Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oostkantons

    Het goede weer zorgt voor een succesvolle zomer in de Oostkantons

     

    De Oostkantons waren in de zomer 2013 een zeer populaire vakantiebestemming. Volgens een enquête bij de partnerbedrijven van Toeristisch Agentschap Oost-België bereikten de hotels tijdens de zomermaanden een bezettingsgraad van gemiddelde 65 procent. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van ongeveer vijf procent. Ook attracties en campings konden rekenen op een goed tot zeer goed bezoekersaantal.

    Voor de familiehotels in de regio is die bezettingsgraad een zeer goed resultaat.  De meeste hoteluitbaters van de Oostkantons, die aan de enquête van het Toeristisch Agentschap deelnamen, waren “tevreden” met de zomerbezetting en spraken van een “goed seizoen”. Een logement van 1 tot 3 nachten is relatief kort.  Hierdoor wordt bevestigd dat de Oostkantons een populaire vakantiebestemming zijn voor korte tripjes. De favoriete vrijetijdsbesteding van de hotelgasten was wandelen en fietsen. De hotels en gastenverblijven hebben hoge verwachtingen voor het herfstseizoen, dat in de Oostkantons traditioneel veel gasten lokt door het wildaanbod en de gastronomische weekends.

    Vlamingen maken het grootste deel uit van de bezoekers

    Met een bezettingsgraad van 80 procent sluiten de verhuurders van vakantiewoningen de zomerperiode af.  Volgens een enquête onder de partners van het Toeristisch Agentschap zijn het ook hier de Vlamingen die het grootste deel uitmaken van de bezoekers. Terwijl in de kleinere vakantiewoningen (2 tot 6 personen) meestal oudere personen boven de 50 jaar logeren, trekken de grotere “gîtes” een jonger publiek aan.  Hier bedraagt de verblijfsduur een tot twee weken

    De partners van het Toeristisch Agentschap die gastenkamers verhuren en ook de familie- en jeugdherbergen volgen de positieve trend. 70 % van de mensen die in een herberg logeerden, bleven 1 tot 4 nachten. De kampioen in de enquête van het Toeristisch Agentschap waren de campings.  Met een bezetting van ongeveer 90 procent waren de campinguitbaters zeer tevreden. De grote meerderheid van de kampeerders komt volgens de enquête uit Vlaanderen.  De gemiddelde leeftijd ligt tussen 30 en 50 jaar, en de meerderheid van de bezoekers kwam met kinderen.

    De Vennbahn is een populaire bestemming

    Goed weer in de Oostkantons, veel bezoekers in de regio - dat was ook de analyse van de toeristische diensten in de Oostkantons.  De hoofdattracties van deze zomer waren zeker de Vennbahn en het RAVel-fietsnetwerk.  Veel bezoekers hadden hun fiets meegebracht, reisden met de trein of lieten hun auto tijdens hun verblijf in de Oostkantons staan.

    Vooral de attracties onder blote hemel profiteerden optimaal van het goede weer.  Aan de meren van Bütgenbach en Robertville werden bij goed weer dagelijks meer dan 1.000 bezoekers geteld. In het Natuurcentrum van Botrange en Terrnell bleef het bezoekersaantal in vergelijking met vorig jaar ongeveer hetzelfde.

    11-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    10-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seabourn naar patagonie

    Luxe cruise rederij Seabourn lanceert cruises naar Antarctica en Patagonië.

     

     

    Het schip Seabourn Quest vaart tussen november 2013 en januari 2014, vier keer naar dit uitgestrekte witte continent. Gasten genieten aan boord van de luxe van de Quest en ontdekken aan wal de bezienswaardigheden die Antarctica en Patagonië te bieden hebben.

     

    Seabourn is één van de weinige cruisemaatschappijen die haar gasten een bezoek aan Antarctica biedt. Op slechts 1,5 dag varen vanaf het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika doemt het continent al op. Onder begeleiding van een ervaren expeditie-team gaan de gasten 5 maal aan land voor een unieke ervaring en krijgen ze meer uitleg over dit ongerepte stukje natuur.

     

    "Kapitein Bjarne Larsen en expeditieleider Robin West hebben een lijst met bijzondere landingsplaatsen samengesteld waarvan ze zeker weten dat onze gasten er van zullen genieten" zegt Richard Meadows, directeur van Seabourn. "Ons team heeft een jarenlange kennis en ervaring opgebouwd, wat heeft geresulteerd in een uitstekend programma voor een onvergetelijk Antarctica avontuur.’’

     

    Met de expeditie tochten naar Antarctica krijgt men een zeer volledig beeld op dit witte continent. Gasten kunnen verschillende diersoorten observeren in hun natuurlijk habitat waaronder pinguïns, zeehonden en walvissen en verscheidene historische en wetenschappelijk interessante plekken bezoeken. Al varend genieten zij van de meest spectaculaire zichten met ijsbergen en indrukwekkende passages. De expeditie in Antarctica duurt vijf dagen en iedere dag is er een andere uitstap voorzien.

     

    Er wordt gevaren met de Seabourn Quest, het nieuwste schip van de rederij, met een capaciteit van slechts 450 passagiers. De cruises vertrekken vanuit verschillende havens en duren minimaal 21 dagen. Tijdens deze afvaarten wordt ook aangelegd in enkele top bestemmingen in Zuid-Amerika zoals de uitgestrekte Chileense kust, het adembenemende nationale Park Torres del Paine en Kaap Hoorn.

     

    De Seabourn klanten genieten van een uitstekende service en een ongekende luxe. Alles is inclusief, van eten en drankjes tot de fooien. Er zijn open bars, uitstekende wijnen bij de lunch en het diner en er heerst een ontspannen, gezellige sfeer. Wie met Seabourn reist, voelt zich zeker thuis in de ruime, zorgvuldig ingerichte suites.

     

    10-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    09-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel toeristisch

    BRUSSEL: Het toeristisch aanbod groeit aan en de vraag is goed gevolgd

     

     

    Sinds het begin van het vorige jaar steeg het Brussels hotelaanbod van 16 700 naar 17 420 kamers (de grootste twee toevoegingen zijn Pullman Zuid met 237 kamers en Meininger met 150 kamers en 719 bedden). Dat komt neer op een verhoging van 4,3%.

     

    Uit de cijfers die de hotelhouders voor de vakantieperiode meedeelden, blijkt een gemiddelde bezettingsgraad van de kamers van 70%, net als vorig jaar. Dat stelt VISITBRUSSELS tevreden, die zo een stijging van bijna 4% van het aantal toeristen in Brussel in juli en augustus kan melden, rekening houdend met het bijkomend aanbod van bedden. Vergeleken met de zomer van 2012 gingen de gemiddelde kamerprijzen met 4% de hoogte in.

     

    Opvallend voor deze zomer: enkele markante evenementen hadden een impact op de bezetting, zoals de feestdag van 21 juli die 500 tot 600.000 mensen naar Brussel bracht (meestal voor één dag), Floraliëntime: een hogere bezetting met 6.5 punt ten opzichte van de jaren zonder Bloementapijt op de Grote Markt en, natuurlijk Tomorrowland (van 26 tot 28/07 - 180.000 festivalgangers – goed voor een geraamd aantal van 8.000 overnachtingen per dag in Brussel): de bezettingsgraad klom sterk in Brussel, +13 punt op vrijdag 26/7 en + 9.5 punt op zaterdag 27 en zondag 28/7. Voor de drie weekenddagen werd dan een bezetting van ongeveer 82,5% gehaald.

     

    De Brusselse evenementen, Brussel Bad, het Brussels Summer Festival en de Zuidfoor, hebben allemaal een record aantal bezoekers genoteerd. De toeristische attracties bleven niet achter, met stijgende bezoekersaantallen van zowat 10%. De enige kleine domper kwam van het geringer museumbezoek in juli, wat zonder twijfel toe te schrijven is aan het stralende juliweer.

     

    Voor de Brussels Hotels Association (BHA) maakte deze groei van het vrijetijdstoerisme in Brussel in juli en augustus het mogelijk om de uitbreiding van het aanbod op te vangen en om het globale bezoekersaantal van de hotels in Brussel te behouden. De grote uitdaging voor de komende maanden zal er in bestaan om het zakentoerisme op te trekken, dat het sinds het begin van het jaar moeilijk heeft maar wel onmisbaar is voor de rentabiliteit van de sector.

     

    09-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookmakkelijk

    KOOKmakkelijk blaast nieuw leven in de Belgische keuken

     

     

     

    Wat eten we vandaag? Een vraag die dagelijkse kost is bij vele gezinnen. KOOKmakkelijk beantwoordt deze vraag met een vernieuwend concept: zij stellen wekelijks huisgemaakte, gevarieerde recepten samen, doen de boodschappen én leveren vervolgens alle nodige ingrediënten én receptjes aan huis. Gedaan met eindeloos nadenken over “wat gaan we eten?” of “wie gaat er naar de winkel?”.

     

    Thuis koken, niet zo eenvoudig als het lijkt. Geen gebrek aan goodwill in Vlaanderen om een “goede maaltijd” op tafel te zetten, wel een gebrek aan tijd en inspiratie. Hoewel drie vierde van de warme maaltijden in Vlaanderen thuis worden klaargemaakt, zit er toch een zekere “sleur” in de variatie van de bereidingen. Slechts een beperkt aantal recepten zijn goed gekend en worden regelmatig op tafel gebracht. Vandaar het succes van “Dagelijkse Kost” en “SOS Piet”, waarin stap voor stap recepten worden uitgelegd. Maar daarmee zijn de boodschappen nog niet gedaan!

     

    Hoe “KOOKmakkelijk-en”?

    Het concept, van Zweedse origine en daar reeds door 40.000 gezinnen gebruikt, is eenvoudig: surf naar www.kookmakkelijk.be ; kies je tas: aantal maaltijden (voor 3 of 4 dagen) en aantal personen (van 2 tot 4); plaats je bestelling; KOOKmakkelijk doet de boodschappen en de bestelling wordt op maandag aan huis geleverd. Aan de slag, kookplezier verzekerd! Prijzen variëren tussen €58 (3 maaltijden voor 2 personen) en €95 (4 maaltijden voor 4 personen).

     

    Wat zit er allemaal in de boodschappentas?

    Afhankelijk van je keuze krijg je voor 3 of 4 verschillende maaltijden zowel de ingrediënten als de receptjes om deze klaar te maken. De bereidingen zijn zeer duidelijk uitgelegd en makkelijk te volgen. Bovendien zorgt KOOKmakkelijk voor evenwichtige recepten met veel verse groenten en een gezonde afwisseling tussen vis, vlees en gevogelte. “Lekker” gecombineerd met “gezond” en “makkelijk”! Tip: Je kan al gaan spieken/watertanden bij “menu komende weken”.

     

    Wie zijn ze?

    Een tweekoppig, Leuvens team is de drive achter KOOKmakkelijk. Relinde Eerlingen ontwikkelt en test de recepten. Zij heeft een achtergrond in voeding en gezondheid en heeft jarenlang ervaring opgebouwd in het ontwikkelen van nieuwe voedingsproducten voor Campbell Foods Belgium. Met zijn grote kennis van management en verkoop, verzorgt Frank Adriaenssens de logistieke en commerciële zaken bij KOOKmakkelijk. Zin in een voorsmaakje?

    www.KOOKmakkelijk.be

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevarieerd najaarsweekend

    Gevarieerd najaarsweekend aan zee

     

     

    Laat de zomer maar wat uitlopen, lekker met zijn tweetjes of met het ganse gezin, tijdens de nazomerse weekends. Koksijde-Oostduinkerke is er de ideale bestemming voor, een badplaats die ook tijdens het najaar kan uitpakken met een verrassend toeristisch-cultureel aanbod.

     

    De troef van Koksijde-Oostduinkerke is de leuke mix van natuurschoon, culturele bezienswaardigheden en gastronomische hoogstandjes. Vandaar dat een verblijf in de badplaats vol afwisseling steekt. Van een wandeling over het strand en een stoeipartij met de kinderen in de duinen gaat het richting natuurreservaat of museum. Het welslagen van een weekend is er dus niet alleen afhankelijk van het weer want in Koksijde-Oostduinkerke is er zoveel te doen en te beleven, ook als de weergoden ons niet goed gezind zijn.

     

    In het kunstenaarsdorp St Idesbald kun je een ganse dag doorbrengen, wandelend door de mooie villawijken, van de ene culturele plek naar de andere. Uiteraard ga je naar het Paul Delvaux Museum met de grote verzameling schilderijen, oliepanelen en schetsboeken van de Belgische surrealistische schilder. Je passeert Villa Kerkepanne, de woning van Willem Elsschot, en Annekesnest waar Karel van de Woestijne verbleef.

     

    Met het culturele erfgoed van Koksijde-Oostduinkerke maak je kennis tijdens een erfgoedwandeling. Je kunt die wandelingen op eigen houtje maken, met een handige brochure, verkrijgbaar in de toeristische kantoren, of met een gids. De wandelingen focussen op architectuur en streekhistoriek en zijn thematisch samengesteld, o.a. ‘Oostduinkerke, van vissersdorp tot badplaats’ en ‘Schrijvers te St-Idesbald’. Er zijn ook erfgoedwandelingen zoals ‘Uit Vriendschap’, een kennismaking met Paul Delvaux en George Grard en vooral met de plaatsen in Koksijde die in hun leven belangrijk waren.

    Het parcours van de wandelroutes is afwisselend en daarom lopen ook de kinderen graag mee. Speciaal voor kinderen is er ‘Te Gek’, een boek over de geschiedenis van Koksijde-Oostduinkerke. ‘Te Gek’ is eigenlijk een educatief pakket dat je met de ganse klas kunt gebruiken maar het erfgoed-doe-boek is ook leuk om tijdens een wandeling met de ouders bij te hebben. Kinderen zullen huiveren bij een griezelige legende, verwonderd opkijken bij de weetjes over de vissers en dus is het leuk om mee te nemen op een heuse ontdekkingstocht tijdens een nazomers weekend aan zee. Het boek is tegen betaling van 20 € verkrijgbaar bij de dienst toerisme.

     

    Als je de schrijver van Villa des Roses beter wil leren kennen, ga dan een weekend naar Koksijde-Oostduinkerke. Maak de erfgoedwandeling ‘Willem Elsschot aan Zee’, voel de sfeer van de badplaats ‘Coxyde 1900’ én proef écht van Elsschot in een van de restaurants die de gerechten uit zijn boek ‘Villa des Roses’ op de menukaart hebben geplaatst. Dit leuke en originele initiatief heet ‘Elsschot op je bord’ en loopt nog tot 30 september. Je krijgt overigens nog een mooi aandenken mee, een exemplaar van het bekende boek, precies honderd jaar geleden gepubliceerd, én een culinair boekje met recepten uit de roman.

    www.koksijde.be

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevarieerd najaarsweekend

    Gevarieerd najaarsweekend aan zee

     

     

    Laat de zomer maar wat uitlopen, lekker met zijn tweetjes of met het ganse gezin, tijdens de nazomerse weekends. Koksijde-Oostduinkerke is er de ideale bestemming voor, een badplaats die ook tijdens het najaar kan uitpakken met een verrassend toeristisch-cultureel aanbod.

     

    De troef van Koksijde-Oostduinkerke is de leuke mix van natuurschoon, culturele bezienswaardigheden en gastronomische hoogstandjes. Vandaar dat een verblijf in de badplaats vol afwisseling steekt. Van een wandeling over het strand en een stoeipartij met de kinderen in de duinen gaat het richting natuurreservaat of museum. Het welslagen van een weekend is er dus niet alleen afhankelijk van het weer want in Koksijde-Oostduinkerke is er zoveel te doen en te beleven, ook als de weergoden ons niet goed gezind zijn.

     

    In het kunstenaarsdorp St Idesbald kun je een ganse dag doorbrengen, wandelend door de mooie villawijken, van de ene culturele plek naar de andere. Uiteraard ga je naar het Paul Delvaux Museum met de grote verzameling schilderijen, oliepanelen en schetsboeken van de Belgische surrealistische schilder. Je passeert Villa Kerkepanne, de woning van Willem Elsschot, en Annekesnest waar Karel van de Woestijne verbleef.

     

    Met het culturele erfgoed van Koksijde-Oostduinkerke maak je kennis tijdens een erfgoedwandeling. Je kunt die wandelingen op eigen houtje maken, met een handige brochure, verkrijgbaar in de toeristische kantoren, of met een gids. De wandelingen focussen op architectuur en streekhistoriek en zijn thematisch samengesteld, o.a. ‘Oostduinkerke, van vissersdorp tot badplaats’ en ‘Schrijvers te St-Idesbald’. Er zijn ook erfgoedwandelingen zoals ‘Uit Vriendschap’, een kennismaking met Paul Delvaux en George Grard en vooral met de plaatsen in Koksijde die in hun leven belangrijk waren.

    Het parcours van de wandelroutes is afwisselend en daarom lopen ook de kinderen graag mee. Speciaal voor kinderen is er ‘Te Gek’, een boek over de geschiedenis van Koksijde-Oostduinkerke. ‘Te Gek’ is eigenlijk een educatief pakket dat je met de ganse klas kunt gebruiken maar het erfgoed-doe-boek is ook leuk om tijdens een wandeling met de ouders bij te hebben. Kinderen zullen huiveren bij een griezelige legende, verwonderd opkijken bij de weetjes over de vissers en dus is het leuk om mee te nemen op een heuse ontdekkingstocht tijdens een nazomers weekend aan zee. Het boek is tegen betaling van 20 € verkrijgbaar bij de dienst toerisme.

     

    Als je de schrijver van Villa des Roses beter wil leren kennen, ga dan een weekend naar Koksijde-Oostduinkerke. Maak de erfgoedwandeling ‘Willem Elsschot aan Zee’, voel de sfeer van de badplaats ‘Coxyde 1900’ én proef écht van Elsschot in een van de restaurants die de gerechten uit zijn boek ‘Villa des Roses’ op de menukaart hebben geplaatst. Dit leuke en originele initiatief heet ‘Elsschot op je bord’ en loopt nog tot 30 september. Je krijgt overigens nog een mooi aandenken mee, een exemplaar van het bekende boek, precies honderd jaar geleden gepubliceerd, én een culinair boekje met recepten uit de roman.

    www.koksijde.be

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevarieerd najaarsweekend

    Gevarieerd najaarsweekend aan zee

     

     

    Laat de zomer maar wat uitlopen, lekker met zijn tweetjes of met het ganse gezin, tijdens de nazomerse weekends. Koksijde-Oostduinkerke is er de ideale bestemming voor, een badplaats die ook tijdens het najaar kan uitpakken met een verrassend toeristisch-cultureel aanbod.

     

    De troef van Koksijde-Oostduinkerke is de leuke mix van natuurschoon, culturele bezienswaardigheden en gastronomische hoogstandjes. Vandaar dat een verblijf in de badplaats vol afwisseling steekt. Van een wandeling over het strand en een stoeipartij met de kinderen in de duinen gaat het richting natuurreservaat of museum. Het welslagen van een weekend is er dus niet alleen afhankelijk van het weer want in Koksijde-Oostduinkerke is er zoveel te doen en te beleven, ook als de weergoden ons niet goed gezind zijn.

     

    In het kunstenaarsdorp St Idesbald kun je een ganse dag doorbrengen, wandelend door de mooie villawijken, van de ene culturele plek naar de andere. Uiteraard ga je naar het Paul Delvaux Museum met de grote verzameling schilderijen, oliepanelen en schetsboeken van de Belgische surrealistische schilder. Je passeert Villa Kerkepanne, de woning van Willem Elsschot, en Annekesnest waar Karel van de Woestijne verbleef.

     

    Met het culturele erfgoed van Koksijde-Oostduinkerke maak je kennis tijdens een erfgoedwandeling. Je kunt die wandelingen op eigen houtje maken, met een handige brochure, verkrijgbaar in de toeristische kantoren, of met een gids. De wandelingen focussen op architectuur en streekhistoriek en zijn thematisch samengesteld, o.a. ‘Oostduinkerke, van vissersdorp tot badplaats’ en ‘Schrijvers te St-Idesbald’. Er zijn ook erfgoedwandelingen zoals ‘Uit Vriendschap’, een kennismaking met Paul Delvaux en George Grard en vooral met de plaatsen in Koksijde die in hun leven belangrijk waren.

    Het parcours van de wandelroutes is afwisselend en daarom lopen ook de kinderen graag mee. Speciaal voor kinderen is er ‘Te Gek’, een boek over de geschiedenis van Koksijde-Oostduinkerke. ‘Te Gek’ is eigenlijk een educatief pakket dat je met de ganse klas kunt gebruiken maar het erfgoed-doe-boek is ook leuk om tijdens een wandeling met de ouders bij te hebben. Kinderen zullen huiveren bij een griezelige legende, verwonderd opkijken bij de weetjes over de vissers en dus is het leuk om mee te nemen op een heuse ontdekkingstocht tijdens een nazomers weekend aan zee. Het boek is tegen betaling van 20 € verkrijgbaar bij de dienst toerisme.

     

    Als je de schrijver van Villa des Roses beter wil leren kennen, ga dan een weekend naar Koksijde-Oostduinkerke. Maak de erfgoedwandeling ‘Willem Elsschot aan Zee’, voel de sfeer van de badplaats ‘Coxyde 1900’ én proef écht van Elsschot in een van de restaurants die de gerechten uit zijn boek ‘Villa des Roses’ op de menukaart hebben geplaatst. Dit leuke en originele initiatief heet ‘Elsschot op je bord’ en loopt nog tot 30 september. Je krijgt overigens nog een mooi aandenken mee, een exemplaar van het bekende boek, precies honderd jaar geleden gepubliceerd, én een culinair boekje met recepten uit de roman.

    www.koksijde.be

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ile rousse

    Gunstige nazomervakantie in Ile Rousse

     

     

     

    Het einde van de zomer komt in zicht. De nazomermaand september komt er aan, maar zal het in eigen land mooie weer blijven? Een perfecte nazomer bestemming is l’Ile de Beauté Corsica vanwege zijn zachte klimaat. SNCM, dé ferryspecialist voor Corsica brengt je er in de laatzomer voordelig naar toe.

     

    SNCM vaart vanuit Marseille, Nice en Toulon naar diverse havens op Corsica. Elke Corsicaanse regio is betoverend mooi en dus is het interessant om gebruik te maken van het hele jaar door lopende Prima Corsa voordeeltarief van SNCM, naar de haven Ile Rousse bijvoorbeeld. Voor twee volwassen met eigen auto (midden categorie), reis je heen en terug van Toulon naar Ile Rousse voor slechts € 211,89 (tarief Prima Corsa, inclusief taksen).

     

    Twee weken vakantie op Corsica, in en rond Ile Rousse, daar kan een mens alleen maar van dromen. Ile Rousse ligt in het hart van een van de mooiste baaien van Noord-Corsica. Geniet van de prachtige eilandjes voor de kust en van de maagdelijke zandstranden. Na een dagje zonnen en zwemmen ga je ’s avonds wandelen door de gezellige straatjes van de oude stad. De straatnamen verwijzen naar belangrijke figuren uit de geschiedenis van Ile Rousse. Van de Rue Napoleon Bonaparte en de rue Louis Philippe wandel je tot op de indrukwekkende Place Paoli waar je ongetwijfeld wordt verleid door een sfeervol terrasje onder eeuwenoude, schaduwrijke platanen. Ile Rousse is in september super gezellig, veel minder druk dan tijdens het hoogseizoen. Geniet van openluchtconcerten, gezellige restaurantjes, wijnkroegen, van zeventig kilometer goed onderhouden wandelpaden en van tientallen excursiemogelijkheden. Ile Rousse is de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijke ontdekking van La Balagna, door Corsica kenners aanzien als een van de mooiste regio’s van het eiland.

     

    De nazomer van SNCM op Corsica is er eentje zonder hoog seizoen tarieven, zonder toeristische drukte, aan een zeer democratische prijs, onder een stralende zon en met aangename temperaturen.

    www.sncm.be

    04-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleurrijke herfst

    GENIETEN VAN EEN KLEURRIJKE HERFST IN GROOT-BRITTANNIË

     

     

     

    Nergens anders kun je zo genieten van de kleurenpracht van de herfst dan in de countryside van Groot-Brittannië. Daarenboven zijn Engeland en Schotland niet eens ver weg, want met de ferries van DFDS Seaways reis je er vlot én voordelig naartoe.

     

    DFDS Seaways vaart met comfortabele schepen vanuit Duinkerke en Calais naar Dover, de poort naar Kent en naar het prachtige zuiden van Engeland. Er zijn meerdere overzetten per dag in beide richtingen. Minder bekend maar beslist even handig is de route IJmuiden-Newcastle met vertrek om 17u30 en aankomst de volgende dag om 9 u. Zeehaven IJmuiden ligt ter hoogte van Amsterdam, slechts 1,5 uur rijden vanuit Antwerpen. Met Newcastle kan men zich geen betere uitvalsbasis indenken om onder meer de Scottish Borders te verkennen die in het najaar betoverend mooi zijn.

     

    Na een korte overtocht vanuit Duinkerke of Calais met DFDS Seaways kan je herfstvakantie in Dover meteen beginnen. Je bent in Kent, wereldwijd bekend als de Tuin van Engeland en kan je alle kanten op, langs de krijtrotsen met brede panorama’s over de zee, door het golvende landschap langs sfeervolle stadjes. Van september tot november geniet je van een unieke kleurenpracht, in bossen en kasteelparken. In de herfst worden de vruchten geplukt en gaan de jagers op pad. Dat betekent genieten van culinaire specialiteiten zoals tijdens de Wild Boar Week (26/10-03/11) in het middeleeuwse stadje Rye. Twintig verschillende restaurants serveren de beste everzwijngerechten (www.wildboar.org.uk/). Hou je van vis, in het bijzonder van haring, reis dan op 9 en 10 november naar Hastings voor de Herring Fair.

     

    Na een nacht aan boord van de ferry van DFDS Seaways vanuit IJmuiden, in een comfortabele hut, kom je uitgerust aan in Newcastle upon Tyne. Net als in Dover zijn ook in Newcastle de bezienswaardigheden dichtbij en de najaarszon maakt de herfstkleuren nog mooier. September en oktober zijn traditioneel goed-weer-maanden en je hebt helemaal geen last van de zomerdrukte en van de prijzen. Neem je camera mee, voor de mooiste foto’s van het kleurenpallet, in de bossen van Perthshire en The Trossachs. Dit is Schotland op zijn mooist en langs Loch Lomond zal je genieten van het uitzicht op het meer, met daarachter de machtige bergen. Voor de ‘glorious autumn colours’ komen ook de Schotten naar buiten en na een dagje in de natuur kun je met hen verbroederen, bij een verwarmende whisky, in een sfeervolle, authentieke pub.

     

    Reis je met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle dan kun je meteen een handig reispakket boeken. DFDS Seaways werkt samen met hotels in Schotland en Noord-Engeland. Voor een unieke vakantie en een vorstelijke ontvangst kies je Lumley Castle. Het kasteel is zeshonderd jaar oud en ligt dichtbij het stadje Durham. Dit romantische weekend, een vierdaagse autovakantie, kan je vullen met een fascinerend programma: wandelen door de Yorkshire Dales of het National Park Northumberland, gezellig kuieren langs de winkeltjes van Durham, dineren bij kaarslicht, verwend worden door personeel in middeleeuwse klederdracht. Hou je van kastelen, burchten, middeleeuwse en betoverende herfstlandschappen, kies dan voor  het Aston Hotel in Dumfries & Galloway. Deze Zuid-Schotse regio is ook een uitstekend fietsgebied. Voor dit vijfdaagse arrangement kun je dagelijks vertrekken, tot 27 december 2013.

     

    Reizigers die met DFDS Seaways naar Newcastle varen, kunnen ook nog genieten van een bijzonder aanbod. Iedereen die een arrangement boekt naar het Winnock Hotel (5 daagse reis), Brunston Castle (7 daagse reis), Old Churches House Hotel (5 daagse reis) of Lochend Chalets (10 daagse reis) krijgt één nachtje gratis. De verschillende accommodatie eigenaren ter plaatse nodigen iedereen op deze manier uit om voordelig kennis te maken met hun prachtige land. Op het blog van DFDS Seaways vertellen zij tevens waarom herfst in hun omgeving nou zo mooi is (blog.dfds.nl).

     

    INFO :www.dfdsseaways.be  Tel 02/ 514 09 91* (B)

    * € 5 toeslag voor telefonische boekingen.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

                       

    04-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    02-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire kaashapjes

    Culinaire kaashapjes!

     

     

    Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel serveert je smakelijke najaarsideeën. Kaas in sneetjes, blokjes, frietjes… Ook traditionele kaas kan verrassend uit de hoek komen. Wat smaak betreft, want 100% weidemelk laat zich proeven. Maar ook wat culinaire hapjes aangaat. Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel schotelt je een gezellig najaar voor met kindvriendelijke kaasvingers, knapperige broodjes en gemarineerde kaasblokjes.


    3 x najaar met Noord-Hollandse Gouda:

    Als straks het najaar inzet en het leven zich weer meer naar binnen verplaatst, maakt Noord-Hollandse Gouda het mee gezellig met lekkere culinaire creaties. Van een eenvoudig broodje als lunch tot een speels idee voor het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter.


    Wedden dat iedereen die eerlijke, pure smaak van Noord-Hollandse Gouda weet te smaken? Achter deze unieke kaas schuilt dan ook eeuwen vakmanschap, een ambachtelijke rijping op houten planken en een originele receptuur op basis van 100% weidemelk. De zwartbonte Holstein-koeien grazen van voorjaar tot najaar minstens 120 dagen, minimaal 6 uur per dag, in de weide. En dat vertaalt zich naar die typische smaak, lekker romig en natuurlijk zilt. Het kwaliteitskeurmerk ‘het Rode Zegel’ is daarvan het beste bewijs.


    Kaas-pestofrietjes van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 stuks): 150 g boter, 180 g bloem, 150 ml water, 40 g groene pesto,  snuifje zout,  0,75 l culinaire room, 250 g Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen,  40 g eierdooiers (+/- 2 stuks), 15 g bladgelatine, 125 g bloem, 50 g eieren (+/- 1 stuk),  125 ml panko


    Bereiding
    Smelt de boter in een pan en maak een roux door de gezeefde bloem toe te voegen. Voeg pesto en water toe en gaar tot de boter begint los te laten. Zet koud. Verwarm de room, rasp de kaas en meng tot een homogene massa. Voeg de geweekte gelatine toe en meng met de eierdooiers. Voeg de massa toe aan de koude roux en meng tot een egaal geheel. Verdeel het mengsel in vormen en zet gedurende 12 uur in de koelkast. Vries de massa even in en snijd in de gewenste frietdikte. Paneer de frieten dubbel door bloem, ei en panko-broodkruim. Bewaar in de vriezer en frituur op 180°C.
    Serveertip: Druk leuke kindertekeningen af en vouw puntzakken om de frietjes in te serveren.

    Gemarineerde kaasblokjes van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 personen): 1.200 g Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen, 250 g olijven,  500 ml ciderazijn, roze peper, takjes tijm, teentjes knoflook, 250 g suiker,  500 ml water en 10 g zout


    Bereiding
    Snij de kaas in gelijke blokjes en doe samen met de olijven in een weckpot. Breng water, suiker en zout aan de kook, voeg knoflook, peper en tijm toe. Laat 10 minuten trekken, haal van het vuur en voeg azijn toe. Giet het mengsel over de kaas-olijvenmix en bewaar in de koelkast. Na een week zijn de kaasblokjes optimaal van smaak.

    Serveertip: Serveer als borrelhapje bij een tripelbier.


    Giant Sandwich van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 personen): 400 g Noord-Hollandse Gouda Belegen, 3 avocado’s,  300 g kipfilet (charcuterie), 200 g tomaten, 1 Lollo Rosso-salade, 1 kg zuurdesembrood,  10 ml witte wijnazijn, 10 g sirachasaus, 10 g tomatenpulp, teentje knoflook,  200 ml culinaire room, 10 g platte peterselie, 20 g suiker, 0,5 g xanthaangom en zout


    Bereiding
    Was de sla, snij de tomaten en avocado’s. Snij de kipfilet en kaas op de snijmachine op stand 2-3. Breng de room aan de kook en los er de suiker en het zout in op. Haal van het vuur en voeg de sirachasaus toe, knoflook, tomatenpulp, azijn, peterselie en xanthaan. Beleg het brood met sla, tomaat, kipfilet en avocado. Voeg de saus toe en beleg royaal met kaas. Verdeel eventueel nog een kleine hoeveelheid op de bovenkant van het brood. Snij doormidden en serveer.


    Praktisch
    Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt 6 varianten: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud, Overjarig. Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel is voorverpakt of vers verkrijgbaar in de supermarkt, op de markt of bij de zelfstandige winkel (www.rodezegel.be). Let op het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel bij aankoop van Noord-Hollandse Gouda.








    02-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt beste amateur sommelier?

     

    WIE WORDT DE BESTE AMATEUR SOMMELIER VAN BELGIË IN 2013?

     

     

     

    Delhaize en Megavino organiseren voor de tweede keer de “beste amateursommelier”-wedstrijd. 45 wijnliefhebbers zullen hun kennis en smaakpapillen met elkaar meten tijdens het grootste wijnsalon van België.

     

    Delhaize lanceert in samenwerking met Megavino voor het tweede opeenvolgende jaar een grote wedstrijd om de beste amateursommelier van België te kiezen. Om te kunnen deelnemen aan deze wedstrijd, de enige in zijn soort in België, zullen de wijnliefhebbers rechtstreekse eliminatieproeven moeten afleggen op de website www.delhaize.be, waar hun wijnkennis zal worden getest. De 45 besten gaan door naar de grote finaleronde die zal doorgaan op 20 oktober tijdens het wijnsalon Megavino onder het toeziend oog van bekende wijnexperts. Op het einde van deze wedstrijd zullen de TOP Amateursommelier van 2013 en zijn 2 erekandidaten naar huis gaan met prachtige geschenken.

     

    TOP amateursommelier 2013 – De selecties

    Delhaize heeft een sterke reputatie als wijnexpert, die ze voornamelijk te danken heeft aan haar opgeleide wijnraadgevers die in iedere winkel aanwezig zijn. Daardoor vinden steeds meer wijnliefhebbers hun weg naar onze winkels, op zoek naar cru’s om hun smaakpapillen en nieuwsgierigheid te bevredigen. Omdat er steeds meer interesse is voor de wereld van de wijnen, organiseert Delhaize voor het tweede opeenvolgende jaar een wedstrijd speciaal voor deze liefhebbers. In samenwerking met Megavino, het grootste internationale wijnsalon van de Benelux, organiseert Delhaize de wedstrijd om de beste amateursommelier van België te vinden. Deze wedstrijd wil de wijnliefhebbers centraal zetten en richt zich enkel op amateurs die geen enkele professionele link hebben met de wijnwereld.

     

    Liefhebbers kunnen surfen naar www.delhaize.be om zich in te schrijven en rechtstreeks aan de eliminatieproeven deel te nemen. Om de 45 beste hobbyisten te selecteren die mogen deelnemen aan de finale worden er 2 eliminatierondes georganiseerd. De eerste ronde bestaat uit 10 vragen om de wijnkennis van de deelnemers te testen. In de tweede ronde moeten er 5 andere vragen worden beantwoord binnen een bepaalde tijd. De beste tijden mogen deelnemen aan de grote finale die zal plaatsvinden op 20 oktober tijdens het wijnsalon Megavino in Brussels Expo.

     

    In de finale worden de 45 overgebleven deelnemers geëvalueerd door een jury die bestaat uit bekende wijnexperts. In deze finale krijgen de kandidaten verschillende proeven voorgeschoteld en moeten ze meer dan ooit tevoren tonen hoeveel expertise ze bezitten als amateursommelier.

     

    Het eerste deel van de finale bestaat uit een aantal theoretische proeven waarna nog 6 finalisten overblijven. Zij gaan door naar het laatste deel dat bestaat uit enkele praktische degustatieproeven. Op basis van deze laatste proeven zal de jury 3 laureaten uitkiezen waaronder de grote winnaar van deze wedstrijd die zich de beste

    amateursommelier 2013 van België mag noemen.

     

    De winnaar krijgt een prachtig weekend cadeau voor 2 personen in een wijnstreek in Spanje. Tijdens deze reis zal hij onder begeleiding van een expert meerdere grote wijndomeinen bezoeken en kan hij profiteren van de beste tips van deze expert en zal hij kennismaken met de wijnbouwers. Op die manier kan hij zijn wijnkennis nog meer uitbreiden. De andere laureaten krijgen ook heel mooie wijngeschenken mee naar huis.

     

    Carl Verheyden Beste Amateur-Sommelier 2012

    In 2012, tijdens de eerste wedstrijd die Delhaize samen organiseerde met Megavino, werd Carl Verheyden uit Lubbeek, bediende bij een informaticabedrijf, door de jury van experts uitgeroepen tot Beste Amateur-Sommelier van België 2012. Naast de trofee van Beste Sommelier van België kreeg hij ook een kist Château Magdelaine, Premier Grand Cru Classé de Saint-Emilion en een prachtige reis naar de streek van Bordeaux, waar hij verschillende grote wijngoederen heeft bezocht samen met een expert.

    Voor Carl blijft de wedstrijdervaring een zeer mooi moment: “De wedstrijd zelf was een uitdaging en door de combinatie van theoretische en praktische proeven de interessantste wijnwedstrijd waar ik al aan deelgenomen had. De driedaagse trip door de Bordeauxstreek was een prachtig georganiseerde reis die de grootste verwachtingen overtrof door de opeenvolging van bezoeken aan de allergrootste appelaties en châteaux. Dit waren stuk voor stuk plaatsen waar elke wijnliefhebber van droomt om ooit te kunnen bezoeken”. Carl, die net zijn diploma van sommelier heeft behaald in avondschool, blijft zijn passie voor wijn uitoefenen. Nu is het nog een hobby, maar wie weet wat de toekomst brengt...

     

     

     

     

    01-09-2013 om 21:09 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eat! brussels

    eat! BRUSSELS – Het Brusselse Restaurantfestival

     

     

     

    4 dagen lang, van 12 tot 15 september 2013, komen meer dan 30 restaurateurs uit de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook verschillende partnerregio’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen in het Ter Kamerenbos. Tijdens eat! BRUSSELS delen ze hun knowhow en passie voor lekkere producten met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe smaaksensaties en - avonturen.

     

    eat! BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zo’n 30 restaurateurs en op initiatief van de directie Externe Betrekkingen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel 7 partnerregio’s samen. eat! BRUSSELS geeft een mooi beeld van de diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika, Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen.

     

    Net als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te werken met recyclebaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer. Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar, de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen terwijl de samenwerking met VIVAQUA het mogelijk maakt om geen plastic flessen te gebruiken maar het hele festival lang te werken met grote «karaffen» water die overal terug te vinden zijn.

     

    Op het programma: donderdag 12 september 2013, ‘Corporate evening’: speciale avond voor de leden van BECI, AMCHAM met live jazzmuziek. Vrijdag 13 september 2013 van 17u00 tot 23u00 open voor het grote publiek met live coverband, zaterdag 14 september 2013 van 11u00 tot 23u00 open voor grote publiek met live coverband en zondag 15 september 2013 van 11u00 tot 20u00.  

     

    De toegang tot eat! BRUSSELS is gratis met ingang aan de Gespanhoek in het Ter Kamerenbos. Het festival vindt plaats op het grasplein voor het meer van de Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden aangeboden. De site is toegankelijk voor mindervaliden.

    www.eatbrussels.be

     

     

     

     

     

     

     

    22-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trajector Intermezzo

    Trajector Intermezzo  ‘Rematch’  in Hotel BLOOM!

     

     

     

    Op 7 en 8 september 2013 komt Trajector opnieuw naar Brussel na haar eerste aantreden in de Belgische hoofdstad in 2010. Trajector Intermezzo is een initiatief van Hotel BLOOM! en Centrifugal Projects dat dit jaar samenvalt met het openingsweekend van de jaarlijkse Brussels Art Days. Na Trajector Intermezzo  in april zal dit nieuwe initiatief van Trajector Art Fair en Hotel BLOOM! opnieuw haar inspiratie halen uit de vroegere Trajector Art Fairs en Art’n BLOOM! evenementen.

     

    Trajector Intermezzo wil de aandacht vestigen op de individuele kunstenaar en niet op de projecten, initiatieven en galerijen die eerder al aan bod kwamen bij de bekendere Trajector Art Fairs. Trajector Intermezzo zal een 25-tal opkomende internationale kunstenaars de gelegenheid geven om hun solo- of duoproject aan het Brusselse publiek voor te stellen. Verwacht u alvast aan een hoog staaltje eigentijdse, moderne kunst! Bovendien zal Trajector Intermezzo deze keer een klein aantal curatorprojecten voorstellen die volledig passen in het unieke kader van Hotel BLOOM!

      

    De focus van het klassieke Trajector Art Fair-concept heeft nooit op de commerciële galerijensector gelegen maar des te meer op ruimteprojecten, initiatieven van kunstenaars zelf en onafhankelijke curatorprojecten die een belangrijk platform en oefenterrein kunnen bieden aan opkomende eigentijdse artiesten van over de hele wereld. Terwijl er een loopje genomen wordt met de rol van vzw’s, ruimteprojecten en zelfstandige curatoren binnen het commerciële kunstcircuit, kiest Trajector steevast voor de originele hoek en zorgt het voor een kunstmarkt in een Brussels top design hotel. Ironisch, kritisch of zuiver commercieel? Laten we daar de kunstenaars en het publiek zelf over oordelen. Eén ding is zeker, Trajector Intermezzo gaat gewoon door op haar eigen typische elan.  

     

    Juist zoals bij de eerste tentoonstelling van Trajector Intermezzo, zullen bij Trajector Intermezzo ‘Rematch’ alle schijnwerpers gericht worden op het concept ‘hotel’. Kunstwerken en voorstellingen zullen in dit geval volledig in de lijn liggen met het unieke kader van Hotel BLOOM! 

     

    Trajector Intermezzo ‘Rematch’ voorziet plaats voor zowel solo- als duovoorstellingen in de gastenkamers op de eerste verdieping van Hotel BLOOM! Met een volledig nieuwe affiche, bestaande uit internationale namen uit de kunstwereld, belooft Trajector Intermezzo ‘Rematch’ al even hoge toppen te scheren als tijdens haar aantreden in april.

    Op het programma staan voorstellingen van Amerikaanse, Belgische, Britse, Canadese, Chinese, Deense, Nederlandse, Franse, Duitse, Ierse, Japanse, Noorse, Spaanse, Zweedse en Zwitserse kunstenaars. Alsof dat allemaal nog niet kosmopolitisch genoeg is, zijn zij een weerspiegeling van onze moderne wereld door te leven en/of te werken op de meest uiteenlopende locaties zoals Brussel, Parijs, Londen, Amsterdam, Berlijn, Antwerpen en Zurich. 

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kriekenoogst bij Belle Vue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    NIEUWE KRIEKENOOGST EINDELIJK AANGEKOMEN IN BROUWERIJ VAN BELLE-VUE

     

     

    In het jaar van de 100ste verjaardag van Belle-Vue lieten de krieken echt lang op zich wachten, door de opeenvolgende periodes van koude en droge hitte moesten we er dit jaar echt lang op wachten, maar de nieuwe krieken zijn vandaag aangekomen in de brouwerij van Belle-Vue en bovendien zijn ze van uitstekende kwaliteit!

     

    Enkele tientallen tonnen vers geplukte krieken van de variëteiten Gorsem en Kelleris werden in gekoelde vrachtwagens uit Tienen naar de brouwerij Belle-Vue gebracht. De krieken werden in de brouwerij van Belle-Vue afgeladen en meteen toegevoegd aan de lambiek. Zo wordt de Kriek Lambiek gemaakt die de basis vormt voor de Belle-Vue kriekbieren: de meest populaire van het land. Dit jaar is bovendien heel speciaal voor Belle-Vue, want de brouwerij viert zijn 100-jarig bestaan.

    “Ieder jaar is het weer met spanning uitkijken naar de kriekenoogst, een belangrijk moment voor onze brouwerij. We hebben dit jaar inderdaad wat langer moeten wachten, maar de zon van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat we niet alleen verwend zijn op het vlak van kwaliteit, de oogst heeft dit jaar ook mooie hoeveelheden opgeleverd,” aldus brouwerijmanager Tom Dumortier.

     

    Authentieke en typisch Brusselse know-how

    De geschiedenis van Belle-Vue start in 1913 in Brussel, toen Philémon Vanden Stock begon met het “versnijden” van lambiek. Uit verschillende soorten lambiek van meerdere producenten ontwikkelde hij geuze. Ook vandaag nog worden alle Belle-Vue bieren gebrouwen op basis van lambiek, een bier van spontane gisting. Voor de Belle-Vue kriekbieren voegen onze meesterbrouwers krieken toe aan de lambiek, die spontaan gist dankzij de natuurlijke gistcellen die in de lucht aanwezig zijn. Voor de heerlijke kriekbieren van Belle-Vue worden maar liefst 80 kg krieken toegevoegd per 600 liter lambiek.

     

    Het schudden van de krieken

    De kwaliteitskrieken die worden geselecteerd voor de kriekbieren van Belle-Vue komen uit de streek van Tienen. Vooraleer zij de brouwerij bereiken, hebben de krieken al een hele weg afgelegd. De dag voor de levering (er gaat zo’n twaalf uur over van het oogsten tot de levering aan de brouwerij), worden de kriekenbomen “geschud” met een mechanische “arm”. De krieken vallen bij het schudden op een dekzeil dat wordt opgerold en vervolgens wordt geledigd in grote tonnen met water. De krieken zinken dan naar de bodem van de ton, terwijl de takjes en bladeren komen bovendrijven. Deze techniek zorgt ervoor dat de krieken in optimale omstandigheden geoogst worden. Nadien worden de krieken voorzichtig vervoerd in blauwe plastieken tonnetjes, en worden ze bij levering aan de brouwerij meteen verwerkt in de lambiek. Na 6 maanden rijping ontstaat zo de Kriek Belle-Vue, met zijn prachtige robijnrode kleur en fruitige smaak.

     

    1913 – 2013

    Dit jaar is voor Belle-Vue heel bijzonder, want de brouwerij viert zijn 100ste verjaardag. Voor deze gelegenheid tekenen de gekende Belle-Vue karakters Jos en Jef graag weer present. Ze figureren niet alleen op de verpakkingen, maar hebben ook de aftrap gegeven voor de match tussen Anderlecht (RSCA) en Standard op 5 mei laatstleden. Tijdens deze match droegen de spelers van RSCA ook de originele uitrusting die gedragen werd tijdens het eerste voetbalseizoen waarin Belle-Vue als sponsor van de club optrad. Hiermee werd de aanwezigheid van Belle-Vue tussen 1973 en 1981 als hoofdsponsor van paars-wit herdacht.

     

    Philemon Vandenstock legde in 1913 de basis voor de huidige brouwerij Belle-Vue. Maar de geschiedenis van de Geuze bieren gaat terug tot in de middeleeuwen. Deze authentieke Lambiek bieren werden toen al in de Zennevallei gebrouwen. Kenmerkend voor Geuze bieren is het gebruik van 30% tarwe, een spontane gisting en een versnijding van jonge en oude Lambieken. De spontane gisting met de gistcellen uit de lucht rondom de Zennevallei geeft de Geuze bieren hun typische zurige smaak. Lambiek is het basisbier dat in eikenhouten vaten rijpt. Na één jaar spreekt men van een jonge Lambiek. Er worden vier Belle-Vue bieren gebrouwen, die worden geserveerd in de traditionele Belle-Vue glazen aan een temperatuur tussen 2° en 3°C. In 2013 viert Belle-Vue zijn 100-jarig bestaan.

    www.ab-inbev.be  

     

     

    07-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    06-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Oost Vlaanderen zoekt !

    Oost-Vlaamse fiets- en wandelnetwerken zoeken enthousiaste peters en meters

     

     

     

    Voor het controleren van de wandel- en fietsnetwerken in de regio's Leiestreek, Meetjesland, Scheldeland, Vlaamse Ardennen en Waasland zoekt Toerisme Oost-Vlaanderen enthousiaste peters en meters.

     

    Drie keer per jaar controleren zij een lus op een van de netwerken en brengen zij verslag uit over foutieve of ontbrekende bewegwijzering, wegonderbrekingen, of andere problemen op het traject. Zo bouwen zij mee aan de kwaliteit van de Oost-Vlaamse fiets- en wandeltrajecten.

     

    De Oost-Vlaamse netwerken van Toerisme Oost-Vlaanderen tellen ruim 3.500 km fietstraject en 560 km wandelwegen, samen goed voor 18.500 bordjes. Om deze bewegwijzering op punt te houden en gebreken zo snel mogelijk te detecteren en op te losssen, zijn een paar honderd peters en meters nodig.

    Geïnteresserden vinden het  inschrijvingsformulier op http://www.tov.be/kandidaat

    06-08-2013 om 20:52 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neuzebier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ondernemende broer en zus Rutten slaan de handen in elkaar. Het idee kwam er tussen pot en pint tijdens één van de vele familiefeestjes. Luc Rutten van “Drankendiscount ’t Bakske” uit Tessenderlo heeft zijn eigen bier laten brouwen, en het zal geschonken worden in glazen van zijn zus Hilde Rutten  van “Berghoff Belgium” uit Lummen.

     

    “Neuzebier” is de oudste Limburgse tripel. Voor het eerst gebrouwen door Jo Billen uit Wellen in 1984. In zijn achterkeuken experimenteerde hij met een zelf in elkaar geknutselde brouwinstallatie. Toen in 1996 de objectieve bierproevers “De Limburgse Neus”, onder voorzitterschap van René Heselmans, tien jaar bestonden, werd het recept voor het eerst op grote schaal gebouwen. Bij brouwerij St. Jozef in Opitter werd een brouwsel gemaakt van 7000L. Deze brouwerij was toen nog een echte pils brouwerij waar men geen nagisting kon geven aan deze tripel.

     

    Dat is nu wel anders. Bij brouwerij Anders in Halen, waar het bier nu gebrouwen is, kunnen we met kleinere hoeveelheden van 2000 L werken en kan men wel voor een nagisting zorgen. Het bier zal dus ietsjes anders zijn en ook ietsje straffer… een kleine 8° vol.alc..

     

    Naast tarwe en hop bevat het bier ook nog een kruidenmengeling (deze vind je terug op het rugetiket) die het bier een speciale zachte, maar toch pittige smaak geven. Bij brouwerij Anders hadden ze zo een gek recept met al die kruiden nog niet gezien. Het kruidenmengsel heb ik dus zelf in de brouwketel gekieperd.  Ze zijn wel heel zorgzaam omgegaan met het recept en hebben zelfs de waterhardheid aangepast, omdat het verschil tussen water van Opitter en water van Halen erg groot is.

    Je hebt vast wel gemerkt dat het een Limburgs verhaal is. De naam “Neuzebier” is afgeleid uit de geografische ligging van Tessenderlo, namelijk de neus van Limburg.

     

     

     

     

       

     

     

    06-08-2013 om 20:51 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    03-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campari calendar

    Uma Thurman, nieuwe ster van Campari® Calendar 2014

     

     

     

    Campari® kondigde officieel aan dat Uma Thurman de nieuwe ster wordt van de Campari® Calendar 2014, in een fotografie van Koto Bolofo. De actrice vertolkt daarin het thema ‘Worldwide Celebrations’, waarbij elke maand een ander feest of festival van uiteenlopende culturen in de kijker staat. Het is Campari’s interpretatie van de toenemende cultuurglobalisering, en dat met als leidmotieven ‘stijl, passie en charisma’.


    Uma Thurman, bekend van Hollywood kaskrakers als Pulp Fiction en Kill Bill, volgt in de voetsporen van Campari stijliconen als Salma Hayek, Eva Mendes, Jessica Alba, Milla Jovovich en Penelope Cruz. Over haar hoofdrol in de nieuwe Campari Calender zegt Thurman: “Het is geweldig om deel uit te maken van dé blikvanger van zo’n iconisch merk! Vooral het thema van dit jaar staat me erg aan: stijl en passie als een reis rond de wereld, die ik ook nog eens mag delen met Camparifans wereldwijd. Elke maand is Koto erin geslaagd de essentie van ’feesten’ vast te leggen, met een ongelooflijk gevoel voor intrigerende, inspirerende en dynamische beelden.”


    Fotograaf van dienst is Koto Bolofo. Hij wordt alom geprezen om zijn krachtige portretfotografie, innovatieve modeshots en tal van kortfilms. Onder meer Vogue, Vanity Fair en GQ deden al een beroep op hem voor prestigieuze projecten, voor Louis Vuitton en Dior bokste hij al meerdere reclamecampagnes in elkaar. Hij is geboren in Zuid-Afrika, opgegroeid in Groot-Brittannië en momenteel inwoner van Frankrijk. Deze wereldburger Koto Bolofo weet als geen ander het thema van de 15de Campari Calendar vast te leggen op de gevoelige plaat.

    Het handelsmerk van Bolofo is een levendige en dynamische beeldtaal. En die past perfect in de visie van Campari, dat in zijn nieuwe kalender een ‘venster op de wereld’ wil bieden. Koto Bolofo: “Het opzet en doel van de Campari Calendar komt helemaal overeen met wat ik in mijn werk nastreef: beelden maken die iets doén! Dat ik mag werken met een mooie en getalenteerde actrice als Uma Thurman is een hele eer, en het heeft me de inspiratie gegeven om steeds verder te gaan, om op een uitdagende manier op zoek te gaan naar stijl en passie binnen de gekozen thematiek.”


    Bob Kunze-Concewitz, CEO van Gruppo Campari : "De Campari Calender 2014 zet een nieuwe stap in zijn bestaan en verlegt zijn grenzen met nog meer stimulerende, nog krachtigere beelden. Elke maand willen we de verbeelding prikkelen en sturen de mensen op een wereldwijde ‘feestelijke’ ontdekkingsreis. We kunnen haast niet wachten om hem later dit jaar aan het publiek te tonen!”








    03-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wereldreis

    Op wereldreis met Holland America Line in 2014

     

    Op vier januari 2014 luidt het ms Amsterdam (1.380 passagiers) onder de naam ‘The Grand World Voyage’ het nieuwe jaar in met een reis van maar liefst 113 dagen. Gedurende de reis worden 38 havens in vijf continenten aangedaan. The Grand World Voyage is één van de vier grote cruisereizen die Holland America Line in 2014 maakt. Het ms Amsterdam en het ms Prinsendam (835 passagiers) varen beiden twee speciale routes  die prachtige bestemmingen aandoen zoals Seoul (Zuid-Korea), Bejing (China), Singapore, Sydney (Australië) en Honolulu (Hawaï). Wie tijd heeft en van cruisen houdt, mag deze reis niet missen!

     

    “Onze ‘Grand Voyages’ zijn een droom voor iedere reiziger omdat ze de mogelijkheid bieden om bestemmingen van over de hele wereld te ontdekken”, zegt Richard Meadows, executive vice president marketing, sales en gastenprogramma’s bij Holland America Line. “Afrika is onderdeel van twee ‘Grand Voyages’ en er zijn tal van nieuwe unieke mogelijkheden voor zowel onze vaste als nieuwe gasten”.

     

    Op vier januari 2014 vertrekt het ms Amsterdam, voor een 113-daagse rondreis, vanaf Fort Lauderdale (USA). De reis begint met een oversteek van het Panama Kanaal gevolgd door twee nachten in Peru. Het ms Amsterdam vervolgt haar weg langs de oostkust van Australië naar Micronesië, het Verre Oosten en de Indische Oceaan. Om het nog spannender te maken wordt ook Afrika aangedaan en de oversteek gemaakt naar het Caribisch gebied. Een geweldige reis: van een bezoek aan Machu Picchu (Peru) tot aan snorkelen bij de Great Barrier Reef (Australië). Van winkelen op de avondmarkt in Hong Kong (China) tot aan een safari in Kaap Hoorn (Zuid-Afrika). Wie nog langer wenst te verblijven kan de reis verlengen met extra nachten in Papeete (Tahiti), Victoria (Australië), de Seychelles eilanden en Singapore. Liever korter weg? Er zijn cruise opties beschikbaar van 20 tot 86 dagen. Het ms Amsterdam sluit het jaar af met een 78-daagse cruise door de Stille Zuidzee naar het Verre Oosten.

     

    Zuid Amerika & Antarctica in één

    Op vijf januari 2014 keert het ms Prinsendam terug naar Zuid-Amerika, Antarctica en de Amazone met een 68-daagse rondreis vanaf Fort Lauderdale (USA) onder de naam ‘Grand South America and Antarctica Voyage’. Na de oversteek van het Panama kanaal bereikt het ms Prinsendam de kust van Zuid Amerika. Tijdens de reis vaart het ms Prinsendam zeven dagen over de Amazone en vier dagen over de Antarctische Oceaan met bezoeken aan Manaus, Rio de Janeiro (Brazilië), Buenos Aires (Argentinië) en Callao (Peru). Gasten die korter mee willen, kunnen kiezen voor een 32- of 36-daagse cruise tussen Fort Lauderdale en Buenos Aires.

     

    Afrikaanse en Mediterrane sferen met het ms Prinsendam

    Na Zuid-Amerika en Antarctica vertrekt het ms Prinsendam op een 57-daagse cruise naar Afrika over de Middellandse zee. Deze ‘Grand Africa and Mediterranen Voyage’ vertrekt van Fort Lauderdale (USA) naar Civitavecchia (Rome, Italië). Onderweg doet het ms Prinsendam eerst het Caribische gebied aan. Erna vaart ze door naar Kaapverdië, Gambia en Dakar (Afrika) alsook de Canarische Eilanden. Ook  Noord Afrika, Spanje, Italië, Montenegro, Kroatië, Griekenland en Turkije komen nog aan bod. Bezoek de Rotskoepel in Jeruzalem (Israel) of breng een bezoek aan de Giza Piramides in Alexandrië (Egypte). Wie korter mee wil, kan ook kiezen voor een cruise van 27 dagen met vertrek van Fort Lauderdale naar Barcelona  of 30 dagen met vertrek van Barcelona naar Civitavecchia.

     

    De ‘Grand Voyages’ van Holland America Line maken een lange vakantie toegankelijk en betaalbaar. Aan wal kunnen gasten kiezen uit diverse excursies van privétochten met de auto tot aan het bezoeken van lokale dorpen. Ook aan boord valt er veel te beleven. Heerlijk uitwaaien en relaxen in de Greenhouse Spa, kookdemonstraties volgen van een erkend Chef in de Culinary Art Center, leren hoe een foto te bewerken of simpelweg relaxen op het dek.

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eat! brussels

    eat! BRUSSELS – Het Brusselse Restaurantfestival

     

     

     

    4 dagen lang, van 12 tot 15 september 2013, komen meer dan 30 restaurateurs uit de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook verschillende partnerregio’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen in het Ter Kamerenbos. Tijdens eat! BRUSSELS delen ze hun knowhow en passie voor lekkere producten met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe smaaksensaties en - avonturen.

     

    eat! BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zo’n 30 restaurateurs en op initiatief van de directie Externe Betrekkingen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel 7 partnerregio’s samen. eat! BRUSSELS geeft een mooi beeld van de diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika, Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen.

     

    Net als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te werken met recyclebaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer. Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar, de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen terwijl de samenwerking met VIVAQUA het mogelijk maakt om geen plastic flessen te gebruiken maar het hele festival lang te werken met grote «karaffen» water die overal terug te vinden zijn.

     

    Op het programma: donderdag 12 september 2013, ‘Corporate evening’: speciale avond voor de leden van BECI, AMCHAM met live jazzmuziek. Vrijdag 13 september 2013 van 17u00 tot 23u00 open voor het grote publiek met live coverband, zaterdag 14 september 2013 van 11u00 tot 23u00 open voor grote publiek met live coverband en zondag 15 september 2013 van 11u00 tot 20u00.  

     

    De toegang tot eat! BRUSSELS is gratis met ingang aan de Gespanhoek in het Ter Kamerenbos. Het festival vindt plaats op het grasplein voor het meer van de Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden aangeboden. De site is toegankelijk voor mindervaliden.

    www.eatbrussels.be

     

     

     

     

     

     

     

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koele Hugo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    ‘Koele Hugo’ verovert Belgische harten

     

     

     

    Typisch Zuid-Tirools aperitief belooft het zomerdrankje van 2013 te worden. Naar de fotogalerij

    Naar de fotogalerij

    Aperol Spritz, cava of gin tonic zijn zo passé. Deze zomer kiezen trendsetters voor een nieuw aperitief: Hugo. De verfrissende mix van vlierbloesemsiroop, bubbels (ook uit Zuid-Tirol, uiteraard), bruiswater, een schijfje citroen en muntblaadjes is afkomstig uit Zuid-Tirol, in het noorden van Italië. Hugo is immers ten voeten uit waar Zuid-Tirol voor staat: een hype mediterane aperitiefcultuur, maar dan met een egdy etnic kantje: vlierbloesemsiroop.


    Eerder dit jaar werd Hugo al getipt als hét zomerdrankje van 2013. Dat komt goed uit bij de huidige hittegolf! Zelf Hugo maken doe je zo: Giet 2cl vlierbloesemsiroop op 2 ijsblokjes in een koud wijnglas. Voeg er 15cl prosecco aan toe en vul aan met 10cl bruiswater. Afwerken met een schijfje citroen en wat muntblaadjes en klaar!
    Tip van de barman: zorg dat alle ingrediënten goed koel zijn voor extra verfrissing.

     

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs