Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
13-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPRESTAURANTS IN ANTWERPEN

ABSOLUTE TOPPERS IN ANTWERPEN

 

DE VIOLIN

Gastronomische pap met een Zilveren Lepel

Op een boogscheut van het Antwerpstadion, in de volksmond gekend als Den Bosuil, ligt een mooi gerenoveerde hoeve. Een beetje verscholen achter een grote groene haag, deuren en blaffetuuren fris blauw-wit geschilderd, oogt restaurant De Violin als een plaatje en belooft als het ware de restaurantbezoeker gezelligheid en rust. Als we binnenstappen worden is het bijna zoals we ons hadden voorgesteld : een zorgvuldig gedoseerde mix van rustieke gezelligheid en moderne toetsen die een gevoel van relax geeft en onze reeds hoog gespannen verwachtingen nog een beetje de hoogte in duwt. We worden bijzonder hartelijk onthaald  door Peter Meersman, eigenaar en onze gastheer.

SUCCULENTE GERECHTEN

Op de kaart van de Violin vind je een selecte keuze van voorgerechten zoals Torentje van huisbereide ganzenlever met parmaham gecombineerd met ganzenleverkrullen en meloenknikkers, of  Slaatje met een spiesje van gerookte of gebraden kwartel vergezeld van appeltjes en appeldressing of nog Gebakken nieroogkreeftjes in een botersausje met korenasperges, spekjes en croûtons. Bij de hoofdgerechten een Zeetong op de wijze van de Violin, Roodbaarsfilet met courgettes en een mousseline van asperge en Spaanse kruiden of nog Mechelse koekoekfilet met een kruidensaus en peterselieaardappelen.  Naast de à la carte biedt Restaurant de Violin nog een Lunchformule, elke middag met aangepaste wijnen en koffie, een Degustatiemenu, vijfgangenmenu volgens marktaanbod en zonder dranken of een Degustatiemenu Deluxe, vijfgangenmenu volgens marktaanbod met een apero naar keuze, een halve fles per persoon  zorgvuldig uitgekozen aangepaste wijn en koffie.

AZIATISCHE ZOMERTERRAS

Tijdens het nuttigen van een glaasje lekkere huischampagne kunnen de rokers in ons gezelschap nog het Aziatische zomerterras ontdekken. Een oase van rust, zeer stijlvol ingericht en een aanrader voor zwoele zomeravonden. We besluiten om de chef de vrije hand te laten en hij vergast ons op een menu met een keur aan smaken en aroma’s. Als voorgerecht presenteert hij ons een Symphonie Violin : een trilogie van twee Sint-Jacobsvruchten in een lichte witte wijsaus, gebakken ganzenlever en zalm met rivierkreeftjesen appeltjes. Klassiek maar mooi gebracht en voortreffelijk ondersteund door een Pouilly Fumé 2011. Het hoofdgerecht, Jonge tarbot met mosseltjes in een lichte ricardsaus, wordt zeer verrassend door een prachtige Clos des Jacobins 1999, Saint-Emilion Grand cru , begeleid. Alhoewel we geen grote dessertliefhebbers zijn, kunnen we toch niet weerstaan aan de huisgemaakte parfait die letterlijk en figuurlijk op onze tong smelt.

DE ZILVEREN LEPEL

De Tafel van de Zilveren Lepel werd vijf jaar geleden opgericht door enkele leden van de Antwerpse Rotary.De gastronmen van de Tafel bezoeken incognito restaurants en beoordelen deze voornamelijk op een goede prijs/kwaliteitverhouding. Aan goede en vriendelijke bediening, netheid en ook aan gezelligheid wordt veel aandacht geschonken. Peter Meersman, Dirk Cerinne en Marleen zijn dan ook zeer vereerd en terecht trots dat zij deze mooie onderscheiding als team in ontvangst mogen nemen. Ze stellen dan ook een speciale Zilverenlepelmenu bestaande uit, een Cassoulette van noordzeevis met ruccolacoulis, Escalope van zalm met een mosterdsaus of een Ibericosteak Blackwell en afgesloten met een Tarte Tatin met vanilleijs en crème anglaise voor. Apero, halve fles wijn en koffie of thee met garnituur inbegrepen aan 50 euro

TRAITEUR & SEMINARIE

Voor al uw recepties en feestjes van 8 tot 200 personen staat het team van restaurant de violin voor u klaar. Thuis, feestzaal of kasteel…met of zonder bediening alle formules zijn mogelijk op uw favoriete locatie. Op de eerste verdieping reserveert Restaurant de Violin voor u een seminarieruimte tot dertig personen. Ook uitstekend geschikt voor vergaderingen of intieme feestjes.

Restaurant De Violin

Bosuil 1 – 2100 Deurne – 03 324 34 04

www.deviolin.be

(Jeffrey Lowyck)

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

 Huis De Colvenier, gastvrije verwenning

 

Op wandelafstand van de Groenplaats, in de St.-Antoniusstraat, een zijstraat van de Nationale straat, ligt een statig negentiende eeuwse patriciërswoning. Het behoorde eertijds toe aan gekende Antwerpse families en een goede twintig jaar geleden werd het pand aangekocht en volledig gerenoveerd door zaakvoerder en meesterkok Patrick Van Herck. Ondertussen heeft Huis de Colvenier zich een plaats veroverd aan het Antwerpse Gastronomische firmament en is er niet meer weg te denken.

Opgeleid bij Robuchon in Parijs, t Laurierblad, Scholtenshof en onder andere Bruneau,is Patrick Van Herck een adept van de klassieke Franse keuken die eigentijdse toetsen legt en persoonlijke inspiratie verwerkt in zijn gerechten. Via de open keuken leidt zaal- en wijnmeester Michel Verhoeven ons naar de wijn- en degustatiekelder. De wijnkelders dateren uit 1897 en zijn een sensatie op zich. Het is een aaneenschakeling van kleine keldertjes, nissen en verschillende zeer gezellig ingerichte proefruimtes waar ruim 20.000 topwijnen naast de gekende klassiekers liggen.

APERITIEF IN DE KELDER                                                                                     

De chef, vergezeld door zijn charmante echtgenote Marta do Nascimento komt ons persoonlijk verwelkomen en rondleiden. Bij de nootjes, de olijven en de Parmezaanse kaas, die standaard bij het aperitief geserveerd worden, presenteert onze gastheer een chaud-froid van franse pladijsfilet met een kruiden aromatenvinaigrette.  Een aangename eerste kennismaking van verschillende aroma’s en smaken die veel belooft voor hetgeen nog komen moet. We moeten geen enkel ogenblik twijfelen en geven meesterkok Patrick Van Herck de volledige vrije hand. Op zijn eigen sympathieke manier verzekert hij ons een outstanding culinaire ervaring.

TOPKLASSIEKERS

Als eerste voorgerecht wordt een huisgemaakte ganzenlever met een confituur van vijgen, balsamico en rood fruit vergezeld van een witte Olimpia port gepresenteerd.  Klassiek maar voorteffelijk. We vervolgen met gestoomde rogvleugel op een bedje van prei, garnaaltjes en champagnesaus zeer goed begeleid door Grüner Veltliner 2011 Herzogenburg. Het hoofdgerecht, steak van Wagyu met een rode wijnsaus, is een superbe stukje vlees waarbij de  Antica Enotria Falu Puglia van 2007 uitstekend past. Het dessert laten we aan ons voorbijgaan, maar we sluiten een heerlijke maaltijd af met een selectie kazen om U tegen te zeggen, die met Braziliaanse charme door Marta worden toegelicht en geserveerd. De chef heeft woord gehouden en ons een zeer aangename culinaire avond bezorgd.

GASTENKAMERS

Patrick Van Herck is geen chef die stilzit. Steeds nieuwe ideeën en vooruitblikken in de toekomst. Zo is hij met twee nieuwe projecten bezig : uitbreiding van de wijnbar naar drie verschillende niveaus en de inrichting van een viertal luxueuze gastenkamers in zijn prachtig pand. Zoals we de De Colvenier nu kennen wordt dit zeker een nieuw schot in de roos.


Restaurant De Colvenier

Sint Antoniusstraat 8 - 2000 Antwerpen

03 226 65 73

www.colvenier.be


(Jeffrey Lowyck)









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs