar furore wist te maken dan is dit zonder twijfel Carcasse, het vleesrestaurant van topslager Hendrik Dierendonck. Pas een jaar jong en Gault&Millau schoof hen in 2015 al 13 punten voor, een jaar later 14/20 en sinds maandag 20 november prijkt al een Michelinster aan de gevel. Chefkok Anthony Snoeck is bijzonder tevreden met deze onverwachte onderscheiding: “Het werk van onze volledige ploeg. Ons doel is simpel: lekker eten bereiden en onze klanten gelukkig maken.”

 

Sinds Hendrik Dierendonck de Carcasse uit de grond stampte liep het alleen maar crescendo. Samen met manager Harm Rademan, chefkok Anthony Snoeck en de hulpchefs Yannick Buyzyn en Ines Thyssen in de zaal werd restaurant Carcasse – in de volksmond kortweg Carcasse – spoedig een begrip. “Hendrik zorgt ervoor dat het beste vlees op tafel komt. Tegelijk brengt hij de lekkerbek meteen in de sfeer. Alles in het interieur verwijst naar wat straks op het bord ligt. Als topslager weet wat dagdagelijks op de kapblok komt te liggen. Het restaurant is simpelweg een verlengstuk van zijn slagerij, waar alleen het woord kwaliteit telt”, vertelt chef Anthony Snoeck, die in plaats van Hendrik – momenteel in het buitenland – de honneurs waarnam bij de uitreiking van de Michelinsterren op Horeca Expo.

COMPLETE VERRASSING

Voor de ganse ploeg van Carcasse werd de toekenning van de ster een complete verrassing. Chef Anthony Snoeck vertelt: “We vielen zowaar uit de lucht. We waren wel uitgenodigd, net zoals de vorig jaren, maar geen haar op ons hoofd die er aan dacht dat we bij de prijzen zouden vallen. Toen we onze naam hoorden, moesten we twee keer slikken. Een onbeschrijflijk gevoel. Blij, verrast, ongeloof en toch waar: een Michelinster. Wie had dat kunnen denken, na amper drie jaar. Het moet zijn dat onze formule in de smaak valt. Het zet meteen het edele slagerberoep extra in de kijker. Het bewijst nogmaals dat puur werken met kwaliteit nog steeds gewaardeerd wordt. De klant, de lekkerbek, betaalt immers graag voor topkwaliteit. Dit is dan ook de lijn die we morgen zullen doortrekken. De ster mag dan wel aan de gevel schitteren, onze werkwijze zal hierdoor niet veranderen. Integendeel, het spoort ons aan om nog beter te doen, waar dit kan.”

EERSTE STER NA RESTAURANT L’AQUILLON in BAALTJE

Voor Sint-Idesbald betekent de nieuwe Michelinster de eerste na deze van restaurant L’Aquillon waar meesterkok André Goderis en Claudine Rommelaere in de jaren 80-90 Baaltje op de kaart zetten met topgastronomie. Chef André Goderis behoorde toen tot de absolute top van de Belgische keuken. Het restaurant maakte in tussen plaats voor een flatgebouw.

Hoe dan ook, met restaurant Carcasse, telt de Westhoek opnieuw een restaurant met één ster. Buurman Le Fox blijft de absolute koploper met twee sterren, terwijl Nieuwpoort met restaurant M Bistro voor het eerst in de geschiedenis een Michelinster ziet schitteren. Het is duidelijk, in de Westhoek zit je goed aan tafel.

 

Restaurant Carcasse

H. Christiaenstraat 5

8670 Sint-Idesbald

058 51 72 49

www.carcasse.be

 

 

(Georges Keters)







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs