Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
25-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orde 33 Meesterkoks van België

 xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Culinaire top van België samen aan tafel

 

Grote Nacht

Orde 33 Meesterkoks van België

 

De Grote Nacht van het 45ste Magistraal Kapittel van de Orde van de 33 Meesterkoks van België is ook dit jaar uitgegroeid tot het meest hoogstaande culinaire feest van het jaar. Het Casino Knokke was tot in het nok gevuld met niets dan gastronomen en liefhebbers van een heerlijke en lekkere tafel.

 

Voorafgaand aan dit culinair feest zorgden voorzitter Stéphane Buyens, secretaris-generaal Anthony Vanhuysse en de meesterkoks voor een eens te meer indrukwekkende intronisatie van vier nieuwe Meesterkoks, één Ambassadeur elf nieuwe leden Compagnons de la Toque Blanche en zeventien nieuwe ere-leden, allen begaan met slechts één zaak: de gastronomie in al zijn geledingen hoog in het vaandel dragen.

Onder de tonen van het Thebetaans ensemble Intrada uit Brugge en bij een leuk glas Champagne Laurent Perrier Grande Cuvéé zwaaide voorzitter Stéphane Buyens met vaste hand met het ere-zwaard teneinde de nieuwe leden tot de Orde te introniseren.

 

ERE-LEDEN

De nieuwe Ere-Leden komen uit alle hoeken van het land, aansluitend verdienstelijke lui uit Europa: Pieter Billiet (Frankrijk), Michel Boury (The Three Corners El Gouna, Egypte), Eddie Box (journalist uit Tongeren), Philppe Collin (hotelier uit Bastogne), Filip De Fraeye (directeur Hotel- en Toerismeschool Spermalie Brugge), Yves Debohan (Algemeen Directeur Laurent Perrier, Brussel), Eric Demonty (commercieel directeur, Ovifat), Didier Jacoby (Horeca – artikelen Luik), Johan Knaepen (advocaat uit Alken), Cédric Leboeuf (Banqueting Organisation, Brussel), Pascale Luca (Wijnen Luca, Oostkamp),V. Marlier de Brabant (Brussel), Olivier Sermeus (Directeur Hotel Conrad Brussel), Robert Tans (Boels Verhuur, Overijse), Luc Vanparijs (industrieel, Linden), Josiane Vanmeerbeek (restaurateur, Brussel) en Frederik Wullepit (zaakvoerder, De Panne)

 

TOQUE BLANCHE

Werden geïntroniseerd bij de Orde als Compagnon de la Toque Blanche (die later eventueel Meesterkok kunnen worden): Frédéric Bruggeman (keukenchef Parkrestaurant Brugge), Wim Decock (banketbakker Prestige-Glossie Waregem), Kristof Deprez (keukenchef De Mangerie Brugge), Jurgen François (keukenchef Maekelhoeve Veerle), Marc Germonprez (keukenchef Den Baigneur Knokke-Heist), Paul Hendrickx (keukenchef Aneth Brugge), Pierre Léonard (keukenchef La Fontaine St. Vincent Soignies), Pierre Résimont (keukenchef L’Eau Vive Arbre), Daniel Soete (keukenchef Dolisa Koksijde), Kurt Van Daele (keukenchef Kurt’s Pan Brugge) en Gaël Vessé (keukenchef Jean de Bohême Durbuy).

 

AMBASSADEURS

De Orde der 33 Meesterkoks is sinds 19 november twee nieuwe Ambassadeurs rijker: Henri Barré uit Antwerpen en Jacques Cliquet uit Brussel.

 

MEESTERKOKS

Tot slot van een indrukwekkende intronisatie kreeg voorzitter Stéphane Buyens de eer om vier nieuwe Meesterkoks aan de Orde toe te voegen: Raphaël Adam (restaurant L’Essentiel in Temploux), Jean-Phillipe Darcis (cholatier-banketbakker uit Verviers), Wim Demeestere (chocolatier-banketbakker uit Heverlee) en Bernard Lescrinier (restaurant Bernardin uit Antwerpen).

 

ROYAAL BUFFET

De 45ste editie van het Magistraal Kapittel kon toen al niet meer stuk. Maar het beste moest nog komen. En daarvoor zorgde vooral Meesterkok Frans Saint Germain uit de gelijknamige Salons in Diksmuide aan het fornuis, die een schitterend menu op tafel liet aanrukken. De keukenbrigade van de Hotelschool Ter Duinen Koksjide zorgde onder leiding van werkmeester Olivier Willaert en Frank Malbrancke voor een vlekkeloze bediening in de zaal, in samenwerking met zaalmeester Ortwin Carrein van Salons Saint Germain uit Diksmuide en Salons Alta Ripa uit Avelgem.

Voeg daarbij het Groot Royaal Buffet van de Orde der 33 Meesterkoks van België en je weet meteen dat het een avondje werd om duimen en vingers af te likken. Dit buffet wordt traditioneel het pronkstuk van de avond, diverse standjes waar zowat elke Meesterkok en Toque Blanche het beste uit hun keukens op tafel zetten.

 

Hoe dan ook, de Orde van de 33 Meesterkoks van België onderstreepte in het Knokse Casino eens te meer hun waarde in belang binnen de gastronomische wereld in ons land. Het kruim van ’s lands gastronomen ontbreekt hier zelden.

En als ons aller Westhoeker Will Tura (Honoris Causa Orde 33 Meesterkoks) dan nog zijn Hemelsblauw en Ik ben zo eenzaam zonder jou (in beide landstalen!) als verrassingsact onder begeleiding van The Bobby Setter Band de zaal inslingert is het hek helemaal van de dam. Algemeen coördinator secretaris-generaal Anthony Vanhuysse mag tevreden terugkijken op een eens te meer hoogstaande culinaire avond, getekend Orde der 33 Meesterkoks van België.

 

Georges Keters


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs