Londen: Ultieme citybreak om de winterdip door te komen
Na de feestdagen vallen veel mensen ineens in een ernstige winterdip. Het duurt nog maanden voor het weer een beetje beter wordt en de dagen lijken ineens extra kort zonder al die gezellige lichtjes. Om even te ontsnappen biedt de Engelse hoofdstad Londen alles wat je nodig hebt. En dat slechts op een uurtje vliegen afstand.
Londen kent veel verschillende wijken met ieder een heel eigen karakter. Highgate en Hampstead, beiden in het Noorden van de stad, zijn groene en sjieke wijken met mooie boetieks en leuke straatjes waar je eindeloos doorheen kunt wandelen. Op de begraafplaats van Highgate liggen allerlei beroemdheden zoals Karl Marx en George Elliot, een soort Père-Lachaise in Londen. Je kunt bij de ingang een plattegrondje krijgen, en de oude dame die de begraafplaats beheert loopt graag een stukje met je mee.
Hampstead Heath is een groot openbaar park op een heuvel met verschillende plekken van waar je fantastisch uitzicht hebt over de stad. Verder vindt je in de wijk zelf allerlei leuke eettentjes en cafeetjes en regelmatig loop je tegen beroemdheden aan die hier wonen of komen winkelen.
In het zuiden van Londen ligt de wijk Greenwich, bekend van de standaard tijdzone. Deze wijk is gecentreerd rond een oude scheepvaartschool en heeft een geweldige overdekte markt waar je zelfgemaakte cadeautjes, decoraties en kleding kunt kopen. Daarnaast is Greenwich bekend om zijn goedkope, tweedehands boekenwinkeltjes. De wijk ligt pal aan de rivier en heeft veel leuke kroegjes waar je, samen met de lokale bevolking een biertje of echte Engelse thee kunt drinken. Greenwich is te bereiken per metro en de Docklands Light Railwaytrein.
British Airways vliegt naar Heathrow (52 vluchten per week) en Gatwick (14 vluchten per week. Vanaf beide vliegvelden is de stad makkelijk te bereiken. Hotels in Londen en je tickets boek je heel gemakkelijk op www.ba.com RVH.
LAppartement, de trots van het hotel Le Meridien in Brussel, heeft onlangs een schitterende metamorfose ondergaan. Gasten kunnen nu opnieuw in deze suite genieten van het adembenemende uitzicht op de torenspits van het stadhuis.
Deze riante kamer van 140m² op de 6de verdieping van het hotel gaat gehuld in een vorstelijke sfeer. Het begint al met de speciale lift waarmee de gasten deze suite in alle discretie kunnen bereiken. De functionele inrichting is van de hand van de Franse architect Jean-Philippe Nuel. Een hedendaagse stijl met klassieke invloeden, staat centraal in zijn ontwerp, een concept dat geïnspireerd werd door de stad Brussel. Het zuivere, voorname lijnenspel van de accessoires wordt aangevuld door de kleuren van de stijlvolle meubels en de warme uitstraling van de natuurlijke stoffen die bij de aankleding zijn gebruikt.
Een schoorsteenmantel van gelakt glas zorgt voor een slimme afscheiding tussen de werkplek en de zitkamer, zodat er geen ruimte verloren gaat. Ruimte is er ook volop in de knusse slaapkamer, die bereikbaar is via de beklede garderobe en van de badkamer wordt afgescheiden door een 2de schoorsteenmantel, zodat u vanuit bed of liggend in bad, van de open haard kunt genieten.
Het ebbenhout uit Macassar en het wengézwart gelakte eiken illustreren het streven van de architect naar fraaie accenten van edele materialen. De speelse tinten van de natuurlijke camee weerspiegelen de rijke kleurenwereld van de Vlaamse kunstenaars uit de 17de eeuw. De moderne kunstwerken van Héloïse Guyard leveren een kleurrijk contrast op met de klassieke elementen van het appartement.
In de douche en de badkamer komt de verfijning volop tot leven dankzij het verzilverde mozaïek in het geaderde witte marmer. De aangrenzende kamer is op dezelfdewijze versierd en zet daarmee de toon voor de verdere renovaties in het hotel die nog zullen volgen.
Een nacht in deze unieke suite kost 2800, exclusiviteit in het hart van Europa heeft duidelijk zijn prijs RVH.
Tijdens de afgelopen 19de editie van Horeca Expo brachten 54.530 professionals een bezoek aan meer dan 600 exposanten.Dankzij de grote inspanningen van zowel exposanten als de organisatie in combinatie met de invoering van een nieuw registratiesysteem voor bezoekers, concluderen de organisatoren, dat de kwaliteit van de bezoeker beduidend gestegen is. Ook feedback van de exposanten toont aan dat zij zeer lovend zijn over de hoge kwaliteit van de bezoekers tijdens deze afgelopen editie.
Meer dan ooit is Horeca Expo uitgegroeid tot het trefpunt van de Belgische horeca, een echte businessbeurs waar zeer veel zaken gedaan worden en contracten gesloten worden. Verder werd ook het uitgebreide randprogramma met verschillende wedstrijden en demonstraties i.s.m. de federaties en beroepsverenigingen druk bijgewoond.
Ondertussen zijn de eerste voorbereidingen voor de jubileumeditie van 20 jaar Horeca Expo in 2008 gestart, het wordt een boeiende editie vol topevenementen voor zowel exposanten als bezoekers.
De jubileumeditie 20 jaar Horeca Expo vindt plaats van 23 tot en met 27 november 2008. RVH.
Na de presentatue van een eerste sparkling wijn bij Les Vins de Roisin, bleef het even stil. Nu lanceert Ludovic Boucart, een nog betere en completere sparkling, nl. Leffervescence de Roisin.
Een collectie fijne bubbels prikkelen de neus en verrassen de smaakpupillen met een discreet maar uiterst fijn aroma van rabarber. De wijn presenteert eveneens een aroma van wit fruit dat naar perziken neigt, aroma dat evenwel gemengd wordt met een toets van aardbeien en brioche. Hij toont een verrassende maturiteit met absolute frisheid en zeer mooi evenwicht en harmonische complexiteit.
Perfect als aperitief is de Effervescence tegelijkertijd aanbevelenswaardig bij kruidige Aziatische gerechten, maar laat zich evenzeer alle wit vlees welgevallen. RVH.
Holland zet best bewaarde culinaire en andere geheimen in de schijnwerpers
In 2008 kunnen bezoekers van Nederland hun vakantie opluisteren met een bezoek aan Hollands best bewaarde geheimen. Onder de noemer Hidden Holland grijpt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) dit jaar aan om reizigers tips te geven over de meest bijzondere plekjes in Nederland die minder bekend zijn bij het grote publiek. In het hele land zijn zogenaamde parels geselecteerd op het gebied van cultuur en historie, land en water en gastronomie en logeren.
Op de website vindt de bezoeker informatie over deze verborgen schatten van Nederland die onbekend zijn bij de buitenlandse reiziger. Om het Hidden Holland-aanbod overzichtelijk te maken zijn de parels in drie themas ondergebracht: Cultuur & Historie, Land & Wateren Gastronomie & Logeren.
Zo krijgen reizigers tips over bijzondere accommodaties en restaurants maar ook over originele bezienswaardigheden en activiteiten die men tijdens de vakantie kan bezoeken. De parels zijn geselecteerd op exclusiviteit, kwaliteit en originaliteit.
Het geselecteerde toeristisch aanbod dat deel uitmaakt van Hidden Holland is ondergebracht in drie themas: binnen het thema Cultuur & Historie vindt de bezoeker tips over originele bezienswaardigheden die een link hebben met de Nederlandse cultuur of geschiedenis zoals bijzondere landgoederen, musea en architectonische bouwwerken. Onder Land & Water vindt de reiziger tips over de meest bijzondere water- en landschapsgebieden in Nederland. Restaurants en accommodaties die uitblinken in originaliteit zijn terug te vinden onder het thema Gastronomie & Logeren.
Een speciale website, www.holland.com/hidden die in zes taalversies verschijnt, wordt ingezet om reizigers tips te geven over Hidden Holland. Op de website kunnen reizigers per categorie naar tips zoeken. Ook is het op de website mogelijk tips te zoeken per regio en de top vijf van meest gelezen artikelen te bekijken.
Enkele tips: Overnachten in de vuurtoren van Harlingen, Dineren in een kas, Dwalen door de grotten van Maastricht, Terug in de tijd in de hunnebedden in Drenthe, Varen in een gondel door de grachten van Utrecht of een kanosafari door Noord-Holland. RVH.
Pullman, Accors nieuwste telg biedt met onmiddellijke ingang een 12-tal luxehotels aan met wereldwijde verspreiding. Met deze nieuwe keten creëert Accor een collectie niet-gestandiseerde luxehotels die de klanten alle mogelijke comfort aanbieden. In eigen contreien behoort het Pullman Brussels Airport tot de keten.
Het is de bedoeling om tegen einde 2008 over een 50-tal hotels te beschikken met in totaal ruim 13.000 bedden, waar de klant een waarachtig luxeleventje kan leiden. De hotels worden weergevonden in Europa, het Verre Oosten, het Midden Oosten en Latijns Amerika. Bij de ontwikkeling van de nieuwe keten legt Accor vooral de nadruk op internationale business en leisure bestemmingen waar de hotelboom nog steeds erg groot is o.m. het Midden Oosten, Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Oost-Europa. Dit neemt niet weg dat men evenzeer Pullman hotels zal openen in de eerder traditionele bestemmingen.
Op middellange termijn, is het Accors ambitie om tegen 2015 over zowat 300 hotels te beschikken met een jaarlijks openingsratio van zowat 25 hotels.Met dit initiatief wil Accor het prestigieuze Pullmanlabel dat in 1864 door Georges Mortimer Pullman werd gecreëerd en in de allereerste slaaprijtuigen wordt weergevonden, nieuw leven inblazen. Pullman staat immers synoniem voor een label met een ongekend reisplezier en dito reiscomfort dat vele duizenden gasten, onvergetelijke momenten bezorgde.
De locatiekeuze, zowel in het hartje van wereldsteden als nabij grote internationale luchthavens moet de gasten een harmonisch evenwicht tussen luxe, comfort, kalmte en gastvrijheid bezorgen. Een perfect samengaan van business en leisure met als kers op de taart, enkele uitzonderlijke gastronomische belevenissen. RVH.
Naast de ruim 500 charming hotels die lid zijn van de exclusieve collectie Relais & Châteaux, bezit de keten sinds 2002 een eigen Maison in Parijs. In dit Maison vinden de klanten een uitgebreide waaier van diensten en ontspanningsmogelijkheden weer. Ook de bibliotheek van de 5 zintuigen vindt hier een onderkomen net als al het aanverwante aan de fijnproeverskeuken en de hospitality.
Parijs kreeg dit weekend navolging. In het prestigieuze Knightsbridge district, hartje London, werd immers een tweede Maison van Relais & Châteaux geopend. Op 12 februari 2008, volgt de opening van een derde Maison, ditmaal in New York.
De aanwezigheid van Relais & Châteux in het hartje van talrijke metropolen en wereldsteden is trouwens een van de bekommernissen van Jaume Tàpies, President van Relais & Châteaux. In 2008 komen er nog drie nieuwe kantoren, eentje in Zwitserland, eentje in Singapour en ook Brussel krijgt een eigen kantoor. RVH.
De Sofitel Dubai en de Sofitel El Gezirah zijn de twee nieuwste parels aan het Sofitel firmament.
Sofitel The Palace Old Town in Dubai biedt een direct aanblik op het Burj Dubaimeer en herbergt 242 deluxe kamers met inbegrip van 81 suites. Leisure en wellness vormen de hoofdtroeven van het hotel met enerzijds drie exclusieve restaurants: Asado is een typisch Argentijns landhuis met de allerfijnste zuid-amerikaanse vleessoorten, Ewaan legt de nadruk op de ruime Mediterrane keuken, terwijl Thiptara, de koninklijke Thaise keuken aanbiedt.
De spa van het Sofitel Dubai Old Town strekt zich over twee verdiepingen uit en biedt alle mogelijke wellnessbehandelingen aan. Sofitel Dubai Old Town is een leisure en wellnesshotel dat de gasten zonder meer verwent.
De opdrachten van het Sofitel El Gezirah hotel in hartje Caïro, dat de voorbije maanden volledig werd vernieuwd, zijn gelijklopend. Het hotel is omgetoverd tot een unieke gift van de Nijl met een sprookjesachtige decoratie. Luxe wordt hier gecombineerd met een indrukwekkende architectuur, high tech faciliteiten en een bijzonder kleurrijke en aromarijke keuken die varieert naargelang de keuze van een van de 5 verschillende gastronomische toprestaurants.
Hospitality is het trefwoord dat als een rode draad doorheen de 50 suites en 383 deluxe kamers stroomt. Het sluitstuk en meteen de absolute aantrekkingspoolvormt de collectie gezondheidsbehandelingen die alle gasten de kans bieden om volop te genieten van de rijkdommen van de Egyptische musea en de Oosterse architectuur, maar evenzeer om de geuren op te snuiven van de wereldvermaarde Khal el-Khalilisouk en het Zamalekdistrict. RVH.
Armandos Vineyard legt zich toe op Spaanse wijnen en cavas en beschikt over een eigenzinnig maar leuk assortiment van nauwkeurig geselecteerde kwaliteitswijnen. De Spaanse wijnen beantwoorden sinds 1986 volledig aan de standaard EG-reglementeringen die de wijn categoriseren als tafelwijn en kwaliteitswijn. De Spaanse wetgever deelt die verder in: Vino de mesa of tafelwijn; Vino de la Tierra of landwijn, Denominacion de origin is de eerse categorie voor kwaliteitswijn, terwijl de Denominacion de origin calificada (DOC) de hoogste categorie is voor wijnen die voldoen aan verschillende criteria voor kwaliteit en consistentie.
Ook de kleine bodegas timmeren hard aan de weg die leidt naar hoge kwaliteit in Spaanse wijn. Ze invesetren in infrastructuur en in moderne apparatuur, combineren de vakkennis die ze overnamen van vorige generaties met nieuwe technieken om de kwaliteit te controleren en constant te houden. Kleinschaligheid en de liefde voor het vak, samen met een prima eindproduct zijn de criteria waarop Armandos Vineyard zijn selectie baseert.
Wij testten enkele minder bekende wijnen waarvan de kwaliteit evenwel verrassende facetten ten toon spreidde. Atelier 2006- Do Rueda is een 100% Verdejo-wijn met sterke persoonlijkheid, intens fruitig en prima bij schaaldieren. De zachte strogele kleur biedt aan de rand wat groentinten waardoor het expressieve nog meer glans krijgt. Pazo Viladomar 2005 Do Rias Baixas Galicia is een geraffineerde mix van de aromatische Treixadura druif met de zeer gegeerde Alabariñodruif. Biedt een nobel en fijn karakter, intens fris en fruitig. Naast zeevruchten en vis, een fijne compagnon bij wit vlees. De Viña Valoria Crianza 2000 Blanco DOC Rioja is zonder meer een fijnzinnige kwaliteitsiwjn van 100% Viura-druif die na de fermentatie nog 6 maanden rijpt op jonge eikenhouten vaten. Leuk als aperitief of bij koude gerechten zoals slaatjes al gaat onze voorkeur eerder uit naar de Viña Valoria Cosecha 2005 blanco DOC Rioja die een fruitig bloemenaroma in zich draagt.
Bij de rode wijnen nagenoeg identieke verrassingen. De Viña Valoria Crianza 2001 Tinto DOC Rioja is een mix van 75% Tempranillo, 10% Graciano, 10% Garnacha en 5% Mazuela, die na een verblijf van 12 maanden in Amerikaanse eik, verder rijpt op de fles. Een volle ronde rode wijn, die alle mediterrane gerechten subtiele zonnige momenten laat beleven. Gil Luna 2001 DO Toro is het paradepaardje van de Lunas waarbij men vertrekt van 95% Tinto de Toro en 5% aromatische Garnacha. Deze gran reserva blijft minstens twee jaren in Franse eik, om vervolgens, eens op de fles, nog enkele jaren in de bodega te verblijven. De intense afdronk maakt hem uiterst geschikt bij winterse schotels, wild al laten diverse kaassoorten hem evenmin ongelegen. De Viña Valoria Tinto Cosecha Especial 2001 Vendimia Seleccionada DOC Rioja tenslotte, is een heel bijzondere creatie van deze authentiek bodega die al sinds 1860 de Rioja-traditie hoog houdt. Hij wordt uitsluitend geoogst van 100% Tempranillo-wijnstokken die minstens 30 jaar oud zijn en biedt een fruitig aroma met een vleugje vanille. Hij kroont zich dan ook met een unieke geraffineerde afdronk. RVH.
Novotel versterkt haar aanwezigheid in Brussel en plant een hotel op het Zuidstation
Accor reeds aanwezig in de wijk van het Zuidstation met een Ibis van 225 kamers versterkt haar aanwezigheid in Brussel en plant eenNovotel van 239 kamers op de site van het Zuidstation,Frankrijkplein, met directe toegang tot het station voor de hotelgasten.
Het Zuidstation, het belangrijkste TGV-station van België, is eenheus verkeersknooppunt in het hart van Europa. Duizenden reizigers gebruiken dagelijks de hogesnelheidsverbindingen met debuurlanden en de grote Europese hoofdsteden (Amsterdam, Keulen,Londen, Parijs, ). Het renovatie- en ontwikkelingsprogramma voor het station leidde tot een verbetering en modernisering van deinfrastructuur, maar tot op heden is er geen hotel op de site.
Het Novotel, waarvan de verbouwingswerkzaamheden uiterlijk op 1 september 2008 van start moeten gaan, opent zijn deuren in september2009. Voor dit project heeft Accor onlangs de handen in elkaar geslagen met La Sande Belgium N.V., dochtermaatschappij van de Engelsegroep La Sande Limited, gespecialiseerd in hotel- en vrijetijdsvastgoed. Accor zal het hotel uitbaten voor rekening van LaSande Belgium N.V., die eigenaar is van het gebouw.
Dankzij de directe inplanting op de site van het Zuidstation,Frankrijkplein, kan het Novotel haar hotelgasten directe toegang tothet station bieden. Het hotel zal 239 kamers tellen en herbergt een fitnesscentrum, een bar en twee restaurants, waaronder één panoramisch restaurant dat ook toegankelijk zal zijn voor klanten van buitenaf. Het hotel zal makkelijk bereikbaar zijnmet de wagen of per trein aangezien het over 52 privateparkeerplaatsen zal beschikken in de parking naast het station en demogelijkheid zal bieden om de parking op elk moment te gebruiken.
Door zijn ligging mikt dit Novotel op de meest uiteenlopende reizigers, doch vooral op zakenreizigers die zich alleen of in groepverplaatsten. Het zal over 10 moduleerbare zalen beschikken,verspreid over 1500m², wat zal toelaten om vergaderingen enseminaries van 2 tot 500 personen te houden. Vrijetijdsreizigerskunnen vanuit het hotel Brussel en omgeving gaan verkennen. Het hotelis immers ideaal gelegen om de diverse toeristische en cultureletrekpleisters van de hoofdstad aan te doen.
Door de opening van dit Novotel worden ongeveer 70 arbeidsplaatsen geschapen. Dit project kadert volledig in de ontwikkelingsstrategie van Accor in Belgiëen overal ter wereld. RVH.
Een spannende film op tv, urenlang in een zenuwslopende file, . Er zijn 1001 situaties waarbij je maar beter iets te knabbelen binnen handbereik hebt. Bahlsen komt nu aan deze behoefte tegemoet en lanceert de Choco stick, hét koekje om relaxed te knabbelen. De krokante biscuitsticks van Bahlsen, bedekt met zachte melkchocolade, zijn per zes verpakt in twee hersluitbare zakjes en vervolgens in een handig doosje, een flipbox. Zo blijft deze versnapering makkelijk lang vers en lekker knapperig.
De originele en ludieke vorm van het koekje zal bij iedereen in de smaak vallen. Zo is niet het hele koekje overgoten met overheerljke melkchcocolade, maar is er onderaan een stukje vrijgehouden. Heel handig, want zo kleeft er immers nooit chocolade aan je vingers.
Bahlsen waakt bij al zijn producten over de kwaliteit, zo ook bij Choco Sticks. Aan de koekjes worden dan ook geen additieven noch bewaarmiddelen toegevoegd. De uitstekende kwaliteit van Bahlsen Choco Sticks garandeert je een eigentijdse, maar vooral unieke knabbelbeleving, waarvan je op een ontspannende manier volop kan genieten, waar en wanneer je maar wenst, alleen of met vrienden en familie. RVH.
Waarom zou u tijdens de wintermaanden naar Corsica reizen? Om te genieten van de zee en van lange strandwandelingen met op de achtergrond het silhouet van de besneeuwde bergen in het binnenland. Genieten van de kristalheldere, nevelvrije lucht, van de zachte temperaturen en van de aangename winterzon die langer schijnt dan gedacht, van de rust en van heerlijke avonden bij een haardvuur. Veel toeristen zijn er niet en u kunt rustig flaneren op de promenades langs de zee. Niemand is gehaast en de Corsicanen hebben veel tijd om hun wintergasten met nog meer aandacht te ontvangen.
Een korte wintervakantie op lIle de Beauté is zo geregeld. Met de TGV vanuit Brussel reist men snel en makkelijk naar Marseille. In de haven van Marseille kan men inschepen bij de ferrymaatschappij SNCM. De overtochten naar de Corsicaanse havens, ondermeer naar Bastia en Ajaccio, zijn vlot en comfortabel. Zeker in de steden, waar het ook tijdens de winter gezellig is, blijven veel hotels en restaurants open.
Een kant en klaar programma is ook een mogelijkheid. In dat geval kan men terecht bij reisorganisatorFerrytour, een partner van SNCM. De programmabrochure van Ferrytour biedt een waaier aan mogelijkheden voor een reis naar en een verblijf in Corsica, ook tijdens die prachtige wintermaanden. Zo is er de formule Les CapitalesCorses met verblijf in een driesterrenhotel in Bastia of Ajaccio, kamer met ontbijt, mét de overvaart vanuit Marseille (incl. auto), begrepen in de prijs. Het is een ideale manier om die prachtige Corsicaanse havensteden en hun omgeving te ontdekken.
Daarnaast kan men ook kiezen voor Réveillon St-Sylvestre en Corse, een originele manier om Oudejaarsavond te vieren in Corsica. Met het cruiseschip Paoli vaart men naar Bastia en het verblijf is in half pension. Een aanrader is een wandeling door het oude centrum van Bastia op oudejaarsdag, een sfeervolle Italiaans aandoende stad. Onder de noemer Nos Coups de Coeur dHiver biedt Ferrytour nog meer aantrekkelijke programmas die de levensgenieter naar de zachte, stille winter in de Middellandse Zee brengen. RVH.
Geert Bourgeois investeert 100.000 euro in Hoppefeesten Poperinge
Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois trekt 100.000 euro subsidie uit voor de Poperingse Hoppefeesten in 2008. De steun voor de Hoppefeesten past in het toeristische evenementenbeleid van de minister. In 2008 bestaan de driejaarlijkse Hoppefeesten een halve eeuw. Dit jubileum is voor de stad Poperinge en toerismeminister Geert Bourgeois hét signaal om het evenement volgend jaar extra glans te geven. Samen willen ze de Vlaamse hopregio als een toeristische, culturele, recreatieve en gastronomische topattractie promoten in binnen- en buitenland.
Hop doet de Vlaming meteen denken aan Poperinge. De West-Vlaamse stad is dé Vlaamse hopregio bij uitstek en telt nog steeds 34 hopboeren. Van de in totaal 183 hectare waarop in Vlaanderen hop wordt verbouwd, zijn er liefst 173 te vinden in en rond Poperinge. Het Hopmuseum telt jaarlijks duizenden bezoekers. De driejaarlijkse internationale Hoppestoet is een topevenement in de provincie.
Volgend jaar wil de organiserende vzw Vlaamse hopregio de Hoppefeesten in Poperinge een heel jaar lang laten bruisen. In 2008 staat niet alleen de traditionele hoppestoet op het programma (derde weekend van september). Zo is er van 15 februari tot 15 april ook een culinair hopscheutenfestival ter promotie van de Poperingse streekgastronomie. In samenwerking met vzw De Witte Ranke heeft in maart een zesdaagse hopscheutenhappening plaats en geeft Uitgeverij Davidsfonds het boek "Hop(scheuten), een culinair verhaal" uit. Ook het hopmuseum verwacht in het jubileumjaar extra bezoekers, voor onder meer de tentoonstelling "Een halve eeuw hoppestoet".
"De hopregio zit boordevol creatieve plannen, zo veel is duidelijk," stelt minister Bourgeois. "Ik ben bijzonder tevreden dat we met z'n allen, overheid, private partners en burgers, de handen in elkaar slaan om de hopcultuur als toeristische troef maximaal uit te spelen. Een bloeiende toeristische sector zorgt immers voor een goed draaiende economie en een groot aanbod van werk in eigen streek. De Poperingenaars moeten met z'n allen de vruchten plukken van het hoptoerisme. Met de subsidie voor de Hoppefeesten hoop ik daar toe bij te dragen," besluit de toerismeminister. RVH.
Kaas! s Morgens bij de boterham, als fondue en in gratin, bij het aperitief én als dessert verrassend veelzijdig!
Al sinds de prehistorie staat kaas op ons menu. Lekker met een glaasje wijn of port, of een stevige pint, zelfs bij jenever of whisky. Kaas is een feest voor onze zintuigen én komt uit alle hoeken van de wereld.
Wat zijn de nieuwste kaastrends? Is kaas eten ook echt gezond? Kan je kaas best in de koelkast bewaren? Hoe stel je een gevarieerde kaastafel samen? De smaak van kaas biedt je een uitgebreid overzicht van verschillende soorten kazen en belangrijke kaasregios. Het vertelt je alles over de enorme diversiteit aan geuren, kleuren en smaken, het productieproces en de geschiedenis van kaas.
Naast boeiende faits divers en praktische tips over dit lekkers, geven een aantal topchefs hun origineelste en smakelijkste recepten met kaas. Smakelijk!
De auteur Stefaan Van Laere, schrijft voor magazines, kranten en literaire tijdschriften en is thriller-en jeugdauteur. Het boek wordt geïllustreerd met schitterende fotos van Philippe Debeerst.
Kortom, een boek om te proeven te ontekken en van te genieten. RVH.
Corrado Simontacchi (Huntsman) verkozen tot eerste Travel Manager of the Year
Voor haar vijfjarig bestaan organiseerde BATM (Belgian Assiociaton of Travel Managers) afgelopen vrijdag de uitreiking van de eerste BATM Travel Manager of the year-award. Corrado Simontacchi, Travel Manager bij Huntsman, mocht voor het eerst de award in ontvangst nemen. De winnaar werd vooral geprezen omwille van zijn innovatieve ideeën rond Travel Management, algemene betrokkenheid bij BATM en de professionele samenwerking met Travel Suppliers. Simontacchi haalde het net voor Pascal Struyve (Travel Manager American Standard, 2e) en Yves Galimidi (Travel Manager IKEA,3e).
Maar liefst 50 Travel Managers waren genomineerd als kanshebbers om de eerste BATM Travel Manager of the year-award in ontvangst te nemen. Alle Travel Suppliers moesten hun voorkeurstem uitbrengen op basis van een aantal factoren : pro-actieve en innovatieve rol binnen Travel Management, professioneel individu, bewezen resultaten, manier van aanpak met de Travel Suppliers en de betrokkenheid binnen BATM.
Corrado Simontacchi, Travel Manager bij Huntsman, was erg opgetogen met deze award. De ganse reisindustrie ondergaat momenteel een grondige transformatie en dit vereist van aankopers een kwalitatief, innovatief en creatief niveau om hun reisprogramma aan te passen aan de dagelijkse realiteit van de reismarkt. Dit is trouwens de enige manier om maximale waarde te halen uit reisbudgetten.
De Belgian Association of Travel Management bestaat ondertussen vijf jaar en vertegenwoordigt de Corporate Travel Professionals binnen de Belgische reisindustrie door het promoten van "best practices", opleidingen en het voorzien van meetings voor networking en kennisuitwisseling. BATM is dus een belangrijk platform voor iedereen die met de corporate reissector te maken heeft. RVH.
Simon Lévelt opent haar tweede Belgische koffie en thee speciaalzaak.
In Nederland telt Simon Lévelt 30 koffie en thee speciaalzaken. In december van vorig jaar werd in Gent de eerste Belgische vestiging geopend. De Belgische koffie en theeliefhebber kreeg hierdoor de kans om het breedste assortiment van vierentwintig soorten koffie en ruim tweehonderd soorten thee te leren kennen.
Na de 30 koffie en thee speciaalzaken in Nederland en de eerste vestiging in Gent breidt Simon Lévelt verder uit in België. Nederlanders kennen de Belgen om hun Bourgondisch karakter en het gegeven dat Belgen kwaliteit en smaak weten te waarderen.In dat kader past de verdere expansie van Simon Lévelt in België en de opening van de tweede Simon Lévelt winkel in Mechelen. Binnen de context van haar exportprogramma kiest Simon Lévelt België als afzetgebied omdat er in Vlaanderen geen taalbarrière is maar ook omwille van de bereikbaarheid. Leveringen gebeuren immers rechtstreeks van de branderij en theepakkerij, wat maakt dat alle producten in Vlaamse winkels lekker vers zijn.
De vestiging in Mechelen beantwoordt aan de behoefte van de klanten om ook in deze regio kofie en thee te kunnen kopen. Het voormalige interimkantoor werd tot een volwaardige Simon Lévelt vestiging omgebouwd. Wie de winkel bezoekt, kan aan de 200 verschillende theesoorten ruiken in de daarvoor bestemde potjes. Dit maakt de keuze veel eenvoudiger. Naast de losse thee zijn er immers ook heel wat soorten thee in theebuiltjes, naast de thee-envelop met éénpersoonsbuiltjes. Voor de koffieliefhebber is er ook een zeer ruime keuze, elke koffie wordt trouwens ter plekke gemalen.
De koffie en thee van Simon Lévelt zijn gebaseerd op fair trade.Alle koffie en theeliefhebbers kunnen niet alleen in de voorlopig twee Belgische vestigingen terecht, maar kunnen ook telefonisch hun geliefde smaken bestellen. Daarnaast is er ook de Simon Lévelt webwinkel, waarbij er ook online bestellingen geplaatst kunnen worden. De telefonische en online bestellingen worden dan via de post afgeleverd bij de consument.
Margit Rosier die de nodige producttrainingen in het hoofdkantoor te Haarlem kreeg en de winkels in Nederland en Gent leerde kennen baat de wikel in Mechelen uit. In het voorjaar van 2008 wordt er boven de winkel ook een ruimte ingericht waar de klant niet alleen de koffie kan ruiken, maar ook kan proeven en degusteren.
In de toekomst plant Simon Lévelt verdere winkels in diverse steden zoals Brugge,Antwerpen, Hasselt, Leuven, Aalst, Knokke, Roeselare en Turnhout en op langere termijn behoort een uitbreiding naar Wallonië zeker tot de mogelijkheden. RVH.
Jeroen De Pauw geeft 'personal taste' aan de kaart voor
Restaurant Bar TOOTS
Jeroen De Pauw is een jonge kok, 28 zomers telt hij, maar hij heeft al heel wat ervaring opgesnoven in verschillende keukens. Na zijn opleiding aan de hotelschool in Mechelen, veroverde hij o.m. stageplaatsen in de keuken van sterrenrestaurants als 'De Swaen', 'Comme Chez Soi' en 'Hof van Cleve'.
Na zijn studies trok hij met zijn vriendin een jaartje naar Aix-en-Provence en werd hij helemaal bezeten van de Mediterrane keuken. Terug in België werkte hij in de groentenkeuken van Frank Fol.Maar dan was het welletjes geweest. Jeroen is jong en wil wat: creatief zijn en z'n eigen ding doen. Dat mondde uiteindelijk uit in het oprichten van een niet alledaagse eigen zaak: sinds 2003 is hij zaakvoerder van het cateringbedrijf "Cookie Boys".
Hij kookt voor artiesten en hun crew, voor acteurs op opnamesets, op evenementen en diverse feestjes. Echte culinaire rock'n roll! Met zijn mobiele keuken opgeborgen in flight cases toert Jeroen door Europa en verwent artiesten als Axelle Red, Hooverphonic, Natalia, Tom Waits, Kate Ryan, Tatoo Del Tigre, Discobar Galaxie, Buscemi, Shameboy, ... .
Weegschalen en maatbekers zijn niet echt besteed aan Jeroen. Liefst kookt hij vanuit zijn buik en op gevoel. Verse groenten en kruiden zijn echter een must voor hem. Lekker koken met eenvoudige ingrediënten, dat is de uitdaging die Jeroen zich telkens weer stelt.
In de zomer van 2005 is Jeroen voor de eerste keer te zien op het televisiescherm. Hij wordt de VRT huiskok en heeft sindsdien al drie seizoenen lang een kookrubriek in '1000 zonnen en garnalen' op één en op radio2. Daarnaast geeft hij dagelijks een kooktip op radio Be One en is hij wekelijks te gast bij Leen Demaré op 4FM in het programma 'La vie en rose'.
Sinds 2007 is Jeroen een vaste waarde in het team van het 'Kookeiland' waarin hij de 'Culistars' voor zijn rekening neemt. 'Culistars' is een culinair project voor jongeren tussen 9 en 15 jaar. Jeroen geeft kooklessen en kookkampen voor de jongeren en neemt ze op een speelse manier mee op weg door de culinaire wereld. De gerechten die hij met de kinderen maakte, heeft hij sinds kort ook in een kookboek 'Kids in de Kitchen' gebundeld.
Sinds begin november kookt Jeroen voor studenten op kot in zijn kookprogramma op de muziekzender TMF. "Eat This" is het eerste rock'n roll kookprogramma in Vlaanderen. Je kan de kookkunsten van Jeroen ook bewonderen in het gloednieuwe VTM programma "Camping live".
Jeroen zorgde bij de opening van Restaurant Toots in het Crowne Plaza hotel Antwerpen voor een aantal artistieke en creatieve bereidingen. Niet alleen de grootmeester himself apprecieerde deze nieuwe creaties, maar ook het publiek wist de smaakcombinaties en de presentaties naar hartelust te waarderen. RVH.
Duo XL van Magimix, is de bondgenoot van uw gezondheid en uw plezier. Een gepatenteerde extra brede toevoergoot stelt u in staat de meest sutiele melanges te creëren met hele vruchten en groenten. Aarzel dus niet langer, laat uw verbeeldingskracht de vrije loop en ga u te buiten aan heerlijke cocktails en vitaminerijke groente- en vruchtensappen.
Ook de 3200XL keukenmachine krijgt een extra brede toevoergoot: eenvoudig en efficiënt. De noviteit van de ingenieuze CS 3200XL is inderdaad dat de machine, naast de vele functies en de extra brede toevoergoot, toch zeer compact blijft. RVH.
Simon Lévelt presenteert overheerlijke Kerstthee & Kerstkoffie
Simon Lévelt biedt de koffie en theeliefhebber als eindejaarssurprise een overheerlijke Kerstthee en een rijke Kerstkoffie. Beiden vormen een ideaal Kerstgeschenk en zijn verkrijgbaar in alle vestigingen.
Voor de Kerstperiode van 2007 stelden de keurmeesters van Simon Lévelt een melange samen die bestaat uit een rijk assortiment van ingrediënten. De basis voor deze samenstelling vormt de Yogithee (een mengeling van kaneel, kardamom, gember, kruidnagel en zwarte peper). Deze yogithee wordt smaakvol versterkt met zwarte thee, rooibos, rozenbottel, appelstukjes en diverse aromas. Om van deze thee optimaal te genieten gebruik je 2 gram van deze losse thee per kopje. De Kerstthee wordt gezet bij een temperatuur van 100%, waarbij je de thee vier minuten laat trekken. De lekker ruikende en zeer smaakvolle Kerstthee zorgt voor innerlijke warmte tijdens de koude Kerstperiode.
Voor de Kerstkoffie werd een nieuwe smaak bedacht. De keurmeesters van Simon Lévelt creeërden een zeer lekkere after dinner koffie die bestaat uit een melange van arabicabonen uit Guatemala, Brazilië en Ethiopië. Het resultaat is een volle, mollige koffie met een rijk aroma die perfect geschikt is om te drinken na de overheerlijke desserten van de Kerstmaaltijd. RVH.