Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
28-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN TAFEL MET......

Aan tafel met coach Rode Duivels  

Georges Leekens:

“Heerlijk tafelen in OSTEND QUEEN”

Men mag van Georges Leekens zeggen wat men wil, een zaak moet je toegeven, hij is een optimist, puurt uit alles het maximum, blijft met zijn voeten op de grond en weet als niet een welk probleem dan ook te analyseren, te ontleden om tenslotte een oplossing naar voor te schuiven. Zo is het publiek geheim dat hij de Rode Duivels in 2014 in Brazilië naar de titel wil brengen. “We hebben opnieuw een enthousiaste ploeg en we moeten er in blijven geloven en alles proberen. We moeten ambitie tonen. Waarom geen wereldkampioen worden? Je moet het hoogste betrachten. En nu en dan eens dromen. Als je niet durft dromen ben je dood, zo simpel is dat”, zegt Georges Leekens, genietend van een parelend glas Champagne in de salons van het restaurant Ostend Queen, op het dak van het Kursaal in Oostende. Gastheer Yves De Ridder, rechterhand Patricia en Chef Koenraad Steenkiste halen het beste uit zichzelf om het de bondscoach Rode Duivels naar de zin te maken. “Niet nodig, want ik hou van de meest simpele dingen. Voor mij is het gezelschap en de sfeer al even belangrijk, zoniet primordiaal voor een leuke culinaire uitstap”, zegt Georges Leekens, in zijn rijke voetbalcarrière onder andere vijf maal Kampioen van België en Bekerwinnaar met Club Brugge.

EENVOUD OP HET BORD

Met Chefs heeft Georges Leekens nooit problemen. “Neen, want ik eet zo goed als alles en kies het liefst voor de simpele zaken. Mijn lievelingsmenu bestaat uit Garnaalkroketten, gevolgd door Kalfslever om af te sluiten met ijs met slagroom. Je mag dit alles ook vervangen door een serieuze portie Friet met mayonaise en – niet vergeten – ijs met slagroom. Of Softijs als het kan, want daar ben ik zot van. Als het dan eens exotisch mag zijn, dan kies ik graag voor een licht pikante Thaise schotel. Ook voor een avondje Japans tafelen ben ik wel eens te vinden. Voeg daarbij een leuk gezelschap en het feest is compleet. Neen, geen ingewikkelde toestanden, al ben ik uiteraard niet vies van een sterrenkeuken. Op dat vlak stel ik Danny Horseele in zijn gelijknamig restaurant in Lissewege als de absolute top, een grootmeester in het bereiden van langoustines en Sint-Jacobsnootjes. Héérlijk.”

COMMANDERIE IN HET GLAS

Als het over wijn gaat, dan zet Georges Leekens zich meteen recht. “Een groot wijndrinker ben ik niet, maar weet toch een mooi glas te waarderen. Ik ken vooral Château de la Commanderie uit Bordeaux en zeg niet neen tegen een glas Petrus. Ja, duur spul maar ik kan even goed genieten van een glas frisse rosé tijdens de zomer op een leuk terrasje. Een glas Chileense, Argentijnse, Australische of Californische wijn kan er ook wel in. Ik kies graag voor droge wijnen, want van nature ben ikzelf zoet hé. Champagne? Ja, maar niet direct dat ik het niet kan missen bij het aperitief. Ik proef graag eens van alles. En ja, geef me maar op tijd een frisse lekkere Vlaamse pint bier. Daar kan ik echt van genieten”, schuift de voetbalmonument Georges Leekens lachend naar voor.

GEEN VARKEN OP TAFEL

Dat onze nationale voetbal Numero Uno een (bijna) alleseter is mag dan wel zijn, is de waarheid geweld aan doen. Georges Leekens heeft een hekel aan alles wat van het varken komt: “Ja, dat mag je wel stellen. Voor mij zeker geen varkenspoten, oren, snuit, hersenen, dikke darmen of wat dan ook. Neen, dus ook geen hutsepot. Dat krijgt men er bij mij niet in. Ja, ik weet dat dit hét winters gerecht bij uitstek is, maar helaas, niet aan mij besteed. Jammer voor de Chef. Leuk voor het varken.”

BARBECUE: HAAT LIEFDE

Ook de klassieke barbecue is niet direct besteed aan onze voetbalcoach. “Alhoewel ik een speelse vogel ben – ik ben in feite student gebleven – kan je me niet aan het vuur van een barbecue krijgen. Daar wordt ik zot van. Maar... aanzitten aan dergelijk soort feest sla ik nooit af. Zelf worstelen met steaks, worst, gebakken banaan of gegrilde vis, neen dat laat ik over aan anderen. Dat roken en spoken is niet aan mij besteed. Al lust ik het wel graag, een frisse pint binnen handbereik. Of waarom niet een leuk rosé wijntje.”

KLEINE GEORGES

Onze lekkerbek verwijst tijdens het genieten van een flinke moot gegrilde tarbot, schitterend op het bord gelegd door Chef Koenraad Steenkiste, graag naar zijn jeugd. “Vader en moeder schonken mij een fantastische jeugd, ik kon me uitleven, studeren en wist elke schotel te waarderen. Per dag schoven we vier maal aan tafel: ontbijt, warm middagmaal, vieruurtje en avondeten. Het ontbijt, een spiegelei – wat een lekkernij ! – en of cornflakes (die ik nog dagelijks eet) en de dag kon niet meer stuk. Om 12 uur warm en om vier uur aten we pap. Bij het avondeten wachtte ons een berg belegde boterhammen. Hééérlijk. Als toetjes was ik ook zot van bananen met bruine suiker. Moet je eens proberen !”, vertelt Georges met fonkelende pretoogjes, wat de speelvogel in hem verraadt.

OSTEND QUEEN

Onder impuls van Bert Folens en Yves De Ridder, beiden doorgewinterd in de horeca, zetten een jaar terug Ostend Queen met grote klasse terug op de sporen. Ostend Queen kon eindelijk uitgroeien tot wat het dient te zijn: een leuke ontmoetingsplaats waar het gezellig kwalitatief tafelen is tegen een democratische prijs. De ganse equipe trok aan hetzelfde zeel. “Dergelijke mooie locatie – wellicht de mooiste van de kust – biedt zoveel mogelijkheden dat we alle middelen zullen inzetten om de Oostendenaar zowel als de toerist en fijnproever op zijn wenken te bedienen. Met een Chef als Koenraad Steenkiste zitten we sterk. Rondom hem is een team gevormd dat vooral oog heeft voor het hedendaagse, voor een eerlijke en smaakvolle keuken”, zegt Bert Folens, geflankeerd door Yves De Ridder.

ZICHT OP ZEE

Zij die er ooit al genoten hebben van de nieuwe Ostend Queen zullen het beamen : nooit eerder was het zo gezellig. De sterren liggen voortaan in het bord en zwemmen in het glas. Voeg daarbij het unieke uitzicht op zee en strand. Met wat geluk krijgt men er een adembenemende zonsondergang als toetje.

OSTEND QUEEN

Kursaal Westhelling

8400 Oostende

Tel. : 059 44 56 10

Reservations@ostendqueen.be

www.ostendqueen.be

Gesloten op dinsdag en woensdag tenzij voor banketten of feesten

Georges Keters

 









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs