Laury Zioui is ongetwijfeld een van de meest originele chefs van zijn generatie en verrast vriend en vijand met een sensuele en hybried getinte keuken. Het fijn gerenoveerd pand met typische booglijsten in de gelagzaal zorgt voor een intieme sfeer. De muren in pasteltinten getuigen met bijpassende overgordijnen en roomkleurige tafelkleden van overweldigende aromas.
Laury Zioui van Marokkaanse origine, kwam naar België op zijn zestiende. Na een korte tussenstop in Straatsburg, gaat de student bij zijn Belgische oom aan de slag in een Marokkaans restaurant. Al gauw verdient hij zijn sporen in Charloroi bij Patrick Poisman, La Mirabelle, waarna hij zijn vorming voortzet in Saint Germain des Prés op de Boulevard Tirou.
Als chef-kok van Piersoulx in Gosselies, trekt hij resoluut de aandacht als jongste chef van Wallonië met een Michelinster. In Villa Romaine, in Montigny-Saint-Christophe, weet hij zijn ster maar liefst vier jaar lang te bevestigen, waarna hij overstapt naar de keuken van Clos du Marmiton in Couillet. De droom op zijn eigen eethuis te beginnen, wordt eindelijk realiteit in Montigny-le-Tilleul, waar hij samen met zijn echtgenote opnieuw een ster in de wacht weet te slepen.
De bereidingen met accenten van koriander en Taggiasca-olijven alsmede authentieke toppers uit de Japanse keuken zorgen voor een unieke cultuur- en smaakvermenging waarbij Laury steeds de heilige regels van de Franse haute cuisine respecteert. Tajines en regionale producten, samengesmolten tot frivole heerlijkheden, leverden een Michelinster op en verwennen je smaakpalet.
Maandelijks worden drie menus naar voor geschoven: het menu Eveil du Goût is een aaneenschakeling van frivole heerlijkheden in vijf gangen, het ontdekkingsmenu is een harmonisch festijn van nieuwe creaties in 3 gangen, met hoofdschotel, kaas en nagerecht, of in 6 gangen met een witte en rode wijn en ten slotte is er de business lunch voor wie niet al te veel tijd heeft: een driegangenlunch. Als liefdevolle vader die dol is op kinderen, voorziet Laury Zioui ook speciaal voor de jongeren een kindermenu.
Bovendien is Laury Zioui een groot aanhanger van labelproducten: zijn truffels tuber melanosporum komen uit Carpentras, zijn jonge koningsduifjes van Anjou uit Racan, zijn St Jakobsvruchten uit Dieppe, zijn gevogelte uit Bresse, zijn kalfsvlees uit Corrèze en zijn kreeft uit Bretagne, net als de wilde zeebaars en de meeste andere vis. Deze uiterst strenge selectie vormt het uitgangspunt voor een gemengde keuken met enkele Marrokaans-Spaanse accenten. De chef heeft duidelijk een voorkeur voor veloutés, emulsies en specerijen zoals de ras el hanout, die hij regelrecht uit Marrakech invoert.
De wijnrubriek vertrouwt de chef toe aan zijn echtgenote. Sinds Clos du Marmiton heeft Nadia zich vol overgave verdiept in dit onderwerp. Ze staat daarbij open voor nieuwigheden maar blijft verknocht aan de grote namen. Haar kennis en instinctief talent worden steeds verder verrijkt door talrijke huisdegustaties, want de reputatie van de zaak zorgt ervoor dat heel wat grote namen uit de Franse, Spaanse en Portugese wijnbouw maar al te graag hun producten komen voorstellen.
Aanvankelijk waren de Rhône en de Roussillon lange tijd haar favorieten, maar Nadia heeft intussen ook een grote waardering opgebracht voor de Bourgognewijnen, en ook wijnen uit Spanje of Griekenland deden hun intrede op de kaart. Neem nu bv de Foloï Rhoiditis die ze serveert bij een velouté van kievitsbonen en truffel, een gegrilde eendenleverpastei of de Terras Gauda Rias Bauxas 2005 voor de Sint-Jakobsnoten uit Dieppe, Chinese kool en Lyonese worst met pistache, truffel en een emulsie van krab.
LEveil des Sens rue de la Station 105 6110 Montigny-le-Tilleul tel 071-71 96 92
Toch waren we bij de degustatie niet echt enthousiast, een aantal tekortkomingen werpen enige schaduw op de sterrenschittering die door Michelin nochtans voor 2007 werd bevestigd.
VLM Airlines en London City Airport vieren vier miljoen passagiers
VLM Airlines bereikte op 5 december een belangrijke mijlpaal in haar geschiedenis met het vervoeren van de vier miljoenste passagier vanuit London City Airport, ofwel de thuishaven van de luchtvaartmaatschappij.VLM Airlines is de eerste maatschappij die de kaap van vier miljoen passagiers bereikt in de Londense luchthaven. Daarmee onderstreept VLM Airlines haar leiderspositie op London City Airport en de groeiende populariteit van korte afstandsvluchten bij zakenreizigers.
De vier miljoenste passagier was Dhr. Marc Boelens van KBC die voor zaken op weg was naar Antwerpen. Dhr. Boelens werd als trouwe klant van VLM Airlines verwelkomd door Carol Baker, Regional Manager VLM Airlines in het Verenigd Koninkrijk, en door Bernard Lavelle, Deputy Director Business Development van London City Airport. De gelukkige kreeg een fles champagne overhandigd en een groot aantal punten voor VLM Encore, het getrouwheidsprogramma van de luchtvaartmaatschappij.
VLM Airlines, die zijn activiteiten in 1993 begon met twee vluchten tussen hartje Londen en Antwerpen, biedt momenteel meer vluchten dan eender welke andere maatschappij aan vanuit London City Airport met dagelijks een keuze uit meer dan 100 vluchten.
VLM Airlines biedt vluchten aan naar 10 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux vanuit London City Airport. Dit gaat gepaard met een indrukwekkende punctualiteit, een hoge frequentie en lichte maaltijden en dranken die gratis op alle vluchten worden aangeboden. Daardoor is deze luchtvaartmaatschappij een heel populaire keuze geworden bij zakenreizigers die van en naar het centrum van Londen vliegen.
Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines zegt: We zijn verheugd als eerste maatschappij deze historische mijlpaal te bereiken in London City Airport. Sinds we in 1993 startten, hebben we een strategie gevolgd waarbij kwaliteit en tijdsbesparende oplossingen hoog in het vaandel worden gedragen, wat door zakenreizigers ten zeerste wordt gewaardeerd. De opening vorig jaar van de DLR verbinding met London City Airport heeft bijgedragen tot een gemakkelijker gebruik van onze diensten waardoor onze passagiers zonder moeite kunnen reizen tussen de Londense zakenwijken en deze ideaal gelegen luchthaven.
Bernard Lavelle, Deputy Director Business Development van London City Airport voegt eraan toe: Dit is een belangrijke stap in de bestaansgeschiedenis van VLM Airlines en van London City Airport en ze onderstreept tevens de stijgende populariteit voor beide bedrijven bij mensen die met het vliegtuig van en naar Londen reizen. We kijken ernaar uit de volgende vier miljoen passagiers te mogen verwelkomen en getuige te zijn van de groei van VLM Airlines. London City Airport zelf wordt op zijn beurt verder ontwikkeld tot de makkelijkste verbinding tussen Europa en de Londense zakenwijken.
Vier Kerstmis in Ierland en ontdek er tal van leuke tradities!
'Nollaig Shona Duit', ofwel 'Prettig Kerstfeest' in het Iers
Kerstmis in Ierland... elk jaar opnieuw een unieke gebeurtenis die traditie hoog in het vaandel draagt. Behalve de kalkoen die wordt klaargemaakt, de kerstboom die wordt versierd en de typische geschenkjes die worden uitgedeeld, kennen de Ieren nog tal van andere leuke tradities. Een aanrader voor een laatste citytrip dit jaar!
Enkele 'places to be' in Dublin
Traditionele kerstmarkten alom, zo ook de '12 days of Christmas' in 'Dublin's Docklands' waar tal van kerststalletjes zorgen voor een nostalgische kerstsfeer met prachtig gedecoreerde stands, lekkere specialiteiten en originele geschenkideetjes. Het 'Christmas Festival' neemt de bezoekers mee naar een magisch winterwonderland van lichtjes, muziek, degustaties, attracties en kerstversiering. Dit festival gaat door van 12 december tot 23 december in Georges Dock in het IFSC (Docklands). www.visitdublin.com
Speciaal voor families met kinderen is er 'Christmas on Ice'. Een dagje uit naar 'Santa's Polar Palace' voor een kennismaking met de magische wereld van de kerstman. Behalve het poppenspel en de schaatsbaan, biedt 'Santa's Polar Palace' ook een interactief programma voor de kids die hiermee samen met de kerstman alle voorbereidingen voor Kerst kunnen treffen. www.7upchristmasonice.ie
Voor de cultuurliefhebbers is er de originele combinatie van een uurtje schaatsen met nadien een optreden van de beste stand-up comedians die Ierland te bieden heeft. De komische optredens van Joe Rooney, van Father Ted en Ian Coppinger, die afgewisseld worden in het RDS Theater, beloven een voltreffer te worden.
Daarnaast kan je op 12 december naar het 'Malahide Castle' van Dublin voor het 'Concert for Christmas Carols'. De gasten worden om 19.30u ontvangen in de 'Great Hall' met glühwein en gebak en krijgen nadien een rondleiding in het kasteel. 'The Dublin Airport Singers' staan in voor de muzikale afsluiter van de avond en brengen een concert van kerstliederen.
'Otherworld's Circus' is een spannend en vooral origineel circusoptreden dat gecombineerd wordt met de muziek van 2 klassieke muzikanten. Een spektakel waar de hele familie zal van genieten en een must voor de liefhebbers van live muziek en theater, acrobatie, kostuums en maskers. Naast deze festiviteiten, kunnen jong en oud ook naar 'Christmas Shows' van onder andere Pinocchio, Aladdin, Peter Pan en Christmas Panto.
Zowel Dublin als Belfast, maar daarnaast ook steden zoals Cork, Galway en Limerick zijn de perfecte bestemming om kerstinkopen te doen. Ontsnappen aan alle drukte om te flaneren langs de winkels, kan er perfect in alle rust.
Vele huizen zetten een brandende kaars voor het raam, een traditie met een katholieke connotatie die symbool staat voor gastvrijheid. Deze Ierse gewoonte keert terug naar de tijd waar gastvrijheid nog nauw werd nageleefd en betekende dat de bewoners van het huis alle onverwachte bezoekers, ook Maria en Josef, welkom heetten op kerstavond. In diezelfde katholieke sfeer - in volle verwachting van het kindje Jezus - houdt Ierland ook elk jaar rond Kerst een grote schoonmaak. Het hele huis wordt dan geschrobd en gereinigd.
Het Ierse kerstmenu
Het kerstmenu bestaat uit standaard ingrediënten zoals gevulde kalkoen en ham met veenbessensaus, maar schotelt ook wat meer typisch Ierse gerechten voor, zoals gekruid en gekookt ingeblikt rundvlees dat zowel warm als koud wordt opgediend bij de hoofdmaaltijd en het traditionele dessert dat vooral bestaat uit pasteitjes en kerstpudding met rum of brandewijn.
Professionele prestaties in de keuken van de particulier, dat is in een notendop wat de Falcon Deluxe CT te bieden heeft.Dit is werkelijk het neusje van de zalm. Wie een Deluxe CT koopt, zal veel kookplezier beleven met een buitengewoon betrouwbaar en krachtig fornuis.Om overtuigd te zijn van de kwaliteitsvolle en robuuste fabricage, volstaat het bijvoorbeeld om de opberglade te openen die trouwens heel praktisch is.
De Deluxe CT is uitgerust met 5 gasbranders, 2 afzonderlijke ovens en een afzonderlijke grillzone.Onder het verwijderbaar Cook Top schuilt een centrale brander van 4 kW. Dat de Deluxe CT bestemd is voor koks die professionele eisen stellen, wordt nog eens bevestigd door de ultrapraktische kookplaat waarop meerdere sausen tegelijkertijd kunnen worden bereid.
De Classic Deluxe is de luxeversie van de bekende Falcon Classic, waarvan het design en alle basiskenmerken overgenomen werden.De Classic Deluxe combineert het gebruik van gas en elektriciteit en is tegelijkertijd klassiek en luxueus. Het bijzondere aan dit fornuis is dat het uitgerust is met een grilloven met dubbel circuit die heel gemakkelijk toegankelijk is, dankzij de geïntegreerde kogellagers waardoor de grilloven als het ware uit de oven kan worden « verwijderd ».Bovendien is het fornuis uitgerust met een multifunctionele oven met 8 programmas, waaronder het bekende Rapid Response-systeem, waardoor de oven in een recordtijd op de vereiste temperatuur wordt gebracht.En om het geheel te vervolledigen beschikt de Classic Deluxe ook over een heteluchtoven.De Classic Deluxe, een vaste waarde in de eersterangs keuken, is ook uitgerust met het Handyrack.
De Excel is een van de geavanceerde modellen die bewijzen dat Falcon een koploper is op het vlak van de vervaardiging van kookfornuizen.De Excel combineert technologie met functionaliteit en design en biedt de kok meer bepaald 2 grote programmeerbare ovens aan:een multifunctionele oven met 8 programmas en een heteluchtoven.De Slow Cook sudderoven biedt de mogelijkheid om de smaak van vleesgerechten optimaal tot zijn recht te laten komen.
Een majestueuze kerstboom in een prestigieus kader
Het Grand Casino Brussels is een magische uitgaansgelegenheid vol spel, vermaak en goede smaak. Speciaal voor de feestdagen hult het casino zich in rood en groen voor een knusse decembermaand in een weelde van betoverend licht.
Niets wordt aan het toeval overgelaten om ons onder te dompelen in de sprookjesachtige sfeer die deze tijd van het jaar zo bijzonder maakt.
Zo stralen diverse kerstbomen ons tegemoet. Eén boom is maar liefst zes meter hoog en spant met zijn majestueuze verschijning werkelijk de kroon! Bij de ingang van de speelzaal toont hij trots zijn schitterende versiering van ballen en strikken in de kleuren van het casino: rood, goud en zilver. Iedereen die erlangs komt zal vol bewondering opkijken naar deze oogverblindende boom, waarvan het optuigen 6 uur in beslag heeft genomen
Maar dat is nog niet alles! Bij het zien van de versiering bij de ingang en op de voorgevelvan het casinowaant u zich in een sprookje van duizend-en-één nacht. Dennenbomen en slingers fleuren met rode lichtjes de duisternis op en trekken de blik van de klanten en voorbijgangers. Zoveel feestelijkheid brengt iedereen meteen in een goed humeur!
Het casino laat u genieten van één van de mooiste kerstversieringen in de hoofdstad.
illycaffè is gevestigd in het Italiaanse Trieste. Het bedrijf produceert en verkoopt een uniekeespresso koffie, onder één merknaam die toonaangevend is in kwaliteit. Hij is te verkrijgen in meer dan 50,000 van de beste restaurants en koffiebars ter wereld en wordt in 130 landen verkocht. Elke dag worden meer dan 6 miljoen kopjes illy espresso koffie opgediend. Het bedrijf, met een geconsolideerde omzet van 227 miljoen euro, stelt wereldwijd meer dan 600 mensen te werk. illy koopt de groene koffie rechtstreeks aan van de telers van de hoogste kwaliteit Arabica via partnerships die gesteund zijn op het creëren van wederzijdse meerwaarde. Het bedrijf cultiveert de samenwerking op lange termijn met de beste koffietelers ter wereld - in Brazilië, Midden Amerika, Indië en Afrika. Het levert daarbij know-how en technologie en biedt prijzen aan die boven de markt liggen.
De naam espressamente illy
Het begrip espressamente heeft twee betekenissen. Enerzijds refereert het duidelijk naar espresso koffie, het product dat centraal staat in het project. Het toont de klanten duidelijk aan dat de bar met het espressamente opschrift een plaats is waar de koffiecultuur wordt beoefend, en waar het maken van koffie een verheven wetenschap en kunst is, die wordt bedreven tot genoegdoening en plezier van de consument.
Anderzijds wordt het, in associatie met het merk illycaffè, espressamente illy, wat betekent dat dit type bar behoort tot de illy standaard voor authenticiteit, karakter en kwaliteit, drie intrinsieke waarden die over heel de wereld worden erkend en gewaardeerd door consumenten en zakenpartners.
Saladefabrikant UNIQ België wordt weer zelfstandig
Het management en Gilde nemen de Turnhoutse onderneming over
De Belgische dochtermaatschappij van voedingsconcern UNIQ PLC (UK) wordt weer onafhankelijk. Het management koopt samen met de investeringsmaatschappij Gilde de Turnhoutse onderneming over van het Britse Uniq. De nieuwe eigenaars nemen de integrale activiteiten en al het personeel over.
UNIQ België is marktleider in zijn categorie en produceert een compleet assortiment smeerbare salades voor diverse kanalen en distributieketens onder de merken Hamal, VH Signature en Johma. De Turnhoutse onderneming heeft altijd veel aandacht besteed aan de kwaliteit en het artisanale karakter van zijn producten en wil dit ook de komende jaren zo voortzetten. Het merk Hamal is een begrip bij Belgische slagers en delicatessenzaken.
Volgens Davy De Muyer, de nieuwe CEO van de Belgische vestiging, betekent deze overname dat UNIQ België voortaan volledig zijn eigen koers zal kunnen varen en zich zal kunnen concentreren op de lokale markt en consument. Het bedrijf dat een van de meest succesvolle is binnen de groep Uniq, zal zijn activiteiten voortzetten onder de naam HAMAL SIGNATURE NV.
De nieuwe eigenaars willen in de toekomst de concurrentiepositie verder versterken door een duidelijk accent te leggen op innovatieve aantrekkelijke lokale concepten.
Dankzij de elektronica en de wetenschap heeft de medische wereld de jongste jaren een reusachtige vooruitgang gekend. Nu stelt ook het internet zich ten dienste van de burger en de verzorgingssector met de kaart First Help Info.
Net zoals alle geniale ideeën, is het concept van deze kaart eenvoudig, concreet en praktisch : het bestaat erin al uw gegevens voor eerste hulpverlening online te brengen zodat een hulpverlener er in noodgevallen onmiddellijk toegang toe heeft.
Nadat u de kaart hebt aangeschaft, surft u naar de site en vult u daar een formulier in dat door een arts kan worden geraadpleegd wanneer u ooit bewusteloos zou raken of in shocktoestand zou verkeren en zijn vragen dus niet kan beantwoorden. Deze informatie zal van groot nut zijn voor de persoon die u hulp verleent en kan soms zelfs van levensbelang zijn.
IN PARTNERSHIP
De First Help Info Card werkt samen met het Rode Kruis. Van de 15 euro die u betaalt voor de kaart, wordt 1 euro doorgestort naar die organisatie.
De Cardiologische Liga zal, vanop de site van First Help Info, voor de internauten een pagina ter beschikking stellen met informatie over de handelingen die een leven kunnen redden en over de manier om te reageren op een beroerte. Dit is voor de Cardiologische Liga een manier om haar steun te betuigen aan de actie First Help Info.
SPECIALE ACTIES
In een eerste fase start men in de gemeente Ukkel. De kaart zal bedeeld worden aan alle inwoners, die ze kunnen activeren voor slechts 10 euro.
Iedereen kan houder zijn van de First Help Info Card. Het feit dat men geen enkele allergie of ziekte heeft, is op zich al waardevolle informatie voor de noodhulpverlener, die dan weet dat hij alle middelen kan aanwenden die hij ter beschikking heeft.
De First Help Info Card is heel eenvoudig in te vullen en verschaft informatie die dag in dag uit, de klok rond beschikbaar is. Ze is van cruciaal belang in de eerste kritieke momenten na een ongeval of een malaise.
Dit soepele rode kaartje ter grootte van een creditkaart zou binnenkort terug te vinden kunnen zijn in alle portefeuilles en tal van levens kunnen redden.
Combinatie van uitzonderlijke prestaties, aantrekkelijk design en gebruiksvriendelijkheid
Xacti E7, veel meer dan enkel looks
Met een elegant en stijvol design (91x55x21 mm), is de Xacti E7 de perfecte metgezel voor een brede waaier van activiteiten. Het ultra dunne metalen profiel van de camera (21 mm) verbergt een enorm aantal technische eigenschappen die instaan voor de krachtige prestaties van deze compacte camera.
Bij localisatie van het onderwerp zal de 3x optische zoomlens daarop inzoomen. Daarenboven activeert de innoverende Touch Sensor de autofocus met een zachte druk op de knop, en reduceert de vertraging van de sluitertijd tot slechts 0.05 seconden. Dankzij de bliksemsnelle sequentie weergave functie van 2.3 beelden per seconde is de opeenvolging van foto's nog nooit zo éénvoudig geweest. Opgenomen afbeeldingen (met een resolutie van 7 Megapixel) en hoge kwaliteits VGA video's met audio kunnen onmiddellijk bekeken worden op de 2.5" LCD monitor.
Amateurfotografen zullen de brede waaier van programmamodi graag toepassen. Zo focust de speciale portret modus automatisch op gezichten en zorgt voor een optimale belichting voor het fotgraferen van perfecte portretten.
Screenshots kunnen onmiddellijk naar de Xacti E7 overgedragen worden wanneer de camera met je PC verbonden is door middel van een USB kabel. Het intern geheugen (23MB) en de verwisselbare SD kaart zorgen ervoor dat er altijd voldoende opslagvermogen voor je gegevens voor handen is.
Xacti S7, uitzonderlijk gebruiksgemak
De Xacti S7 maakt het gebruik van innoverende technologie kinderlijk éénvoudig. De gebruiksvriendelijke bediening van de nieuwe Xacti S7 maakt het nemen van digitale afbeeldingen kinderspel, zelfs voor beginnelingen. Met compacte dimensies van slechts (92x60x22 mm) en ergonomische behuizing, past de camera comfortabel in je hand, en geeft je de mogelijkheid om op een uiterst éénvoudige manier snapshots te nemen. Het grote 2.5" inch LCD display dat verwerkt is in de achterzijde van uiterst stijlvolle zilverkleurige behuizing levert onmiddellijke feedback over de gedetailleerde 7 megapixel afbeeldingen.
Fotografen kunnen hun Creativiteit de vrije loop laten met de manueel in te stellen programma modus, exposure compensatie en filter functies.
Centraal in de lente-zomercollectie van Geox staat de zoektocht naar helderheid en lichtheid die alle stijlen, ook de meest klassieke, transformeert, die vormen van elkaar onderscheidt, en materialen en kleurtinten vernieuwt.
Het design van het heren- en damesschoeisel verwijst naar een gewaagd spel van materialen en kleuren met respect voor de zuiverheid van structuren. De geometrie van het schoeisel bestaat uit bolronde vormen, met afgeronde tippen die perfect samengaan met de precisie van het ontwerp en de accessoires. Het kleurenpalet van het seizoen, dat eer bewijst aan de zomerse sfeer is gevarieerd. Pastelkleuren glijden over in een mengeling van sterken tinten in de stijl van active streetwear om weer over te gaan naar een scala van zachte kleurschakeringen.
Ook de combinatie van materialen moet helderheid en lichtheid creëren, deze gaan van zacht leer tot glinsterende pailletten, van mat gemzenleer tot glanzende of gelakte oppervlakken.
De kindercollectie onderscheidt zich ook deze zomer door levendige kleuren waaronder geel, blauw en rood voor jongens, roze, wit en hemelsblauw voor meisjes. Het assortiment is even gevarieerd als de wensen van de kleinste Geox klantjes: sneakers verfraaid met bloemenprints en kleurige steentjes voor meisjes, krachtiger en echt stoere lijnen en kleuren voor jongens. Romantisch ogende sandalen met kleurrijke brillantine en accessoires voor meisjes, een ruwe street stijl voor jongens.
ALLE APPELEN EN PEREN BIJ DELHAIZE DRAGEN FRUITNET-LABEL
De appelen en peren die bij Delhaize België worden verkocht dragen bijna allemaal het Fruitnet-label. Dit label garandeert niet enkel een uitstekende smaak en kwaliteit, maar ook een productie die zo milieuvriendelijk mogelijk tewerk gaat en perfecte traceerbaarheid garandeert. Delhaize heeft een duurzame en exclusieve relatie opgebouwd met Fruitnet omdat de aanpak van Fruitnet perfect aansluit bij de aandacht voor duurzame ontwikkeling van Delhaize.
Fruitnet is een organisatie die zo'n 70 Belgische fruitproducenten overkoepelt en instaat voor de certifiëring, traceerbaarheid en controle van de productie.
De aanpak van Fruitnet is gericht op kwaliteit in plaats van kwantiteit en draagt zorg voor de omgeving en de gezondheid. Er wordt in de mate van het mogelijke gebruik gemaakt van natuurlijke methodes, zoals het uitzetten van lieveheersbeestjes tegen bladluizen.
Naast natuurlijke methodes, laat Fruitnet ook in beperkte mate andere gewasbeschermings-middelen toe. In dat geval wordt gekozen voor de producten van natuurlijke of synthetische oorsprong met de kleinste impact op het milieu.
Philips viert de productie van de miljoenste Ambilight FlatTV
Marktleider in consumentenelektronica blikt terug op belangrijke bijdrage aan de televisie-industrie
Philips Consumer Electronics maakte bekend dat in Brugge de één miljoenste Ambilight FlatTV van de band is gerold. Naast de productie van de één miljoenste Ambilight FlatTV, viert Philips ook het 10-jarig bestaan van de FlatTV. Op de IFA in Berlijn 1996 presenteerde Philips de allereerste breedbeeld plasma FlatTV.
Een pionier in de ontwikkeling van televisie
Op 2 november 1936 zendt de BBC s werelds eerste televisie-uitzending uit naar de op dat moment ongeveer 100 beschikbare televisietoestellen in Groot-Brittannië. In datzelfde jaar, was Philips één van slechts zes exposanten van een televisietoestel op het wereldbekende Radio Olympia. De Tweede Wereld Oorlog zorgt voor het stopzetten van de tv-uitzendingen die pas in juni 1946 werden hersteld.
De eerste Philips kleuren-tv werd getoond in 1964 en tegen 1968 waren er wereldwijd 200 miljoen televisietoestellen in gebruik, 100 miljoen meer dan in 1960. Consumenten reageerden enthousiast op de kijkervaring die de kleuren-tv bood, de markt bleef groeien en rond 1979 waren er wereldwijd meer dan 300 miljoen kleurentelevisietoestellen aanwezig. Reeds in 1988 geeft Philips een demonstratie van een high-definition TV (HDTV) systeem voor satelietuitzendingen. In 1996 stellen omroepen, TV fabrikanten en PC makers interindustriële normen op voor digitale HDTV.
Philips onthulde zijn prototype 42-inch (107cm) gas plasma FlatTV op 27 augustus 1996 op de Duitse handelsbeurs CeBIT Home. Slechts vier inches (10cm) dik met een breedbeeld kijkhoek van 160 graden, s werelds eerste tv die je aan de muur kunt hangen zorgde voor wereldwijde media aandacht. Deze 42-inch Philips FlatTV was vanaf de lente van 1997 te koop. De FlatTV is voor consumenten een opvallend aantrekkelijk product dat een groot verschil biedt ten opzichte van de grote traditionele televisietoestellen.
Het verval van de traditionele televisie is duidelijk terug te zien. Door verlichting in te schakelen bij een televisie wordt het effect van het licht dat van het televisiescherm komt verminderd. Hierdoor hoeven onze pupillen zich veel minder aan te passen
De nieuwe technologie kreeg de typische naam Ambilight. Nu was het mogelijk om de helderheid en de kleuren van het licht dynamisch te veranderen naar wat daadwerkelijk op het scherm gebeurde, dat resulteerde in een verbeterde kijkervaring.
Vandaag verkoopt Philips voor het merendeel LCD of plasma FlatTVs. De huidige FlatTV-serie bestaat uit meer dan 30 modellen, variërend in beeldgrootte vanaf 15 -inch (38cm) tot aan 50-inch (127cm). Meer dan 90% van deze televisies is klaar om high-definition TV te tonen. De Philips FlatTV-serie heeft continu erkenning van de industrie gekregen. Dit jaar kreeg de Philips Cineos 37PF9731D FlatTV de High-End LCD TV 2006 onderscheiding van de EISA. Tijdens de consumentenelektronicabeurs in Berlijn, imponeerde Philips de bezoekers met de demonstratie van een high definition home entertainment experience, een prototype 100-inch (245cm) LCD TV, de eerste Philips FlatTV met Full Surround Ambilight technologie van deze grootte.
Dit jaar introduceerde Philips twee nieuwe versies van Ambilight FlatTVs Ambilight Full Surround die omgevingslicht projecteert langs alle vier de zijdes van het toestel, en Ambilight Surround die lichtbundels vertoont langs drie zijdes.
Zwart zet dit najaar de toon in het interieur. En dat hoeft niet meteen tot sombere taferelen te leiden. Er zijn namelijk heel wat gradaties in het zwart: chic zijdeachtig zwart, opvallend hoogglanzend zwart, gedempt antracietzwart... die elk een eigen uitwerking op de ruimte hebben. Bovendien laat zwart zich met zowat alles combineren. Zwart werkt immers met alle kleuren. Wie de trendy zwart-witcombinaties te hard vindt, kan dus probleemloos aan de slag met andere kleuren, texturen en materialen, opvallende accessoires en glamoureuze tinten als zilver of goud. U zal verrast zijn met het onverwachte en gedurfde resultaat! Met de nieuwe Easy-collectie stelt D&M Depot u alvast een hedendaagse collectie zwarte vazen en potten voor die passen in elk interieur.
EASY Iets zwart in het interieur is dit najaar een must. Wie niet houdt van grote donkere muren of meubilair kan altijd kiezen voor een subtiel zwart accent in combinatie met lichtere tinten. Met deze mooi afgewerkte vazen en potten in een sobere maar aparte vormgeving valt de Easy-collectie op in elk interieur.
Kamasitra breidt uit. Lindo is een nieuw ontwerp van de hand van Christophe Giraud. Lindo zet de krachtlijnen en karakteristieken van het Kamasitra concept opnieuw op scherp: een strak ontwerp, helder van vorm, tijdloos én hedendaags, uitgevoerd in kwlaiteitsleder, op maar van de trendy niet-conventioele avonturier.
Ook de nieuwste ontwerpen binnen de Kubolo lijn passen in die strategie. De Kubolo collectie breidt uit, met niet minder dan 3 bijkomende uitvoeringen. Die laten de veeleisende actieve trendhopper toe om nog meer gepersonaliseerd een eigen keuze te maken hoe zijn leefruimte vorm te geven.
Nieuw Zeelands beroemdste chefkok, Peter Gordon, opende onlangs in het centrum van Auckland een authentiek Spaans tapasrestaurant onder de welluidende naam Bellota.
Deze informele hotspot ligt tegenover Gordons andere fine-dining restaurant Dine by Peter Gordon, vlakbij het SKYCITY Grand Hotel (vijf sterren), het Convention Center en de skyline bepalende 328 meter hoge SkyTower (hoger dan de Eiffeltoren!). Bovenin die toren bevindt zich het Orbit restaurant vanwaaruit je op heldere dagen een uitzicht hebt van meer dan 80 kilometer.
In Bellota wijdt de talentvolle chef, die regelmatig in Spanje vertoeft, zich met overgave aan zijn grote liefde: de originele Spaanse tapaskeuken. De menukaart omvat Typical Ingredients (olijven, ham, Spaanse kazen, etc) Pintxos & Montaditos (hapjes met broodbasis), Tapas, Tapa Grande (hoofdgerechten) en Dulces (desserts). De wijnkaart bestaat voornamelijk uit Spaanse wijnen, die zowel per fles als per glas worden verkocht. De ambiance is ruig als in een Spaanse grotkelder, compleet met nissen, gewelven en donkere houten vloeren. Een aanrader voor elke Nieuw Zeelandganger die even iets heel anders wil dan de voornamelijk Engels georiënteerde restaurants.
Peter Gordon, geboren in Nieuw Zeeland, volgde zijn koksopleiding in Australië.
Hij verwierf in de jaren 90 internationale bekendheid als fusion-goeroe met restaurants als Sugar Club, The Providores en Tapa Room in Londen, en met Gourmet Burger Kitchen, Sugar Club (NZ) en Dine in Nieuw Zeeland.En met de vele kookboeken die van zijn hand verschenen. Daaronder zijn laatste (Salades) dat in vele talen is vertaald en wordt gezien als het standaardwerk op het gebied van maaltijdsalades.
Van oudsher gelooft de mens maar al te graag in hemelse legendes. Neem nu Sinterklaas of de Kerstman: hoe graag denken we niet terug naar die zoete kindertijd en worden wij, heel even maar, opnieuw kinderen met een engelengezicht dat straalt van hemelse vreugde?
Dit jaar maakt de beroemde Belgische chocolademaker er een erezaak van om, zijn lange traditie getrouw, zowel klein als groot in de watten te leggen en te verwennen met de heerlijke voortbrengselen van zijn chocolademeesterschap.
Om de nacht van 24 december onvergetelijk te maken, heeft Leonidas zijn passie voor chocolade vertaald in allerlei verfijnde, originele creaties. De chocolademaker wil onze zintuigen prikkelen en creëerde een nieuwe collectie parels en truffels, lekkernijen waaraan geen mens kan weerstaan
Zo is het nieuwe assortiment parels nog smeuïger geworden. De omhulling werd speciaal lichter gemaakt en de vulling kan vele kleuren aannemen. Niet alleen pistache, coco, maar ook de verfijnde champagne-rieslingsmaak zijn zeker het proeven waard!
De truffels zitten in een geheel nieuw kleedje! Naar vorm: nieuwe ronde met cacao bestrooide truffels; naar vulling, nu nog smeuïger met verrassende smaken Cacao natuur of Sao Tomé, koffie-caramel voor de amateurs, er is voor elke smaak wat wils
Na het succes van vorige editie, lanceert de koekjesspecialist opnieuw een mooie designdoos. Met vier verrassende nieuwkomers in het assortiment opnieuw een aantrekkelijk geschenk voor vrienden en familie.
De nieuwe Cosy Time assortimententrommel van Delacre is een opvallende verschijning met een bijzondere inhoud. De mooie kunststof trommel, een gepatenteerd ontwerp, bevat twaalf geraffineerde koekjesvariëteiten, onweerstaanbaar lekker en ook een plezier om naar te kijken. Deze cosy time heeft een trendy frambooskleurtje.
De vier nieuwe koekjes zijn in elk opzicht een aangename verrassing. De smaken zijn leuk en actueel, met de intense, onderscheidende kwaliteit die je van Delacre mag verwachten. De Rollissimo Chocolat is een cigarette russe, afgewerkt met een zalig lintje chocolade dat zich rond het koekje wikkelt. De Metropolitain toont zich onweerstaanbaar als krokante biscuit met een tablet chocolade. De derde nieuwkomer, de Taiga, is een knapperig, licht wafeltje omhuld met witte chocolade. De Biarritz Latte sluit de reeks. Deze nieuwe Biarritz is bedekt met een laagje fijne melkchocolade en afgewerkt met chocoladesnippers.
Nieuwe dagelijkse transatlantische vlucht vanuit Brussel
Vanaf mei 2007 met Northwest Airlines rechtstreeks naar Detroit
De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines zal vanaf mei 2007 een dagelijkse rechtstreekse verbinding verzorgen tussen Brussel en Detroit.
Het is voor de eerste keer dat rechtstreekse vluchten geboden worden van Brussel naar Detroit. De stad bevindt zich in de staat Michigan, en geldt als het wereldcentrum voor de automobielnijverheid.
De nieuwe route wordt opgestart op 7 mei 2007 met vijf wekelijkse vluchten. Vanaf 15 juni wordt het aantal vluchten opgevoerd tot een dagelijkse verbinding. De vluchten worden uitgevoerd met 757-200ER (Extended Range) toestellen met 144 plaatsen in economy en 16 seats in een aantrekkelijk en vernieuwd World Business Class product.
Vandaag biedt Brussels Airport zes dagelijkse vluchten naar de VS: American Airlines in code-share met SN? -- verbindt Brussel met New York (JFK) en Chicago, Continental Airlines biedt New York (Newark), Delta Air Lines vliegt op New York (JFK) en op Atlanta en United Airlines biedt een Washington-vlucht.
De nieuwe lijn speelt in op de vraag van de Belgische reiziger die meer rechtstreekse lange-afstandsbestemmingen vanuit Brussels Airport verwacht. Eerder startte Etihad met drie wekelijkse vluchten tussen Abu Dhabi en Brussel, met verdere doorverbinding naar Toronto. Ook de Chinese maatschappij Hainan Airlines voegde met vier wekelijkse vluchten op Beijing Brussel toe aan zijn netwerk. Ethiopian vliegt sedert kort rechtstreeks Brussel-Addis Abeba. Bovendien worden nog enkele extensies verwacht.
De directie van de Michelin gids 2007 heeft met enkele frappant beslissingen andermaal voor de nodige beroering gezorgd in de Belgische en Luxemburgse culinaire wereld.
Nadat vorig jaar o.m. de Villa Lorraine haar ster moest inleveren, speelt ditmaal La Maison du Boeuf van het Hilton Hotel Brussel zijn ster kwijt, terwijl de absolute grootmeester van de Belgische gastronomie Comme Chez Soi van Pierre Wijnants, waar schoonzoon Lionel Rigolet, ondertussen in de potten roert van 3 op 2 sterren terugvalt. Lionel Rigolet was nochtans én in de gids Lemaire én in de gids GaultMillau, die beide voor de Michelingids werden vrijgegeven, alle mogelijke lof toegezwaaid voor de schitterende wijze waarop hij dit onaantastbaar gastronomisch schip in koers wist te houden.
Andere verliezers zijn het Château du Mylord in Ellezelles en La Bergerie in Lives-sur-Meuse die beide van 2 op 1 Michelinster terugvallen. Restaurant De Bijgaarden in Groot Bijgaarden, moet net als LEssentiel in Templeux en Maison Van Damme in Zeebrugge de ster inleveren.
Gelukkige nieuwkomers zijn Philippe Nuyens in Blankenberge, Hertog Jan in Brugge, LEcailler du Palais Royal in Brussel herovert zijn ster Cuisinémoi in Namen, Hostellerie du Portay in Pepinster en de Hostellerie Vivendum in Dilsem-Stokkem. Restaurant Pastorale in Reet klimt van 1 naar 2 sterren.
Michelin deelt eveneens een 30-tal nieuw Bib Gourmand uit en nomineert een 5-tal veelbelovende restaurants die bij een volgende editie, wanneer hun inspanningen worden volgehouden, op een ster kunnen rekenen. Deze nominaties zijn trouwens een nieuwigheid voor de gids 2007.
Michelin baseert zijn beslissingen op een 5-tal principes die in alle 15 gidsen van toepassing zijn, nl. anonieme inspectie, onafhankelijkheid, selectie, jaarlijkse actualisatie en de unieke selectieprocedure waarbij de beoordelingscriteria identiek zijn voor alle 25 landen die de Michelingids bestrijkt.
De Michelingids België en Luxemburg, Nederland kreeg dit jaar een eigen gids, bevat 1933 geselecteerde adressen, waarvan 1159 restaurants en 774 hotels. De nochtans strenge, en niet altijd geapprecieerde beoordelingscriteria, bekronen maar liefst 18% van de opgenomen restaurants. Twee restaurants behalen het maximum van drie sterren, nl De Karmeliet van geert Van Hecke in Brugge en het Hof van Cleve van Peter Goossens in Kruishoutem, 12 restaurants behalen 2 sterren, 87 behalen één Michelinster en er worden 115 Bib Gourmand voor eetgelegenheden waar men een prima maaltijd serveert beneden de 34 - uitgereikt.
VLM Airlines overschrijdt de kaap van 100 vluchten per dag op London City Airport
VLM Airlines vierde zopas een mijlpaal in zijn geschiedenis: elke weekdag landen en vertrekken meer dan 100 vluchten op London City Airport.
Wat in 1993 begon met een dagelijkse vlucht van Antwerpen naar het centrum van Londen -toen de Docklands grotendeels nog een onontgonnen gebied was- is vandaag gegroeid tot 104 vluchten van en naar London City Airport per weekdag. VLM Airlines heeft gedurende de afgelopen 13 jaar verschillende nieuwe routes geïntroduceerd naar London City Airport en is daarbij geëvolueerd tot de belangrijkste maatschappij dieopereert vanop deze luchthaven.
Met zon 100 vluchten die iedere weekdag worden aangeboden vanuit London City Airport naar 11 verschillende bestemmingen waaronder Antwerpen, Amsterdam, Brussel, Groningen, Isle of Man, Jersey, Liverpool, Luxemburg, Manchester en Rotterdam en het aantal zakenreizigers dat maandelijks toeneemt, is VLM Airlines de belangrijkste luchtvaartmaatschappij geworden op deze luchthaven.
London City Airport biedt alle voordelen die de zakenreiziger belangrijk acht; korte check-in tijden, snelle in- en uitstapprocedures, goede bereikbaarheid en een centrale lokatie in Londen.