Fletcher Hotelgroupxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Auberge De Kieviet
parel in Wassenaar
Wassenaar in Zuid-Holland klinkt als muziek in de oren bij de betere burgerij. Het is een publiek geheim dat Wassenaar niet alleen tot de mooiste plekjes van Nederland mag gerekend worden, maar tegelijk de pleisterplaats is van rijke stedelingen waarbij villas en landhuizen zich verschuilen in een bosrijke en groene omgeving. Zo ook het hotel-restaurant Auberge De Kieviet, neergezet in 1684 als theeschenkerij voor de gegoede burgerij uit Den Haag, vandaag een culinaire parel hartje stad.
Zij die het begrepen hebben op een vorstelijk verblijf dat tegelijk betaalbaar blijft, zitten goed in Auberge De Kieviet, sinds vele jaren van theeschenkerij omgetoverd tot een fraai viersterrenhotel waar de lekkerbekken zich graag te goed doen aan de fijn gedekte tafels aansluitend genieten van een onnavolgbare rust in een van 25 kamers, de en al mooier aangekleed dan de andere. Alle standaardkamers zijn voorzien van het grootst mogelijke comfort, inbegrepen minikluis. De luxe kamers, executives en suites zijn nog ruimer en zijn de ideale rustbrengers na een dagje uit in Wassenaar en omgeving.
CULINAIR
De keuken van Auberge De Kieviet is er eentje om van te smullen. Hetgeen de 37-jarige Chef Andy Hendrikx die de stiel leerde in diverse sterrenhuizen uit de oven tovert bevredigd zelfs de moeilijken aan tafel. De Chef maakt graag gebruik van smaakvolle streekproducten, wat niet zelden leidt tot culinaire hoogstandjes, reeds voelbaar bij de amuses. En wat gezegd van de Tartaar van gerookte zalm met eitje? Of de Risottokreeft met Hollandse garnalen? Een delicatesse! Voeg daar als hoofdgerecht Lamskoteletjes met polenta en zomerse groentjes, lichtjes overgoten met lamsjus en je diner kan niet meer stuk. Verrukkelijk. Geniet als nagerecht eens van het Trio van in huis gemaakte ijssorbet met appel, cocosnoot en mango. Hemels verfrissend.
Nog een van die specialiteiten van het huis is de bereiding aan tafel. Versnijdingen en bereidingen van onder andere tartaar, dat hoort bij het tafelen, stelt Maître dHotel en hotelmanager Jean Martin van Hardeveld.
En voor wie het wenst, er wachten tegelijk heerlijke vegetarische gerechten. De uitstekende service van spijs en wijn vervolledigen het tafelplezier. Bij mooi weer kan op het terras genoten worden.
TOPONTHAAL
Elke gast wordt in Auberge De Kieviet ontvangen als een VIP, zoveel is duidelijk. Het onthaal aan de receptie is vriendelijk en correct. Het werk van hotelmanager Jean Martin van Hardeveld, en sinds drie jaar in Wassenaar. Voorheen runde deze 47-jarige in de horeca doorgewinterde directeur meer dan twintig jaar de parels van de groep Bilderberg Hotels. Hij is tevens voorzitter van de Sociëteit Maître dHotels, vereniging met 90 leden vooral tewerkgesteld in vooral 4- en 5-sterrenhotels. Jean Martin van Hardeveld is ook wijndocent. Gastronomie en wijnen zijn steeds mijn hobby geweest. Als hotelmanager is dit een extra troef naar de veeleisende klant toe, stelt van Hardeveld, tegelijk ook directeur van het zusterhotel Duinoord, iets verder op aan de Wassenaarseslag 26 in Wassenaar.
ARRANGEMENTEN
Naast de heerlijkheden aan de kaart pakt Auberge De Kieviet ook uit met enkele aantrekkelijke arrangementen. Zo is er al een 3-daags Fiets Arrangement vanaf 199 euro per persoon, een 3-daags Wandel Arrangement vanaf 189 euro per persoon, een 3-daags Culinair Verwen Arrangement vanaf 219 euro per persoon of onder andere een 5-daagse Mini Vakantie vanaf 345 euro per persoon.
Daarnaast pakt de Auberge De Kieviet nog uit met diverse Specials met daarbij onder andere de 3-daagse Najaarsspecial en het 3-daags Warm Overwinteren arrangement.
De samenstelling van de diverse arrangementen vindt men via www.fletcher.nl.
GENIETEN
Een verblijf in hotel-restaurant Auberge De Kieviet laat toe om ten volle te genieten van de residentiële regio rond Wassenaar. Een dagje Duinrell met de kinderen, even uitwaaien in de bossen en duinen, Madurodam, bloemen kijken in Keukenhof, het attractiepark Drievliet, bezoek aan het Mauritshuis of onder andere genieten van de pracht en praal van het Paleis Noordeinde, zorgt ervoor dat de batterijen optimaal opgeladen worden.
Hotel Auberge De Kieviet
Fletcher Hotelgroup
Stoeplaan 27
2243 CX Wassenaar
Nederland
+ 31 (0)70 511 92 32
info@hoteldekieviet.nl
www.hoteldekieviet.nl
Georges Keters

|