Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
02-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEDERLANDSE HOTELPARELS

Fletcher Hotelgroupxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Auberge De Kieviet

parel in Wassenaar

 

Wassenaar in Zuid-Holland klinkt als muziek in de oren bij de betere burgerij. Het is een publiek geheim dat Wassenaar niet alleen tot de mooiste plekjes van Nederland mag gerekend worden, maar tegelijk de pleisterplaats is van rijke stedelingen waarbij villa’s en landhuizen zich verschuilen in een bosrijke en groene omgeving. Zo ook het hotel-restaurant Auberge De Kieviet, neergezet in 1684 als theeschenkerij voor de gegoede burgerij uit Den Haag, vandaag een culinaire parel hartje stad.

 

Zij die het begrepen hebben op een vorstelijk verblijf dat tegelijk betaalbaar blijft, zitten goed in Auberge De Kieviet, sinds vele jaren van theeschenkerij omgetoverd tot een fraai viersterrenhotel waar de lekkerbekken zich graag te goed doen aan de fijn gedekte tafels aansluitend genieten van een onnavolgbare rust in een van 25 kamers, de en al mooier aangekleed dan de andere. Alle standaardkamers zijn voorzien van het grootst mogelijke comfort, inbegrepen minikluis. De luxe kamers, executives en suites zijn nog ruimer en zijn de ideale rustbrengers na een dagje uit in Wassenaar en omgeving.

 

CULINAIR

 

De keuken van Auberge De Kieviet is er eentje om van te smullen. Hetgeen de 37-jarige Chef Andy Hendrikx – die de stiel leerde in diverse sterrenhuizen – uit de oven tovert bevredigd zelfs de moeilijken aan tafel. De Chef maakt graag gebruik van smaakvolle streekproducten, wat niet zelden leidt tot culinaire hoogstandjes, reeds voelbaar bij de amuses. En wat gezegd van de Tartaar van gerookte zalm met eitje? Of de Risottokreeft met Hollandse garnalen? Een delicatesse! Voeg daar als hoofdgerecht Lamskoteletjes met polenta en zomerse groentjes, lichtjes overgoten met lamsjus en je diner kan niet meer stuk. Verrukkelijk. Geniet als nagerecht eens van het Trio van in huis gemaakte ijssorbet met appel, cocosnoot en mango. Hemels verfrissend.

Nog een van die specialiteiten van het huis is de bereiding aan tafel. “Versnijdingen en bereidingen van onder andere tartaar, dat hoort bij het tafelen”, stelt Maître d’Hotel en hotelmanager Jean Martin van Hardeveld.

En voor wie het wenst, er wachten tegelijk heerlijke vegetarische gerechten. De uitstekende service van spijs en wijn vervolledigen het tafelplezier. Bij mooi weer kan op het terras genoten worden.

 

TOPONTHAAL

 

Elke gast wordt in Auberge De Kieviet ontvangen als een VIP, zoveel is duidelijk. Het onthaal aan de receptie is vriendelijk en correct. Het werk van hotelmanager Jean Martin van Hardeveld, en sinds drie jaar in Wassenaar. Voorheen runde deze 47-jarige in de horeca doorgewinterde directeur meer dan twintig jaar de parels van de groep Bilderberg Hotels. Hij is tevens voorzitter van de Sociëteit Maître d’Hotels, vereniging met 90 leden vooral tewerkgesteld in vooral 4- en 5-sterrenhotels. Jean Martin van Hardeveld is ook wijndocent. “Gastronomie en wijnen zijn steeds mijn hobby geweest. Als hotelmanager is dit een extra troef naar de veeleisende klant toe”, stelt van Hardeveld, tegelijk ook directeur van het zusterhotel Duinoord, iets verder op aan de Wassenaarseslag 26 in Wassenaar.

 

ARRANGEMENTEN

 

Naast de heerlijkheden aan de kaart pakt Auberge De Kieviet ook uit met enkele aantrekkelijke arrangementen. Zo is er al een 3-daags Fiets Arrangement vanaf 199 euro per persoon, een 3-daags Wandel Arrangement vanaf 189 euro per persoon, een 3-daags Culinair Verwen Arrangement vanaf 219 euro per persoon of onder andere een 5-daagse Mini Vakantie vanaf 345 euro per persoon.

Daarnaast pakt de Auberge De Kieviet nog uit met diverse Specials met daarbij onder andere de 3-daagse Najaarsspecial en het 3-daags Warm Overwinteren arrangement.

De samenstelling van de diverse arrangementen vindt men via www.fletcher.nl.

 

GENIETEN

 

Een verblijf in hotel-restaurant Auberge De Kieviet laat toe om ten volle te genieten van de residentiële regio rond Wassenaar. Een dagje Duinrell met de kinderen, even uitwaaien in de bossen en duinen, Madurodam, bloemen kijken in Keukenhof, het attractiepark Drievliet, bezoek aan het Mauritshuis of onder andere genieten van de pracht en praal van het Paleis Noordeinde, zorgt ervoor dat de batterijen optimaal opgeladen worden.

 

 

Hotel Auberge De Kieviet

Fletcher Hotelgroup

Stoeplaan 27

2243 CX Wassenaar

Nederland

+ 31 (0)70 511 92 32

info@hoteldekieviet.nl

www.hoteldekieviet.nl

 

Georges Keters





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs