Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    27-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oenotoerisme in herfstkleuren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oenotoerisme in herfstkleuren

     

     

    De wijngaard verandert van kleur. Goud, brons en rode tinten gaan overheersen. Het oogsten zit erop. Vorige jaargangen rusten en rijpen en maken plaats voor de nieuwe wijn die nu onstuimig tekeergaat in de gistkuipen. Het weer is nog mild en geknipt voor uitstapjes van kelder naar kelder, van kelder naar museum, van het museum naar het bos, van het bos naar het restaurant en van daar weer naar je gastenkamer. De dag zit erop en het is goed geweest: mooie landschappen, aangename ontmoetingen en lekkere Côtes du Rhône.

    Wijn en toerisme ‘buiten het seizoen’ De Rhônevallei telt 74.000 hectare druiven. Ze is daarmee Frankrijks op een na grootste AOC-wijngebied, qua oppervlakte dan toch. De Rhônevallei is ook een fascinerende streek die elk jaar ruim 14 miljoen toeristen verwelkomt en dat niet alleen tijdens de zomer. Levensgenieters, smulpapen, wandelaars, meerwaardezoekers, allemaal vinden ze de weg naar dit leuke en lekkere stukje Frankrijk. Dankzij het wijnpatrimonium en de uitzonderlijke natuur en cultuur valt hier het hele jaar door voor elk wat wils te beleven.

    Wie zich op weg wil begeven, te voet, te paard, met de fiets of de auto, kan kiezen uit 9 wijnroutes door de Côtes du Rhône en de Côtes du Rhône Villages. Ze brengen je langs de Rhôneoevers van noord naar zuid en wijzen je de verborgen adresjes waar het goed toeven en genieten is voor gezinnen, geliefden en vrienden. De kleuren zijn prachtig in dit seizoen, je hebt een uitzicht tot aan de einder en de verleiding om dit tableau vivant te doorkruisen wordt onweerstaanbaar.

    Met de Côtes du Rhône als rode draad valt in de streek bijzonder veel te beleven. Een artistiek parcours brengt ons van het Museum voor Schone Kunsten van Valence, dat in december opnieuw de deuren opent, langs de Rhône zuidwaarts naar het Palais des Papes in Avignon. Met halten onderweg voor het kasteel van Montélimar waar hedendaagse kunst te zien is en Suze-La-Rousse, waar zich de plaatselijke wijnuniversiteit bevindt en ook een nieuw museum over het wijnerfgoed van de streek. De mogelijkheden zijn eindeloos. http://chateaux.ladrome.fr/

    Fijnproevers weten nog minder waar te beginnen. Vanaf het einde van de herfst beleven de Drôme en de Vaucluse een explosie van truffelmarkten. Profiteer ervan om van de zwarte diamant te genieten, vergezeld van een goede Côtes du Rhône, wit of rood, al naargelang het gerecht. Ook veel chambres d’hôtes bieden verblijfsformules aan, waarbij de truffel centraal staat en laten je bijvoorbeeld met een truffelboer mee op ‘cavage’ of truffeloogst trekken.

    In de buurt van Nyons, komen we in de streek van de olijven, met de bekende tanche, of olijf van Nyons en de verdale, die veel voorkomt rond Beaumes-de- Venise. Halverwege de herfst begint ook in de olijfgaarden de pluk. Truffels, olijven en olijfolie en Côtes du Rhône, wat een heerlijk trio, toch… Na al dat genieten vormt wat beweging geen overbodige luxe. Wie op sportschoenen de streek wil verkennen kan dat perfect. Er zijn weinig activiteiten die in de Côtes du Rhône niet worden aangeboden.

    Honderden kilometer bewegwijzerde paden, om te beginnen. Verscheidene golfterreinen, paardensport... De Côtes du Rhône is een waar paradijs voor de sportieve bezoeker die de wijn houdt voor na de inspanningen. Veel domeinen verhuren overigens (elektrische) fietsen om door de wijngaarden te peddelen en enkele van Frankrijks schilderachtigste dorpen te verkennen. En als je je fiets terug inlevert is het vast tijd om enkele mooie flesjes te proeven. De Côtes du Rhône is veel meer dan wijn alleen. Cultuur, gastronomie, charmante overnachtingsmogelijkheden, sporten... het is er allemaal en het geeft je een andere kijk op deze verrassende streek. www.vins-rhone.com rubriek ‘’visiter’’.

    Een vooruitblik op het oogstjaar 2013… In de zuidelijke Côtes du Rhône zien we bij de eerste syrahs heel veel fruit en kleur. Ook de witte en de rosé zijn trouwens bijzonder geslaagd en zeer aromatisch. In de noordelijkere Côtes du Rhône, verloopt het oogsten zeer gespreid, maar de wijngaard en de druiven zijn perfect gezond. Syrah en mourvèdre brengen de volumes gelukkig in evenwicht en verlenen een bijzonder karakter aan een oogstjaar dat zich alvast fruitig en kruidig aankondigt. En van de toekomstige witte Côtes du Rhône mag verwacht worden dat hij zijn aromatische enthousiasme zal weten te bewaren.

    27-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    26-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grimbergen winter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LIMITED EDITION – GRIMBERGEN WINTER IS TERUG!

     

    Een bron van warmte op koude winterdagen. Grimbergen Winter is terug. Deze variant die slechts tijdelijk op de markt verschijnt, wordt enkel en alleen gebrouwen voor het najaar, wanneer de dagen korter worden en het tijd wordt om het binnen extra gezellig te maken. Dit abdijbier heeft een ronde zoet-bittere smaak en zorgt voor een heerlijk en vol smaakgevoel, ideaal om een lange werkdag in alle rust af te sluiten of om je lekker op te warmen tijdens een gure herfstdag.

    Het seizoensbier van het Grimbergenassortiment heeft een volle, zoet-bittere smaak met toetsen van kruiden, karamel en zeste. Grimbergen Winter heeft een alcoholpercentage van 6.5% en is speciaal gemaakt voor de lange, koude winterperiode. Dit zacht sprankelend bier doet je genieten van een warm en aangenaam smaakgevoel, ideaal om in alle rust te degusteren op een gezellige winteravond...

    Grimbergen, smaakt net zo rijk als zijn geschiedenis. Grimbergen Winter weerspiegelt, net als de andere Grimbergenbieren, de symboliek van de feniks. Zoals de abdij van Grimbergen tot drie keer toe verwoest werd en drie keer herrees, zo staat ook de feniks voor wederopstanding en hergeboorte. Met een heerlijk glas Grimbergen Winter in de hand kan je genieten van een welverdiende rustpauze.

    Grimbergen Winter is verkrijgbaar in zowel de supermarkt, de drankenhandel alsook op vat in de betere brasserie. In de winkel bedraagt de consumentenadviesprijs 5.19 € voor één clip Grimbergen Winter (5 + 1 flesjes van 33 cl). Het bier zal tot eind februari 2014 beschikbaar zijn of in de brasseries zolang de voorraad strekt.

    26-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    24-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels airlines

    Brussels Airlines voegt Europese vakantiebestemmingen toe

     

     

    In het zomerseizoen van 2014 (30 maart tot 26 oktober) voegt Brussels Airlines opnieuw vakantiebestemmingen toe aan haar Europese netwerk. De dienstregelingen van enkele bestaande bestemmingen worden aangepast om de connectiviteit binnen het netwerk te verbeteren en Tel Aviv zal meer worden aangevlogen.

    Op 30 maart 2014 gaat voor de luchtvaartsector het zomerseizoen in en dat brengt ook dit jaar weer nieuwigheden met zich mee in het Brussels Airlines netwerk. De Belgische maatschappij voegt enkele Europese vakantiebestemmingen toe. Zo zullen vakantiegangers volgende zomer vier keer per week naar drie bestemmingen op het populaire Franse eiland Corsica kunnen vliegen, namelijk Bastia, Ajaccio en Figari. Net zoals vorig jaar keren de seizoenbestemmingen ook volgende zomer weer terug in het programma: Catania en Palermo op het eiland Sicilië, Napels, Firenze, Faro, Porto, Marrakech en Agadir. Alicante, dat vanaf 26 oktober 2013 drie keer per week door Brussels Airlines wordt aangevlogen, zal ook in de zomer van 2014 verder worden aangeboden.

    Brussels Airlines keert ook weer terug naar de Griekse markt na een jaar afwezigheid: Athene zal tijdens het zomerseizoen opnieuw worden aangevlogen vanuit Brussels Airport en dit drie keer per week.

    Voor enkel bestaande bestemmingen wijzigen de vluchturen om betere aansluitingen binnen het netwerk te kunnen aanbieden. De laatste vlucht naar Budapest zal later vanuit Brussel vertrekken (20u50) en de eerste vlucht vanuit Budapest zal al om 8u40 landen in Brussel, om eendaagse business trips naar Brussel te vergemakkelijken en om transfers met het Europese en het intercontinentale netwerk van Brussels Airlines mogelijk te maken.

     

    Tel Aviv, een bestemming die dagelijks door Brussels Airlines wordt aangevlogen en 2 keer per dag op zondag, zal 3 keer per week extra worden aangeboden, waardoor er vanaf eind maart op maandag, woensdag, donderdag en zondag ook ’s ochtends vanuit Brussels Airport naar Tel Aviv kan worden gevlogen, en er betere connectiemogelijkheden ontstaan.

     

    24-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Center parcs

    Center Parcs lanceert 5 vernieuwende horecaconcepten in zijn Belgische parken

     

    Een geslaagde vakantie voor de hele familie, daar hoort ook lekker tafelen bij. Daarom bedacht Center Parcs in samenwerking met Albron- Nederlands grootste onafhankelijke foodservice-organisatie- vijf nieuwe horecaconcepten, die zorgen voor bijzondere en niet alledaagse ervaringen. Een bezoek aan de vernieuwde bars en restaurants in De Market Dome (de centrale plek op ieder vakantiepark) maakt het verblijf compleet en creëert een mooie en blijvende herinnering aan Center Parcs.

    Center Parcs lanceert in samenwerking met zijn horeca- en retailpartner, Albron, vijf nieuwe horecaconcepten die elk bezoek aan De Market Dome voor de hele familie een unieke en verrassende belevenis maken. Elk van de nieuwe bars en restaurants serveert aan jong en oud de lekkerste gerechten in een bijzonder thema. Tussen 23 september en 9 december 2013 openen alle nieuwe bars en restaurants hun deuren in de Belgische Center Parcs vakantieparken Erperheide en De Vossemeren. Dit is tevens het begin van een groot aantal toekomstige vernieuwingen in de Nederlandse Center Parcs parken. Met deze nieuwe culinaire verleidingen prikkelt Center Parcs ieders zintuigen, of het nu gaat om eerste bezoekers of om trouwe gasten. Elk bezoek aan één van de parken biedt tal van verrassingen.

    In het Grand Café, in het hart van de Market Dome, kan iedereen op elk moment van de dag terecht. Dat maakt het dé ideale ontmoetingsplaats. Met een behaaglijke inrichting straalt het Grand Café rust uit in een Britse koloniale sfeer.

    In het Evergreenz Family Buffet heerst een ontspannen, gezellige sfeer waar men de drukte van het moderne leven even achter zich laat. In dit ‘all you can eat’ restaurant schuiven onze gasten met de hele familie aan lange tafels aan om in een landelijke omgeving fijne herinneringen op te halen, anekdotes te delen en mooie momenten te beleven. Het uitgebreide buffetassortiment weet jong en oud ongetwijfeld te verleiden.

    In het themarestaurant Fuego Adventure Grill beleven gasten een buitengewone ervaring in een avontuurlijke omgeving. Midden in het restaurant staat een grote grill met reusachtige spiezen met heerlijk gegrild vlees. Wanneer gasten rond het vuur zitten te eten, waant men zich in een Zuid-Amerikaanse, door de jungle overwoekerde vuurtempel. Een waarschuwing is wel op zijn plaats, tijdens het diner kunnen er onverwachte dingen gebeuren …

    Huiselijk tafelen tegen een onklopbare kwaliteit-prijsverhouding! Elke dag serveren we een driegangenmenu tegen een vaste lage prijs. Kinderen betalen € 1 per levensjaar. Het eten is eenvoudig en vertrouwd, maar bovenal heel erg lekker. De potten en pannen worden op tafel gezet en iedereen bedient zichzelf. In het huis van Nonna proeft men de sfeer van het Italiaanse zuiden. De vrouw des huizes, Nonna, laat onze gasten smelten met haar Italiaanse charmes en bereidt met liefde haar traditionele Italiaanse gerechten: van verse - op houtvuur gebakken - pizza’s tot zelfbereide pasta’s. Weer of geen weer … bij Nonna is het altijd heerlijk genieten.

    23-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstvakantie start op Schiphol

    Herfstvakantie start in Schiphol

     

     

    Wie plannen heeft om tijdens de Herfstvakantie met het vliegtuig te reizen doet er goed aan de vluchten vanuit Amsterdam Airport Schiphol te bekijken. Er is altijd kans dat je van daaruit prijsgunstiger kunt vertrekken.

     

    De reden is eenvoudig. De vakantiespreiding in België is anders dan die in Nederland, zo ook voor de Herfstvakantie. Als wij voor een herfstbreak vertrekken dan hebben de Nederlanders die vakantie al achter de rug. Gevolg, op de vluchten vanuit Schiphol is er een grote beschikbaarheid en dat kan zich vertalen in goedkopere vluchten.

     

    Overigens is een verplaatsing naar Amsterdam Airport Schiphol in een handomdraai geregeld. Er zijn verschillende mogelijkheden. Er is de snelle verbinding langs de autosnelweg vanuit Antwerpen (161 km) met uitstekende parkeermogelijkheden op wandelafstand van de vertrekhal. Parkeren kan al vanaf 5 EUR per dag via Smart Parking. Hier kan je per shuttlebus naar de vertrekhal. Op de Schiphol website kan men berekenen wat de kosten zijn op de diverse parkeermogelijkheden voor een bepaalde duur. Sinds 7 oktober zijn er twee extra Thalys treinen ingelegd. De reisduur vanuit Brussel bedraagt 1u38 en vanuit Antwerpen slechts 56 minuten. Bus2airport (www.bus2airport.eu) verzorgt 10 keer per dag, 7 dagen in de week, een busdienst vanuit Vlaanderen naar luchthaven Schiphol. KLM heeft tevens een splinternieuwe busdienst tussen Antwerpen en Schiphol voor zowel individuele- als groepsreizen. Er zijn twee verbindingen per dag, de eerste bus is al in Schiphol om 8u30, handig voor vroege vluchten.

     

    Nog enkele weken te gaan en dan is het Herfstvakantie, goed voor een week ontspannen in de zon, voor een citytrip, voor een actieve vakantie. Bekijk het vluchtaanbod vanuit Amsterdam Airport Schiphol en profiteer van de aantrekkelijke promoties die je ongetwijfeld zal ontdekken in het grote vluchtenaanbod.

    En wie niet zelf op vakantie gaat, kan een vriend of familie digitaal uitzwaaien. Hoe dat te doen staat op de website beschreven.

     

    www.schiphol.nl en www.schiphol.nl/parkeren

     

    22-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neckermann

    Neckermann breidt het Sentido hotelaanbod uit

     

     

    Vakantie dat voel je, dat proef je, dat ruik je, dat zie je en daar luister je naar. Met dit in het achterhoofd, stelt Neckermann het vernieuwde Sentido concept voor.

    Met dit vernieuwde concept richten Neckermann en Sentido zich tot reizigers die met al hun zintuigen willen genieten. Een heerlijke geur in de lobby, lounge muziek in de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel, hoogstaande kwaliteit bedden-en linnengoed en een heerlijke keuken die voornamelijk verse- en regionale producten serveert, dit zijn de kernwaarden.

    Bij aankomst heet de holiday concierge de gasten onmiddellijk welkom wat het verblijf met de juiste toon doet starten. Bovendien maakt de gratis wifi in de lobby het ook mogelijk om onmiddellijk het thuisfront te laten weten dat de vlucht goed verlopen is. Voor de langslapers is er een laatontbijt mogelijk en voor reizigers die houden van wat entertainment is er het animatieprogramma "Holiday Plus" Daarnaast bieden Neckermann en Sentido ook de mogelijkheid om vroeg in te checken en laat uit te checken zodat iedereen optimaal van zijn hotelverblijf kan genieten.

    Het is het ook mogelijk om leuke extra's te verkrijgen, die tegemoet komen aan de wensen van de hedendaagse vakantiegangers: Plus Pakket : voor € 5 p.p.p.n. geniet de reiziger van leuke extra's op de kamer (badjas, slippers, fruitmand, keuze van tijdstip van schoonmaken...) én een gereserveerd ligbed in de Sun Lounge tijdens het volledige verblijf. Feel Good Pakket : voor € 125 per koppel per verblijf genieten ze van een romantisch diner, een massage voor 2, een ipod docking station op de kamer en fruit en cava bij aankomst op de kamer. Baby Cosy Pakket : voor € 80 per week is het gebruik van een buggy, babybed, flessenverwarmer, luierkussen, luieremmer en kastbeschermers ook mogelijk.

    In totaal heeft Neckermann 33 Sentido hotels op 22 bestemmingen in zijn aanbod. Reizigers kunnen een verblijf in een Sentido hotel louter via Neckermann (en zustermerken) reserveren. Deze hotels worden op geen andere manier aangeboden, en zijn eigendom van Neckermann's moederbedrijf. Sentido hotels stralen kwaliteit uit en staan garant voor een voortreffelijke service. Alle hotels hebben 4 of 5 sterren

    22-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizer Karem robijn rood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Keizer Karel Robijn Rood behaalt brons op de World Beer Awards 2013

     

    Op de World Beer Awards 2013 werd Keizer Karel Robijn Rood bekroond met een bronzen medaille in de categorie ‘Europe – Dark Beer – Belgian Style Strong’.

    De jury van de World Beer Awards beoordeelt jaarlijks, via blinde proeftesten, bieren in de meest uiteenlopende stijlen uit alle hoeken van de wereld. De beoordeling gebeurt eerst op continentaal niveau: in Azië, Europa en Amerika worden telkens drie medailles per bierstijl uitgereikt. Deze winnaars worden onderling opnieuw getest om zo de ‘World’s Best’ per stijl te bepalen.

    De World Beer Awards staan als bierwedstrijd zeer hoog aangeschreven. De bronzen medaille voor Keizer Karel Robijn Rood is dan ook een waardevolle erkenning van zijn smaak en kwaliteit. Eerder dit jaar vielen nog meer bieren van Brouwerij Haacht in de prijzen. Op de recentste Superior Taste Awards werden zowel Primus als Ommegang Keizer Karel bekroond met drie sterren. Mystic Perzik behaalde goud op de Asia Beer Awards in de categorie ‘Flavoured Beer – World’, en tot slot werd Prior Tongerlo tweede in de nationale tripeltest van Het Nieuwsblad.

    Brouwerij Haacht is een onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij en stelt een 400-tal werknemers tewerk. Naast haar pils, Primus, brouwt ze eveneens verschillende speciaal-, abdij-, fruit-, wit-, amber-en tafelbieren. De bekendste merken zijn Keizer Karel, Tongerlo en Mystic. Het drankengamma vertegenwoordigt jaarlijks een afzet van meer dan 1 miljoen hectoliter en bestaat eveneens uit een volwaardig assortiment eigen gebottelde natuurlijke mineraalwaters en frisdranken onder het merk VAL, Fuerto koffie, en diverse Franse en wereldwijnen.

    Brouwerij Haacht staat ook in voor de exclusieve botteling van Pepsi, bestemd voor het Belgische horecakanaal. Haar hoofdactiviteit is een totale service bieden aan meer dan 6.000 horecazaken, voor zowel de thuis-als exportmarkt. Consumenten kunnen haar producten ook terugvinden bij de betere drankenhandelaars en supermarkten. In Frankrijk opereert zij onder Brasserie du Coq Hardi en in Nederland als Bierbrouwerij De Leeuw. www.haacht.com

     

     

    22-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iconische Camparikalender
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ICONISCHE CAMPARI-KALENDER 2014 MET UMA THURMAN

     

    Op 11 november verschijnt de nieuwe Campari-kalender ‘Worldwide Celebration’ met Uma Thurman in een fotografie van Koto Bolofo. Dat maakte Campari vandaag bekend. Ook lichtte het Italiaanse merk een tipje van de sluier met de onthulling van de cover.

    Op de nieuwe Campari-kalender, de 15e editie intussen, prijkt Uma Thurman in een prachtige rode galajurk, bedrukt met een wereldkaart. De actrice vertolkt het thema ‘Worldwide Celebration’, waarbij elke maand een feest of festival in de kijker staat. Campari geeft zo zijn artistieke visie op de toenemende cultuurglobalisering, in lijn met de gekende waarden ‘stijl, passie & charisma’.

    Fotograaf van dienst is Koto Bolofo, gekend om zijn krachtige portretten, innovatieve modeshots en creatieve campagnes. Elk jaar verschijnt de iconische kalender op 9.999 exemplaren, internationaal verdeeld onder vrienden van Campari.

     

    21-10-2013 om 22:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    20-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtvaartmaatschappij Condor

    Luchtvaartmaatschappij Condor vernieuwt interieur van volledige langeafstandsvloot

     

    Zustermaatschappij en partner van touroperator Thomas Cook, Condor, gaat het interieur van zijn volledige langeafstandsvloot vernieuwen. In alle klassen maken de stoelen plaats voor modernere exemplaren, wordt de verlichting aangepakt, worden toiletten en keukens vervangen en genieten Thomas Cook klanten voortaan van een entertainmentprogramma op aanvraag. Zo kiezen de passagiers zelf welk entertainment ze tijdens de vlucht op hun scherm te zien krijgen. Ongeacht de bestemming die zij aandoen, zullen Belgische Thomas Cook klanten die met Condor naar een exotische bestemming reizen, van dezelfde onberispelijke kwaliteit genieten.

    "Condor is een van de weinige Europese luchtvaartmaatschappijen die hoog scoort op het vlak van product- en servicekwaliteit. Om aan deze veeleisende normen te blijven voldoen, stemmen we onze langeafstandsproducten af op de algemene marktsituatie. Zo kunnen we vandaag en de volgende jaren op het hoogste niveau met anderen concurreren", vertelt Ralf Teckentrup, voorzitter van de raad van bestuur van Condor. "Met onze vernieuwde cabines creëren we een modern, hoogstaand product en garanderen we vakantiegangers een service van topkwaliteit."

    In het kader van de ingrepen aan de cabines krijgt de Condor Comfort Class een nieuwe naam: Business Class . Een term die algemeen bekend is op de markt en klanten vertrouwd in de oren klinkt. In de nieuwe Condor Business Class genieten de passagiers van de bekende, uitstekende service van Condor en van volautomatische, comfortabele angled lie-flat stoelen. Die kun je in een hoek van 170 graden zetten en hebben als bed een lengte van 1,80 m. Meer dan genoeg ruimte om ontspannen te reizen dus. Gasten die liever hun eigen elektronische toestellen gebruiken in plaats van het videosysteem aan de stoel, stellen de ingebouwde USB- en elektriciteitsaansluitingen vast op prijs. In totaal hebben Thomas Cook klanten keuze uit 3 klasses aan boord van het vliegtuig: Economy Class, Premium Economy Class en Businessclass.

    Naast de vernieuwing van zijn producten optimaliseert Condor ook zijn vlootstrategie. Zo gebruikt de luchtvaartmaatschappij vanaf nu twee soorten cabines met een verschillende indeling. Daardoor is er in de Business Class in drie van de twaalf Condor vliegtuigen voortaan plaats voor 30 personen. Condor zal deze vliegtuigen vervolgens vaker inzetten op routes met een grote vraag naar Business Class plaatsen, zoals naar de Malediven en Mauritius. De negen andere vliegtuigen behouden hun 18 Business Class plaatsen.

    De renovatie begint in fasen tijdens vastgelegde stopperiodes in de winter van 2013/2014. Het eerste vliegtuig met nieuwe cabine zal vanaf de herfst van 2013 operationeel zijn. Tegen de zomer van 2014 is de renovatie van de vloot normaal gezien volledig achter de rug. Dankzij deze investering genieten Thomas Cook klanten van dezelfde hoogstaande afwerking bij eender welke langeafstandsvlucht die zij met Condor doen.

    Belgische Thomas Cook klanten vliegen in totaal naar 14 Exotische bestemmingen met Condor en genieten volgende zomer zo van 37 vluchten per week.

    20-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de friet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    WEEK VAN DE FRIET - VLAM ZET FRIETKOTCULTUUR IN DE KIJKER

     

    Eind november geeft VLAM traditioneel het startschot van de Week van de Friet, die dit jaar loopt van 25 november tot 1 december. Telkens wordt de Vlaming dan warmgemaakt om eens een bezoekje te brengen aan de frituur, en er te genieten van een o zo typisch pakje frietjes. Ook dit jaar staat de beleving aan de frituren centraal, meer nog: er komt een petitie om de frietkotcultuur te laten erkennen als ‘immaterieel cultureel erfgoed’.

    Navefri nam het initiatief om de frietkotcultuur te laten erkennen en diende het dossier reeds in. Om deze aanvraag kracht bij te zetten, wordt een petitie gehouden onder de Vlaamse frietkotklanten. De steun van de bevolking kan de erkenning immers een stevige duw in de rug geven.

    VLAM kondigt de Week van de Friet aan via een tv-spot op één, waarbij uiteraard alles draait rond de typisch Vlaamse frietkotcultuur. De kijkers worden aangespoord naar de frituur te gaan en er de petitie te tekenen. Alle frituristen ontvangen vooraf een mailing met een petitielijst, die dan door de klanten ondertekend kan worden. Ook online kan men de aanvraag steunen op www.weekvandefriet.be, waarbij men meteen ook enkele argumenten kan aanreiken over waarom die frietkotcultuur zo speciaal is en een erkenning verdient. Verder zullen ook heel wat frietjesliefhebbers de weg naar de petitie kunnen vinden via advertenties op Facebook. Tot slot schakelt VLAM het eigen consumentenpanel van een 100-tal Vlaamse consumenten in. Zij worden uitgenodigd hun frietkotbeleving te delen op het forum. Want net de argumenten van de Vlaming zelf zullen een sterk fundament vormen voor het erkenningsdossier.

    Na afloop van de Week van de Friet worden alle petities overhandigd aan minister van cultuur Joke Schauvliege.

     

    16-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizer Karel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Keizer Karel verbant jeugdig taalgebruik.

     

    Ommegang van Keizer Karel is verboden voor -35 jarigen. Echter, leeftijd alleen garandeert niets: zowel + als -35 jarigen gebruiken nog al te vaak ‘jongerenwoorden’. Om hen toch de kans te geven van een Ommegang te genieten werd ‘de Slok’ gelanceerd, maar natuurlijk enkel voor zij die hun jeugdig taalgebruik definitief opgeven.

    Ommegang van Keizer Karel is een speciaalbier dat op z’n best is als ook de drinker al een beetje heeft kunnen rijpen: daarom is het verboden voor -35 jarigen. Deze selectie op basis van leeftijd blijkt niet altijd sluitend te zijn: veel +35 jarigen gebruiken nog al te vaak ‘jongerenwoorden’ zoals kids, vet, chillen, yolo,… wat duidelijk geen eigenschap van een ervaren levensgenieter is. Anderzijds hebben veel -35 jarigen dit taalgebruik al verbannen en mogen ze dus wel degelijk al van een Ommegang genieten.

    Om dit te verhelpen werd “De Slok” gecreëerd: een uniek klein glaasje om met mondjesmaat van een Ommegang te genieten. Maar om zo’n Slok te verdienen moeten ze wel onrijp taalgebruik afzweren: via radiospots en interactieve internetbanners wordt opgeroepen om op www.keizerkarel.be foute turbowoorden te verbannen naar de NIET-lijst.

    Op de Facebookpagina (www.facebook.com/biereommegangbier) wordt trouwens regelmatig een update gegeven van de woorden die nooit over de lippen van rijpe Keizer Kareldrinkers zouden mogen komen. De actie loopt tot 14 oktober waarna een jury van rijpe experts het allerfoutste woord uit de NIET-lijst zal kiezen. Een weloverwogen, rijpe keuze van een stukje stuitende onrijpheid.

    Brouwerij Haacht is een onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij en stelt een 400-tal werknemers tewerk. Naast haar pils, Primus, brouwt ze eveneens verschillende speciaal-, abdij-, fruit-, wit-, amber-en tafelbieren. De bekendste merken zijn Keizer Karel, Tongerlo en Mystic. Het drankengamma vertegenwoordigt jaarlijks een afzet van meer dan 1 miljoen hectoliter en bestaat eveneens uit een volwaardig assortiment eigen gebottelde natuurlijke mineraalwaters en frisdranken onder het merk VAL, Fuerto koffie, en diverse Franse en wereldwijnen.

    Brouwerij Haacht staat ook in voor de exclusieve botteling van Pepsi, bestemd voor het Belgische horecakanaal. Haar hoofdactiviteit is een totale service bieden aan meer dan 6.000 horecazaken, voor zowel de thuis-als exportmarkt. Consumenten kunnen haar producten ook terugvinden bij de betere drankenhandelaars en supermarkten. In Frankrijk opereert zij onder Brasserie du Coq Hardi en in Nederland als Bierbrouwerij De Leeuw. www.haacht.com

    07-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizer Karel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Keizer Karel verbant jeugdig taalgebruik.

     

    Ommegang van Keizer Karel is verboden voor -35 jarigen. Echter, leeftijd alleen garandeert niets: zowel + als -35 jarigen gebruiken nog al te vaak ‘jongerenwoorden’. Om hen toch de kans te geven van een Ommegang te genieten werd ‘de Slok’ gelanceerd, maar natuurlijk enkel voor zij die hun jeugdig taalgebruik definitief opgeven.

    Ommegang van Keizer Karel is een speciaalbier dat op z’n best is als ook de drinker al een beetje heeft kunnen rijpen: daarom is het verboden voor -35 jarigen. Deze selectie op basis van leeftijd blijkt niet altijd sluitend te zijn: veel +35 jarigen gebruiken nog al te vaak ‘jongerenwoorden’ zoals kids, vet, chillen, yolo,… wat duidelijk geen eigenschap van een ervaren levensgenieter is. Anderzijds hebben veel -35 jarigen dit taalgebruik al verbannen en mogen ze dus wel degelijk al van een Ommegang genieten.

    Om dit te verhelpen werd “De Slok” gecreëerd: een uniek klein glaasje om met mondjesmaat van een Ommegang te genieten. Maar om zo’n Slok te verdienen moeten ze wel onrijp taalgebruik afzweren: via radiospots en interactieve internetbanners wordt opgeroepen om op www.keizerkarel.be foute turbowoorden te verbannen naar de NIET-lijst.

    Op de Facebookpagina (www.facebook.com/biereommegangbier) wordt trouwens regelmatig een update gegeven van de woorden die nooit over de lippen van rijpe Keizer Kareldrinkers zouden mogen komen. De actie loopt tot 14 oktober waarna een jury van rijpe experts het allerfoutste woord uit de NIET-lijst zal kiezen. Een weloverwogen, rijpe keuze van een stukje stuitende onrijpheid.

    Brouwerij Haacht is een onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij en stelt een 400-tal werknemers tewerk. Naast haar pils, Primus, brouwt ze eveneens verschillende speciaal-, abdij-, fruit-, wit-, amber-en tafelbieren. De bekendste merken zijn Keizer Karel, Tongerlo en Mystic. Het drankengamma vertegenwoordigt jaarlijks een afzet van meer dan 1 miljoen hectoliter en bestaat eveneens uit een volwaardig assortiment eigen gebottelde natuurlijke mineraalwaters en frisdranken onder het merk VAL, Fuerto koffie, en diverse Franse en wereldwijnen.

    Brouwerij Haacht staat ook in voor de exclusieve botteling van Pepsi, bestemd voor het Belgische horecakanaal. Haar hoofdactiviteit is een totale service bieden aan meer dan 6.000 horecazaken, voor zowel de thuis-als exportmarkt. Consumenten kunnen haar producten ook terugvinden bij de betere drankenhandelaars en supermarkten. In Frankrijk opereert zij onder Brasserie du Coq Hardi en in Nederland als Bierbrouwerij De Leeuw. www.haacht.com

    07-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fettina di Coppa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    FETTINI DI COPPA, VARKENSSPIERING OP Z’N FIJNST

     

    VLAM lanceert een nieuwe varkensvleesversnijding: Fettini di Coppa. Dit zijn gemarineerde sneetjes van de varkensspiering.

    Lekker, hapklaar en veelzijdig: Fettini di Coppa speelt in op de toenemende interesse voor producten die eenvoudig en snel te bereiden zijn. Lekker, hapklaar en veelzijdig zijn de 3 troeven van Fettini di Coppa. De nieuwe versnijding laat zeer uiteenlopende bereidingswijzen toe: bakken, braden of grillen in reepjes, sneetjes, stukjes of plakjes in slaatjes, pasta’s, tussen een broodje, gewikkeld in een wrap of bij een heerlijk wokgerecht. Deze veelzijdigheid maakt van Fettini di Coppa een product dat zowel jong als oud kan bekoren.

    Varkensvlees van bij ons: In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Fettini di Coppa een echt Belgisch product. Het is momenteel te verkrijgen bij de zelfstandige slagerijen en in de supermarkten van Colruyt, Makro, Okay en Spar. Tijdens de eerste twee weekends van oktober vinden er overigens speciale proeverijen plaats bij de zelfstandige slagers om Fettini di Coppa te introduceren. Naast een online campagne en diverse media-acties voorziet VLAM promotiemateriaal voor de winkelpunten.

    Receptideeën met Fettini di Coppa vind je op www.vlees.be

    07-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    06-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte uit het zuiden

    Witte uit het zuiden, witte Côtes du Rhône...

     

    Het zijn lang miskende wijnen gebleven, maar inmiddels worden ze terecht als een ontdekking beschouwd, vanwege hun typische karakter, hun frisheid en hun subtiliteit.

    En of het nu om een noordelijke cru gaat dan wel om een cuvée uit de zuidelijke Rhône, de gebruikte druiven laten hun terroir goed tot zijn recht komen. Bovendien strooien deze wijnen met een meer dan gemiddelde gulheid uiteenlopende sensuele genoegens in het rond.

    Uitstekende wijnen voor aan tafel - Wijnen van de Rhône(vallei) hebben nogal wat troeven… De diversiteit van de terroirs is daar al een eerste van en die heeft te maken met bodem, hoogte, klimaat, ligging... Een tweede is de fraaie waaier aan druivensoorten, gaande van de bekende viognier, roussanne, grenache en vermentino, tot de bescheidener bourboulenc, marsanne, clairette, … en tal van nog zeldzamere soorten.

    Ook qua vinificatie gaat het van een eenvoudige betonnen kuip, die vooral de zuivere fruitigheid tot expressie brengt, tot een gericht en subtiel spel met houten vaten, om de wijn een zo geraffineerd mogelijke structuur te geven. Ook assemblages van twee of meer druiven vergroten nog de complexiteit en de waaier aan mogelijkheden.

    Al die troeven bieden de liefhebber alleen maar meer kans om bij zowat elk recept de perfecte wijn te vinden. Vroege asperges met een aromatische roussanne, bijvoorbeeld, of blanquette vergezeld van een viognier... De keuze lijkt onbeperkt.

    Wit voor elke gelegenheid. Van noord naar zuid komen we door appellations met stuk voor stuk een gamma van wijnen dat reikt van de fles voor courant gebruik tot uitzonderlijke topwijnen. Men kan zwichten voor een witte Hermitage of de voorkeur geven aan een Saint- Joseph, overhellen naar de volheid van een Vacqueyras van grenache of de elegantie van een Côtes du Rhône Villages van cairanne. Of nog, vallen voor de onstuimigheid van een Côtes du Rhône uit de Gard, genre Signargues... Laudun of Chusclan leveren dan weer goede witte voor dagelijks gebruik en menige Côtes du Rhône Villages heeft een fruitigheid die meteen vrolijk stemt.

    Een glas witte Côtes du Rhône, meer moet dat niet zijn om gezelligheid rond de tafel te krijgen... Als je nog maar denkt aan een fles ontkurken zie je zo de vrienden opduiken met wie je een feestje kunt bouwen. Plezier verschaffen zonder jezelf te vergeten, is de prioriteit. Een Côtes du Rhône zonder meer of een of andere Villages..., het zijn flessen vol gezelligheid. Hun aangename fruitigheid, hun boeket van bloemen en specerijen, hun frisheid, hun volheid van smaak... Ze hebben alles om de genodigden te behagen en hen in alle eenvoud een gezellige tijd te laten doorbrengen…

     





    06-10-2013 om 10:14 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    05-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lake Annecy ski resorts

    Unieke momenten in de Lake Annecy Ski Resorts

    Charme en authenticiteit aan de rand van het meer van Annecy

     

     

    Lake Annecy Ski Resorts is de verzamelnaam van vier skioorden in het Massif des Aravis : La Clusaz, Le Grand Bornand, Manigod en Saint Jean de Sixt. De wintersportbestemming heeft een gevarieerd ski-aanbod, er zijn dan ook 1001 manieren om eropuit te trekken in de natuur!

    In La Clusaz zijn er sportieve activiteiten voor jong en oud, maar deze winter worden vooral kinderen verwend. La Clusaz heeft voor hen twee nieuwigheden in huis; zo is er een heus nordic skipark opgetrokken waar het jonge sneeuwliefhebbers op een ludieke manier kunnen kennismaken met het skiën. Toegang hiervoor is gratis voor kinderen jonger dan zes en is inbegrepen in het pakket voor volwassenen. Op het programma: spannende sprongen, speelse slaloms, tunnels, hobbels, bochten, enz. Daarbovenop organiseert skischool Evolution 2 van La Clusaz in het kader van de bekende Freeride World Tour freeride stages voor 8- tot 18-jarigen. De titel van ‘Nationaal Freeride World Tour Kampioen bij de Junioren 2014’ zal beslecht worden tijdens de finale in La Clusaz van 29 tot 30 maart. 

    Om de dag in schoonheid te eindigen bieden La Clusaz en Manigod de mogelijkheid om een avond of nacht op een wel heel unieke manier door te brengen. De Dôme de l’Etoile des Neiges in La Clusaz, gelegen in het plateau van Beauregard, kan gehuurd worden voor een gezellige avond fonduen met vrienden of een vernachting. Deze iglo is gegarandeerd het decor van heel wat prachtige herinneringen! In Manigod werd de Chalet Refuge Vé la Marie à Noré, die gebouwd werd in 1810, volledig –maar authentiek- gerenoveerd en uitgerust met autonome apparaten die voor 100% op zonne-energie draaien. Groepen van 15 tot 75 personen kunnen hier te midden van 7 hectare natuur gedurende een avond, nacht of weekend verblijven. Deze beide originele accommodaties zijn bereikbaar op de authentieke manier: te voet of met sneeuwschoenen.

    In Le Grand Bornand (Chinaillon), richtte chalet-hotel Les Cimes **** 3 suites in, goed voor 8 kamers. Deze werden vergroot en zijn nu uitgerust met een nieuwe open badruimte die ingericht werden volgens het « nest »-concept. Ook een nieuwe wellnessruimte met spa, sauna en hammam is nu ter beschikking. Nog in Le Grand Bornand kreeg chalet-hotel Les Saytels haar vierde ster te pakken. Al drie generaties lang combineert deze grote bergchalet traditie, comfort en charme met de uitrusting van een familiehotel. Dit hotel beschikt over een wellness met jacuzzi, sauna en verwarmd zwembad (+ 30°C). In Manigod kunnen lokale specialiteiten ontdekt en geproefd worden in het nieuwe restaurant van Marc Veyrat. De meermaals bekroonde chef (twee keer 3 Michelin-sterren en twee keer 20/20 in Gault & Millaut) maakt zijn terukeer met een nieuw restaurant langs de col van La Croix Fry. Het restaurant veegt de vloer aan met junkfood en is een internationale gastronomische school die slechts drie dagen per week haar deuren opent  (op vrijdag, zaterdag en zondag). www.hotel-les-cimes.com

    Deze winter verzorgt Grand Bornand een « erfgoedparcours ». De vijftien etappes waaruit deze wandeling bestaat hebben aandacht voor monumenten, natuurlijke sites en andere bezienswaardigheden. Via QR-codes die op panelen werden aangebracht geven foto’s, audio commentaar en videobeelden meer uitleg bij elke site. Het nordic skigebied van het station werd uitgerust met Timtoo Timing chronometers. Deze bieden kandidaten de kans om hun tijd op de 9 kilometer lange rode skipiste van Peteys vast te leggen. De verhuur en verkoop van de timing chips zijn in handen van de toeristische dienst van Le Grand Bornand.

    Lake Annecy Ski Resorts vertegenwoordigt en verzamelt de 4 skistations van het Massif des Aravis : La Clusaz, Le Grand Bornand, Manigod en Saint Jean de Sixt. Deze skioorden, gesitueerd in het hart van Europa en op minder dan een uur van de luchthaven van Genève, vormen een exclusieve bestemming. De 220 kilometer aan pistes, gegarandeerde sneeuw, charmante dorpjes in authentieke architectuur, het erfgoed en behouden tradities, de met sterren bekroonde gastronomie en de wellnessmogelijheden in de vele spa’s verleiden elk jaar heel wat toeristen. Met het hele gezin of alleen, jong of oud, iedereen vindt er zijn gading.

     


     





    05-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 jaar Paradiski

    10 jaar Paradiski - Een verjaardag vol kleur en sensatie

     

     

    Sinds 20 december 2003 kunnen skiërs met de grootste skilift ter wereld, de Vanoise Express, zo’n 425 kilometer aan pistes ontdekken tussen Les Arcs, Peisey-Vallandry en La Plagne. De Vanoise Express verbond zo drie domeinen, die sindsdien gezamelijk onder de naam Paradiski door het leven gaan. Deze winter viert het skigebied zijn tiende verjaardag en het is niet van plan dit ongemerkt voorbij te laten gaan. Een kort overzicht van de hoogtepunten van het seizoen en de belangrijkste nieuwigheden!

    Het skidomein Paradiski is het geslaagde resultaat van een uitdaging uit 2003 : twee valleien en drie stations met hun eigen verhaal, identiteit en USP’s met elkaar verbinden. Vandaag zorgen communicatie en een sterk commercieel aanbod voor de samenhang tussen de drie stations, maar nog meest van al worden ze met elkaar verenigd door de Vanoise Express. Deze brengt de skiërs van het ene massief naar het andere in minder dan vier minuten! De aaneenschakeling van de drie stations maakt van Paradiski het op één na grootste verbonden skigebied ter wereld met 425 kilometer aan pistes die verdeeld zijn over zo’n 15.000 hectare. Paradiski staat ook voor meer dan 1.000 personen die tijdens het winterseizoen op en voor het domein werken, voor 10 jaar aan investeringen -ter waarde van 210 miljoen euro- die het domein optimaliseerden, en voor een netwerk van skiliften dat voor 100% op groene stroom werkt (TUV-SUD certificaat).

    De Franse modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac viert mee met Paradiski en steekt de twee cabines van de Vanoise Express in een uniek nieuw kleedje. Zijn creatie is te bewonderen vanaf 21 december tot het einde van het seizoen. Voor de liefhebbers van intense sensaties staat Gravity Day op het programma. Op 16 december zullen Julien Millot en Tancrède Melet, twee van de beste highliners ter wereld, zich wagen aan de slackline van 1.824 meter over het dal die de twee cabines van de Vanoise Express op een hoogte van 380 meter met elkaar verbindt.

    Paradiski grijpt met deze tiende verjaardag ook de kans om een nieuwe communicatiecampagne te lanceren. Deze legt de link naar de bijbelse symboliek van de appel en nodigt de wintersporter uit om te bezwijken voor de verleiding van de uitgestrektheid van de bergen, de charme en de magie van het domein.

    Liefhebbers van wintersport worden in Paradiski op hun wenken bediend. In La Plagne wachten de 19 bochten van de olympische Bobsleepiste je op, kan je per airboard de piste afdalen of met een sneeuwruimer een gesloten circuit onveilig maken. In Arc 2000, dat uitgerust is voor zowel beginners als sporters van hoog niveau, zorgt speed riding (parapente met aangebonden skiën) voor een extreem gevoel van vrijheid.  In Peisey-Vallandry ligt één van Frankrijk’s mooiste biatlonpistes die voorzien is van laserkarabijn en doelwit op 10 meter. Tenslotte kunnen klimmers van alle niveaus in Champagny en Vanoise de unieke Tour de Glace beklimmen van midden december tot half maart.

    Dit jaar nog staan bij de stations van Paradiski een heel aantal openingen van nieuwe verblijfsmogelijkheden die luxe, comfort en bergsfeer uitademen op het programma. Zo kunnen nog meer mensen genieten van de sfeervolle bergomgeving van Paradiski.

    Hotel L’Aiguille Grive*** in Arc 1800 combineert het huiselijke van een chalet met de luxe van een hotel. Zijn architectuur en moderne interieur dragen een warme en gezellige sfeer uit.  Hotel Le Cocoon**** in La Plagne 1800 werd geopend in december 2012 en kreeg net zijn vierde ster toegewezen. De residentie Carlina, gelegen in Belle-Plagne, opent een nieuwe aangrenzende eenheid met 5 appartementen. Le Dahu, de centrale chalet van de voetgangerszone « Les Chalets de Vallandry » in Peisey-Vallandry, werd volledig gerenoveerd. Gesitueerd in het midden van het bos en aan de voet van de pistes, biedt hij vijf kamers op drie verdiepingen. Het Igloo Village komt terug, en hoe ! Deze winter herbergt Les Arcs het grootste iglodorp van Frankrijk met een oppervlakte van meer dan 400 m². In het dorp zal een ijssculpturengallerie te vinden zijn en meerdere kamers waar vrienden, gezinnen of geliefden kunnen overnachten.

    De Coolski-formule geeft beginners de kans om het skiën onder de knie te krijgen in een speciaal daarvoor uitgeruste ruimte, dichtbij hun verblijf. Deze ruimte is voorzien van beveiligde en afgesloten leerzones, aangepaste pistes, specifieke signalisatie en rustplaatsen. Het voordeel van dit aanbod is dat het de skiër toelaat een programma te kiezen en het naar zijn of haar behoefte uit te breiden (vier uur of een dag in la Plagne). Vijf Coolski-ruimtes zijn reeds in gebruik.

    Maanlicht in Peisey-Vallandry ! Deze winter organiseert het dorp één avond per week en tijdens de schoolvakanties sneeuwschoenwandelingen bij maanlicht. De wandeling start aan de lagere hellingen van Plan-Peisey en voert naar de noordelijke site, langs de gehuchten Pracompuis en La Chapelle des Vernettes. Bij aankomst wachten warme soep, verhalen en muzikale animatie de deelnemers op. Bij volle maan wordt, na een avond op restaurant, de afdaling bij maanlicht ingezet begeleid door professionals.

    In het hart van de Savoie in de Franse Alpen ligt Paradiski, het op één na grootste skigebied ter wereld. Het domein bestaat uit de stations Peisey-Vallandry, La Plagne en Les Arcs en bevindt zich op een hoogte tussen 1.200 en 3.250 meter. Naast de 169 moderne mechanische liften die aanwezig zijn op het domein, worden de drie skistations onderling in minder dan 4 minuten tijd met elkaar verbonden door de grootste skilift ter wereld, de Vanoise Express. Wintersportliefhebbers kunnen zo nóg sneller nóg meer hellingen opzoeken. Het domein herbergt 2 snowparks, 5 boardercross- en 4 boarderglissparcours, 2 half pipes, 2 sleepistes, beginnerszones, en pistes waar zowel in alle rust en stilte kan geskied worden als uitdagende tracks voor gevorderde skiërs. In totaal heeft Paradiski zo’n 425 kilometer aan pistes voor wintersporters van elk niveau in huis.

     






    04-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reis naar de Alpen

    REIS NAAR DE ALPEN IN DE HERFST

     

    Veel Zwitsers zien de herfst als de mooiste tijd van het jaar. De natuur tooit zich met prachtige kleuren en in de bergen heerst een gespannen rust, een geduldig wachten op de eerste sneeuw.

    Een fantastische plek om het najaar in de Alpen te beleven is Montagne Alternative, een luxueus verblijf in het Zwitserse dorpje Commeire, in het kanton Wallis. Nog niet zo lang geleden was Commeire een doodgewoon boerendorp, nu is het een fantastische vakantiebestemming. De oude Valaisiaanse huizen zijn prachtig gerestaureerd en vormen een hotel met zestien luxueuze kamers.

    Reis in oktober en november naar Montagne Alternative om er de herfst op een unieke manier te beleven. Er zijn tijdens deze periode speciale aanbiedingen. Je kunt fantastische wandelingen maken door de bossen met hun sublieme kleurenpracht, genieten van panorama’s over de omringende bergen waarvan de toppen al met een laagje sneeuw zijn bedekt. Alleen in deze periode van het jaar hoor je het burlen, het lokroepen van de bronstige herten. Luisteren naar ‘Le Brâme du Cerf’ die weergalmt tussen de bergen is een onvergetelijke ervaring.

    Na een dag in de natuur kun je genieten van de gezelligheid en de warmte van Montagne Alternative, bij een lekker avondmaal en een kwaliteitswijn, aan het haardvuur met een spannend boek, in een super comfortabele omgeving. Speciaal voor de liefhebbers van gastronomie is er een Séjour Cuisine Alternative. Het driedaags programma loopt van donderdag 7 november (check-in vanaf 16 u) tot zondag 10 november. Op het programma: culinaire hoogstandjes, geleide wandelingen, yoga les én genieten van het comfort van Montagne Alternative!

    Montagne Alternative is vlot bereikbaar vanaf de luchthaven Genève. De rit duurt anderhalf uur, transfers op aanvraag. www.montagne-alternative.com

    03-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurostar

    EUROSTAR : DIRECTE TREINEN TUSSEN LONDEN EN AMSTERDAM

     

    Eurostar heeft een akkoord ondertekend met de Nederlandse Spoorwegen (NS) om een directe treinverbinding te lanceren tussen Londen en Amsterdam vanaf december 2016.

    Het nieuws werd door de Nederlandse Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu bekend gemaakt als onderdeel van een pakket van maatregelen om de diensten op de Nederlandse hogesnelheidslijn te verbeteren. De maatregelen zullen worden goedgekeurd door het Nederlandse parlement in de komende maanden. De Eurostar-verbinding zal worden uitgevoerd met de nieuwe e320-treinen die interoperal zijn (d.i. ze kunnen worden ingezet op de verschillende spoornetwerken van de verschillende landen) en die compatibel zijn met de seingeving op het Nederlandse hogesnelheidsnet.

    Eurostar werd een eengemaakt privaat bedrijf in september 2010 en heeft sindsdien een duidelijke ambitie naar voren gebracht om het bedrijf te doen groeien met treinverbindingen die verder gaan dan de huidige bestemmingen en om zo meer mensen aan te zetten om de hogesnelheidstrein te nemen voor korteafstandsreizen in Europa. In het afgelopen jaar heeft Eurostar nieuwe verbindingen gelanceerd naar de Zwitserse Alpen en naar de Provence in het zuiden van Frankrijk. De aankondiging vandaag is een grote stap voorwaarts in deze plannen.

    De route Londen-Amsterdam is de grootste internationale luchtvaartmarkt in Europa met meer dan 3 miljoen vrijetijds- en zakenreizigers per jaar. Met de komst van een directe treinverbinding op hoge snelheid tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland kunnen reizigers uitkijken naar een aantrekkelijk en vlot alternatief voor het vliegtuig.

    Eurostar zal twee verbindingen per dag invoeren tussen Londen en Amsterdam met een reistijd van ongeveer vier uur. Deze diensten zullen vanuit Londen via Brussel naar Amsterdam rijden met stops in Antwerpen, Rotterdam, Schiphol en Amsterdam Centraal. Deze verbinding vergemakkelijkt ook de reis voor reizigers die naar verdere bestemmingen op het Europese vasteland willen reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk. 

    Nicolas Petrovic, directeur-generaal van Eurostar: “We hebben sinds lange tijd de ambitie gehad om uit te breiden naar nieuwe bestemmingen. De aankondiging vandaag is een belangrijke mijlpaal in onze groeiplannen. Deze route is een van de populairste in Europa met meer dan 3 miljoen reizigers per jaar die het vliegtuig nemen tussen Londen en Amsterdam. Onze snelle, comfortabele verbinding van stadscentrum naar stadscentrum zal de relaties tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland verbeteren, en zal een ommekeer teweeg brengen in reizen tussen deze belangrijke financiële en toeristische hoofdsteden.”

    02-10-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Globevents

    GLOBEVENTS LANCEERT NIEUWE REISWEBSITE

     

    De Belgische reisaanbieder GlobEvents lanceert haar nieuwste reismerk Holidayblend. Op de bijhorende website www.holidayblend.com kan je voortaan wekelijks terecht voor 4 kwalitatieve en exclusieve vakantie- en vrijetijdsaan-biedingen. Kwalitatief door een strenge selectie uit het aanbod van gerenommeerde partners en exclusief door de goedkoopste prijs of een uniek aanbod dat enkel bij Holidayblend te reserveren is. Met deze nieuwe reiswebsite wenst GlobEvents in te spelen op het gewijzigde boekingsgedrag van een consument die zich steeds meer bewust is van alternatieve kanalen als ‘social buying’ en kortingssites.

    De wekelijkse reisaanbiedingen van Holidayblend gaan van hotel- en citytrips tot vlieg- en autovakanties, cruises en vele andere droomreizen. Het vrijetijdsaanbod van Holidayblend varieert van wellness- en pretparkaanbiedingen tot ballonvaarten, cultuurevenementen en leuke dagtrips voor jong en oud. Holidayblend werkt met kortingen op het standaard aanbod van 40% tot 70% of met unieke pakketten die enkel en alleen bij Holidayblend worden aangeboden.

    Op televisiezender VTM komt er dagelijks een videoloop van een 12-tal minuten met het exclusieve en unieke aanbod van Holidayblend. Deze loop zal in eerste instantie worden uitgezonden na de avondprogrammatie en ’s nachts worden herhaald. De video’s worden ook online verspreid via een eigen YouTube-kanaal om zo extra inspirerend te werken voor de reizigers en tegelijk te tonen wat je kan verwachten als je één van de deals reserveert.

    “Met deze creatieve mediamix van online en offline kanalen wensen we in te spelen op emotie en word of mouse”, zegt Tim Van den Bergh, General manager bij GlobEvents. “Dankzij deze vorm van social tv zal elke aanbieding nog beter in beeld worden gebracht en nog makkelijker gedeeld kunnen worden. In een digitale wereld waar de consument overspoeld wordt met aanbiedingen is het dan ook belangrijk om voldoende stopkracht te genereren en de drempel zo laag mogelijk te maken. Wij denken met deze aanpak én ons duidelijk omlijnd aanbod alvast aan deze voorwaarden te voldoen.”

    Holidayblend richt zich primair op de Belgische en secundair op de Nederlandse en Franse markt. De eerste inspirerende filmpjes kan je alvast bekijken via: www.youtube.com/holidayblend

    GlobEvents is een gevestigde waarde in zowel de Belgische, Nederlandse als Duitse reis- en evenementensector. Alle vakantiemerken samen leveren jaarlijks meer dan 120.000 tevreden reizigers op. Vakantiemerken van GlobEvents: Weekendjeweg.be, Xperience, Snowblend, Surfblend, Gobali en Snowjam. www.globevents.com

     

    01-10-2013 om 17:24 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spa Monopole

    Spa Monopole huldigt zijn nieuwe bezoekerscentrum in:

    Het Eaudyssée de Spa - Van regendruppel tot in de fles, het parcours van het natuurlijk mineraalwater van Spa

     

     

     

    Spa Monopole heeft zijn nieuwe bezoekerscentrum het Eaudyssée de Spa ingehuldigd. Met een pedagogische aanpak zet het centrum de voordelen van natuurlijk mineraalwater in de kijker, alsook het belang van een duurzame beheer van de natuurlijke waterbronnen. Kinderen en volwassenen kunnen op deze manier de magie van het parcours van het natuurlijk mineraalwater van Spa ontdekken, van de regendruppel tot in de fles. Spa Monopole mikt met het Eaudyssée de Spa op ongeveer 25.000 bezoekers per jaar en wil hiermee het toeristisch aanbod van de regio verrijken.

     

    Twee jaar na de sluiting van zijn vroegere museum, brengt Spa Monopole vernieuwing met de opening van het Eaudyssée de Spa. Deze nieuwe bezoekersruimte die zowel in het Frans als Nederlands werd opgezet, werd met een officiële ceremonie in aanwezigheid van drie ministers ingehuldigd. De ministeriële inhuldiging toont het belang aan van deze nieuwe pedagogische ruimte en nieuwe toeristische attractie in de stad en de regio rond Spa, maar ook het belang van de inspanningen van de laatste grote onafhankelijke familiale mineraalwaterproducent in België die een economische referentie is op vlak van werkgelegenheid en milieubescherming.

     

    Op een oppervlakte van 700m2 onthult dit nieuwe centrum voor klein en groot de geheimen van de puurheid en de kwaliteit van het natuurlijke mineraalwater van Spa. Met verschillende modules wil het Eaudyssée de Spa antwoorden op de vragen van de bezoekers over het belang van water voor onze aarde en het menselijk lichaam, de natuurlijke zuivering van water, de bescherming van natuurlijk mineraalwater, de verschillende types water, de botteling en de recyclage van flessen. Het parcours biedt de bezoekers een kijk op de productielijnen van de fabriek van Spa Monopole.

     

    Met dit hedendaags, modern centrum, dat exclusief voor groepen (minimum 20 personen) toegankelijk is van maandag tot vrijdag, richt Spadel zich vooral op leerlingen van de laatste jaren van de lagere school (4e, 5e en 6e jaar) en de bosklassen. Speciaal voor hen werd een ludiek ontdekkingsspel bedacht, zowel in het Frans als in het Nederlands. Elke groep kinderen kan over een digitale tablet beschikken waarmee ze de QR-codes kunnen scannen op de borden langs het parcours. Door de codes te scannen, krijgen de kinderen bijkomende informatie om de kwisvragen te kunnen beantwoorden en zo al spelend bij te leren. De tablet biedt ook de mogelijkheid om informatie in het Duits te selecteren.

     

    Spa Monopole rekent op het uitstekend imago van zijn merken natuurlijk mineraalwater, die tenslotte producten zijn van eigen bodem, om België verder te versterken op vlak van toerisme en economie en om hiermee ongeveer 25.000 bezoekers per jaar te verwelkomen, zowel uit heel ons land als onze buurlanden.

     

    Fabriek van Spa Monopole - Rue Auguste Laporte 34 - 4900 Spa

    www.eaudysseedespa.be





    22-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs