Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vintage Pessac-Léognan 2009./5 en slot

     

     

     

     

    Patrick Monjanel runt het 8ha grote wijngoed Château Le Pape en werkt op een erg traditionele manier met rijping in betonnen vaten. De wijnstokken zijn hier 30 à 40 jaar oud en groeien in een rotsige bodem. De wijn komt tot stand door een mengeling van 80% Merlot en 20% Cabernet Sauvignon. De traditionele bereiding maakt het mogelijk om deze wijnen 25 à 30 jaar te bewaren zonder dat ze aan stevigheid of karakter moeten inboeten. Een must is het decanteren, best enkele uren, vooraleer ze te degusteren

    In de neus verrassen de wijnen met rode vruchten, cacao toetsen en violettegeuren, in de mond bieden ze een mooie vol ronde textuur met delicate tannines die evenwel geen enkele agressiviteit met zich brengen.

     

    In 1350 worden de eerste sporen van de molen van Bardins of Bardey teruggevonden, het wijngoed Château Bardins ontstond in dezelfde periode. Het is sinds 1903 in handen van de familie de Sigoyes en staat momenteel onder leiding van Stella de Sigoyes-Puel.

    In totaal zijn er 35 ha ter beschikking met wijnstokken die gemiddeld zowat 30 jaar oud zijn. Toch blijft de globale productie eerder beperkt, 450hl rode wijnen en 14 hl witte wijnen. Voor de rode wijnstruiken heeft men 30% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 30% Cabernet franc, terwijl de resterende 10% wordt opgevuld door Malbec en Petit Verdot. Voor de witte wijnen heeft men 1/3 Sauvignon, 1/3 Semillon en 1/3 Muscadelle.

    In de neus, erg elegante wijnen met een tikkeltje rode vruchten, maar ook een harmonieuze overgang naar bloemen, laurier en licht mineraliteit. In de mond zorgen deze wijnen voor fruitige noten van rijpe vruchten met sympathieke afdronk en fijne delicate tannines.

    Hier werden de traditionele kartonverpakkingen van 3 en 5 liter vervangen door houten kistjes die na de wijndegustatie als vogelnestje kunnen dienst doen. Een modeloplossing inzake ecologisch wijnbeheer.

     

    De enorme verscheidenheid van de Pessac-Léognanwijnen vergroot op sublieme wijze hun aantrekkingskracht. De meeste wijnhuizen zorgen voor extra activiteiten en houden begin december een uniek opendeur-weekend waarbij men naast het bezoek aan de installaties ook de meest uiteenlopende wijnen kan degusteren. De fijnproevers krijgen bovendien een uniek menu, boordevol regionale specialiteiten, aangeboden.

    www.pessac-leognan.com





    23-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vintage Pessac-Léognan 2009./4


     

     

     

    Aan de voordeur van de stad Bordeaux, ontplooit zich de wijngaard Château Pique Caillou, een domein van circa 20 ha. Opgericht in 1780 door architect Etienne Laclotte, viel het enkele decennia later in de smaak van de keizer. Napoleon noemde de Château Pique Caillou immers zijn uitgesproken lievelingswijn.

    De keizerlijke belangstelling is voor de actuele exploitanten Isabelle en Paulin Calvet een leuke opsteker maar zij concentreren zich op wijnen met hedendaags karakter en dito stijl. Hun exploitatie bezit inzake rode wijn 45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. De witte wijnen van het domein worden gemaakt uit 60% Sauvignon en 40% Semillon.

    De rode wijnen vertonen fijne tannines, een sterk karakter, mooi evenwicht met harmonieuze afdronk terwijl ze in de neus gevoelens van rode vruchten, kruiden en vanille achterlaten. De degustatie van de Château Pique Caillou 1947 had een rond, mollig en uitgesproken karakter met eindeloze afdronk die de rode vruchten en vanille die eerder de neus beroerden, op het achterplan drongen.


    Château Smith Haut Lafitte
    in 1990 aangekocht door de Franse skikampioenen Daniel en Florence Cathiard, groeide de laatste 20 jaar permanent. Daniel stond voordien aan het hoofd van een keten van supermarkten terwijl Florence haar eigen PR-bureau bezat.

    De wijnstronken voor de rode wijn zijn gemiddeld 38 jaar oud en dus in optimale productie. Hun opbrengst van 33hl/ha komt uit 60% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot 5% Cabernet Franc en 1% Petit Verdot. Na vinificatie is de minimale rijpingstijd ca. 18maand in eiken vaten. De rode wijn is erg klassiek en een topproduct van de Gravesstreek. Hij is elegant en karaktervol waarbij de licht gerookte toetsen voor een harmonieus samengaan van de diverse druivensoorten zorgt. De klassewijn behoort tot de Cru Classé de Graves.

    De witte wijn heeft een opbrengst van 30 hl/ha afkomstig van 90% struiken Sauvignon blanc, 5% Sauvignon gris en 5% Semillon. Ondanks het overwicht van de Sauvignon blanc is deze in blinddegustaties moeilijk te herkennen door de ouderdom van de struiken. Het geheime wapen is de Sauvignon gris die de wijn toetsen van perzik, abrikoos en pompelmoes meegeeft terwijl hij toch een minerale frisheid behoudt.

    www.pessac-leognan.com







    21-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    19-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vintage Pessac-Léognan 2009./3


     

     

     

     

    De aanplantingen in Château Le Sartre neemt in totaal zowat 36 ha in beslag met gemiddeld 6500 pieds/ha. Het is wel een wijngoed dat uit uiteenlopende percelen bestaat met vooral 12ha Cabernet Sauvignon en 12.7 ha Merlot. Verder zijn er aanplantingen van Sauvignon blanc, Semillon blanc en Cabernet Franc. De mix van de druiven uit de diverse percelen zorgt dan ook voor een erg aparte maar lekkere wijn die alle typische kenmerken van de Pessac Léognanwijnen in zich draagt.

    De witte wijn, 4 tot 24 uur gemacereerd moet minimaal 9 maand rijpen, nadien geurt hij naar witte bloemen en witte perzik terwijl de lange afdronk meer dan een toets van agrumes met zich draagt.

    De rode wijn, die na maceratie in cuvaison terechtkomt gedurende 20 à 30 dagen, krijgt zijn narijping van minimaal 12 maand in nieuwe vaten en weerspiegelt inzake kleur een intense granache. In neus valt hij op door zijn rijpe zwarte vruchten, terwijl hij in de mond ondanks de rijpe vruchten toch soepel en elegant blijft, met een fijn aroma en zelfs een vleugje pivoine.

    Het domein van het gerenommeerde Château Haut Brion omvat 42 ha wijnstokken, de rode wijnen bestaan uit 45% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot en 17% Cabernet Franc, terwijl bij de witte wijnen er 63% Semillon en 37% wijnstokken Sauvignon blanc worden weergevonden. De wijnen staan bekend als krachtig, diepe nasmaak, speels fruit dat toch romig genuanceerd overkomt.

    Château Haut Brion is ongetwijfeld één van de meest bekende wijnhuizen uit de regio dat op oude Romeinse sites werd gebouwd, terwijl de eerste geschreven bronnen uit 1423 dateren. Ook de Britse koning Karel II maakte reeds gewag van deze wijnen in zijn persoonlijke kelders.

    www.pessac-leognan.com







    19-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookjessfeer

    DE SPROOKJESSFEER ROND SINTERKLAAS EN KERSTMIS WORDT ECHT DANKZIJ DE CHOCOLADEFIGUREN VAN LEONIDAS!

     

     

    De winter en zijn koude nevelen zijn in aantocht! En daarmee komt het verlangen naar de gezellig gevulde schoentjes voor de haard en de sierlijk gedekte en verlichte

    kersttafels.

    Weldra zal Sinterklaas weer over de daken rijden en zijn Zwarte Pieten in de schoorstenen laten afdalen om alle mensen, groot en klein, te verwennen kleine, prachtige chocolade autootjes, tweekleurige beertjes, warm ingepakt in hun sjaaltjes, of misschien wel met lolly’s in de vorm van Sinterklaas en Zwarte Piet.

    Maar ook voor het kerstfeest heeft Leonidas weer groots uitgepakt met een geheel nieuw assortiment kleine kerstfiguurtjes, het één nog schattiger dan het ander. Rendieren, beren, sneeuwmannen en kerstbomen laten de ogen van de allerkleinsten stralen en vertederen de blik van de volwassen. Bovendien presenteert Leonidas haar nieuwste aanwinst: de kleine kerstkabouters met hun harlekijnen lijfjes en hun lachende snoetjes luisteren uw feesttafel op of zijn een verwennerij voor het gezin onder de kerstboom. In dezelfde serie heeft onze meester-chocolatier ook een grappig rendiertje gemaakt met een guitig snoetje waar alle chocoladeliefhebbers als een blok voor zullen vallen.

     

    Leonidas heeft tevens een schitterende Mickey Mouse-doos ontworpen om onder de kerstboom gelegd te worden of als geschenkje te worden overhandigd bij speciale gelegenheden. De ontmoeting tussen de chocolatier en de meest beroemde muis ter wereld maakt de magie van Kerst een feit! Het Mickey Mouse-doosje “Winter” is natuurlijk versierd met een afbeelding van Mickey en Minnie, pronkend met hun kerstmutsen. Dit exclusieve doosje bevat ‘Leonidas’ in al haar pracht en praal; 16 verrukkelijke pralines met een afbeelding van Mickey in vier verschillende smaken (melk-flan-karamel, wit-praline met stukjes biscuit, gemarmerde praline met stukjes meringue en praline-fondant-ganache).

    Met Leonidas wordt het Sinterklaas- en het kerstfeest, zoals altijd, sprookjesachtig en verrukkelijk mooi. RVH.







    19-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.malta digitaal

    Een 'digitaal' voorproefje van Malta?

    De Toeristische Dienst van Malta lanceert podcasts

     

     

     

    De Toeristische Dienst van Malta heeft een eerste reeks podcasts gelanceerd op haar website www.visitmalta.com . De Visitmalta podcast is bedoeld om de bezoeker op een originele en innovatieve manier kennis te laten maken met de geschiedenis, cultuur en tradities van deze archipel in de Middellandse Zee. Door middel van deze podcasts krijgt de bezoeker een goede impressie van wat Malta zoal te bieden heeft. De podcasts kunnen online worden gedownload en op Mp3 speler of smartphone gezet worden.

     

    De podcasts, die zich concentreren op Malta’s werelderfgoedsites (UNESCO), bieden een lokale kijk en benadering die niet mogelijk zouden zijn in een reisgids. Ze vormen het eerste deel van twee reeksen die de Toeristische Dienst van Malta dit jaar lanceert. De tweede reeks is binnenkort beschikbaar en zal zich concentreren op Malta’s vele filmlocaties.

     

    Elke episode bestaat uit interviews met lokale deskundigen, van de Maltezer Order en de kunstenaar Caravaggio tot Maltese muziek. Dit zorgt voor een buitengewoon authentieke en persoonlijke kennismaking met Malta en de Maltese bevolking. De podcasts vormen zo niet alleen de perfecte aanvulling op de klassieke reisboeken of de lokale gids voor wie op vakantie is in Malta, maar zijn ook een fantastisch hulpmiddel voor wie thuis meer over de eilanden wil vernemen alvorens een vakantie te boeken. Ook wie de Maltese eilanden al bezocht heeft, zal de podcasts een interessante en leuke manier vinden om zijn vakantiebestemming optimaal te beleven.

     

    De podcasts zijn beschikbaar op www.visitmalta.com/podcasts, waar ze gratis gedownload kunnen worden. Binnenkort zullen de podcasts ook beschikbaar zijn op iTunes en Youtube. RVH.

     

     

     

    19-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neuhaus kerst

    Neuhaus zorgt voor een schitterende kerst!

     

     

     

     

    Neuhaus bezorgt u dit jaar een overweldigend kerstfeest met schitterende en fonkelende sterren. Niet te missen is de “Winterster, gianduja met krokante stukjes speculoos en omhuld met pure chocolade”; een volledig handgemaakte ster van de hand van onze maître chocolatier. Daarnaast is er de elegante “Beste wensen” sterdoos, gevuld met een selectie van onze beste pralines. Als kers op de taart is er de nieuwste creatie “Petite Bûche”, een praliné van amandelen en hazelnoten met krokante stukjes amandel, omhuld met een zacht laagje chocolade en intens cacaopoeder er omheen.

     

    De Kerst 2009 collectie biedt een uitgebreide waaier aan geschenkjes en lekkernijen om het oog en de papillen van uw geliefden te verwennen tijdens de feestdagen. De ballotins en de feestdoosjes zijn voor de gelegenheid in een kerstkleedje gestoken. Zo zijn er de onmisbare ballotins met sterallures, de assortimenten van 16 truffels in een elegante doos in de kerstkleuren, de traditionele met pralines gevulde kerstballen, de heerlijke piramide van pralines of de lekkere adventskalender.

     

    Voor Neuhaus is er geen kerstmaal zonder kerststronk, vandaar de creatie van de praline 'Petite Bûche', zachte praliné van amandelen en hazelnootjes met krokante stukjes amandel, omhuld met een zacht laagje zwarte chocolade en bepoederd met intense cacao.

    De Kerst 2009 collectie is vanaf eind november verkrijgbaar in alle Neuhauswinkels. RVH.









    19-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vintage Pessac-Léognan 2009./2


     

     

     

     

     

    Alhoewel elk van de domeinen een of andere anekdotes bezit, selecteerden we een 8-tal kastelen die toch iets merkwaardigs te vertellen hebben.

    Château  Luchey-Halde is een historisch domein dat door de nieuwe urbanismewet die Frankrijk in 1919 invoerde plots tot militair oefenterrein werd omgevormd. De afnemende militaire druk zorgde ervoor dat het domein sinds de vroege 70-ze jaren er erg verloederd bijlag. Vrij recent werd er een nieuwe wijngaard aangeplant die profiteert van de rijkdommen van de grond. Dit domein van 23ha wordt opgesplitst in 19 ha rode wijn, 55% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 5% Petit Verdot en 5% Cabernet Franc; en 4 ha wit, 55% Sauvignon en 45% Semillon. De stokken, 6 knopen per voet, zijn goed voor een opbrengst van 30 à 40 hl/ha, een wijn die frisheid en kwaliteit uitstraalt door zijn rijping, circa 12 maand in eiken vaten en nadien op fles. Opmerkelijk is dat Amerikaanse eik hier absoluut wordt geweerd, de vaten bestaan deels uit eik uit het departement Allier en deels uit Oost Europese eik.

    Château Leognan werd pas in 1997 opgestart en biedt dus uitsluitend jonge wijnen. Vroeger maakte deze wijngaarden deel uit van het huis Chevalier dat de 6ha in huur had. De geschiedenis van dit wijngebied gaat terug tot het begin van de 17de eeuw toen er de eerste wijnstokken werden aangeplant en was onderdeel van een domein van meer dan 550 ha. Erfeniskwesties verdeelden het domein de loop der jaren al bleef op het domein zelf een authentieke gewijde kapel overeind. Het huwelijk van juffrouw Miecaze, dochter van de eigenaars, bevestigde het feit dat men hier nog steeds officieel erkende erediensten kan organiseren.

    Het wijngoed is druk met ruim 10.000 stokken per ha, 75% Cabernetdruiven en 25% Merlot, druk beplant en levert degelijke druiven op die in de eerste faze 3 à 5 weken in cuvaison blijven, de rijping zelf in eiken vaten neemt 12 à 14 maand in beslag.

    www.pessac-leognan.com







    17-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs Prosper Montagné
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tim Meuleneire

     

     

     

     

    De 57ste wedstrijd Prosper Montagné voor jonge chefs werd gewonnen door Tim Meuleneire van restaurant De Koopvaardij in Stabroek. Christophe Nachtergaele werd tweede en Gaëtan Pelleti restaurant Chez Gaëtan in La Louvière werd derde.

    Tijdens dezelfde wedstrijd kroonde Willem Van de Broeck, restaurant Cuistot in Lier zich tot beste beloftevolle sommelier. RVH.

    16-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Vino Veritas digitaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Vino Veritas goes digital

     

     

     

    De lezers van In Vino Veritas kunnen heel binnenkort hun geliefkoosd wijntijdschrift in PDF-formaat lezen via hun pc, mobieltje of iPhone.

     

    Er zijn verschillende redenen voor deze nieuwe aanpak. Het is economischer, dat spreekt voor zich. Maar het is ook veel ecologischer: door papier te besparen helpen we voor een stukje mee aan de wereldwijde ontbossingsproblematiek, verminderen we de uitstoot van uitlaatgassen enzovoort. Reeds heel wat uitstekende wijnbouwers doen moeite om minder te vervuilen, zorgen ervoor dat hun grond opnieuw gezond wordt, proberen de meest zuivere wijnen te maken, waarom zou de media daar niet in volgen?

    Wees gerust, de editie op papier blijft bestaan, maar niettemin hopen we dat de optie om het tijdschrift voortaan digitaal te lezen zo veel mogelijk wijnliefhebbers aantrekt.

     

    Vanaf 12 december kan elke lezer zich inschrijven via de website. En wanneer hij of zij geabonneerd is op de ‘papieren editie’, kan dat abonnement gewoon omgezet worden naar de digitale versie. Als kers op de taart krijgt de lezer via dit digitaal abonnement om de 15 dagen een nieuwsbrief toegestuurd om nóg beter op de hoogte te zijn van het reilen en zeilen in de wijnwereld.

     

    Deze nieuwe aanpak gaat gepaard met een grote lezersenquête waardoor de redactie hoopt in de toekomst beter te kunnen inspelen op de lezersverwachtingen. RVH.

    www.invinoveritas.apic.be

    16-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rimowa

    Rimowa

     

     

     

    Rimowa zorgt voor enkele originele geschenken onder de kerstboom waarmee je meteen op skivakantei kan vertrekken. RVH.







    16-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantiehuizen

    Groeiende markt van de vakantiehuizen

    De vakantiewoningen van Euro Relais gaan verder onder de naam Belvilla

     

     

     

    De vakantiewoningen van Euro Relais, sinds jaren actief op de groeiende markt van de vakantiehuizen, gaan verder onder de naam Belvilla, marktleider in de Benelux. Het merk Euro Relais ontwikkelt zich tot vakantiewarenhuis waar, naast de vakantiewoningen van specialist Belvilla, ook aanbod van andere aanbieders te vinden zal zijn. De officiële omschakeling gebeurde op 4 november toen ook de vernieuwde website www.belvilla.be online ging.

     

    In principe blijft alles bij het vertrouwde. Het aanbod en het aantal woningen blijven hetzelfde maar wordt aangeboden onder een andere naam en krijgt een nieuwe look en feel passend bij hetgeen waar Belvilla voor staat. Belvilla bestond reeds in België, maar is nog niet zo bekend. In de rest van Europa is Belvilla echter reeds geruime tijd een gevestigde waarde. Alle vakantiewoningen worden getoetst aan de hand van de drie Belvillapijlers: een Belvilla is uniek, gelegen op een plek waar altijd iets te beleven is en de Belvilla’s zijn aantrekkelijk geprijsd

     

    Het aantal gasten dat Belvilla mag ontvangen is aanzienlijk want jaarlijks verblijven ruim 500.000 gasten, vooral uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Groot-Brittannië in één van de vakantiehuizen van Belvilla. Het bedrijf kan bogen op dertig jaar ervaring hetgeen resulteert in een uniek product met een aantrekkelijke prijs. Het gaat om 18.000 vakantiehuizen in 18 Europese landen, opmerkelijk is de veelzijdigheid van het aanbod zowel geografisch als naar vorm. RVH.

    Consumenteninfo www.belvilla.be of  info@belvilla.be

    16-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chicago

    Brussels Airlines verwelkomt nieuwe Chicago lijnvlucht van toekomstige partner United Airlines

     

     

     

    United Airlines, toekomstig partner van Brussels Airlines, maakte bekend dat het volgende lente een nieuwe transatlantische lijnvlucht lanceert tussen Chicago O’Hare en Brussels Airport. Dankzij deze nieuwe verbinding zullen Brussels Airlines en United Airlines hun klanten zeer aantrekkelijke vluchtmogelijkheden kunnen aanbieden tussen tientallen belangrijke bestemmingen.

     

    De nieuwe dagelijkse lijndienst tussen Chicago en Brussels Airport gaat van start op 28 maart 2010. Met deze nieuwe lijnvlucht verbindt United één van haar belangrijkste

    Amerikaanse luchthavens met de thuisbasis van Brussels Airlines.

     

    Deze nieuwe verbinding is niet alleen goed nieuws voor wie tussen de Europese hoofdstad en Chicago wil reizen. Dankzij de uitstekende uurregeling sluit deze lijndienst ook vlot aan op doorverbindingen naar talrijke binnenlandse bestemmingen in de Verenigde Staten, verschillende steden in Europa en Afrika.

     

    “We verwelkomen de beslissing van United Airlines om een nieuwe transatlantische

    lijndienst naar Chicago te lanceren”, zegt Brussels Airlines co-Managing Director Bernard Gustin. “We kijken uit naar het partnership met United Airlines dat ook al elke dag Brussels Airport met Washington Dulles verbindt. Dit goede nieuws is nogmaals een voorbeeld van de talrijke voordelen die we onze passagiers kunnen aanbieden eenmaal we lid worden van de Star Alliance in december van dit jaar.” RVH.

    16-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vintage Pessac Leognan 2009

    Vintage Pessac-Léognan 2009.

     

     

     

     

    De AOC Pessac-Léognan werd in september 1987 gecreëerd om de oude wijngebieden ‘Graves de Bordeaux’, vlakbij de grootstad in de Banlieu Prévelôt, nieuwe impulsen mee te geven.

     

    In volle pluk kennismaken met de wieg van grote wijnen, is ondergedompeld worden in een unieke sfeer van een erg arbeidsintensieve teelt. De Pessac-Léognan wijnen liggen verspreid op 73 kastelen en domeinen, waarvan 16 het label Grand Cru de Graves dragen. De unieke ondergrond die miljoenen jaren door de stroming van de Garonne werd gewalst, afgeschuurd zodat alle overtollige ballast werd meegesleurd, vormt er samen met het microklimaat een sublieme voedingsbodem voor de wijnstokken.

     

    In het domein Château Smith Haut-Lafitte, kregen we een unieke degustatie waar alle domeinen hun rode wijnen 2006 aanboden. Een lust voor het oog, een wellust voor de smaakpapillen. Het verouderd imago dat door sommigen aan deze wijnen wordt toebedeeld, ruimde plaats voor moderne, verfrissende wijnen. Wild, kaas,  ganzenlever en vlees zijn de ideale partners voor zowel de moleculaire bereidingen als voor de traditionele gerechten uit grootmoeders keuken. De ideale temperatuur is 18°, tijdig decanteren is en blijft een must.

    De witte wijnen 2007, het tweede degustatieluik, variëren in kleur van licht goud tot intens amber, en openbaren hun complex karakter. Fris en tintelend bieden ze in de neus toetsen van linde en genet, soms zelfs een vleugje honig. In de mond zijn ze krachtig en subtiel, rond en mollig, met enkele uitgesproken noten van laurier en zwarte aalbes. De aromatische afdronk blijft langere tijd de smaakpapillen bekoren. Jonge wijnen moeten fris, maximaal 10° worden gedronken, terwijl de iets oudere wijnen van het 4de of 5de jaar best tussen de 12 à 14°C schommelen.

    www.pessac-leognan.com





    15-11-2009 om 17:28 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château lalande-labatut
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LALANDE – LABATUT : A.O.C. BORDEAUX Rouge 2007 - Cuvée Traditionnelle – Merlot - Médaille d’Argent

     

     

     

     

     

    Het wijnjaar 2007 Château Lalande-Labatut is voortaan te koop bij Carrefour en GB. Dit familiedomein van 52 hectaren met Château Lalande-Labatut en Les Gauthiers wordt gerund door Isabelle Falxa en haar broer Régis, die tevens de wijnmaker is. Fier op hun typisch karakter binnen Bordeaux, behalen de wijnen van Falxa elk jaar meerdere medailles en onderscheidingen op de wijnconcours van Mâcon, Bordeaux, Parijs en Brussel.

     

    De wijngaard van Lalande-Labatut is 44 hectaren groot en situeert zich in Entre-Deux-Mers, in de gemeente Salleboeuf op 15 kilometer van Bordeaux met een ondergrond van klei en kalk. Het terroir omvat diverse soorten wijnstokken: merlot (85%) - cabernet franc en cabernet sauvignon (15%). De druiven zijn afkomstig van een wijngaard van 30 jaar oud met een aanplantingsdichtheid van 4000 tot 5000 stokken per hectare. Beredeneerde wijnbouwcultuur, enkel organische meststoffen, één rang op twee met onkruid en grassen, de andere volgens de traditionele manier.

     

    Vinificatie: heel precies mechanisch geoogst, worden de druiven zorgvuldig geperst en in cementen cuves gestockeerd waarbij de schillenkoek regelmatig wordt ondergedompeld om een perfecte extractie te krijgen boordevol fruit, dit gevolgd door een temperatuurgecontroleerde vergisting tussen 25°C en 30°C.

     

    Degustatie : 

    Uitzicht : schitterende en levendige kleur. Geur: rood fruit, onstuimig, zuren van zwarte bes met een frisheid die zich nog meer uit na het walsen. Smaak: fruitig met veel rood fruit en frambozen, rond, zijdezacht en met lichte tannines. Combinatie: perfect bij charcuterie, rood vlees en kazen. RVH.

    Bij Carrefour € 4,49, bij GB € 4,79

     

     

    15-11-2009 om 17:01 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.make a wish

    De ‘gedroomde’ eindejaarsgeschenkjes vind je dit jaar bij Caroline Biss

    Caroline Biss steunt Make-A-Wish met een leuke eindejaarsactie vanaf 15 november

     

     

    Bij Caroline Biss gaat vanaf 15 november 2009 een hartverwarmende eindejaarsactie van start.  In alle 20 Caroline Biss stores in België, Nederland, Frankrijk (Lille) en Luxemburg kan je vanaf die datum mooie geschenkjes kopen waarvan de opbrengst integraal naar Make-A-Wish gaat.

    Daarmee maak je niet alleen een geliefde blij maar help je ook een kinderdroom in vervulling gaan. De organisatie Make-A-Wish zet zich samen met zo’n 100 vrijwilligers in voor het goede doel: het vervullen van hartenwensen van kinderen die levensbedreigend ziek zijn (www.makeawish.be).

    Caroline Biss biedt keuze uit 3 geschenkjes, speciaal bedacht voor deze actie ten bate van Make-A-Wish: een feestelijke tuniek, een leuk setje met 3 etuis en een modieuze sleutelhanger. Alles is versierd met sterretjes, een subtiele link naar de dromen die Make-A-Wish helpt vervullen. Het zijn cadeautjes met klasse, elegantie een vleugje glamour, precies waar het modemerk Caroline Biss voor staat.

    De prijzen werden bewust heel democratisch gehouden: de tuniek kost 25 euro, de 3 etuis samen 15 euro en de sleutelhanger 10 euro. Voor dit bedrag krijg je een mooie kwaliteit  en je steunt er integraal Make-A-Wish mee. RVH.

    www.caroline-biss.com







    15-11-2009 om 16:55 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oneworld airlines

    oneworld luchtvaartmaatschappijen verhuizen in Stockholm naar Terminal 5

     

     

     

    De bij oneworld aangesloten luchtvaartmaatschappijen die van en naar de luchthaven van Stockholm (Arlanda) vliegen, verplaatsen op 24 november a.s. hun activiteiten naar de onlangs verbeterde en ruimere Terminal 5.

     

    Vier van de alliantieleden (British Airways, Finnair, Iberia en Malév Hungarian Airlines) vliegen op Stockholm. Samen hebben ze een 20-tal vluchten per dag. De vier carriers verhuizen tegelijkertijd naar het nieuwe gebouw. Momenteel zijn ze nog gehuisvest in Terminal 2. De vier betrokken oneworld carriers zullen een ticket desk en self-service check-in kiosken delen.

     

    De premium passagiers (Business Class reizigers en alle Emerald Sapphire kaarthouders van eender welk oneworld frequent flyer programma) krijgen toegang tot een grotere en betere gemeenschappelijke lounge met gratis wifi-toegang voor laptopgebruikers. Bovendien kunnen deze passagiers aan de veiligheidscontrole gebruikmaken van de snelle ‘priority lane’.

     

    British Airways vliegt zes keer per dag van Stockholm naar Londen Heathrow, Finnair negen keer naar Helsinki, Iberia dagelijks naar Madrid en Malév tweemaal per dag naar Boedapest. Deze vluchten bieden vlotte verbindingen naar ruim 700 andere bestemmingen wereldwijd via de netwerken van deze vier carriers en de andere oneworld partners.

     

    Het is al het vierde terminalverhuisproject, dat dit jaar door de oneworld carriers wordt ondernomen.

     

    Het grootste hiervan – en tot op heden oneworld’s grootste van dergelijke projecten wereldwijd – werd op Londen Heathrow afgerond. Toen verhuisden alle Qantas-activiteiten en de British Airways-vluchten naar Bangkok, Singapore en Sydney van Terminal 4 naar Terminal 3. Het project groepeert de activiteiten van de acht oneworld maatschappijen op Londen Heathrow in slechts twee passagiersterminals in plaats van vijf. Hierdoor zullen de overstappen op oneworld’s belangrijkste Europese hub een stuk vlotter verlopen.

     

    Eerder dit jaar brachten oneworld leden hun activiteiten al samen in twee andere Europese alliantiehubs, nl. Barcelona en Helsinki.

     

    oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian. Daarbij komen nog een 20-tal dochtermaatschappijen zoals American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Mexicana en haar dochters Click Mexicana en MexicanaLink worden op 10 november 2009 lid van de alliantie. In 2010 treedt ook de Russische luchtvaartmaatschappij S7 toe.

     

    Samen vliegen deze luchtvaartmaatschappijen naar ca. 750 luchthavens in bijna 150 landen en voeren ze dagelijks, met hun vloot van bijna 2500 vliegtuigen, meer dan 8500 vluchten uit. Ze bieden hun premium klanten ruim 550 luchthavenlounges en vervoeren jaarlijks ruim 330 miljoen passagiers. 

     

    oneworld is de enige luchtvaartalliantie die leden uit Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Australië verenigt.

    www.oneworld.com

     

     

    15-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    13-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstcadeautjes Norfolkline

     

    De mooiste kerstcadeautjes met NORFOLKLINE

     

     

     

    Voor je het weet is het alweer Kerst en Eindejaar, de tijd dat we graag cadeautjes geven en krijgen. Familie en vrienden gelukkig maken met een kerstgeschenk is evenwel niet evident want ieder jaar is er de vraag: wat moet ik nu weer kopen? Voor de feestdagen van dit jaar biedt ferrymaatschappij Norfolkline de oplossing.

     

    Die oplossing ligt aan de andere kant van Het Kanaal. In Dover en in de dorpen en stadjes die van daaruit makkelijk te bereiken zijn, vind je in de winkels een gans ander assortiment artikelen dan in eigen land. Even bijzonder als de Engelsen zijn de dingen die ze verkopen, ongewoon, verrassend, hebbedingetjes, artikels waarvan je niet eens wist dat ze bestaan. Je kan er familie en vrienden mee verrassen en je vindt er altijd wel datgene wat bij deze of die persoon past. Kuierend door de straten van Canterbury, Ashford, Hastings en talloze andere stadjes ontdek je knusse winkels en aardige shops, volgestouwd met bijna voor de hand liggende oplossingen voor je cadeauproblemen. En tussen het shoppen door word je ondergedompeld in de kerstsfeer, je luistert naar de Christmas Carols die naar aloude Engelse gewoonte gezongen worden in de straten, je geniet van de lichtjes en van de mooi versierde kerstbomen. De pubs bruisen in die dagen van het leven, er wordt volop genoten van de gezellige warmte bij een haardvuur, van de afternoon tea en van de ovenverse scones.

     

    Met ferrymaatschappij Norfolkline is Engeland mét zijn cadeautjes verrassend dichtbij. Vanuit de haven van Duinkerke, makkelijk bereikbaar en minder ver dan Calais, reis je met een comfortabele, ruime en kindvriendelijke ferry naar Dover, de poort naar Engeland. Norfolkline vaart om de twee uur in beide richtingen, de klok rond, en de reis duurt hooguit twee uur, bovendien zijn de tarieven best aantrekkelijk. RVH.

    www.norfolkline.com

     

     

    13-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desserts Roger Van damme

    Exclusief bij Delhaize België

    4 meesterlijke desserts van chef-kok Roger Van Damme

     

     

     

     

    Delhaize België staat bekend voor haar liefde voor gastronomie en lekker eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de voedingsdistributeur regelmatig samenwerkt met meesters in hun vak. Exclusief voor Delhaize creëerde toppatissier Roger Van Damme vier uitzonderlijke desserts die een streling voor het oog en uw smaakpapillen zijn! Roger Van Damme werd recent verkozen tot Chef van het Jaar 2010 door Gault Millau.

     

    Om de Delhaize-klanten te verwennen met het allerbeste, bedacht Roger Van Damme vier verrassende desserts die volgens de regels van de kunst gemaakt werden met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. De combinatie van verschillende structuren, zoals crumble, mousse en marmelade, staan garant voor een gastronomische smaaksensatie om uw vingers bij af te likken. Elk dessert wordt aangeboden met een coulis en aparte afwerking om er thuis de laatste hand aan te leggen.

     

    Chocolade Fantasie:

    een luchtige chocolademousse op een frisse frambozenmarmelade met een spiegel van zwarte chocolade en een chocoladekoraal. Een chocoladesausje en een crumble met fijne stukjes zwarte chocolade vormen de perfecte afwerking.

     

    Feest van Rood Fruit:

    een feestelijke frambozenbavarois met yoghurtcrème, frambozencoulis en amandelkoraal. Een zacht yoghurtsausje en een vanillecrumble met stukjes amandel maken dit dessert helemaal af.

     

    Tiramisu:

    een romige tiramisumousse op een rijke chocoladebiscuit met een mokkaganache en mokkakoraal. Kers op de taart zijn het zachte mokkasausje en een knapperige mokkacrumble.

     

    Exotic:

    een zomerfrisse mangopulp met passievruchtenbavarois, afgewerkt met een zongele coulis en een luchtige koraal van amandel. Het geheel is voorzien van een zachte mango en passievruchtensausje, afgelijnd door een kokosnootcrumble.

     

    De desserts zijn afzonderlijk verpakt en kunnen zowel als tussendoortje, presentje of dessert! Verkrijgbaar vanaf 5 november 2009 - Prijs: € 5,99/150g. RVH.

     









    12-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerst bij Pierre & Vacances

    Kerst bij Pierre & Vacances

    Mooie aanbiedingen voor een magische vakantie !

     

     

     

    Eindejaar in het buitenland? Oudejaarsavond vieren in de bergen op de skipistes? Speciaal voor de gelegenheid heeft Pierre & Vacances gedacht aan een paar tips om kerstdag anders te vieren en volop te genieten van uw vakantie.

     

    Vroegboekers worden tot 15 december door Pierre & Vacances extra in de watten gelegd met voordelige prijzen. Voor elk verblijf van 19 tot 26 december 2009, nodigt Pierre & Vacances de vakantiegangers uit om reeds een dagje vroeger aan te komen, dus vanaf vrijdag 18 december! Geniet van de gelegenheid en vertrek een dagje langer voor dezelfde prijs. RVH.

     

    Les Coches, charmant dorpje in de Savoie op 1450m hoogte

    De residence ‘La Marelle & le Rami’ ligt aan de voet van de pistes in dit gezellige ski resort, dichtbij de kabelbaan, de ijspiste en de handelszaken.  Les Coches biedt u een bevoorrechte toegang tot het skidomein ‘Paradiski’.

     

    Val d’Isère voor een vakantie vol skifun!

    Gelegen aan de voet van de skipistes of in het hart van het resort, de residenties Pierre & Vacances in Val d’Isère verwelkomen fervente skiërs vanuit alle hoeken van de wereld die uit zijn op ski & après-ski fun !

     

    Informatie en reserveringen:  www.pv-holidays.be   -   0900 00 009

    12-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valrhona

    Valrhona Kerstttraditie

     

     

     

    De hele Kersttraditie van Valrhona is terug te vinden in een feestelijke ballotin met lekkernijen ..

    De ballotin bevat 20 fijne chocolaatjes in 10 verschillende variaties. Hij bevat o.m. heerlijke ganache-, praliné- en giandujarecepten, de grootste bestsellers van het merk. Een gegarandeerde alcoholvrije selectie. RVH.



    12-11-2009 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs