:-8)
Koele
Hugo verovert Belgische harten
Typisch
Zuid-Tirools aperitief belooft het zomerdrankje van 2013 te worden. Naar
de fotogalerij
Naar
de fotogalerij
Aperol
Spritz, cava of gin tonic zijn zo passé. Deze zomer kiezen trendsetters voor
een nieuw aperitief: Hugo. De verfrissende mix van vlierbloesemsiroop, bubbels
(ook uit Zuid-Tirol, uiteraard), bruiswater, een schijfje citroen en
muntblaadjes is afkomstig uit Zuid-Tirol, in het noorden van Italië. Hugo is
immers ten voeten uit waar Zuid-Tirol voor staat: een hype mediterane
aperitiefcultuur, maar dan met een egdy etnic kantje: vlierbloesemsiroop.
Eerder dit jaar werd Hugo al getipt als hét zomerdrankje van 2013. Dat komt
goed uit bij de huidige hittegolf! Zelf Hugo maken doe je zo: Giet 2cl
vlierbloesemsiroop op 2 ijsblokjes in een koud wijnglas. Voeg er 15cl prosecco
aan toe en vul aan met 10cl bruiswater. Afwerken met een schijfje citroen en
wat muntblaadjes en klaar!
Tip van de barman: zorg dat alle ingrediënten goed koel zijn voor extra
verfrissing.
|