Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
13-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE BIJ ONZE BESTE NOORDERBUREN

Zeeland walhalla voor lekkerbekken

Zeeuwse Zilte Zaligheden

Zierikzee, Veere, Goes, Yerzeke, Vlissingen en onder andere Middelburg, Goeree, Renesse en Bruinisse zijn onlosmakend verbonden aan mosselen, oesters, kreeft, garnaal en vangverse vis en wapperen hoog in het blauw-wit-rode vaandel van onze geliefde Noorderburen. Het is duidelijk, Zeeland is het paradijs, het walhalla voor lekkerbekken, gastronomische hoogstandjes graag ingevuld door de Zeeuwse Zilte Zaligheden.

 

Al deze geneugten zijn te genieten in diverse eethuizen, bistrots, brasseries en gezellige restaurantjes. Tussenin is het eens zo leuk enkele bedrijven, landerijen en of natuurgebieden te bezoeken, zaken die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de realisatie en of kweek van de unieke producten die Zeeland telt. En dat zijn er heel wat.

DE PERENBOOM

Na amper een paar jaar wisten Barbara en Martijn Mastenbroek hun restaurant bistro in Burgh-Haamstede uit te bouwen tot een culinaire stopplaats waar de Chef zorgt voor uitstekende driegangen menu’s, zowel in de bistro (waar een lunch en dinerkaart wacht) als in het sfeervol restaurant. Proef er alvast eens van de Paling Sam Uil of een Heretenboutfilet gegaard op stro. Enig. Gastvrouw Barbara vertroetelt u met leuke wijnen. Voor zij die na een succulent avondje genieten, wachten leuke hotelkamers vanaf 72 euro per nacht. Voor wie wat langer wil blijven met de familie, is er al een appartement vanaf 575 euro per week. DE PERENBOOM, Achterweg 9, 4328 LZ Burgh-Haamstede, tel. +31 (0)111 65 19 72, info@deperenboom.nl en www.deperenboom.nl

DE ETAGE

Zie, proef en beleef Zeeland op hoog niveau is het credo dat eigenaar Ben Verloo en gastvrouw Fleur naar voor schuiven als slagzin om hun gloednieuw restaurant De Etage in de kijker te stellen. Geen ijdele woorden,  niets is minder waard. Hetgeen Chef Marco Verspeten uit de oven tovert tart alle verbeelding. Het feest begint steevast met een uitgebreide proeverij van Zeeuwse Zilte Zaligheden: krab, paling, mesheften, oesters, mosselen. De Kabeljauwrug met Zeeuwse mosseltjes en een saffraan sausje met bieslook zette de kroon op het werk. Subliem, uitstekend gegaard, smeltend in de mond. Een échte Zeeuwse Zilte Zaligheid. Voeg daarbij een heerlijke fles uit Frankrijk, Spanje, Nieuw-Zeeland of zelfs uit Schouwen-Duiveland, je culinair festijn kan niet meer stuk. En er is nog meer: De Etage pakt elke maandag uit met een Diner Compleet (aperitief, 3-gangen verrassingsmenu, 2 glazen wijn, koffie met zoetigheden) aan de prijs van 45 euro. De Etage is sinds dit jaar ook lid van De Kring van de Oosterschelde kreeft. Restaurant De Etage, Jachthavenweg 61a, 4311 NC Bruinisse, tel.: +31 (0)111 48 42 48, de-etage@sailorsinn.nl en www.de-etage.nl

POISSON & CUISINE

Trek in een bezoek bij een visverwerker, dan ontvangt Mark Kern je graag in zijn visverwerkend bedrijf Poisson & Cuisine in Stellendam. De man is bezeten door alles wat uit de zee komt, verstrekt uitleg over versheid, kwaliteit en diversiteit van de Zeeuwse producten, proeverij inclusief. Poisson & Cuisine, Meester Snijderweg 55, 3251 LJ Stellendam, tel. +31 (0)187 49 18 00, info@poisson-cuisine.nl en www.poisson-cuisine.nl.

VISAFSLAG STELLENDAM

Iets verder op kan je elke werkdag tegen 8 uur de veiling van de aanvoer van de Stellendamse vissers meemaken in de Visafslag. Directeur Johan van Nieuwenhuyzen van United Fish Auction is uw gastheer. Visafslag Stellendam, Meester Snijderweg 5, Stellendam, info@unitedfishauctions.com en www.unitedfishauctions.com

DE ZEEMEEUW

Boven de vismijn en visafslag kan je al dat moois dat de vissers de afgelopen nacht uit de Noordzee meebrachten proeven in het restaurant De Zeemeeuw. Hier staat Kees van der Bok aan het fornuis en is uiteraard een meester in visbereidingen. Gastvrouw Leni schoof met de breedste glimlach een door Kees vangverse gebakken grietfilet met stampotje van polderpuree en garnalenjus op tafel. Verser kan niet. Het echtpaar is tegelijk eigenaar van hotel-café-restaurant Akershoek in Ouddorp, info@hotelakershoek.nl en www.hotelakershoek.nl voor zowel De Zeemeeuw als Akershoek.

LANDGOED MOERMOND

Wie de regio op makkelijke wijze wil verkennen kan zich een paar dagen nestelen in het Landgoed Moermond in Renesse. Manager Remco Roestenburg is uw gastheer.

Meer info: info@landgoedmoermond.nl en  www.landgoedmoermond.nl

 

Met dank aan drs. Sylvia M.E. De Geest, directeur Zeeland Schouwe-Duiveland en Balth.P. Roessingh, PR,  info@jcom.nl en www.jcom.nl

Georges Keters









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs