Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hotel metropole
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Hotel MEtropole heeft een nieuwe Algemeen Directeur:

    RODOLPHE VAN WEYENBERGH

     

     

    17 september jongstleden heeft de Raad van Bestuur van de NV Hôtel Métropole, Rodolphe
    Van Weyenbergh benoemd tot Algemeen Directeur. De Raad van Bestuur van de NV Hôtel Métropole wenst bijgevolg het professionalisme, de ervaring, energie en het jonge dynamisme van Rodolphe Van Weyenbergh in dienst te stellen van het Hôtel Métropole.

     

    Rodolphe Van Weyenbergh vervolgt zijn logische parcours binnen het Brusselse hotel en neemt met veel vertrouwen deze hoge functie op. Hij heeft de intentie de tot op heden gevolgde politiek binnen het hotel te volgen, essentieel gebaseerd op traditie, luxe en kwaliteit. RVH.

     

    26-10-2007 om 21:38 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.elemis, partner British airways
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elemis, wellnesspartner van British Airways.

     

     

     

     

    Om zijn passagiers maximaal te verwennen ging British Airways een samenwerking aan met het Britse wellness- en verzorgingsmerk Elemis, dit voor zijn wellnesscentra op de luchthavens. Vanaf nu zal Elemis voor de komende vijf jaar British Airways passagiers laten ontspannen voor hun vlucht en doen verkwikken bij aankomst.

     

    Beide partners brengen hun expertise samen om het reizen zo ontspannend mogelijk te maken. Elemis zal instaan voor de wellnesscentra van British Airways in Terminals 1 en 4 van London Heathrow (aankomst en vertrek), in Terminal 7 in New York JFK (vertrek) en in de toekomstige Terminal 5 van Heathrow (aankomst en vertrek)  waar zich het grootste wellnesscentum van British Airways zal bevinden en dit vanaf de opening van de Terminal in maart 2008. Deze wellnesscentra zijn toegankelijk voor First en Club World reizigers en Gold Executive Club kaarthouders op lange afstandsvluchten.

     

    Klanten krijgen de mogelijkheid van een 15 minuten durende wellness-behandeling te genieten door ervaren Elemis masseurs in een ‘intelligente’ massagestoel. Ze kunnen kiezen uit een selectie van 4 behandelingen waaronder een gelaats-, voet-, hand- en hoofdverzorging.

    De Elemis produkten zijn voortaan ook beschikbaar in de Club World tasjes aan boord en bevatten o.m. de Eyes Awake recovery gel, Pro-Coll Marine cream, Lip revive en Rehydrating Ginseng skin tonic evenals sokken en een oogmasker.RVH.

     

    26-10-2007 om 21:38 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sofitel Wanda Beijing

     

    Sofitel Wanda Beijing

     

     

     

    Met de opening van het Sofitel Wanda Beijing brengt de Accor groep andermaal een stukje Franse charme over naar het Verre Oosten. Als vlaggeschip van de groep in China straalt het hotel een perfecte mix uit tussen de Chinese en Franse cultuur met onder andere verwijzingen naar de Chinese Tang Dynasty.

    Dit 20ste Sofitel in China ligt op de Jiango road, in hartje Beijing, nauwelijks 30 minuten rijden van de internationale luchthaven. Tal van interessante toeristische items liggen vlakbij zoals de Tiananmen Square en de Verboden Stad.

     

    Het 27 verdiepingen hoge hotel telt 417 kamers en suites alsmede een Club Sofitel executive lounge. De technische uitrusting van de kamers beantwoordt volledig aan alle moderne eisen met o.m. draadloos internet, ruime werktafel voor zakenlui eva. snufjes.

    Meetings, seminaries en/of conferenties kunnen in een van de 10 vergaderzalen plaatsvinden, deze bevinden zich alle op dezelfde verdieping hetgeen de organsiatie van werkgroepen vergemakkelijkt. De Grand Ballroom, zuilenvrij, meet 1368m² en kan desgewenst in drie kleinere units worden opgesplitst.

     

    Het hotel herbergt een zestal restaurants met Le Pré Lenôtre als absolute blikvanger. Het legendarische Franse gastronomische huis verzorgt er de absolute topgastronomie

    Met topkok Fredric Meynard aan het roer. De andere restaurants zoals VIC (Voyage of international cuisine), Vous Lobby Lounge, The Farm House (Cantonese keuken), Kagoya Hachibay (Japanese BBQ) en de M Bar, cocktail lounge en nachtclub, staan onder de leiding van Executive Chef Michael Rettenwender. RVH.

     

     

     

    26-10-2007 om 21:37 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     

    40 jaar Hilton in Brussel

     

     

    40 jaar uitmunten op het vlak van gastvrijheid en gastronomie, dat vier je niet elke dag … Ter gelegenheid van zijn veertigjarig bestaan organiseert hotel Hilton Brussels dan ook een tentoonstelling met foto’s uit heden en verleden, en dit tot 12 november. De foto’s worden elk op een persoonlijke manier ingekaderd en aan het eind van de tentoonstelling bij opbod verkocht. De opbrengst gaat naar de hotelschool Cardijn in Laken (school die kok- en patissieropleidingen geeft voor jongeren met leermoeilijkheden), waar het hotel al vele jaren mee samenwerkt.

     

    Maar 40 jaar Hilton, dat is meteen ook het 40-jarige bestaan van de eerste grote internationale ketenhotel die geloofde in de toekomst van Brussel – toen de Europese hoofdstad in spe - en zich ging vestigen in het hoger gelegen gedeelte van een stad die zou uitgroeien tot de draaischijf die het nu is.

    40 jaar Hilton, dat is ook 40 jaar van culinaire innovaties, meer dan 16 miljoen gerechten, die uiteindelijk een mentaliteitswijziging bij het grote publiek teweegbrachten. Onder impuls van Willem Sprokkreeff - de eerste algemeen directeur van het hotel, die een ware revolutie ontketende in het Brusselse banketconcept – zouden de Belgische fijnproevers algauw tot het besef komen dat je ook in een groot hotel heel lekker kunt eten.

     

    40 jaar Hilton, dat is niet minder dan 4,3 miljoen overnachtingen, of een gemiddeld bezettingspercentage van 69% over 40 jaar maar evenzeer de geweldige dansavonden in de prachtige zaal met de heel toepasselijke naam “En plein ciel”, de plaats bij uitstek om je verjaardag op gastronomische wijze te vieren. 40 jaar Hilton, dat is 40 jaar van anekdotes en ontmoetingen, zoals die 23 staatshoofden, koningen, vorsten en eerste ministers die er in 1993 samen hun verdriet deelden na het plotse overlijden van koning Boudewijn. 40 jaar Hilton, dat is het succes van een indrukwekkend gebouw dat ontworpen werd door architectenbureau Herpain en van zowat overal in de stad te zien is.

     

    40 jaar Hilton, dat zijn negen directeurs die elkaar in de loop der jaren opgevolgd hebben: Willem Sprokkreef, Hans Weishaupt, Fernand David, Robert Maslen, Bart van de Winkel, Peter van der Vliet, Rico de Schepper, Jocham-Jan Sleiffer.

     

    40 jaar Hilton, dat is minstens nog evenveel jaren te komen, feest dat van start gaat met een ongelooflijk brunchprogramma: 21 oktober Brunch Chocolade, 18 november Brunch Wild, 9 december Brunch Bee Movie (in het decor van de nieuwe film 'Bee Movie' van DreamWorks), 25 december Brunch Kerstmis en de Nieuwjaarsbrunch op 1 januari 2008. Tot de zomer 2008 zijn er nog een zestal andere feestelijke verjaardagsbrunchen gepland. RVH.

     

     

    26-10-2007 om 21:28 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Verleiding van Chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE VERLEIDING VAN CHOCOLADE.

     

     

     

    Niet elke firma heeft het geluk zijn 150ste verjaardag te vieren. Na de lancering van de unieke collectie ‘chefs-pralines’ zorgt Neuhaus voor een nieuwe verrassing.

     

    De verleiding van chocolade is een reis doorheen de wereld van de chocolade, zijn geschiedenis, zijn verschillende kleuren en geuren, zijn magische krachten. Dit boek van de hand van Jacques Mercier, vertelt de fantastische geschiedenis van de chocolade aan de hand van smakelijke details, onuitgegeven verhalen, adembenemende foto’s en mythische anekdotes.

     

    Neuhaus, uitvinder van de praline, afkomstig van het franse werkwoord ‘praliner’ hetgeen zoveel betekent als het enroberen van de stammen en wortels van bomen om hen tegen de winter en ander onheil te beschermen, werd door Neuhaus voor het eerst gebruikt om weer te geven dat een unieke kern, de ziel van een product, omhuld werd met een ander luxeproduct, nl. de chocolade.

     

    De verleiding van chocolade verwijst naar twee legendarische pralines uit het assortiment van Neuhaus: Tentation en Caprice. Ze zijn driehoekig en worden met veel zorg en liefde met de hand gemaakt. Bovendien zijn ze gevuld met een laagje nougatine en vanilleboterslagroom of koffiegranache. De praline Tentation is bedekt met melkchocolade, Caprice met pure chocolade. De benamingen van de pralines vinden hun oorsprong in een film.

    Volgens een kleine anekdote zou een afstammeling van de familie Neuhaus, Pierre de Gavre, deze woorden hebben gehoord in een film van 1958. Ze werden destijds op een bijzonder sensuele manier uitgesproken door zijn toenmalig idool: Brigitte Bardot!

     

    De verleiding van chocolade is meteen een boek om van te smullen dat gelijktijdig in vier talen verschijnt: Nederlands, Frans, Duits en Engels. Voor deze realisatie sloegen de uitgeverijen Racine en Lannoo de handen in mekaar en zorgen ze voor een spetterende Belgische creatie. Het boek telt 240 pagina’s en maar liefst 300 kleurenillustraties. RVH.

    26-10-2007 om 21:24 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hof ter leie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOF TER LEIE

     

     

     

     

    De boorden van de Leie inspireerden talloze woordkunstenaars, maar profileerden zich vooral als inspiratiebron van ontelbare schilders. De Latemse school kreeg dan ook wereldberoemdheid, en net aan de boorden van de Leie vinden we restaurant Hof ter Leie op enkele stappen van het huis van Albert Servaes.

     

    De woning heeft een bijzondere serene sfeer en lijkt op te doemen uit de nevelen van een droom. Destijds stond het bekend als ’t Oude Veer en kwam men erheen om verfijnd te tafelen in de zonnige eetzaal of in de tuin aan de Leie. Het zicht op de mooie huizen aan de overzijde van het water, genieten van het rustig kabbelende water, of van boten die langsdrijven en het welige groen, verschaft telkens weer een weldadig gevoel van rust. Een geslaagde maaltijd van aperitief tot koffie, verruimt dit gevoel tot een intens genot.

     

    Het Hof ter Leie wordt gerund door Greta van Mensel en Jérôme De Vriese, de enige restauranthouders van het land die tegelijkertijd veerman zijn. Ze exploiteren immers de veerpont die hier de rivier oversteekt en vrijwel aan hun deur aan wal komt. Beiden hebben bovendien een gevoel voor huisinrichting hetgeen blijkt uit de manier waarop ze de grote eetzaal hebben ontworpen. De houten en bakstenen elementen die ze samenbrachten, zorgen voor een onmiskenbare warmte, voor een huiselijke sfeer, terwijl de tafels met stijlvolle tafelrokken, met heel wat smaak worden gedekt. Men zou zelfs bang zijn om een servet open te vouwen uit vrees dat men de harmonie zou verstoren.

     

    Jérôme is de zoon van Julien De Vriese die fietsenmaker was van Eddy Merckx, Greg Lemond, Lance Armstrong en vele anderen. Hij was een goede amateur-wielrenner maar koos toch voor de keuken, zijn ware roeping. Zijn creativiteit en hoogst persoonlijke bereidingen worden trouwens door tal van sportmensen en wielerkampioenen naar hartelust gesavoureerd en gedegusteerd.

     

    In zijn leertijd was Jérôme onder andere actief in de Cordial in Gent, in Relais St Christophe in Deurle, Horlebeek in Merelbeke en Apicus in Gent. Hier was hij meer dan drie jaar de naaste medewerker van Willy Slawisky. Nog steeds is hij een van diens meest overtuigde discipelen. Vooraleer eigenaar te worden van ’t Oude Veer, was hij baas van de Grasleie in Gent waar hij eveneens aan het fornuis stond. Jérôme doopte ’t Oude Veer eveneens om tot ‘Hof ter Leie’.

     

    Greta en Jérôme hebben gekozen voor een perfecte gezinsformule: mevrouw is baas in de zaal, mjnheer deelt in de keuken de lakens uit. Hier wordt hij bijgestaan door een paar jongeren, o.m. zijn zoon, zodat het restaurant tegen alle omstandigheden is opgewassen.

    Hof ter Leie biedt diverse menusuggesties maar evenzeer een aanlokkelijke kaart met zeer fijne seizoensbereidingen. Op onze ontdekkingstocht maakten we kennis met st jacobsoesters met puree van knolselder, gefrituurde pastinaak en sausjes van Ginoester. Volgde een natuurzeebaars met gestoomde venkel, gedroogde tomaat en basilicumsausje. De patrijs met witloof en eekhoorntjesbrood heerlijk tijdloos, kortom een verrukkelijk gerecht. De kaasschotel en de moelleux au chocolat met een coulis van hibiscus en mousse van bosvruchten zorgden zo mogelijk voor een nog grotere verruiming van het smaakpalet.

     

    De in elkaar overvloeiende salons met open haard verwelkomen de gasten voor het aperitief en de koffie, maar dienen evenzeer als rooksalon en gsm-gesprekken.

     

    Hof ter Leie werd trouwens verruimd met een drietal luxueuze hotelkamers, weldra komen er nog enkele kamers bij. Het gevoel voor sfeercreatie en de fijngevoeligheid van de exploitanten voor de binnenhuisinrichting komen ook hier ruimschoots aan bod. Het geruis van de kabbelende Leie dringt nauwelijks tot de gastenkamers door, maar toch vormen ze een oase van heilzame rust en verpozing. RVH.

     

    Hof ter Leie – Baarle Frankrijkstraat 90 – 9830 Sint-Martens-Latem

    Tel 09/281 05 20 – www.hofterleie.be

     

     

     zie ook www.6minutes.be / a la carte

    26-10-2007 om 21:22 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hallo halloween
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                                                  

     

    Hallo Halloween...

     

     

    De BVBA Antonio legt de nadruk op productie van Breydelham en Breydelspek. Met deze ambachtelijke, ovengebakken specialiteiten heeft de onderneming haar positie op de Belgische markt fors versterkt. Naast de binnenlandse markt wint ook de export aan belang, met als voornaamste afzetlanden Frankrijk, Nederland, Duitsland en Ierland.

     

    Bij Breydelham en Breydelspek primeert kwaliteit boven kwantiteit. Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, een zelf samengestelde kruidenmix en een artisanale bereidingswijze zijn de basiskenmerken van dit succesverhaal. Bovendien voldoen deze specialiteiten door het ver doorgedreven productiecontrolesysteem, aan de hoogste normen op het vlak van voedselveiligheid.

     

    Anderzijds leent Breydelspek zich tot tal van creatieve bereidingen. Halloween is voor de kids een eerste verpozing waarbij de creativiteit zich over meerdere weken uitspreidt. Griezelig lekker: Breydelspek haalt immers het beste uit je pompoen.

     

    Je kids een uitgeholde pompoen nodig? Een prima gelegenheid om je kookkunsten te verleggen en je te wagen aan een griezelig lekker recept! Breydelspek schotelt je een verrassende ovenschotel voor met pompoen en Breydelspek.

     

    Ingrediënten
    600 g pompoen, 250 g Breydelspek in blokjes, 250 g spirelli, 250 g platte kaas,
    3 eieren, 250 g geraspte belegen kaas, olijfolie, oregano, basilicum, peper, zout

     

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 200° en vet de ovenschotel in met olijfolie. Maak de pompoen schoon en snij in blokjes. Bak de Breydelspekblokjes in een beetje olijfolie, voeg de pompoenblokjes toe met een scheutje bouillon (of water) en stoof tot de pompoen zacht is. Kruid met (gedroogde) oregano, basilicum en zout.

     

    Kook de spirelli gaar. Meng de platte kaas met de eieren en de helft van de gemalen kaas, breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens het pompoenmengsel, het kaasmengsel en de pasta door elkaar en schik in de ovenschotel. Kruid nog wat bij met basilicum en oregano, voor je de schotel een halfuurtje in de oven plaatst tot hij mooi goudgeel gebakken is.

     

    Wedden dat straks al die spoken, vampiers, heksen en andere griezels braafjes bij jou aan tafel schuiven... RVH.

     

     zie ook www.6minutes.be

    21-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    20-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    CUISINE CUP

    De eerste Europese wedstrijd voor amateurkoks

     

    Verzamel je ingrediënten, slijp je messen en steek het fornuis maar aan ! Maak je klaar voor een explosie van talent en smaak! L’atelier des Chefs en de site Visiterlyon.com hebben zich verenigd om een evenement in het leven te roepen dat uniek is in zijn soort: de Cuisine Cup, de eerste wedstrijd die amateurskoks uit België en Frankrijk samenbrengt.

     

    Belgische en Franse amateurkoks zullen de pollepel tegen elkaar opnemen tijdens de eerste Europese wedstrijd voor amateurkoks. Wat maakt deze wedstrijd zo bijzonder: alle culinaire exploten van deze Europese uitdaging zullen weergegeven worden op de site www.cuisinecup.com. Maïté zal zich moeten gedragen !

     

    De jury van deze eerste editie zal worden voorgezeten door de chef van een driesterrenrestaurant, Pierre Gagnaire. De Brusselse jury bestaat uit Sandrine Mossiat (culinair journaliste voor Elle en Ambiance België) en Jean-Pierre Gabriel (culinair journalist van de Roularta Groep).

     

    Alle niet-professionelen die graag koken, worden uitgenodigd om een geschreven voorstel van een recept voor vijf personen op basis van aardappelen, op www.cuisinecup.com  in te dienen. Voor de achtste finale zullen acht kandidaten uit elke stad geselecteerd worden in functie van de kwaliteit, de originaliteit en de maakbaarheid van hun receptproject. 

    Tijdens de achtste finale zullen de aankomende chefs in 1u20 minuten het recept dat ze hebben voorgesteld, uitvoeren. Voor de kwartfinales zullen vier kandidaten worden uitgekozen. Tijdens deze kwartfinale moeten ze in 2 uur tijd een tweede gerecht en een dessert klaarmaken. Het thema hiervan zal geheim blijven tot het moment van hun selectie.

     

    De achtste en de kwartfinales vinden plaats op 11 november 2007 in L’atelier des Chefs van Brussel. De halve finales en de finale zullen volgens hetzelfde principe doorgang vinden op 2 december in L’atelier des Chefs in Lyon : de deelnemers zullen werken volgens een thema dat hen een week van tevoren wordt meegedeeld en de acht deelnemers zullen hun gerecht ‘s morgens in 1u20 minuten klaarmaken voor de halve finale.

     

    De vier finalisten zullen het maximum moeten halen uit een mand vol heerlijkheden die hen vlak voor het binnenkomen in de keuken wordt overhandigd en waarmee ze een voorgerecht en een origineel en smakelijk hoofdgerecht moeten klaarmaken.

    De winnaar van de Cuisine Cup wordt beloond met een luxueus verblijf op een droombestemming! De tweede en de derde prijs zullen kunnen genieten van een gastronomisch weekendje! Alle deelnemers krijgen trouwens een geschenk van L’atelier des Chefs. RVH.

     zie ook www.6minutes.be

    20-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    CARREFOUR, GB EN EXPRESS PRESENTEREN

    TAL VAN NIEUWIGHEDEN BIJ START WILDSEIZOEN

     

     

    Liefhebbers van wild kunnen vanaf 1 oktober weerom bij Carrefour, GB en Express terecht voor een uitgelezen selectie kwaliteitsproducten. Consumenten hebben van oktober tot december de keuze uit een brede waaier aan wildproducten. Naast de top 5 van producten die goed zijn voor 50% van de verkoop, zitten bv. ook rendier, houtduif of patrijs in het gamma. Het aanbod omvat verder tal van nieuwigheden, zoals steak van Ardeense reebok. Ook bereide gerechten (bv. ragout van ree met kersen) en bijpassende gerechten en sauzen zijn beschikbaar.

     

    Het leven van de klant vereenvoudigen. Het wild zit in een gloednieuwe verpakking, die is opgebouwd volgens een duidelijke structuur, met een kleurcode per familie (groot wild, klein wild met pels, klein wild met pluimen) en met een duidelijk beeld van het dier, zodat een snelle identificatie van het product mogelijk is.

    De nieuwe verpakking zorgt voor een nog betere bewaring van het vlees. De verpakking zorgt verder voor een goede zichtbaarheid van het product, zodat de klant duidelijk ziet wat hij koopt.

     

    Waaier aan mogelijkheden

     

    De beschikbare producten laten toe om een heerlijk menu op maat van eenieders smaak te bereiden. Pierre Fonteyne, Erevoorzitter van de Meester-Koks van België stelde alvast volgende suggesties op basis van Carrefour-producten samen:

     

    Suggestie A

    Soep van boschampignons met colverteendvleugels (wilde eend); Fazantenhen met witloof uit volle grond op een bedje van knolselderpuree en een kastanje-ijs met braambessencoulis

    Bijpassende wijnen: Een rode Bourgogne: Santenay, Volnay, Nuits St. Georges of voor de liefhebbers van Bordeaux: een Pomerol

     

    Suggestie B

    Terrine van wilde eend met pistachenoten en een Herfstslaatje; Reegebraad (of reebok)Peer in rode wijn met pompoenpuree, romige jagersaus met champignons ‘hoorn des overvloeds’ en als dessert notenijs  met veenbessencoulis

    Bijpassende wijnen: Bourgogne type Pommard, Gevrey-Chambertin of voor de liefhebbers van een Côte-Du-Rhône: Châteauneuf-Du-Pape. RVH.

     

     

     

    20-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    19-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cirsicaanse producten

     

     

     

     

     

    www.viacorsalaboutique.com

     

    SNCM, ferryspecialist voor Corsica, start een nieuwe website, leuk en attractief, verzekerd van succes!  www.viacorsalaboutique.com  is een digitale winkel met een brede waaier aan Corsicaanse producten. De aantrekkelijke winkel van SNCM biedt een grote variëteit aan Corsicaanse producten: boeken, muziek, keramiek, kastanjemeel, bier, massageolie, charcuterie én zelfs geschenkbonnen om andere mensen warm te maken voor Corsica.  

    Er wordt op drie potentiële klantengroepen gemikt. In de eerste plaats de toeristen die Corsica hebben bezocht en hun vakantie als het ware willen verlengen door thuis van Corsicaanse streekproducten te genieten. De tweede groep is de Corsicanen in het buitenland die zoals men dat zo mooi in het Frans zegt le mal du pays hebben. Zij kunnen hun gevoelens van heimwee koesteren met af en toe een bestelling bij la boutique corse. Tenslotte zijn er de mensen die zó doordrongen zijn van Corsica dat ze ook hun vrienden en familie erbij betrekken en hen meenemen naar de digitale shop.

     

    Ferrymaatschappij SNCM verzorgt eveneens geregelde verbindingen vanuit Nice en Marseille naar verschillende bestemmingen op Corsica. RVH.

     

     

    19-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

                                                   

     

    Wijnsalon Megavino breekt dit jaar alle records

     

    Op een kleine maand van de opening mag Megavino voor het eerst in zijn bestaan het bordje “volzet” afficheren. Dat betekent dat dit jaar niet minder dan 260 exposanten uit 21 wijnproducerende landen hun opwachting maken in Paleis 3 van Brussels Expo. Een unieke gelegenheid voor de bezoeker die dit jaar de kans krijgt om zo’n 10.000 wijnen te ontdekken, te proeven en ter plaatse aan te kopen. Megavino 2007 – van 19 tem 22 oktober op de Heizel – is dan ook het allergrootste wijnevent dat tot dusver in ons land georganiseerd wordt!

     

    Dat zoveel wijninvoerders én producenten dit jaar present zijn op Megavino is heus geen toeval. België is immers dé draaischijf geworden voor de Europese wijnmarkt. Een studie van de universiteit van Parijs wees uit dat ‘wijnbouwers, waar ook ter wereld, die naar Europa willen exporteren in België de ideale testmarkt zien. Ons land staat hoog bovenaan hun verlanglijstje omdat wij, én een volk van wijnliefhebbers zijn, én er ook de juiste prijs voor willen betalen’.

    Ons land importeerde vorig jaar het equivalent van om en bij de 350 miljoen flessen wijn goed voor een marktwaarde van 1,12 miljard euro. En in die cijfers zijn nog niet eens de rechtstreekse aankopen van de Belg in het buitenland gerekend…

     

    De Belg drinkt nog altijd overwegend Frans. Onze zuiderburen zijn nog steeds goed voor 67% marktaandeel. Meer zelfs, de Belg lijkt Frankrijk herontdekt te hebben. Vooral minder bekende regio’s én goedkopere wijnen doen het bijzonder goed. Zo is België de grootste afnemer van eenvoudige Bordeauxwijn en zuidelijke Rhônewijn. Grote uitzondering: champagne. Het is de enige ‘klassieke’ regio die – ongeacht de prijs – zijn marktaandeel in ons land nog weet te versterken.

    Plaats twee en drie zijn weggelegd voor Italië en Spanje. Op vier komt verrassend Chili. Wereldwijnen stagneren voor het eerst met een marktaandeel van 10%. Landen die er het voorbije jaar sterk op vooruit gingen zijn Duitsland en Portugal. Gemiddeld genomen drinkt de Belg wijn uit 8 verschillende herkomstlanden. Vooral jongeren (18-30) én dames zorgen er voor dat het wijnverbruik in ons land blijft stijgen. Dames kiezen hoofdzakelijk voor witte wijn (81%) terwijl jongeren vooral vallen op nieuwe trends.

     

    Maar Megavino is zoveel meer dan louter maar een wijnsalon. Vier dagen lang worden non stop becommentarieerde proeverijen, workshops, demo’s gerechten en passende wijnen, én initiatiecursussen georganiseerd die de bezoeker gratis kan bijwonen. Megavino is dan ook dé ideale gelegenheid om uw wijnkennis bij te spijkeren! RVH.

     

    Megavino praktisch:

    Van vrijdag 19 tot maandag 22 oktober 2007 - Paleis 3, Brussels Expo (Heizel)

    Openingsuren: vrijdag van 18 tot 23u00, zaterdag van 12 tot 20u00, zondag van 10 tot 19u00 en maandag van 10 tot 18u00

    Toegangsprijs: 10€, degustatieglas en catalogus met beursplan inbegrepen.

    Website: www.megavino.be

     zie ook www.6minutes.be

    18-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wild van wild
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Wild van wild?

    Niet te laten schieten: uniek Breydelspek-recept

     

     

     

    Het wildseizoen komt stilaan op gang. Met heel wat culinaire hoogstandjes voor gastronomische smaakpapillen tot gevolg! Zin om jezelf of je gasten eens te verwennen met een verrassend menu? Ontdek dan snel de volgende recepten.....

     

    Reefilet met Breydelspek en witloof in Petrus-sausje


    Ingrediënten

    1 kleine reerug, 2 flesjes Petrus oud-bruin, ui, wortel, selder, tijm, laurier, 3 kruidnagels, peper, zout, suiker, 1 bundel raapjes, 8 witloofstronkjes, 8 sneetjes Breydelspek, 100 g Breydelspekreepjes, 3 lepels boter, 1 dl room, bindmiddel (roux, maïzena express)


    Bereiding
    Fileer de reerug en ontdoe van alle vliezen. Snij de wortelen en raapjes in een mooie vorm en glaceer ze door ze te garen in water met boter, peper, zout en een snufje suiker. Kleur het reeafval, eventueel met wat spekafval, mooi donker in een pan met wat boter. Voeg er de fijngesneden groenten en kruiden (wortel, ui, selder, laurier, tijm) aan toe en breng op smaak met peper en zout. Begiet na enkele minuten met 1,5 flesje Petrusbier en voeg 3 kruidnagels toe. Laat vervolgens 30 minuten sudderen en inkoken, voor je het geheel zeeft.

     

    Kook de witloof al dente. Laat uitlekken, omwikkel de stronkjes met Breydelspek en karamelliseer in een pan met boter. Bak vervolgens de reefilets in hete boter aan beide zijden mooi bruin, neem ze uit de pan en hou ze roze. Blus met de rest van het Petrusbier, laat inkoken en voeg je basissaus en de room toe. Kruid flink met peper en bind de filets indien nodig. Schik de reefilets op een bord met de geglaceerde worteltjes en raapjes, de gebakken witloof en enkele kroketjes of aardappelbolletjes. Doe een beetje saus op het bord en serveer de rest apart. Strooi tot slot nog wat extra gebakken Breydelspekreepjes op het vlees.

     

    Rode-uientaart met Breydelspek en pijnboompitten


    Ingrediënten

    1 eetlepel boter, 200 g Breydelspekreepjes, 4 rode uien, 2 eieren, 125 g slagroom (of lightroom), 3 eetlepels pijnboompitten, 100 g gemalen gruyère, één vel bladerdeeg (diepvries)

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180°. Verhit de boter en bak de Breydelspekreepjes even aan. Voeg de gepelde uien, die je in ringen hebt gesneden, toe aan het spek en laat 2 tot 3 minuten zachtjes mee sudderen. Breng op smaak met peper.

     

    Klop de eieren en de room door elkaar. Bekleed een ingevette bakvorm met bladerdeeg en verdeel vervolgens de spek en de uien over de bodem. Strooi er de pijnboompitten over, begiet met het eimengsel en bestrooi met de gemalen kaas. Zet de taart een halfuurtje in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin oogt. Tip: dien op met een herfstslaatje, ook lekker bij wild. RVH.

    17-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    16-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Hasard du temps
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LE HASARD DU TEMPS

     

     

    Sinds de opening in de zomer van 2005, blijft le Hasard du Temps ons verrassen. Al van bij het begin een verrassing… Uiterlijk een strakke, sobere voorgevel in één van de overgebleven volksstraatjes in Watermaal, maar binnen een charmante lounge-sfeer met boven op een vindingrijke en creatieve keuken van Dominique Vranckx.

     

    Bij de overname was het huis aldus de sympathieke vennoten Laurence De Ridder en Guy Heris in slechte staat en diende nagenoeg volledig gerenoveerd. Slechts een paar steunmuren bleven overeind en de rest werd volledig aan de verzuchtingen van een eigentijds restaurant aangepast. Een renovatie met kennis van zaken waarbij het restaurant als aanvulling of tegenpool moest dienen van Le Hasard des Choses au Châtelain dat ook hun eigendom is.

     

    Het interieur met blauwe steen op de grond, een parket van bamboe, de matte kleuren, artisjok- en bordeauxtinten, zuiver meubilair van wengé en grote ramen met aanlokkelijke lichtinval aan de straatkant bieden een aangename sfeer. De full inoxkeuken met getemperd licht zorgt voor rust en charme. Aandacht ook voor het detail, op tafel een stel proefbuisjes met peper- en zoutstel, leuk maar wel even opletten voor enige overdaad van specerijen. De menukaart in de vorm van kleine boekjes met een kaft dat perfect past bij de abstracte schilderijen die de muren sieren. Het kleine salon achteraan met zitbank en lederen leunstoelen is ideaal om te genieten van een aperitief of koffie. Edele materialen, een degelijke indeling en een warm kader, een geheel dat volkomen aansluit bij de keuken van Dominique Vranckx, een keuken die steunt op een klassieke basis maar voldoende afwisseling en inventiviteit aanbiedt.

     

    Dominique Vranckx kan een goed gevuld cv voorlegen met onder meer Ô comme 3 Pommes, en Conradhotel, en getuigt van nauwgezetheid en vindingrijkheid. Hij houdt ervan om uitgaande van de klassieke basis, producten uit diverse streken samen te brengen, om zout en zoet te combineren, een gerechte te doen ‘ontwaken’ en er bovendien enkele snuifjes specerijen of kruiden aan toe te voegen.Hierdoor creëert hij gerechten die de klant altijd boeien, de smaakpupillen strelen en een aangename verassing bezorgen.

    Tot de klassiekers van een regelmatig wijzigende kaart behoren onder andere de sashimi van gerookte zalm met Provençaals kruiden, sojamouse, Sint-Jakobsnootjes en zuurachtige karamel met abrikoos, kabeljauwhaasje met kreeftensoepsaus, zoete aardappelpuree, struisvogelmedaillon met bloedsinaasappelen of andere musts zoals de ratatouille van gegrilde vis of de vermaarde fondant au chocolat van het huis.

     

    Wij gingen op ontdekkingstocht en lieten de klassiekers links liggen. Van een verrassing gesproken… Als voorgerecht opteerden we voor een ganzenlever met parmezaanschilfers en een lauw gebakken crottin de chavignol met chutney van mango en lavandeltouch. Erg decoratieve en verrassende lekkere presentaties. De ganzenlever leek een hamburger maar etaleerde een fijn aroma en een uitzonderlijk smaakpalet. Het geitenkaasje een romig geheel met alle rijkdommen van een rijpe mango.

    Als hoofdgerecht kozen we enerzijds een rode tonijnsteak, sojakaramel en gekonfijte koolraap en anderzijds een Argentijnse ossenhaas met witloof en fondue van gorgonzola. Opnieuw smaakwatervallen die de langere bereidingstijden ruimschoots compenseerden. De gigondas vieilles vignes 2005 was een heerlijke aanvulling op al dit lekkers dat uiteindelijk met een mousse van witte chocolade werd overgoten.

     

    Le Hasard du Temps biedt ’s middags een dagschotel voor 7 euro, een lunch met 2 gangen voor 11 euro en een lunch met 3 gangen voor 15 euro. Het degustatiemenu bestaat zowel ’s middags als ’s avonds uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, gerechten die de klant vrijelijk uit de kaart kan kiezen en kost 34 euro, een formule die nog steeds een massaal succes kent.

    Op dinsdagmiddag wordt er steevast een ‘Instant Champagne’ georganiseerd: een lunch met voorgerecht, hoofdgerecht en twee glazen champagne Perrier Jouet kost 23 euro, het menu voor twee met een ganse fles champagne kost 99 euro.

     

    Le Hasard du Temps is een restaurant waar je meteen verleid wordt door de kwaliteit van de ontvangst, het kader en de lekkere verse gerechten. RVH.

     

    Le Hasard du Temps – Middelbrugstraat 13- 1170 Brussel – tel 02/672 02 63

    www.lehasard.be

     

    Gelet op de recente opening heeft enkel de Deltagids Brussel het restaurant tot dusver ontdekt maar het krijgt alvast een pluim voor de decoratieve inrichting en de verrassende keuken.

     

     zie ook www.6minutes.be

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    16-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.happy wok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HAPPY WOK

     

     

     

     

    Restaurant Happy Wok, naast de Zeelandhallen in Goes, brengt de echte Oriëntaalse keuken dichterbij. Na de vestiging in Doetinchem, is dit het tweede Happy Wok restaurant dat de fijnproevers hartig verwent.

     

    Eigenaar Shao Hao bezit een duidelijk optie over de manier waarop hij de fijne en delicate aspecten van de kwalitatieve Oriëntaalse keuken aan een ruimer Westers getint publiek moet presenteren. Zijn echtgenote Wei Fan Yao, die een koksopleiding genoot in China heeft een controlerende functie op de diverse bereidingen en de gebruikte ingrediënten. In de open keuken zwaait H.F. Wu de plak, Wu heeft naast zijn Aziatische opleiding reeds een 10-tal jaar Europese ervaring en realiseert een perfecte dosering tussen fijne groenten en meer pikante Oosterse kruiden.

     

    Happy Wok biedt een dubbele functie. Enerzijds een uitgelezen stek om met familie en vrienden gezellig te gaan eten en volop te genieten van de sfeer en charmes van de Oosterse keuken. Anderzijds is het een restaurant waar men dankzij het “wokken” een zeer ruim zelfbedieningsconcept kan uitbouwen voor groepen.

    Individuelen kunnen voor een vaste prijs van 19.5 Euro per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen 10 Euro, onbeperkt genieten van het quasi onuitputtelijke buffet. Er zijn soepen, koude voorgerechten, sushi’s, warme voorgerechten, fruit, groenten, een warm buffet met zowel verrassend als erg Oosterse bereidingen. Ook teppan yakispecialiteiten, wok hoofdgerechten en een vruchten- en ijsbuffet horen er thuis. Ook verrassende benamingen zoals de bibi pangang, mini loempia kerry of foe yong hai tomaten komen niet zo regelmatig voor terwijl de leliebloem als groenten al even ongebruikelijk is.

    In het warme buffet ontdekten we enkele verrassende suggesties die op het eerste zicht niet super Oriëntaals overkomen. Frankfurter worst, varkensgebraad en aardappelpuree of frieten temidden pastabereidingen en talrijke rijstsoorten zijn ten slotte een ongekende luxe.

     

    Blijft het volledig wokassortiment dat de consument naar eigen goeddunken kan samenstellen. De klant kan een keuze maken uit maar liefst 8 verschillende sauzen variërend van een licht pikante zoetzure vruchtensaus met limoen en gember tot een zeer pikante Gon Bao ( chilisaus, oestersaus, knoflook en sambai) of Teppan saus (sambal,  tomatenketchup en gember).

    Afronden doet men in de Oriëntaalse keuken net als bij ons met tal van zoetigheden, ijsjes en gebakjes. Ook dit assortiment zit in de prijs begrepen.

     

    Voor incentives en/of grotere groepen kunnen bepaalde prijsafspraken worden gemaakt rekening houdend met diverse elementen die in gezamenlijk overleg worden bepaald.

     

    Shao Hao heeft een simpele verklaring voor de uiteindelijke prijszetting en het buffet met Westerse invloeden. Op deze manier kunnen een maximaal aantal consumenten probleemloos kennismaken met de rijkdommen van de Oriëntaalse keuken. Als extraatje heeft Happy Wok een take away service die reeds vanaf 11u30 een beperkte selectie wokgerechten en snacks aanbiedt.

    We kunnen enkel beamen dat het Happy Wokconcept de fijnproevers een meer dan geslaagde culinaire ontdekking van de Oriëntaalse keuken laat beleven. RVH.

    Happy Wok – De Vinciplein 6 – 4462 GX Goes – Nederland

    www.happywok.nl tel 31-113-21 20 70 – dagelijks van 16 tot 22 uur. 

    zie ook www.6minutes.be

    16-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorzitter vlam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuwe voorzitter VLAM

     

     

     

    Peter Broeckx, een 44-jarige melkveehouder uit de Kempen werd, in opvolging van Walter Vandepitte, verkozen tot de nieuwe voorzitter van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro-en Visserijmarketing. Hij neemt het nieuwe mandaat op met onmiddellijke ingang. RVH.

    15-10-2007 om 23:30 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Longchamp limited edition kerst 07

     

     

     

     

    ‘Les Pliages’ van Longchamp worden voor Kerst 07 uitgebracht in een feestelijk kleedje en brengen hulde aan Rusland, Japan en China. Voor Rusland is er een geborduurd fluwelen tasje met – in ware ‘matrouchka’ stijl, een kleiner tasje dat er in past. Voor Japan, naar het voorbeeld van de traditionele kimono, werd een tasje ontworpen dat volledig omwikkeld is met een bedrukte obi. Voor China geen vooruitblik op de zomerspelen, maar tasjes met nationale klederdracht in verfijnd satijn met kleurige prints en speelse ‘passementerie’. Les Pliages zijn in de Longchamp boetieks beschikbaar vanaf begin december. RVH.

     

    15-10-2007 om 23:29 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     

    Vlaanderen quizt!

     

     

     

    Het Davidsfonds zet Vlaanderen en Brussel op één avond aan het quizzen. Op zaterdag 20 oktober 2007 om 20.00 uur wordt er op maar liefst 80 plaatsen dezelfde quiz gespeeld. Geen aartsmoeilijke vragen, maar een gezellige quiz waarin deelnemers hun eigen ‘roots’ kunnen herkennen (of ontdekken). Niet alleen over cultuur, politiek en geschiedenis, maar ook over alledaagse dingen.

     

    ‘Vlaanderen quizt! Reis naar je roots in 80 vragen’ is een nieuw initiatief van cultuurvereniging Davidsfonds en Knack. Op zaterdag 20 oktober kunnen ploegen quizzen op 80 plaatsen in Vlaanderen en Brussel. Deelnemen kan in ploegen van vier (€ 20 per ploeg, € 16 voor leden van Davidsfonds en Knack Club). Iedereen wint al zeker een prijs, want op het einde van de quiz krijgt elke deelnemer de Roetskalender 2008 mee naar huis. Bovendien ontvangen de drie beste plaatselijke ploegen nog andere mooie prijzen. Maar daar blijft het niet bij. Dé beste ploegen van alle quizplaatsen nemen het tegen elkaar op in de nationale finale. Deze vindt plaats op vrijdagavond 23 november in de prestigieuze Concert Noble in Brussel.

     

    Hoe in te schrijven, op welke plaatsen je kan quizzen, een voorsmaakje van de quiz, een digitale kaart om vrienden uit te nodigen voor de quiz, en nog veel meer vindt u op de website van Vlaanderen quizt: www.vlaanderenquizt.be

     

    15-10-2007 om 23:28 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     

    60 jaar DOBBEL PALM

    daar klinken we op … !

     

     

    De grootste familiale en onafhankelijke brouwer van het land, PALM Breweries, maakt er een erezaak van om tijdens de eindejaarsperiode hét feestbier Dobbel PALM aan dezelfde prijs als PALM aan te bieden!

    Meester-brouwer, Alfred Van Roy, lanceerde 60 jaar geleden Dobbel PALM, het was bedoeld als een feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. Hij bood het zonder meerprijs aan, als attentie, om deel te nemen in de feestvreugde. Het bier was zo succesvol dat hij het later rond de eindejaarsperiode op de markt bleef brengen.

    Zijn opvolger, Jan Toye, zet deze mooie traditie verder, het populaire eindejaarsbier Dobbel PALM zal vanaf midden oktober in het café en in de winkel beschikbaar worden gesteld. Dobbel PALM is een amberbier van hoge gisting, met een nog meer uitgesproken mout- en hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is met een alcoholvolume van 6 %  het ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen.  Dit jaar werd voor de winkels en de drinkcenters  een handig draagkoffertje met 12 flesjes van 33cl. ontwikkeld. RVH.

    15-10-2007 om 23:27 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestelijke tea time
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Feestelijke Tea Time voor 100ste verjaardag van Hergé

     

     

     

     

    De viering van Hergés geboortejaar heeft aangetoond hoe springlevend zijn creaties nog altijd zijn. De grote Hergé-tentoonstelling in de tempel van de haute culture, het Centre Pompidou in Parijs, trok tienduizenden bezoekers. Net zoals de andere prestigieuze tentoonstellingen te Québec, Stockholm of Barcelona. In eigen land trok de tentoonstelling Kuifje en Hergé aan zee te Oostende, een massa volk. Ook de spoorwegen vierden mee met een versierde Thalys, de Post en de Koninklijke Munt eerden Kuifjes vader met speciale uitgaven in beperkte oplage. Dit alles is maar een greep uit de vele evenementen rond de 100ste verjaardag van Hergé.

    Delacre, net als Hergé groot en bekend geworden met Brussel als achtergrond, zorgt voor een feestelijke afronding van het jubileumjaar met vier bijzondere Hergé-koekjestrommels, stuk voor stuk beperkte edities.

     

    De bekende Tea Time-assortimententrommel van 1 kg verschijnt in drie versies, twee waarop we Kuifje met Bobbie te zien krijgen, één met Kuifje en Kapitein Haddock. Alle afbeeldingen komen uit het dubbelalbum Raket naar de Maan en Mannen op de Maan, een monument uit de geschiedenis van het beeldverhaal.

    In de trommel vinden we twee apart verpakte schalen met in totaal zeventien variëteiten van Delacres fijne koekjes. Naast de gekende klassiekers zoals de Marquisette, Biarritz, Cigarette Russe, kunnen we kennismaken met vier nieuwe heerlijke Delacre variëteiten: Mini Sprits Fondant, Pianissimo, Cafécinni en Intuïtion.

     

    De trommel van 400g is een echte exclusiviteit. Elk exemplaar van deze rechtopstaande doos draagt het serienummer van de beperkte reeks, en bovendien is ze versierd met een van de bekendste iconen van Hergé: de alombekende roodwit geblokte raket uit de Kuifje maanalbums, die in reliëf op het deksel van de doos terug te vinden is. Dit collector's item bevat twee schaaltjes van elk 200g, met in totaal negen heerlijke Delacre variëteiten.

     

    Hergé in de ruimte

    Fans zullen hun hart ophalen bij de selectie van tekeningen uit het 16e en 17e album van Kuifje, Raket naar de maan en Mannen op de maan. Het dubbelalbum (1953-1954) haakte in op de actualiteit van de jaren zestig, toen de wedloop om de verovering van de ruimte van start ging. Zo kwamen Kuifje, Haddock en Bobbie vijftien jaar voor Neil Armstrong op de maan terecht. Voor de maanalbums verrichte Hergé ernstig studiewerk. Alles moest er zo realistisch mogelijk uitzien.

    Het scenario van de twee albums ontstond uit een samenwerking met dr. Bernard Heuvelmans, die met name een bijdrage leverde aan verscheidene technische aspecten. Van de raket werd trouwens een tot in de details verzorgde maquette gemaakt.

     

    Delacre en Hergé zijn namen die bij elkaar passen: ze hebben beide Brusselse roots en  toveren met een tikje verfijning een glimlach op ieders gezicht. RVH.
    zie ook www.6minutes.be

    15-10-2007 om 23:26 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    CENTER PARCS MAAKT ALS EERSTE AANBIEDER IN VAKANTIE-EN

    RECREATIESECTOR AL HAAR CENTRALE VOORZIENINGEN ROOKVRIJ

     

     

    Center Parcs heeft besloten om naast België vanaf 1 november 2007 ook alle parken in Nederland, Duitsland en Frankrijk volledig rookvrij te maken. Hiermee neemt de marktleider in korte vakanties als eerste grote aanbieder in de vakantie-en recreatiesector zélf het initiatief medewerkers en gasten in alle centrale voorzieningen een volledig rookvrije omgeving te bieden.

     

    In België gold reeds een wettelijk rookverbod en zijn de centrale voorzieningen in de parken van Center Parcs sinds vorig jaar rookvrij. Hierop wordt door gasten en medewerkers positief gereageerd. In de meeste landen, worden er geen algemene rookvrije omgevingen in publieke plekken zoals restaurants, café’s ed gegarandeerd.

    In Frankrijk worden restaurants vanaf 1 januari 2008 rookvrij en in Nederland zou de horeca via een stappenplan zelf toewerken naar een rookvrije horeca in 2011.

     

    Center Parcs wil een voortrekkersrol vervullen en heeft besloten het initiatief te nemen om alle centrale voorzieningen in al haar parken vanaf dit najaar volledig rookvrij te maken. “Center Parcs heeft als marktleider in korte vakanties een belangrijke voorbeeldfunctie. We ontvangen elk jaar ruim drie miljoen gasten. Zeventig procent hiervan zijn gezinnen met jonge kinderen. Dat schept een bijzondere verantwoordelijkheid. Vandaar dat wij niet meer willen wachten, maar al vanaf november onze medewerkers en bezoekers een rookvrije omgeving willen bieden, zodat jong en oud kunnen genieten van een onbezorgde vakantie.

    Omdat we een gastvrij en dienstverlenend bedrijf zijn, willen we ook respectvol omgaan met onze rokende bezoekers. Zo worden speciale plekken gecreëerd waar bezoekers op een plezierige manier een sigaretje kunnen roken zonder dat andere gasten daar iets van merken”, aldus Christophe Jeannest, voorzitter van de Raad van Bestuur van Center Parcs. RVH.

     

     

    15-10-2007 om 23:25 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs