TravelBird
Nederland B.V. neemt met onmiddellijke ingang alle activiteiten over van
BoekVandaag. Met deze overname verwacht TravelBird een omzetgroei van 30%. De
merken TravelBird en BoekVandaag worden in eerste instantie volgens een
tweelabel strategie naast elkaar gevoerd. De overname is een volgende stap
binnen de internationale groeistrategie van TravelBird.
De
snelgroeiende online reisaanbieder neemt per direct alle activiteiten aangaande
het merk BoekVandaag over van Red Online Marketing B.V. van Roy Platje en Edwin
Jonker. De vakantieaanbiedingswebsite BoekVandaag werd in 2009 opgericht en
richt zich primair op de Nederlandse en secundair op de Belgische markt. Jonnie
Muis (30) wordt binnen TravelBird de manager van BoekVandaag. De aankoop van
BoekVandaag sluit goed aan bij onze groeistrategie.
Zo
namen we in september vorig jaar ook het Belgische MyTrip over. We verwachten
een directe omzetgroei van 30% door deze overname in Nederland en België aldus
Symen Jansma die samen met Dennis Klompalberts de directie van TravelBird
voert. Roy Platje van Red Online Marketing B.V. kijkt vooruit:
"BoekVandaag is een succesvolle website met kwalitatief goede reizen voor
een scherpe prijs. De site is toe aan een nieuwe fase en we kiezen om verdere
ontwikkeling over te dragen aan TravelBird en ons te richten op nieuwe
ideeën."
TravelBird
is in 2010 opgericht en één van de snelst groeiende vakantiewebsites van
Europa. TravelBird is actief in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland en
werkt uitsluitend samen met gerenommeerde partners. Onlangs verwierf TravelBird
een IATA licentie en in september nam TravelBird MyTrip.be over. TravelBird
groeide in drie jaar van 3 naar 90 medewerkers.
Expo "Marine Art Oostende-" van 18 mei t.e.m. 9 juni in
Fort Napoleon, Oostende
"Marine Art Oostende-"toont een selectie van de kunstwerken die in
het kader van het Marine Art-project werden gecreëerd door de leerlingen van de
Academie voor Beeldende Kunst in Gent (i.s.m. Marine@UGent en VLIZ).
Aansluitend aan de tentoonstelling worden - in het kader van Wereldoceanendag -
verschillende ateliers voor scholen georganiseerd door Horizon Educatief, op 6
juni gevolgd door een lezingenavond voor het grote publiek.
Marine Art -Oostende- toont werk van verschillende kunstenaars die eind 2012, begin
2013 participeerden aan Marine Art in
Gent. Marine Art was een uniek project waarbij zeewetenschappers van
Marine@UGent (een interdisciplinair onderzoeksconsortium bestaande uit 24
mariene onderzoeksgroepen) naar de Academie voor Beeldende Kunst Gent trokken
om er de kunstleerkrachten en hun leerlingen in contact te brengen met de
zeewetenschappen.
De
leerlingen creëerden daarna op eigen tempo één of meerdere werken.
Alle kunstwerken werden samen met de wetenschap die er de inspiratie voor was
tussen 2 en 6 februari aan het grote publiek getoond tijdens de
tentoonstellingMarine
Artin
de UFO gebouwen van de Universiteit Gent. Er viel een hele waaier aan
kunstdisciplines te ontdekken. Kunstenaars stellen het zeeonderzoekvoor a.d.h.v. tekeningen, schilderijen,
beeldhouwwerken, grafische werken, mixed media, keramiek, illustraties &
beeldverhalen, fotos en animatiefilms.
Marine
Art -Oostende-toont een selectie van
deze werken. Aansluitend aan de tentoonstelling worden - in
het kader van Wereld Oceanen Dag - verschillende ateliers voor scholen
georganiseerd door Horizon Educatief. Gevolgd door een lezingenavond voor het
grote publiek op 6 juni.
Fort Napoleon, Vuurtorenweg z/n, 8400 Oostende. 18/05
09/06 2013
Open van woensdag tem zondag van 10 uur 12
uur&13 uur -17 uur. De toegangsprijs bedraagt 5
EUR (reductietarief: 4 EUR). Kinderen van 6 tot 12 betalen 2 EUR. Leden van Herita
mogen gratis binnen.
Stella
Artois zet de sterren van Cannes in de kijker met de Connoisseur-serie en
rode loper events
Stella
Artois Lounge rolt rode loper uit voor steracteurs zoals Zoe Saldana (Avatar,
Star Trek), Rick Yune (Die Another Day, The Man with the Iron Fists), Melonie
Diaz (Fruitvale Station, Un Certain Regard) en Michael B. Jordan (The
Wire, Friday Night Lights). De Connoisseur-serie werpt een intieme blik
achter de schermen van 66ste editie van Filmfestival van Cannes.
Als
Officiële Partner van het Filmfestival van Cannes, gunt Stella Artois fans van
over de hele wereld dit jaar voor het eerst een intieme blik geven in het leven
van de wereldvermaarde regisseurs en acteurs in Cannes via de Connoisseur-serie. Het
gaat om een videoreeks die werd opgenomen op verschillende locaties in Cannes
en interviews bevat met beroemdheden op de rode loper, tijdens stijlvolle
feestjes en op prachtige jachten gedurende het festival, dat van 15 tot 26 mei
het epicentrum van de filmwereld vormt. De interviews waarin artiesten
vertellen over hun werk, hun kunde en de onvergetelijke ervaring om te
schitteren op het meest prestigieuze filmfestival ter wereld, kan je bekijken
op http://www.youtube.com/user/stellaartois.
Zachary
Quinto, filmster in Star Trek Into Darkness uit 2013, is een van de talrijke
acteurs en regisseurs die ervoor gekozen hebben deel te nemen aan de
Connoisseur-reeks. Andere beroemdheden zijn Rosario Dawson, momenteel te zien
in Trance van Danny Boyle, zangeres en actrice Kat Graham, regisseur JC Chandor,
genomineerd voor een Oscar met Margin Call, filmster Michael B. Jordan, die
een hoofdrol vertolkte in Fruitvale Station, actrice en tv-presentatrice Stacy
Keibler, evenals acteur Paul Wesley.
Voor
Stella Artois is brouwen een gepassioneerd en nauwgezet proces. We begrijpen
het engagement dat je nodig hebt om iets moois te maken. Onze Connoisseur-serie
zal focussen op het vakmanschap dat vereist is om een film te maken en hulde
brengen aan de acteurs en regisseurs die van klassieke films een realiteit maken,
aldus Pablo Firpo, Global Marketing Director van Stella Artois. We willen
weten wie hen inspireert en wie hen woedend maakt, hun favoriete verhalen van
op de set horen en de diepste geheimen van het maken van films ontdekken. De
wereld kan zien hoe Cannes eruit ziet; we willen laten zien hoe Cannes aanvoelt
vanuit het oogpunt van een insider.
Stella
Artois is al 12 jaar sponsor van het Filmfestival van Cannes. De
Connoisseur-serie is slechts één van de vele activiteiten van Stella Artois in
Cannes. Daartoe behoren ook intieme georganiseerde evenementen met diverse
beroemdheden en een aanwezigheid op de grotere feestjes die de Rivièra dit jaar
opluisterden. In de eigen lounge kwamen reeds langs: actrice Zoe Saldana,
bekend van Avatar en Star Trek; Rick Yune, die meespeelde in Die Another Day,
the Fast and the Furious, Olympus has Fallen en the Man with the Iron Fists;
Melonie Diaz (Fruitvale Station die het Sundance Film festival won en
competitiefilm Un Certain Regard) en Michael B. Jordan (The
Wire, Friday Night Lights).
Ook
in eigen land is Stella Artois nauw betrokken bij de filmkunst, meer bepaald
als partner en sponsor van het Filmfestival Gent.
Zoals elk jaar is een
cadeau voor Vaderdag vinden een echte opgave! Een das, schoenen of een strip...
Dat hebben we allemaal al gehad! Dit jaar kom je origineel uit de hoek!
MindShake stelt een selectie buitengewone cadeaus voor waarmee je papa
aangenaam zal verrassen. Van mode over technologie tot sport en ontspanning,
het aanbod is zeer groot en gevarieerd.
Voor
wie verzot is op stijl, is er Mr Marcel van Little Marcel.
Dit modemerk steekt papas in echte zomerkleuren. Little Marcel staat voor
ontspannen elegantie en dat vind je terug in de collectie van heerlijke,
stedelijke combinaties. Als de zon zich laat zien, is er niets knapper dan een
short met daarop een gekleurd hemd om te genieten van het mooie weer! www.mistermarcel.fr
Als
papa gaat joggen, bevelen we hem de INCURIA Windstopper Vest van ODLO aan.
Het materiaal waaruit de Windstopper® Active is gemaakt, is zeer licht en
uitermate ademend. Het biedt alle comfort waar een sporter van droomt. De
mesh-textuur zorgt voor een unieke ventilatie. www.odlo.com
Het
sporthorloge van Polar, de RC3 GPS Tour de France, met
een gele polsband, is speciaal ontworpen voor de 100ste editie van de Tour de France. Of
jullie nu op vakantie gaan in de Alpen of in de Ardennen, jouw papa kan alle
informatie over de hoogte volgen via de geïntegreerde
GPS. polarpersonaltrainer.com.
Na
de inspanning volgt de ontspanning ! Na een lange werkdag wil papa
uitrusten en genieten van de zachte zomerzon. Met hun hippe kleuren en trendy
motief geeft het tuinmeubilair van Lafuma een nieuwe
look aan jullie terras! Praktisch en comfortabel én een green attitude.
Lilletind Kinderdrager is op dit moment de meest handige en comfortabele
kinderstoel van het Noorse merk Bergans of Norway.
Hij is ontworpen voor een uitstekend contact tussen ouder en kind.
De
emporiaCLICK is een kleine, praktische telefoon met een
origineel design. De hippe papa kan met een enkele klik heel gemakkelijk zijn
kinderen bereiken. De telefoon beschikt over een speciale knop waarmee hij drie
favoriete nummers kan bellen, zonder dat hij door de contactenlijst moet
navigeren. www.emporia.eu Een filmavondje
met de familie of voetbal kijken met de vrienden op groot scherm is mogelijk
dankzij de EH-TW6100W projector van EPSON. Deze
projector zal regenachtige avondjes deze zomer radicaal veranderen. www.epson.be
Een
« all-in-one » Acer computer met ergonomisch
design, nieuwe look en een ultramoderne desktop. www.acer.com
Populair Italiaans aperitief
nu ook kant-en-klaar verkrijgbaar
Met zijn bitterzoete
smaak en oranje kleur laat Aperol Spritz® niemand onberoerd. Enkele jaren na
de lancering van het populaire Italiaanse aperitief in België, worden de fans
vandaag nog meer op hun wenken bediend: Aperol Spritz® Ready to Serve in
een trendy flesje. De smaak is dezelfde, maar de mogelijkheden zijn nog
spannender. Mee op picknick, barbecue, een tête-à-tête in het park of
simpelweg thuis in de zetel na een dag werken, in een handomdraai proef je
voortaan de zon in een flesje.
Aperitieven in een handomdraai
Verfijnd. Verfrissend. Verrassend. Aperol Spritz®
hoeft vandaag geen introductie meer. Na een enorm succes in Italië, Duitsland
en Oostenrijk, kent het bitterzoete aperitief nu ook in België een steile
opmars. In enkele jaren is Aperol Spritz® uitgegroeid tot de referentie
binnen de aperitieven.
En daar komt nu een trendy vervolg op met een ready to serve aperitief, in
een leuk designflesje met speciale sluitdop. Open het flesje en ontdek een
zonnig drankje met pit. Met energie. Met levenslust. En met een
zinnenstrelende bitterzoete smaak, waarachter een geheime mix van aromatische
kruiden schuilt.
Koud serveren, bij voorkeur in een wijnglas, met enkele blokjes ijs en een
schijfje sinaasappel. Wedden dat jij, je familie en je vrienden in een
handomdraai Crazy For Life zijn? Want Aperol Spritz® staat voor pure
Italiaanse lifestyle: zon, smaak en dolce far niente! Ideaal dus om echte, gezellige
momenten te delen, waar en wanneer je wilt dankzij het kant-en-klare
aperitief.
Praktische info Aperol Spritz® Ready
to Serve: Aanbevolen verkoopprijs: e 5,99 (set van 3 flesjes 17,5 cl)
Fietsend
de wijncultuur verkennen in Moravië en Bohemië
Tsjechië
staat culinair bekend om zelf gebrouwen biertjes en traditionele goulash. Maar
wat veel mensen niet weten is dat er 1200 kilometers aan
wijnroutes liggen in Moravië. Nu de lente is begonnen gaat het Tsjechische
toeristische wijnseizoen van start. Probeer één van de vele fietsroutes in
Moravië of Bohemië en kom tussendoor tot rust met wijntje in een eeuwenoude
wijnkelder.
Wijnhart
van Tsjechië
De
Tsjechische wijngaarden liggen verdeeld over de Bohemen en Moravië. Maar liefst
96% van de wijngaarden zijn in Zuid-Moravië, bij de Oostenrijkse grens te
vinden. Het gebied kent hete dagen en koele nachten: een ideale combinatie om
druiven te rijpen. Zo wordt de hoge concentratie en variatie van aromas
behouden. De Tsjechen zijn liefhebbers van hun eigen wijnen, het grootste
gedeelte van de productie gaat dan ook op aan eigen consumptie. Per jaar wordt
er per hoofd van de bevolking 18
liter wijn geconsumeerd.
Wijnfietroutes
Fietsen,
wijn drinken en van de lokale cultuur genieten lijken misschien niet bij elkaar
te horen, maar in Zuid-Moravië zijn talloze fietsroutes door de wijngebieden te
vinden. Een fietstocht door het heuvellandschap voert je langs wijngaarden en
je kunt een wijntje drinken in eeuwenoude wijnkelders. Er zijn routes voor de
ervaren fietser maar ook voor beginnende fietsers. De routes komen niet alleen
langs wijngaarden maar ook bij UNESCO monumenten zoals het Lednice-Valtice
landschap.
Tsjechië
heeft een eeuwenlange wijngeschiedenis die terug gaat tot de Romeinen.
Inmiddels worden Tsjechische wijnen wereldwijd onderscheiden. In de wijnkelder van kasteel
Kromeriz is het zelfs mogelijk om wijn te drinken in gewelven uit de 13e eeuw.
De wijn wordt volgens eeuwenoude traditie gemaakt. Het kasteel is een UNESCO
monument en beschikt over een indrukwekkende tuin.
Tijdens
de fietstocht langs de wijnboeren is te zien dat er talloze wijnen bekroond
zijn. Driekwart van de Tsjechische wijnen zijn wit. Kenmerkend is de zoetheid,
waar de bevolking zelf dol op is. Maar ook de droge wijnen mogen er zijn.
Kenners zullen bij witte wijn
de smaak van de in Oostenrijk bekende Welschriesling druiven
herkennen. Maar ook kent Tsjechië rode zachte en elegante wijnen waaraan de wijnliefhebbers
zich tegoed kunnen doen.
Badplaats Koksijde-Oostduinkerke
bekoort elke reiziger met een veelzijdig toeristisch aanbod. Een van de
sterktepunten is het natuurschoon dat men op een actieve manier kan ontdekken.
Fietsers, wandelaars en zelfs golfers zien in Koksijde-Oostduinkerke hun
vakantiedromen bewaarheid worden.
Goed
dat de recreatieve zones van Koksijde Oostduinkerke bijna helemaal als
natuurreservaat zijn beschermd! De bezoeker kan dus niet overal een voetafdruk
achterlaten maar in dit 700
ha groot natuurgebied vinden actieve recreanten al het
nodige om maximaal te genieten: informatiepanelen, didactische bezoekerscentra,
een netwerk van bewegwijzerde wandel- en fietspaden, rust- en observatiepunten,
ervaren gidsen en af en toe een leuke kroeg om uit te blazen.
Zowel
voor de recreatieve fietser als voor zij die een uitdaging niet schuwen een
kuitenbijter in de duinen of aan langer parcours door het polderland biedt
Koksijde-Oostduinkerke een brede waaier aan mogelijkheden. Dankzij het
fietsnetwerk met de talloze knooppunten kunnen badplaats en regio makkelijk
worden verkend.
De
knooppunten 65 en 66 van het fietsnetwerk liggen respectievelijk in Koksijde en
Oostduinkerke. Het zijn startplaatsen voor routes, die je zelf samenstelt,
langs de zee of door het hinterland. Er is bv. het mooie circuit richting
deelgemeente Wulpen en langs het kanaal Nieuwpoort-Veurne tot in het centrum
van Veurne. Een andere fietsroute, met als startplaats knooppunt 66, voert door
het natuurgebied Doornpanne, langs de Hoge Blekkeren via het Paul Delvaux
Museum naar De Panne. Beide routes zijn hooguit 15 km lang en kunnen dus ook
door kinderen worden gefietst.
Wandelaars
hebben in Koksijde-Oostduinkerke onbeperkte mogelijkheden, het is meteen de
beste manier om de pracht van de Yde Duinen en De Doornpanne te ontdekken. Net
als voor de fietsers zijn er ook voor de stappers tal van themawandelingen. Er
is bv. de Kruwerswandeling, 8
km lang, met als begin- en eindpunt Estaminet De
Peerdevisscher in Oostduinkerke. Een kruwer is een strandvisser die net als de garnaalvisser
te paard zijn net door het strandwater trekt. Langs de wandelroute maak je
kennis met veelzijdig natuurschoon in de Oostvoorduinen, het Hannecartbos met
zijn botanische rijkdom en het natuurgebied Ter Yde, één van de grootste
duinencomplexen van de Kust. Het is een tocht vol afwisseling, met de
mogelijkheid om het Navigo Nationaal Visserijmuseum te bezoeken, of om achteraf
uit te blazen in de Peerdevisscher, bij een streekbiertje en een heerlijke
portie verse garnalen.
Ook
golfliefhebbers kunnen in Koksijde-Oostduinkerke hun
hartje ophalen. Er is het gloednieuwe golfterrein Koksijde Golf Ter Hille.
Geniet van een driving range met 25 afslagplaatsen en van de shortcourse (9
holes, par 31). Het golfterrein wordt op een ecologische manier uitgebaat en de
schitterende omgeving staat ook open voor fietsers, wandelaars en vissers. Met
Pasen 2014 zal de 18 holes worden geopend (www.koksijdegolfterhille.be).
Laat je verrassen door een
nieuwe frisse, romige kaas van twee soorten melk
Spannende vooruitzichten voor kaasliefhebbers!
Vanaf midden mei kan je proeven van Milner Geit & Koe, een nieuwe kaas die
al het goede van geitenkaas en Goudse kaas samenbrengt. De smaak is ronduit
uniek: fris, romig en onweerstaanbaar lekker. Alvast twee inspirerende ideeën
voor een lentefrisse lunch.
Bij kaasfans is Milner al langer gekend om zijn volle smaak en minder vet. De
nieuwe Milner Geit & Koe is daar een smakelijk vervolg op. Met zijn
receptuur 45% geitenmelk en 55% koemelk (weidemelk) tekent deze lekkere
kaas voor een ware primeur.
De milde smaakervaring is bijzonder: zo proef je de pittige, romige smaak van
geitenkaas, gecombineerd met de zachte en frisse toets van Goudse kaas. Milner
Geit & Koe is met zijn volle smaak toch beperkt in vetgehalte: 40% minder
vet vergeleken met Goudse 48+. Een gezonde nieuwkomer dus die zorgt voor een
smakelijke variatie.
Praktische info Milner Geit & Koe: Verkrijgbaar vanaf midden mei bij
Colruyt, Delhaize en Carrefour - Richtprijs: 3,49 euro (175 g, 6 sneetjes)
Eurostar
werkt samen met Waitrose, de favoriete supermarktketen van de Britten, voor het
nieuwe cateringaanbod in de barrijtuigen. Op het menu staan twintig nieuwe
producten
van Waitrose, met onder meer populaire snacks (sandwiches, salades, ), maar
ook meer exotische en onverwachte gerechten (ceasar salad wrap, kip tikka
masala, croque-monsieur, selectie van tapas, risotto met champignons,
worteltjescake, ).
Waitrose
heeft 291 supermarkten in het Verenigd Koninkrijk en exporteert zijn producten
naar 45 landen. Dankzij Eurostar is dit de eerste belangrijke stap voor deze
bekende keten in België en Frankrijk. Deze supermarktketen is een favoriet bij
vele Britten. Hun winkels bevinden zich in stadscentra en staan bekend voor hun
kwaliteit, versheid en verscheidenheid van producten.
Naast
deze samenwerking met Waitrose heeft Eurostar ook zijn catering in de trein in
de
beide eerste klassen herzien: sinds 25 april worden de nieuwe zomermenus van
Business Premier samengesteld door Michelinsterrenchef Raymond Blanc, en wordt
er een nieuwe formule in Standard Premier aangeboden op basis van feedback van
reizigers.
Hector
De la Rosa, Belgische kandidaat voor de internationale finale van Disaronno
Mixing Star!
In
februari lanceerde Disaronno de derde editie van haar internationale
cocktailwedstrijd. Deze verloopt in twee fases. In de eerste fase, die nu
afgelopen is, verkozen Italië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland,
Frankrijk, Rusland, Spanje, Zweden, Finland, Australië, Nederland, de Verenigde
Staten, Canada en niet te vergeten - België, hun eigen kampioen!
De
15 Belgische cocktailartiesten namen het tegen elkaar op in het Aloft Brussels
Schuman Hotel. De uitdaging? Een origineel cocktailrecept op basis van
Disaronno uit hun mouw schudden, onder het alziend oog van de camera én een
professionele jury, samengesteld uit mixologen en journalisten.
In
België kregen de kandidaten - voor de eerste keer en exclusief voor Disaronno
Mixing Star - een snelcursus acteren. Gedurende enkele uren gaf acteur en
regisseur Patrick Ridremont de deelnemende bartenders tips en tricks om hun
cocktailact op de beste manier aan hun publiek en voor de camera te
presenteren. Het publiek entertainen en het shaken is een kunst op zich! Vooral
als de kandidaten zich hiervoor moeten baseren op een bekende film...
Om de Disaronno Mixing Star 2013 te worden, zijn dan ook twee kwaliteiten
noodzakelijk: je moet de show kunnen stelen en bovendien ook een nieuwe,
originele en lekkere cocktail op basis van Disaronno kunnen samenstellen. Deze
kwaliteiten had Hector De la Rosa, barman in het Brusselse hotel Le Thon EU,
duidelijk in huis. Hij overtuigde de jury moeiteloos dat hij de cocktailkunst
meester is en liet hen sprakeloos achter.
Zijn
recept Moonwalker, naar de gelijknamige film bevat 2,5 cl Disaronno, 4 cl groene Chartreuse, 3 cl limoensap, eiwit
en 2 koffielepels speculoospasta.
"Ik ben verheugd dat mijn cocktail de jury kon overtuigen, reageert Hector
De la Rosa. Ik
wou met mijn recept de bijzondere smaak van Disaronno versterken met een
speculoos en voegde er dan nog een toets limoen aan toe. Ik kijk nu al uit naar
de internationale finale en hoop dat de raad van Patrick
Ridremont me daar van pas zal komen !
Ook
Patrick Ridremont was vol lof over de winnaar van de Belgische finale. Ik ben
onder de indruk, vertelt de acteur/regisseur. Hector De la Rosa heeft gevoel
voor het entertainen van mensen en ik denk dat veel van de stamgasten van hotel
Le Thon in Brussel het daarover met me eens zijn. Hopelijk is de internationale
jury dat ook! Zijn cocktail is trouwens één van de beste die ik ook geproefd
heb ! »
Op
de tweede plaats eindigde Jan Van Ongevalle, bartender in bar Mascotte van het
Knokse casino. Zijn cocktail Jackie is geïnspireerd op de film Jackie Brown.
Het recept: 3 cl Disaronno, 3 cl Rhum
Havana Club anejo especial, 3 cl verse puree van ananas, 3 cl vers limoensap, 7 cl kaneel- en
anijssiroop, Angostura orange bitter, Bitter Truth, eiwit.
David
Gouaut, barman in de Loui Lounge & Bar van het Steigenberger Grand Hotel in
Brussel, vervolledigde het podium met zijn cocktail Smokey Pear. Inspiratie
voor het recept haalde hij in de film Django Unchained: 3 cl Disaronno, 3 cl
Bourbon whiskey, 3 cl perensap, 1 cl
spicy sirop, 0,5 cl citroensap en 3 scheutjes laphroaig van 10 jaar.
Op
3 juli dingt Hector De la Rosa samen met 13 andere kandidaten mee naar de titel
van DISARONNO MIXING STAR 2013 en maakt hij misschien net als George Bagos
(Griekenland) en Franceso Cione (Italië), deelnemers van vorige edities, naam
en faam in de cocktailwereld.
Mixing Star is een internationale wedstrijd voor alle professionele barmannen
ter wereld. Een wedstrijd die de talenten op vlak van internationale en moderne
cocktails naar voor schuift. Dit spel staat in het teken van de passie, de
vindingrijkheid en de ervaring van de barmannen, waarmee zij de kunst van de
mixologie levendig en verleidelijk houden. Deze professionals vertegenwoordigen
de essentie van Disaronno. Sinds de eerste editie in 2010 zijn er meer dan 2000
nieuwe cocktails ontwikkeld, wat bewijst dat de Italiaanse likeur veel in zijn
mars heeft.
De
winnaar van de internationale finale in Amsterdam zal op de 70ste editie van
het Filmfestival van Venetië de filmsterren van dichtbij zien... Hij maakt er
zijn eigen Disaronno Signature Cocktail voor de aanwezige beroemdheden!
Ecologisch
logeren, consumeren en soigneren in Zuid-Tirol /2
Tot
wel 300 zonnige dagen per jaar, een mild klimaat en zeer vruchtbare grond: de
Zuid-Tiroolse natuur is een uitstekende voedingsbodem voor heerlijke
voedingswaren. Een van de voornaamste exportproducten is de appel (één op tien
Europese appels komt uit Zuid-Tirol!). Voor appetijtelijke appels trek je naar
Renon/Ritten. Daar produceert Thomas Kohl van het Troidnerhof op 900 m hoogte exclusieve
gastronomische bergappelsappen.
Thomas
kweekt zes verschillende soorten waaronder de bekende Jonagold en Elstar en
maakt daarvan zeer pure en eigenzinnige sappen. Net als wijnen hebben zijn
sappen elk een eigen karakter, dat mooi samengaat met bepaalde gerechten. Zo
komt Kohl Gourmet Jonagold best tot zijn recht bij wit vlees, verse kazen en
desserts. www.kohl.bz.it
In
Zuid-Tirol vind je naast biologisch fruit ook een rijke selectie aan
zelfgekweekte groenten. In Barbiano/Barbian kan je daarvoor terecht bij
boerderij Aspingerhof. Boer Harald Gasser specialiseerde zich in lang vergeten
groenten en laat je bijvoorbeeld kennismaken met exotisch klinkende knollen als
aardamandel of suikerwortel. Je zal er trouwens niet de enige klant zijn, want
ook de vele sterrenchefs uit de regio zijn dol op Haralds groenten. www.aspinger.it
Op
een oppervlakte van 20.000m² kweekt de familie Mulser al dertig jaar kruiden en
planten met een medicinale werking. Ze verwerken hun met veel liefde
geproduceerde kruidenrijkdom tot heilzame crème, cosmetica, olie, thee of
homeopatische middeltjes.
Onze
favorieten: de goudsbloemcrème tegen littekens, de olie van citroenmelisse
tegen reuma en de anti-age crème met rozemarijn, dennenaalden en theunisbloem.
Deze 100% biologische kruidenmengsels kan je kopen in hun Pflegerhof in
Castelrotto/Kastelruth of via hun website waar je meteen ook meer informatie
kan vinden over het aanbod en de werkwijzen, de kruiden en hun werking.
Ecologisch
logeren, consumeren en soigneren in Zuid-Tirol /1
Bijzondere
geografische en klimatologische omstandigheden maken van Zuid-Tirol een regio
waar de natuur centraal staat. En dat willen de bewoners graag zo houden, want
Zuid-Tirol is vandaag een van de provincies met de hoogste levenskwaliteit van
heel Italië. De Zuid-Tirolers investeerden de afgelopen jaren volop in duurzame
energie en bouwden met tal van ecocampings, agriboerderijen en passiefhotels
een ijzersterke reputatie op in het ecotoerisme. Tel daar nog de rijke waaier
aan ambachtelijk gekweekte lokale producten bij en je begrijpt dat de streek
een waar paradijs is voor (bio)toeristen. Ecologisch verantwoord logeren,
consumeren en soigneren in Zuid-Tirol: een (kleine) greep uit het (grote)
aanbod.
Een
nieuwe aanwinst op de lijst van ecologische boederijen is Sandwiesen, een
appelboerderij in Gargazzone/Gargazon. Het woonhuis en gastenappartementen
werden voorzien van alle mogelijke ecologische snufjes. Sandwiesen ademt bovendien
niet alleen rust uit, het IS rust. Niet alleen voor geitenwollensokkenfans,
maar voor iedereen die de kalmte wil opzoeken. Gasten kunnen er bovendien
genieten van het beste dat de Zuid-Tiroolse landbouw te bieden heeft, want de
boerderij kweekt behalve appels ook peren, abrikozen, pruimen, vijgen,
aardbeien, frambozen en bosbessen! www.sandwiesenhof.it.
Ook
de uitbaters van de in 2012 geopende boerderij St. Quirinus (Caldaro/Kaltern)
kozen resoluut voor eco. Deze bioboerderij onderscheidt zich van de rest door het
originele concept: een moderne, ecologische woning in een traditionele
bouwstijl. St. Quirinus is bovendien ook een wijndomein, dus wie ter plekke
helemaal verknocht raakt aan de plaatselijke wijn, kan een voorraadje inslaan
in de boerderijwinkel. Verblijven doe je er in een van de vier ruime en zonnige
appartementen, die natuurlijk ook helemaal zelfvoorzienend zijn wat betreft
energie.
St.
Quirinus is een Rode Haan-boerderij, wat wil zeggen dat kids er helemaal thuis
zijn! Terwijl mama en papa genieten van de biologische wijn, smult het hele
gezin van fruit en kruiden van eigen kweek. www.st-quirinus.it
De
hele wereld ontdekken, dat doe je met Costa Cruises en een deel van die wereld
kun je in het kader van de 65ste verjaardag deze zomer op een
prijsgunstige manier verkennen.
De
cruise met de Costa Favolosa op de Middellandse Zee is niet alleen
aantrekkelijk door de magie van de azuurblauwe zee maar ook omwille van de
interessante aanlegplaatsen. Tijdens de cruise van 8 dagen/7 nachten gaat het super
sfeervolle, gloednieuwe schip voor anker in de havens van Barcelona, Palma,
Valletta (Malta), Catania (Sicilië) en Napels. Deze reis wordt dus een
opeenvolging van onvergetelijke momenten: wandelen op de Ramblas of door de
nauwe straatjes van Palma de Mallorca, genieten van het panorama over de Etna
of van de pronkerige architectuur van Napels.
De
Costa Favolosa vertrekt in de haven van Savona, elke week van mei tot november.
Prijzen zijn afhankelijk van de reisperiode maar de kortingen (tot -70%) zijn
elke maand van toepassing,in functie
van de beschikbaarheid. Voorbeeld: afreisdatum 17 juni, binnenhut 399, buitenhut zeezicht 499, hut zeezicht
met balkon 599.
De
cruisereis met de Costa Magica naar de Griekse eilanden is al even verleidelijk
en ook hier liggen de promoprijzen beduidend lager dan de brochureprijzen. De
reis van 8 nachten/7 dagen begint in Venetië waarna richting Italië (Bari),
Olympia, Santorini, Corfu (Griekenland) en Dubrovnik (Kroatië) wordt gevaren.
Reisperiode:
elke week van mei tot november. Prijsvoorbeeld: afreisdatum 24 juni, binnenhut
399, buitenhut zeezicht 499, hut zeezicht met balkon 599.
Het
lente-zomerseizoen staat voor lekkers op ons bord Het is dé tijd van het jaar
om even lichte als heerlijke gerechten te bereiden. De oliën van Isio 4 zijn de
partner van uw gezondheid en laten u gezond genieten. Ze zijn de ideale gezel
voor al uw culinaire bereidingen.
De
dagelijkse consumptie van Isio 4-olie en/of Isio 4-olijfolie biedt u immers:
omega 3 en 6 , vetzuren die onmisbaar zijn voor de goede werking van het
organisme, vitamine E die ons beschermt tegen antioxidanten en vitamine D die
bijdraagt tot de natuurlijke weerstand.
Naast
hun voedingseigenschappen respecteren de Isio 4-oliën, die kunnen worden
gebruikt in koude, in warme of voor gefrituurde bereidingen, perfect de
natuurlijke smaak van de voedingsmiddelen, ongeacht het soort bereiding. Hun
delicate smaken maken ze tot de perfecte gezel in de meest heerlijke
bereidingen.
Zo
worden ze koud in het bijzonder aanbevolen voor het bereiden van vinaigrettes
(om salades en rauwkost op smaak te brengen), maar ook in marinades en
uiteraard voor de bereiding van emulsiesauzen zoals mayonaise en al haar
varianten
Wat
de warme bereidingen betreft, zijn de Isio 4-oliën geschikt voor verschillende
bereidingswijzen: in de braadpan of stoofpan om zowel groenten als vlees,
gevogelte of vis te stoven, te smoren of te sauteren of in de oven om te braden
of te roosteren, maar ook voor de bereiding van gebak Bovendien kan de Isio
4-olie perfect worden gebruikt in de friteuse voor elke bereiding, van frietjes
tot hartige of zoete beignets.
Verleid
door de voedings- en culinaire kwaliteiten van de Isio 4-oliën bedacht Patrick
Vandecasserie, welbekend bij de Belgische gastronomen, drie seizoensgebonden
recepten waarin de seizoensproducten extra worden opgewaardeerd aan de hand van
de Isio 4-oliën.
Topchef
Patrick Vandecasserie volgde zijn vader Freddy op aan het roer van de keuken
van de prestigieuze Villa Loraine, en beoefent nu zijn kunsten achter het
fornuis van restaurant De Mayeur in Ruysbroeck. Hij laat zich graag
inspireren door de waaier van aanlokkelijke producten die op de markt
verschijnen met de terugkeer van het zomerseizoen, en stelt het volgende menu
voor : Gebakken Mechelse asperges met smaakmakers, ribstuk van melkkalf met een
aromatische emulsie en uitgelekte kwark met rode vruchten en kruidensorbet .
Voor
Patrick Vandecasserie brengt het subtiele aroma van de Isio 4-olie
het rijke smakenpalet van deze lentebereiding extra tot zijn recht.
Het
is onvoorstelbaar hoeveel mensen met enthousiasme vertellen over de vakantie
die ze lang geleden in Zwitserland hebben beleefd. Ze trokken er toen met de mutualiteit
naartoe, bijvoorbeeld naar Disentis en Maloja, allebei in Graubünden. Waarom
zou je niet eens terugkeren naar de plaatsen waaraan je zon fijne
herinneringen hebt? Waarom niet nog een keer vakantie nemen in Graubünden, deze
keer met partner, familie of vrienden?
Wie
uitkijkt naar een zomervakantie in de bergen zit in Graubünden op de beste
plaats. In eerste instantie zal je er genieten van de onvoorstelbare rust en
van natuurschoon dat helemaal niet moet onderdoen voor andere plaatsen in het
Alpenland. Het bergland van Graubünden, met zijn vierduizend meter hoge toppen,
650 bergmeren en groene valleien is ronduit betoverend. Vandaar ook dat de
échte natuurvrienden voor Graubünden kiezen. Uniek voor de Alpen is de
combinatie natuurschoon en culturele rijkdom van Graubünden. Ietwat verborgen
in het zuidoostelijke hoekje van Zwitserland heeft dit kanton zijn
authenticiteit, tradities en zelfs zijn eigen taal, het Reto-Romaans, weten te
behouden.
In
Disentis bijvoorbeeld, waar zoveel Belgen destijds vakanties hebben
doorgebracht, is in al die jaren niet veel veranderd. Op het uitgestrekte
plateau troont als weleer het machtige benedictijnerklooster en als je vandaag
teruggaat naar Disentis ga je ook terug naar de-tijd-van-toen! Uiteraard is de
toeristische infrastructuur veel verbeterd, de hotels en restaurants, het
netwerk van bewegwijzerde wandelpaden, maar je zal de mooie, authentieke
plekjes van zoveel jaar geleden snel terugvinden zoals de gezellige, stokoude
Alte Bündnerstube Veglia Stiva Grischuna.
Jeugd-
en andere herinneringen kun je ook ophalen in Maloja. De Belvedere Toren staat
er nog altijd, het uitzicht op het Silsermeer is nog altijd imponerend, de
geesten van beroemde schilders zijn er nog steeds en het bankje onder de lariks
waar Friedrich Nietzsche zat weg te dromen staat er ook nog.
Het toerisme in Graubünden heeft een
lange traditie. Al 150 jaar lang worden mensen aangetrokken door het mooiste
natuurgebied van Zwitserland. Voor velen onder ons is Graubünden puur
jeugdsentiment want het was lange tijd een traditie om er de gezonde
berglucht op te zoeken. Vandaag is Graubünden nog altijd puur natuur en door
zijn veelzijdigheid goed voor een onvergetelijke vakantie, net als de in de tijd
van toen.
De
winter is achter de rug en de lente laat zich opmerken. Met de lente kondigen
zich mooie weekends aan, verlengde weekends en heuse vakanties. Nu nog naar
buiten en naar zee, naar Koksijde-Oostduinkerke waar je al die vrije dagen
heerlijk kunt vullen met beleven en bezoeken, van een fascinerende natuur tot
een boeiende cultuur!
Koksijde-Oostduinkerke
is de meest veelzijdige badplaats van de Kust, met een gigantisch en gevarieerd
toeristisch product, op maat van iedereen, met voor elk wat wils. Dit zijn de
lentekriebels van Koksijde-Oostduinkerke.
Wat
is er heerlijker dan de
natuur te zien ontluiken tijdens een weekend actief genieten!
Dat kan in Koksijde-Oostduinkerke als op geen andere plek omdat de oppervlakte
beschermd natuurgebied bijzonder groot is. Het natuurgebied Ter Yde bijvoorbeeld is 100 hectare groot en de
landschappelijke verscheidenheid is een unicum aan onze kust. Deze botanische
parel heeft een uitzonderlijke plantenrijkdom en de grote duinenpannen geven de
wandelaar/fietser een idee van hoe het kustgebied er een eeuw geleden uitzag.
In
Koksijde-Oostduinkerke heb je het programma voor een lente weekend of een
voorjaarsvakantie makkelijk klaar omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Uiteraard
wil je de garnaalvissers te paard aan het werk zien. Ze zijn tot ver over onze
grenzen bekend. Ook het schitterende Abdijmuseum
Ten Duinen 1138 staat op het programma. Het bezoek aan de archeologische
site en aan het eigentijds museum is als een boeiende duik in het verleden
waarbij je als bezoeker kennis maakt met het dagelijkse leven in een
middeleeuwse cisterciënzerabdij.
Om
te wandelen ga je uiteraard naar het brede zandstrand maar ook in het boeiende
achterland en in de badstad zelf waar het Koksijdse erfgoedpatrimonium enorm verrast. Er zijn diverse wandelroutes, zelfs een iPod tocht, langs vissershuisjes,
cottages en art deco gebouwen.
Hij
heeft alles al en toch wil je hem op Vaderdag graag met iets origineels
verwennen? Wat dacht je van een stoere porto van 10 (15.05), 20 (43.50), 30
(76.95) of zelfs 40 jaar oud (124.45) in zon strakke, robuuste fles? De
Twanys van Grahams, zijn ongetwijfeld hét cadeau voor stoere papas.
En
een open fles blijft zeker 6 weken goed, dus zet hem in de koelkast en je hebt
er wekenlang plezier van. Grahams wordt in België verdeeld door The Nectar en
het assortiment is o.a. te koop bij Delhaize, Makro en de betere wijnhandelaar.
Vanaf
14 mei is de Tram Experience er weer voor nieuwe gastronomische avonturen.
Vorig jaar was dit project ongetwijfeld het belangrijkste evenement van
Brusselicious, dit jaar wordt Tram Experience nog aantrekkelijker, nog lekkerder
en nog emblematischer.
Vorig
jaar werden de Belgische tweesterrenkoks aangezocht om hun interpretatie te
geven aan gerechten uit onze nationale gastronomie. Dit jaar worden de
Brusselse sterrenkoks in de kijker geplaatst. Tijdens één enkele maaltijd kunnen
de passagiers
de keuken van twee of drie verschillende koks ontdekken, in een
vaak verrassende combinatie. Dankzij het principe van de quatre-mainskeuken
wordt de Tram Experience, waarvan het basisconcept al uniek is, dubbel uniek. Een andere vernieuwing: de Tram Experience
is niet meer alleen voorbehouden aan koks, van bepaalde menus worden de
desserts toevertrouwd aan onze beste banketbakkers en chocolatiers.
Brussel
is rijk aan culinair talent met zeer uiteenlopende stijlen en invloeden. Zich
beperken tot een handjevol koks zou dus jammer zijn. Elk seizoen wordt het menu
gecreëerd door een nieuw team van sterrenkoks, volgens het principe van de quatre-mainskeuken.
Een kok staat in voor de hapjes en het voorgerecht terwijl de andere het
hoofdgerecht verzorgt. En om de zes weken worden de rollen omgedraaid, voor
meer variatie en plezier. De kok van het hoofdgerecht legt zich dan toe op het
voorgerecht en zijn collega neemt het hoofdgerecht voor zijn rekening.
De
eerste tram rijdt uit op 14 mei, net zoals in 2012 worden het hele jaar lang
acht ritten georganiseerd, op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond om 20 uur,
op vrijdag- en zaterdagavond om 18u30 en 21u30, op zondag om 12 uur. In de
zomer wordt ook een menu op zondag om 19 uur geserveerd. De prijs bedraagt 89
per persoon en omvat het driegangenmenu, de hapjes, de champagne, de wijn en
het water.
Online
reserveren via de websitewww.tramexperience.be of bij de
toeristische dienst Visitbrussels.
Dit
seizoen op het programma: nieuwe themas, nieuwe bars en nieuwe wijnen uit de
Bordeaux Coups de Coeur selectie om te ontdekken. Maar het idee blijft
hetzelfde: een glas Bordeauxwijn in een ontspannen en feestelijke sfeer.
In
2013 kunnen we wijnliefhebbers de unieke sfeer van de Apéros Bordeaux komen
opsnuiven volgens de themas food, music& art. Deze keer is het in Brussel en Antwerpen dat alles beweegt,
steden waar alle animatie splaatsvinden.
De
Apéros zijn bovenal een uitnodiging om Bordeaux te (her)ontdekken en de
vooroordelen omver te werpen dankzij een divers gamma van toegankelijke wijnen.
Met de Apéros Bordeaux linkt Bordeaux zich aan een culinaire workshop, onverwacht
hippe consumptiemomenten, een modeshow, een muzikale showcase of een
tentoonstelling.
Met
deze themas bewijzen de Apéros Bordeaux, dat Bordeuax, ver van het
traditionele gebeuren, innoveert en dat er voor elk moment een ideale Bordeauxwijn
bestaat. De Bordeaux Coups de Coeur is een unieke wijnselectie, blind geproefd
door een jury van wijnkenners, het is het bewijs van de diversiteit en de
toegankelijkheid van Bordeaux op de Belgische markt. De aangeboden wijnen zijn
allemaal verkrijgbaar voor prijzen tussen 4 en 20 euro per fles.
Apéros
Bordeaux, nieuwe wijnen met voor elk wat wils, een afwisseling van rood, droog
wit, zoet wit, rosé en bubbels, een assortiment te proeven in de laatste nieuwe
hotspots.
Restaurant Day - Een culinair carnaval voor iedereen!
Een nieuw internationaal concept komt op 18 mei 2013 naar
Brussel. Restaurant Day is een burgerinitiatief opgebouwd rond het delen en
elkaar ontmoeten in het kader van gastronomie.
Restaurant Day is een evenement dat deelnemers de kans en de
vrijheid biedt om gedurende één dag, hun eigen eet- en/of drinkgelegenheid te
runnen. Iedereen die dat wenst kan die dag namelijk zelf een restaurant , een
bar of een café openen. Thuis, in een atelier of bij vrienden. Een juice bar,
een cookiesbakkerij, een zes-gangen maaltijd Het kan die dag allemaal.
Reeds enkele jaren vindt dit culinaire carnaval
spontaan plaats in de straten van Helsinki. Waar het als eenmalig
initiatief begon, wordt het vandaag eenmaal per seizoen georganiseerd en
groeide het al vanaf zijn tweede editie uit tot een internationale
happening, met vandaag bijna 20 deelnemende landen. Van Tokyo tot New York, van
Helsinki over Parijs alle deelnemers staan vermeld op dezelfde website beschikbaar
in 15 talen.
Gezien de overeenkomst tussen de door dit evenementen en het
Brussels Hoofdstedelijk Gewest verdedigde waarden, besloot VISITBRUSSELS
de handen uit de mouwen te steken om van Brussel een van de meest
betrokken steden te maken bij dit project. Zo moedigt VISITBRUSSELS alle
aspirant-koks die willen deelnemen aan dit avontuur aan om zich te registreren
op de site www.restaurantday.org.