Restaurant Carcasse
nieuwe Michelinster in St.-Idesbald
Als er in de Westhoek één
restaurant is die in bijna drie jaar furore wist te maken dan is dit zonder
twijfel Carcasse, het vleesrestaurant van topslager Hendrik Dierendonck. Pas
een jaar jong en Gault&Millau schoof hen in 2015 al 13 punten voor, een
jaar later 14/20 en sinds maandag 20 november prijkt al een Michelinster aan de
gevel. Chefkok Anthony Snoeck is bijzonder tevreden met deze onverwachte
onderscheiding: Het werk van onze volledige ploeg. Ons doel is simpel: lekker
eten bereiden en onze klanten gelukkig maken.
Sinds Hendrik Dierendonck de
Carcasse uit de grond stampte liep het alleen maar crescendo. Samen met manager
Harm Rademan, chefkok Anthony Snoeck en de hulpchefs Yannick Buyzyn en Ines
Thyssen in de zaal werd restaurant Carcasse in de volksmond kortweg Carcasse
spoedig een begrip. Hendrik zorgt ervoor dat het beste vlees op tafel komt.
Tegelijk brengt hij de lekkerbek meteen in de sfeer. Alles in het interieur
verwijst naar wat straks op het bord ligt. Als topslager weet wat dagdagelijks
op de kapblok komt te liggen. Het restaurant is simpelweg een verlengstuk van
zijn slagerij, waar alleen het woord kwaliteit telt, vertelt chef Anthony
Snoeck, die in plaats van Hendrik momenteel in het buitenland de honneurs
waarnam bij de uitreiking van de Michelinsterren op Horeca Expo.
COMPLETE VERRASSING
Voor de ganse ploeg van
Carcasse werd de toekenning van de ster een complete verrassing. Chef Anthony Snoeck
vertelt: We vielen zowaar uit de lucht. We waren wel uitgenodigd, net zoals de
vorig jaren, maar geen haar op ons hoofd die er aan dacht dat we bij de prijzen
zouden vallen. Toen we onze naam hoorden, moesten we twee keer slikken. Een
onbeschrijflijk gevoel. Blij, verrast, ongeloof en toch waar: een Michelinster.
Wie had dat kunnen denken, na amper drie jaar. Het moet zijn dat onze formule
in de smaak valt. Het zet meteen het edele slagerberoep extra in de kijker. Het
bewijst nogmaals dat puur werken met kwaliteit nog steeds gewaardeerd wordt. De
klant, de lekkerbek, betaalt immers graag voor topkwaliteit. Dit is dan ook de
lijn die we morgen zullen doortrekken. De ster mag dan wel aan de gevel
schitteren, onze werkwijze zal hierdoor niet veranderen. Integendeel, het
spoort ons aan om nog beter te doen, waar dit kan.
EERSTE STER NA RESTAURANT LAQUILLON in BAALTJE
Voor Sint-Idesbald betekent
de nieuwe Michelinster de eerste na deze van restaurant LAquillon waar
meesterkok André Goderis en Claudine Rommelaere in de jaren 80-90 Baaltje op de
kaart zetten met topgastronomie. Chef André Goderis behoorde toen tot de
absolute top van de Belgische keuken. Het restaurant maakte in tussen plaats
voor een flatgebouw.
Hoe dan ook, met restaurant
Carcasse, telt de Westhoek opnieuw een restaurant met één ster. Buurman Le Fox
blijft de absolute koploper met twee sterren, terwijl Nieuwpoort met restaurant
M Bistro voor het eerst in de geschiedenis een Michelinster ziet schitteren.
Het is duidelijk, in de Westhoek zit je goed aan tafel.
Restaurant Carcasse
H.
Christiaenstraat 5
8670
Sint-Idesbald
058
51 72 49
www.carcasse.be
(Georges Keters)

|