Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ile rousse

    Gunstige nazomervakantie in Ile Rousse

     

     

     

    Het einde van de zomer komt in zicht. De nazomermaand september komt er aan, maar zal het in eigen land mooie weer blijven? Een perfecte nazomer bestemming is l’Ile de Beauté Corsica vanwege zijn zachte klimaat. SNCM, dé ferryspecialist voor Corsica brengt je er in de laatzomer voordelig naar toe.

     

    SNCM vaart vanuit Marseille, Nice en Toulon naar diverse havens op Corsica. Elke Corsicaanse regio is betoverend mooi en dus is het interessant om gebruik te maken van het hele jaar door lopende Prima Corsa voordeeltarief van SNCM, naar de haven Ile Rousse bijvoorbeeld. Voor twee volwassen met eigen auto (midden categorie), reis je heen en terug van Toulon naar Ile Rousse voor slechts € 211,89 (tarief Prima Corsa, inclusief taksen).

     

    Twee weken vakantie op Corsica, in en rond Ile Rousse, daar kan een mens alleen maar van dromen. Ile Rousse ligt in het hart van een van de mooiste baaien van Noord-Corsica. Geniet van de prachtige eilandjes voor de kust en van de maagdelijke zandstranden. Na een dagje zonnen en zwemmen ga je ’s avonds wandelen door de gezellige straatjes van de oude stad. De straatnamen verwijzen naar belangrijke figuren uit de geschiedenis van Ile Rousse. Van de Rue Napoleon Bonaparte en de rue Louis Philippe wandel je tot op de indrukwekkende Place Paoli waar je ongetwijfeld wordt verleid door een sfeervol terrasje onder eeuwenoude, schaduwrijke platanen. Ile Rousse is in september super gezellig, veel minder druk dan tijdens het hoogseizoen. Geniet van openluchtconcerten, gezellige restaurantjes, wijnkroegen, van zeventig kilometer goed onderhouden wandelpaden en van tientallen excursiemogelijkheden. Ile Rousse is de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijke ontdekking van La Balagna, door Corsica kenners aanzien als een van de mooiste regio’s van het eiland.

     

    De nazomer van SNCM op Corsica is er eentje zonder hoog seizoen tarieven, zonder toeristische drukte, aan een zeer democratische prijs, onder een stralende zon en met aangename temperaturen.

    www.sncm.be

    04-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleurrijke herfst

    GENIETEN VAN EEN KLEURRIJKE HERFST IN GROOT-BRITTANNIË

     

     

     

    Nergens anders kun je zo genieten van de kleurenpracht van de herfst dan in de countryside van Groot-Brittannië. Daarenboven zijn Engeland en Schotland niet eens ver weg, want met de ferries van DFDS Seaways reis je er vlot én voordelig naartoe.

     

    DFDS Seaways vaart met comfortabele schepen vanuit Duinkerke en Calais naar Dover, de poort naar Kent en naar het prachtige zuiden van Engeland. Er zijn meerdere overzetten per dag in beide richtingen. Minder bekend maar beslist even handig is de route IJmuiden-Newcastle met vertrek om 17u30 en aankomst de volgende dag om 9 u. Zeehaven IJmuiden ligt ter hoogte van Amsterdam, slechts 1,5 uur rijden vanuit Antwerpen. Met Newcastle kan men zich geen betere uitvalsbasis indenken om onder meer de Scottish Borders te verkennen die in het najaar betoverend mooi zijn.

     

    Na een korte overtocht vanuit Duinkerke of Calais met DFDS Seaways kan je herfstvakantie in Dover meteen beginnen. Je bent in Kent, wereldwijd bekend als de Tuin van Engeland en kan je alle kanten op, langs de krijtrotsen met brede panorama’s over de zee, door het golvende landschap langs sfeervolle stadjes. Van september tot november geniet je van een unieke kleurenpracht, in bossen en kasteelparken. In de herfst worden de vruchten geplukt en gaan de jagers op pad. Dat betekent genieten van culinaire specialiteiten zoals tijdens de Wild Boar Week (26/10-03/11) in het middeleeuwse stadje Rye. Twintig verschillende restaurants serveren de beste everzwijngerechten (www.wildboar.org.uk/). Hou je van vis, in het bijzonder van haring, reis dan op 9 en 10 november naar Hastings voor de Herring Fair.

     

    Na een nacht aan boord van de ferry van DFDS Seaways vanuit IJmuiden, in een comfortabele hut, kom je uitgerust aan in Newcastle upon Tyne. Net als in Dover zijn ook in Newcastle de bezienswaardigheden dichtbij en de najaarszon maakt de herfstkleuren nog mooier. September en oktober zijn traditioneel goed-weer-maanden en je hebt helemaal geen last van de zomerdrukte en van de prijzen. Neem je camera mee, voor de mooiste foto’s van het kleurenpallet, in de bossen van Perthshire en The Trossachs. Dit is Schotland op zijn mooist en langs Loch Lomond zal je genieten van het uitzicht op het meer, met daarachter de machtige bergen. Voor de ‘glorious autumn colours’ komen ook de Schotten naar buiten en na een dagje in de natuur kun je met hen verbroederen, bij een verwarmende whisky, in een sfeervolle, authentieke pub.

     

    Reis je met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle dan kun je meteen een handig reispakket boeken. DFDS Seaways werkt samen met hotels in Schotland en Noord-Engeland. Voor een unieke vakantie en een vorstelijke ontvangst kies je Lumley Castle. Het kasteel is zeshonderd jaar oud en ligt dichtbij het stadje Durham. Dit romantische weekend, een vierdaagse autovakantie, kan je vullen met een fascinerend programma: wandelen door de Yorkshire Dales of het National Park Northumberland, gezellig kuieren langs de winkeltjes van Durham, dineren bij kaarslicht, verwend worden door personeel in middeleeuwse klederdracht. Hou je van kastelen, burchten, middeleeuwse en betoverende herfstlandschappen, kies dan voor  het Aston Hotel in Dumfries & Galloway. Deze Zuid-Schotse regio is ook een uitstekend fietsgebied. Voor dit vijfdaagse arrangement kun je dagelijks vertrekken, tot 27 december 2013.

     

    Reizigers die met DFDS Seaways naar Newcastle varen, kunnen ook nog genieten van een bijzonder aanbod. Iedereen die een arrangement boekt naar het Winnock Hotel (5 daagse reis), Brunston Castle (7 daagse reis), Old Churches House Hotel (5 daagse reis) of Lochend Chalets (10 daagse reis) krijgt één nachtje gratis. De verschillende accommodatie eigenaren ter plaatse nodigen iedereen op deze manier uit om voordelig kennis te maken met hun prachtige land. Op het blog van DFDS Seaways vertellen zij tevens waarom herfst in hun omgeving nou zo mooi is (blog.dfds.nl).

     

    INFO :www.dfdsseaways.be  Tel 02/ 514 09 91* (B)

    * € 5 toeslag voor telefonische boekingen.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

                       

    04-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    02-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire kaashapjes

    Culinaire kaashapjes!

     

     

    Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel serveert je smakelijke najaarsideeën. Kaas in sneetjes, blokjes, frietjes… Ook traditionele kaas kan verrassend uit de hoek komen. Wat smaak betreft, want 100% weidemelk laat zich proeven. Maar ook wat culinaire hapjes aangaat. Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel schotelt je een gezellig najaar voor met kindvriendelijke kaasvingers, knapperige broodjes en gemarineerde kaasblokjes.


    3 x najaar met Noord-Hollandse Gouda:

    Als straks het najaar inzet en het leven zich weer meer naar binnen verplaatst, maakt Noord-Hollandse Gouda het mee gezellig met lekkere culinaire creaties. Van een eenvoudig broodje als lunch tot een speels idee voor het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter.


    Wedden dat iedereen die eerlijke, pure smaak van Noord-Hollandse Gouda weet te smaken? Achter deze unieke kaas schuilt dan ook eeuwen vakmanschap, een ambachtelijke rijping op houten planken en een originele receptuur op basis van 100% weidemelk. De zwartbonte Holstein-koeien grazen van voorjaar tot najaar minstens 120 dagen, minimaal 6 uur per dag, in de weide. En dat vertaalt zich naar die typische smaak, lekker romig en natuurlijk zilt. Het kwaliteitskeurmerk ‘het Rode Zegel’ is daarvan het beste bewijs.


    Kaas-pestofrietjes van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 stuks): 150 g boter, 180 g bloem, 150 ml water, 40 g groene pesto,  snuifje zout,  0,75 l culinaire room, 250 g Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen,  40 g eierdooiers (+/- 2 stuks), 15 g bladgelatine, 125 g bloem, 50 g eieren (+/- 1 stuk),  125 ml panko


    Bereiding
    Smelt de boter in een pan en maak een roux door de gezeefde bloem toe te voegen. Voeg pesto en water toe en gaar tot de boter begint los te laten. Zet koud. Verwarm de room, rasp de kaas en meng tot een homogene massa. Voeg de geweekte gelatine toe en meng met de eierdooiers. Voeg de massa toe aan de koude roux en meng tot een egaal geheel. Verdeel het mengsel in vormen en zet gedurende 12 uur in de koelkast. Vries de massa even in en snijd in de gewenste frietdikte. Paneer de frieten dubbel door bloem, ei en panko-broodkruim. Bewaar in de vriezer en frituur op 180°C.
    Serveertip: Druk leuke kindertekeningen af en vouw puntzakken om de frietjes in te serveren.

    Gemarineerde kaasblokjes van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 personen): 1.200 g Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen, 250 g olijven,  500 ml ciderazijn, roze peper, takjes tijm, teentjes knoflook, 250 g suiker,  500 ml water en 10 g zout


    Bereiding
    Snij de kaas in gelijke blokjes en doe samen met de olijven in een weckpot. Breng water, suiker en zout aan de kook, voeg knoflook, peper en tijm toe. Laat 10 minuten trekken, haal van het vuur en voeg azijn toe. Giet het mengsel over de kaas-olijvenmix en bewaar in de koelkast. Na een week zijn de kaasblokjes optimaal van smaak.

    Serveertip: Serveer als borrelhapje bij een tripelbier.


    Giant Sandwich van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 personen): 400 g Noord-Hollandse Gouda Belegen, 3 avocado’s,  300 g kipfilet (charcuterie), 200 g tomaten, 1 Lollo Rosso-salade, 1 kg zuurdesembrood,  10 ml witte wijnazijn, 10 g sirachasaus, 10 g tomatenpulp, teentje knoflook,  200 ml culinaire room, 10 g platte peterselie, 20 g suiker, 0,5 g xanthaangom en zout


    Bereiding
    Was de sla, snij de tomaten en avocado’s. Snij de kipfilet en kaas op de snijmachine op stand 2-3. Breng de room aan de kook en los er de suiker en het zout in op. Haal van het vuur en voeg de sirachasaus toe, knoflook, tomatenpulp, azijn, peterselie en xanthaan. Beleg het brood met sla, tomaat, kipfilet en avocado. Voeg de saus toe en beleg royaal met kaas. Verdeel eventueel nog een kleine hoeveelheid op de bovenkant van het brood. Snij doormidden en serveer.


    Praktisch
    Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt 6 varianten: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud, Overjarig. Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel is voorverpakt of vers verkrijgbaar in de supermarkt, op de markt of bij de zelfstandige winkel (www.rodezegel.be). Let op het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel bij aankoop van Noord-Hollandse Gouda.








    02-09-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt beste amateur sommelier?

     

    WIE WORDT DE BESTE AMATEUR SOMMELIER VAN BELGIË IN 2013?

     

     

     

    Delhaize en Megavino organiseren voor de tweede keer de “beste amateursommelier”-wedstrijd. 45 wijnliefhebbers zullen hun kennis en smaakpapillen met elkaar meten tijdens het grootste wijnsalon van België.

     

    Delhaize lanceert in samenwerking met Megavino voor het tweede opeenvolgende jaar een grote wedstrijd om de beste amateursommelier van België te kiezen. Om te kunnen deelnemen aan deze wedstrijd, de enige in zijn soort in België, zullen de wijnliefhebbers rechtstreekse eliminatieproeven moeten afleggen op de website www.delhaize.be, waar hun wijnkennis zal worden getest. De 45 besten gaan door naar de grote finaleronde die zal doorgaan op 20 oktober tijdens het wijnsalon Megavino onder het toeziend oog van bekende wijnexperts. Op het einde van deze wedstrijd zullen de TOP Amateursommelier van 2013 en zijn 2 erekandidaten naar huis gaan met prachtige geschenken.

     

    TOP amateursommelier 2013 – De selecties

    Delhaize heeft een sterke reputatie als wijnexpert, die ze voornamelijk te danken heeft aan haar opgeleide wijnraadgevers die in iedere winkel aanwezig zijn. Daardoor vinden steeds meer wijnliefhebbers hun weg naar onze winkels, op zoek naar cru’s om hun smaakpapillen en nieuwsgierigheid te bevredigen. Omdat er steeds meer interesse is voor de wereld van de wijnen, organiseert Delhaize voor het tweede opeenvolgende jaar een wedstrijd speciaal voor deze liefhebbers. In samenwerking met Megavino, het grootste internationale wijnsalon van de Benelux, organiseert Delhaize de wedstrijd om de beste amateursommelier van België te vinden. Deze wedstrijd wil de wijnliefhebbers centraal zetten en richt zich enkel op amateurs die geen enkele professionele link hebben met de wijnwereld.

     

    Liefhebbers kunnen surfen naar www.delhaize.be om zich in te schrijven en rechtstreeks aan de eliminatieproeven deel te nemen. Om de 45 beste hobbyisten te selecteren die mogen deelnemen aan de finale worden er 2 eliminatierondes georganiseerd. De eerste ronde bestaat uit 10 vragen om de wijnkennis van de deelnemers te testen. In de tweede ronde moeten er 5 andere vragen worden beantwoord binnen een bepaalde tijd. De beste tijden mogen deelnemen aan de grote finale die zal plaatsvinden op 20 oktober tijdens het wijnsalon Megavino in Brussels Expo.

     

    In de finale worden de 45 overgebleven deelnemers geëvalueerd door een jury die bestaat uit bekende wijnexperts. In deze finale krijgen de kandidaten verschillende proeven voorgeschoteld en moeten ze meer dan ooit tevoren tonen hoeveel expertise ze bezitten als amateursommelier.

     

    Het eerste deel van de finale bestaat uit een aantal theoretische proeven waarna nog 6 finalisten overblijven. Zij gaan door naar het laatste deel dat bestaat uit enkele praktische degustatieproeven. Op basis van deze laatste proeven zal de jury 3 laureaten uitkiezen waaronder de grote winnaar van deze wedstrijd die zich de beste

    amateursommelier 2013 van België mag noemen.

     

    De winnaar krijgt een prachtig weekend cadeau voor 2 personen in een wijnstreek in Spanje. Tijdens deze reis zal hij onder begeleiding van een expert meerdere grote wijndomeinen bezoeken en kan hij profiteren van de beste tips van deze expert en zal hij kennismaken met de wijnbouwers. Op die manier kan hij zijn wijnkennis nog meer uitbreiden. De andere laureaten krijgen ook heel mooie wijngeschenken mee naar huis.

     

    Carl Verheyden Beste Amateur-Sommelier 2012

    In 2012, tijdens de eerste wedstrijd die Delhaize samen organiseerde met Megavino, werd Carl Verheyden uit Lubbeek, bediende bij een informaticabedrijf, door de jury van experts uitgeroepen tot Beste Amateur-Sommelier van België 2012. Naast de trofee van Beste Sommelier van België kreeg hij ook een kist Château Magdelaine, Premier Grand Cru Classé de Saint-Emilion en een prachtige reis naar de streek van Bordeaux, waar hij verschillende grote wijngoederen heeft bezocht samen met een expert.

    Voor Carl blijft de wedstrijdervaring een zeer mooi moment: “De wedstrijd zelf was een uitdaging en door de combinatie van theoretische en praktische proeven de interessantste wijnwedstrijd waar ik al aan deelgenomen had. De driedaagse trip door de Bordeauxstreek was een prachtig georganiseerde reis die de grootste verwachtingen overtrof door de opeenvolging van bezoeken aan de allergrootste appelaties en châteaux. Dit waren stuk voor stuk plaatsen waar elke wijnliefhebber van droomt om ooit te kunnen bezoeken”. Carl, die net zijn diploma van sommelier heeft behaald in avondschool, blijft zijn passie voor wijn uitoefenen. Nu is het nog een hobby, maar wie weet wat de toekomst brengt...

     

     

     

     

    01-09-2013 om 21:09 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eat! brussels

    eat! BRUSSELS – Het Brusselse Restaurantfestival

     

     

     

    4 dagen lang, van 12 tot 15 september 2013, komen meer dan 30 restaurateurs uit de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook verschillende partnerregio’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen in het Ter Kamerenbos. Tijdens eat! BRUSSELS delen ze hun knowhow en passie voor lekkere producten met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe smaaksensaties en - avonturen.

     

    eat! BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zo’n 30 restaurateurs en op initiatief van de directie Externe Betrekkingen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel 7 partnerregio’s samen. eat! BRUSSELS geeft een mooi beeld van de diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika, Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen.

     

    Net als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te werken met recyclebaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer. Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar, de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen terwijl de samenwerking met VIVAQUA het mogelijk maakt om geen plastic flessen te gebruiken maar het hele festival lang te werken met grote «karaffen» water die overal terug te vinden zijn.

     

    Op het programma: donderdag 12 september 2013, ‘Corporate evening’: speciale avond voor de leden van BECI, AMCHAM met live jazzmuziek. Vrijdag 13 september 2013 van 17u00 tot 23u00 open voor het grote publiek met live coverband, zaterdag 14 september 2013 van 11u00 tot 23u00 open voor grote publiek met live coverband en zondag 15 september 2013 van 11u00 tot 20u00.  

     

    De toegang tot eat! BRUSSELS is gratis met ingang aan de Gespanhoek in het Ter Kamerenbos. Het festival vindt plaats op het grasplein voor het meer van de Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden aangeboden. De site is toegankelijk voor mindervaliden.

    www.eatbrussels.be

     

     

     

     

     

     

     

    22-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trajector Intermezzo

    Trajector Intermezzo  ‘Rematch’  in Hotel BLOOM!

     

     

     

    Op 7 en 8 september 2013 komt Trajector opnieuw naar Brussel na haar eerste aantreden in de Belgische hoofdstad in 2010. Trajector Intermezzo is een initiatief van Hotel BLOOM! en Centrifugal Projects dat dit jaar samenvalt met het openingsweekend van de jaarlijkse Brussels Art Days. Na Trajector Intermezzo  in april zal dit nieuwe initiatief van Trajector Art Fair en Hotel BLOOM! opnieuw haar inspiratie halen uit de vroegere Trajector Art Fairs en Art’n BLOOM! evenementen.

     

    Trajector Intermezzo wil de aandacht vestigen op de individuele kunstenaar en niet op de projecten, initiatieven en galerijen die eerder al aan bod kwamen bij de bekendere Trajector Art Fairs. Trajector Intermezzo zal een 25-tal opkomende internationale kunstenaars de gelegenheid geven om hun solo- of duoproject aan het Brusselse publiek voor te stellen. Verwacht u alvast aan een hoog staaltje eigentijdse, moderne kunst! Bovendien zal Trajector Intermezzo deze keer een klein aantal curatorprojecten voorstellen die volledig passen in het unieke kader van Hotel BLOOM!

      

    De focus van het klassieke Trajector Art Fair-concept heeft nooit op de commerciële galerijensector gelegen maar des te meer op ruimteprojecten, initiatieven van kunstenaars zelf en onafhankelijke curatorprojecten die een belangrijk platform en oefenterrein kunnen bieden aan opkomende eigentijdse artiesten van over de hele wereld. Terwijl er een loopje genomen wordt met de rol van vzw’s, ruimteprojecten en zelfstandige curatoren binnen het commerciële kunstcircuit, kiest Trajector steevast voor de originele hoek en zorgt het voor een kunstmarkt in een Brussels top design hotel. Ironisch, kritisch of zuiver commercieel? Laten we daar de kunstenaars en het publiek zelf over oordelen. Eén ding is zeker, Trajector Intermezzo gaat gewoon door op haar eigen typische elan.  

     

    Juist zoals bij de eerste tentoonstelling van Trajector Intermezzo, zullen bij Trajector Intermezzo ‘Rematch’ alle schijnwerpers gericht worden op het concept ‘hotel’. Kunstwerken en voorstellingen zullen in dit geval volledig in de lijn liggen met het unieke kader van Hotel BLOOM! 

     

    Trajector Intermezzo ‘Rematch’ voorziet plaats voor zowel solo- als duovoorstellingen in de gastenkamers op de eerste verdieping van Hotel BLOOM! Met een volledig nieuwe affiche, bestaande uit internationale namen uit de kunstwereld, belooft Trajector Intermezzo ‘Rematch’ al even hoge toppen te scheren als tijdens haar aantreden in april.

    Op het programma staan voorstellingen van Amerikaanse, Belgische, Britse, Canadese, Chinese, Deense, Nederlandse, Franse, Duitse, Ierse, Japanse, Noorse, Spaanse, Zweedse en Zwitserse kunstenaars. Alsof dat allemaal nog niet kosmopolitisch genoeg is, zijn zij een weerspiegeling van onze moderne wereld door te leven en/of te werken op de meest uiteenlopende locaties zoals Brussel, Parijs, Londen, Amsterdam, Berlijn, Antwerpen en Zurich. 

    10-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kriekenoogst bij Belle Vue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    NIEUWE KRIEKENOOGST EINDELIJK AANGEKOMEN IN BROUWERIJ VAN BELLE-VUE

     

     

    In het jaar van de 100ste verjaardag van Belle-Vue lieten de krieken echt lang op zich wachten, door de opeenvolgende periodes van koude en droge hitte moesten we er dit jaar echt lang op wachten, maar de nieuwe krieken zijn vandaag aangekomen in de brouwerij van Belle-Vue en bovendien zijn ze van uitstekende kwaliteit!

     

    Enkele tientallen tonnen vers geplukte krieken van de variëteiten Gorsem en Kelleris werden in gekoelde vrachtwagens uit Tienen naar de brouwerij Belle-Vue gebracht. De krieken werden in de brouwerij van Belle-Vue afgeladen en meteen toegevoegd aan de lambiek. Zo wordt de Kriek Lambiek gemaakt die de basis vormt voor de Belle-Vue kriekbieren: de meest populaire van het land. Dit jaar is bovendien heel speciaal voor Belle-Vue, want de brouwerij viert zijn 100-jarig bestaan.

    “Ieder jaar is het weer met spanning uitkijken naar de kriekenoogst, een belangrijk moment voor onze brouwerij. We hebben dit jaar inderdaad wat langer moeten wachten, maar de zon van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat we niet alleen verwend zijn op het vlak van kwaliteit, de oogst heeft dit jaar ook mooie hoeveelheden opgeleverd,” aldus brouwerijmanager Tom Dumortier.

     

    Authentieke en typisch Brusselse know-how

    De geschiedenis van Belle-Vue start in 1913 in Brussel, toen Philémon Vanden Stock begon met het “versnijden” van lambiek. Uit verschillende soorten lambiek van meerdere producenten ontwikkelde hij geuze. Ook vandaag nog worden alle Belle-Vue bieren gebrouwen op basis van lambiek, een bier van spontane gisting. Voor de Belle-Vue kriekbieren voegen onze meesterbrouwers krieken toe aan de lambiek, die spontaan gist dankzij de natuurlijke gistcellen die in de lucht aanwezig zijn. Voor de heerlijke kriekbieren van Belle-Vue worden maar liefst 80 kg krieken toegevoegd per 600 liter lambiek.

     

    Het schudden van de krieken

    De kwaliteitskrieken die worden geselecteerd voor de kriekbieren van Belle-Vue komen uit de streek van Tienen. Vooraleer zij de brouwerij bereiken, hebben de krieken al een hele weg afgelegd. De dag voor de levering (er gaat zo’n twaalf uur over van het oogsten tot de levering aan de brouwerij), worden de kriekenbomen “geschud” met een mechanische “arm”. De krieken vallen bij het schudden op een dekzeil dat wordt opgerold en vervolgens wordt geledigd in grote tonnen met water. De krieken zinken dan naar de bodem van de ton, terwijl de takjes en bladeren komen bovendrijven. Deze techniek zorgt ervoor dat de krieken in optimale omstandigheden geoogst worden. Nadien worden de krieken voorzichtig vervoerd in blauwe plastieken tonnetjes, en worden ze bij levering aan de brouwerij meteen verwerkt in de lambiek. Na 6 maanden rijping ontstaat zo de Kriek Belle-Vue, met zijn prachtige robijnrode kleur en fruitige smaak.

     

    1913 – 2013

    Dit jaar is voor Belle-Vue heel bijzonder, want de brouwerij viert zijn 100ste verjaardag. Voor deze gelegenheid tekenen de gekende Belle-Vue karakters Jos en Jef graag weer present. Ze figureren niet alleen op de verpakkingen, maar hebben ook de aftrap gegeven voor de match tussen Anderlecht (RSCA) en Standard op 5 mei laatstleden. Tijdens deze match droegen de spelers van RSCA ook de originele uitrusting die gedragen werd tijdens het eerste voetbalseizoen waarin Belle-Vue als sponsor van de club optrad. Hiermee werd de aanwezigheid van Belle-Vue tussen 1973 en 1981 als hoofdsponsor van paars-wit herdacht.

     

    Philemon Vandenstock legde in 1913 de basis voor de huidige brouwerij Belle-Vue. Maar de geschiedenis van de Geuze bieren gaat terug tot in de middeleeuwen. Deze authentieke Lambiek bieren werden toen al in de Zennevallei gebrouwen. Kenmerkend voor Geuze bieren is het gebruik van 30% tarwe, een spontane gisting en een versnijding van jonge en oude Lambieken. De spontane gisting met de gistcellen uit de lucht rondom de Zennevallei geeft de Geuze bieren hun typische zurige smaak. Lambiek is het basisbier dat in eikenhouten vaten rijpt. Na één jaar spreekt men van een jonge Lambiek. Er worden vier Belle-Vue bieren gebrouwen, die worden geserveerd in de traditionele Belle-Vue glazen aan een temperatuur tussen 2° en 3°C. In 2013 viert Belle-Vue zijn 100-jarig bestaan.

    www.ab-inbev.be  

     

     

    07-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    06-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Oost Vlaanderen zoekt !

    Oost-Vlaamse fiets- en wandelnetwerken zoeken enthousiaste peters en meters

     

     

     

    Voor het controleren van de wandel- en fietsnetwerken in de regio's Leiestreek, Meetjesland, Scheldeland, Vlaamse Ardennen en Waasland zoekt Toerisme Oost-Vlaanderen enthousiaste peters en meters.

     

    Drie keer per jaar controleren zij een lus op een van de netwerken en brengen zij verslag uit over foutieve of ontbrekende bewegwijzering, wegonderbrekingen, of andere problemen op het traject. Zo bouwen zij mee aan de kwaliteit van de Oost-Vlaamse fiets- en wandeltrajecten.

     

    De Oost-Vlaamse netwerken van Toerisme Oost-Vlaanderen tellen ruim 3.500 km fietstraject en 560 km wandelwegen, samen goed voor 18.500 bordjes. Om deze bewegwijzering op punt te houden en gebreken zo snel mogelijk te detecteren en op te losssen, zijn een paar honderd peters en meters nodig.

    Geïnteresserden vinden het  inschrijvingsformulier op http://www.tov.be/kandidaat

    06-08-2013 om 20:52 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neuzebier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ondernemende broer en zus Rutten slaan de handen in elkaar. Het idee kwam er tussen pot en pint tijdens één van de vele familiefeestjes. Luc Rutten van “Drankendiscount ’t Bakske” uit Tessenderlo heeft zijn eigen bier laten brouwen, en het zal geschonken worden in glazen van zijn zus Hilde Rutten  van “Berghoff Belgium” uit Lummen.

     

    “Neuzebier” is de oudste Limburgse tripel. Voor het eerst gebrouwen door Jo Billen uit Wellen in 1984. In zijn achterkeuken experimenteerde hij met een zelf in elkaar geknutselde brouwinstallatie. Toen in 1996 de objectieve bierproevers “De Limburgse Neus”, onder voorzitterschap van René Heselmans, tien jaar bestonden, werd het recept voor het eerst op grote schaal gebouwen. Bij brouwerij St. Jozef in Opitter werd een brouwsel gemaakt van 7000L. Deze brouwerij was toen nog een echte pils brouwerij waar men geen nagisting kon geven aan deze tripel.

     

    Dat is nu wel anders. Bij brouwerij Anders in Halen, waar het bier nu gebrouwen is, kunnen we met kleinere hoeveelheden van 2000 L werken en kan men wel voor een nagisting zorgen. Het bier zal dus ietsjes anders zijn en ook ietsje straffer… een kleine 8° vol.alc..

     

    Naast tarwe en hop bevat het bier ook nog een kruidenmengeling (deze vind je terug op het rugetiket) die het bier een speciale zachte, maar toch pittige smaak geven. Bij brouwerij Anders hadden ze zo een gek recept met al die kruiden nog niet gezien. Het kruidenmengsel heb ik dus zelf in de brouwketel gekieperd.  Ze zijn wel heel zorgzaam omgegaan met het recept en hebben zelfs de waterhardheid aangepast, omdat het verschil tussen water van Opitter en water van Halen erg groot is.

    Je hebt vast wel gemerkt dat het een Limburgs verhaal is. De naam “Neuzebier” is afgeleid uit de geografische ligging van Tessenderlo, namelijk de neus van Limburg.

     

     

     

     

       

     

     

    06-08-2013 om 20:51 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    03-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campari calendar

    Uma Thurman, nieuwe ster van Campari® Calendar 2014

     

     

     

    Campari® kondigde officieel aan dat Uma Thurman de nieuwe ster wordt van de Campari® Calendar 2014, in een fotografie van Koto Bolofo. De actrice vertolkt daarin het thema ‘Worldwide Celebrations’, waarbij elke maand een ander feest of festival van uiteenlopende culturen in de kijker staat. Het is Campari’s interpretatie van de toenemende cultuurglobalisering, en dat met als leidmotieven ‘stijl, passie en charisma’.


    Uma Thurman, bekend van Hollywood kaskrakers als Pulp Fiction en Kill Bill, volgt in de voetsporen van Campari stijliconen als Salma Hayek, Eva Mendes, Jessica Alba, Milla Jovovich en Penelope Cruz. Over haar hoofdrol in de nieuwe Campari Calender zegt Thurman: “Het is geweldig om deel uit te maken van dé blikvanger van zo’n iconisch merk! Vooral het thema van dit jaar staat me erg aan: stijl en passie als een reis rond de wereld, die ik ook nog eens mag delen met Camparifans wereldwijd. Elke maand is Koto erin geslaagd de essentie van ’feesten’ vast te leggen, met een ongelooflijk gevoel voor intrigerende, inspirerende en dynamische beelden.”


    Fotograaf van dienst is Koto Bolofo. Hij wordt alom geprezen om zijn krachtige portretfotografie, innovatieve modeshots en tal van kortfilms. Onder meer Vogue, Vanity Fair en GQ deden al een beroep op hem voor prestigieuze projecten, voor Louis Vuitton en Dior bokste hij al meerdere reclamecampagnes in elkaar. Hij is geboren in Zuid-Afrika, opgegroeid in Groot-Brittannië en momenteel inwoner van Frankrijk. Deze wereldburger Koto Bolofo weet als geen ander het thema van de 15de Campari Calendar vast te leggen op de gevoelige plaat.

    Het handelsmerk van Bolofo is een levendige en dynamische beeldtaal. En die past perfect in de visie van Campari, dat in zijn nieuwe kalender een ‘venster op de wereld’ wil bieden. Koto Bolofo: “Het opzet en doel van de Campari Calendar komt helemaal overeen met wat ik in mijn werk nastreef: beelden maken die iets doén! Dat ik mag werken met een mooie en getalenteerde actrice als Uma Thurman is een hele eer, en het heeft me de inspiratie gegeven om steeds verder te gaan, om op een uitdagende manier op zoek te gaan naar stijl en passie binnen de gekozen thematiek.”


    Bob Kunze-Concewitz, CEO van Gruppo Campari : "De Campari Calender 2014 zet een nieuwe stap in zijn bestaan en verlegt zijn grenzen met nog meer stimulerende, nog krachtigere beelden. Elke maand willen we de verbeelding prikkelen en sturen de mensen op een wereldwijde ‘feestelijke’ ontdekkingsreis. We kunnen haast niet wachten om hem later dit jaar aan het publiek te tonen!”








    03-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wereldreis

    Op wereldreis met Holland America Line in 2014

     

    Op vier januari 2014 luidt het ms Amsterdam (1.380 passagiers) onder de naam ‘The Grand World Voyage’ het nieuwe jaar in met een reis van maar liefst 113 dagen. Gedurende de reis worden 38 havens in vijf continenten aangedaan. The Grand World Voyage is één van de vier grote cruisereizen die Holland America Line in 2014 maakt. Het ms Amsterdam en het ms Prinsendam (835 passagiers) varen beiden twee speciale routes  die prachtige bestemmingen aandoen zoals Seoul (Zuid-Korea), Bejing (China), Singapore, Sydney (Australië) en Honolulu (Hawaï). Wie tijd heeft en van cruisen houdt, mag deze reis niet missen!

     

    “Onze ‘Grand Voyages’ zijn een droom voor iedere reiziger omdat ze de mogelijkheid bieden om bestemmingen van over de hele wereld te ontdekken”, zegt Richard Meadows, executive vice president marketing, sales en gastenprogramma’s bij Holland America Line. “Afrika is onderdeel van twee ‘Grand Voyages’ en er zijn tal van nieuwe unieke mogelijkheden voor zowel onze vaste als nieuwe gasten”.

     

    Op vier januari 2014 vertrekt het ms Amsterdam, voor een 113-daagse rondreis, vanaf Fort Lauderdale (USA). De reis begint met een oversteek van het Panama Kanaal gevolgd door twee nachten in Peru. Het ms Amsterdam vervolgt haar weg langs de oostkust van Australië naar Micronesië, het Verre Oosten en de Indische Oceaan. Om het nog spannender te maken wordt ook Afrika aangedaan en de oversteek gemaakt naar het Caribisch gebied. Een geweldige reis: van een bezoek aan Machu Picchu (Peru) tot aan snorkelen bij de Great Barrier Reef (Australië). Van winkelen op de avondmarkt in Hong Kong (China) tot aan een safari in Kaap Hoorn (Zuid-Afrika). Wie nog langer wenst te verblijven kan de reis verlengen met extra nachten in Papeete (Tahiti), Victoria (Australië), de Seychelles eilanden en Singapore. Liever korter weg? Er zijn cruise opties beschikbaar van 20 tot 86 dagen. Het ms Amsterdam sluit het jaar af met een 78-daagse cruise door de Stille Zuidzee naar het Verre Oosten.

     

    Zuid Amerika & Antarctica in één

    Op vijf januari 2014 keert het ms Prinsendam terug naar Zuid-Amerika, Antarctica en de Amazone met een 68-daagse rondreis vanaf Fort Lauderdale (USA) onder de naam ‘Grand South America and Antarctica Voyage’. Na de oversteek van het Panama kanaal bereikt het ms Prinsendam de kust van Zuid Amerika. Tijdens de reis vaart het ms Prinsendam zeven dagen over de Amazone en vier dagen over de Antarctische Oceaan met bezoeken aan Manaus, Rio de Janeiro (Brazilië), Buenos Aires (Argentinië) en Callao (Peru). Gasten die korter mee willen, kunnen kiezen voor een 32- of 36-daagse cruise tussen Fort Lauderdale en Buenos Aires.

     

    Afrikaanse en Mediterrane sferen met het ms Prinsendam

    Na Zuid-Amerika en Antarctica vertrekt het ms Prinsendam op een 57-daagse cruise naar Afrika over de Middellandse zee. Deze ‘Grand Africa and Mediterranen Voyage’ vertrekt van Fort Lauderdale (USA) naar Civitavecchia (Rome, Italië). Onderweg doet het ms Prinsendam eerst het Caribische gebied aan. Erna vaart ze door naar Kaapverdië, Gambia en Dakar (Afrika) alsook de Canarische Eilanden. Ook  Noord Afrika, Spanje, Italië, Montenegro, Kroatië, Griekenland en Turkije komen nog aan bod. Bezoek de Rotskoepel in Jeruzalem (Israel) of breng een bezoek aan de Giza Piramides in Alexandrië (Egypte). Wie korter mee wil, kan ook kiezen voor een cruise van 27 dagen met vertrek van Fort Lauderdale naar Barcelona  of 30 dagen met vertrek van Barcelona naar Civitavecchia.

     

    De ‘Grand Voyages’ van Holland America Line maken een lange vakantie toegankelijk en betaalbaar. Aan wal kunnen gasten kiezen uit diverse excursies van privétochten met de auto tot aan het bezoeken van lokale dorpen. Ook aan boord valt er veel te beleven. Heerlijk uitwaaien en relaxen in de Greenhouse Spa, kookdemonstraties volgen van een erkend Chef in de Culinary Art Center, leren hoe een foto te bewerken of simpelweg relaxen op het dek.

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eat! brussels

    eat! BRUSSELS – Het Brusselse Restaurantfestival

     

     

     

    4 dagen lang, van 12 tot 15 september 2013, komen meer dan 30 restaurateurs uit de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook verschillende partnerregio’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen in het Ter Kamerenbos. Tijdens eat! BRUSSELS delen ze hun knowhow en passie voor lekkere producten met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe smaaksensaties en - avonturen.

     

    eat! BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zo’n 30 restaurateurs en op initiatief van de directie Externe Betrekkingen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel 7 partnerregio’s samen. eat! BRUSSELS geeft een mooi beeld van de diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika, Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen.

     

    Net als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te werken met recyclebaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer. Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar, de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen terwijl de samenwerking met VIVAQUA het mogelijk maakt om geen plastic flessen te gebruiken maar het hele festival lang te werken met grote «karaffen» water die overal terug te vinden zijn.

     

    Op het programma: donderdag 12 september 2013, ‘Corporate evening’: speciale avond voor de leden van BECI, AMCHAM met live jazzmuziek. Vrijdag 13 september 2013 van 17u00 tot 23u00 open voor het grote publiek met live coverband, zaterdag 14 september 2013 van 11u00 tot 23u00 open voor grote publiek met live coverband en zondag 15 september 2013 van 11u00 tot 20u00.  

     

    De toegang tot eat! BRUSSELS is gratis met ingang aan de Gespanhoek in het Ter Kamerenbos. Het festival vindt plaats op het grasplein voor het meer van de Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden aangeboden. De site is toegankelijk voor mindervaliden.

    www.eatbrussels.be

     

     

     

     

     

     

     

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koele Hugo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    ‘Koele Hugo’ verovert Belgische harten

     

     

     

    Typisch Zuid-Tirools aperitief belooft het zomerdrankje van 2013 te worden. Naar de fotogalerij

    Naar de fotogalerij

    Aperol Spritz, cava of gin tonic zijn zo passé. Deze zomer kiezen trendsetters voor een nieuw aperitief: Hugo. De verfrissende mix van vlierbloesemsiroop, bubbels (ook uit Zuid-Tirol, uiteraard), bruiswater, een schijfje citroen en muntblaadjes is afkomstig uit Zuid-Tirol, in het noorden van Italië. Hugo is immers ten voeten uit waar Zuid-Tirol voor staat: een hype mediterane aperitiefcultuur, maar dan met een egdy etnic kantje: vlierbloesemsiroop.


    Eerder dit jaar werd Hugo al getipt als hét zomerdrankje van 2013. Dat komt goed uit bij de huidige hittegolf! Zelf Hugo maken doe je zo: Giet 2cl vlierbloesemsiroop op 2 ijsblokjes in een koud wijnglas. Voeg er 15cl prosecco aan toe en vul aan met 10cl bruiswater. Afwerken met een schijfje citroen en wat muntblaadjes en klaar!
    Tip van de barman: zorg dat alle ingrediënten goed koel zijn voor extra verfrissing.

     

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koele Hugo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    ‘Koele Hugo’ verovert Belgische harten

     

     

     

    Typisch Zuid-Tirools aperitief belooft het zomerdrankje van 2013 te worden. Naar de fotogalerij

    Naar de fotogalerij

    Aperol Spritz, cava of gin tonic zijn zo passé. Deze zomer kiezen trendsetters voor een nieuw aperitief: Hugo. De verfrissende mix van vlierbloesemsiroop, bubbels (ook uit Zuid-Tirol, uiteraard), bruiswater, een schijfje citroen en muntblaadjes is afkomstig uit Zuid-Tirol, in het noorden van Italië. Hugo is immers ten voeten uit waar Zuid-Tirol voor staat: een hype mediterane aperitiefcultuur, maar dan met een egdy etnic kantje: vlierbloesemsiroop.


    Eerder dit jaar werd Hugo al getipt als hét zomerdrankje van 2013. Dat komt goed uit bij de huidige hittegolf! Zelf Hugo maken doe je zo: Giet 2cl vlierbloesemsiroop op 2 ijsblokjes in een koud wijnglas. Voeg er 15cl prosecco aan toe en vul aan met 10cl bruiswater. Afwerken met een schijfje citroen en wat muntblaadjes en klaar!
    Tip van de barman: zorg dat alle ingrediënten goed koel zijn voor extra verfrissing.

     

    02-08-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    01-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchthaven Schiphol

    SCHIPHOL POSITIEF BEOORDEELD IN VERGELIJKEND ONDERZOEK VAN  LUCHTHAVENS.

     

     

    Wie met het vliegtuig op reis gaat, zoekt vaak naar het goedkoopste ticket. Maar er is nog een andere kostenbepalende factor waar we niet altijd op letten. Sommige luchthavens zijn namelijk goedkoper dan andere en het kan best dat vliegen vanaf een buitenlandse luchthaven goedkoper is. Een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond toont aan dat Amsterdam Airport Schiphol op dat vlak heel goed scoort. Bij dat onderzoek werden Brussels Airport en verschillende dichtbije buitenlandse luchthavens onder de loep genomen, o.a. Düsseldorf, Rotterdam, Eindhoven en Schiphol.

     

    Vanuit Schiphol kun je een paar honderd bestemmingen rechtstreeks bereiken. Dat komt omdat ruim 90 luchtvaartmaatschappijen Schiphol gebruiken als vertrekplaats naar meer dan 300 bestemmingen zowel binnen als buiten Europa. Het onderzoek toont echter aan dat het juist belangrijk is om te kijken wat luchthavens bieden alvorens aan boord van het vliegtuig te gaan.

     

    Betaalparkings: Je wagen parkeren op een luchthaven is altijd een dure aangelegenheid. Maar op Schiphol vallen de parkeerkosten best mee, zeker vanaf zeven dagen wat toch de minimumduur is van een doorsnee vakantie. Als je tijdig boekt, betaal je in Schiphol vanaf € 49,50 voor een week, een pak minder dan in Brussel, waar je € 86 voor een week kwijt bent. Andere weektarieven: Eindhoven: € 53, Rotterdam € 55, Düsseldorf € 39.

     

    Een drankje en een hapje voor vertrek

    Je vakantie begint vaak al op de luchthaven en op Schiphol word je verwend met een brede waaier aan faciliteiten. Er zijn niet alleen winkels, restaurants en bars maar ook een museum, bibliotheek, spa en zelfs een heus park. De Consumentenbond heeft ook op dit terrein de prijzen vergeleken. Wat kost een koffie? Brussels Airport: € 3,30 (op alle locaties), Schiphol: € 0,50 (in zelfbediening), Düsseldorf: € 1 (in een fastfood restaurant). Wat kost een pintje van het vat? Brussels Airport: € 3,50, Schiphol: € 3, Düsseldorf € 4. Wat kost een cola? Brussels Airport: € 2,50 (uit drankautomaat), Schiphol: € 1,75 en Düsseldorf € 0,99 (supermarkt). Deze prijzen tonen duidelijk aan dat je in de ene luchthaven meer vakantie-euro’s nodig hebt dan in de andere.

     

    Een vliegreis met start in Amsterdam Airport Schiphol is voor Belgische reizigers zeker het overwegen waard. Met tal van faciliteiten, ook voor kinderen, is Schiphol meer dan een luchthaven. Daarenboven zijn er ook heel concrete, materiële voordelen: een groter aanbod van rechtstreekse vluchten zonder tijdrovende tussenstops, goedkope parkeermogelijkheden én voldoende kansen om de wachttijd op de luchthaven op een leuke en prijsgunstige manier door te brengen. Voeg dat allemaal bij de gunstige ticketprijzen waardoor Schiphol op zijn minst het overwegen waard is om een vakantie te starten. www.schiphol.nl 

     

    01-08-2013 om 20:49 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holland America Line
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Holland America Line gaat tropisch!

     

     

     

    Het cruiseseizoen door het Caribisch gebied is geopend. Holland America Line biedt met haar middelgrote schepen, routes tot 25 dagen en twee opstaphavens een mooi tropisch programma. Acht schepen van Holland America Line bieden unieke rondreizen aan, met vertrek vanaf Tampa of Fort Lauderdale (Verenigde Staten), allen met een stop bij het privé-eiland Half Moon Cay.

     

    Van oktober 2013 tot april 2014 varen het ms Eurodam (2.104 passagiers), ms Maasdam (1.258 passagiers), ms Nieuw Amsterdam (2.106 passagiers), ms Noordam (1.972 passagiers), ms Ryndam (1.260 passagiers), ms Veendam (1.350 passagiers), ms Westerdam (1.916 passagiers) en het ms Zuiderdam (1.916 passagiers) ruim honderd cruises die variëren van 7, 10, 11 tot 14-dagen. Het is mogelijk  verschillende routes te combineren tot een uitgebreide cruise van 25 dagen. De routes beslaan het hele Caribische gebied, met uitzondering van het noorden en inclusief de oversteek van het Panamakanaal.

     

    Het ms Eurodam keert terug naar het Caribisch gebied met een alternatieve route. De 7-daagse cruise omvat zowel het oosten als het westen van het Caribisch gebied. Naast de eilanden St. Thomas (Britse Maagdeneilanden) en het privé-eiland van Holland America Line; Half Moon Cay, worden ook de Kaaiman eilanden, Key West (Verenigde Staten) en Jamaica aangedaan.

     

    Het ms Maasdam biedt met 10, 11 en 14-daagse cruises de meest gevarieerde en onontdekte routes aan. Met bestemmingen als Dominica (Bovenwindse Eilanden) en Tortola (Britse Maagdeneilanden). Gasten die het zuiden van de regio op de agenda hebben staan, kunnen kiezen voor een 11-daagse cruise naar de eilanden St. Maarten, St. Kitts, St. Vincent, Barbados, Martinique en St. Croix. Het ms Nieuw Amsterdam doet naast deze bovenwindse eilanden ook Cozumel (Mexico) en Mexico aan.

     

    Het ms Noordam bezoekt met haar 10-daagse cruise de Nederlandse ABC eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, evenals Half Moon Cay, Grand Turk en Santa Bárbara de Samaná (Dominicaanse Republiek). Het ms Ryndam maakt als enige schip een rondreis vanuit Tampa voor een 7 of 14-daagse cruise, met stops bij onder andere Mahogany Bay (Honduras), Santo Tomas de Castilla (Guatemala) en Costa Maya (Mexico).

     

    Nieuw in het Caribisch gebied is de cruise met het ms Veendam. Deze 7-daagse rondreis vanaf  Fort Lauderdale vertrekt op 24 april 2014. Hierbij wordt het oosten van het Caribisch gebied bezocht inclusief stops bij  Grand Turk, Turks en Caicos, San Juan (Puerto Rico), St. Thomas ( Britse Maagdeneilanden) en Half Moon Cay.

     

    Het ms Westerdam maakt in het cruiseseizoen meerdere 7-daagse rondreizen vanuit Fort Lauderdale, met stops bij Grand Turk, San Juan, St. Maarten en Half Moon Cay. Ook het ms Zuiderdam maakt 10 en 11-daagse rondreizen met vertrek en aankomst in Fort Lauderdale. Tijdens deze cruises wordt het zuidelijke deel van het Caribisch gebied ontdekt met een gedeeltelijke doorgang door het Panamakanaal.

     

     

    01-08-2013 om 20:47 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EF education first

    EF Education First

     

     

     

    De wereldleider in taalonderwijs in het buitland, EF Education First, biedt gratis 5000 beurzen aan om een online Engels te leren, met een waarde van € 750 000. Dit succesvolle initiatief maakt deel uit van het actieplan om het Engels en de competiviteit van jongeren op de Belgische arbeidsmarkt te versterken.

     

    De vraag naar een goede talenkennis groeit voortdurend in alle sectoren. Als gevolg hiervan zien vele werkzoekende die een onvoldoende talenkennis hebben hun kansen verminderen. Er wordt geschat dat 9 van de 10 geschoolde banen een goed gebruik van de Engelse taal vereisen, terwijl slechts 1 op de 3 volwassenen voelt vloeiend te zijn in deze taal. Gezien de toenemende behoefte om te verhuizen naar een vreemd land om een geschikte baan te vinden, blijft een talenkennis essentiëel. Waaronder ook het Engels.

     

    Gezien de sterke vraag op de arbeidsmarkt, biedt EF Education First 5000 beurzen aan om het Engels online te leren. Hiernaast worden er ook specifieke programma’s georganiseerd voor studenten en professionals die hun toegang tot de arbeidsmarkt willen vergemakkelijk en hun achtergrond willen versterken. Elke beurs dekt de kosten van een 3 maanden-cursus bij de EF Englishtown online-school. Deze beurzen zijn beschikbaar voor iedereen die in België woonachtig is. Voor meer informatie kan je terecht op de website: www.ef.be/bourses. Met de ondersteuning van een dergelijk initiatief en de nieuwe aanpak van de opleiding Engels zorgt EF Education First om de concurrentiepositie van de Belgische afgestudeerden en professionals te verbeteren. In dit opzicht heeft de organisatie ook een ander programma, namelijk Career Plus. Dit programma is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging in het buitenland en carrière-georiënteerde taalcursussen.

     

    Deze training wordt ondersteund door internationaal geronommeerde bedrijven zoals Adecco UK, Randstad Work Solutions, Hays, Manpower, Venn Group en Brook Street. “ Al 25 jaar is België van strategisch belang voor EF Education First en nu willen we de concurrentiepositie van jongeren en de zoektocht naar een baan ontwikkelen. Hierdoor hebben voor 5000 beurzen ter beschikking gesteld! “” vertelt Thibaut Hardelay, CEO van EF Education First België, enthousiast.

     

    01-08-2013 om 20:45 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eat Brussels

    eat! BRUSSELS – Het Brusselse Restaurantfestival

     

     

     

    4 dagen lang, van 12 tot 15 september 2013, komen meer dan 30 restaurateurs uit de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook verschillende partnerregio’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen in het Ter Kamerenbos. Tijdens eat! BRUSSELS delen ze hun knowhow en passie voor lekkere producten met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe smaaksensaties en - avonturen.

     

    eat! BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zo’n 30 restaurateurs en op initiatief van de directie Externe Betrekkingen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel 7 partnerregio’s samen. eat! BRUSSELS geeft een mooi beeld van de diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika, Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen.

     

    Net als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te werken met recycleerbaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer. Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar, de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen terwijl de samenwerking met VIVAQUA het mogelijk maakt om geen plastic flessen te gebruiken maar het hele festival lang te werken met grote «karaffen» water die overal terug te vinden zijn.

     

    Op het programma: donderdag 12 september 2013, ‘Corporate evening’: speciale avond voor de leden van BECI, AMCHAM met live jazzmuziek. Vrijdag 13 september 2013 van 17u00 tot 23u00 open voor het grote publiek met live coverband, zaterdag 14 september 2013 van 11u00 tot 23u00 open voor grote publiek met live coverband en zondag 15 september 2013 van 11u00 tot 20u00.  

     

    De toegang tot eat! BRUSSELS is gratis met ingang aan de Gespanhoek in het Ter Kamerenbos. Het festival vindt plaats op het grasplein voor het meer van de Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden aangeboden. De site is toegankelijk voor mindervaliden.

    www.eatbrussels.be

     

     

     

     

     

     

    31-07-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    29-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arke Fly

    ArkeFly: Star Class 

     

     

    De Nederlandse low-cost luchtvaartmaatschappij ArkeFly introduceert een extra klasse ‘’Star Class’’ aan boord van hun vliegtuigen. ArkeFly biedt dagelijks rechtstreekse vluchten aan naar Curaçao vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

     

    Vanaf 24 april 2014 kan er op vluchten naar Curaçao, gekozen worden voor Star Class stoelen. Als passagier met een Star Class ticket geniet je van een aantal voordelen. Zo kun je 40 kilo aan ruimbagage meenemen, mag je als eerste aan boord van het vliegtuig, heb je al bij het inchecken een eigen incheckbalie, geniet je van meer beenruimte (114cm) en zijn alle hapjes en drankjes inbegrepen. Ook zal het Persoonlijk Entertainment Programma inclusief deze klasse worden en ontvang je tijdens de vlucht een uitgebreidere verzorgingskit en kranten.

     

    Anderzijds heeft Curaçao Airport Holding (CAH) als doel gesteld om de huidige Curaçao International Airport en haar omgeving tot een hub te maken die hoogwaardig is met milieuvriendelijke, hightech en innovatieve producten en diensten. CAH is op zoek naar partners die hen helpt bij de ontwikkeling van het te vernieuwen Curaçao Airport City. Via een persbericht laat het CAH weten dat het huidige Curaçao International Airport openstaat voor advies van adviseurs op het gebied van infrastructuur, om voorgenoemde luchthaven om te dopen naar Curaçao Airport City, een nieuwe duurzame hub. Adviseurs kunnen tot 9 augustus hun adviezen uitbrengen. www.ca-holding.com

     

    29-07-2013 om 16:47 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    28-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seaborun cruises

    Hoogstaande culinaire workshops aan boord van de Seabourn cruises

     

     

     

    Seabourn verwelkomt enkele gerenommeerde chef-koks en een award-winnende wijnproducent aan boord, als onderdeel van het nieuwe ‘Seabourn Conversations’ programma. Deze culinaire sterren zullen op vier Seabourn schepen de gasten laten genieten van kookdemonstraties en wijnproeverijen en gaan mee aan tafel of op excursie. Er is dus voldoende gelegenheid om vragen te stellen, tips te krijgen of ervaringen te delen.

     

    “Wij zijn vereerd om deze bijzondere mensen te verwelkomen aan boord van onze schepen,” zegt John Delaney, senior vice president, marketing en sales bij Seabourn. “Mooie gerechten en goede wijnen zijn een belangrijk onderdeel van onze Seabourn cruises. Met dit programma gaan onze gasten zeker genieten van de kennis en inzichten van deze culinaire sterren.”

     

    Het ‘Seabourn Conversations’ programma start met Lars Kronmark, uitvoerend instructeur bij het Culinary Institute of America in Greystone (VS). Hij is van 4 tot 25 juli 2013 te gast op de Seabourn Pride  tijdens de ‘Midnight Sun’ cruise. Jeremy Bloor, uitvoerend chef bij het OXO Tower Restaurant in London (UK), vaart van 3 tot 24 september 2013 samen met wijn producent Gary Eberle van Eberle Winery in Paso Robles (VS). Zij zijn 21 dagen te gast op de Seabourn Sojourn en varen van Dover (UK) via Reykjavik (IJsland) en Qaqortoq (Groenland) naar Montreal (Canada).

     

    Als volgende gast gaat chef patisserie Kaushik Chowdhury – van het Fairmont Dubai Hotel (VAE) – aan boord van de Seabourn Odyssey van 12 tot 30 oktober 2013. Tot slot is chef-kok en schrijver Marisol Simon van 7 tot 25 november te gast op de Seabourn Legend. Hij vaart 18 dagen mee met de ‘Wonders of Arabia and India’ cruise. Het uitnodigen van bovengenoemde chef-koks is een onderdeel van het nieuwe ‘Seabourn Conversations’ programma. Naast het culinaire thema wordt ook aandacht besteed aan andere thema’s zoals kunst, cultuur, geschiedenis, beroemdheden en wetenschap.

     

    De kleinschalige schepen van Seabourn bezoeken meer dan 100 bestemmingen over de hele wereld met cruises van 7 tot 100 dagen. Wie met Seabourn reist, voelt zich zeker thuis met de ruime, zorgvuldig ingerichte suites, uitstekende diners, open bars met uitstekende wijnen en een ontspannen, gezellige sfeer.

    www.seabourn.com

     

    28-07-2013 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs