Het einde
van de zomer komt in zicht. De nazomermaand september komt er aan, maar zal het
in eigen land mooie weer blijven? Een perfecte nazomer bestemming is lIle de
Beauté Corsica vanwege zijn zachte klimaat. SNCM, dé ferryspecialist voor
Corsica brengt je er in de laatzomer voordelig naar toe.
SNCM vaart
vanuit Marseille, Nice en Toulon naar diverse havens op Corsica. Elke
Corsicaanse regio is betoverend mooi en dus is het interessant om gebruik te
maken van het hele jaar door lopende Prima Corsa voordeeltarief van SNCM, naar
de haven Ile Rousse bijvoorbeeld. Voor twee volwassen met eigen auto (midden
categorie), reis je heen en terug van Toulon naar Ile Rousse voor slechts
211,89 (tarief Prima Corsa, inclusief taksen).
Twee weken
vakantie op Corsica, in en rond Ile Rousse, daar kan een mens alleen maar van
dromen. Ile Rousse ligt in het hart van een van de mooiste baaien van
Noord-Corsica. Geniet van de prachtige eilandjes voor de kust en van de
maagdelijke zandstranden. Na een dagje zonnen en zwemmen ga je s avonds
wandelen door de gezellige straatjes van de oude stad. De straatnamen verwijzen
naar belangrijke figuren uit de geschiedenis van Ile Rousse. Van de Rue
Napoleon Bonaparte en de rue Louis Philippe wandel je tot op de indrukwekkende
Place Paoli waar je ongetwijfeld wordt verleid door een sfeervol terrasje onder
eeuwenoude, schaduwrijke platanen. Ile Rousse is in september super gezellig,
veel minder druk dan tijdens het hoogseizoen. Geniet van openluchtconcerten,
gezellige restaurantjes, wijnkroegen, van zeventig kilometer goed onderhouden
wandelpaden en van tientallen excursiemogelijkheden. Ile Rousse is de ideale
uitvalsbasis voor een onvergetelijke ontdekking van La Balagna, door Corsica
kenners aanzien als een van de mooiste regios van het eiland.
De nazomer
van SNCM op Corsica is er eentje zonder hoog seizoen tarieven, zonder
toeristische drukte, aan een zeer democratische prijs, onder een stralende zon
en met aangename temperaturen.
GENIETEN
VAN EEN KLEURRIJKE HERFST IN GROOT-BRITTANNIË
Nergens anders kun je zo genieten van
de kleurenpracht van de
herfst dan in de countryside van Groot-Brittannië.
Daarenboven zijn Engeland en Schotland niet eens ver weg, want met de ferries
van DFDS Seaways reis je er vlot én voordelig naartoe.
DFDS
Seaways vaart met comfortabele schepen vanuit Duinkerke en Calais naar Dover,
de poort naar Kent en naar het prachtige zuiden van Engeland. Er zijn meerdere
overzetten per dag in beide richtingen. Minder bekend maar beslist even handig
is de route IJmuiden-Newcastle met vertrek om 17u30 en aankomst de volgende dag
om 9 u. Zeehaven IJmuiden ligt ter hoogte van Amsterdam, slechts 1,5 uur rijden
vanuit Antwerpen. Met Newcastle kan men zich geen betere uitvalsbasis indenken
om onder meer de Scottish Borders te verkennen die in het najaar betoverend
mooi zijn.
Na
een korte overtocht vanuit Duinkerke of Calais met DFDS Seaways kan je
herfstvakantie in Dover meteen beginnen. Je bent in Kent, wereldwijd bekend als
de Tuin van Engeland en kan je alle kanten op, langs de krijtrotsen met brede
panoramas over de zee, door het golvende landschap langs sfeervolle stadjes. Van
september tot november geniet je van een unieke kleurenpracht, in bossen en
kasteelparken. In de herfst worden de vruchten geplukt en gaan de jagers op
pad. Dat betekent genieten van culinaire specialiteiten zoals tijdens de Wild
Boar Week (26/10-03/11) in het middeleeuwse stadje Rye. Twintig verschillende
restaurants serveren de beste everzwijngerechten (www.wildboar.org.uk/). Hou je van vis,
in het bijzonder van haring, reis dan op 9 en 10 november naar Hastings voor de
Herring Fair.
Na
een nacht aan boord van de ferry van DFDS Seaways vanuit IJmuiden, in een
comfortabele hut, kom je uitgerust aan in Newcastle upon Tyne. Net als in Dover
zijn ook in Newcastle de bezienswaardigheden dichtbij en de najaarszon maakt de
herfstkleuren nog mooier. September en oktober zijn traditioneel
goed-weer-maanden en je hebt helemaal geen last van de zomerdrukte en van de
prijzen. Neem je camera mee, voor de mooiste fotos van het kleurenpallet, in
de bossen van Perthshire en The Trossachs. Dit is Schotland op zijn mooist en
langs Loch Lomond zal je genieten van het uitzicht op het meer, met daarachter
de machtige bergen. Voor de glorious autumn colours komen ook de Schotten
naar buiten en na een dagje in de natuur kun je met hen verbroederen, bij een
verwarmende whisky, in een sfeervolle, authentieke pub.
Reis
je met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle dan kun je meteen een handig
reispakket boeken. DFDS Seaways werkt samen met hotels in Schotland en
Noord-Engeland. Voor een unieke vakantie en een vorstelijke ontvangst kies je
Lumley Castle. Het kasteel is zeshonderd jaar oud en ligt dichtbij het stadje
Durham. Dit romantische weekend, een vierdaagse autovakantie, kan je vullen met
een fascinerend programma: wandelen door de Yorkshire Dales of het National
Park Northumberland, gezellig kuieren langs de winkeltjes van Durham, dineren
bij kaarslicht, verwend worden door personeel in middeleeuwse klederdracht. Hou
je van kastelen, burchten, middeleeuwse en betoverende herfstlandschappen, kies
dan voorhet Aston Hotel in Dumfries
& Galloway. Deze Zuid-Schotse regio is ook een uitstekend fietsgebied. Voor
dit vijfdaagse arrangement kun je dagelijks vertrekken, tot 27 december 2013.
Reizigers
die met DFDS Seaways naar Newcastle varen, kunnen ook nog genieten van een
bijzonder aanbod. Iedereen die een arrangement boekt naar het Winnock Hotel (5
daagse reis), Brunston Castle (7 daagse reis), Old Churches House Hotel (5
daagse reis) of Lochend Chalets (10 daagse reis) krijgt één nachtje gratis. De verschillende accommodatie eigenaren ter
plaatse nodigen iedereen op deze manier uit om voordelig kennis te maken met
hun prachtige land. Op het blog van DFDS Seaways vertellen zij tevens waarom
herfst in hun omgeving nou zo mooi is (blog.dfds.nl).
Noord-Hollandse Gouda met het
Rode Zegel serveert je smakelijke najaarsideeën. Kaas in sneetjes, blokjes, frietjes Ook
traditionele kaas kan verrassend uit de hoek komen. Wat smaak betreft, want
100% weidemelk laat zich proeven. Maar ook wat culinaire hapjes aangaat.
Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel schotelt je een gezellig najaar voor
met kindvriendelijke kaasvingers, knapperige broodjes en gemarineerde
kaasblokjes.
3 x najaar met Noord-Hollandse Gouda:
Als
straks het najaar inzet en het leven zich weer meer naar binnen verplaatst,
maakt Noord-Hollandse Gouda het mee gezellig met lekkere culinaire creaties.
Van een eenvoudig broodje als lunch tot een speels idee voor het
verjaardagsfeestje van je zoon of dochter.
Wedden dat iedereen die eerlijke, pure smaak van Noord-Hollandse Gouda weet te
smaken? Achter deze unieke kaas schuilt dan ook eeuwen vakmanschap, een
ambachtelijke rijping op houten planken en een originele receptuur op basis van
100% weidemelk. De zwartbonte Holstein-koeien grazen van voorjaar tot najaar
minstens 120 dagen, minimaal 6 uur per dag, in de weide. En dat vertaalt zich
naar die typische smaak, lekker romig en natuurlijk zilt. Het
kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel is daarvan het beste bewijs.
Kaas-pestofrietjes van
Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
Ingrediënten (voor 10 stuks): 150 g boter, 180 g bloem, 150 ml water, 40 g groene pesto, snuifje zout, 0,75
l culinaire room, 250 g Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen, 40
g eierdooiers (+/- 2 stuks), 15 g bladgelatine, 125 g bloem, 50 g eieren (+/- 1 stuk), 125 ml panko
Bereiding
Smelt de boter in een pan en maak een roux door de gezeefde bloem toe te
voegen. Voeg pesto en water toe en gaar tot de boter begint los te laten. Zet
koud. Verwarm de room, rasp de kaas en meng tot een homogene massa. Voeg de
geweekte gelatine toe en meng met de eierdooiers. Voeg de massa toe aan de
koude roux en meng tot een egaal geheel. Verdeel het mengsel in vormen en zet
gedurende 12 uur in de koelkast. Vries de massa even in en snijd in de gewenste
frietdikte. Paneer de frieten dubbel door bloem, ei en panko-broodkruim. Bewaar
in de vriezer en frituur op 180°C. Serveertip:
Druk leuke kindertekeningen af en vouw puntzakken om de frietjes in te
serveren.
Gemarineerde kaasblokjes van
Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
Ingrediënten (voor 10 personen):
1.200 g
Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen, 250 g olijven, 500 ml ciderazijn, roze peper, takjes tijm, teentjes
knoflook, 250 g
suiker, 500 ml water en 10 g zout
Bereiding
Snij de kaas in gelijke blokjes en doe samen met de olijven in een weckpot.
Breng water, suiker en zout aan de kook, voeg knoflook, peper en tijm toe. Laat
10 minuten trekken, haal van het vuur en voeg azijn toe. Giet het mengsel over
de kaas-olijvenmix en bewaar in de koelkast. Na een week zijn de kaasblokjes
optimaal van smaak.
Serveertip: Serveer als borrelhapje bij een tripelbier.
Giant Sandwich van Noord-Hollandse
Gouda met het Rode Zegel
Ingrediënten (voor 10 personen):
400 g
Noord-Hollandse Gouda Belegen, 3 avocados, 300
g kipfilet (charcuterie), 200 g tomaten, 1 Lollo
Rosso-salade, 1 kg
zuurdesembrood, 10 ml witte wijnazijn, 10 g sirachasaus, 10 g tomatenpulp, teentje
knoflook, 200 ml culinaire room, 10 g platte peterselie, 20 g suiker, 0,5 g xanthaangom en zout
Bereiding
Was de sla, snij de tomaten en avocados. Snij de kipfilet en kaas op de
snijmachine op stand 2-3. Breng de room aan de kook en los er de suiker en het
zout in op. Haal van het vuur en voeg de sirachasaus toe, knoflook,
tomatenpulp, azijn, peterselie en xanthaan. Beleg het brood met sla, tomaat,
kipfilet en avocado. Voeg de saus toe en beleg royaal met kaas. Verdeel
eventueel nog een kleine hoeveelheid op de bovenkant van het brood. Snij
doormidden en serveer.
Praktisch
Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt 6 varianten:
Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud, Overjarig. Noord-Hollandse
Gouda met het Rode Zegel is voorverpakt of vers verkrijgbaar in de supermarkt,
op de markt of bij de zelfstandige winkel (www.rodezegel.be). Let op het
kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel bij aankoop van Noord-Hollandse Gouda.
WIE
WORDT DE BESTE AMATEUR SOMMELIER VAN BELGIË IN 2013?
Delhaize
en Megavino organiseren voor de tweede keer de beste
amateursommelier-wedstrijd. 45 wijnliefhebbers zullen hun kennis en
smaakpapillen met elkaar meten tijdens het grootste wijnsalon van België.
Delhaize
lanceert in samenwerking met Megavino voor het tweede opeenvolgende jaar een
grote wedstrijd om de beste amateursommelier van België te kiezen. Om te kunnen
deelnemen aan deze wedstrijd, de enige in zijn soort in België, zullen de wijnliefhebbers
rechtstreekse eliminatieproeven moeten afleggen op de website www.delhaize.be,
waar hun wijnkennis zal worden getest. De 45 besten gaan door naar de grote
finaleronde die zal doorgaan op 20 oktober tijdens het wijnsalon Megavino onder
het toeziend oog van bekende wijnexperts. Op het einde van deze wedstrijd
zullen de TOP Amateursommelier van 2013 en zijn 2 erekandidaten naar huis gaan
met prachtige geschenken.
TOP
amateursommelier 2013 De selecties
Delhaize
heeft een sterke reputatie als wijnexpert, die ze voornamelijk te danken heeft
aan haar opgeleide wijnraadgevers die in iedere winkel aanwezig zijn. Daardoor
vinden steeds meer wijnliefhebbers hun weg naar onze winkels, op zoek naar
crus om hun smaakpapillen en nieuwsgierigheid te bevredigen. Omdat er steeds
meer interesse is voor de wereld van de wijnen, organiseert Delhaize voor het
tweede opeenvolgende jaar een wedstrijd speciaal voor deze liefhebbers. In
samenwerking met Megavino, het grootste internationale wijnsalon van de Benelux,
organiseert Delhaize de wedstrijd om de beste amateursommelier van België te
vinden. Deze wedstrijd wil de wijnliefhebbers centraal zetten en richt zich
enkel op amateurs die geen enkele professionele link hebben met de wijnwereld.
Liefhebbers
kunnen surfen naar www.delhaize.be om zich in te schrijven en rechtstreeks aan
de eliminatieproeven deel te nemen. Om de 45 beste hobbyisten te selecteren die
mogen deelnemen aan de finale worden er 2 eliminatierondes georganiseerd. De
eerste ronde bestaat uit 10 vragen om de wijnkennis van de deelnemers te
testen. In de tweede ronde moeten er 5 andere vragen worden beantwoord binnen
een bepaalde tijd. De beste tijden mogen deelnemen aan de grote finale die zal
plaatsvinden op 20 oktober tijdens het wijnsalon Megavino in Brussels Expo.
In
de finale worden de 45 overgebleven deelnemers geëvalueerd door een jury die
bestaat uit bekende wijnexperts. In deze finale krijgen de kandidaten
verschillende proeven voorgeschoteld en moeten ze meer dan ooit tevoren tonen
hoeveel expertise ze bezitten als amateursommelier.
Het
eerste deel van de finale bestaat uit een aantal theoretische proeven waarna
nog 6 finalisten overblijven. Zij gaan door naar het laatste deel dat bestaat
uit enkele praktische degustatieproeven. Op basis van deze laatste proeven zal de jury 3 laureaten uitkiezen
waaronder de grote winnaar van deze wedstrijd die zich de beste
amateursommelier
2013 van België mag noemen.
De
winnaar krijgt een prachtig weekend cadeau voor 2 personen in een wijnstreek in
Spanje. Tijdens deze reis zal hij onder begeleiding van een expert meerdere
grote wijndomeinen bezoeken en kan hij profiteren van de beste tips van deze
expert en zal hij kennismaken met de wijnbouwers. Op die manier kan hij zijn
wijnkennis nog meer uitbreiden. De andere laureaten krijgen ook heel mooie
wijngeschenken mee naar huis.
Carl
Verheyden Beste
Amateur-Sommelier 2012
In
2012, tijdens de eerste wedstrijd die Delhaize samen organiseerde met Megavino,
werd Carl Verheyden
uit Lubbeek, bediende bij een informaticabedrijf, door de jury van experts
uitgeroepen tot Beste Amateur-Sommelier van België 2012. Naast de trofee van
Beste Sommelier van België kreeg hij ook een kist Château Magdelaine, Premier
Grand Cru Classé de Saint-Emilion en een prachtige reis naar de streek van
Bordeaux, waar hij verschillende grote wijngoederen heeft bezocht samen met een
expert.
Voor
Carl blijft de wedstrijdervaring een zeer mooi moment: De wedstrijd zelf was
een uitdaging en door de combinatie van theoretische en praktische proeven de
interessantste wijnwedstrijd waar ik al aan deelgenomen had. De driedaagse trip
door de Bordeauxstreek was een prachtig georganiseerde reis die de grootste
verwachtingen overtrof door de opeenvolging van bezoeken aan de allergrootste
appelaties en châteaux. Dit waren stuk voor stuk plaatsen waar elke
wijnliefhebber van droomt om ooit te kunnen bezoeken. Carl, die net zijn
diploma van sommelier heeft behaald in avondschool, blijft zijn passie voor
wijn uitoefenen. Nu is het nog een hobby, maar wie weet wat de toekomst
brengt...
4
dagen lang, van 12 tot 15 september 2013, komen meer dan 30 restaurateurs uit
de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook verschillende
partnerregios van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen in het Ter
Kamerenbos. Tijdens eat! BRUSSELS delen ze hun knowhow en passie voor lekkere
producten met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar
uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe
smaaksensaties en - avonturen.
eat!
BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zon 30 restaurateurs en op
initiatief van de directie Externe Betrekkingen van de Gewestelijke
Overheidsdienst Brussel 7 partnerregios samen. eat! BRUSSELS geeft een mooi
beeld van de diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan
ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika,
Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle
bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere
porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als
het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen.
Net
als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te
werken met recyclebaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer.
Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar,
de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen terwijl de
samenwerking met VIVAQUA het mogelijk maakt om geen plastic flessen te
gebruiken maar het hele festival lang te werken met grote «karaffen» water die
overal terug te vinden zijn.
Op
het programma: donderdag 12 september 2013, Corporate evening: speciale avond
voor de leden van BECI, AMCHAM met live jazzmuziek. Vrijdag 13 september 2013
van 17u00 tot 23u00 open voor het grote publiek met live coverband, zaterdag 14
september 2013 van 11u00 tot 23u00 open voor grote publiek met live coverband en
zondag 15 september 2013 van 11u00 tot 20u00.
De
toegang tot eat! BRUSSELS is gratis met ingang aan de Gespanhoek in het Ter
Kamerenbos. Het festival vindt plaats op het grasplein voor het meer van de
Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die
in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden
aangeboden. De site is toegankelijk voor mindervaliden.
Op
7 en 8 september 2013 komt Trajector opnieuw naar Brussel na haar eerste
aantreden in de Belgische hoofdstad in 2010. Trajector Intermezzo is een
initiatief van Hotel BLOOM!en Centrifugal
Projects dat dit jaar samenvalt
met het openingsweekend van de jaarlijkse Brussels Art Days. Na Trajector Intermezzoin april zal dit nieuwe initiatief van
Trajector Art Fair en Hotel BLOOM! opnieuw haar inspiratie halen uit de
vroegere Trajector Art Fairs en Artn BLOOM! evenementen.
Trajector
Intermezzo wil de aandacht vestigen op de individuele kunstenaar en niet
op de projecten, initiatieven en galerijen die eerder al aan bod kwamen bij de
bekendere Trajector Art Fairs. Trajector Intermezzo
zal een 25-tal opkomende internationale kunstenaars de gelegenheid geven om hun
solo- of duoproject aan het Brusselse publiek voor te stellen. Verwacht u alvast
aan een hoog staaltje eigentijdse, moderne kunst! Bovendien zal Trajector Intermezzo
deze keer een klein aantal curatorprojecten voorstellen die volledig passen in
het unieke kader van Hotel BLOOM!
De
focus van het klassieke Trajector Art Fair-concept heeft nooit op de
commerciële galerijensector gelegen maar des te meer op ruimteprojecten,
initiatieven van kunstenaars zelf en onafhankelijke curatorprojecten die een
belangrijk platform en oefenterrein kunnen bieden aan opkomende eigentijdse
artiesten van over de hele wereld. Terwijl er een loopje genomen wordt met de
rol van vzws, ruimteprojecten en zelfstandige curatoren binnen het commerciële
kunstcircuit, kiest Trajector steevast voor de originele hoek en zorgt het voor
een kunstmarkt in een Brussels top design hotel. Ironisch, kritisch of zuiver
commercieel? Laten we daar de kunstenaars en het publiek zelf over oordelen.
Eén ding is zeker, Trajector Intermezzo gaat gewoon door op haar eigen
typische elan.
Juist
zoals bij de eerste tentoonstelling van Trajector Intermezzo, zullen bij
Trajector Intermezzo Rematch alle schijnwerpers gericht
worden op het concept hotel. Kunstwerken en voorstellingen zullen in dit
geval volledig in de lijn liggen met het unieke kader van Hotel BLOOM!
Trajector
Intermezzo Rematch voorziet plaats voor zowel solo- als
duovoorstellingen in de gastenkamers op de eerste verdieping van Hotel BLOOM! Met
een volledig nieuwe affiche, bestaande uit internationale namen uit de
kunstwereld, belooft Trajector Intermezzo Rematch al even hoge toppen te
scheren als tijdens haar aantreden in april.
Op
het programma staan voorstellingen van Amerikaanse, Belgische, Britse,
Canadese, Chinese, Deense, Nederlandse, Franse, Duitse, Ierse, Japanse, Noorse,
Spaanse, Zweedse en Zwitserse kunstenaars. Alsof dat allemaal nog niet
kosmopolitisch genoeg is, zijn zij een weerspiegeling van onze moderne wereld
door te leven en/of te werken op de meest uiteenlopende locaties zoals Brussel,
Parijs, Londen, Amsterdam, Berlijn, Antwerpen en Zurich.
NIEUWE
KRIEKENOOGST EINDELIJK AANGEKOMEN IN BROUWERIJ VAN BELLE-VUE
In
het jaar van de 100ste verjaardag van Belle-Vue lieten de krieken echt lang op
zich wachten, door de opeenvolgende periodes van koude en droge hitte moesten
we er dit jaar echt lang op wachten, maar de nieuwe krieken zijn vandaag
aangekomen in de brouwerij van Belle-Vue en bovendien zijn ze van uitstekende
kwaliteit!
Enkele
tientallen tonnen vers geplukte krieken van de variëteiten Gorsem en Kelleris werden
in gekoelde vrachtwagens uit Tienen naar de brouwerij Belle-Vue gebracht. De
krieken werden in de brouwerij van Belle-Vue afgeladen en meteen toegevoegd aan
de lambiek. Zo wordt de Kriek Lambiek gemaakt die de basis vormt voor de
Belle-Vue kriekbieren: de meest populaire van het land. Dit jaar is bovendien
heel speciaal voor Belle-Vue, want de brouwerij viert zijn 100-jarig bestaan.
Ieder
jaar is het weer met spanning uitkijken naar de kriekenoogst, een belangrijk
moment voor onze brouwerij. We hebben dit jaar inderdaad wat langer moeten
wachten, maar de zon van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat we niet
alleen verwend zijn op het vlak van kwaliteit, de oogst heeft dit jaar ook
mooie hoeveelheden opgeleverd, aldus brouwerijmanager Tom Dumortier.
Authentieke
en typisch Brusselse know-how
De
geschiedenis van Belle-Vue start in 1913 in Brussel, toen Philémon Vanden Stock
begon met het versnijden van lambiek. Uit verschillende soorten lambiek van
meerdere producenten ontwikkelde hij geuze. Ook vandaag nog worden alle Belle-Vue
bieren gebrouwen op basis van lambiek, een bier van spontane gisting. Voor de
Belle-Vue kriekbieren voegen onze meesterbrouwers krieken toe aan de lambiek,
die spontaan gist dankzij de natuurlijke gistcellen die in de lucht aanwezig
zijn. Voor de heerlijke kriekbieren van Belle-Vue worden maar liefst 80 kg krieken toegevoegd per 600 liter lambiek.
Het
schudden van de krieken
De
kwaliteitskrieken die worden geselecteerd voor de kriekbieren van Belle-Vue
komen uit de streek van Tienen. Vooraleer zij de brouwerij bereiken, hebben de
krieken al een hele weg afgelegd. De dag voor de levering (er gaat zon twaalf
uur over van het oogsten tot de levering aan de brouwerij), worden de
kriekenbomen geschud met een mechanische arm. De krieken vallen bij het
schudden op een dekzeil dat wordt opgerold en vervolgens wordt geledigd in
grote tonnen met water. De krieken zinken dan naar de bodem van de ton, terwijl
de takjes en bladeren komen bovendrijven. Deze techniek zorgt ervoor dat de
krieken in optimale omstandigheden geoogst worden. Nadien worden de krieken
voorzichtig vervoerd in blauwe plastieken tonnetjes, en worden ze bij levering
aan de brouwerij meteen verwerkt in de lambiek. Na 6 maanden rijping ontstaat
zo de Kriek Belle-Vue, met zijn prachtige robijnrode kleur en fruitige smaak.
1913
2013
Dit
jaar is voor Belle-Vue heel bijzonder, want de brouwerij viert zijn 100ste
verjaardag. Voor deze gelegenheid tekenen de gekende Belle-Vue karakters Jos en
Jef graag weer present. Ze figureren niet alleen op de verpakkingen, maar
hebben ook de aftrap gegeven voor de match tussen Anderlecht (RSCA) en Standard
op 5 mei laatstleden. Tijdens deze match droegen de spelers van RSCA ook de
originele uitrusting die gedragen werd tijdens het eerste voetbalseizoen waarin
Belle-Vue als sponsor van de club optrad. Hiermee werd de aanwezigheid van
Belle-Vue tussen 1973 en 1981 als hoofdsponsor van paars-wit herdacht.
Philemon
Vandenstock legde in 1913 de basis voor de huidige brouwerij Belle-Vue. Maar de
geschiedenis van de Geuze bieren gaat terug tot in de middeleeuwen. Deze
authentieke Lambiek bieren werden toen al in de Zennevallei gebrouwen.
Kenmerkend voor Geuze bieren is het gebruik van 30% tarwe, een spontane gisting
en een versnijding van jonge en oude Lambieken. De spontane gisting met de
gistcellen uit de lucht rondom de Zennevallei geeft de Geuze bieren hun
typische zurige smaak. Lambiek is het basisbier dat in eikenhouten vaten rijpt.
Na één jaar spreekt men van een jonge Lambiek. Er worden vier Belle-Vue bieren
gebrouwen, die worden geserveerd in de traditionele Belle-Vue glazen aan een
temperatuur tussen 2° en 3°C.
In 2013 viert Belle-Vue zijn 100-jarig bestaan.
Oost-Vlaamse
fiets- en wandelnetwerken zoeken enthousiaste peters en meters
Voor
het controleren van de wandel- en fietsnetwerken in de regio's Leiestreek,
Meetjesland, Scheldeland, Vlaamse Ardennen en Waasland zoekt Toerisme
Oost-Vlaanderen enthousiaste peters en meters.
Drie
keer per jaar controleren zij een lus op een van de netwerken en brengen zij
verslag uit over foutieve of ontbrekende bewegwijzering, wegonderbrekingen, of
andere problemen op het traject. Zo bouwen zij mee aan de kwaliteit van de
Oost-Vlaamse fiets- en wandeltrajecten.
De
Oost-Vlaamse netwerken van Toerisme Oost-Vlaanderen tellen ruim 3.500 km fietstraject en 560 km wandelwegen, samen
goed voor 18.500 bordjes. Om deze bewegwijzering op punt te houden en gebreken
zo snel mogelijk te detecteren en op te losssen, zijn een paar honderd peters
en meters nodig.
Ondernemende
broer en zus Rutten slaan de handen in elkaar. Het idee kwam er tussen pot en
pint tijdens één van de vele familiefeestjes. Luc Rutten van
Drankendiscount t Bakske uit Tessenderlo heeft zijn eigen bier laten
brouwen, en het zal geschonken worden in glazen van zijn zus Hilde Ruttenvan Berghoff Belgium uit
Lummen.
Neuzebier
is de oudste Limburgse tripel. Voor het eerst gebrouwen door Jo Billen uit
Wellen in 1984. In
zijn achterkeuken experimenteerde hij met een zelf in elkaar geknutselde
brouwinstallatie. Toen in 1996 de objectieve bierproevers De Limburgse Neus,
onder voorzitterschap van René Heselmans, tien jaar bestonden, werd het recept
voor het eerst op grote schaal gebouwen. Bij brouwerij St. Jozef in Opitter
werd een brouwsel gemaakt van 7000L. Deze brouwerij was toen nog een echte pils
brouwerij waar men geen nagisting kon geven aan deze tripel.
Dat
is nu wel anders. Bij brouwerij Anders in Halen, waar het bier nu gebrouwen is,
kunnen we met kleinere hoeveelheden van 2000 L werken en kan men wel voor een nagisting
zorgen. Het bier zal dus ietsjes anders zijn en ook ietsje straffer een kleine
8° vol.alc..
Naast
tarwe en hop bevat het bier ook nog een kruidenmengeling (deze vind je terug op
het rugetiket) die het bier een speciale zachte, maar toch pittige smaak geven.
Bij brouwerij Anders hadden ze zo een gek recept met al die kruiden nog niet
gezien. Het kruidenmengsel heb ik dus zelf in de brouwketel gekieperd.Ze zijn wel heel zorgzaam omgegaan met het
recept en hebben zelfs de waterhardheid aangepast, omdat het verschil tussen
water van Opitter en water van Halen erg groot is.
Je
hebt vast wel gemerkt dat het een Limburgs verhaal is. De naam Neuzebier is
afgeleid uit de geografische ligging van Tessenderlo, namelijk de neus van
Limburg.
Uma Thurman, nieuwe
ster van Campari® Calendar 2014
Campari® kondigde
officieel aan dat Uma Thurman de nieuwe ster wordt van de Campari® Calendar 2014, in een fotografie
van Koto Bolofo. De actrice vertolkt daarin het thema Worldwide Celebrations,
waarbij elke maand een ander feest of festival van uiteenlopende culturen in de
kijker staat. Het is Camparis interpretatie van de toenemende
cultuurglobalisering, en dat met als leidmotieven stijl, passie en charisma.
Uma Thurman, bekend van Hollywood kaskrakers als Pulp Fiction en Kill Bill,
volgt in de voetsporen van Campari stijliconen als Salma Hayek, Eva Mendes,
Jessica Alba, Milla Jovovich en Penelope Cruz. Over haar hoofdrol in de nieuwe
Campari Calender zegt Thurman: Het is geweldig om deel uit te maken van dé
blikvanger van zon iconisch merk! Vooral het thema van dit jaar staat me erg
aan: stijl en passie als een reis rond de wereld, die ik ook nog eens mag delen
met Camparifans wereldwijd. Elke maand is Koto erin geslaagd de essentie van
feesten vast te leggen, met een ongelooflijk gevoel voor intrigerende,
inspirerende en dynamische beelden.
Fotograaf van dienst is Koto Bolofo. Hij wordt alom geprezen om zijn krachtige
portretfotografie, innovatieve modeshots en tal van kortfilms. Onder meer
Vogue, Vanity Fair en GQ deden al een beroep op hem voor prestigieuze
projecten, voor Louis Vuitton en Dior bokste hij al meerdere reclamecampagnes
in elkaar. Hij is geboren in Zuid-Afrika, opgegroeid in Groot-Brittannië en
momenteel inwoner van Frankrijk. Deze wereldburger Koto Bolofo weet als geen
ander het thema van de
15de Campari Calendar vast te leggen op de gevoelige plaat.
Het handelsmerk van Bolofo is een levendige en dynamische beeldtaal. En die
past perfect in de visie van Campari, dat in zijn nieuwe kalender een venster op de wereld
wil bieden. Koto Bolofo: Het opzet en doel van de Campari Calendar komt
helemaal overeen met wat ik in mijn werk nastreef: beelden maken die iets doén!
Dat ik mag werken met een mooie en getalenteerde actrice als Uma Thurman is een
hele eer, en het heeft me de inspiratie gegeven om steeds verder te gaan, om op
een uitdagende manier op zoek te gaan naar stijl en passie binnen de gekozen
thematiek.
Bob Kunze-Concewitz, CEO van Gruppo Campari : "De Campari Calender 2014
zet een nieuwe stap in zijn bestaan en verlegt zijn grenzen met nog meer
stimulerende, nog krachtigere beelden. Elke maand willen we de verbeelding
prikkelen en sturen de mensen op een wereldwijde feestelijke ontdekkingsreis.
We kunnen haast niet wachten om hem later dit jaar aan het publiek te tonen!
Op vier januari 2014 luidt het ms
Amsterdam (1.380 passagiers) onder de naam The Grand World Voyage het nieuwe jaar in
met een reis van maar liefst 113 dagen. Gedurende de reis worden 38 havens in
vijf continenten aangedaan. The Grand World Voyage is één van de vier grote
cruisereizen die Holland America Line in 2014 maakt. Het ms Amsterdam en het ms
Prinsendam (835 passagiers) varen beiden twee speciale routesdie prachtige bestemmingen aandoen zoals
Seoul (Zuid-Korea), Bejing (China), Singapore, Sydney (Australië) en Honolulu
(Hawaï). Wie tijd heeft en van cruisen houdt, mag deze reis niet missen!
Onze Grand Voyages zijn een droom voor iedere reiziger omdat ze
de mogelijkheid bieden om bestemmingen van over de hele wereld te ontdekken,
zegt Richard Meadows, executive vice
president marketing, sales en gastenprogrammas bij Holland America Line. Afrika is onderdeel van twee Grand Voyages en er zijn
tal van nieuwe unieke mogelijkheden voor zowel onze vaste als nieuwe gasten.
Op vier januari 2014 vertrekt het ms Amsterdam, voor een 113-daagse rondreis, vanaf Fort Lauderdale (USA).
De reis begint met een oversteek van het Panama Kanaal gevolgd door twee
nachten in Peru. Het ms Amsterdam
vervolgt haar weg langs de oostkust van Australië naar Micronesië, het Verre
Oosten en de Indische Oceaan. Om het nog spannender te maken wordt ook Afrika
aangedaan en de oversteek gemaakt naar het Caribisch gebied. Een geweldige
reis: van een bezoek aan Machu Picchu (Peru) tot aan snorkelen bij de Great
Barrier Reef (Australië). Van winkelen op de avondmarkt in Hong Kong (China)
tot aan een safari in Kaap Hoorn (Zuid-Afrika). Wie nog langer wenst te
verblijven kan de reis verlengen met extra nachten in Papeete (Tahiti),
Victoria (Australië), de Seychelles eilanden en Singapore. Liever korter weg?
Er zijn cruise opties beschikbaar van 20 tot 86 dagen. Het ms Amsterdam sluit het jaar af met een 78-daagse cruise door de
Stille Zuidzee naar het Verre Oosten.
Zuid Amerika &
Antarctica in één
Op vijf januari 2014 keert het ms
Prinsendam terug naar Zuid-Amerika, Antarctica en de Amazone met een
68-daagse rondreis vanaf Fort Lauderdale (USA) onder de naam Grand South
America and Antarctica Voyage. Na de oversteek van het Panama kanaal bereikt
het ms Prinsendam de kust van Zuid
Amerika. Tijdens de reis vaart het msPrinsendam
zeven dagen over de Amazone en vier dagen over de Antarctische Oceaan met bezoeken aan Manaus, Rio de
Janeiro (Brazilië), Buenos Aires (Argentinië) en Callao (Peru). Gasten die
korter mee willen, kunnen kiezen voor een 32- of 36-daagse cruise tussen Fort
Lauderdale en Buenos Aires.
Afrikaanse en Mediterrane sferen met het ms Prinsendam
Na Zuid-Amerika en Antarctica vertrekt het msPrinsendam op een
57-daagse cruise naar Afrika over de Middellandse zee. Deze Grand Africa and
Mediterranen Voyage vertrekt van Fort Lauderdale (USA) naar Civitavecchia
(Rome, Italië). Onderweg doet het msPrinsendam eerst het Caribische gebied
aan. Erna vaart ze door naar Kaapverdië, Gambia en Dakar (Afrika) alsook de
Canarische Eilanden. OokNoord Afrika,
Spanje, Italië, Montenegro, Kroatië, Griekenland en Turkije komen nog aan bod.
Bezoek de Rotskoepel in Jeruzalem (Israel) of breng een bezoek aan de Giza
Piramides in Alexandrië (Egypte). Wie korter mee wil, kan ook kiezen voor een cruise van 27 dagen
met vertrek van Fort Lauderdale naar Barcelonaof 30 dagen met vertrek van Barcelona naar Civitavecchia.
De Grand Voyages van
Holland America Line maken een lange vakantie toegankelijk en betaalbaar. Aan
wal kunnen gasten kiezen uit diverse excursies van privétochten met de auto tot
aan het bezoeken van lokale dorpen. Ook aan boord valt er veel te beleven.
Heerlijk uitwaaien en relaxen in de Greenhouse Spa, kookdemonstraties volgen
van een erkend Chef in de Culinary Art Center, leren hoe een foto te bewerken
of simpelweg relaxen op het dek.
4
dagen lang, van 12 tot 15 september 2013, komen meer dan 30 restaurateurs uit
de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook verschillende
partnerregios van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen in het Ter
Kamerenbos. Tijdens eat! BRUSSELS delen ze hun knowhow en passie voor lekkere
producten met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar
uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe
smaaksensaties en - avonturen.
eat!
BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zon 30 restaurateurs en op
initiatief van de directie Externe Betrekkingen van de Gewestelijke
Overheidsdienst Brussel 7 partnerregios samen. eat! BRUSSELS geeft een mooi
beeld van de diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan
ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika,
Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle
bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere
porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als
het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen.
Net
als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te
werken met recyclebaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer.
Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar,
de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen terwijl de
samenwerking met VIVAQUA het mogelijk maakt om geen plastic flessen te
gebruiken maar het hele festival lang te werken met grote «karaffen» water die
overal terug te vinden zijn.
Op
het programma: donderdag 12 september 2013, Corporate evening: speciale avond
voor de leden van BECI, AMCHAM met live jazzmuziek. Vrijdag 13 september 2013
van 17u00 tot 23u00 open voor het grote publiek met live coverband, zaterdag 14
september 2013 van 11u00 tot 23u00 open voor grote publiek met live coverband en
zondag 15 september 2013 van 11u00 tot 20u00.
De
toegang tot eat! BRUSSELS is gratis met ingang aan de Gespanhoek in het Ter
Kamerenbos. Het festival vindt plaats op het grasplein voor het meer van de
Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die
in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden
aangeboden. De site is toegankelijk voor mindervaliden.
Aperol
Spritz, cava of gin tonic zijn zo passé. Deze zomer kiezen trendsetters voor
een nieuw aperitief: Hugo. De verfrissende mix van vlierbloesemsiroop, bubbels
(ook uit Zuid-Tirol, uiteraard), bruiswater, een schijfje citroen en
muntblaadjes is afkomstig uit Zuid-Tirol, in het noorden van Italië. Hugo is
immers ten voeten uit waar Zuid-Tirol voor staat: een hype mediterane
aperitiefcultuur, maar dan met een egdy etnic kantje: vlierbloesemsiroop.
Eerder dit jaar werd Hugo al getipt als hét zomerdrankje van 2013. Dat komt
goed uit bij de huidige hittegolf! Zelf Hugo maken doe je zo: Giet 2cl
vlierbloesemsiroop op 2 ijsblokjes in een koud wijnglas. Voeg er 15cl prosecco
aan toe en vul aan met 10cl bruiswater. Afwerken met een schijfje citroen en
wat muntblaadjes en klaar!
Tip van de barman: zorg dat alle ingrediënten goed koel zijn voor extra
verfrissing.
Aperol
Spritz, cava of gin tonic zijn zo passé. Deze zomer kiezen trendsetters voor
een nieuw aperitief: Hugo. De verfrissende mix van vlierbloesemsiroop, bubbels
(ook uit Zuid-Tirol, uiteraard), bruiswater, een schijfje citroen en
muntblaadjes is afkomstig uit Zuid-Tirol, in het noorden van Italië. Hugo is
immers ten voeten uit waar Zuid-Tirol voor staat: een hype mediterane
aperitiefcultuur, maar dan met een egdy etnic kantje: vlierbloesemsiroop.
Eerder dit jaar werd Hugo al getipt als hét zomerdrankje van 2013. Dat komt
goed uit bij de huidige hittegolf! Zelf Hugo maken doe je zo: Giet 2cl
vlierbloesemsiroop op 2 ijsblokjes in een koud wijnglas. Voeg er 15cl prosecco
aan toe en vul aan met 10cl bruiswater. Afwerken met een schijfje citroen en
wat muntblaadjes en klaar!
Tip van de barman: zorg dat alle ingrediënten goed koel zijn voor extra
verfrissing.
SCHIPHOL POSITIEF BEOORDEELD IN VERGELIJKEND
ONDERZOEK VANLUCHTHAVENS.
Wie met het vliegtuig op reis gaat, zoekt vaak naar
het goedkoopste ticket. Maar er is nog een andere kostenbepalende factor waar
we niet altijd op letten. Sommige luchthavens zijn namelijk goedkoper dan
andere en het kan best dat vliegen vanaf een buitenlandse luchthaven goedkoper
is. Een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond toont aan dat Amsterdam
Airport Schiphol op dat vlak heel goed scoort. Bij dat onderzoek werden Brussels
Airport en verschillende dichtbije buitenlandse luchthavens onder de loep
genomen, o.a. Düsseldorf, Rotterdam, Eindhoven en Schiphol.
Vanuit Schiphol kun je een paar honderd
bestemmingen rechtstreeks bereiken. Dat komt omdat ruim 90 luchtvaartmaatschappijen
Schiphol gebruiken als vertrekplaats naar meer dan 300 bestemmingen zowel
binnen als buiten Europa. Het onderzoek toont echter aan dat het juist
belangrijk is om te kijken wat luchthavens bieden alvorens aan boord van het
vliegtuig te gaan.
Betaalparkings: Je wagen parkeren op een luchthaven
is altijd een dure aangelegenheid. Maar op Schiphol vallen de parkeerkosten
best mee, zeker vanaf zeven dagen wat toch de minimumduur is van een doorsnee
vakantie. Als je tijdig boekt, betaal je in Schiphol vanaf 49,50 voor een
week, een pak minder dan in Brussel, waar je 86 voor een week kwijt bent. Andere
weektarieven: Eindhoven: 53, Rotterdam 55, Düsseldorf 39.
Een drankje en een hapje voor vertrek
Je vakantie begint vaak al op de luchthaven en op Schiphol
word je verwend met een brede waaier aan faciliteiten. Er zijn niet alleen
winkels, restaurants en bars maar ook een museum, bibliotheek, spa en zelfs een
heus park. De Consumentenbond heeft ook op dit terrein de prijzen vergeleken.
Wat kost een koffie?
Brussels Airport: 3,30 (op alle locaties), Schiphol: 0,50
(in zelfbediening), Düsseldorf: 1 (in een fastfood restaurant). Wat kost een
pintje van het vat? Brussels Airport: 3,50, Schiphol: 3, Düsseldorf 4. Wat
kost een cola? Brussels Airport: 2,50 (uit drankautomaat), Schiphol: 1,75
en Düsseldorf 0,99 (supermarkt). Deze prijzen tonen duidelijk aan dat je in
de ene luchthaven meer vakantie-euros nodig hebt dan in de andere.
Een vliegreis met start in Amsterdam Airport
Schiphol is voor Belgische reizigers zeker het overwegen waard. Met tal van
faciliteiten, ook voor kinderen, is Schiphol meer dan een luchthaven.
Daarenboven zijn er ook heel concrete, materiële voordelen: een groter aanbod
van rechtstreekse vluchten zonder tijdrovende tussenstops, goedkope
parkeermogelijkheden én voldoende kansen om de wachttijd op de luchthaven op
een leuke en prijsgunstige manier door te brengen. Voeg dat allemaal bij de
gunstige ticketprijzen waardoor Schiphol op zijn minst het overwegen waard is om
een vakantie te starten. www.schiphol.nl
Het
cruiseseizoen door het Caribisch gebied is geopend. Holland America Line biedt
met haar middelgrote schepen, routes tot 25 dagen en twee opstaphavens een mooi
tropisch programma. Acht schepen van Holland America Line bieden unieke
rondreizen aan, met vertrek vanaf Tampa of Fort Lauderdale (Verenigde Staten),
allen met een stop bij het privé-eiland
Half Moon Cay.
Van
oktober 2013 tot april 2014 varen het ms
Eurodam (2.104 passagiers), ms
Maasdam (1.258 passagiers), ms Nieuw
Amsterdam (2.106 passagiers), ms
Noordam (1.972 passagiers), ms Ryndam
(1.260 passagiers), ms Veendam (1.350
passagiers), ms Westerdam (1.916
passagiers) en het ms Zuiderdam (1.916
passagiers) ruim honderd cruises die variëren van 7, 10, 11 tot 14-dagen. Het
is mogelijkverschillende routes te
combineren tot een uitgebreide cruise van 25 dagen. De routes beslaan het hele
Caribische gebied, met uitzondering van het noorden en inclusief de oversteek
van het Panamakanaal.
Het ms Eurodam keert terug naar het
Caribisch gebied met een alternatieve route. De 7-daagse cruise omvat zowel het
oosten als het westen van het Caribisch gebied. Naast de eilanden St. Thomas (Britse Maagdeneilanden) en het privé-eiland van Holland America Line; Half
Moon Cay, worden ook de Kaaiman eilanden, Key West (Verenigde Staten) en
Jamaica aangedaan.
Het ms Maasdam biedt met 10, 11 en
14-daagse cruises de meest gevarieerde en onontdekte routes aan. Met
bestemmingen als Dominica (Bovenwindse Eilanden) en
Tortola (Britse Maagdeneilanden). Gasten die het zuiden van de regio op de
agenda hebben staan, kunnen kiezen voor een 11-daagse cruise naar de eilanden
St. Maarten, St. Kitts, St. Vincent, Barbados, Martiniqueen St. Croix. Het ms Nieuw Amsterdam doet naast deze bovenwindse eilanden ook Cozumel (Mexico) en Mexico aan.
Het ms Noordam bezoekt met haar 10-daagse
cruise de Nederlandse ABC eilanden Aruba, Bonaire en
Curaçao, evenals Half Moon Cay, Grand Turk en Santa Bárbara de Samaná
(Dominicaanse Republiek). Het ms Ryndam maakt als enige schip een
rondreis vanuit Tampa voor een 7 of 14-daagse cruise, met stops bij onder
andere Mahogany Bay (Honduras), Santo Tomas de Castilla (Guatemala) en Costa
Maya (Mexico).
Nieuw
in het Caribisch gebied is de cruise met het
ms Veendam. Deze 7-daagse rondreis vanafFort Lauderdale vertrekt op 24 april 2014. Hierbij wordt het oosten van
het Caribisch gebied bezocht inclusief stops bijGrand Turk, Turks
en Caicos, San Juan (Puerto Rico), St. Thomas ( Britse Maagdeneilanden) en Half Moon Cay.
Het ms Westerdam maakt
in het cruiseseizoen meerdere 7-daagse rondreizen vanuitFort Lauderdale, met stops bij Grand Turk, San Juan, St. Maarten en Half
Moon Cay. Ook het ms Zuiderdam maakt
10 en 11-daagse rondreizen met vertrek en aankomst in Fort Lauderdale. Tijdens deze cruises wordt het
zuidelijke deel van het Caribisch gebied ontdekt
met een gedeeltelijke doorgang door het Panamakanaal.
De
wereldleider in taalonderwijs in het buitland, EF Education First, biedt gratis
5000 beurzen aan om een online Engels te leren, met een waarde van 750 000.
Dit succesvolle initiatief maakt deel uit van het actieplan om het Engels en de
competiviteit van jongeren op de Belgische arbeidsmarkt te versterken.
De vraag
naar een goede talenkennis groeit voortdurend in alle sectoren. Als gevolg
hiervan zien vele werkzoekende die een onvoldoende talenkennis hebben hun
kansen verminderen. Er wordt geschat dat 9 van de 10 geschoolde banen een goed gebruik van de
Engelse taal vereisen, terwijl slechts 1 op de 3 volwassenen voelt vloeiend te
zijn in deze taal. Gezien de toenemende behoefte om te verhuizen naar een
vreemd land om een geschikte baan te vinden, blijft een talenkennis essentiëel.
Waaronder ook het Engels.
Gezien de
sterke vraag op de arbeidsmarkt, biedt EF Education First 5000 beurzen aan om
het Engels online te leren. Hiernaast worden er ook specifieke programmas
georganiseerd voor studenten en professionals die hun toegang tot de
arbeidsmarkt willen vergemakkelijk en hun achtergrond willen versterken. Elke
beurs dekt de kosten van een 3 maanden-cursus bij de EF Englishtown
online-school. Deze beurzen zijn beschikbaar voor iedereen die in België
woonachtig is. Voor meer informatie kan je terecht op de website: www.ef.be/bourses. Met de ondersteuning van
een dergelijk initiatief en de nieuwe aanpak van de opleiding Engels zorgt EF
Education First om de concurrentiepositie van de Belgische afgestudeerden en
professionals te verbeteren. In dit opzicht heeft de organisatie ook een ander
programma, namelijk Career Plus. Dit programma is geschikt voor mensen die op
zoek zijn naar een nieuwe uitdaging in het buitenland en carrière-georiënteerde
taalcursussen.
Deze
training wordt ondersteund door internationaal geronommeerde bedrijven zoals
Adecco UK, Randstad Work Solutions, Hays, Manpower, Venn Group en Brook Street.
Al 25 jaar is België van strategisch belang voor EF Education First en nu
willen we de concurrentiepositie van jongeren en de zoektocht naar een baan
ontwikkelen. Hierdoor hebben voor 5000 beurzen ter beschikking gesteld!
vertelt Thibaut Hardelay, CEO van EF Education First België, enthousiast.
4
dagen lang, van 12 tot 15 september 2013, komen meer dan 30 restaurateurs uit
de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook verschillende
partnerregios van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen in het Ter
Kamerenbos. Tijdens eat! BRUSSELS delen ze hun knowhow en passie voor lekkere
producten met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar
uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe
smaaksensaties en - avonturen.
eat!
BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zon 30 restaurateurs en op
initiatief van de directie Externe Betrekkingen van de Gewestelijke
Overheidsdienst Brussel 7 partnerregios samen. eat! BRUSSELS geeft een mooi
beeld van de diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan
ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika,
Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle
bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere
porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als
het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen.
Net
als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te
werken met recycleerbaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer.
Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar,
de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen terwijl de
samenwerking met VIVAQUA het mogelijk maakt om geen plastic flessen te
gebruiken maar het hele festival lang te werken met grote «karaffen» water die
overal terug te vinden zijn.
Op
het programma: donderdag 12 september 2013, Corporate evening: speciale avond
voor de leden van BECI, AMCHAM met live jazzmuziek. Vrijdag 13 september 2013
van 17u00 tot 23u00 open voor het grote publiek met live coverband, zaterdag 14
september 2013 van 11u00 tot 23u00 open voor grote publiek met live coverband en
zondag 15 september 2013 van 11u00 tot 20u00.
De
toegang tot eat! BRUSSELS is gratis met ingang aan de Gespanhoek in het Ter
Kamerenbos. Het festival vindt plaats op het grasplein voor het meer van de
Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die
in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden
aangeboden. De site is toegankelijk voor mindervaliden.
De
Nederlandse low-cost luchtvaartmaatschappij ArkeFly introduceert een extra
klasse Star Class aan boord van hun vliegtuigen. ArkeFly biedt dagelijks
rechtstreekse vluchten aan naar Curaçao vanaf Amsterdam Airport Schiphol.
Vanaf
24 april 2014 kan er op vluchten naar Curaçao, gekozen worden voor Star Class
stoelen. Als passagier met een Star Class ticket geniet je van een aantal
voordelen. Zo kun je 40 kilo
aan ruimbagage meenemen, mag je als eerste aan boord van het vliegtuig, heb je
al bij het inchecken een eigen incheckbalie, geniet je van meer beenruimte
(114cm) en zijn alle hapjes en drankjes inbegrepen. Ook zal het Persoonlijk
Entertainment Programma inclusief deze klasse worden en ontvang je tijdens de
vlucht een uitgebreidere verzorgingskit en kranten.
Anderzijds
heeft Curaçao Airport Holding (CAH) als doel gesteld om de huidige Curaçao
International Airport en haar omgeving tot een hub te maken die hoogwaardig is
met milieuvriendelijke, hightech en innovatieve producten en diensten. CAH is
op zoek naar partners die hen helpt bij de ontwikkeling van het te vernieuwen
Curaçao Airport City. Via een persbericht laat het CAH weten dat het huidige
Curaçao International Airport openstaat voor advies van adviseurs op het gebied
van infrastructuur, om voorgenoemde luchthaven om te dopen naar Curaçao Airport
City, een nieuwe duurzame hub. Adviseurs kunnen tot 9 augustus hun adviezen
uitbrengen. www.ca-holding.com
Hoogstaande
culinaire workshops aan boord van de Seabourn cruises
Seabourn
verwelkomt enkele gerenommeerde chef-koks en een award-winnende wijnproducent
aan boord, als onderdeel van het nieuwe Seabourn Conversations programma.
Deze culinaire sterren zullen op vier Seabourn schepen de gasten laten genieten
van kookdemonstraties en wijnproeverijen en gaan mee aan tafel of op excursie.
Er is dus voldoende gelegenheid om vragen te stellen, tips te krijgen of
ervaringen te delen.
Wij
zijn vereerd om deze bijzondere mensen te verwelkomen aan boord van onze
schepen, zegt John Delaney, senior vice president, marketing en sales bij
Seabourn. Mooie gerechten en goede wijnen zijn een belangrijk onderdeel van
onze Seabourn cruises. Met dit programma gaan onze gasten zeker genieten van de
kennis en inzichten van deze culinaire sterren.
Het
Seabourn Conversations programma start met Lars Kronmark, uitvoerend
instructeur bij het Culinary Institute of America in Greystone (VS). Hij is van
4 tot 25 juli 2013 te gast op de Seabourn Pridetijdens de Midnight Sun cruise. Jeremy Bloor, uitvoerend chef bij het
OXO Tower Restaurant in London (UK), vaart van 3 tot 24 september 2013 samen
met wijn producent Gary Eberle van Eberle Winery in Paso Robles (VS). Zij zijn
21 dagen te gast op de Seabourn Sojourn en varen van Dover (UK) via Reykjavik (IJsland) en
Qaqortoq (Groenland) naar Montreal (Canada).
Als
volgende gast gaat chef patisserie Kaushik Chowdhury van het Fairmont Dubai
Hotel (VAE) aan boord van de Seabourn Odyssey van 12 tot 30 oktober 2013. Tot
slot is chef-kok en schrijver Marisol Simon van 7 tot 25 november te gast op de
Seabourn Legend. Hij vaart 18 dagen mee met de Wonders of Arabia and India
cruise. Het uitnodigen van bovengenoemde chef-koks is een onderdeel van het
nieuwe Seabourn Conversations programma. Naast het culinaire thema wordt ook
aandacht besteed aan andere themas zoals kunst, cultuur, geschiedenis,
beroemdheden en wetenschap.
De
kleinschalige schepen van Seabourn bezoeken meer dan 100 bestemmingen over de
hele wereld met cruises van 7 tot 100 dagen. Wie met Seabourn reist, voelt zich
zeker thuis met de ruime, zorgvuldig ingerichte suites, uitstekende diners,
open bars met uitstekende wijnen en een ontspannen, gezellige sfeer.