Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
14-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelschool Ter Duinen Koksijde in de kijker

Culinaire Riddersxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Club Prosper Montagné

 

Thierry CORNELIS 
Restaurant DE KELLE Koksijde

&

Rolf COEN – Hotel-restaurant LOTUS De Panne

 

Foto: Thierry Cornelis - Stéphane Buyens - Rolf Coen: top uit de Westhoek.

Thierry Cornelis, patroon aan het fornuis van het visrestaurant De Kelle in Koksijde en Rolf Coen, idem dito hotel-restaurant Lotus in De Panne werden door de prestigieuze Orde van Sint-Fortunatus Gastronomische Club Prosper Montagné omwille hun vele culinaire verdiensten opgenomen als Ridder.

 

De Gastronomische Club Prosper Montagné zet tijdens haar jaarlijks galabanket en culinaire wedstrijd Eerste Kok van België in het Kursaal Oostende elk jaar enkele verdienstelijke gastronomen in de kijker en neemt ze – na grondige doorlichting op hun kooktalent – op in de Gastronomische Club, een culinair hoogstaand kransje met niets dan chefs die kiezen voor eerlijke producten. De Westhoek voegde dit jaar met Thierry Cornelis en Rolf Coen twee parels aan deze smakelijke kroon toe. “Het doet deugd deze erkenning te bekomen, vooral omdat deze wordt toegekend door mensen uit de horeca. Het bewijst dat we goed bezig zijn”, zeggen de twee gloednieuwe culinaire Ridders als één klok, twee chefs uit de regio die hun strepen verdiend hebben met hard werken. Kandidaat-Ridders worden voorgedragen door minstens twee leden uit de Gastronomische Club Prosper Montagné, vaklui en of collega’s dus.

 

ROLF COEN IN LOTUS DE PANNE

In hotel-restaurant Lotus aan de Duinkerkelaan 83 in De Panne kijkt Rolf Coen met tevredenheid terug op de aanstelling als Ridder van de Gastronomische Club Prosper Montagné. In 1990 nam hij de zaak over van zijn schoonhouders Sylvère en Diane Deklerck en zorgde er meteen voor een nieuwe wind. Aan het fornuis werkte hij zich met liefde voor het vak uit tot een sterke chef. Als oud-leerling van de Hotelschool Ter Duinen Koksijde kiest hij graag voor alles wat uit de zee komt. “Met een tuin als de Noordzee is het normaal dat we kiezen voor vis. Ik ben tegelijk verlekkerd op tarbot, wat het gastronomisch plaatje de hoogte in duwt”, stelt chef Rolf Coen, tevens verlekkerd op foie gras. De kersverse culinaire Ridder is tegelijk ondervoorzitter Horeca De Panne en als Compagnon Toque Blanche lid van de Orde van de 33 Meesterkoks van België, titels die hij met verve verdedigt en uitdraagt tot het welzijn van zijn tafelgasten.

 

THIERRY CORNELIS IN DE KELLE KOKSIJDE

Met Thierry Cornelis uit het gereputeerd visrestaurant De Kelle aan de Zeelaan  265 in Koksijde is de Gastronomische Club Prosper Montagné een klassenchef rijker. Als praktijkleraar in de Hotelschool Ter Duinen Koksijde weet hij zijn kennis met veel liefde door te schuiven naar de leerlingen. In zijn restaurant, in de zaal klasrijk bijgestaan door eega Tjörven, geeft hij elke dag het beste van zichzelf aan de stoof. “Ik werk graag met vlees en wild, maar vis ligt me zeer nauw aan het hart. Het is een zo heerlijk product dat je er vele kanten mee op kunt. Met een vismijn als Nieuwpoort en de Noordzee als dichtste buur is het heerlijk elke dag verse aanvoer in de pan te krijgen”, stelt Thierry Cornelis, doorgewinterd in het vak. “Deze titel is voor mij een erkenning voor ons werk, elke dag te pleiten voor het gebruik van dagverse en vooral regionale producten, want onze streek zit bol van de fraaie producten”, geeft Thierry Cornelis nog graag mee.

 

HOTELSCHOOL TER DUINEN KOKSIJDE

Met de aanstelling van Thierry Cornelis en Rolf Coen telt de Gastronomische Club Prosper Montagné meteen twee nieuwe oud-leerlingen van de Hotelschool Ter Duinen Koksijde. Directeur Raf Sonneville was er in het Kursaal in Oostende als de kippen bij om hen te feliciteren. “Het doet bijzonder deugd om te zien hoe vaklui binnen de horeca kiezen voor oud-leerlingen uit onze school. Meer nog, met Thierry Cornelis wordt een praktijkleraar uit onze school naar voor geschoven. Dat doet extra deugd. Het bewijst dat we met topmensen aan de stoof staan”, stelt de directeur. Stéphane Buyens, voorzitter Orde 33 Meesterkoks van België, ook oud-leerling Ter Duinen Koksijde en sterrenkok aan het fornuis van Le Fox in De Panne is evenzo blij met de aanstelling. “Het bewijst dat we in de Westhoek beschikken over een flinke schare goede chefs en toffe collega’s. Het kan de gastronomie in onze regio alleen maar ten goede komen”, besluit Stéphane Buyens.

 

EERSTE KOK VAN BELGIE 2008

De aanstelling van Thierry Cornelis en Rolf Coen ging de uitreiking van de Eerste Kok van België 2008 vooraf, wedstrijd voor jonge chefs. Peter AESAERT uit restaurant Hof ter Leie in Sint-Martens-Latem werd de laureaat. Hij werd door voorzitter Manu Desutter en zijn provoosten dik in de prijzen gezet en ging met een gloednieuwe MERCEDES uit de C-Klasse naar huis, een check van 2.500 euro geschonken door het ministerie van Middenstand en onder andere met een check van 1.250 euro geschonken door BRU, de wisselbeker Club Prosper Montagné en de schaal van de Provoosten naar huis.

 

Georges Keters



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs