Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
15-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIETSTOCHTEN REIZEN LAUWERS 2010

Sportieve Fietstoeren met Reizen LAUWERS 2010

 

 

Alpe d’Huez, Tourmalet en Mont Ventoux onder de wielen

 

 

Trek om dit jaar met vrienden er op uit te trekken en je te wagen in de sporen van ’s werelds beste wielerkampioenen en tegelijk de Aubisque, Tourmalet, Alpes d’Huez – de kuitenbijters van de Ronde van Frankrijk – of de Giro en de Ronde van Zwitserland onder de wielen te duwen? Dan zit je goed bij Reizen LAUWERS.

 

Ideaal voor fietsfanaten en wielertoeristen die op hun eigen tempo de cols van de Tour of de Ronde van Italië opfietsen, wanneer  je dat wilt. Beleef een week lang de heroïek van de Ronde en geniet van het spektakel op de flanken van de Mont Ventoux, de verschrikkelijke kale berg die vandaag door duizenden wielerfanaten verslonden wordt.

Reizen LAUWERS spaart tijd noch moeite om de liefhebbers van de fiets ter wille te zijn en pakt dan ook uit met een brede waaier gloednieuwe organisaties.

 

COSTA BLANCA

Renners bereiden het seizoen steevast voor in zonnige oorden. Vanaf nu kan dit ook voor onze fietstoeristen want met vertrek op 15 februari, 7 maart, 11 april en 2 mei kan men zich acht dagen in alle rust om en rond Calpe aan de Costa Blanca voorbereiden op het komende wielertoeristenjaar. Op het menu leuke tochtjes langs Benidorm, Denia, Miserat, Calpe, Reuleu en onder andere Pujada a Bernia. Prijs: 779 euro, busreis inbegrepen.

 

ALPE D’HUEZ

Een van de absolute toppers is de zesdaagse trip naar Alpe d’Huez. Met de 4-sterren Princess Class bus bereikt men Les 2 Alpes, meteen goed om de benen los te gooien, in afwachting van het scherpere werk met op weg naar Oz even een stop bij het monument van Marco Pantani. De col d’Ornon en de col d’Oz zijn aperitiefjes om later de Alpe d’Huez in te palmen. De Col de la Croix de Fer sluit ons verblijf af. Afreisdata: 4 en 8 juni, 29 juli en 12 augustus. Prijs: 534 euro, busreis inbegrepen.

 

TOURMALET

De Tourmalet, Aspin, Soulor en Aubisque zijn de sportieve gesels uit de Ronde van Frankrijk die geen enkele fietsliefhebbers onberoerd laat. Ze beklimmen is voor elke fietsfanaat het summum. Reizen LAUWERS pakt met vertrekdata 17 juni, 22 juli en 19 augustus uit met zesdaagse tripjes naar het hartje van de Pyreneeën. Meteen ook de kans om Lourdes, Hautacam en de Peyresourde onder de wielen te duwen. Echt iets voor de doorbijters! Prijs: 459 euro, busreis inbegrepen.

 

PASSO DELLO STELVIO

Naast de toppen van de Tour mag de Giro evenmin ontbreken. Hier speelt de Passo Dello Stelvio de eerste viool. Deze zwaarste, breedste en moeilijkste pas in Europa is 2758 meter hoog en telt 48 haarspeldbochten, goed voor een klim van ruim 20 km. Neem tijd om eens rond te kijken, want het uitzicht van op deze Italiaanse reus is onovertrefbaar. Hierbij vergeleken is de Maso Corto, col voor de slotdag, een hapje.

In te vullen voor zes dagen met vertrek op 15 juli en 5 augustus. Prijs: 489 euro, busreis inbegrepen.

 

De brochure Reizen Lauwers met daarin alle details van de uitstappen met de fiets is gratis te bekomen op het nummer  070 35 08 18 of www.lauwers.be

 

Georges Keters




>> Reageer (0)
10-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN 2010

Logeren in vuurtoren of cottage

 

Romantiek met Valentijn in Ierland

 

Romantiek heeft te maken met gezelligheid, met idyllische landschappen en eten bij kaarslicht, met genieten van de stilte en met hartverwarmende vriendelijkheid. Deze en veel andere romantische ingrediënten zijn onlosmakelijk verbonden met Ierland, zonder meer een romantisch paradijs.

 

Stel, je zoekt een vakantieplaats voor met zijn tweetjes, een plek waar je door niemand wordt gestoord en waar je kan genieten van warmte, gezelligheid en comfort. Ga dan logeren in een vuurtoren in Ierland. Nog andere logiesmogelijkheden hebben een minstens even groot romantisch gehalte. Logeer bijvoorbeeld in een sfeervolle Ierse cottage waar je ’s avonds lange uren slijt bij het haardvuur en rustig geniet van de warme gloed en van de smaak van een Ierse whiskey, van een Old Bushmills, een Connemara of een Jameson. Dit soort avonden, dit soort vakanties vergeet je nooit, zeker niet met Valentijn of als je eender wat te vieren hebt. Er is altijd wel een reden voor een romantisch verblijf in Ierland.

 

DUBLIN

Voor een romantisch tussendoortje in Ierland komt ook Dublin in aanmerking. Het is alsof je in deze bijzondere hoofdstad een stap zet in de romantiek. Je kan er lekker verdwalen in een wirwar van straatjes met volgestouwde winkeltjes en sfeervolle pubs. Je vindt er de beste restaurants met de typische streekgerechten en als er één stad is die een band heeft met Valentijn dan is het wel Dublin. Breng zeker een bezoek aan de kloosterkerk van de Karmelieten. Daar wordt het hart van de patroonheilige van de geliefden vereerd. Sint Valentijn stierf in Rome, werd er begraven maar de paus schonk het hart van de heilige aan een Ierse priester.

 

CLADDAGH RING

Er is ook het verhaal van de Claddagh Ring, een traditionele Ierse liefdesring die bestaat uit een gekroond hart dat door twee handen wordt vastgehouden. Naar gelang de manier waarop de ring wordt gedragen verandert de betekenis ervan. Draag je die aan de rechterhand met de punt van het hart naar je toegekeerd dan betekent het dat je verliefd bent. De verhalen en de mythe over het ontstaan van deze ring zijn typerend voor Ierland.

 

Meer info: www.discoverireland en info@tourismireland.com of Tourism Ireland, Louizalaan 66, 1050 Brussel, tel. 02 275 01 71

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
28-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Grandes Etapes Françaises

Les Grandes Etapes Françaises

 

Château d’Esclimont
culinaire parel

 

Op zoek naar gezelligheid en een luxe die getuigt van een Art de Vivre vindt ruim zijn gading in een van de tien klasrijke viersterrenhotels van Les Grandes Etapes Françaises. Elk hotel is uniek, heeft een ziel en een eigen karakter. Het zijn stuk voor stuk tot luxehotels verbouwde kastelen of landhuizen, misschien wel het beste wat Frankrijk op dat vlak te bieden heeft.

 

Les Grandes Etapes Françaises is een KMO, een familiebedrijf gesticht door René Traversac en vandaag met klasse verder uitgebouwd door Pierre Traversac. Elk van de hotels bieden elegant gedecoreerde kamers en suites voorzien van alle mogelijke comfort. Sport- en ontspanningsmogelijkheden bevinden zich binnen het domein of in de onmiddellijke omgeving. Benevens de luxe beschikt elk hotel over een succulente keuken met aandacht op de lokale culinaire specialiteiten.

Een van die absolute parels is Château d’Esclimont, gelegen in een 60 ha groot bos in St-Symphorien-le-Château, op een 20-tal km van Chartres en op 60 km beneden Parijs.

Het kasteel is een juweeltje inzake renaissance en is het voormalig optrekje van de familie La Rochefoucauld, een romantisch oponthoud op minder dan een uur van Parijs.

Château d’Esclimont telt 52 kamers en appartementen, allen voorzien van het nodige comfort. Diverse banketzalen staan ter beschikking voor feesten, productvoorstellingen, trouwpartijen en allerhande familiebijeenkomsten.  Een verwarmd buitenzwembad, uitgestippelde wandeltochten in het 60 ha grote bos, fietstochten en tennisterreinen wachten op de sportievelingen.

 

BETAALBARE LUXE

 

Een verblijf in een kasteel als Château d’Esclimont is een unieke belevenis. Er is al een dubbele kamer vanaf 180 euro. Wie uitkijkt om iets speciaals te vieren kan steeds terecht bij een van de vele formules van het huis. Zo staat de formule Sejour Elégance hoog aangeschreven bij de levensgenieters. Deze omvat: aperitief, 3-gangendiner, wijnen inbegrepen,  verblijf in dubbele supérieure kamer voor een nacht en uitgebreid ontbijt voor de prijs van 480 euro voor twee personen.  Wie tegelijk in deze formule wil genieten van een lunch, wijnen inbegrepen: 580 euro voor twee personen.

Daarnaast bestaan nog heel wat diverse formules met Speciale Weekends, Midweeks en onder andere Séjour Prestige als toppers.

Raadpleeg regelmatig de website om te genieten van diverse leuke aanbiedingen.

 

CULINAIRE PAREL

 

Is Château d’ Esclimont zonder meer een unieke belevenis met alles er op en er aan, ook de keuken is een schitterende parel. Chef Olivier Hubert verwent u tot in de diepste vezels van uw lichaam. Naast de Menu Elégance (59 euro) en de Menu Prestige (83 euro) biedt de kaart enkele bijzonder smaakvolle gerechten aan. We genoten alvast optimaal van de “Foie gras mi-cuit, tartine grillée au coing” en de “L’Escargot poêlé au beurre, soupe de persil, royale d’ail et écume à anis” als voorgerechten. Als hoofdgerecht is het evenzo moeilijk kiezen. Graag deze aanraders: “La Saint-Jacques, nois raidies, mousseline de cèleris aux truffes, émulsion de lard fumé” en “Le boeuf, filet en aiguillettes, effeuillés de foie gras, jus d’herbes fines”, twee verrukkelijke gerechten. Aansluitend uiteraard een schotel geselecteerde Franse kazen met als toetje een brede waaier van nagerechten met “Le Chocolat, croustillant au praliné-chocolat, crèmeux mascarpone à la gelée de café” als onvergetelijke afsluiter. Echt iets voor de fijnproevers, getekend Olivier Hubert.

 

TOERISME IN DE REGIO

 

Uw verblijf in Château d’Esclimont biedt de gelegenheid om binnen een straal van hoogstens 20 km te genieten van enkele prachtige uitstappen met daarbij het Kasteel van Versailles, de Kathedraal van Chartres met de Galerie Glasramen en de Kastelen van Rambouillet en Maintenon.

Golfliefhebbers vinden hun gading op de Golf du Château de Maintenon, op 15 km van Château d’Esclimont.

 

TIEN KASTELEN

 

Intussen telt Les Grandes Etapes Françaises tien luxueuze landhuizen en kastelen. Na Le Prieuré kwam Château d’Esclimont (nabij Parijs), Château d’Artigny (nabij Tours), Domaine de Beauvois (nabij Tours), Le Choiseul (Loire), Les Mas d’Artigny (Azurenkust), Château de Divonne (Mont Blanc), Château de Gilly (Bourgogne), Château d’Isembourg (Elzas) en Château de l’Ile (Straatsburg). Met La Chartreuse du Val Saint-Esprit telt de groep nog een partner in Gosnay, nabij Béthune, Noord-Frankrijk.

 

Met dank aan Les Grandes Etapes Françaises: Elisabeth Donetti, Alexane Rouillard, Pascal Cornil en Vincent Chauvot

Meer info: www.esclimont.com en www.grandesetapes.fr

 

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
26-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOERISME OOSTENDE

GROOT NIEUWJAARSCONCERT 2010 met ballet

Vrijdag 8 januari 2010

 

Ein Abend in Wien

 

Liefhebbers van een avondje Wenen met daarbij de beste walsen, polka’s en ballettaferelen zitten op vrijdag 8 januari om 20 uur goed in het Oostendse Kursaal.

 

Het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert uit Wenen kluistert steevast miljoenen kijkers aan de tv.

Solisten, ballet, koor en orkest van het Johan Strauss Musictheatre Lods hebben dezelfde doelstelling: het publiek laten proeven van de magische Weense sfeer van weleer, opgeluisterd door de mooiste polka’s, walsen, opera’s en operettes.

Het wordt genieten van de Kaiserwalzer alover Die Fledermaus en de Zigeunerbaron tot de onsterfelijke An der Schönen Blauen Donau. U maakt het allemaal live mee.

 

Alle info en tickets: Oostende Kursaal. Reservatie: 070 225 600 of www.sherpa.be en www.kursaaloostende.be

 








>> Reageer (0)
24-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIS- EN INFOBEURS REIZEN LAUWERS

REIZEN LAUWERS

Reis- en Infobeurs

 

op zaterdag 16 en zondag 17 januari 2010 in

Gemeenschapscentrum Den Boomgaard

Antwerpsesteenweg 57 - Broechem – Ranst

 

 

Wie in alle rust zijn reis anno 2010 wil voorbereiden zit goed op de Reis- en Infobeurs REIZEN LAUWERS op zaterdag 16 en zondag 17 januari 2010, telkens van 10 tot 18 uur in het Gemeenschapscentrum Den Boomgaard, aan de Antwerpsesteenweg 57 in Broechem-Ranst.

 

Reisleiders, hoteliers en toeristische diensten staan ter beschikking op ruim 150 standjes met alle info over binnen- en buitenlandse bestemmingen, naar ieders keus en beurs.

Naast filmvoorstellingen over Portugal, Griekenland, Nederland, Turkije, Kroatië, Italië en uiteraard onder andere Frankrijk zijn er ook diepgaande voordrachten over Jordanië en de Karavaanroute, Vietnam en Cambodja, China, Peru, Zuid-Afrika, Canada en IJsland terwijl heel wat aandacht wordt besteed aan diverse cruises.

 

GRATIS SHUTTLE

Om het u makkelijk te maken zorgt REIZEN LAUWERS vanaf 9.30 uur elk half uur voor een gratis shuttel-bus die vertrekt vanuit Antwerpen-Berchem aan de Borsbeekbrug. Zeer interessant voor zij die met trein sporen tot Antwerpen-Berhem.

 

VERRASSINGSPAKKET

Niemand blijft op zijn reis- en andere honger zitten. Er is ruime mogelijkheid om in de taverne in Den Boomgaard drank en snacks te bekomen.

Meer nog: voor elke bezoeker is een verrassingspakket voorzien.

 

Meer info: 070-35 08 18 en www.lauwers.be

 

HET RENDEZ-VOUS VAN DE LEVENSGENIETER






>> Reageer (0)
12-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOEDKOOP POND BRENGT ONS NAAR LONDON

Londen goedkoper

 dan Rome, Amsterdam Parijs

 

 

Nu is de tijd om naar Groot-Brittannië te gaan. Met dank aan de historisch lage pond is de Britse hoofdstad goedkoper dan ooit. Londen is dit jaar nog goedkoper dan in 2008 en daalde van de twee na duurste stad ter wereld in 2007 naar een 20e positie dit jaar. Dit blijkt uit de resultaten die The PriceRunner International Price Comparison vorige week presenteerde. Het onderzoek vergelijkt jaarlijks 26 producten in 33 verschillende landen. Het onderzoek is het meest tastbare bewijs dat de prijzen in de Britse winkels afgelopen jaar aanzienlijk gedaald zijn. Winkeliers verlaagden hun prijzen in een poging om consumenten meer te laten uitgeven. De koers van de Britse Pond daalde met maar liefst 25%, waardoor de waarde momenteel bijna gelijk is aan de Euro.

 

Meer voor minder

Waar Oslo dit jaar de duurste stad is, is Londen momenteel een stuk goedkoper dan vele  Europese bestemmingen waaronder ook Parijs, Dublin, Amsterdam en Berlijn.
Een woordvoerder van VisitBritain verklaart: “Dit onderzoek bevestigt dat Groot-Brittannië momenteel een bestemming is die waar voor je geld biedt, zeker nu in de kerstperiode. Het huidige economische klimaat zorgt ervoor dat mensen wereldwijd meer opletten waar ze hun geld aan spenderen. Hoewel Groot-Brittannië nog steeds één van ’s werelds populairste bestemmingen is, willen wij bezoekers er bewust van maken dat ze profiteren van een zeer gunstige wisselkoers als ze nu naar Groot-Brittannië reizen.” In 2008 bezochten bijna 15 miljoen mensen Londen en spendeerden zij gemiddeld 89.80 GBP per dag. “Het onderzoek laat zien dat het geld van bezoekers nu verder reikt vanwege geweldige kortingen op vluchten en goedkopere accommodaties, bezienswaardigheden, restaurants en winkels. Met zulke goede aanbiedingen kunnen mensen langer blijven en meer van hun verblijf genieten”, aldus VisitBritain.

 

Profiteer direct

De kerstperiode is voor toeristen de tijd van het jaar om Groot-Brittannië te bezoeken en Londen blijft uiteraard de uitgelezen plek om inkopen te doen. De grote populaire warenhuizen als Harrods, Harvey Nichols en Selfridges pakken momenteel flink uit en op tweede kerstdag start in Groot-Brittannië traditiegetrouw de ‘SALE’. Artikelen van bekende merken en ontwerpers gaan tegen spotprijzen weg met kortingen tot wel 70%. Tot straks in London?

 

 

Meer info:  www.visitbritain.be en www.visitbritaindirect.com

 

 

 

 






>> Reageer (0)
03-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

IBEROSTAR – GRAND COLLECTION

 

 

Grand Hotel Salomé nieuwe topper in Tenerife

   

Het Grand Hotel Salomé in Tenerife is de nieuwste parel van IBEROSTAR Hotels & Resorts. Het nieuwe  vijfsterren boutique hotel, dat tot voor kort deel uitmaakte van het IBEROSTAR Anthelia hotel, zal zijn eigen identiteit hebben en biedt het een individuele en exclusieve dienstverlening aan zijn gasten. Voor families met kinderen blijft Iberostar Anthelia het perfecte vijfsterren hotel aan de Costa Adeje in Tenerife.

 

IBEROSTAR Grand Hotel Salomé ligt vlak aan de schitterende stranden van Duque and Fañabé aan de Coste Adeje op Tenerife. Sinds november 2009 is het VIP-gedeelte van Iberostar Anthelia omgetoverd tot een eigen hotel met een individuele service en eigen stijl. Het privé-resort bestaat uit 23 exclusieve suites die allen een prachtig uitzicht hebben over de Atlantische Oceaan.

Elke van deze suites beschikt over een eigen terras, satelliet TV, luxueus uitgeruste badkamer, gratis WIFI en werd individueel aangekleed om de hoogste verwachtingen in te lossen. Een andere exclusiviteit is de individuele butler service waar de gasten kunnen van genieten.

Daarnaast heeft het hotel ook een verwarmd zwembad met bar en relaxgedeelte.

 

Eén van de hoogtepunten van het Grand Hotel Salomé is ongetwijfeld het Thai Zen SPAce wellness centrum dat gratis toegankelijk is voor de gasten en waar ze zich vorstelijk kunnen laten verwennen in de warmwaterbaden, Finse sauna, hammam en de andere wellnessfaciliteiten van het 2.000 m2 grote centrum.

 

Ook op culinair vlak genieten de gasten van het hoogste niveau. Zo kunnen ze terecht op El Mirador terras voor een gastronomisch ontbijt op het overdekte terras, in de Beach Club Salome voor een lichte lunch of in het Poseidon restaurant voor een feestelijk diner.

 

Meer info: www.iberostar.com

 

Georges Keters

 

 

 


>> Reageer (0)
30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

East-Sussex – Groot-Brittannië

Zaterdag 20 tot zondag 28 februari 2010

 

RYE BAY SCALLOP FESTIVAL

 

De tijd dat de Britten alleen fish & chips op tafel wisten te zetten, ligt al een flinke poos achter de rug. Meer nog, met de Noordzee als voortuin weten de chefs het beste uit de zee om te toveren tot succulente schotels. Om dat alles extra te onderlijnen pakken ze jaarlijks uit met het Rye Bay Scallop Festival, evenement waarbij de restaurants negen dagen lang een ode brengen aan de Sint-Jacobsmosselen. De delicatesse wordt er aanbeden en vereerd, tot groot genoegen van de lekkerbekken.

Als het op eetgelegenheden aankomt, dan is er in Rye duidelijk geen gebrek aan uitstekende huizen. Niet direct het meest luxueuze interieur, maar degelijke schotels, aansluitend een ruime keus uit de beste Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen.

 

PROGRAMMA 2010

 

Zaterdag 20 februari

Op de Vismarkt - Scallops Cutting
Op Rye Bay Fish: proeven van scallops


Maandag 22 februari

Kooklessen met Webbe in Fish Cafe

 

Woensdag 24 februari

Proeven van scallops in internationale keuken in The Ship Inn

 

Donderdag 25

Live Music en scallops in The Standard Inn

 

Zaterdag 28 februari

Slotfeest op Simmons Quay – proeven van scallops met Tony Isted – Rye Bay Fish.

Scallop Race aan restaurant The Ship Inn

 

 

Meer info:

www.ryebayscallops.co.uk en www.visit1066country.com

Georges Keters






>> Reageer (0)
23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHOTLAND DICHTER DAN OOIT

Met NORFOLKLINE naar SCHOTLAND

 

vroeg boeken = voordelig reizen

 

Een reis naar Schotland, een bestemming die zowel de natuur- als cultuurliefhebber enorm veel te bieden heeft, is meer dan ooit prijsgunstig. Er is de voordelige wisselkoers van het pond en nu ook de nieuwe prijzenpolitiek van Norfolkline.

 

Bij ferrymaatschappij Norfolkline is het reservatiesysteem voor een reis naar Schotland in 2010 nu reeds geopend. Norfolkline vaart tussen

Zeebrugge en het Schotse Rosyth, in de buurt van Edinburgh. Deze ferryverbinding is de snelste, meest voor de hand liggende reisroute naar Schotland. Wie nu reserveert, geniet van het nieuwe prijzensysteem dat Norfolkline op de Schotlandroute invoert. Het basisprincipe: hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger je reist.

 

De prijzen van de cabines aan boord veranderen: vanaf 2010 zal de prijs gebaseerd zijn op basis van twee volwassenen in plaats van vier. Bijkomende passagiers genieten voortaan van een individueel supplement voor volwassenen of kinderen.

Ook nieuw bij Norfolkline is de keuze uit diverse reismogelijkheden. Zo kunnen passagiers kiezen voor een Club Class of een Family upgrade.

Met de Club Class formule geniet je van een buitencabine, fruit en water, extra toiletgerief, een zitje aan het raam in het restaurant, tafelbediening, een karaf rode of witte wijn, 20 % korting in de shop aan boord en gratis pasjes voor andere faciliteiten. Families kunnen profiteren van een grotere buitencabine met extra ruimte voor een babybedje.

 

VROEG BOEKEN

De belangrijkste troef in de nieuwe prijzenpolitiek van Norfolkline is dus vroeg boeken en dat kan door vroeg te beslissen om in het voorjaar of tijdens de zomer van 2010 naar Schotland op vakantie te gaan. Vroeg boeken heeft trouwens voordelen. Je bent er als eerste bij voor de beste logiesadressen en niet zelden genieten zij die vroeg reserveren van super deals zoals drie overnachtingen voor de prijs van twee of extra voordelen voor gezinnen met kinderen. Meer in fo: www.visitscotland.com

Wie met Norfolkline naar Schotland reist, mag zich aan een makkelijke, comfortabele vaart verwachten. Inschepen in Zeebrugge in de late

namiddag en ’s anderendaags uitgerust aankomen in Rosyth na een heerlijke nacht aan boord van de comfortabele ferry Scottish Viking.

 

TARIEF 2010

De prijzen voor 2010 starten vanaf: voetpassagier en Pullman seat - 56 euro, wagen en Pullman seat -  149 euro single, voetpassagier + cabin voor twee volwassenen -   214 euro single; cabin, wagen en twee volwassenen   294 euro single.

Geld besparen:

·        midweek reizen zijn voordeliger dan op vrijdag en zaterdag

·        prijsgunstige aanbiedingen voor korte verblijven (max. 3 nachten in Schotland)

·        reizen buiten schoolvakanties

·        reizen voor eender welke periode: VROEG BOEKEN !

 

Alle info: Ferry Zeebrugge – Rosyth: informatie en reserveringen via het reisbureau of via www.norfolkline.com

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
06-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROOT-BRITTANNIE - WALES

Flaneren in Mid-Wales

 

Gastronomie & Golf in Wales

               

Wales is zonder meer een buitenbeentje binnen het Verenigd Koninkrijk. Anders dan anders, niet alleen door zijn taal, vooral door zijn gastvrijheid, onnavolgbare natuur en zijn uitzonderlijke keuken, een keuken waar streekgebonden black beef en lam de scepter zwaaien en waar vis niet verser in de pan kan spartelen.

 

Na een nachtje genieten aan boord van de P&O Ferries met vertrek vanuit Zeebrugge bereiken we om 8 uur Hull. Drie uurtjes snelweg verder zeilen we al op het meer van Bala waar de watersport hoogtij viert. Het meer is het grootste natuurlijke in Wales en zit bol van de Gwyniad, een unieke vissoort met een verleden die terugwijst naar de ijstijd. Zeilen zorgt hier alvast voor absolute rust. Ideaal als start voor een heerlijke tocht doorheen het sprookjesachtige Wales.

Zeilen maakt hongerig en we proeven alvast een eerste maal van de streekgastronomie aan tafel in een van de fraaie huizen van de Welsh Rarebits, Hotel Maes-y-Neuadd, op een boogscheut van Tremadog Bay. De Welsh cutlet met wat bacon laat meteen het hart van Wales proeven, aansluitend Welsh kazen. Een verrukking.

 

CASTLE COTTAGE

Nog meer tafelplezier is er te beleven in Harlech. Golfers en lekkerbekken kennen het adres al lang, Castle Cottage, restaurant met kamers in de schaduw van Harlech Castle. Hier kaapt Chef Glyn Robert de jongste jaren prijs na prijs weg en staat aan de top van Eating Out in Wales. Hij wist ons dan ook te verwennen met het beste uit Wales, black beef. Een eenvoudig huis van vertrouwen, met bijzonder fraai ingerichte kamers en een super tafel. Meer info: Glyn@castlecottageharlech.co.uk

 

TOPGASTRO

Een van de absolute toppers om en rond Snowdonia National Park inzake tafelplezier is de keuken van Penmaenuchaf Hall Hotel in Penmaenpool, Dolgellau. Hier tovert de Chef de lam op sublieme wijze uit de oven. Live harpmuziek maakt van elk diner een feest. Penmaenuchaf Hall Hotel is dan ook een van de mooiste huizen uit de fraaie verzameling van de Welsh Rarebits.

 

MAWDDACH

Als er twee jongeren zijn die het zeker zullen maken inzake streekgastro dan zijn het de broers Will en Igan Dunn. Aan de Llaneltyd in Dolgellau bouwden ze op de boerderij van hun ouders een design restaurant uit. Chef Igan is een meester aan het fornuis, Will zorgt voor een onberispelijke bediening in de zaal. Een te volgen restaurant en een bezoek overwaard. Meer info: www.mawddach.com

 

TREFEDDIAN HOTEL

Wie absolute, maar dan ook absolute rust zoek, zit uitstekend in het 5-sterrenhotel Trefeddina Hotel in Aberdyfi, een robuuste eeuweling. Eigenaar Owner Peter Cave, manager Ian Dowsen en William Moeran assistant-manager (foto) zorgen ervoor dat iedereen zich opperbest voelt. Het hotel is gespecialiseerd voor een minder mobiel cliënteel waar kamers en de tafel tot het beste uit de regio behoren. Met schitterend zicht op de baai en de Aberdovey Golf. Speciale tarieven vanaf 2 overnachtingen. Meer info: www.trefwales.com.

 

GOLFPLEZIER

Mid-Wales is niet alleen een groot natuurpark, het staat direct borg voor enkele uitzonderlijke golfterreinen. Zo is het een plezier samen met pro Peter Bright de 18 holes van de Porthmadog Golf Club in te vullen of met volle teugen te genieten op de Royal St. David’s Golf in Harlech. Voeg daarbij een namiddag op de green van de Aberdyfi Golf Club en je golfplezier kent geen grenzen. Alleen de wind kan er al eens de sterkste tegenstander zijn. Meer info: www.visitsnowdonia.info/golf

 

WELSH RAREBITS

Optimaal genieten van de vele troeven van Wales is tegelijk kiezen voor een heerlijk verblijf. Hotels met naam en faam én een uitstekende keuken vindt men in de hotelcollectie Welsh Rarebits (www.rarebits.co.uk) die al 25 jaar karaktervolle huizen naar voor schuift. Kwaliteit en een hoge standaard zijn de voornaamste vereisten om deel uit te maken van deze groep. Niet direct de goedkoopste hotels, maar men heeft er waar voor zijn geld. Hierbij enkele toppers uit Mid-Wales.

 

MAES Y NEUADD

Uitgelezen hotel in de onmiddellijke buurt van de Royal St David Golf waar de keuken van grote klasse is. De 15 kamers in dit 14de eeuwse herenhuis zijn voorzien van het modernste comfort en zorgen voor compleet relaxen. De gastheren en eigenaars Lynn en Peter Jackson en Doreen en Peter Payne waken ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Er wacht al een dubbele kamer tegen de prijs van £99. Meer info: www.neuadd.com

 

PENMAENUCHAF HALL

Een van de fraaiste country houses in de regio. Mark Watson en Lorraine Fielding zorgen er al jaren dat elke bezoeker hier rust en tafelgenot vindt. De fraaie tuin en de rustgevende omgeving zijn de grote troeven van het huis, hotel dat een thuis is. Elke kamer heeft een naam en is verschillend ingericht met alles er op en er aan. Er is al een dubbele kamer vanaf £ 150. Meer info: www.perhall.co.uk

 

PENHELIG ARMS

Een van de jongste aanwinsten is Penhelig Arms in Aberdyfi. Gelegen aan de Cardigan Bay straalt de Fisherman’s Bar nog de grandeur van eertijds uit. Penhelig Arms was ooit winnaar van Best Hotel in Wales. Exploitant Glyn Davies werkt zich uit de naad om deze parel opnieuw tot het kruim van de regio te laten uitgroeien. De keuken is nog steeds uitzonderlijk goed. Kostprijs dubbele kamer: vanaf £ 90. Meer: www.penheligarms.com

 

P&O FERRIES

Reizen naar Wales is een pretje. Vanuit Zeebrugge is er dagelijks om 19 uur afvaart naar Hull. De volgende morgen zet je na een stevig ontbijt om 8.30 uur voet op Britse bodem. Zowat 3,5 uur makkelijke snelweg later snuif je de Welsh lucht met volle teugen. P&O Ferries is zonder meer de grootste ferry maatschappij en telt 50 afvaarten per dag naar Groot-Brittannië en dit op vier verschillende routes: Noord-Engeland (Zeebrugge-Hull en Rotterdam-Hull met bestemming York, Leeds, Lincoln of doorgang naar Wales, Ierland en Schotland) en Zuid-Engeland, met 46 kanaalovertochten per dag tussen Calais en Dover. Wie even uitkijkt, P&O Ferries pakt regelmatig uit met schitterende aanbiedingen en promoties.

Meer info: www.POferries.be of 070 70 77 71 en in alle reisbureaus.

 

ALGEMENE INFO

Met veel dank aan Gwen Tudor en Visit Wales (www.visitwales.com), Luc Deketelaere  Luc.Deketelaere@greendestinations.com en P&O Ferries (www.POferries.be)

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIVIERCRUISES REIZEN LAUWERS

Met Reizen Lauwers op de Moesel en Rijn

 

Romantiek op de MPS Rhine Princess

 

Romantische zielen hebben aan cruisen zeker een kluif. Maar cruisen mag dan vandaag in zijn, toch hebben nog heel wat reizigers een zekere drempelvrees om aan boord te klimmen van een luxe schip, vooral de soms ruige zee schrikt hen af. Toch goesting? Probeer dan eens een riviercruise, daar is geen deining en proef je ten volle van de troeven die elk cruiseschip je kan geven.

 

Ideale instapper is de MPS Rhine Princess, een van de parels die Reizen Lauwers graag inzet op de romantische Rijn en Moezel. Idyllische landschappen, volle wijngaarden, rijzige burchten en kastelen schuiven aan een gezapig tempo voorbij. Het schip meert aan op de meest romantische plekjes met Traben Trabach, Bernkastel, Cochem, Rüdesheim en onder andere Boppard als pareltjes. Steden als Bonn, Koblenz en Keulen brengen dan weer de dames op shopping ideeën. Een Nederlandstalige gids zet alles netjes op een rijtje.

 

RHINE PRINCESS

Het luxe schip meet 83 meter en telt 60 fraaie kajuiten, voorzien van alle mogelijke comfort en een flatscreen tv. Elke kajuit beschikt daarenboven over centrale verwarming en airco. De Rhine Princess telt vier dekken, een lounge met live muziek en dansvloer, een bibliotheek en leuke bar. Op het zonnedek wacht ook een klein zwembad en fitnessruimte.

 

ROMANTIEK TROEF

We klimmen aan boord in het sprookjesachtige Bernkastel dat met Kues één stad vormt met de burcht Landshut (1280) als bewaker. Tal vakwerkhuizen, renaissance en onder andere de fontein uit 1606 met daarop Sint Michael, de patroon van de stad, zijn stof voor leuke prentjes. Proef er zeker de Bernkasteler Doctor een van de beste wijnen uit dit gebied. Terwijl we koers zetten naar Cochem genieten we onderweg van het immens mooi landschap. Cochem is een typisch Moezelstadje: pittoreske straatjes, oude stadspoorten, tientallen Weinstuben, vakwerkhuizen en een klimpartij naar de Reichsburg uit de 11de eeuw met als beloning een schitterend panorama op Cochem en de Moezel.

Ruim 50 km verder op meren we aan in Koblenz, goed voor 110.000 inwoners, eertijds knooppunt voor handelsverkeer, vandaag wijnstad en toeristenparel met de vesting Ehrenbreitstein, na Gibraltar de grootse rotsvesting in Europa, de Deutsche Eck, punt waar Moezel en Rijn in mekaar vloeien met daarbij het standbeeld van Keizer Willem de Eerste als grote troeven. Bezoek ook even de St-Kastorkerk. Hier is liefst zes eeuwen aan gewerkt en is speciaal omwille zijn ruitvormig dakwerk.

 

RUDESHEIM

Wie is er in zijn jeugd nooit in Rüdesheim geweest, de uitstap van onze ouders en bekend voor zijn wijnen, zijn Asbach Uralt, de Bromserburcht uit de 10de eeuw, de Booseburcht met zijn kantelen en vooral de Drosselgasse met zijn Weinstuben, wijnkelders en Siegfried’s Musikkabinette. Boven dit alles troont Vrouwe Germania, een monument te bereiken met de stoeltjeslift, 225 meter boven de Rijn. Dit op en top romantisch stadje slikt dagelijks duizenden toeristen. Je loopt er steevast bekenden tegen het lijf.

Wijnliefhebbers kennen de badstad Boppard met tal van overblijfselen van de Romeinse tijd in het Archeologisch park. Mis ook een bezoek aan de Sint- Severuskerk niet, aansluitend de in 1300 gebouwde Karmelietenkerk en klooster. Vanuit Boppard vertrekt de Hunsrückbahn, spoorweg die 6% stijgt en ons 380 meter hoger brengt met twee locomotieven, de ene trekt, de andere remt af. Unieke belevenis. Boppard is tevens de geboorteplaats van de bekende Engelbert Humperdinck, neen, niet de gelijknamige bekende Britse zanger van “Release me”, maar de componist van onder andere de Opera Hans & Grietje die er woonde van 1897 tot 1901.

We varen 85 km verder en bereiken Bonn, van 1949 tot aan de dag van de Duitse hereniging in 1990, de hoofdstad van Duitsland. Te bezoeken zijn het Stadstheater, uitgebouwd in de vorm van een piano, de Alte Zoll (voormalig bastion), de Münster (de kathedraal), de Beethovenhalle en uiteraard het geboortehuis van Ludwig van Beethoven zelf in de Bonngasse, nu ingericht als museum.

Rest ons nog 34 km varen om het eindpunt Keulen en zijn dom te bereiken, stad die uitnodigt tot shoppen en lekker genieten van de oude en nieuwe stad. De comfortabele 4-sterren Princess Class autocars van Reizen Lauwers brengt u naderhand probleemloos terug naar huis.

 

RIVIERCRUISES 2010

Reizen Lauwers stapt in het komend jaar meer dan tien keer aan boord van de MS Rhine Princess. De transfers van en naar de inschepingplaatsen gebeuren met 4-sterren luxe cars van Reizen Lauwers. Reizigers worden zo dicht mogelijk bij huis afgehaald.

In het voorjaar is het genieten van een 4-daagse Rijncruise met vertrek op 16 april in Amsterdam en aankomst in Bonn. Van 19 april tot 23 april vaart men van Bonn naar Arnhem over 5 dagen. In de mooie Mei-maand wachten drie riviercruises met vertrek een aankomst in Arnhem met keus tussen cruises van 7 of 4 dagen. Onderweg is het genieten van Dusseldorf, Cochem, Koblenz, Rüdesheim en onder andere Keulen.

In het najaar staat een 5-daagse riviercruise op de agenda, met vertrek op 4 september in Arnhem en aankomst op 8 september in Koblenz. In oktober vult Arnhem – Keulen van 9 tot 13 oktober vijf mooie dagen in. Toppers in het najaar zijn de riviercruises op de Moezel en de Rijn met vertrek op 13 en 19 oktober met aanmeren op de mooiste plekjes tussen Keulen en Bernkastel.

Liefhebbers van kerstsfeer kunnen deze wens invullen op de 4-daagse Kerstmarktcruise van 17 tot 20 december en vertrek in Keulen en aankomst in Arnhem.

Wie oud en nieuw wil vieren kan dat met de 6-daagse Oud- en Nieuwe Cruise met vertrek op 28 december en aankomst in Arnhem op 2 januari 2011.   Zo ben je alvast verzekerd van je leuk plekje op een van deze schitterende riviercruises, aan boord van de MS Rhine Princess.

Deze riviercruises kunnen vanaf maandag 7 december 2009 online geboekt worden via www.lauwers.be alwaar alle prijzen tegelijk vermeld staan. Je kan er ook de gratis brochures opvragen.

 

KERST 2009

Wie alsnog dit jaar wil proeven van de Kerstsfeer kijkt als de bliksem op www.lauwers.be of bel 070-35 08 18 en voor een prikje wandel je straks zo in Trier, Bonn, Aken, Essen, Keulen, Oberhausen en onder andere Düsseldorf tussen de kerstbomen.

 

Georges Keters




>> Reageer (0)
01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE IN MIDDELKERKE-WESTENDE

 

WESTENDE

 

CHAMPAGNEMENU 2009

 

HOTEL-RESTAURANT ST-LAUREINS

13 - 14 - 15 November 

Restaurant Sint-Laureins is een van de vaandeldragers inzake gastronomie in Westende. Elk jaar staan zijn dan ook borg voor diverse themaweekends en pakken tegelijk uit met heel wat culinaire evenementen.

Uiteraard is het Champagneweekend in Middelkerke-Westende een van de toppers van dit huis, waar Chef Guido en gastvrouw Sabrina er telkens een feest van maken. U bent slechts één telefoongesprek verwijdert van een leuke middag of romantische avond en te genieten van dit

 

CHAMPAGNEMENU

 

Trio van aperitiefhapjes

 

Broccoli-velouté met gerookte heilbotsnippers

 

Oesters en St-Jacobsvruchten met Champagnesaus

 

Fazantenfilet Brabaçonne

 

Doynennepeer met sabayon

 

Mokka

 

130 euro voor twee personen, Champagne inbegrepen

 

°°°°°

 

Extra aanbod:

 

Champagnemenu + 2 overnachtingen

280 euro voor 2 personen

 

Hotel-Restaurant ST LAUREINS

Strandlaan 12

8434 Westende

058 23 39 58

info@st-laureins.be

www.st-laureins.be






>> Reageer (0)
15-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPANJE - ANDALUSIE

City Trip in Spanje

 

Sprookjesachtig Sevilla

 

Slenteren in een labyrint van smalle steegjes, flanerend langs prachtige palacio’s, wegdromen in een van de duizenden patio’s, vingerlikkend genieten van heerlijk bordje Jamon Ibérico of een Pijota’s fritas in een tapa bar, op bezoek bij Carmen en een terrasje doen op een van de vele Plaza’s, dat kan alleen maar Sevilla zijn, de bakermat van de flamenco, hartje Andalusië in temperamentvol Spanje.

 

En of de 16de eeuwse Spaanse dichter Fernando de Herrera gelijk had toen hij stelde: “Sevilla is geen stad is, maar een wereld”. Inderdaad, Sevilla is een van de mooie parels aan de kroon van Andalusië. Het is tegelijk een ideale bestemming als City Trip, met Jerez de la Frontera, Cadiz, Cordoba of onder andere Ecija als extra uitstapjes.

Sevilla is met zijn ruim 700.000 inwoners de vierde stad van Spanje. Op toeristisch vlak heeft de geboortestad van de flamenco evenwel alles te bieden. Alleen Barcelona en Madrid staan hoger gequoteerd op de statistieken. Sevilla is zonder meer een openluchtmuseum waarbij imposante herenhuizen, kloosters, palacio’s, uitgestrekte parken, indrukwekkende plaza’s, lommerrijke patio’s en met goud en zilver beladen basilieken en kleurrijke parochiekerken met elkaar worstelen om de meeste aandacht. Het zo goed als verkeersvrije centrum is een zegen voor de wandelaar.

 

GRAF VAN COLUMBUS

 

Sevilla is het gemakkelijkst te voet te verkennen. Alle bezienswaardigheden – en dat zijn er heel wat – liggen binnen wandelafstand van het centrum. Topper is alvast de Heilige Kathedraalkerk, gebouwd op de funderingen van de voormalige Almohaden-moskee. Deze gotische tempel is na de Sint-Pieterskerk in Rome en de Sint-Pauluskerk in Londen de grootste binnen de katholieke kerk. Van de islamitische moskee zijn alleen de Patio met de Oranjebomen en de Giralda overgebleven. Zij vormen het symbool van de stad. Niet te missen is de 98 meter hoge klim naar de klokkentoren van de Giralda. Niet via trappen, maar langs een 40-tal hellingen, wat makkelijker klimt. De muezzin trok destijds te paard 5 maal per dag naar boven om oproep te doen tot de salat, het Islamitisch gebed. (Een muezzin is een moslim die traditioneel vanaf een minaret bij een moskee oproept tot gebed. Vandaag gebeurt dit per luidspreker). Binnen in de kathedraal is het al pracht en praal wat de klok slaat.  De Koninklijke Kapel laat graag de Sacristie van de Kelken bewonderen. Voeg daarbij een reeks van ontelbare beelden met werken van Martinez Montanés, Alonso Cano en onder andere Juan de Mesa als pronkstukken, en je culturele honger wordt stilaan gestild. Of toch bijna, want wat gedacht van de gigantische Graftombe van Columbus, volledig vervaardigd uit het beste brons. Een uniek kunstwerk.

 

REALES ALCAZARES

 

Nauwelijks bekomen van de pracht en praal van de kathedraal of je stoot er rechtover op het Aartsbisschoppelijk Paleis, met zijn indrukwekkende laatbarokke gevel.

Iets verder op ontdekken we op het Plaza del Triunfo de Leeuwenpoort die ons naar de Reales Alcazares brengt, sinds de herovering van Sevilla door Ferdinand III, de verblijfplaats van de Castiliaanse koningen. Deze islamitische vestiging werd naderhand omgebouwd in mudejar stijl (mozarabische stijl uit de 12de eeuw) aansluitend sprookjesachtige tuinen, opgefleurd met tal van beeldhouwwerken. Hier logeert het Spaanse koningspaar, op bezoek in Sevilla.

 

DE JOODSE WIJK

 

Je hebt Sevilla niet gezien zonder een wandeling in de wijk Santa Cruz, een voormalige Joodse wijk, in het leven geroepen door koning Ferndinand III die alle joden dwong zich aldaar te vestigen. In de 14de eeuw verdrongen de christenen de joden en werd het Santa Cruz, vandaag een gezellige wijk doorspekt met een wirwar van smalle en pittoreske steegjes waar het heerlijk verloren lopen is. De patio’s van de Barrio Santa Cruz en de heerlijk ruikende citrusbomen zorgen voor een aparte sfeer. De wijk is dan ook een verzameling van bars en kleine restaurantjes waar een brede waaier van tapa’s je smakelijk toelachen. Maak van de gelegenheid gebruik om even op de Plaza de Dona Elvira het geboortehuis van Dona Inés de Ulloa, de onmogelijke liefde van Don Juan, te bezoeken op het nummer zes. Het restaurant Dona Elvira zorgt voor extra romantiek, bij een lekker glas.

 

HOE ER NAARTOE

 

Brussels Airlines vliegt driemaal per week naar Sevilla. De vlucht duurt 2.45 u. met keuze uit b.light economy, b.business en b.flex economy+. Meer info en prijzen: www.brusselsairlines.com

 

Georges Keters




>> Reageer (0)
14-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie in Spanje - Andalusië

Gastronomie in Spanje

 

Tapas en sherry prinsen van Sevilla

 

Spanje, Andalusië en Sevilla hebben vele gastronomische troeven. In de honderden restaurantjes zijn tapas, jamon, gazpacho en sherry steeds binnen handbereik en sieren steevast elke tafel.

 

Andalusië telt heel wat specifieke traditionele schotels. Vooral gefrituurde gerechten zijn er fel gegeerd. De ruim 800 jaar durende heerschappij van Moren en Arabieren heeft er – zoals nergens in Spanje – zijn stempel nagelaten. De Arabieren zijn meesters in het creëren van combinatiegerechten van vlees of vis met kruiden en vruchten. De keuken in Andalusië in het algemeen of Sevilla in het bijzonder is dan ook niet verfijnd, maar is gestoeld op authentieke smaak van de producten. Vis, ham, wordt, schaal- en schelpdieren, groenten en olijven worden omgetoverd tot onweerstaanbare hapjes, graag bij de aanvang van een maaltijd als tapas op tafel gezet. Een glaasje sherry is hier vaak nooit ver weg.

 

TAPAS

 

In Sevilla is de gebakken vis een graag gezien gast op het bord. Vooral de adobo, een smakelijk meelpapje waarin de vis wordt gerold alvorens hem te frituren, ligt goed in de markt.

Ander topper is de gazpacho, koude soep die bijzonder gesmaakt wordt in de zomer. De soep wordt gemaakt van brood, olijfolie, knoflook en tomaat, aangevuld met water. Wat paprika of komkommer kan er desgewenst ook nog bij, al is dat geen must.

En dan zijn er natuurlijk de onvermijdelijke doch sterk gegeerde tapas, typische aperitiefhapjes die kunnen uitgroeien tot een volwaardige maaltijd, diner die niet zelden is samengesteld uit de in Sevilla geliefde Huevos a la flamenca, ovengerecht waarop men in de regio bijzonder fier op is: een bedje van tomaten, chorizo, ham, sperziebonen, licht gebakken aardappeltjes, asperges, erwten en gehakte rode paprika, bedekt met eieren!

 

TAPASROUTE

 

Wie optimaal wil genieten van de avondsfeer van Sevilla kan misschien zijn nachtje stappen inzetten met een flamencospektakel in het museum waar de levende legende Cristina Hoyos haar levenswerk met verve verder zet met haar artiesten.

Passioneel dansen en zingen zorgt voor extra honger. Op naar een van de tientallen tapasbars aan de Calle San Eloy.

Een leuke starter is alvast de Pando Cuna aan de Calle Cuna 5, het walhalla van de tapas met Jamon de Bellota, Cana de Lomo de Bellota en onder andere de Surtido Ibérico Pando (ham en kaas) die als hartige hapjes meteen de toon van een gezellige avond inzetten voor verder bezoek aan de Patio de San Eloy en La Alacena de San Eloy, respectievelijk aan de Calle San Eloy 9 en 31.

Tapas hoeven daarenboven niet overdadig te zijn, vaak zijn een paar olijven, wat plakjes chorizo, ham, ansjovis of ham al voldoende om sfeer te scheppen. Wie het iets steviger wil grijpt naar wat pescados fritos (gefrituurde visjes), tortilla (omelet met aardappelen), gambas a la plancha (gegrillde gambas), een portie jamon Ibérico (ham) of mejillones (mosselen), aansluitend misschien wat een flink stuk cochinillo asado (speenvarken) of een fraaie moot Bacalao (kabeljauw).

 

SHERRY

 

En bij tapas en of diner hoort een mooi glas. Sevilla is niet direct het epicentrum van de wijn. Het ligt evenwel zeer centraal om te kunnen genieten van de geneugten die pedro ximénis- en de palomino-druiven produceren in Montilla-Moriles, in het zuiden van Cordoba. In de provincie Huelva zwaaien de witte zalema-, de palomina-, de listan- en de moscateldruiven de plak, goed voor een frisse Condado de Huelva.

Voor zoete wijnen moeten we in Malaga zijn, waar de Xarab almalaqui (letterlijk: stroop uit Malaga) een erfenis zijn van de Arabieren, gek op zoete wijn. Een glas Malaga smaakt het best bij fruit en schimmelkazen.

Top of the bill in Andulisië is de sherry, een palomino-druif al dan niet verbouwd met moscatel of pedro ximénez. Dat alles te vinden in de driehoek Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda en El Puerto de Santa Maria met als toppers de goudgele droge fino en manzanilla, de amontillado en onder andere de oloroso. Stuk voor stuk pareltjes waarbij de fino en manzanilla graag gesmaakt worden bij tapas en vis.

Als klap op de vuurpijl is er de Brandy de Jerez, “Spaanse cognac”, van super kwaliteit met een onweerstaanbaar aroma en een kleur dat gaat van helder goud naar diep mahoniehout, steeds gerijpt op eerder gebruikte sherryvaten. Proef bij gelegenheid alvast een Solera Gran Reserva, zonder meer de allerbeste brandy en niet zelden tien tot vijftien op vat, een zachte aromatische belevenis zonder weerga. De verplaatsing naar Sevilla alleen al waard.

 

HOE ER NAARTOE

 

Brussels Airlines vliegt driemaal per week naar Sevilla. De vlucht duurt 2.45 u. met keuze uit b.light economy, b.business en b.flex economy+. Meer info en prijzen: www.brusselsairlines.com

 

Meer info over Sevilla: www.spain.info en www.turismosevilla.org

  

Georges Keters

 






>> Reageer (0)
21-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOP CRUISES CRUISE TRAVEL

Cruise Travel

 

Drie Exotische en exclusieve Cruises

 

 

Uit een pakket van zowat 20.000 cruises is het soms moeilijk om daaruit de beste cruise-ideeën te selecteren. We gingen te rade bij Jean ALEN, directeur ATC Cruise Travel in Antwerpen.

Als doorgewinterd reiziger laat hij graag zijn oog vallen op een drietal effenaf schitterende cruises, zeereizen die zelfs de meest veeleisende reiziger zal weten te boeien. “Vooral de pure cruiser zal genieten van deze verleidelijke, exotische en vooral exclusieve bestemmingen”, weet directeur Jean Alen.

 

EXOTISCHE CRUISES IN HET VERRE OOSTEN

 

Aan boord van de Legend of the Seas (Royal Carribean) heeft men keus tussen twee schitterende cruises:

 

24 april – 2 mei 2010: Kennismaking met Japan

In 9 dagen leert u het hart en ziel van Japan kennen.

Deelnemen kan vanaf 1.685 euro, inclusief lijnvluchten.

 

24 april – 10 mei 2010: Japan, Zuid-Korea en China

In 18 dagen combineert deze reis twee opeenvolgende cruises en brengt u naar drie landen die kunnen bestempeld worden als de economische krachtcentrales van de 21ste eeuw. Een echte eye opener en vooral een verrijking voor de geest.

Deelnemen kan vanaf 2.895 euro, vluchten inbegrepen.

 

EXCLUSIEVE TRIP NAAR CHINA

 

10 tot 24 juli 2010

U vliegt naar Shangai, de commerciële hoofdstad van China, waar de wereldtentoonstelling Expo 2010 Shangai plaats vindt. Daarna stapt u aan boord van een luxeschip voor een vijfdaagse cruise op de Yangste. Vervolgens vliegt u naar Xian (terracottaleger) en Peking (driedaags bezoek). De hele reis in China wordt van A tot Z georganiseerd door Viking River Cruises, met 5-sterren service. Wie boekt voor 30 september 2009 geniet van een vroegboekprijs.

Deelnemen kan vanaf 3.094 euro, alle vluchten, transfers en vol pension inbegrepen.

 

PREMIERECRUISE ROND AUSTRALIE

 

Vertrek op 12 maart 2010 voor een 38 dagentrip. Na de vlucht vertrekt men op 14 maart uit Sydney met de MS Volendam voor een volledige route rondom Australië: een primeur. Onderweg legt het schip aan in liefst 18 havens. De zeereis mag dan wel langer dan een maand duren, het is de moeite waard. Ideaal om Down Under in al haar aspecten te ontdekken en te leren kennen.

Deelnemen kan vanaf 5.990 euro, vluchten inbegrepen.

 

Op aanvraag ontvangt men een gedetailleerd programma van deze reizen: tel. 03 – 236 89 39 of mail naar info@cruisetravel.be

 

CRUISE TRAVEL, Stierstraat 12, 2018 Antwerpen

www.cruisetravel.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topgastronomie aan Zee
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hostellerie Klokhof 30 lentes jong

 

Piet Lecot en Ann Vandermarliere vieren straks de 30ste verjaardag van hun Hostellerie Klokhof, een knap gerenoveerde hoeve uit de achttiende eeuw, aan Sint-Anna 2 in Kortrijk. Klokhof verwijst naar de klok in het originele woonhuis op het domein die werd gebruikt om de mensen werkzaam op de akkers samen te roepen voor het middagmaal.

 

Paradepaardje is de Sint Annazaal, een fraaie open ruimte met bovenmezzanine voor recepties. Vorig jaar vond een volledige restyling plaats waarbij binnenhuisarchitect Stephanie Laporte een modern concept uitwerkte met oog voor het multifunctionele karakter. De zaal biedt ruimte aan 150 tot 250 personen waarbij de nieuwe verlichtingselementen of het gebruik van kaarslicht voor een aparte sfeer kunnen zorgen. Nieuw bestek, tafels en stoelen zorgde voor de finishing touch.

Ook de andere zalen, de Torenzaal (voor gezellige onderonsjes vanaf 30 tot 40 personen met zicht op de binnentuin) en de Ambassadorzaal (voor familie-  of bedrijfsaangelegenheden in een aparte gebouw vanaf 30 tot 60 personen) werden opgesmukt.

De keuken, met Piet Lecot aan het fornuis, zorgt voor kwalitatieve menu’s volgens de regels van de moderne Franse keuken.

Tien gezellige kamers sluiten het geheel af, ideaal voor seminariegasten en rustgenieters.

Piet en Ann kijken intussen uit naar het speciale jaar 2010, jaar dat volledig in het teken zal staan van de 30ste verjaardag.

 

Hostellerie Klokhof

Sint-Anna 2
8500 Kortrijk
Tel: 056 22.97.04 - Fax: 056 25.73.25
info@klokhof.be - www.klokhof.be

 

Georges Keters

>> Reageer (0)
10-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPWHISKY'S IN HOTEL BERO OOSTENDE

Grandioos whiskyfeest in hotel Golden Tulip Bero in Oostende

 

Een zee van exquise whisky’s

 

OOSTENDE - Liefhebbers van whisky hebben zaterdag 24 en zondag 25 oktober al lang in de agenda in het rood ingeschreven. Twee dagen lang wordt het hotel Golden Tulip Bero omgetoverd tot het walhalla van de whisky. Liefst ruim 1.500 verschillende whisky’s worden ter degustatie aangeboden. Een unicum, getekend Lindores Whisky Society.

 

Een van de grote voortrekkers van dit Whiskyfest 2009 is Geert Bero, directeur hotel Golden Tulip Oostende en fervent whiskykenner, de “number five” van de Lindores Whisky Sciety (LWS), selecte club van maximum twaalf leden die de whisky in al zijn vormen diep in het hart dragen. “LWS pakt straks uit met de 5de editie van dit intussen binnen de whiskywereld gewaardeerd feest. Het staat volledig in het teken van oude, exclusieve en exquize whisky’s. Deze flessen worden stuk voor stuk voorgesteld door een internationaal gezelschap van zowel whiskyclubs als whiskyverzamelaars”, stelt Geert Bero, “wee dram” (proevertje) Caol Ila binnen handbereik.

 

IEDEREEN WELKOM

 

Geert Bero onderstreept met overtuiging dat Whiskyfest 2009 in het geheel geen exclusieve bedoening is. “Integendeel, het is een unieke gelegenheid voor de niet-kenners om te proeven van de geneugten van whisky. Wat is whisky precies? Is er verschil tussen whisky, whiskey en bourbon, tussen graan- en maltwhisky? Wat is een single malt? Een single single malt? Rijpt whisky zoals wijn nog verder in de fles? Hoe drink je whisky het best, met ijs, zonder ijs, gekoeld of niet? Welke glas gebruikt men? Allemaal vragen waar men vlot een antwoord op krijgt, terwijl drie internationaal vermaarde whiskyauteurs er hun jongste werken komen presenteren en signeren. Daarnaast krijgen de bezoekers de gelegenheid om whisky’s uit de jaren 1930, 1940 en onder andere 1950 te degusturen.

 

TOPWHISKY

 

Het hotel Golden Tulip Bero staat op zaterdag 24 en zondag 25 oktober zo goed als volledig in het teken van “The water of life” zoals de Schotten whisky noemen. North Porth, Bladnoch, Ardmore, Miltonduff, Dalla Dhu, Highland Park, Bowmore, Coal Ill, Glenglossie, Isle of Aran en onder andere Ardbeg staan elke dag ter degustatie. In de whiskylounge van het hotel wacht een unieke collectie van meer dan 100 verschillende Ardbeg expressies, evenzo ter degustatie aangeboden, betalend per 2 cl dram. Ze worden alle geproefd – tasting – op kleur, type, primaire smaak, structuur, geur, smaak en finale afdronk.

Het is duidelijk, Oostende haalt nog maar eens het kruim van de whiskywereld in huis. Een initiatief dat door de liefhebbers bijzonder fel gesmaakt zal worden. Letterlijk dan. Of zoals Geert Bero het alvast stelt: Slainthe, Gezondheid.

 

Whiskyfest 2009, zaterdag 24 en zondag 25 oktober van 11 tot 19 uur in hotel Golden Tulip Bero, Hofstraat 1a, 8400 Oostende. Toegang: 8 euro, degustatieglas inbegrepen. Proevertjes vanaf 1 euro tot…  Meer info: 059 70 23 35 en Luc Timmermans, voorzitter LWS, www.lindores.be

 

Georges Keters




>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topgastronomie aan Zee

Kreeft aan het feest

 

 in Hostellerie Renty Middelkerke

 

 

 

Aperitiefhapjes

 

Halve kreeft curry-gember

 

Halve kreeft - prei met rijst

 

Souffle glacé met Grand Marnier

 

 

 

Prijs: 39,50 euro

 

Hostellerie Renty

Chef Maxim aan het fornuis

Louis Logierlaan 51 (Watertoren

8430 Middelkerke

Tel.: 059 31 20 77

www.renty.be






>> Reageer (0)
02-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WADDENEILANDEN NEDERLAND

Ieder zijn eiland op de Wadden

 

Texel, dat is puur genieten

 

Zo ver en toch zo dichtbij, onze bovenbeste noorderburen uit Nederland.

Goudgele stranden, immense kleurrijke duinen, weidse velden, duizenden schapen, zeven pittoreske dorpjes met nauwe straatjes, eeuwenoude kerktorens, een waslijst aan bezienswaardigheden, maar bovenal een gastvrije bevolking: dit is Texel, Tessel voor de bewoners, op zijn best. Dat alles op ruim 400 km uit onze Westhoek. Een verademing waar gezelligheid nog welig tiert en lekkerbekken aan het feest zijn. Kortom: Texel, dat is puur genieten.

 

Texel is relatief klein, maar groots in twee dingen, mooie stranden aan de Waddenzee en een overrompelende natuur met fauna en flora waarbij schapen en vogels de dienst uitmaken.

Het eiland telt met Den Burg, De Cocksdorp, Den Hoorn, De Koog, Oosterend, Oudeschild en De Waal niets dan leuke dorpjes, de een al mooier dan de andere. Het geheel meet 16 ha, goed voor een lengte van 25 km en een breedte van 8 km en een bevolking van zowat 13.000 inwoners.

Den Burg is met zijn bijna 7.000 inwoners de grootste,  De Waal met zijn 400 zielen de kleinste. Alle zeven hebben ze evenwel één ding gemeen: gezelligheid is er troef. In elk van de dorpjes is iets te beleven en kan men naar hartelust genieten van al dat lekkers dat dit eiland te bieden heeft. Vis en lam spelen hier de hoofdrol.

 

ECOMARE

 

Texel is niet zo maar een eiland waar men na een halve dag is op uitgekeken. Neen, drie tot vier dagen is ideaal. Het strand, de duinen, het water, de natuur in het algemeen houdt u dagenlang in de ban van het stille en rustgevende klimaat die over deze zandheuvel waait.

Niet te missen is alvast EcoMare (www.ecomare.nl) in De Koog, nationaal park dat het maritieme leven in de Waddenzee laat zien. Geniet zeker van de bassins met zeehonden op rust, van de aangespoelde soortgenootjes die er uitstekend verzorgd worden, van de vogelopvang en herstellende olieslachtoffers, van het immense duinpark, annex leerrijk zeeaquarium. Wie tegen 11 of 15 uur langs komt kan genieten van het voeren van deze lieve zeehondjes. Probeer het alvast droog te houden, want de diertjes zijn bijzonder enthousiast wanneer hun baasje de haringen stuk voor stuk in het bassin kiepert. Tot groot jolijt van het kleine grut.

 

MARITIEM & JUTTERS MUSEUM

 

Achter de dijk van de haven van Oudeschild, bij de molen De Traanroeier wacht het Martiem & Jutters Museum, niet zo maar een museum maar een plek waar educatief het leven van zee en strand uit de doeken wordt gedaan. Men maakt er kennis met de geschiedenis van de zeevaart, van de visvangst, bezoekt oude vissershuisjes, kruipt in de buik van een gezonken koopvaardijschip en kom je in aanraking met honderden jaren geschiedenis op Texel en het eeuwig gevecht met de zee. Dat alles op een schitterende leerrijke manier uitgewerkt. Kinderen kunnen aan de hand van een speurtocht een leuke prijs wegkapen. Meer info: www.texelsmaritiem.nl

 

VUURTOREN

 

Texel mag dan zo plat zijn als een tegel, de markante vuurturen in De Cocksdorp is sinds kort ook te bezoeken. De ranke rode toren is gebouwd in 1864 en eindigde zijn werkzaamheden in 2003. Elf jaar eerder werd het gebouw erkend als monument. De vuurtoren telt zeven verdiepingen die men via zowat 182 trappen kan beklimmen tot de top (er is geen lift). De beloning is groot: van op 45 meter boven zeeniveau is het genieten van een enorm uitzicht op de Waddenzee, de Noordzee, Texel, Vlieland en Terschelling. Onderweg naar de top leert men op de diverse verdiepingen de geschiedenis van de toren, een baken van licht en veiligheid. Meer info: www.vuurtorentexel.nl

 

SCHIPBREUK- en JUTTERSMUSEUM FLORA

 

Is het in Oudeschild genieten van het Maritiem & Juttersmuseum dan wacht aan de Californiëweg, afslag 13 nabij De Koog met het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora het eerste, echte en wellicht grootste juttersmuseum ter wereld. Hier verzamelt Jan Uitgeest al 63 jaar alles en nog wat dat op het strand is aangespoeld. Uitgesmeerd over vier hangars vindt men de meest ondenkbare zaken, ooit gevonden aan zee. Eigenaar Jan Uitgeest is een spraakwaterval als het over het juttersleven gaan. “Een kwarteeuw liepen mijn broer Klaas en ikzelf elke dag tweemaal naar het strand. Tot de burgemeester het nodig achtte om broer Klaas te benoemen tot hulpstrandvonder. Gevolg, mijn soms illigale strandactiviteiten werden beknot, maar al vlug vond ik in ander Texelaars nieuwe strandjutters”, vertelt een immer geestdriftige Jan Uitgeest.

Het museum mag dan wel een warboel lijken van op het strand gevonden voorwerpen, het is doorspekt met anekdotes en met een jutter als Jan aan de zij, is het een plezier om de rijke Texelse geschiedenis te aanhoren. Daarenboven zijn heel wat foto’s en voorwerpen te zien van de strandingen in de jongset decennia. Jan Uitgeest zal je graag vertellen hoeveel blikjes melkpoeder, hoeveel televisies of schoenen hij uit het zilte water heeft gevist. Voeg daarbij de bijzondere voorwerpen, van vliegtuigonderdelen al over ankers tot wrakhout, die de Texelse vissers uit hun nette plukten en je weet meteen dat je een paar uur mag uittrekken om het juttersleven te ontdekken. Of zoals de Tesselaars het stellen: “Als je Flora niet gezien hebt, ben je niet op Texel geweest”. Een waarheid als een koe. Meer info: www.juttersflora.nl

 

FOLKLOREMARKT

 

Liefhebbers van het genre kunnen zich gedurende de zomer is het elke woensdag vergapen aan een uitzonderlijke folkloremarkt. De marktkramers zijn niet alleen uitgedost in de traditionele klederdracht maar verzorgen ook diverse taferelen uit de tijd van toen, aangevuld met danspasjes. Deze reis met de tijdmachine wordt vooral ingevuld door de Dansgroep Oude Dansen Texel die niets onverlet laat om hun eiland in alle toonaarden te bezingen. Folklore op zijn best dat met zijn resem boerenverhalen en zeemansliedjes lang nog niet uitgezongen is.

 

TEXEL OP HET BORD

 

De Vereniging voor Texelse Producten Promotie (www.echttexelsprodukt.nl) houdt een oogje in het zeil en zorgt ervoor dat de echtheid van de geboden producten bewaard wordt. Elke producent is trots op het label “Echt Texels Product” en dit vertaalt zich dan ook graag in superkwaliteit. Daarbij onder andere Wezenspyk (kaas in Den Burg), De Waddel (schapenbedrijf in Den Burg), Keijser (aardappelen en asperges in Den Burg), Timmer (bakker in Den Burg), Molenbuurt (fruit in De Waal), Wijnhuis Oosterend (likeurmakerij en slijterij in Oosterend) en niet te vergeten Labora, de ijsboerderij in De Cocksdorp.

Al deze mooie producten van eigen bodem zijn met smaak te genieten in Bruin Beertje (Steenenplaats in Den Burg), De Smulpot (Lunch & Dinercafé in Den Burg), De Lindenboom (brasserie op de Groeneplaats in De Burg), restaurant Quintens in De Koog, de Texelse Bierbrouwerij met proeflokaal in Oudeschild en onder andere het Havenrestaurant Texel in Den Hoorn. Voor de visliefhebbers wacht het onvergelijkbare Viscentrum Van Beek in De Koog waar de maatjes, vissoepen, kibbeling, mosselpannetjes en verse wadgarnalen er al jaren voor zorgen dat dit huis steevast winnaar is van Texel Culinair, in de categorie kleine restaurants.

 

WIJNHUIS OOSTEREND

 

Heb je Texel niet gezien als je niet langs bent geweest bij strandjutter Jan Uitgeest dan mag je zeker ook niet nalaten even kennis te maken met Fons en Krista Hurkmans, echtpaar dat tot ver buiten de Tesselse grenzen bekend staat om hun slijterij en likeurmakerij, intussen een toeristische trekpleister van jewelste in het lieflijke Oosterend. Fons is gebeten door de wijnmicrobe wat leidde tot het opstarten van een eigen drankenlaboratorium. Onder de keurig en verzorgde ingerichte slijterij wist Fons al ruim dertig verschillende likeuren, bitters en kruidendrankjes te ontwikkelen. Geen kruid, vrucht of zaad is hem vreemd. Hij experimenteert zolang tot de smaak voor hem perfect lijkt. Zijn drankjes gaan dan ook als zoete broodjes over de toonbank. Niemand komt nog ongelukkig of eenzaam uit de slijterij, uitgebouwd in een voormalig kostershuis uit 1650, want elk drankje luistert naar lieflijke namen als Geluk, Gezondheid, Liefde, Voorspoed. Kleppers als het Strender Stropertje, de bitterzoete Gortbuker of de Strandwandeling, een zoet sinaasappellikeur in een amforaflesje, zijn maar enkele van de assortimenten die de rijke wijnkelder van deze slijterij aan de Kerkstraat in Oosterend. Meer info: www.wijnhuisoosterend.nl

 

SMULLEN VAN JOHNNY DEPP

 

Gezellig peuzelen aan Bridget Jones, genieten van Leonardo Di Caprio of je te goed doen aan Johnny Depp, het kan allemaal in Cinema Texel in Den Burg, sfeervolle bioscoop waar voorgerechten Trailers heten en nagerechten aangekondigd worden als Aftiteling. De hoofdschotel is steevast een toffe film. Of wat dacht je van een portie Bridget Jones Ribs (vlezige ribbetjes met knoflooksaus), een Leonardo di Kaasfondue (fondue met brood en diverse lekkernijen) of een Johnny Depp aan het Zwaard (varkenshaasje). Dat alles aan gemoedelijke prijzen, eventueel gekoppeld aan een bioscoopbezoekje. Lekker gezellig. Er is al een driegangenmenu inclusief film aan 28 euro. Hartstikke leuk toch?

 

FIETS- EN WANDELPARADIJS

 

De beste manier om Texel vlotjes te verkennen is per fiets of te voet. VVV Texel werkte vier bewegwijzerde fietstochten en 24 wandelingen uit. Voor de fietsers wacht Het Oude land van Texel, de Bos- en Duinenroute, de Vuurtorenroute, de Boeren- en vissersroute. De wandelaars hebben een ruimere keus met heel wat ontdekkingen in het Nationaal Park Duinen van Texel. Meer info: www.texel.net

 

HOE ERHEEN

 

Met de wagen tot De Helder is Texel is alleen te bereiken met de veerboten van TESO (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) vertrekkend vanuit Den Helder en aankomst in Den Burg, van waar bussen je vlot naar de verschillende dorpjes brengen. De veerboot vaart om het uur op het halfuur vanuit Den Helder, om het uur op het uur vanuit Texel. Een retour kost 35 euro (wagen + inzittenden). De overtocht duur 20 minuten. Alle info: www.teso.nl

 

Georges Keters




>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEDERLANDSE HOTELPARELS

Fletcher Hotelgroup

 

Auberge De Kieviet

parel in Wassenaar

 

Wassenaar in Zuid-Holland klinkt als muziek in de oren bij de betere burgerij. Het is een publiek geheim dat Wassenaar niet alleen tot de mooiste plekjes van Nederland mag gerekend worden, maar tegelijk de pleisterplaats is van rijke stedelingen waarbij villa’s en landhuizen zich verschuilen in een bosrijke en groene omgeving. Zo ook het hotel-restaurant Auberge De Kieviet, neergezet in 1684 als theeschenkerij voor de gegoede burgerij uit Den Haag, vandaag een culinaire parel hartje stad.

 

Zij die het begrepen hebben op een vorstelijk verblijf dat tegelijk betaalbaar blijft, zitten goed in Auberge De Kieviet, sinds vele jaren van theeschenkerij omgetoverd tot een fraai viersterrenhotel waar de lekkerbekken zich graag te goed doen aan de fijn gedekte tafels aansluitend genieten van een onnavolgbare rust in een van 25 kamers, de en al mooier aangekleed dan de andere. Alle standaardkamers zijn voorzien van het grootst mogelijke comfort, inbegrepen minikluis. De luxe kamers, executives en suites zijn nog ruimer en zijn de ideale rustbrengers na een dagje uit in Wassenaar en omgeving.

 

CULINAIR

 

De keuken van Auberge De Kieviet is er eentje om van te smullen. Hetgeen de 37-jarige Chef Andy Hendrikx – die de stiel leerde in diverse sterrenhuizen – uit de oven tovert bevredigd zelfs de moeilijken aan tafel. De Chef maakt graag gebruik van smaakvolle streekproducten, wat niet zelden leidt tot culinaire hoogstandjes, reeds voelbaar bij de amuses. En wat gezegd van de Tartaar van gerookte zalm met eitje? Of de Risottokreeft met Hollandse garnalen? Een delicatesse! Voeg daar als hoofdgerecht Lamskoteletjes met polenta en zomerse groentjes, lichtjes overgoten met lamsjus en je diner kan niet meer stuk. Verrukkelijk. Geniet als nagerecht eens van het Trio van in huis gemaakte ijssorbet met appel, cocosnoot en mango. Hemels verfrissend.

Nog een van die specialiteiten van het huis is de bereiding aan tafel. “Versnijdingen en bereidingen van onder andere tartaar, dat hoort bij het tafelen”, stelt Maître d’Hotel en hotelmanager Jean Martin van Hardeveld.

En voor wie het wenst, er wachten tegelijk heerlijke vegetarische gerechten. De uitstekende service van spijs en wijn vervolledigen het tafelplezier. Bij mooi weer kan op het terras genoten worden.

 

TOPONTHAAL

 

Elke gast wordt in Auberge De Kieviet ontvangen als een VIP, zoveel is duidelijk. Het onthaal aan de receptie is vriendelijk en correct. Het werk van hotelmanager Jean Martin van Hardeveld, en sinds drie jaar in Wassenaar. Voorheen runde deze 47-jarige in de horeca doorgewinterde directeur meer dan twintig jaar de parels van de groep Bilderberg Hotels. Hij is tevens voorzitter van de Sociëteit Maître d’Hotels, vereniging met 90 leden vooral tewerkgesteld in vooral 4- en 5-sterrenhotels. Jean Martin van Hardeveld is ook wijndocent. “Gastronomie en wijnen zijn steeds mijn hobby geweest. Als hotelmanager is dit een extra troef naar de veeleisende klant toe”, stelt van Hardeveld, tegelijk ook directeur van het zusterhotel Duinoord, iets verder op aan de Wassenaarseslag 26 in Wassenaar.

 

ARRANGEMENTEN

 

Naast de heerlijkheden aan de kaart pakt Auberge De Kieviet ook uit met enkele aantrekkelijke arrangementen. Zo is er al een 3-daags Fiets Arrangement vanaf 199 euro per persoon, een 3-daags Wandel Arrangement vanaf 189 euro per persoon, een 3-daags Culinair Verwen Arrangement vanaf 219 euro per persoon of onder andere een 5-daagse Mini Vakantie vanaf 345 euro per persoon.

Daarnaast pakt de Auberge De Kieviet nog uit met diverse Specials met daarbij onder andere de 3-daagse Najaarsspecial en het 3-daags Warm Overwinteren arrangement.

De samenstelling van de diverse arrangementen vindt men via www.fletcher.nl.

 

GENIETEN

 

Een verblijf in hotel-restaurant Auberge De Kieviet laat toe om ten volle te genieten van de residentiële regio rond Wassenaar. Een dagje Duinrell met de kinderen, even uitwaaien in de bossen en duinen, Madurodam, bloemen kijken in Keukenhof, het attractiepark Drievliet, bezoek aan het Mauritshuis of onder andere genieten van de pracht en praal van het Paleis Noordeinde, zorgt ervoor dat de batterijen optimaal opgeladen worden.

 

 

Hotel Auberge De Kieviet

Fletcher Hotelgroup

Stoeplaan 27

2243 CX Wassenaar

Nederland

+ 31 (0)70 511 92 32

info@hoteldekieviet.nl

www.hoteldekieviet.nl

 

Georges Keters




>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs