:roll::-8)
LA AMARILLA DE RONDA LA xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De bio olijfolie la Amarilla de Ronda La, hoort nu al bij de wereldtopmerken dankzij een samenwerking met de grootse smaak-, gezondheids- en designspecialisten (Philippe Starck !) ter wereld.
Na de ontdekking van de Spaanse wijnen wordt nu de kwaliteit van de olijfolie uit het Iberisch schiereiland beter bekend. Dankzij een unieke kwaliteit die ze van anderen onderscheidt, is La Amarilla de Ronda La lekker, gezond en mooi om te zien. Daarbij komt dat ze als natuurlijk bioproduct nog gezond is ook.
De consument eist vandaag olijfolie van een bepaalde afkomst, samengesteld met de beste variëteiten olijven en met duidelijke eigenschappen. Maar om in de keuken een aparte olie te gebruiken voor verschillende gerechten, een om te bakken, een voor de slaatjes, een voor de patisserie, enz., daar zijn we nog niet aan toe.
La Amarilla de Ronda La is een voorloper op dit gebied en dit met het commercialiseren van twee types bio-olijfolies, zacht en intens, die, net zoals witte en rode wijn, voor een apart gebruik bedoeld zijn. Om deze twee types van Andalusische olijfolie te creëren heeft La Amarilla de Ronda La specialisten van internationale faam ingeschakeld. De oenoloog Michel Rollanden en Cristino Lobillo, die bekend staat als een van de beste proevers en oleologen van Europa.
De extra zachte fijne olijfolie doet ondanks een lichte zuurgraad denken aan amandel en braamstruikbladeren. Deze zachte olie wordt hoofdzakelijk met Arbequine olijven gemaakt. Ze is ideaal voor slaatjes met gerookte of gezouten ingrediënten en met ganzenlever, maar ook voor sausgerechten met sterke smaak. Deze olie is tevens ideaal voor patisserie.
De extra intense fijne olijfolie is sterker van smaak maar soepel en met aromatische eigenschappen die aan tomatengroen doen denken of aan appel en haagdoorn. De smaak verwijst ook naar droog fruit, vooral naar noten. Ze geeft kracht aan de gerechten en dringt haar persoonlijkheid op. Deze olie wordt samengesteld met de variëteiten Picual, Hojivlanca en Arbequine en is bestemd voor zachtere gerechten waarin de smaak van de olijf tot haar recht mag komen. Aangeraden op brood, met sla, met gebakken of gegrilde vis, met ragouts van wit vlees alsook voor moderne bereidingen van ijsjes.
De olijven van La Amarilla de Ronda La groeien op het domein van een grote boerderij in hartje Andalusiê, middenin een vallei die de juiste omgeving aanbiedt voor het kweken van gezonde, natuurlijk en bio olijven. Ze worden trouwens als dusdanig erkend door het Andalusisch Comité voor ecologische landbouw, een instantie die goedgekeurd wordt door de communautaire wet 20/92 omtrent biologische landbouw.
Het plukken gebeurt uitsluitend al vuelo: alleen de olijven die nog aan de boom hangen worden meegenomen. Wat op de grond ligt is verloren. Het sap van de olijven wordt vervolgens in stalen kuipen bewaard, waarin het tegen licht en temperatuursverschillen beschermd wordt, zodat alle diëtische en voedzame eigenschappen behouden worden. Voordat de olie gebotteld wordt, ondergaat ze alle nodige controles via chemische en sensoriele analyses.
Extra fijne olijfolie heeft, ten opzichte van andere voedzame vetten, het voordeel dat ze een geconcentreerde bron van energie is dankzij essentiële vetzuren en de natuurlijke in vet oplosbare vitamines die ze bevat. Haar eigenschappen gaan de vertering vergemakkelijken, de intestinale opname van cholesterol verhinderen, de bloeddruk reguleren, de veroudering van de cellen tegengaan en vermindert het risico van cardiovasculaire ziekten en aderverkalking.
Philippe Starck heeft deelgenomen aan het La Amarilla de Ronda La project, met het ontwerpen van exclusieve aluminium verpakkingen. Starck hield rekening met de water- en lichtdichtheid alsook met de speciale beschermlaag binnenin de recipiënt zodat de eigenschappen van de olie intact blijven. Het resultaat is een recipiënt dat naast zijn aantrekkelijk design ook aan alle eisen van de sector voldoet. De olie is beschikbaar in recipiënten van 250ml, 500ml en 3L. Philippe Starck heeft ook gedacht aan een handig kleiner formaat voor het gebruik aan tafel. RVH.
zie ook www.6minutes.br / a la carte
|