Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
12-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAFELPLEZIER IN ANTWERPEN

Knabbel en Babbel in Antwerpen

 

 FELIXPAKHUIS : verleden en heden

Op wandelafstand van het MAS, langs de Godefriduskaai ligt de ruim 56 meter lange gevel van het Sint-Felixpakhuis. In 1861, twee jaar na de bouw, werd het gebouw volledig verwoest door een brand. Er werd direct gestart met de heropbouw en na een tweetal jaar werd het pakhuis met  24.412 m² opslagruimte in gebruik genomen voor de opslag van verbruiksgoederen zoals koffie, kaas, wijn, tabak enz…            In 1976 werd het pakhuis erkend als historisch monument en in1985 kwam het pand volledig leeg te staan.                          Na een volledige renovatie vindt het Antwerpse stadsarchief er zijn bestemming. Food en drinks krijgen er ook een eigen invulling met zes verschillende concepten : living, terras, salon, markt, kelder en lichtstraat. Elke locatie heeft een eigen inpassing en wij gaan voor Felix Pakhuis Living. Deze prachtig gerenoveerde ruimte is een gastronomische ontmoetingsruimte geworden en verwent zijn gasten met gerechten en produkten van eigen bodem : tomaatjes uit Melsele, Zwijndrechtse aardbeien, aardappelen uit de polder, zeevruchten uit Yerzeke…. Meer info: www.felixpakhuis.nu

BRASSERIE APPELMANS: heerlijk en helder

Wanneer men van de Groenplaats naar de Onze-Lieve -Vrouwkathedraal wandelt, vindt men in het eerste steegje aan de linkerzij het Papenstraatje waar Brasserie Appelmans & Absinthbar gevestigd is. Op deze locatie, waarvan voor het eerst melding werd gemaakt in de dertiende eeuw  was het kapittel van de kanunniken van de kathedraal gevestigd. Boven de prachtige kelders, waar de kanunniken hun wijn opsloegen, werd in 1900 het huidig pand opgetrokken . Eigenaar Kasper Stuart renoveerde het pand en opende er in 2004 een eigentijdse, loungy brasserie en een wel heel speciale absintbar. De naam Appelmans verwijst naar de bouwmeester van de kathedraal.                                                                     Uit het aantrekkelijke en gevarieerde aanbod opteerden we voor de lunchmenu aan € 20, bestaande uit steak tartaar als voorgerecht en zeer modern gepresenteerde paling in het groen. Met deze twee klassiekers leverde de chef meteen zijn visitekaartje af : klasse.

Brasserie Appelmans & Absinthbar, Papenstraatje 1, 2000 Antwerpen – 03 226 20 22 – www.brasserieappelmans.be en www.absinthbar.be

PALEIS OP DE MEIR : CAFE IMPERIAL

Wanneer men langs de Meir kuiert of men is er op koopjesjacht, komt men op de hoek van de Wapper en de Meir het prachtige Paleis op de Meir tegen. In 1745 gaf Johan Alexander van Susteren, koopman en enige erfgenaam van het immense familiekapitaal, aan Jan Pieter van Baurscheit de Jonge de opdracht om een stadspaleis te bouwen. Het wordt een patriciërswoning in rococostijl. In 1811 verwerft Napoleon de woning en laat deze volledig herinrichten. Hoewel Napoleon er door zijn verbanning naar Elba nooit verbleven heeft, werd het paleis toch de verblijfplaats van koningen : voor Willem I der Nederlanden was het een geliefkoosde verblijfplaats en Leopold II liet ter gelegenheid van 75 jaar onafhankelijkheid van België een spiegelzaal inrichten. De Vlaamse gemeenschap verwerft het pand in 1996 en laat het volledig restaureren. Erfgoed Vlaanderen neemt in 2004 het paleis in erfpacht en geeft het een functie als publiekspaleis met plaats voor horeca. Op deze prachtige locatie, in linkervleugel,opent het Café Impérial zijn deuren. Men kan er terecht voor een uitgebreid ontbijt, lunch, afternoon tea en dinner. In de rechtervleugel kan men The Chocolate Line van Dominique Persoone bezoeken.

Café Imperial – Meir 50 – 2000 Antwerpen – 03 206 20 20 – www.cafe-imperial.be en www.thechocolateline.be

ACE PLACE : EEN GASTRO – SMASH

Sportievelingen en recreanten kennen het al. Op de rand van de stad wacht Ace Place, waar gastvrouw Magda Klaes elke klant persoonlijk verwelkomt. Het ijs is meteen gebroken. De sfeer optimaal.

In 1895 koopt Ernest Grisar een paardenrenbaan, gelegen op het Kiel. Zijn zoon Alfred richt er een sportclub op met verschillende takken : hockey, cricket, atletiek, voetbal, polo te paard en tennis. Vandaag speelt den Beerschot nog zijn matchen in het Olympisch stadion en komen de tennisliefhebbers aan hun trekken op de terreinen van TC Olympia Beerschot, gelegen naast het voetbalplein.

In het clubhouse van de tennisclub kan men niet alleen een verfrissing gebruiken na een wedstrijd, maar men kan er ook verrassend lekker eten. Taverne ACE PLACE biedt een eerlijke, klassieke keuken aan, zonder franjes maar perfect klaargemaakt.                                                                                            Als voorgerecht proeven we van een zacht gerookte zalm en een rundscarpaccio, prachtig ondersteund door een mooie Aimery – Chardonnay 2009. Bij het hoofdgerecht, een boterzachte Chateaubriand vergezeld van een luchtige bearnaisesaus, presenteert onze gastvrouw Magda Klaes een Barolo 2007 van Bellero. Licht zurige toetsen, veel tannines maar toch zeer aangenaam in de mond en met een belofte voor verdere ontwikkeling. De bediening is professioneel af en wordt dubbel aangenaam door de bijzondere vriendelijkheid van gastvrouw Magda Klaes.                                                                                                                              ACE PLACE is er niet alleen voor de tennisfanaten maar voor alle lekkerbekken en liefhebbers van de goede klassieke keuken.

Ace Place – Jules De Geyterstraat 133 – 2020 Antwerpen – www.olympiabeerschot.be

 

(Jeffrey Lowyck)

 









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs