:roll:
Ecologisch
logeren, consumeren en soigneren in Zuid-Tirol /2
Tot
wel 300 zonnige dagen per jaar, een mild klimaat en zeer vruchtbare grond: de
Zuid-Tiroolse natuur is een uitstekende voedingsbodem voor heerlijke
voedingswaren. Een van de voornaamste exportproducten is de appel (één op tien
Europese appels komt uit Zuid-Tirol!). Voor appetijtelijke appels trek je naar
Renon/Ritten. Daar produceert Thomas Kohl van het Troidnerhof op 900 m hoogte exclusieve
gastronomische bergappelsappen.
Thomas
kweekt zes verschillende soorten waaronder de bekende Jonagold en Elstar en
maakt daarvan zeer pure en eigenzinnige sappen. Net als wijnen hebben zijn
sappen elk een eigen karakter, dat mooi samengaat met bepaalde gerechten. Zo
komt Kohl Gourmet Jonagold best tot zijn recht bij wit vlees, verse kazen en
desserts. www.kohl.bz.it
In
Zuid-Tirol vind je naast biologisch fruit ook een rijke selectie aan
zelfgekweekte groenten. In Barbiano/Barbian kan je daarvoor terecht bij
boerderij Aspingerhof. Boer Harald Gasser specialiseerde zich in lang vergeten
groenten en laat je bijvoorbeeld kennismaken met exotisch klinkende knollen als
aardamandel of suikerwortel. Je zal er trouwens niet de enige klant zijn, want
ook de vele sterrenchefs uit de regio zijn dol op Haralds groenten. www.aspinger.it
Op
een oppervlakte van 20.000m² kweekt de familie Mulser al dertig jaar kruiden en
planten met een medicinale werking. Ze verwerken hun met veel liefde
geproduceerde kruidenrijkdom tot heilzame crème, cosmetica, olie, thee of
homeopatische middeltjes.
Onze
favorieten: de goudsbloemcrème tegen littekens, de olie van citroenmelisse
tegen reuma en de anti-age crème met rozemarijn, dennenaalden en theunisbloem.
Deze 100% biologische kruidenmengsels kan je kopen in hun Pflegerhof in
Castelrotto/Kastelruth of via hun website waar je meteen ook meer informatie
kan vinden over het aanbod en de werkwijzen, de kruiden en hun werking.
www.pflegerhof.com
|