:!:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Topkok Peter Gordon opent tapasrestaurant
Bellota, nieuwste hotspot in Auckland
Nieuw Zeelands beroemdste chefkok, Peter Gordon, opende onlangs in het centrum van Auckland een authentiek Spaans tapasrestaurant onder de welluidende naam Bellota.
Deze informele hotspot ligt tegenover Gordons andere fine-dining restaurant Dine by Peter Gordon, vlakbij het SKYCITY Grand Hotel (vijf sterren), het Convention Center en de skyline bepalende 328 meter hoge SkyTower (hoger dan de Eiffeltoren!). Bovenin die toren bevindt zich het Orbit restaurant vanwaaruit je op heldere dagen een uitzicht hebt van meer dan 80 kilometer.
In Bellota wijdt de talentvolle chef, die regelmatig in Spanje vertoeft, zich met overgave aan zijn grote liefde: de originele Spaanse tapaskeuken. De menukaart omvat Typical Ingredients (olijven, ham, Spaanse kazen, etc) Pintxos & Montaditos (hapjes met broodbasis), Tapas, Tapa Grande (hoofdgerechten) en Dulces (desserts). De wijnkaart bestaat voornamelijk uit Spaanse wijnen, die zowel per fles als per glas worden verkocht. De ambiance is ruig als in een Spaanse grotkelder, compleet met nissen, gewelven en donkere houten vloeren. Een aanrader voor elke Nieuw Zeelandganger die even iets heel anders wil dan de voornamelijk Engels georiënteerde restaurants.
Peter Gordon, geboren in Nieuw Zeeland, volgde zijn koksopleiding in Australië.
Hij verwierf in de jaren 90 internationale bekendheid als fusion-goeroe met restaurants als Sugar Club, The Providores en Tapa Room in Londen, en met Gourmet Burger Kitchen, Sugar Club (NZ) en Dine in Nieuw Zeeland. En met de vele kookboeken die van zijn hand verschenen. Daaronder zijn laatste (Salades) dat in vele talen is vertaald en wordt gezien als het standaardwerk op het gebied van maaltijdsalades.
Bellota, 91 Federal Street, Auckland (NZ). www.bellota.co.nz
|