Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    03-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.norfolkline

     

    N O R F O L K L I N E Website in het nieuw

     

     

    Norfolkline, de ferrydienst die de verbinding regelt tussen het Franse Dunkerque en Dover, vernieuwt  zijn website en maakt die gebruiksvriendelijker voor de klant.

     

    www.norfolkline.com kunt u in verschillende talen raadplegen, ook in het Nederlands. Op een zeer duidelijke homepage kunt u doorklikken naar verscheidene infobestanden waar u alles te weten komt over Norfolkline (routes, bestemmingen, tarieven, veel gestelde vragen). Een  overzichtelijke registratiefiche op de homepage maakt het online boeken voor iedereen toegankelijk. Daarenboven zijn met de aanmaak van de nieuwe website de reserveringsmogelijkheden verruimd. U kunt nu meteen reserveren voor een VIP Lounge en voortaan kunt u ook de overtocht van uw huisdier (kat of hond) online boeken.

     

    Norfolkline vaart de klok rond met om de twee uur een dienst, zowel van uit Dunkerque als van uit Dover. Een dagje Engeland is dus best mogelijk en voor de prijs hoeft u het niet te laten. Een retourbiljet heeft u reeds vanaf € 65 en dat voor een wagen met vier inzittenden. Dunkerque is minder ver dan Calais en vlot bereikbaar via de autosnelweg. Met Norfolkline reist u comfortabel en na aankomst in Dover, rijdt u meteen een schitterende streek binnen met tal van mogelijkheden voor een lange of korte vakantie en zelfs voor een dagtrip. Met Norfolkline is Engeland verrassend dichtbij huis! RVH.

    www.norfolkline.com  & norfolkline@fcmtravel.be

     

    03-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    02-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.euro relais

    nieuwe Euro Relais website

     

    Wie een vakantiewoning zoekt en boekt via www.eurorelais.be, zal ongetwijfeld opmerken dat de website van Euro Relais is vernieuwd. Een verhoging van het gebruiksgemak en uitbreiding van de zoekmogelijkheden tijdens de online zoektocht naar de gewenste vakantiewoning waren de belangrijkste redenen om de website te vernieuwen. Ook het uiterlijk van de site heeft een metamorfose ondergaan. Een belangrijke nieuwe zoekfunctie is het grensoverschrijdend zoeken op kaart (prik je punaise). Deze functie biedt Euro Relais in samenwerking met Google Maps tot nu toe als enige aanbieder van vakantiehuizen aan. Andere nieuwe functies zijn: zoeken op ‘hotspots’ meerdere manieren om huizen te zoeken, overzicht van toeristische informatie van de omgeving, zoeken en boeken van bijpassend vervoer, zoekopdracht bewaren en huizen direct met elkaar vergelijken. RVH.

    www.eurorelais.be of info@eurorelais.com  Euro Relais tel: 03 275 05 05. 

     

    02-11-2007 om 22:29 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sncm croisières

     

    SNCM zorgt voor Croisières & Ontdekkingen op de Middellandse Zee

     

     

    SNCM is de bekende ferrymaatschappij die de verbinding regelt tussen Corsica en het Europese vasteland. Minder bekend is de reisbrochure van SNCM met tal van cruises op de Middellandse Zee.’ Croisières & Découvertes 2008’ is net verschenen en steekt boordevol verrassende en attractieve programma’s die menig liefhebber van cruises zal bekoren. De brochure Croisières & Découvertes 2008 verleidt u met foto’s van de diepblauwe zee en met de veelzeggende slogan: une nouvelle vague de plaisir. Die nieuwe golf van aanbiedingen staat inderdaad garant voor vakantieplezier en voor het ontdekken van de Middellandse Zee op een bijzondere manier. La Méditerranée autrement opent nieuwe horizonten, naar de mooiste kusten en eilanden en naar de grootste cultuursteden. Het cruiseschip gaat ondermeer voor anker in Rome, Napels, Barcelona, Livorno, Ajaccio en tal van andere plaatsen.

     

    De namen van de cruisereizen spreken tot de verbeelding: Perlita, Reflets d’Histoire, La belle Génoise, Couleurs Baléares. Met Croisières & Découvertes 2008 van SNCM ziet u van april tot oktober, de mooiste hoekjes van de Middellandse Zee en u reist op de meest aangename manier. Aan boord van de Napoléon Bonaparte kunt u genieten van het grote comfort. Maar eigenlijk opent het nieuwe seizoen al enkele maanden vroeger, op 31 december 2007, met een onvergetelijke oudejaarsavond. Wie er snel bij is – het aantal plaatsen is beperkt – beleeft een romantische Oudejaarsnacht op de Middellandse Zee, aan boord van het cruiseschip Napoléon Bonaparte! RVH.

     

    De reisbrochure Croisières & Découvertes 2008 is verkrijgbaar bij de reisagent of bij SNCM, Postbus 1420 Brussel, T 02/549 08 80, e-mail: resa.benelux@sncm.fr

    www.sncm.fr

    02-11-2007 om 22:29 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lonely planet

     

     

    Lonely Planet  :  “Ierland vriendelijkste land van de wereld”

     

     

    Bij de bekende reisgidsenuitgever Lonely Planet verscheen zojuist de Bluelist 2008, de lijst met de beste reisbestemmingen van de wereld. Ierland staat op plaats één van de lijst met de vriendelijkste landen ter wereld.

     

    De redenen voor deze nominatie zijn het gevoel voor de heerlijke zwarte humor van de Ieren, hun grenzeloze gastvrijheid en de leuke sfeer. Daarenboven worden de Ieren geprezen om hun onaantastbaar optimisme.  De vele tegenslagen en donkere periodes uit hun geschiedenis hebben aan hun positieve ingesteldheid niets veranderd.

     

    Lonely Planet zegt met zijn Bluelist 2008 wat door alle bezoekers aan Ierland zal onderschreven worden. Het groene eiland is een land op mensenmaat waar u met open armen wordt ontvangen. Naast de gastvrijheid heeft Ierland nog andere sterke troeven zoals de ongerepte natuurpracht, het cultuurhistorische erfgoed en de tradities die door de Ieren gekoesterd worden. Ierland heeft een gigantisch potentieel om in de toekomst nog meer bezoekers aan te trekken, mensen op zoek naar rust, verademing, langzamer ritme, gezonde lucht. Ierland voldoet aan al die wensen en zeker als vriendelijkste land van de wereld! RVH.

     

    Tourism Ireland: Louizalaan 66, 1050 Brussel, T 02 275 01 71,

    e-mail : info.be@tourismireland.com www.discoverireland.com

     

    02-11-2007 om 22:28 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kunstenaars curacao
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Curaçaose kunstenaars in beeld

     

     

    Curaçao bezit een wereld aan schatten als het gaat om kunst en kunstenaars. De kunst van Curaçao wordt in beeld gebracht in het nieuwe boek van Sinaya Wolfert en Eva Breukink: ‘Artists from Curaçao’.

    In het boek worden de verhalen en de mensen achter de Curaçaose kunst geportretteerd. ‘Artists from Curaçao’ laat de lezers kennis maken met schrijvers, beeldhouwers en schilders, allemaal met een eigen ontwikkeling en identiteit door hun sterke verbondenheid met Curaçao. Veel van de Curaçaose kunstenaars uit dit boek wonen op Curaçao. Sinaya Wolfert benadrukt en belicht de waarde van de Curaçaose wereld van kunst en haar kunstenaars in haar 200 pagina’s omvattende boek.

    In een eerder fotoboek dat van haar verscheen; ‘Otrobanda, a timeless poem of Curaçao’ maakte Sinaya Wolfert een fotoserie over mens, cultuur, bedrijf en het leven in de wijk Otrobanda.

    In totaal zijn de verhalen van 23 kunstenaars en hun werk in het boek ‘Artists from Curaçao’ gebundeld. Het boek is vanaf eind oktober te koop en een maand later in Curaçao. RVH.

    www.sinayawolfert.nl

    www.curacaoinfo.be of www.curacao.com

    02-11-2007 om 22:27 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.metro lissabon

     

     

     

    Metrostations opgeleukt door kunstwerken

     

     



    Het stadscentrum van Lissabon is niet zo groot, bezoekers kunnen een hoop te voet bezichtigen. Maar de metro, ofwel de metropolitano is wel het snelste vervoermiddel en er zijn diverse kunstwerken te ontdekken in de verschillende metrostations!


    De metro van Lissabon kent 4 lijnen met elk een eigen kleur; rood, geel, blauw en groen. Elke lijn kent zijn eigen kunstverrassingen; bewonder het beroemde konijn uit Alice in Wonderland in metrostation Cais do Sodré (groen) en zie de creatieve uitspattingen van architect Siza Vieira en schilder Ângelo de Sousa in metrostation Baixa/Chiado (blauw). Heel bijzonder is halte Parque (blauw), toegewijd aan de ontdekkingsreizen en waar, op het plafond, het epos van Portugals grootste dichter Luís de Camões te lezen is.


    Het idee om de metrostations van Lissabon te decoreren met kunstwerken, komt uit de jaren vijftig. De kunstwerken uit deze periode zijn gemaakt op de typische Portugese azulejos: beschilderde geglazuurde tegels. Vanaf de jaren negentig ligt in nieuwe of gerenoveerde metrostations het accent meer op moderne kunstexpressie.


    Het eerste gedeelte van het metronetwerk is geopend in 1959 tussen Sete Rios / Entre Campos en Restauradores, in een Y vorm. De oostelijke lijn naar Alvalade is in 1972 gebouwd. De uitbreidingen van Sete Rios naar Colégio Militar-Luz en van Entre Campos naar Cidade Universitária volgden in 1988. Sinds 1993, komen de middelste lijn en de oostelijke lijn samen bij Campo Grande. De metro is niet alleen een snel vervoersmiddel, maar ook goedkoop. Een tienrittenkaart voor het hele metronetwerk kost circa €10,-. RVH.

    www.metrolisboa.pt & www.visitlisboa.com




    02-11-2007 om 22:16 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    31-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    Klimaatneutraal vliegen met SWISS

     

    SWISS en Lufthansa hebben de krachten gebundeld  en zijn een samenwerking aangegaan met de non-profit organisatie ‘MyClimate’(2006). Passagiers kunnen nu op www.swiss.com berekenen hoe veel CO2 uitstoot ze met hun vlucht veroorzaken. Vervolgens kunnen ze vrijwillig een geldbedrag storten wat ten goede komt aan ‘MyClimate’.

     

    Met slechts twee simpele kliks op de site kunnen reizigers vrijwillig bijdragen aan het klimaat. Het bedrag wat de passagier wil doneren staat vrij. ‘MyClimate’ investeert de opbrengsten in zorgvuldig geselecteerde klimaatprojecten. Op die manier wordt geprobeerd de hoeveelheid CO2 uitstoot die bij vluchten vrijkomt, meteen te compenseren. De geselecteerde projecten voldoen aan hoge internationaal geaccepteerde eisen en zijn allen gewaardeerd met de ‘Golden Standard’, de hoogste onderscheiding op het gebied van klimaatprojecten.

     

    ‘Het is onze verantwoordelijkheid om goed om te springen met het klimaat. Dat is een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur’, aldus SWISS CEO Christoph Franz.

    SWISS doelt hiermee ook op haar andere initatieven om het klimaat en milieu te verbeteren. Zo worden op dit moment alle stoelen van de Europese Airbus vloot vervangen door nieuwe en lichtere modellen, gemaakt van carbon fibre. De nieuwe stoelen zijn niet alleen comfortabeler, ze zijn ook een stuk lichter en verminderen hiermee het brandstofgebruik en daarmee ook de CO2 uitstoot.

     

    SWISS is een van de airlines die de minste brandstofuitstoot veroorzaakt. Afgelopen jaar werd er door SWISS gemiddeld 3.8 liter kerosine verbruikt voor iedere 100 passagiers. Sinds 2002 is dit al een verbetering van 16% en dat percentage groeit nog steeds. RVH.

     

    31-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    30-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gustino label
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Het Gustino-label wint aan populariteit.

     

     

     

    Het Gustino-label, gecreëerd door Accor Services, wordt toegekend aan gezonde en evenwichtige gerechten van restaurants die deelnemen aan het programma 'Voeding in Evenwicht'. Met deze vernieuwende aanpak op wereldniveau wil Accor Services bijdragen tot een beter voedingsevenwicht.

     

    De eerste afspraken met de Belgische restaurants en grootkeukens waren aldus Marie Cordiez, verantwoordelijke voor het project in België, bijzonder positief en hoopgevend. De ondertekening van de concrete samenwerkingsakkoorden verloop evenwel met enige terughoudendheid ondanks duidelijk positieve elementen.

     

    Het programma houdt voor Accor Services een heus maatschappelijk engagement in. Het werd uitgewerkt in samenspraak met voedingsdeskundigen – waarvan sommige meewerkten aan het Nationaal Plan Voeding en Gezondheid in België – en restaurantspecialisten, om de basisprincipes van een gezonde voeding te promoten. Hierbij werd ook rekening gehouden met de economische eisen van de restauranthouders.

     

    Dit programma biedt een onmiddellijk en toegankelijk antwoord op de steeds grotere eisen van consumenten op het vlak van voedingsevenwicht, en dan vooral tijdens hun lunchpauze.

    Het laat restauranthouders bovendien toe hun engagement te tonen in een kwaliteitsvolle aanpak, die de burgerzin bevordert, terwijl economische en commerciële eisen verzoend worden met culinaire expertise.

     

    Het programma 'Voeding in Evenwicht' is gebaseerd op een partnerschap tussen de restauranthouders en Ticket Restaurant®. Het steunt op een engagementscharter dat beide partijen betrekt en de consument zo de garantie op een ernstige aanpak biedt. Er werd ook een website aan gewijd: www.voedinginevenwicht.be .

     

    Deelnemen aan het project betekent het respect voor het charter dat zowel voor snackbars, brasseries, restaurants als grootkeukens van toepassing is. Naar de restaurantsector toe werden alle maatregelen getroffen voor een vlot functioneren van het concept o.m. door de organisatie van cursussen en sessies voor maximaal 20 personen. Het gebruiksgemak en de ruime keuzemogelijkheden overtuigen meer en meer restaurateurs met aldus Marie Cordiez duidelijke trendsetters zoals restaurant Willards ( Radisson SAS Europe) en Le Roi d’Espagne. De doorgedreven sensibilisering is een absoluut pluspunt terwijl de groeiende respons de betrokkenheid van de Horeca bij de problematiek van het voedingsevenwicht sprekend onderlijnt. De specifieke Horecakit is ongetwijfeld een handig hulpmiddel en bewijst t.o.v. het grote publiek de ernst waarmee de moderne horeca-uitbater het voedingsevenwicht wil uitbouwen.

     

    Gustino, de mascotte van het programma, begeleidt restauranthouders maar ook de consumenten in deze gezonde en evenwichtige voedingsaanpak. RVH.

     

     

     

    30-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prognoses zakentoerisme

    PROGNOSES BCD TRAVEL VOOR ZAKENREISSECTOR 2008

     

     

     

    Geadverteerde vliegticketprijzen zullen volgend jaar tot 4 procent stijgen, terwijl de gemiddelde prijs van een hotelkamer in sommige markten met dubbele cijfers zou kunnen toenemen, volgens de net gepubliceerde “2008 Industry Forecast” van BCD Travel, ondersteund door Advito.

     

    “De voorbije twee jaar is de zakenreissector sterk en voortdurend gegroeid. Dat blijft de prijzen de hoogte in drijven”, zei Mary Ellen George, Algemeen manager van Advito, dat gegevens en trends heeft verzameld voor de prognose. “We verwachten dat die groei – en de hogere prijzen – zich ook in 2008 zullen doorzetten.”

     

    George zei ook dat bedrijven die moeite hebben om de kosten onder controle te houden, zich weinig fouten kunnen veroorloven: “De marktsituatie biedt geen bewegingsruimte en reisinkopers en reizigers moeten steeds meer vaardigheden en expertise aan de dag leggen om aan vereisten van het reisbeleid te voldoen en de bedrijfsactiviteiten efficiënt uit te voeren.”

     

    BCD Travel, het op twee na grootste bedrijf inzake zakenreismanagement ter wereld,

    stelt elk jaar een sectorprognose op voor klanten. Deze prognose is gebaseerd op de

    uitgebreide knowhow van BCD Travel in de zakenreissector en biedt een vooruitblik op  het komende jaar.

     

    De volledige Sectorprognose 2008 van BCD Travel is beschikbaar op www.bcdtravel.com (in het onderdeel ‘Information Center’ bij “White Papers”).

    Hierna alvast enkele belangrijke voorspellingen uit het verslag:

    Duurdere vliegtickets: Wereldwijd zullen geadverteerde vliegticketprijzen in 2008 naar verwacht stijgen met gemiddeld 2 à 4 %.

    Hotelprijzen en aanbod: Advito verwacht dat de gemiddelde kamerprijs in 2008 zal stijgen met 6 tot 9 %. In sommige markten is een stijging met dubbele cijfers niet uitgesloten.

    Spoorweg: Consolidatie en privatisering in Europese markten zal de gemiddelde treinticketprijzen in 2008 de hoogte in stuwen.

    Vergaderingkosten: De gemiddelde vergaderzaalprijzen zullen in 2008 stijgen met 8 à 10 % in de belangrijkste markten. Globale vergaderingsplanning zal direct verband houden met bedrijfsuitbreidingen naar opkomende markten. De regio’s Azië Pacific en het Midden-Oosten worden waarschijnlijk populaire bestemmingen.

    Prijzen van huurwagens: De prijzen van huurwagens zullen in 2008 met 5 à 7 % stijgen, een voortzetting van de trend die in 2006 voorspeld werd.

    Gefrustreerde reizigers: We denken dat reizigers langere reistijden, meer chaos in

    luchthavens door geschrapte vluchten en lange wachtrijen aan veiligheidscontroles in

    luchthavens mogen blijven verwachten. RVH.

     

     

    30-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    29-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlm - london 2012

     

     

    VLM Airlines brengt Antwerpen dichter bij London 2012

     

     

     

    VLM Airlines maakt nu reeds plannen rond de Olympische Spelen die in 2012 in Londen plaatsvinden.  Met Antwerpen als uitvalsbasis zullen toeschouwers, internationale delegaties en supporters op een minimum van tijd naar hartje Londen kunnen vliegen.

     

    Het Olympisch Park in Londen: slechts 1u25 verwijderd van Antwerpen! 

    VLM Airlines heeft het optelsommetje gemaakt en kan met zekerheid zeggen dat geen ander vervoermiddel een snellere en efficiëntere manier van reizen kan garanderen vanuit Antwerpen naar de toekomstige Olympische site.
     

    Niet alleen zullen de passagiers op hun reistijd kunnen besparen, maar tevens op dure hotelkosten die in die periode in Londen erg hoog zullen liggen.  Daarom zal VLM Airlines samen met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Toerisme Antwerpen de handen in mekaar slaan om na te gaan hoe passagiers in Antwerpse hotels kunnen verblijven om vervolgens dagelijks hun vlucht naar Londen te nemen. 

     

    Johan Vanneste, Managing Director VLM Airlines zegt: “Het leek ons een uitstekend idee om Antwerpen dichter bij de Olympische Spelen te brengen. Bezoekers aan de Olympische Spelen zullen elke dag in Antwerpen kunnen overnachten in plaats van in Londen en elke dag naar de Spelen worden overgevlogen. Daarmee besparen zij zowel tijd als geld, en zo krijgt Antwerpen er een pak toeristen bij.”

     

    VLM Airlines biedt meer dan 90 vluchten per weekdag aan van en naar London City Airport. Momenteel biedt de luchtvaartmaatschappij 5 vluchten per dag aan van Antwerpen en 4 vluchten vanuit Brussel naar deze Londense luchthaven. 

     

    VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Jersey, Isle of Man, Luxemburg, Manchester, Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg en Manchester en vanuit Antwerpen dagelijks naar Manchester. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit  Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. RVH.

    29-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kust trekt kaart van beleving

    Kust trekt kaart van beleving.

     

     

     

     

    De locatie van een MICE-event beïnvloedt in belangrijke mate de sfeer waarin het verloopt. Extra of unieke troeven kunnen het welslagen van een meeting, incentive of congres bepalen. Daarom kiezen steeds meer ondernemingen en/of organisatoren de laatste jaren voor de Belgische kust.

    De toegevoegde waarde van een evenement aan zee is gewoonweg het unieke kader met originele randactiviteiten waarbij de deelnemers ten volle kunnen proeven van de natuurlijke en patrimoniale rijkdommen van de kust. De zee schept bovendien een resem extra mogelijkheden om aan teambuilding te doen.

     

    Westtoer presenteert de MICE-professional een handig en nuttig werkinstrument, boordevol adressen, adviezen en leuke tips. Een brochure die gratis kan worden aangevraagd via www.dekust.org/meetcentives. RVH.

     

    29-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    28-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bibliotheek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE BIBLIOTHEEK

     

     

     

     

    Met de opening van hun restaurant ‘De Bibliotheek’  op 17 september 1992, ging voor Ben Vanderbiest en zijn echtgenote Isabelle Janssens een droom in vervulling.

     

    Zij bouwden het voormalige café en feestzaal Lindenhof uit tot een gezellig en erg sfeervol restaurant waar men naar hartelust kan genieten van een Belgisch-Franse keuken met diverse internationale invloeden. De kasten vol boeken dragen bij tot de intieme sfeer temeer daar alles, van pasta tot brood, huisbereide producten zijn. Voor Ben is het uiterst belangrijk dat enkel dagverse kwaliteitsproducten worden verwerkt waardoor de keuken optimaal de seizoenen kan volgen. Met de opkomst van de wereldkeuken komen in Ben’s bereidingen ook enkele aangenaam verrassende Spaanse, Italiaanse en zelfs Oosterse invloeden aan bod, maar opnieuw wordt er uiterst zorg voor gedragen dat de natuurlijke smaak van elk van de ingrediënten tot uiting komt.

     

    Kasten en boeken hebben vanzelfsprekend hun deel in de naamgeving van het restaurant. De kasten werden nog voor de opening van het restaurant aangekocht op aanraden van Bens vader, een antiquair, terwijl de boeken via Isabelle’s tante die een oude boekenwinkel in Leuven uitbaatte, bij het echtpaar terechtkwamen.

     

    Na zijn opleiding aan de hotelschool van Wemmel kwam Ben in enkele Brusselse restaurants terecht, waar hij onmiddellijk aanvoelde dat de assistent-kok, nagenoeg geen enkele inspraak heeft in de samenstelling van het menu, noch in de keuze van de ingrediënten. Hem wordt alleen een uitvoerende taak toegewezen en de inventiviteit wordt aan banden gelegd, vastellingen die zijn beslissing om een eigen restaurant op te starten enkel meer draagkracht gaven. Ook een tijdelijk en erg korte overstap naar zijn vaders antiquairszaak versterkte de drang naar een eigen restaurant.

     

    De wijnkaart wordt verzorgd door Isabelle die een aangename selectie Franse, Spaanse, Italiaanse, Chileense en Australische wijnen samenbracht. Isabelle vervult haar taak als sommelier perfect, na de opstart van het restaurant volgde ze meerdere wijncursussen én bij Sopexa én bij het CERIA in Brussel. In haar prachtige wijnkaart groepeert ze enerzijds de wijnen per kleur en druivensoort, terwijl ze in een tweede deel, de wijnen per land rangschikt.

     

    Op onze culinaire ontdekkingstocht lieten we Ben de vrije hand en konden van diverse specialiteiten met erg uiteenlopende rijkdommen genieten. Als voorgerecht kwam er een Schots kussentje van huisgerookte zalm, gevuld met koningskrab, slaatje van krokante appeltjes, geroosterde pijnboompitjes en hazelnootparfum en een kreeftensalade ‘Bibliotheek. Volgde een pensje van kreeft en snoekbaars met prei en Champagne en anderzijds een consommé van tarbot met fijne plakjes st-jacobsnoot met parfum van saffraan en zachte kerrie.

    Het hoofdgerecht was een suprème van parelhoen gevuld met ganzenlever, risotto van Bombarijst met paddestoelen, lichte jus met eekhoorntjes brood en een persillade Royale van kreeft. Om af te ronden verraste Ben ons met een kleine gratin van perzik met heerlijke zomersmaken.

     

    Restaurant De Bibliotheek stelt eveneens een volledig uitgeruste banketzaal ter beschikking voor seminaries en feesten tot 90 personen. Eerstdaags vangen enkele uitbreidingswerken aan waardoor restaurant De Bibliotheek vanaf de lente 2008 ook een vijftal kamers en een appartement zal aanbieden die zowel openstaan voor de traditionele gebruikers maar evenzeer voor researchers die enkele weken hun ervaring in het nabijgelegen researchpark van Haasrode komen bijschaven.

     

    De veelzijdigheid van Ben laat geen enkele fijnproever onberoerd terwijl hij evenzeer kan genieten van lekkere wijnen. Een bezoek aan De Bibliotheek groeit dan ook telkenmale uit tot een feestelijke lekkernij.

     

    De Bibliotheek – Gemeentestraat 12 – 3054 Vaalbeek (Oud-Heverlee)

    Tel 016/40 05 58 – www.debibliotheek.be - info@debibliotheek.be

    zie ook www.6minutes.be

    28-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Brussels Airlines start vluchten naar Ljubljana Slovenië

     

     

     

     

    Vanaf 19 november zal Brussels Airlines de Europese hoofdstad rechtstreeks met Slovenië verbinden. De maatschappij vliegt 6 keer per week naar Ljubljana’s “Aerodrom Joze Pucnik”. Met de opening van deze nieuwe route verwelkomt Brussels Airlines het nakende EU voorzitterschap van Slovenië. Een vliegticket voor een enkele reis, alle taksen inbegrepen is beschikbaar vanaf 49,99 euro .

     

    De republiek Slovenië, lid van de EU sinds mei 2004, zal volgend jaar als eerste “nieuwe EU lidstaat” het voorzitterschap van de EU waarnemen. Het land voerde kort geleden de euro in en kent een bloeiende economische ontwikkeling. Ook de toeristische sector en de luchtvaart kennen een sterke groei.

     

    Redenen genoeg voor Brussels Airlines, dat haar thuisbasis heeft in de hoofdstad van Europa, om Ljubljana 6 keer per week te verbinden met Brussels Airport. Het uurrooster is perfect geschikt voor zakenreizen, citytrips en korte vakanties.

     

    Passagiers die op zoek zijn naar flexibiliteit, full service, extra bagage en de nieuwste voordelen op de luchthaven van Brussel zoals de fast lane security doorgang en de snelle check-in, kunnen de populaire b.flex economy plus klasse boeken. B.flex economy + tickets zijn gemiddeld 50 percent goedkoper dan de business klasse van andere maatschappijen terwijl passagiers kunnen genieten van een hoge kwaliteitsservice.

     

    Brussels Airlines gelooft sterk in het gevarieerd toeristisch potentieel van Slovenië met uitstekende skifaciliteiten in bekende resorts zoals Kranjska Gora, moderne wellness faciliteiten, wandelmogelijkheden en stranden langs de mooie Adriatische kust. Bovendien is een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana zeer de moeite waard. Het aantal toeristen in Slovenië stijgt elk jaar met 6 percent. De luchthaven van Ljubljana heeft een hinterland van van ongeveer 4 miljoen mensen en strekt zich uit tot Noord-Italië (Triëste regio), Zuid-Oostenrijk (Klagenfurt regio) en een deel van Kroatië. RVH.

     

     

    28-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    SOFITEL METROPOLE HANOI

     

     

     

     

    Het Sofitel Metropole Hanoi werd zopas door de lezers van het prestigieuze tijdschrift Business Traveller Asia Pacific, uitgeroepen tot het perfecte business hotel.

     

    De normering van het tijdschrift houdt onder andere rekening met de locatie, de kamerfaciliteiten, de dienstverlening en hospitality, de technische uitrusting van kamers en vergaderruimtes en het globale food en beverage aanbod van het hotel.

     

    Een bekroning voor het hotel dat over 363 kamers en suites beschikt en de zakenlui anderzijds 5 perfect uitgeruste vergaderzalen aanbiedt. Eind 2007 komt er met de ‘Opera Wing’ een extra vergaderzaal bij die de voorloper wordt van de technische uitrusting anno 2010 en meetingorganisatoren nieuwe faciliteiten zal aanbieden. RVH.

    www.sofitel.com

    28-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gruzenberg wordt Kortrijk Xpo Meeting Center

     

     

     

     

    Sinds meer als 10 jaar gaat het congres-en seminariecentrum van Kortrijk Xpo als een afzonderlijke entiteit door het leven onder de naam ‘Gruzenberg’. Bij de start in ’94 werd de oud-Vlaamse naam ‘Gruzenberg’ gekozen (een vestigingstoren ten tijde van de Guldensporenslag) in analogie met de middeleeuwse context van de toenmalige ‘hallen Kortrijk’. Sinds de omvorming in 2000 van ‘Hallen Kortrijk’ naar ‘Kortrijk Xpo’ was de logica en link tussen beide namen enigszins zoek. Om deze nauwe band opnieuw te herstellen en tevens te versterken wordt nu ook werk gemaakt van een nieuwe benaming voor het seminariecentrum.

     

    De nieuwe voernaam wordt KORTRIJK XPO MEETING CENTER. Met deze nieuwe naam wordt niet alleen de merknaam ‘Kortrijk Xpo’ ondersteund, het maakt voor nieuwelingen in de regio die een seminarie volgen in het Meeting Center meteen ook duidelijk dat ze wél degelijk de campus van Kortrijk Xpo moeten oprijden om hun seminariezaal terug te vinden. Geen twijfel meer mogelijk: het Meeting Center is zowel logistiek als operationeel een onlosmakelijk deel van Kortrijk Xpo!

     

    In het kader van de volledige restyling van Kortrijk Xpo werd ook het Meeting Center onderworpen aan een volledig nieuwe stijl en update van zijn look. De nieuwe huiskleuren worden rood gecombineerd met verschillende grijstinten, een stijl die uiteraard naadloos aansluit bij de nieuwe corporate stijl van Kortrijk Xpo.

    Ook de nieuwe baseline “You have the idea, we have the space” is volledig van toepassing voor het Kortrijk Xpo Meeting Center : met ‘space for seminars’ en ‘space for catering’ komen de hoofdactiviteiten van het centrum duidelijk aan bod. Maar ook bij ‘space for events’ en ‘space for fairs’ laten ze zich niet onbetuigd: het Meeting Center blijkt immers het ideale lanceerplatform voor kleinere evenementen, die wanneer ze succesvol blijken, moeiteloos naar de grote expo-hallen kunnen overgaan.

     

    Gedragen door deze frisse wind wordt het Kortrijk Xpo Meeting Center meer dan ooit de place to be voor alle meetings, seminars, congressen, banketten, product-en/of bedrijfsvoorstellingen, walking dinners, … De uitbating van het centrum blijft in handen van de n.v. Koresto, Kortrijks restauratiebedrijf die ook in de toekomst zal garant staan voor optimale kwaliteit en service. RVH.

     

     

    28-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    27-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Tour d'y Voir
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Restaurant la Tour d’y Voir:

    Onverholen, nieuwe ambities

     

     

    De eeuwenoude wenteltrap baant zich een weg in de brede muren uit
    de 15de eeuw... Méér dan een toren zonder draak op het beroemde Zavelplein,
    is la Tour d'y Voir vooral een van de meest typische restaurants in onze hoofdstad. Nieuwe eigenaar-chef, Bruno Landana, weet heel goed dat dit indrukwekkende kader niet primeert. Hij houdt de kerk liever in het midden en relativeert daarom
    het vermeende bezoek van paus Clemens V aan dit historisch beladen gebouw.

     

    Bruno Landana heeft zijn vaste stek al meer dan tien jaar op de Zavel, maar deze
    38-jarige autodidact kent de Brusselse 'keukenscène' als geen ander. Van Le Vieux
    St Martin tot Le Saint Louis over het Café de la Gare: hij stond lange tijd achter verschillende lokale fornuizen vóór hij in dienst ging bij Pascal Anciaux. Hij was
    zijn trouwe rechterhand tot hij de zaak zelf overnam met de vastberaden overtuiging om het restaurant uit de anonimiteit en vergeten ligging te halen

    Het is Bruno’s bedoeling om de zaak voort te zetten in de lijn van de beroemde verrassingsmenu’s geïntroduceerd door zijn voorganger, terwijl de smaak van verse, huisgemaakte producten hoog in het vaandel staat, net als een uitgekiend evenwicht tussen een traditionele Franse keuken en meer exotische accenten.

     

    De twee zalen van het restaurant, de kapittelzaal en de kapel, lijken recht uit een geschiedenisboek te komen. Logisch dat de nieuwe chef deze Romaanse sfeer angstvallig beschermt in een sobere eenvoud. De schoonheid van de oude muren en de haast heilige sfeer benadrukken de natuurlijke gastvrijheid van deze ruimte die in de zomer volledig geklimatiseerd wordt. Net als zijn voorgangers beperkte Bruno Landana de inrichting van dit middeleeuwse gebedsoord tot een doordachte belichting, zoals de achterlangs belichte glas-in-loodramen in de kapel. Eenvoud primeert tussen de oorspronkelijke stenen, muuropeningen en kapitelen. Een vergulde spiegel is het perfect tegenwicht voor de koepelgewelven, net als enkele selecte decoratie-elementen, zoals de wandkandelaars of de schetsen van Ferdinand Pire. De kapittelzaal biedt plaats aan 22 gasten en de aansluitende kapel aan 34 gasten, hoewel tijdens banketten hier 42 genodigden kunnen plaatsnemen. Beide zalen kunnen ook als één geheel ingericht worden voor maar liefst 70 gasten die tijdens het feest al snel de indruk krijgen dat ze deel uitmaken van een vooraanstaande orde.

     

    Hoe dan ook, de menusamenstelling in La Tour d’y Voir is allesbehalve sober. U heeft de keuze uit een “verrassingsmenu” , het “prestigemenu” en zelfs een “speciaal prestigemenu”. Naast het aantal gangen, wordt het prijsverschil ook verklaard door de productkeuze. U laat zich gewoon leiden door de keuzes voorgesteld op de kaart, zodat de chef rekening kan houden met uw wensen en voorkeuren.

    Misschien kiest u voor de meer klassieke gerechten, zoals carpaccio van sint-jakobsvruchten met truffeljus, kalfszwezeriken met boleten, filet pur van rund met biersaus, filet van zonnevis, fondue van prei en coulis van schaaldieren met dragon. Of misschien houdt u meer van de gedurfdere gerechten, zoals ganzenlever op een tompoes van rode bietjes, struisvogel met bospaddestoelen, halfgegaarde zalm en cannelloni van aubergines met zachte geitenkaas en crème van kurkuma.

    Op de kaart vindt u tevens enkele vegetarische bereidingen en seizoenssuggesties. Wilde eend mocht uiteraard niet ontbreken, evenmin als everjong, reebok gebakken in een kruidenkorst of een tournedos van hert met peperkoek. Naar aanleiding van een stevig gevierde verjaardag stelt het restaurant ook  een jubileummenu voor.

    In de lijn van de overname werd ook de wijnkaart volledig aangepast. Vandaag liggen er een veertigtal etiketten in de kelder, waarbij alle wijnstreken van onze zuiderburen netjes aan bod komen. Enkele goede flessen uit Italië, Chili, Australië en Zuid-Afrika mochten niet ontbreken.

    Het restaurant La Tour d’y Voir, anno 2007, opent graag zijn deuren voor banketten, feesten en verjaardagen. Slechts weinig etablissementen kunnen dan ook bogen op zo’n authentiek kader in het hartje van Brussel. De gasten kunnen bovendien natafelen in de rooksalon waar u van de betere havanna’s geniet in een heerlijk bonte, comfortabele sfeer, genesteld in de authentieke fauteuils, met zicht op de bar
    in hout en metaal. Een andere interpretatie van feestvieren op een gewijde plek.

     

    Restaurant Tour d’y Voir - Grote Zavel 8-9 - 1000 Brussel

    Tel.: 02 511 40 43 - website: www.tourdyvoir.be

    27-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    Conrad Brussel: 5 Star Diamond award.

     

     

     

     

    Het Conradhotel Brussel werd zopas door de lezers van het Britse Condé Nast Traveller uitgeroepen tot het ‘beste overzeese business hotel 2007’. Deze ranking wordt opgemaakt op basis van diverse voldoeningsfactoren die door businessmen worden aangestipt.

    Anderzijds keeg het hotel en dit reeds voor het zevende jaar op rij, een vijfsterren Diamond Award vanwege de American Academy of Hospitality Services. RVH.

    www.conradhotels.com

     

    27-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AOC Côtes du Roussillon Les Aspres

     

    AOC Côtes du Roussillon les Aspres,

    de prachtige wijnstok groeit tussen keien en stenen.

     

     

     

    De regio 'Aspres' ligt als een schrijn in een uitzonderlijk gebied, aan de voet van de majestatische Canigou en afgeboord door het massief van Albères en de valleien van de Têt en de Tech. Maar liefst 37 gemeentes tussen heuvels en hoogvlaktes zetten de kroon op het werk van deze verrassende wijngaarden.


    De bodem van de wijngaarden is bedekt met keien, eeuwenoude stenen die de wijnstok een perfecte waterhuishouding garanderen. Het mediterraan klimaat biedt een hele waaier van zachtheid en warmte. De droge zomer, de lente- en herfstregens of de winter waarvan het reliëf de koude wind mildert... allen maken ze van de Aspres een gebied waar de zon volop haar werk kan doen.


    Aspres in het catalaans betekent «droog». Niet toevallig dus dat deze AOC Côtes du Roussillon les Aspres al zijn grootheid put uit de zon. Sinds 15 jaar  ijveren de wijnbouwers uit de Roussillon ervoor, met hun notie van een kwalititatieve terroir, om de waarde van hun wijnrassen te laten kennen: Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en Carignan. Tenminste drie van de druivenrassen moeten groeien op deze afgebakende zone.

     

    Ze worden geteeld met een maximale opbrengst van 45 hl/ha (33 hl/ha in 2006) op de geselecteerde percelen, worden gevinifieerd en één jaar opgevoed én op het domein gebotteld. Zo dragen deze wijnen maximaal bij tot de uitmuntende faam van de Côtes du Roussillon les Aspres.

     

    Deze wijn zal een subtiele, verfijnde en elegante begeleider zijn van rood vlees, gegrild of met een sausbereiding. Ook bij wild of bij gemarineerde vleesschotels komen bij de wijnen van de Côtes du Roussillon les Aspres, de smaken en aroma's van het gerecht erg ten goede. RVH.

     

    27-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Tajine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kip Tajine

    met geconserveerde citroen en olijven

     

    Ingrediënten voor 6 personen :

    1 kip van 1,5 kg, in stukken gesneden, 2 geconserveerde citroenen, 200 g groene olijven, 3 gehakte uien, 1 tl gedroogde gember, 1 tl saffraan, 1 bosje peterselie, 10 fijngehakte korianderblaadjes, het sap van een citroen, 5 el olijfolie, 1 el boter, zout, peper

     

    Doe de olie en de boter in de Emile Henry Tajine. Bak de kipstukken in de hete boter, voeg uien, peterselie, gember, saffraan, zout en peper toe. Voeg 50 cl water en de gesneden geconserveerde citroenen toe. Dek af en laat 30 minuten koken. Giet er zonodig tijdens het koken wat water bij. Af en toe doorroeren. Voeg het citroensap en de helft van de koriander toe en laat nog 15 minuten koken. Voeg aan het eind van de kooktijd de olijven en de resterende koriander toe. Direct aan tafel serveren.

     

    Het conserveren van citroenen

    In zout geconserveerde citroenen vormen een belangrijk onderdeel van de Marokkaanse keuken. Het conserveren is eenvoudig en maakt de citroenen meerdere maanden houdbaar.

    Neem 1 kg gewassen citroenen. Wrijf deze in met zout. Bedek ze met 1 kg zout en laat ze 12 uur staan. Doe ze daarna in een pot met zout, bedek dit met water. Voeg 15 cl azijn toe zodat de citroenen niet gaan verkleuren. Voeg ook wat laurierbladeren en 10 eetlepels arachideolie toe. Laat dit een week staan bij kamertemperatuur. RVH.

     

    27-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Amarilla de Ronda La
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LA AMARILLA DE RONDA LA

     

    De bio olijfolie la Amarilla de Ronda La, hoort nu al bij de wereldtopmerken dankzij een samenwerking met de grootse smaak-, gezondheids- en designspecialisten (Philippe Starck !) ter wereld.

    Na de ontdekking van de Spaanse wijnen wordt nu de kwaliteit van de olijfolie uit het Iberisch schiereiland beter bekend. Dankzij een unieke kwaliteit die ze van anderen onderscheidt, is La Amarilla de Ronda La lekker, gezond en mooi om te zien. Daarbij komt dat ze als natuurlijk bioproduct nog gezond is ook.

     

    De consument eist vandaag olijfolie van een bepaalde afkomst, samengesteld met de beste variëteiten olijven en met duidelijke eigenschappen. Maar om in de keuken een aparte olie te gebruiken voor verschillende gerechten, een om te bakken, een voor de slaatjes, een voor de patisserie, enz., daar zijn we nog niet aan toe.

    La Amarilla de Ronda La is een voorloper op dit gebied en dit met het commercialiseren van twee types bio-olijfolies, zacht en intens, die, net zoals witte en rode wijn, voor een apart gebruik bedoeld zijn. Om deze twee types van Andalusische olijfolie te creëren heeft La Amarilla de Ronda La specialisten van internationale faam ingeschakeld. De oenoloog Michel Rollanden en Cristino Lobillo, die bekend staat als een van de beste proevers en ‘oleologen’ van Europa.

     

    De extra zachte fijne olijfolie doet ondanks een lichte zuurgraad denken aan amandel en braamstruikbladeren. Deze zachte olie wordt hoofdzakelijk met Arbequine olijven gemaakt. Ze is ideaal voor slaatjes met gerookte of gezouten ingrediënten en met ganzenlever, maar ook voor sausgerechten met sterke smaak. Deze olie is tevens ideaal voor patisserie.

     

    De extra intense fijne olijfolie is sterker van smaak maar soepel en met aromatische eigenschappen die aan tomatengroen doen denken of aan appel en haagdoorn. De smaak verwijst ook naar droog fruit, vooral naar noten. Ze geeft kracht aan de gerechten en dringt haar persoonlijkheid op. Deze olie wordt samengesteld met de variëteiten Picual, Hojivlanca en Arbequine en is bestemd voor zachtere gerechten waarin de smaak van de olijf tot haar recht mag komen. Aangeraden op brood, met sla, met gebakken of gegrilde vis, met ragouts van wit vlees alsook voor moderne bereidingen van ijsjes.

     

    De olijven van La Amarilla de Ronda La groeien op het domein van een grote boerderij in hartje Andalusiê, middenin een vallei die de juiste omgeving aanbiedt voor het kweken van gezonde, natuurlijk en bio olijven. Ze worden trouwens als dusdanig erkend door het Andalusisch Comité voor ecologische landbouw, een instantie die goedgekeurd wordt door de communautaire wet 20/92 omtrent biologische landbouw.

    Het plukken gebeurt uitsluitend ‘al vuelo’: alleen de olijven die nog aan de boom hangen worden meegenomen. Wat op de grond ligt is verloren. Het sap van de olijven wordt vervolgens in stalen kuipen bewaard, waarin het tegen licht en temperatuursverschillen beschermd wordt, zodat alle diëtische en voedzame eigenschappen behouden worden. Voordat de olie gebotteld wordt, ondergaat ze alle nodige controles via chemische en sensoriele analyses.

     

     

    Extra fijne olijfolie heeft, ten opzichte van andere voedzame vetten, het voordeel dat ze een geconcentreerde bron van energie is dankzij essentiële vetzuren en de natuurlijke in vet oplosbare vitamines die ze bevat. Haar eigenschappen gaan de vertering vergemakkelijken, de intestinale opname van cholesterol verhinderen, de bloeddruk reguleren, de veroudering van de cellen tegengaan en vermindert het risico van cardiovasculaire ziekten en aderverkalking.

     

    Philippe Starck heeft deelgenomen aan het La Amarilla de Ronda La project, met het ontwerpen van exclusieve aluminium verpakkingen. Starck hield rekening met de water- en lichtdichtheid alsook met de speciale beschermlaag binnenin de recipiënt zodat de eigenschappen van de olie intact blijven. Het resultaat is een recipiënt dat naast zijn aantrekkelijk design ook aan alle eisen van de sector voldoet. De olie is beschikbaar in recipiënten van 250ml, 500ml en 3L. Philippe Starck heeft ook gedacht aan een handig kleiner formaat voor het gebruik aan tafel. RVH.

     

     

     zie ook www.6minutes.br / a la carte

     

     

     

     

    27-10-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs