Kerstmarkthopping in en
om de Noord-Duitse stad Hannover
Voor liefhebbers van de
typische kerstsfeer is de regio Niedersachsen het absolute walhalla. In de
nabijheid van de hoofdstad Hannover vind je maar liefst 9 feeërieke kerstdorpen
terug. De zogenaamde 9 stadjes van Niedersachsen een aantal ervan zijn
UNESCO-werelderfgoed staan bekend om hun charme en gezelligheid. Vanaf 26
november worden ze stuk voor stuk ondergedompeld in kerstsfeer, uitbundig
verlicht en met tal van activiteiten. Snuif de geur van geroosterde
amandelnoten en gluhwein op en laat je betoveren door de meest gezellige
kerstdorpjes van Noord-Duitsland.
Celle, Göttingen, Goslar,
Hameln, Lüneburg, Braunschweig, Hildesheim, Wolfenbüttel en Hannover, oftewel
de 9 stadjes van Niedersachsen. De meeste onder hen doen wellicht niet meteen
een belletje rinkelen. Nochtans staan ze alle bekend om hun authenticiteit en
rijke geschiedenis. Denk maar aan Hameln dat met zijn rattenvanger één van de
bekendste sprookjesfiguren huisvest. Of het middeleeuwse centrum van Goslar,
dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Alle 9 stadjes worden overigens
gekenmerkt door een traditioneel centrum met vakwerkershuizen. Het centrum van
Celle telt zo maar liefst 450 geklasseerde gevels.
Hoewel de stadjes het
ganse jaar door baden in een sfeer van gezelligheid wordt het er tijdens de
kerstperiode pas echt idyllisch. Elk stadje heeft niet alleen zijn eigen
kerstmarkt, het ganse centrum wordt versierd met dennenbomen, kerstverlichting
en andere kerstornamenten. Je proeft er letterlijk en figuurlijk de kerstsfeer
in zijn meest pure vorm. Want wat er kan beter smaken naar aanloop van de koude
kerstdagen dan een heerlijke gluhwein, een Bregenwurst (lokale specialiteit van
Lüneburg) en gebakken appelschijfjes met kaneel? In Göttingen brouwen ze zelfs
speciaal voor kerstmis Gluhbier, een bier met een hoog alcoholpercentage dat
ook warm gedronken kan worden.
Ieder stadje heeft naast
lokale delicatessen ook nog zijn eigen activiteiten. Zo kan je in Celle een
stadswandeling doen met de Moppenonkel, een humoristisch personage uit de
geschiedenis van Celle. Op de markt van Goslar staat er een speciaal
sprookjesbos met 50 rijkelijk gedecoreerde Finse sparren, terwijl je in Hameln
een speciale kerstboottocht over de Weser kunt maken, al dan niet in
aanwezigheid van de befaamde rattenvanger van Hameln. Voor echte romantiek moet
je in Wolfenbüttel zijn, waar straattheater hoogtij viert en mascottes
Wölfchen en Büttelchen je verrassen met zoete lekkernijen. In Hildesheim,
tenslotte, kan je naar de top van de Sint-Andreas kerk waar je een prachtig
uitzicht hebt over de besneeuwde daken en het verlichte stadscentrum.
Wie op zoek is naar wat
meer hedendaagse kerstsfeer kan een bezoek brengen aan Autostadt in Wolfsburg.
De thuishaven van Volkswagen zal de ganse maand december uitgerust worden met
een grote ijspiste, waar er dagelijks speciale kerstshows gegeven worden. Je
kan er ook zelf de schaatsen aanbinden of een bezoekje brengen aan de gezellige
kerstmarkt.
Hannover als ideale
uitvalsbasis
Tot slot staat ook
bundeshauptstadt Hannover in het teken van kerstmis, met maar liefst 3
verschillende kerstmarkten, waarvan die in het oude stadscentrum niet minder
dan 170 kerststalletjes telt. Ook de Hannover Adventure Zoo heeft haar eigen
kerstmarkt en wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot de Hannover Winter Zoo.
In de Orangerie van de fameuze Herrenhausen Garten kan je genieten van de
wintervariété, een kunstig winterspektakel gebracht door een theatergezelschap
van wereldniveau. Vanuit Hannover kan je bovendien zeer eenvoudig met het
openbaar vervoer naar de overige van de 9 stadjes. Dat maakt Hannover dan ook
de ideale uitvalsbasis voor een winters verblijf van meerdere dagen. Want wie
aan één kerstmarkt niet genoeg heeft en authenticiteit op prijs stelt is in de
9 stadjes van Niedersachsen duidelijk aan het juiste adres.
De kerstactiviteiten van
de 9 stadjes starten in de week van 25 november en duren tot 22 december (de
kerstmarkten van Braunschweig, Celle, Göttingen, Hildesheim en Goslar duren nog
tot 28 december)
Wie
de magie van Kerstmis een keertje in Hannover en haar 9 omringende stadjes wilt
beleven kan nu genieten van een schitterend kerstpakket, inclusief: 2
overnachtingen incl. Ontbijt in een 4**** hotel in het stadscentrum van
Hannover, romantische rit voor 2
personen in een Velix (fietstaxi), incl. Gluhwein, deken en handschoenen, 3-gangen
kerstdiner, Niedersachsen ticket: dagticket voor het openbaar vervoer in gans
Niedersachsen, incl. de 9 stadjes, Informatiepakket van de stad Hannover. Prijs:
185 euro pp.
Hannover ligt op zon 490
km van Brussel, maar vanaf de Duits-Nederlandse grens is het nog zon 3 uurtjes
rijden. De vlotte verbindingen via de A2 en A7 autosnelwegen, de ruime
parkeergelegenheid en het vlot toegankelijke stadscentrum zorgen ervoor dat
Hannover dichterbij is dan je denkt. Wie liever met de trein reist staat op 5
uurtjes in het centrum van Hannover. Overstappen doe je in Keulen.
Meer info: www.9cities.de
en www.visit-hannover.com.
Kerstmarkthopping in en
om de Noord-Duitse stad Hannover
Voor liefhebbers van de
typische kerstsfeer is de regio Niedersachsen het absolute walhalla. In de
nabijheid van de hoofdstad Hannover vind je maar liefst 9 feeërieke kerstdorpen
terug. De zogenaamde 9 stadjes van Niedersachsen een aantal ervan zijn
UNESCO-werelderfgoed staan bekend om hun charme en gezelligheid. Vanaf 26
november worden ze stuk voor stuk ondergedompeld in kerstsfeer, uitbundig
verlicht en met tal van activiteiten. Snuif de geur van geroosterde
amandelnoten en gluhwein op en laat je betoveren door de meest gezellige
kerstdorpjes van Noord-Duitsland.
Celle, Göttingen, Goslar,
Hameln, Lüneburg, Braunschweig, Hildesheim, Wolfenbüttel en Hannover, oftewel
de 9 stadjes van Niedersachsen. De meeste onder hen doen wellicht niet meteen
een belletje rinkelen. Nochtans staan ze alle bekend om hun authenticiteit en
rijke geschiedenis. Denk maar aan Hameln dat met zijn rattenvanger één van de
bekendste sprookjesfiguren huisvest. Of het middeleeuwse centrum van Goslar,
dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Alle 9 stadjes worden overigens
gekenmerkt door een traditioneel centrum met vakwerkershuizen. Het centrum van
Celle telt zo maar liefst 450 geklasseerde gevels.
Hoewel de stadjes het
ganse jaar door baden in een sfeer van gezelligheid wordt het er tijdens de
kerstperiode pas echt idyllisch. Elk stadje heeft niet alleen zijn eigen
kerstmarkt, het ganse centrum wordt versierd met dennenbomen, kerstverlichting
en andere kerstornamenten. Je proeft er letterlijk en figuurlijk de kerstsfeer
in zijn meest pure vorm. Want wat er kan beter smaken naar aanloop van de koude
kerstdagen dan een heerlijke gluhwein, een Bregenwurst (lokale specialiteit van
Lüneburg) en gebakken appelschijfjes met kaneel? In Göttingen brouwen ze zelfs
speciaal voor kerstmis Gluhbier, een bier met een hoog alcoholpercentage dat
ook warm gedronken kan worden.
Ieder stadje heeft naast
lokale delicatessen ook nog zijn eigen activiteiten. Zo kan je in Celle een
stadswandeling doen met de Moppenonkel, een humoristisch personage uit de
geschiedenis van Celle. Op de markt van Goslar staat er een speciaal
sprookjesbos met 50 rijkelijk gedecoreerde Finse sparren, terwijl je in Hameln
een speciale kerstboottocht over de Weser kunt maken, al dan niet in
aanwezigheid van de befaamde rattenvanger van Hameln. Voor echte romantiek moet
je in Wolfenbüttel zijn, waar straattheater hoogtij viert en mascottes
Wölfchen en Büttelchen je verrassen met zoete lekkernijen. In Hildesheim,
tenslotte, kan je naar de top van de Sint-Andreas kerk waar je een prachtig
uitzicht hebt over de besneeuwde daken en het verlichte stadscentrum.
Wie op zoek is naar wat
meer hedendaagse kerstsfeer kan een bezoek brengen aan Autostadt in Wolfsburg.
De thuishaven van Volkswagen zal de ganse maand december uitgerust worden met
een grote ijspiste, waar er dagelijks speciale kerstshows gegeven worden. Je
kan er ook zelf de schaatsen aanbinden of een bezoekje brengen aan de gezellige
kerstmarkt.
Hannover als ideale
uitvalsbasis
Tot slot staat ook
bundeshauptstadt Hannover in het teken van kerstmis, met maar liefst 3
verschillende kerstmarkten, waarvan die in het oude stadscentrum niet minder
dan 170 kerststalletjes telt. Ook de Hannover Adventure Zoo heeft haar eigen
kerstmarkt en wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot de Hannover Winter Zoo.
In de Orangerie van de fameuze Herrenhausen Garten kan je genieten van de
wintervariété, een kunstig winterspektakel gebracht door een theatergezelschap
van wereldniveau. Vanuit Hannover kan je bovendien zeer eenvoudig met het
openbaar vervoer naar de overige van de 9 stadjes. Dat maakt Hannover dan ook
de ideale uitvalsbasis voor een winters verblijf van meerdere dagen. Want wie
aan één kerstmarkt niet genoeg heeft en authenticiteit op prijs stelt is in de
9 stadjes van Niedersachsen duidelijk aan het juiste adres.
De kerstactiviteiten van
de 9 stadjes starten in de week van 25 november en duren tot 22 december (de
kerstmarkten van Braunschweig, Celle, Göttingen, Hildesheim en Goslar duren nog
tot 28 december)
Wie
de magie van Kerstmis een keertje in Hannover en haar 9 omringende stadjes wilt
beleven kan nu genieten van een schitterend kerstpakket, inclusief: 2
overnachtingen incl. Ontbijt in een 4**** hotel in het stadscentrum van
Hannover, romantische rit voor 2
personen in een Velix (fietstaxi), incl. Gluhwein, deken en handschoenen, 3-gangen
kerstdiner, Niedersachsen ticket: dagticket voor het openbaar vervoer in gans
Niedersachsen, incl. de 9 stadjes, Informatiepakket van de stad Hannover. Prijs:
185 euro pp.
Hannover ligt op zon 490
km van Brussel, maar vanaf de Duits-Nederlandse grens is het nog zon 3 uurtjes
rijden. De vlotte verbindingen via de A2 en A7 autosnelwegen, de ruime
parkeergelegenheid en het vlot toegankelijke stadscentrum zorgen ervoor dat
Hannover dichterbij is dan je denkt. Wie liever met de trein reist staat op 5
uurtjes in het centrum van Hannover. Overstappen doe je in Keulen.
Meer info: www.9cities.de
en www.visit-hannover.com.
Op zondag 3 november wordt
op initiatief van huiskamerrestaurant De postelein uit Keerbergen, net als
vorig jaar, een culinaire brunch georganiseerd ten voordele van de actie KOTK
(kom op tegen kanker).
Leven in kleur is een nieuw
werk van keramiste Frieda Vaes dat een reis zal maken door het horecalandschap
om zo uiteindelijk te proberen de Leuvense brandweer in 2014 weer op de fiets
te krijgen voor de 1000 km van KOTK. Een belangrijk project dat KOTK steunt is
Kinderen en kanker.
Het werk van Frieda beeldt
op een onschuldige, kinderlijke manier uit wat kinderen en jongeren het meeste
missen als ze in een ziekenhuiskamer vechten tegen kanker.De combinatie van het sobere kleiwerk en de
kleurige graffiti staat voor het trieste van de ziekte tegenover de hoop en de
ongelooflijke vechtlust die kinderen kenmerken.De graffiti is het werk van graffitikunstenaar Pieterjan Boone.
Bedoeling is dat het werk
een reis maakt door de Leuvense horeca en uiteindelijk per opbod verkocht zal
worden.De reis van het beeld start dus
op 03 november 2013 met de culinaire brunch in de brandweerkazerne van Leuven.
Spontaan werd er zelfs door
Thijs Velthuizen (http://thijsvelthuizen.com/wie-ik-ben/) volgend gedicht
geschreven dat bij het werk past en waarvan we even stil werden: Ik wil niet
langer kijken - Naar de witte jassen - De groene schorten - De kale muren Ik
wil leven - Ik wil spelen - Zonder zorgen - Leven in kleur.
Huiskamerrestaurant
Postelein speelt hierin mee de hoofdrol, gezien het vorig jaar als eerste in
zee gingen met Frieda Vaes om de Leuvense brandweer op de fiets te
krijgen.Een initiatief waarbij een
restaurateur op een of nadere manier iets nuttigs wil terugdoen aan de
samenleving. Dit jaar anticiperen ook het Park Inn by Radisson Leuven, De
Clijne Taefel en Trente.Het project
breidt dus uit Er werden zelfs ook
mooie contacten gelegd met o.a. fotograaf Koert Michiels, Merlin Spie (beeldend
kunstenares, die een extra tentoonstelling zal organiseren op de brunch zelf),
Plaats van afspraak:
Brandweerkazerne Leuven Terbankstraat 20 3001 Heverlee Leuven. Ontbijt
volwassene 13, kinderen tot 12 jaar 7, culinaire brunch hapjes: 2.5 per
stuk.
De
wijngaard verandert van kleur. Goud, brons en rode tinten gaan overheersen. Het
oogsten zit erop. Vorige jaargangen rusten en rijpen en maken plaats voor de
nieuwe wijn die nu onstuimig tekeergaat in de gistkuipen. Het weer is nog mild
en geknipt voor uitstapjes van kelder naar kelder, van kelder naar museum, van
het museum naar het bos, van het bos naar het restaurant en van daar weer naar
je gastenkamer. De dag zit erop en het is goed geweest: mooie landschappen,
aangename ontmoetingen en lekkere Côtes du Rhône.
Wijn en
toerisme buiten het seizoen De Rhônevallei telt 74.000 hectare druiven. Ze is
daarmee Frankrijks op een na grootste AOC-wijngebied, qua oppervlakte dan toch.
De Rhônevallei is ook een fascinerende streek die elk jaar ruim 14 miljoen toeristen
verwelkomt en dat niet alleen tijdens de zomer. Levensgenieters, smulpapen,
wandelaars, meerwaardezoekers, allemaal vinden ze de weg naar dit leuke en
lekkere stukje Frankrijk. Dankzij het wijnpatrimonium en de uitzonderlijke
natuur en cultuur valt hier het hele jaar door voor elk wat wils te beleven.
Wie zich op
weg wil begeven, te voet, te paard, met de fiets of de auto, kan kiezen uit 9
wijnroutes door de Côtes du Rhône en de Côtes du Rhône Villages. Ze brengen je
langs de Rhôneoevers van noord naar zuid en wijzen je de verborgen adresjes
waar het goed toeven en genieten is voor gezinnen, geliefden en vrienden. De
kleuren zijn prachtig in dit seizoen, je hebt een uitzicht tot aan de einder en
de verleiding om dit tableau vivant te doorkruisen wordt onweerstaanbaar.
Met de
Côtes du Rhône als rode draad valt in de streek bijzonder veel te beleven. Een
artistiek parcours brengt ons van het Museum voor Schone Kunsten van Valence,
dat in december opnieuw de deuren opent, langs de Rhône zuidwaarts naar het
Palais des Papes in Avignon. Met halten onderweg voor het kasteel van
Montélimar waar hedendaagse kunst te zien is en Suze-La-Rousse, waar zich de
plaatselijke wijnuniversiteit bevindt en ook een nieuw museum over het
wijnerfgoed van de streek. De mogelijkheden zijn eindeloos.
http://chateaux.ladrome.fr/
Fijnproevers
weten nog minder waar te beginnen. Vanaf het einde van de herfst beleven de
Drôme en de Vaucluse een explosie van truffelmarkten. Profiteer ervan om van de
zwarte diamant te genieten, vergezeld van een goede Côtes du Rhône, wit of
rood, al naargelang het gerecht. Ook veel chambres dhôtes bieden
verblijfsformules aan, waarbij de truffel centraal staat en laten je
bijvoorbeeld met een truffelboer mee op cavage of truffeloogst trekken.
In de buurt
van Nyons, komen we in de streek van de olijven, met de bekende tanche, of
olijf van Nyons en de verdale, die veel voorkomt rond Beaumes-de- Venise.
Halverwege de herfst begint ook in de olijfgaarden de pluk. Truffels, olijven
en olijfolie en Côtes du Rhône, wat een heerlijk trio, toch Na al dat genieten
vormt wat beweging geen overbodige luxe. Wie op sportschoenen de streek wil
verkennen kan dat perfect. Er zijn weinig activiteiten die in de Côtes du Rhône
niet worden aangeboden.
Honderden
kilometer bewegwijzerde paden, om te beginnen. Verscheidene golfterreinen,
paardensport... De Côtes du Rhône is een waar paradijs voor de sportieve
bezoeker die de wijn houdt voor na de inspanningen. Veel domeinen verhuren
overigens (elektrische) fietsen om door de wijngaarden te peddelen en enkele
van Frankrijks schilderachtigste dorpen te verkennen. En als je je fiets terug
inlevert is het vast tijd om enkele mooie flesjes te proeven. De Côtes du Rhône
is veel meer dan wijn alleen. Cultuur, gastronomie, charmante
overnachtingsmogelijkheden, sporten... het is er allemaal en het geeft je een
andere kijk op deze verrassende streek. www.vins-rhone.com rubriek visiter.
Een
vooruitblik op het oogstjaar 2013 In de zuidelijke Côtes du Rhône zien we bij
de eerste syrahs heel veel fruit en kleur. Ook de witte en de rosé zijn
trouwens bijzonder geslaagd en zeer aromatisch. In de noordelijkere Côtes du
Rhône, verloopt het oogsten zeer gespreid, maar de wijngaard en de druiven zijn
perfect gezond. Syrah en mourvèdre brengen de volumes gelukkig in evenwicht en
verlenen een bijzonder karakter aan een oogstjaar dat zich alvast fruitig en
kruidig aankondigt. En van de toekomstige witte Côtes du Rhône mag verwacht
worden dat hij zijn aromatische enthousiasme zal weten te
bewaren.
Een bron
van warmte op koude winterdagen. Grimbergen Winter is terug. Deze variant die
slechts tijdelijk op de markt verschijnt, wordt enkel en alleen gebrouwen voor
het najaar, wanneer de dagen korter worden en het tijd wordt om het binnen
extra gezellig te maken. Dit abdijbier heeft een ronde zoet-bittere smaak en
zorgt voor een heerlijk en vol smaakgevoel, ideaal om een lange werkdag in alle
rust af te sluiten of om je lekker op te warmen tijdens een gure herfstdag.
Het
seizoensbier van het Grimbergenassortiment heeft een volle, zoet-bittere smaak
met toetsen van kruiden, karamel en zeste. Grimbergen Winter heeft een
alcoholpercentage van 6.5% en is speciaal gemaakt voor de lange, koude
winterperiode. Dit zacht sprankelend bier doet je genieten van een warm en
aangenaam smaakgevoel, ideaal om in alle rust te degusteren op een gezellige
winteravond...
Grimbergen,
smaakt net zo rijk als zijn geschiedenis. Grimbergen Winter weerspiegelt, net
als de andere Grimbergenbieren, de symboliek van de feniks. Zoals de abdij van
Grimbergen tot drie keer toe verwoest werd en drie keer herrees, zo staat ook
de feniks voor wederopstanding en hergeboorte. Met een heerlijk glas Grimbergen
Winter in de hand kan je genieten van een welverdiende rustpauze.
Grimbergen
Winter is verkrijgbaar in zowel de supermarkt, de
drankenhandel alsook op vat in de betere brasserie. In de winkel bedraagt de
consumentenadviesprijs 5.19 voor één clip Grimbergen Winter (5 + 1 flesjes
van 33 cl). Het bier zal tot eind februari 2014 beschikbaar zijn of in de
brasseries zolang de voorraad strekt.
Brussels
Airlines voegt Europese vakantiebestemmingen toe
In het
zomerseizoen van 2014 (30 maart tot 26 oktober) voegt Brussels Airlines opnieuw
vakantiebestemmingen toe aan haar Europese netwerk. De dienstregelingen van
enkele bestaande bestemmingen worden aangepast om de connectiviteit binnen het
netwerk te verbeteren en Tel Aviv zal meer worden aangevlogen.
Op 30 maart
2014 gaat voor de luchtvaartsector het zomerseizoen in en dat brengt ook dit
jaar weer nieuwigheden met zich mee in het Brussels Airlines netwerk. De
Belgische maatschappij voegt enkele Europese vakantiebestemmingen toe. Zo
zullen vakantiegangers volgende zomer vier keer per week naar drie bestemmingen
op het populaire Franse eiland Corsica kunnen vliegen, namelijk Bastia, Ajaccio
en Figari. Net zoals vorig jaar keren de seizoenbestemmingen ook volgende zomer
weer terug in het programma: Catania en Palermo op het eiland Sicilië, Napels,
Firenze, Faro, Porto, Marrakech en Agadir. Alicante, dat vanaf 26 oktober 2013
drie keer per week door Brussels Airlines wordt aangevlogen, zal ook in de
zomer van 2014 verder worden aangeboden.
Brussels
Airlines keert ook weer terug naar de Griekse markt na een jaar afwezigheid:
Athene zal tijdens het zomerseizoen opnieuw worden aangevlogen vanuit Brussels
Airport en dit drie keer per week.
Voor enkel
bestaande bestemmingen wijzigen de vluchturen om betere aansluitingen binnen
het netwerk te kunnen aanbieden. De laatste vlucht naar Budapest zal later
vanuit Brussel vertrekken (20u50) en de eerste vlucht vanuit Budapest zal al om
8u40 landen in Brussel, om eendaagse business trips naar Brussel te
vergemakkelijken en om transfers met het Europese en het intercontinentale
netwerk van Brussels Airlines mogelijk te maken.
Tel Aviv,
een bestemming die dagelijks door Brussels Airlines wordt aangevlogen en 2 keer
per dag op zondag, zal 3 keer per week extra worden aangeboden, waardoor er
vanaf eind maart op maandag, woensdag, donderdag en zondag ook s ochtends
vanuit Brussels Airport naar Tel Aviv kan worden gevlogen, en er betere
connectiemogelijkheden ontstaan.
Center Parcs lanceert 5
vernieuwende horecaconcepten in zijn Belgische parken
Een geslaagde vakantie
voor de hele familie, daar hoort ook lekker tafelen bij. Daarom bedacht Center
Parcs in samenwerking met Albron- Nederlands grootste onafhankelijke
foodservice-organisatie- vijf nieuwe horecaconcepten, die zorgen voor
bijzondere en niet alledaagse ervaringen. Een bezoek aan de vernieuwde bars en
restaurants in De Market Dome (de centrale plek op ieder vakantiepark) maakt
het verblijf compleet en creëert een mooie en blijvende herinnering aan Center
Parcs.
Center Parcs lanceert in
samenwerking met zijn horeca- en retailpartner, Albron, vijf nieuwe
horecaconcepten die elk bezoek aan De Market Dome voor de hele familie een
unieke en verrassende belevenis maken. Elk van de nieuwe
bars en restaurants serveert aan jong en oud de lekkerste gerechten in een
bijzonder thema. Tussen 23 september en 9 december 2013 openen alle nieuwe bars
en restaurants hun deuren in de Belgische Center Parcs vakantieparken
Erperheide en De Vossemeren. Dit is tevens het begin van een groot aantal
toekomstige vernieuwingen in de Nederlandse Center Parcs parken. Met deze
nieuwe culinaire verleidingen prikkelt Center Parcs ieders zintuigen, of het nu
gaat om eerste bezoekers of om trouwe gasten. Elk bezoek aan één van de parken
biedt tal van verrassingen.
In het Grand Café, in het
hart van de Market Dome, kan iedereen op elk moment van de dag terecht. Dat
maakt het dé ideale ontmoetingsplaats. Met een behaaglijke inrichting straalt
het Grand Café rust uit in een Britse koloniale sfeer.
In het Evergreenz Family
Buffet heerst een ontspannen, gezellige sfeer waar men de drukte van het
moderne leven even achter zich laat. In dit all you can eat restaurant
schuiven onze gasten met de hele familie aan lange tafels aan om in een
landelijke omgeving fijne herinneringen op te halen, anekdotes te delen en mooie
momenten te beleven. Het uitgebreide buffetassortiment weet jong en oud
ongetwijfeld te verleiden.
In het themarestaurant
Fuego Adventure Grill beleven gasten een buitengewone ervaring in een
avontuurlijke omgeving. Midden in het restaurant staat een grote grill met
reusachtige spiezen met heerlijk gegrild vlees. Wanneer gasten rond het vuur
zitten te eten, waant men zich in een Zuid-Amerikaanse, door de jungle
overwoekerde vuurtempel. Een waarschuwing is wel op zijn plaats, tijdens het
diner kunnen er onverwachte dingen gebeuren
Huiselijk tafelen tegen
een onklopbare kwaliteit-prijsverhouding! Elke dag serveren we een
driegangenmenu tegen een vaste lage prijs. Kinderen betalen 1 per levensjaar.
Het eten is eenvoudig en vertrouwd, maar bovenal heel erg lekker. De potten en
pannen worden op tafel gezet en iedereen bedient zichzelf. In het huis van
Nonna proeft men de sfeer van het Italiaanse zuiden. De vrouw des huizes,
Nonna, laat onze gasten smelten met haar Italiaanse charmes en bereidt met
liefde haar traditionele Italiaanse gerechten: van verse - op houtvuur gebakken
- pizzas tot zelfbereide pastas. Weer of geen weer bij Nonna is het altijd
heerlijk genieten.
Wie plannen heeft om tijdens de Herfstvakantie met
het vliegtuig te reizen doet er goed aan de vluchten vanuit Amsterdam Airport
Schiphol te bekijken. Er is altijd kans dat je van daaruit prijsgunstiger kunt
vertrekken.
De reden is eenvoudig. De vakantiespreiding in
België is anders dan die in Nederland, zo ook voor de Herfstvakantie. Als wij
voor een herfstbreak vertrekken dan hebben de Nederlanders die vakantie al
achter de rug. Gevolg, op de vluchten vanuit Schiphol is er een grote
beschikbaarheid en dat kan zich vertalen in goedkopere vluchten.
Overigens is een verplaatsing naar Amsterdam
Airport Schiphol in een handomdraai geregeld. Er zijn verschillende
mogelijkheden. Er is de snelle verbinding langs de autosnelweg vanuit Antwerpen
(161 km) met uitstekende parkeermogelijkheden op wandelafstand van de
vertrekhal. Parkeren kan al vanaf 5 EUR per dag via Smart Parking. Hier kan je
per shuttlebus naar de vertrekhal. Op de Schiphol website kan men berekenen wat
de kosten zijn op de diverse parkeermogelijkheden voor een bepaalde duur. Sinds
7 oktober zijn er twee extra Thalys treinen ingelegd. De reisduur vanuit
Brussel bedraagt 1u38 en vanuit Antwerpen slechts 56 minuten. Bus2airport (www.bus2airport.eu) verzorgt 10 keer per
dag, 7 dagen in de week, een busdienst vanuit Vlaanderen naar luchthaven
Schiphol. KLM heeft tevens een splinternieuwe busdienst tussen Antwerpen en
Schiphol voor zowel individuele- als groepsreizen. Er zijn twee verbindingen
per dag, de eerste bus is al in Schiphol om 8u30, handig voor vroege vluchten.
Nog enkele weken te gaan en dan is het
Herfstvakantie, goed voor een week ontspannen in de zon, voor een citytrip,
voor een actieve vakantie. Bekijk het vluchtaanbod vanuit Amsterdam Airport
Schiphol en profiteer van de aantrekkelijke promoties die je ongetwijfeld zal
ontdekken in het grote vluchtenaanbod.
En wie niet zelf op vakantie gaat, kan een vriend
of familie digitaal uitzwaaien. Hoe dat te doen staat op de website beschreven.
Vakantie
dat voel je, dat proef je, dat ruik je, dat zie je en daar luister je naar. Met
dit in het achterhoofd, stelt Neckermann het vernieuwde Sentido concept voor.
Met dit
vernieuwde concept richten Neckermann en Sentido zich tot reizigers die met al
hun zintuigen willen genieten. Een heerlijke geur in de lobby, lounge muziek in
de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel, hoogstaande kwaliteit bedden-en
linnengoed en een heerlijke keuken die voornamelijk verse- en regionale
producten serveert, dit zijn de kernwaarden.
Bij
aankomst heet de holiday concierge de gasten onmiddellijk welkom wat het
verblijf met de juiste toon doet starten. Bovendien maakt de gratis wifi in de
lobby het ook mogelijk om onmiddellijk het thuisfront te laten weten dat de
vlucht goed verlopen is. Voor de langslapers is er een laatontbijt mogelijk en
voor reizigers die houden van wat entertainment is er het animatieprogramma
"Holiday Plus" Daarnaast bieden Neckermann en Sentido ook de
mogelijkheid om vroeg in te checken en laat uit te checken zodat iedereen
optimaal van zijn hotelverblijf kan genieten.
Het is het
ook mogelijk om leuke extra's te verkrijgen, die tegemoet komen aan de wensen
van de hedendaagse vakantiegangers: Plus Pakket : voor 5 p.p.p.n. geniet de
reiziger van leuke extra's op de kamer (badjas, slippers, fruitmand, keuze van
tijdstip van schoonmaken...) én een gereserveerd ligbed in de Sun Lounge
tijdens het volledige verblijf. Feel Good Pakket : voor 125 per koppel per
verblijf genieten ze van een romantisch diner, een massage voor 2, een ipod
docking station op de kamer en fruit en cava bij aankomst op de kamer. Baby
Cosy Pakket : voor 80 per week is het gebruik van een buggy, babybed,
flessenverwarmer, luierkussen, luieremmer en kastbeschermers ook mogelijk.
In totaal heeft Neckermann 33 Sentido hotels op
22 bestemmingen in zijn aanbod. Reizigers kunnen een verblijf in een Sentido
hotel louter via Neckermann (en zustermerken) reserveren. Deze hotels worden op
geen andere manier aangeboden, en zijn eigendom van Neckermann's moederbedrijf.
Sentido hotels stralen kwaliteit uit en staan garant voor een voortreffelijke
service. Alle hotels hebben 4 of 5 sterren
Keizer
Karel Robijn Rood behaalt brons op de World Beer Awards 2013
Op de World Beer Awards
2013 werd Keizer Karel Robijn Rood bekroond met een bronzen medaille in de
categorie Europe Dark Beer Belgian Style Strong.
De jury van de World Beer
Awards beoordeelt jaarlijks, via blinde proeftesten, bieren in de meest
uiteenlopende stijlen uit alle hoeken van de wereld. De beoordeling gebeurt
eerst op continentaal niveau: in Azië, Europa en Amerika worden telkens drie
medailles per bierstijl uitgereikt. Deze winnaars worden onderling opnieuw
getest om zo de Worlds Best per stijl te bepalen.
De World Beer Awards
staan als bierwedstrijd zeer hoog aangeschreven. De bronzen medaille voor
Keizer Karel Robijn Rood is dan ook een waardevolle erkenning van zijn smaak en
kwaliteit. Eerder dit jaar vielen nog meer bieren van Brouwerij Haacht in de
prijzen. Op de recentste Superior Taste Awards werden zowel Primus als Ommegang
Keizer Karel bekroond met drie sterren. Mystic Perzik behaalde goud op de Asia
Beer Awards in de categorie Flavoured Beer World, en tot slot werd Prior
Tongerlo tweede in de nationale tripeltest van Het Nieuwsblad.
Brouwerij Haacht is een
onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij en stelt een 400-tal werknemers
tewerk. Naast haar pils, Primus, brouwt ze eveneens verschillende speciaal-,
abdij-, fruit-, wit-, amber-en tafelbieren. De bekendste merken zijn Keizer
Karel, Tongerlo en Mystic. Het drankengamma vertegenwoordigt jaarlijks een
afzet van meer dan 1 miljoen hectoliter en bestaat eveneens uit een volwaardig
assortiment eigen gebottelde natuurlijke mineraalwaters en frisdranken onder
het merk VAL, Fuerto koffie, en diverse Franse en wereldwijnen.
Brouwerij Haacht staat
ook in voor de exclusieve botteling van Pepsi, bestemd voor het Belgische
horecakanaal. Haar hoofdactiviteit is een totale service bieden aan meer dan
6.000 horecazaken, voor zowel de thuis-als exportmarkt. Consumenten kunnen haar
producten ook terugvinden bij de betere drankenhandelaars en supermarkten. In
Frankrijk opereert zij onder Brasserie du Coq Hardi en in Nederland als
Bierbrouwerij De Leeuw. www.haacht.com
Op 11 november
verschijnt de nieuwe Campari-kalender Worldwide Celebration met Uma Thurman
in een fotografie van Koto Bolofo. Dat maakte Campari vandaag bekend. Ook
lichtte het Italiaanse merk een tipje van de sluier met de onthulling van de
cover.
Op de nieuwe
Campari-kalender, de 15e editie intussen, prijkt Uma Thurman in een prachtige
rode galajurk, bedrukt met een wereldkaart. De actrice vertolkt het thema
Worldwide Celebration, waarbij elke maand een feest of festival in de kijker
staat. Campari geeft zo zijn artistieke visie op de toenemende
cultuurglobalisering, in lijn met de gekende waarden stijl, passie &
charisma.
Fotograaf
van dienst is Koto Bolofo, gekend om zijn krachtige portretten, innovatieve
modeshots en creatieve campagnes. Elk jaar verschijnt de iconische kalender op
9.999 exemplaren, internationaal verdeeld onder vrienden van Campari.
Luchtvaartmaatschappij
Condor vernieuwt interieur van volledige langeafstandsvloot
Zustermaatschappij
en partner van touroperator Thomas Cook, Condor, gaat het interieur van zijn
volledige langeafstandsvloot vernieuwen. In alle klassen maken de stoelen
plaats voor modernere exemplaren, wordt de verlichting aangepakt, worden
toiletten en keukens vervangen en genieten Thomas Cook klanten voortaan van een
entertainmentprogramma op aanvraag. Zo kiezen de passagiers zelf welk
entertainment ze tijdens de vlucht op hun scherm te zien krijgen. Ongeacht de
bestemming die zij aandoen, zullen Belgische Thomas Cook klanten die met Condor
naar een exotische bestemming reizen, van dezelfde onberispelijke kwaliteit
genieten.
"Condor
is een van de weinige Europese luchtvaartmaatschappijen die hoog scoort op het
vlak van product- en servicekwaliteit. Om aan deze veeleisende normen te
blijven voldoen, stemmen we onze langeafstandsproducten af op de algemene
marktsituatie. Zo kunnen we vandaag en de volgende jaren op het hoogste niveau
met anderen concurreren", vertelt Ralf Teckentrup, voorzitter van de raad
van bestuur van Condor. "Met onze vernieuwde cabines creëren we een
modern, hoogstaand product en garanderen we vakantiegangers een service van
topkwaliteit."
In het
kader van de ingrepen aan de cabines krijgt de Condor Comfort Class een nieuwe
naam: Business Class . Een term die algemeen bekend is op de markt en klanten
vertrouwd in de oren klinkt. In de nieuwe Condor Business Class genieten de
passagiers van de bekende, uitstekende service van Condor en van
volautomatische, comfortabele angled lie-flat stoelen. Die kun je in een hoek
van 170 graden zetten en hebben als bed een lengte van 1,80 m. Meer dan genoeg
ruimte om ontspannen te reizen dus. Gasten die liever hun eigen elektronische
toestellen gebruiken in plaats van het videosysteem aan de stoel, stellen de
ingebouwde USB- en elektriciteitsaansluitingen vast op prijs. In totaal hebben
Thomas Cook klanten keuze uit 3 klasses aan boord van het vliegtuig: Economy
Class, Premium Economy Class en Businessclass.
Naast de
vernieuwing van zijn producten optimaliseert Condor ook zijn vlootstrategie. Zo
gebruikt de luchtvaartmaatschappij vanaf nu twee soorten cabines met een
verschillende indeling. Daardoor is er in de Business Class in drie van de
twaalf Condor vliegtuigen voortaan plaats voor 30 personen. Condor zal deze
vliegtuigen vervolgens vaker inzetten op routes met een grote vraag naar
Business Class plaatsen, zoals naar de Malediven en Mauritius. De negen andere
vliegtuigen behouden hun 18 Business Class plaatsen.
De renovatie begint in fasen tijdens vastgelegde
stopperiodes in de winter van 2013/2014. Het eerste vliegtuig met nieuwe cabine
zal vanaf de herfst van 2013 operationeel zijn. Tegen de zomer van 2014 is de
renovatie van de vloot normaal gezien volledig achter de rug. Dankzij deze
investering genieten Thomas Cook klanten van dezelfde hoogstaande afwerking bij
eender welke langeafstandsvlucht die zij met Condor doen.
Belgische
Thomas Cook klanten vliegen in totaal naar 14 Exotische bestemmingen met Condor
en genieten volgende zomer zo van 37 vluchten per week.
WEEK VAN DE FRIET -
VLAM ZET FRIETKOTCULTUUR IN DE KIJKER
Eind november geeft
VLAM traditioneel het startschot van de Week van de Friet, die dit jaar loopt
van 25 november tot 1 december. Telkens wordt de Vlaming dan warmgemaakt om
eens een bezoekje te brengen aan de frituur, en er te genieten van een o zo
typisch pakje frietjes. Ook dit jaar staat de beleving aan de frituren
centraal, meer nog: er komt een petitie om de frietkotcultuur te laten erkennen
als immaterieel cultureel erfgoed.
Navefri nam het
initiatief om de frietkotcultuur te laten erkennen en diende het dossier reeds
in. Om deze aanvraag kracht bij te zetten, wordt een petitie gehouden onder de
Vlaamse frietkotklanten. De steun van de bevolking kan de erkenning immers een
stevige duw in de rug geven.
VLAM kondigt de
Week van de Friet aan via een tv-spot op één, waarbij uiteraard alles draait
rond de typisch Vlaamse frietkotcultuur. De kijkers worden aangespoord naar de
frituur te gaan en er de petitie te tekenen. Alle frituristen ontvangen vooraf
een mailing met een petitielijst, die dan door de klanten ondertekend kan
worden. Ook online kan men de aanvraag steunen op www.weekvandefriet.be,
waarbij men meteen ook enkele argumenten kan aanreiken over waarom die
frietkotcultuur zo speciaal is en een erkenning verdient. Verder zullen ook
heel wat frietjesliefhebbers de weg naar de petitie kunnen vinden via
advertenties op Facebook. Tot slot schakelt VLAM het eigen consumentenpanel van
een 100-tal Vlaamse consumenten in. Zij worden uitgenodigd hun frietkotbeleving
te delen op het forum. Want net de argumenten van de Vlaming zelf zullen een
sterk fundament vormen voor het erkenningsdossier.
Na afloop van de
Week van de Friet worden alle petities overhandigd aan minister van cultuur
Joke Schauvliege.
Ommegang van Keizer
Karel is verboden voor -35 jarigen. Echter, leeftijd alleen garandeert niets:
zowel + als -35 jarigen gebruiken nog al te vaak jongerenwoorden. Om hen toch
de kans te geven van een Ommegang te genieten werd de Slok gelanceerd, maar
natuurlijk enkel voor zij die hun jeugdig taalgebruik definitief opgeven.
Ommegang van Keizer
Karel is een speciaalbier dat op zn best is als ook de drinker al een beetje
heeft kunnen rijpen: daarom is het verboden voor -35 jarigen. Deze selectie op
basis van leeftijd blijkt niet altijd sluitend te zijn: veel +35 jarigen
gebruiken nog al te vaak jongerenwoorden zoals kids, vet, chillen, yolo, wat
duidelijk geen eigenschap van een ervaren levensgenieter is. Anderzijds
hebben veel -35 jarigen dit taalgebruik al verbannen en mogen ze dus wel
degelijk al van een Ommegang genieten.
Om dit te verhelpen
werd De Slok gecreëerd: een uniek klein glaasje om met mondjesmaat van een
Ommegang te genieten. Maar om zon Slok te verdienen moeten ze wel onrijp
taalgebruik afzweren: via radiospots en interactieve internetbanners wordt
opgeroepen om op www.keizerkarel.be foute turbowoorden te verbannen naar de
NIET-lijst.
Op de
Facebookpagina (www.facebook.com/biereommegangbier) wordt trouwens regelmatig
een update gegeven van de woorden die nooit over de lippen van rijpe Keizer
Kareldrinkers zouden mogen komen. De actie loopt tot 14 oktober waarna een jury
van rijpe experts het allerfoutste woord uit de NIET-lijst zal kiezen. Een
weloverwogen, rijpe keuze van een stukje stuitende onrijpheid.
Brouwerij Haacht is
een onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij en stelt een 400-tal werknemers
tewerk. Naast haar pils, Primus, brouwt ze eveneens verschillende speciaal-,
abdij-, fruit-, wit-, amber-en tafelbieren. De bekendste merken zijn Keizer
Karel, Tongerlo en Mystic. Het drankengamma vertegenwoordigt jaarlijks een
afzet van meer dan 1 miljoen hectoliter en bestaat eveneens uit een volwaardig
assortiment eigen gebottelde natuurlijke mineraalwaters en frisdranken onder
het merk VAL, Fuerto koffie, en diverse Franse en wereldwijnen.
Brouwerij Haacht
staat ook in voor de exclusieve botteling van Pepsi, bestemd voor het Belgische
horecakanaal. Haar hoofdactiviteit is een totale service bieden aan meer dan
6.000 horecazaken, voor zowel de thuis-als exportmarkt. Consumenten kunnen haar
producten ook terugvinden bij de betere drankenhandelaars en supermarkten. In
Frankrijk opereert zij onder Brasserie du Coq Hardi en in Nederland als
Bierbrouwerij De Leeuw. www.haacht.com
Ommegang van Keizer
Karel is verboden voor -35 jarigen. Echter, leeftijd alleen garandeert niets:
zowel + als -35 jarigen gebruiken nog al te vaak jongerenwoorden. Om hen toch
de kans te geven van een Ommegang te genieten werd de Slok gelanceerd, maar
natuurlijk enkel voor zij die hun jeugdig taalgebruik definitief opgeven.
Ommegang van Keizer
Karel is een speciaalbier dat op zn best is als ook de drinker al een beetje
heeft kunnen rijpen: daarom is het verboden voor -35 jarigen. Deze selectie op
basis van leeftijd blijkt niet altijd sluitend te zijn: veel +35 jarigen
gebruiken nog al te vaak jongerenwoorden zoals kids, vet, chillen, yolo, wat
duidelijk geen eigenschap van een ervaren levensgenieter is. Anderzijds
hebben veel -35 jarigen dit taalgebruik al verbannen en mogen ze dus wel
degelijk al van een Ommegang genieten.
Om dit te verhelpen
werd De Slok gecreëerd: een uniek klein glaasje om met mondjesmaat van een
Ommegang te genieten. Maar om zon Slok te verdienen moeten ze wel onrijp
taalgebruik afzweren: via radiospots en interactieve internetbanners wordt
opgeroepen om op www.keizerkarel.be foute turbowoorden te verbannen naar de
NIET-lijst.
Op de
Facebookpagina (www.facebook.com/biereommegangbier) wordt trouwens regelmatig
een update gegeven van de woorden die nooit over de lippen van rijpe Keizer
Kareldrinkers zouden mogen komen. De actie loopt tot 14 oktober waarna een jury
van rijpe experts het allerfoutste woord uit de NIET-lijst zal kiezen. Een
weloverwogen, rijpe keuze van een stukje stuitende onrijpheid.
Brouwerij Haacht is
een onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij en stelt een 400-tal werknemers
tewerk. Naast haar pils, Primus, brouwt ze eveneens verschillende speciaal-,
abdij-, fruit-, wit-, amber-en tafelbieren. De bekendste merken zijn Keizer
Karel, Tongerlo en Mystic. Het drankengamma vertegenwoordigt jaarlijks een
afzet van meer dan 1 miljoen hectoliter en bestaat eveneens uit een volwaardig
assortiment eigen gebottelde natuurlijke mineraalwaters en frisdranken onder
het merk VAL, Fuerto koffie, en diverse Franse en wereldwijnen.
Brouwerij Haacht
staat ook in voor de exclusieve botteling van Pepsi, bestemd voor het Belgische
horecakanaal. Haar hoofdactiviteit is een totale service bieden aan meer dan
6.000 horecazaken, voor zowel de thuis-als exportmarkt. Consumenten kunnen haar
producten ook terugvinden bij de betere drankenhandelaars en supermarkten. In
Frankrijk opereert zij onder Brasserie du Coq Hardi en in Nederland als
Bierbrouwerij De Leeuw. www.haacht.com
VLAM lanceert een
nieuwe varkensvleesversnijding: Fettini di Coppa. Dit zijn gemarineerde
sneetjes van de varkensspiering.
Lekker, hapklaar en
veelzijdig: Fettini di Coppa speelt in op de toenemende interesse voor
producten die eenvoudig en snel te bereiden zijn. Lekker, hapklaar en
veelzijdig zijn de 3 troeven van Fettini di Coppa. De nieuwe versnijding laat zeer
uiteenlopende bereidingswijzen toe: bakken, braden of grillen in reepjes,
sneetjes, stukjes of plakjes in slaatjes, pastas, tussen een broodje,
gewikkeld in een wrap of bij een heerlijk wokgerecht. Deze veelzijdigheid maakt
van Fettini di Coppa een product dat zowel jong als oud kan bekoren.
Varkensvlees van
bij ons: In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Fettini di Coppa
een echt Belgisch product. Het is momenteel te verkrijgen bij de zelfstandige
slagerijen en in de supermarkten van Colruyt, Makro, Okay en Spar. Tijdens de
eerste twee weekends van oktober vinden er overigens speciale proeverijen
plaats bij de zelfstandige slagers om Fettini di Coppa te introduceren. Naast
een online campagne en diverse media-acties voorziet VLAM promotiemateriaal
voor de winkelpunten.
Receptideeën met
Fettini di Coppa vind je op www.vlees.be
Het zijn lang miskende
wijnen gebleven, maar inmiddels worden ze terecht als een ontdekking beschouwd,
vanwege hun typische karakter, hun frisheid en hun subtiliteit.
En of het nu om een
noordelijke cru gaat dan wel om een cuvée uit de zuidelijke Rhône, de gebruikte
druiven laten hun terroir goed tot zijn recht komen. Bovendien strooien deze
wijnen met een meer dan gemiddelde gulheid uiteenlopende sensuele genoegens in
het rond.
Uitstekende wijnen voor
aan tafel - Wijnen van de Rhône(vallei) hebben nogal wat troeven De
diversiteit van de terroirs is daar al een eerste van en die heeft te maken met
bodem, hoogte, klimaat, ligging... Een tweede is de fraaie waaier aan
druivensoorten, gaande van de bekende viognier, roussanne, grenache en
vermentino, tot de bescheidener bourboulenc, marsanne, clairette, en tal van
nog zeldzamere soorten.
Ook qua vinificatie gaat
het van een eenvoudige betonnen kuip, die vooral de zuivere fruitigheid tot
expressie brengt, tot een gericht en subtiel spel met houten vaten, om de wijn
een zo geraffineerd mogelijke structuur te geven. Ook assemblages van twee of
meer druiven vergroten nog de complexiteit en de waaier aan mogelijkheden.
Al die troeven bieden de
liefhebber alleen maar meer kans om bij zowat elk recept de perfecte wijn te
vinden. Vroege asperges met een aromatische roussanne, bijvoorbeeld, of
blanquette vergezeld van een viognier... De keuze lijkt onbeperkt.
Wit voor elke gelegenheid.
Van noord naar zuid komen we door appellations met stuk voor stuk een gamma van
wijnen dat reikt van de fles voor courant gebruik tot uitzonderlijke topwijnen.
Men kan zwichten voor een witte Hermitage of de voorkeur geven aan een Saint-
Joseph, overhellen naar de volheid van een Vacqueyras van grenache of de
elegantie van een Côtes du Rhône Villages van cairanne. Of nog, vallen voor de
onstuimigheid van een Côtes du Rhône uit de Gard, genre Signargues... Laudun of
Chusclan leveren dan weer goede witte voor dagelijks gebruik en menige Côtes du
Rhône Villages heeft een fruitigheid die meteen vrolijk stemt.
Een glas witte Côtes du
Rhône, meer moet dat niet zijn om gezelligheid rond de tafel te krijgen... Als
je nog maar denkt aan een fles ontkurken zie je zo de vrienden opduiken met wie
je een feestje kunt bouwen. Plezier verschaffen zonder jezelf te vergeten, is
de prioriteit. Een Côtes du Rhône zonder meer of een of andere Villages..., het
zijn flessen vol gezelligheid. Hun aangename fruitigheid, hun boeket van
bloemen en specerijen, hun frisheid, hun volheid van smaak... Ze hebben alles
om de genodigden te behagen en hen in alle eenvoud een gezellige tijd te laten doorbrengen
Charme en authenticiteit aan de rand van het meer van
Annecy
Lake Annecy Ski Resorts is de verzamelnaam van vier
skioorden in het Massif des Aravis : La Clusaz, Le Grand Bornand, Manigod en
Saint Jean de Sixt. De
wintersportbestemming heeft een gevarieerd ski-aanbod, er zijn dan ook 1001
manieren om eropuit te trekken in de natuur!
In La Clusaz zijn er sportieve activiteiten voor jong
en oud, maar deze winter worden vooral kinderen verwend. La Clusaz heeft voor
hen twee nieuwigheden in huis; zo is er een heus nordic skipark opgetrokken
waar het jonge sneeuwliefhebbers op een ludieke manier kunnen kennismaken met
het skiën. Toegang hiervoor is gratis voor kinderen jonger dan zes en is
inbegrepen in het pakket voor volwassenen. Op het programma: spannende
sprongen, speelse slaloms, tunnels, hobbels, bochten, enz. Daarbovenop
organiseert skischool Evolution
2 van La Clusaz in het kader van de bekende Freeride World
Tour freeride stages voor 8- tot 18-jarigen. De titel van Nationaal Freeride
World Tour Kampioen bij de Junioren 2014 zal beslecht worden tijdens de finale in
La Clusaz van 29 tot 30 maart.
Om de dag in schoonheid te eindigen bieden La Clusaz
en Manigod de mogelijkheid om een avond of nacht op een wel heel unieke manier
door te brengen. De Dôme de
lEtoile des Neiges in La Clusaz, gelegen in het plateau van
Beauregard, kan gehuurd worden voor een gezellige avond fonduen met vrienden of
een vernachting. Deze iglo is gegarandeerd het decor van heel wat prachtige
herinneringen! In Manigod werd de Chalet Refuge Vé la Marie à Noré, die gebouwd
werd in 1810, volledig maar authentiek- gerenoveerd en uitgerust met autonome
apparaten die voor 100% op zonne-energie draaien. Groepen van 15 tot 75
personen kunnen hier te midden van 7 hectare natuur gedurende een avond, nacht of
weekend verblijven. Deze beide originele accommodaties zijn bereikbaar op de
authentieke manier: te voet of met sneeuwschoenen.
In Le Grand Bornand (Chinaillon), richtte
chalet-hotel Les Cimes **** 3 suites in, goed voor 8 kamers. Deze werden
vergroot en zijn nu uitgerust met een nieuwe open badruimte die ingericht
werden volgens het « nest »-concept. Ook een nieuwe wellnessruimte met spa,
sauna en hammam is nu ter beschikking. Nog in Le Grand Bornand kreeg
chalet-hotel Les Saytels haar vierde ster te pakken. Al drie generaties lang
combineert deze grote bergchalet traditie, comfort en charme met de uitrusting
van een familiehotel. Dit hotel beschikt over een wellness met jacuzzi, sauna
en verwarmd zwembad (+ 30°C).
In Manigod kunnen lokale specialiteiten ontdekt en geproefd worden in het
nieuwe restaurant van Marc Veyrat. De meermaals bekroonde chef (twee keer 3
Michelin-sterren en twee keer 20/20 in Gault & Millaut) maakt zijn terukeer
met een nieuw restaurant langs de col van La Croix Fry. Het
restaurant veegt de vloer aan met junkfood en is een internationale
gastronomische school die slechts drie dagen per week haar deuren opent(op vrijdag, zaterdag en zondag).
www.hotel-les-cimes.com
Deze winter verzorgt Grand Bornand een «
erfgoedparcours ». De vijftien etappes waaruit deze wandeling bestaat hebben
aandacht voor monumenten, natuurlijke sites en andere bezienswaardigheden. Via
QR-codes die op panelen werden aangebracht geven fotos, audio commentaar en
videobeelden meer uitleg bij elke site. Het nordic skigebied van het station
werd uitgerust met Timtoo Timing chronometers. Deze bieden kandidaten de kans
om hun tijd op de 9
kilometer lange rode skipiste van Peteys vast te leggen.
De verhuur en verkoop van
de timing chips zijn in handen van de toeristische dienst van
Le Grand Bornand.
Lake Annecy Ski Resorts vertegenwoordigt en verzamelt
de 4 skistations van het Massif des Aravis : La Clusaz, Le Grand Bornand,
Manigod en Saint Jean de
Sixt. Deze skioorden, gesitueerd in het hart van Europa en op
minder dan een uur van de luchthaven van Genève, vormen een exclusieve
bestemming. De 220
kilometer aan pistes, gegarandeerde sneeuw, charmante
dorpjes in authentieke architectuur, het erfgoed en behouden tradities, de met
sterren bekroonde gastronomie en de wellnessmogelijheden in de vele spas
verleiden elk jaar heel wat toeristen. Met het hele gezin of alleen, jong of
oud, iedereen vindt er zijn gading.
10
jaar Paradiski - Een verjaardag vol kleur en sensatie
Sinds
20 december 2003 kunnen skiërs met de grootste skilift ter wereld, de Vanoise
Express, zon 425
kilometer aan pistes ontdekken tussen Les Arcs,
Peisey-Vallandry en La
Plagne. De Vanoise Express verbond zo drie domeinen, die
sindsdien gezamelijk onder de naam Paradiski door het leven gaan. Deze winter
viert het skigebied zijn tiende verjaardag en het is niet van plan dit
ongemerkt voorbij te laten gaan. Een kort overzicht van de hoogtepunten van het
seizoen en de belangrijkste nieuwigheden!
Het
skidomein Paradiski is het geslaagde resultaat van een uitdaging uit 2003 :
twee valleien en drie stations met hun eigen verhaal, identiteit en USPs met
elkaar verbinden. Vandaag zorgen communicatie en een sterk commercieel aanbod
voor de samenhang tussen de drie stations, maar nog meest van al worden ze met
elkaar verenigd door de Vanoise Express. Deze brengt de skiërs van het ene
massief naar het andere in minder dan vier minuten! De aaneenschakeling van de
drie stations maakt van Paradiski het op één na grootste verbonden skigebied
ter wereld met 425
kilometer aan pistes die verdeeld zijn over zon 15.000 hectare.
Paradiski staat ook voor meer dan 1.000 personen die tijdens het winterseizoen
op en voor het domein werken, voor 10 jaar aan investeringen -ter waarde van
210 miljoen euro- die het domein optimaliseerden, en voor een netwerk van
skiliften dat voor 100% op groene stroom werkt (TUV-SUD certificaat).
De
Franse modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac viert mee met Paradiski en
steekt de twee cabines van de Vanoise Express in een uniek nieuw kleedje. Zijn
creatie is te bewonderen vanaf 21 december tot het einde van het seizoen. Voor
de liefhebbers van intense sensaties staat Gravity Day op het programma. Op 16
december zullen Julien Millot en Tancrède Melet, twee van de beste highliners
ter wereld, zich wagen aan de slackline van 1.824 meter over het
dal die de twee cabines van de Vanoise Express op een hoogte van 380 meter met elkaar
verbindt.
Paradiski
grijpt met deze tiende verjaardag ook de kans om een nieuwe
communicatiecampagne te lanceren. Deze legt de link naar de bijbelse symboliek
van de appel en nodigt de wintersporter uit om te bezwijken voor de verleiding
van de uitgestrektheid van de bergen, de charme en de magie van het domein.
Liefhebbers
van wintersport worden in Paradiski op hun wenken bediend. In La Plagne wachten
de 19 bochten van de olympische Bobsleepiste je op, kan je per airboard de
piste afdalen of met een sneeuwruimer een gesloten circuit onveilig maken. In
Arc 2000, dat uitgerust is voor zowel beginners als sporters van hoog niveau,
zorgt speed riding (parapente met aangebonden skiën) voor een extreem gevoel van
vrijheid.In Peisey-Vallandry ligt één
van Frankrijks mooiste biatlonpistes die voorzien is van laserkarabijn en
doelwit op 10 meter.
Tenslotte kunnen klimmers van alle niveaus in Champagny en Vanoise de unieke
Tour de Glace beklimmen van midden december tot half maart.
Dit
jaar nog staan bij de stations van Paradiski een heel aantal openingen van
nieuwe verblijfsmogelijkheden die luxe, comfort en bergsfeer uitademen op het
programma. Zo kunnen nog meer mensen genieten van de sfeervolle bergomgeving
van Paradiski.
Hotel
LAiguille Grive*** in Arc 1800 combineert het huiselijke van een chalet met de
luxe van een hotel. Zijn architectuur en moderne interieur dragen een warme en
gezellige sfeer uit.Hotel Le Cocoon****
in La Plagne 1800 werd geopend in december 2012 en kreeg net zijn vierde ster
toegewezen. De residentie Carlina, gelegen in Belle-Plagne, opent een nieuwe
aangrenzende eenheid met 5 appartementen. Le Dahu, de centrale chalet van de
voetgangerszone « Les Chalets de Vallandry » in Peisey-Vallandry, werd volledig
gerenoveerd. Gesitueerd in het midden van het bos en aan de voet van de pistes,
biedt hij vijf kamers op drie verdiepingen. Het Igloo Village komt terug, en
hoe ! Deze winter herbergt Les Arcs het grootste iglodorp van Frankrijk met een
oppervlakte van meer dan 400
m². In het dorp zal een ijssculpturengallerie te vinden
zijn en meerdere kamers waar vrienden, gezinnen of geliefden kunnen
overnachten.
De
Coolski-formule geeft beginners de kans om het skiën onder de knie te krijgen
in een speciaal daarvoor uitgeruste ruimte, dichtbij hun verblijf. Deze ruimte
is voorzien van beveiligde en afgesloten leerzones, aangepaste pistes,
specifieke signalisatie en rustplaatsen. Het voordeel van dit aanbod is dat het
de skiër toelaat een programma te kiezen en het naar zijn of haar behoefte uit
te breiden (vier uur of een dag in la Plagne). Vijf Coolski-ruimtes zijn reeds
in gebruik.
Maanlicht
in Peisey-Vallandry ! Deze winter organiseert het dorp één avond per week en
tijdens de schoolvakanties sneeuwschoenwandelingen bij maanlicht. De wandeling
start aan de lagere hellingen van Plan-Peisey en voert naar de noordelijke
site, langs de gehuchten Pracompuis en La Chapelle des Vernettes. Bij aankomst
wachten warme soep, verhalen en muzikale animatie de deelnemers op. Bij volle
maan wordt, na een avond op restaurant, de afdaling bij maanlicht ingezet
begeleid door professionals.
In
het hart van de Savoie in de Franse Alpen ligt Paradiski, het op één na
grootste skigebied ter wereld. Het domein bestaat uit de stations
Peisey-Vallandry, La Plagne en Les Arcs en bevindt zich op een hoogte tussen
1.200 en 3.250 meter.
Naast de 169 moderne mechanische liften die aanwezig zijn op het domein, worden
de drie skistations onderling in minder dan 4 minuten tijd met elkaar verbonden
door de grootste skilift ter wereld, de Vanoise Express. Wintersportliefhebbers
kunnen zo nóg sneller nóg meer hellingen opzoeken. Het domein herbergt 2
snowparks, 5 boardercross- en 4 boarderglissparcours, 2 half pipes, 2
sleepistes, beginnerszones, en pistes waar zowel in alle rust en stilte kan
geskied worden als uitdagende tracks voor gevorderde skiërs. In totaal heeft
Paradiski zon 425
kilometer aan pistes voor wintersporters van elk niveau
in huis.
Veel Zwitsers zien
de herfst als de mooiste tijd van het jaar. De natuur tooit zich met prachtige
kleuren en in de bergen heerst een gespannen rust, een geduldig wachten op de
eerste sneeuw.
Een fantastische
plek om het najaar in de Alpen te beleven is Montagne Alternative, een luxueus
verblijf in het Zwitserse dorpje Commeire, in het kanton Wallis. Nog niet zo
lang geleden was Commeire een doodgewoon boerendorp, nu is het een fantastische
vakantiebestemming. De oude Valaisiaanse huizen zijn prachtig gerestaureerd en
vormen een hotel met zestien luxueuze kamers.
Reis in oktober en
november naar Montagne Alternative om er de herfst op een unieke manier te
beleven. Er zijn tijdens deze periode speciale aanbiedingen. Je kunt
fantastische wandelingen maken door de bossen met hun sublieme kleurenpracht,
genieten van panoramas over de omringende bergen waarvan de toppen al met een
laagje sneeuw zijn bedekt. Alleen in deze periode van het jaar hoor je het
burlen, het lokroepen van de bronstige herten. Luisteren naar Le Brâme du
Cerf die weergalmt tussen de bergen is een onvergetelijke ervaring.
Na een dag in de
natuur kun je genieten van de gezelligheid en de warmte van Montagne
Alternative, bij een lekker avondmaal en een kwaliteitswijn, aan het haardvuur
met een spannend boek, in een super comfortabele omgeving. Speciaal voor de
liefhebbers van gastronomie is er een Séjour Cuisine Alternative. Het driedaags
programma loopt van donderdag 7 november (check-in vanaf 16 u) tot zondag 10
november. Op het programma: culinaire hoogstandjes, geleide wandelingen, yoga
les én genieten van het comfort van Montagne Alternative!
Montagne
Alternative is vlot bereikbaar vanaf de luchthaven Genève. De rit duurt
anderhalf uur, transfers op aanvraag. www.montagne-alternative.com