Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    10-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ca,ard in nieuw verenpak 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Canard in een nieuw verenpak/2

     

     

     

     

    In 1890 werd de zoon van Léonie Duchêne en Victor Canard, de oprichters van Canard-Duchêne in 1868, leverancier van het Russische keizerlijke hof. Om dat te vieren, drukt hij de keizerlijke tweekoppige adelaar op het etiket van de champagne waar Nicolaas II zo dol op was. Meteen de geboorte van een champagne om te sabreren!

     

    In deze periode vlak voor de eeuwwisseling, waarin mondaine uitspattingen eerder de regel waren, ontstond de viriele gewoonte om flessen met de sabel te openen. Een ritueel dat werd bestendigd door de Ecole Polytechnique, opgericht door Napoleon I, en de militaire school van Saint-Cyr. De sabel maakt integraal deel uit van de symboliek van het merk, maar uiteraard kunnen de flessen ook op de gewone, traditionele manier geopend worden. Dat maakt iets minder indruk, maar u verspilt ook minder champagne.

     

    “Sabler”, niet te verwarren met “sabrer”

     

    Lange tijd dacht men dat de Franse uitdrukking “sabler le champagne” betekende dat je op een glas ademt zodat de rand vochtig wordt om suikerpoeder te laten kleven op het glas. Deze praktijk werd in de 19de eeuw geïntroduceerd door Russische aristocraten die de champagne niet zoet genoeg vonden. De suikerkristallen die langzaam op de bodem van de coupe oplosten, deden hen bovendien denken aan de zandkorreltjes van de Zwarte Zee. Een bijzonder romantische verklaring.

    Toch is het woord “sabler” sinds de 18de eeuw op alle wijnen van toepassing en betekent het gewoon: “ad fundum”. De verklaring ligt in de vergelijking tussen parelende drank en smeltmetaal dat in één keer in een mal wordt gegoten, een bewerking die ze ook “sabler” noemen in het Frans. Diderot gebruikte het werkwoord al in die betekenis in Jacques le Fataliste die zijn wijn in één teug achterover kapte.

     

    Een glas Canard-Duchêne opent een wereld van sensaties… sensuele, aromatische en culturele ervaringen. RVH.

    www.larouteduvin.com

     

     

     

    10-12-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canard in nieuw verenpak

    Canard in een nieuw verenpak

     

     

    Canard kwettert nog steeds op het ritme van de bubbels, maar kreeg een nieuw pluimage. Een nieuwe look die ongetwijfeld de elegantie van zijn kostuum onderstreept. Een stijlvolle manier om het oog te strelen vóór de papillen verwend worden…

     

    De nieuwe lijn - Authentique

    Het nieuwe gamma, in de Naturellement Noble-stijl die het Huis nauw aan het hart ligt, spitst zich toe op de productieregio. Canard-Duchêne is het enige grote Huis dat fysiek in de wijnstreek aanwezig is. Het domein ligt in het hartje van de Montagne de Reims die de wingerds koestert. Authentique kreeg een onbetwistbare hedendaagse look, maar met een geraffineerde toets die het deskundige werk van keldermeester Laurent Fédou alle eer aandoet.

     

    Tot voor kort waren er vier varianten, maar onlangs breidde Authentique de reeks uit met een cuvée afkomstig uit de biologische landbouw: de Authentique Green. De bijzonder originele samenstelling plaatst de Chardonnay in de hoofdrol die zo’n 50% voor zijn rekening neemt, aangevuld met 40% Pinot Meunier en 10% Pinot Noir. De dosering sluit aan op de nieuwe, lage trend: 9 g/l.

    Een luchtige champagne die de belletjes eindeloos in het glas laat parelen. Dat bubbelgeweld onthult een bevreemdende mengeling, een fruitige combinatie waarin de citrusvruchten de bovenhand halen in een boeket van geel vruchtenvlees, met een geroosterde toets die de amandel toch de ruimte laat. De mond stuurt de lippen op verkenning doorheen een rijk schuim dat zich al snel verspreidt over de tong die met informatie wordt overdonderd: een frisse citroentoets als belangrijkste criterium, ondersteund door fruit op een naar honing zwemende minerale ondergrond die het geheel body geeft. Om te eindigen met een lichte, geroosterde toets van broodkorst en florale nuances.

     

    Authentique Brut zonder jaartal

    Een goudgele tint waarin fijne bubbeltjes oplichten. De belletjes spatten open met een aroma van bigarreaukersen, amandelschilfers, in de zon gedroogd stro, parfums van aarde en roggevelden. In de mond verrast de delicate frisheid van deze Champagne, gevolgd door ondertonen van gebrande en geroosterde toetsen, gedroogd fruit en zandkoekjes. De bubbeltjes strijken langs de tong, prikkelen de papillen, transformeren de citroen in bittere sinas die voor extra pittigheid zorgt. Een Champagne die makkelijk wegdrinkt bij het aperitief, maar die het ook uitstekend doet bij wit vlees. Assemblage: 45% Pinot Noir, 35% Pinot Meunier en 20% Chardonnay. Suikergehalte: 10 g/l.

     

    Authentique Rosé

    Wervelende pareltjes laten de licht robijnrode kleur met paarlemoeren schakeringen nog sterker oplichten. Elke bubbel onthult een schat aan selecte parfums. Aardbei, framboos en rode bes veroveren de lucht als de weerwind. Een zacht salvo van milde en muskusgeurende kruiden dat zowel de oren als de neus verwent met een zoethoutig geknetter. De fruitige likeur parelt langs de papillen en schudt ze wakker met een onverwachte minerale sneer. De frisheid sublimeert het fruit, versterkt door het parelende reliëf. De 45% Pinot Noir krijgt het gezelschap van 25% Pinot Meunier en 30% Chardonnay. De Pinot Noir die tot rode wijn gevinifieerd wordt en in de reservewijn gebruikt wordt, bedraagt 10%. Dosering: 10 g/l. RVH.

    www.larouteduvin.com



    09-12-2011 om 21:54 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accor Business hotel group

    Accor verkozen tot ‘Business Hotel Group 2011’

     

     

     

     

    De hotels van de Groep Accor (Sofitel, MGallery, Pullman, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons/ibis Styles, Etap Hotel en Formule 1/ibis budget) hebben uit de handen van Travel Magazine de   “ Business Hotel Group “- Award van 2011 in ontvangst mogen nemen.

     

    Travel Magazine organiseert jaarlijks een grote enquête bij de reisbureaus en reikt Awards uit in alle categorieën binnen de reis- en toerismesector. (touroperators, cruise-organisatoren, luchtvaartmaatschappijen, vakantiecentra, hotelgroepen,…).

     

    Voor het bepalen van de laureaten van de Travel Awards 2011, heeft Travel Magazine dit jaar beroep gedaan op de professionals die zich hiervoor online moesten registreren. 454 Belgische reisagentschappen hebben hun stem uitgebracht (een 60-tal meer dan vorig jaar) en hebben Accor verkozen tot beste ‘Business Hotel Group 2011’, vóór Radisson-Rezidor en Hilton Hotels & Resorts.

     

    Deze onderscheiding beloont de innovaties van de Groep op het vlak van logies, organisatie van seminaries, klantenservice, de kwaliteit van het onthaal alsook de jarenlange uitmuntende commerciële contacten met de toeristische sector. Bij het ontvangen van de prijs vorige week vrijdag, droeg Xavier Droin, Senior Vice President Accor Hotels Belux, deze op aan alle mannen en vrouwen van Accor die dagelijks aan de ontwikkeling van de Groep meewerken alsook aan alle reisagentschappen die haar activiteiten steunen. In de voorbije vijf jaren, heeft Accor deze prijs vier keer in ontvangst mogen nemen. Een mooie verdienste voor de ontwikkelingspolitiek en de kwaliteit van de Groep.

     

    Accor, eerste in de wereld op het gebied van hotelexploitatie, marktleider in Europa, is actief in 90 landen met 4200 hotels en meer dan 500.000 kamers. Accor heeft met Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons/ibis Styles, Etap Hotel/Formule 1/ibis budget, hotelF1 en Motel 6, een breed aanbod, variërend van luxe tot voordelig. Met 145.000 medewerkers wereldwijd stelt de Accor Groep zijn kennis en ervaring van bijna 45 jaar in dienst van zijn gasten en zijn partners. RVH.

     

    08-12-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radisson BLU Chicago

    Radisson Blu Aqua Hotel, Chicago opent zijn deuren

    Eerste Radisson Blu Hotel in de Verenigde Staten

     

     

     

     

     

    De opening van het Radisson Blu Aqua Hotel, Chicago betekent de eerste stap van Radisson Blu in de Verenigde Staten. Het 334 kamers tellende hotel is gehuisvest in de adembenemende Aqua Tower gecreëerd door de internationaal bekende architecte Jeanne Gang van Studio Gang Architect, en werd bekroond als “Wolkenkrabber van het Jaar”.

     

    Het Radisson Blu Aqua Hotel ligt op de samenvloeiing van het Michigan Meer en de Chicago Rivier, in het Lakeshore East Development district en wordt omgeven door de grootste toeristische attracties, zoals Millennium Park, Navy Pier en de fameuze shoppingmogelijkheden van Michigan Avenue’s Magnificent Mile. Het hotel is een gemeenschappelijk project van Carlson Hotels en de Magellan Development Group met een waarde van 125 miljoen US$.

     

    Het eigentijdse en creatieve design van de binnenruimtes is het werk van Jim Hamilton (Graven Interiors), de Zweedse hospitality designer Christian Lundwall ontwierp de kamers in twee verschillende stijlen: “Mansion House”, gekenmerkt door zijn gesofisticeerde sterke lijnen en rijke houten afwerking, met accenten van chroom en een donkere, maar Club achtige aura. “Naturally Cool” is hedendaags en wordt gekenmerkt door spatten van kleuren, een zacht en sensueel wit bed, metalen lampen, houten vloer en kunstig behangpapier veelzijdig genoeg om gelijk welke sfeer op te roepen. Alle kamers hebben ongelooflijk zicht op het Michigan meer en de skyline van Chicago en zijn uitgerust met extra’s zoals gratis WiFi toegang flat screen TV, strijkijzer, en luxe Anne Sémonin badproducten. Twee verdiepingen van het hotel zijn exclusief voorbehouden voor Business Class gasten, waar ze terecht kunnen in een hospitality lounge voor het ontbijt of een cocktail ’s avonds.

     

    Het Radisson Blu Aqua Hotel, Chicago huisvest ook Filini, een hedendaags Italiaans restaurant en bar met de fijnste verse ingrediënten en smaken. Filini’s keuken staat voor een ongecompliceerde doch prachtige menukaart. Het restaurant is pretentieloos en stijlvol ingericht met subtiele mediterrane accenten.

     

    De gasten van het hotel kunnen genieten van het binnen- en buitenzwembad, de Jacuzzi, sauna, stoomkamer, fitnesscentrum, indoor basketbalterrein, game kamer, en buitenterras. De vergaderfaciliteiten omvatten 2.600 m² vergaderruimte met een bijkomende capaciteit van 650 m² buitenruimte. De unieke ballroom heeft 6 meter hoge ramen die uitkijken over het park aan Lakeshore East. De ruimte kan opgedeeld worden in 14 verschillende zalen. RVH.

    www.radissonblu.com/aquahotel-chicago

     

     













    08-12-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    07-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Park inn Schiphol

    Rezidor kondigt nieuw Park Inn by Radisson Amsterdam Schiphol aan

     

     

    The Rezidor Hotel Group, één van ‘s werelds snelst groeiende hotelbedrijven, kondigt een nieuw hotel aan: het Park Inn by Radisson Amsterdam Schiphol. Het hotel zal 150 kamers tellen en is voorzien om open te gaan in het najaar van 2012. Het zal het eerste Park Inn by Radisson hotel in Nederland worden. Park Inn by Radisson is een jong, fris en dynamisch middensegment merk dat een vertrouwenswaardig en gepersonaliseerd verblijf in een goede prijs-kwaliteit verhouding aanbiedt.

     

    “Het ligt in onze bedoeling om Park Inn by Radisson te ontwikkelen in de belangrijkste Europese sleutelbestemmingen - Amsterdam stond dan ook aan de top van onze wenslijst! Met de opening in Amsterdam, zal Park Inn by Radisson aanwezig zijn in vier van de vijf drukste luchthavens in Europa: London Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Frankfurt Rhein-Main, en Amsterdam Schiphol”, zegt Kurt Ritter, President & CEO Rezidor. Rezidor is één van de grootste hoteloperators in luchthavens. De groep beheert ook een Radisson Blu Hotel met 279 kamers aan Amsterdam Schiphol.

     

    Het Park Inn by Radisson wordt ontwikkeld in een vroeger kantorengebouw in het Schiphol-Rijk park, één van de grootste kantorenparken in Amsterdam met bedrijven als KLM, TUI Airlines en Nokia Siemens Networks. De afstand naar de luchthaven is 5 kilometer – een shuttle bus zal het hotel en de luchthaven in slechts 10 minuten verbinden. Naast 150 moderne en comfortabele gastenkamers, zal het nieuwe hotel ook een restaurant, bar, gym en ongeveer 150 m² vergaderruimte bieden. Bovendien zal het hotel over 150 parkeerplaatsen beschikken en zullen gasten kunnen genieten van voordelige “park & fly” arrangementen.

     

    De hotelinvesteerder is Chalet Group (CG), een private investeringsmaatschappij die zo’n 90 commerciële locaties doorheen Nederland en Duitsland beheert en in eigendom heeft. Eén van hun specialiteiten is de totale conversie van oude kantorencomplexen tot nieuwe commerciële, ontspannings- of zelfs residentiële centra. Terwijl Schiphol hun eerste Park Inn by Radisson hotel wordt, zijn ze samen met Rezidor op zoek naar andere opportuniteiten in Noord West Europa. RVH.

    www.parkinn.com,





    07-12-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolce winter escape

    Dolce Winter Escape: tot 50% korting op het beste beschikbare tarief

     

     

     

    Dolce Hotels and Resorts heeft Dolce Winter Escape gelanceerd, een speciale formule met kortingen tot 50% op het beste beschikbare tarief, met ontbijt voor twee volwassenen en hun kinderen tot twaalf jaar in de deelnemende hotels en resorts.

     

    Dolce Winter Escape is beschikbaar tot 15 april 2012 en kan gereserveerd worden op www.dolce.com, waar u uw bestemming en de tariefcode DWE invoert.

     

    "Dolce Winter Escape biedt vakantiegangers een fantastische kans om de batterijen op te laden tijdens het lange winterseizoen en om te genieten van de warmte van familie en vrienden," zegt Barry Goldstein, Chief Revenue Officer van het bedrijf. "In veel van onze hotels en resorts is het mogelijk om in de buurt te skiën of andere wintersporten te beoefenen, of te genieten van wellness-en sportcentra en dat alles dichtbij populaire steden."

     

    Een voorbeeld: tijdens een verblijf in het Dolce Aspen Meadows Resort in Colorado kunt u skiën en snowboarden op de nabijgelegen pistes van wereldklasse, waaronder Aspen Mountain, Aspen Highlands, Snowmass en Buttermilk. Het hotel organiseert ook andere winterse activiteiten in de buitenlucht, zoals skiën in afgelegen gebieden, hondensleetochten, ijsklimmen of een romantische rit in een arrenslee.

     

    "Alle Dolce-hotels en -resorts zijn gespecialiseerd in gastronomie en hebben een uitgebreid aanbod van gezonde, natuurlijke gerechten en unieke specialiteiten die dagvers worden bereid door wereldberoemde chefs," zegt Goldstein. "Dolce Winter Escape is een nog voordeliger arrangement voor gezinnen op reis, omdat het ontbijt ook voor de kinderen gratis is. Dat is de ideale manier om energie op te doen voor een drukke dag vol winterse activiteiten."

     

    Vele Dolce-bestemmingen bieden ook spa’s, professionele golfterreinen, ruime accommodatie, binnenzwembaden, gratis parking en draadloos internet, en nog vele andere diensten en faciliteiten.

     

    Het arrangement Dolce Winter Escape is beschikbaar zolang de voorraad strekt, geldt niet retroactief en is niet cumuleerbaar met andere promoties. RVH.

    www.dolce.com







    07-12-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolce winter escape

    Dolce Winter Escape: tot 50% korting op het beste beschikbare tarief

     

     

     

    Dolce Hotels and Resorts heeft Dolce Winter Escape gelanceerd, een speciale formule met kortingen tot 50% op het beste beschikbare tarief, met ontbijt voor twee volwassenen en hun kinderen tot twaalf jaar in de deelnemende hotels en resorts.

     

    Dolce Winter Escape is beschikbaar tot 15 april 2012 en kan gereserveerd worden op www.dolce.com, waar u uw bestemming en de tariefcode DWE invoert.

     

    "Dolce Winter Escape biedt vakantiegangers een fantastische kans om de batterijen op te laden tijdens het lange winterseizoen en om te genieten van de warmte van familie en vrienden," zegt Barry Goldstein, Chief Revenue Officer van het bedrijf. "In veel van onze hotels en resorts is het mogelijk om in de buurt te skiën of andere wintersporten te beoefenen, of te genieten van wellness-en sportcentra en dat alles dichtbij populaire steden."

     

    Een voorbeeld: tijdens een verblijf in het Dolce Aspen Meadows Resort in Colorado kunt u skiën en snowboarden op de nabijgelegen pistes van wereldklasse, waaronder Aspen Mountain, Aspen Highlands, Snowmass en Buttermilk. Het hotel organiseert ook andere winterse activiteiten in de buitenlucht, zoals skiën in afgelegen gebieden, hondensleetochten, ijsklimmen of een romantische rit in een arrenslee.

     

    "Alle Dolce-hotels en -resorts zijn gespecialiseerd in gastronomie en hebben een uitgebreid aanbod van gezonde, natuurlijke gerechten en unieke specialiteiten die dagvers worden bereid door wereldberoemde chefs," zegt Goldstein. "Dolce Winter Escape is een nog voordeliger arrangement voor gezinnen op reis, omdat het ontbijt ook voor de kinderen gratis is. Dat is de ideale manier om energie op te doen voor een drukke dag vol winterse activiteiten."

     

    Vele Dolce-bestemmingen bieden ook spa’s, professionele golfterreinen, ruime accommodatie, binnenzwembaden, gratis parking en draadloos internet, en nog vele andere diensten en faciliteiten.

     

    Het arrangement Dolce Winter Escape is beschikbaar zolang de voorraad strekt, geldt niet retroactief en is niet cumuleerbaar met andere promoties. RVH.

    www.dolce.com







    07-12-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Park Inn Luik

    PARK INN BY RADISSON LIEGE AIRPORT KRIJGT ECO-LABEL “DE GROENE SLEUTEL”

     

     

     

    Het Park Inn by Radisson Liege Airport kreeg de Groene Sleutel, hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toeristische sector die serieus en controleerbaar bezig zijn met milieuzorg, uitgereikt.

     

    Sinds zijn opening in 2007 is het Park Inn by Radisson Liege Airport bekend voor zijn innovatieve, creatieve en dynamische aanpak wat betreft respect voor het milieu. In het kader van de wereldwijde Responsible Business politiek van de Rezidor Hotel Group, waarvan het Park Inn by Radisson Liege Airport deel uitmaakt, heeft het hotel maandenlang hard gewerkt om aan alle strenge milieueisen te voldoen en zo dit belangrijke keurmerk te verdienen.

     

    Met het behalen van de Groene Sleutel engageert dit bedrijf zich om op een duurzame manier te werk te gaan. Er wordt zorgvuldig omgesprongen met water, energie en afval, zonder toe te geven op vlak van comfort.

     

    Om te voldoen aan de vereisten werd niet alleen een afvalsorteersysteem op poten gezet en gebruikt het hotel 100% recycleerbaar kantoorpapier en ecologisch toiletpapier doorheen het hele hotel. Verder werd het ontbijtgamma herbekeken en werden alle onnodige verpakkingen geëlimineerd, de energieconsumptie werd verminderd door het verwarmingsysteem te beheren in functie van het klimaat, door alle lampen te vervangen door spaarlampen en door drukverminderaars te plaatsen in alle douchekoppen en waterkranen. RVH.

    www.parkinn.com,

     

    06-12-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Chalet Ormello

    Le Chalet Ormello

     

     

     

     

    Op nauwelijks 50 meter van de prachtige piste van Bellecôte in het hartje van het dorp Courchevel 1850, vindt u de intimiteit van een privéchalet met een vijfsterrendienstverlening. De authentieke en charmante Chalet Ormello met zijn traditionele ruwe stenen en zijn houten interieur uit de Savoie, staat voor rust en perfectie.

     

    De renovatiewerken aan dit uitzonderlijke “bijgebouw” van Les Airelles, dat aangekocht en geopend werd in 2009, werden toevertrouwd aan architect Christophe Tollemer. Liefhebbers van schoonheid zullen in iedere centimeter van de 1000 m², verdeeld over vijf verdiepingen, de pure verfijning herkennen. De chalet oogt als een “bijzonder elegante schuur” in natuurlijk hout met een verouderd effect ter hoogte van het dak, de trappen, de deuren, de muren en zelfs de lift.

     

    Ormello is ook een technologisch pronkstukje. De nieuwste innovaties werden handig gecamoufleerd, zodat enkel het mooie uitzicht de aandacht trekt. Verspreid over drie verdiepingen liggen negen kamers waaronder twee “Masters” en zeven kamers die ontworpen werden als suites en die de warme sfeer meekregen van de vroegere schapenstallen. Er kunnen 15 personen logeren. Het personeel bestaat uit 12 mensen (chalet manager, gouvernante en kamermeisjes, keukenchef, maîtres d’hôtel en hun brigade, conciërge, portier) die het leven in de chalet organiseren naargelang de wensen van de bewoners.

    “Wij combineren de dienstverlening van Les Airelles met de discretie die een private plek vereist,” zo vertelt chalet manager Emma de Liberali. “Wij stellen alles op punt samen met François Arrighi zonder dat onze aanwezigheid opgemerkt wordt. Ondanks de schitterende dienstverlening op dit eiland van luxe – organisatie van thema-avonden voor twintig personen bijvoorbeeld – blijft de sfeer hier gezellig en familiaal. Dit getuigt op paradoxale wijze van een grote eenvoud.”

     

    Op de benedenverdieping waar de professionele keuken ligt, kan de chef tegemoetkomen aan de gekste wensen, maar ook gewoon eenvoudige gerechten bereiden. Daarnaast ligt de skiroom met schoenwarmers en een privéatelier. Op de tweede verdieping ligt een ruime zitkamer met een monumentale schoorsteen, enorme relaxzetels, Perzische tapijten en canapés met kleurrijke kussens errond. Naast de zitkamer ligt de eetzaal. De muren zijn versierd met olieverfschilderijen uit de 18de eeuw en de grote tafel met Victoriaanse stoelen nodigt de bewoners van de chalet uit om samen onvergetelijke momenten te beleven. De meesterlijke keuken biedt iedereen de mogelijkheid een maaltijd te improviseren door op het even welk moment van de dag of de nacht om het even welk product te bestellen!

     

    Het spektakel dat het sneeuwlandschap biedt is adembenemend. Het zwembad is omzoomd met stenen muren en zuilen met houten kapitelen. Het zorgt voor een groene weerspiegeling van het landschap vol sneeuw en dennen. Een jacuzzi buiten maakt het plezier alleen maar groter. Het panoramische uitzicht is ook te bewonderen vanuit de bar die uitgeeft op het zwembad. Een sportzaal, een hammam en een massageruimte versterken het gevoel van welzijn. Ook voor de kinderen is er een speciale ruimte met zetels in flashy kleuren en heel wat speelgoed en spelletjes. Daarnaast ligt een echte filmzaal voor klein en groot met zetels en een reuzenscherm. Hier kan iedereen genieten van een “oversized” comfort en van de 7de kunst die verheerlijkt wordt op zwart-witfoto’s.

     

     





    30-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Chalet Ormello

    Le Chalet Ormello

     

     

     

     

    Op nauwelijks 50 meter van de prachtige piste van Bellecôte in het hartje van het dorp Courchevel 1850, vindt u de intimiteit van een privéchalet met een vijfsterrendienstverlening. De authentieke en charmante Chalet Ormello met zijn traditionele ruwe stenen en zijn houten interieur uit de Savoie, staat voor rust en perfectie.

     

    De renovatiewerken aan dit uitzonderlijke “bijgebouw” van Les Airelles, dat aangekocht en geopend werd in 2009, werden toevertrouwd aan architect Christophe Tollemer. Liefhebbers van schoonheid zullen in iedere centimeter van de 1000 m², verdeeld over vijf verdiepingen, de pure verfijning herkennen. De chalet oogt als een “bijzonder elegante schuur” in natuurlijk hout met een verouderd effect ter hoogte van het dak, de trappen, de deuren, de muren en zelfs de lift.

     

    Ormello is ook een technologisch pronkstukje. De nieuwste innovaties werden handig gecamoufleerd, zodat enkel het mooie uitzicht de aandacht trekt. Verspreid over drie verdiepingen liggen negen kamers waaronder twee “Masters” en zeven kamers die ontworpen werden als suites en die de warme sfeer meekregen van de vroegere schapenstallen. Er kunnen 15 personen logeren. Het personeel bestaat uit 12 mensen (chalet manager, gouvernante en kamermeisjes, keukenchef, maîtres d’hôtel en hun brigade, conciërge, portier) die het leven in de chalet organiseren naargelang de wensen van de bewoners.

    “Wij combineren de dienstverlening van Les Airelles met de discretie die een private plek vereist,” zo vertelt chalet manager Emma de Liberali. “Wij stellen alles op punt samen met François Arrighi zonder dat onze aanwezigheid opgemerkt wordt. Ondanks de schitterende dienstverlening op dit eiland van luxe – organisatie van thema-avonden voor twintig personen bijvoorbeeld – blijft de sfeer hier gezellig en familiaal. Dit getuigt op paradoxale wijze van een grote eenvoud.”

     

    Op de benedenverdieping waar de professionele keuken ligt, kan de chef tegemoetkomen aan de gekste wensen, maar ook gewoon eenvoudige gerechten bereiden. Daarnaast ligt de skiroom met schoenwarmers en een privéatelier. Op de tweede verdieping ligt een ruime zitkamer met een monumentale schoorsteen, enorme relaxzetels, Perzische tapijten en canapés met kleurrijke kussens errond. Naast de zitkamer ligt de eetzaal. De muren zijn versierd met olieverfschilderijen uit de 18de eeuw en de grote tafel met Victoriaanse stoelen nodigt de bewoners van de chalet uit om samen onvergetelijke momenten te beleven. De meesterlijke keuken biedt iedereen de mogelijkheid een maaltijd te improviseren door op het even welk moment van de dag of de nacht om het even welk product te bestellen!

     

    Het spektakel dat het sneeuwlandschap biedt is adembenemend. Het zwembad is omzoomd met stenen muren en zuilen met houten kapitelen. Het zorgt voor een groene weerspiegeling van het landschap vol sneeuw en dennen. Een jacuzzi buiten maakt het plezier alleen maar groter. Het panoramische uitzicht is ook te bewonderen vanuit de bar die uitgeeft op het zwembad. Een sportzaal, een hammam en een massageruimte versterken het gevoel van welzijn. Ook voor de kinderen is er een speciale ruimte met zetels in flashy kleuren en heel wat speelgoed en spelletjes. Daarnaast ligt een echte filmzaal voor klein en groot met zetels en een reuzenscherm. Hier kan iedereen genieten van een “oversized” comfort en van de 7de kunst die verheerlijkt wordt op zwart-witfoto’s.

     

     





    30-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CitySki by Pierre & Vacances

    Deze winter wordt Brussel een skiparadijs!

    CitySki by Pierre & Vacances

     

     

     

     

    Stel u voor: een dik besneeuwde skipiste met heuse mechanische skiliften, gespecialiseerd materiaal binnen handbereik, initiaties door professionals en degustaties van warme wijnen. Dat alles omgeven door dennen en chalets waar je het allerbeste kunt ontdekken van wat de bergen te bieden hebben, en de mooiste skibestemmingen … En dat alles in hartje Brussel? Nee, u bent niet aan het dromen: u bent wel degelijk in CitySki by Pierre & Vacances!

     

    Pierre & Vacances pakt deze winter uit met een uitzonderlijk aanbod: 22 bergbestemmingen in Frankrijk voor een actieve, culturele of ontspannende sneeuwvakantie.  CitySki is een volwaardig voorsmaakje!

     

    Met een helling van meer dan 150 meter lang en 20 meter niveauverschil, een echte groene piste waardig, en zijn sfeervolle bergchalets, is CitySki by Pierre & Vacances het grootste city-skiresort van Europa.

     

    Van 10 tot 25 december 2011 slaat CitySki by Pierre & Vacances zijn tenten op  de Brusselse Kunstberg op, een symbolische plek, zowel voor Brusselaars als voor Belgische en buitenlandse toeristen. Op die manier profiteert het niet alleen van de ‘natuurlijke’ helling van de site, maar ook van zijn unieke ligging in het centrum van de hoofdstad, zijn optimale toegankelijkheid voor auto’s en het openbaar vervoer, en zijn weergaloos uitzicht op Brussel.

     

    Kortom, een unieke ligging en logistiek die de sfeer uitstralen van een echt skistation en op die manier bergplezier brengen binnen ieders bereik, in het hart van de stad. CitySki by Pierre & Vacances met warempel een piste van minimaal 50 cm sneeuw, staat van 10 tot 25 december 2011 open voor het publiek en is een privé-initiatief dat de steun krijgt van de stad Brussel en deel uitmaakt van de ondertussen beroemde “Winterpret”-animatie.

     

    Wie bergen zegt, zegt ook chalets, dennen, besneeuwde terrassen en bergrestaurants. Dat geldt uiteraard ook voor CitySki by Pierre & Vacances:  rond de skipiste komen er tal van houten chalets in een decor van besneeuwde kerstbomen. Een heus bergdorp in hartje Brussel waar de bezoekers allerlei berggeneugten kunnen ontdekken, van skiën tot gastronomische specialiteiten en de beste wintersportbestemmingen. RVH.

    www.cityski.be - www.pierreetvacances.be

     

     

     

    29-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieter Acke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dieter Acke, Algemeen Directeur Radisson Blu Park Lane Hotel in Antwerpen

     

     

     

     

     

    Dieter Acke is benoemd tot Algemeen Directeur van het Radisson Blu Park Lane Hotel in Antwerpen. Hij volgt er John Losasso op die de leiding neemt van het Radisson Blu Royal Hotel in Sint-Petersburg.

     

    Na het behalen van zijn Graduaatsdiploma Hotelmanagement aan het COOVI instituut in Brussel in 1990 vervolgde Dieter Acke (°1970, België) zijn hotelstudies aan de Hotelschool in Lausanne in Zwitserland waar hij in 1992 het diploma van Hotelmanagement behaalde. Hij begon zijn professionele carrière als receptionnist in het Beau Rivage Palace Hotel in Lausanne. In 1994 kwam hij terug naar België om in het Sodehotel als Banqueting Coördinator te beginnen.

     

    In 1995 zette hij de stap naar de Rezidor Hotel Group. Na verschillende promoties als F&B Coördinator, Assistant Banquet Manager en Group & Banquet Manager in het Radisson Blu Royal Hotel in Brussel vertrok hij naar de Azurenkust om in het Radisson Blu Hotel in Nice ervaring op te doen in verschillende domeinen. In het najaar 2003 keerde hij terug naar België als Hotel Manager van het Radisson Blu Balmoral Hotel in Spa. In 2005 ging hij terug naar Frankrijk als Algemeen Directeur van het Park Inn Arcachon. September 2006 werd hij Algemeen Directeur van het Park Inn Macon en vanaf maart 2010 werd hij verantwoordelijk over het Park Inn Macon en het Park Inn Lyon Ouest.

     

    Nu keert hij nogmaals terug naar België om de algemene leiding te nemen over het Radisson Blu Park Lane Hotel aan het Stadspark in Antwerpen. Dieter Acke spreekt Nederlands, Frans en Engels.

     

    Dieter Acke: “Het doet goed terug in België te zijn, ik zal samen met mijn team er alles aan doen om het Radisson Blu Park Lane Hotel in goede banen te leiden. Het hotel heeft alles te bieden voor een goede hotelervaring !” RVH.

    www.radissonblu.com.

    28-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pan Dei Palais, Indisch avontuut in Saint Tropez

    Pan Deï Palais, een Indisch avontuur in Saint-Tropez

     

    In het hartje van de beroemdste en drukste badplaats aan de Beach Riviera is het hotel aan de Rue Gambetta een oase waar de tijd lijkt stil te staan. Alles doet hier denken aan een reis naar India. Oker en rood vermengen zich in een verwijzing naar de mythische geschiedenis van deze plek, de geschiedenis van generaal Allard en van de Indiase Prinses Bannu Pan Deï. Stéphane Courbit kocht het luxehotel in 2004 met de bedoeling deze legendarische plek te vereeuwigen. Het luxehotel, dat in de kleuren van duizend-en-één nacht gestoken werd, wordt vandaag geleid door Séverine Pétilaire-Bellet onder het gouden logo van Relais & Châteaux.

     

    De inwoners van Saint-Tropez vertellen maar wat graag het romantische verhaal van generaal Jean-François Allard. Deze generaal werd geboren in Saint-Tropez en overleefde Waterloo. In 1822 trok hij naar India waar hij in dienst trad van Maharadja Ranjit Singh. In Chambâ, op 1000 meter hoogte ergens in het noorden van India, belegerden generaal Allard en zijn leger de vestiging. Ze annexeerden het koninkrijk en namen Bannu Pan Deï, een jonge Hindoeprinses, gevangen. De generaal geraakte in de ban van haar schoonheid en werd verliefd op haar. Uit deze idylle werden vijf kinderen geboren. De jongste zag het levenslicht bij hun terugkeer in Frankrijk in 1835. De generaal wilde zijn kroost graag een Franse opvoeding meegeven en liet een Provençaals gebouw optrekken in het hartje van zijn dorp.

     

    De discrete, geklasseerde gevel van de Rue Gambetta doet in niets het bestaan vermoeden van een luxehotel met drie verdiepingen waarvan de binnenramen uitkijken op een patio met schitterende palmbomen en ceders rond een zwembad, bekleed met oude mozaïeken. Dankzij de objecten uit het land van de Maharadja’s en de inspiratie van decoratrice Françoise Piault wordt het hotel een luxehotel. Drie jaar lang werd er gewerkt aan een totale metamorfose. Binnen werd alles afgebroken. Sommige plafonds werden voorzien van gewelven. Andere plafonds werden bekleed met Birmaans houtwerk. “Ik heb geprobeerd om de sfeer weer op te roepen van het leven van de prinses waaraan ik zo gehecht ben geraakt. Aangezien ze ontsnapt is aan een tragisch lot, kan ik me voorstellen dat haar wortels hier liggen”, zo vertelt Françoise Piault.

     

    Het Pan Deï is een paradijs voor koppels en gezinnen. De twaalf kamers en suites kunnen onderling gecombineerd en omgevormd worden tot privéappartementen. Iedere kamer heeft een andere sfeer en staat onder bescherming van een Indiase godheid. De grootste suite is die van de prinses. Ze is 55 m² groot. De hoofdeinden van het bed werden in India gemaakt van oud hout dat gerecupereerd werd uit de tempels. Andere bedden hebben hoofdeinden van terracotta uit Bali. Met de hand geborduurde vitrages in Indisch katoen, zijden kussens en stola’s, oversized badkamers met ouderwetse badkuipen, houten afsluitingen om de dressings te verbergen, antieke lijsten en divans creëren de sfeer van het koloniale India.

     

    Het ontbijtbuffet is tot de middag beschikbaar in de eetzaal of op het terras, maar eigenlijk kan men zelfs om 15 uur nog ontbijten naast het zwembad. De vaste gasten missen het buffet echter nooit met zijn manden vol heerlijke en kleurrijke vruchten, zoals watermeloenen en meloenen, en de typische taart van Saint-Tropez.

     

    De intieme sfeer wordt overdag beschermd tegen blikken van buitenaf aangezien het hotel exclusief voorbehouden is voor de klanten. ’s Avonds vanaf 19 uur verandert de bar in een lounge en het zwembad wordt handig omgetoverd tot een dansvloer dankzij de verwijderbare vloer. Interessante cocktails, gemixt door de talentrijke chef-barman, of degustaties van wijnen van over de hele wereld gaan gepaard met heerlijke hapjes die door Renaud Capelle naargelang de inspiratie van de dag bereid worden.

     

    Pan Deï  Palais - 52, rue Gambetta, 83990 Saint-Tropez – tel 33 04 94 17 71 71

    www.pandei.com - saint-tropez@pandei.com

     

     







    27-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Costa Croisières

    Costa Croisières

     

     

     

     

    De winterbrochure van Costa Croisières promoot de Caraïben en Dubai als sterbestemmingen, maar biedt evenzeer de mogelijkheid om Kerst of Nieuwjaar op een heel andere manier op een onvergetelijke bestemming te beleven.

     

    De Caraïben en Zuid-Amerika zijn geknipt voor liefhebbers van kristalhelder water, uitgestrekte zandstranden, kleuren en kruiden. Dubai en de Emiraten bieden dan weer een caleidoscoop van panorama’s tussen oost en west, tussen verleden en toekomst. Dit is een sprookjeswereld met een unieke ervaring tussen droom en werkelijkheid.

    Ook de Middellandse zee wordt niet vergeten, naast de Canarische eilanden en Madeira bieden ook Cyprus, Turkije, Egypte en Marokko mogelijkheden voor sublieme ontdekkingen onder een weldoende en zachte winterzon.

     

    De brochure van Costa Croisières bevat nog tal van andere suggesties zoals de parels van de Indische Oceaan, de schatten van Azië en transatlantische reizen voor wie het niet weids genoeg kan zijn. RVH.

    De winterbrochure is nu beschikbaar bij je reisagent.

    www.costracroisieres.be

     

    27-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valrhona, chocolade encyclopedie

    Valrhona: chocolade-encyclopedie

     

     

     

    De chocolade-encyclopedie is tot stand gekomen onder leiding van Frédéric Bau, met de hulp en de inbreng van 8 chef patissiers van de Ecole du Grand Chocolat.

     

    Deze chocolade-encyclopedie is geheel in harmonie met de filosofie van de in 1989 door Frédéric Bau opgerichte Ecole du Grand Chocolat van Valrhano en de doelstelling ervan is kennis over te dragen met ‘het juiste gebaar, het juiste woord’.

     

    Deze encyclopedie deelt alle deskundigheid, kennis en passie voor de smaak, die sinds enkele decennia is ontwikkeld door de patissiers van deze school. Het boek omvat ook de technieken en adviezen van de chefs, recepten die iedereen kan maken, het gebruik van verschillende soorten chocolade, de kennis van de cacao, van het planten tot het proeven.

     

    Het geheel is verrijkt met een lijst met termen die thuishoren in het universum van de chocolade en foto’s waarvan de artistieke kwaliteit bijdraagt aan het onderwijzend doel. RVH.





    27-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campari kunst met kerst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Campari brengt kunst met kerst

    Campari lanceert beperkte editie met label van kunstenaar Romero Britto

     

     

     

     

    Met een vrolijke designfles klinkt Campari goedgezind op het nieuwe jaar. Het legendarische merk brengt voor de eindejaarsfeesten een beperkte editie van zijn aperitief op de markt: Campari Limited Edition by Romero Britto. Met een kleurrijk etiket, in de gekende neo-popstijl van de Braziliaanse kunstenaar, illustreert Campari nogmaals zijn hart voor kunst.

     

    De nieuwe Campari-flessen worden in beperkte oplage verdeeld voor de eindejaarsfeesten. Romero Britto tekende het label, gebaseerd op zijn beroemde meesterwerk A New Day. Het ontwerp zet een rood hart centraal, het symbool bij uitstek voor de passie van Campari. Tegelijk illustreert dit kloppende hart de band die het merk heeft met Campari-liefhebbers over de hele wereld.

     

    Britto staat wereldwijd bekend om zijn opgewekte kunst in neo-popstijl, met felle kleuren en prettige patronen. Hij roept een warme, hoopvolle wereld tot leven met lachende katten, vliegende vissen, dansende koppels en kussende geliefden. Kortom, een wereld met liefde voor het leven  waarbinnen Campari perfect past.

     

    Het nieuwe flessenetiket zet de liefdesgeschiedenis tussen Campari en kunst verder. Tom Broeckx, marketing manager bij Campari Benelux: Campari heeft altijd al een hart voor kunst gehad. Via exclusieve etiketten willen we het imago van Campari versterken en tegelijk kunst breed toegankelijk maken. Brittos ontwerp brengt de leefwereld van Campari alvast perfect in beeld.

     

    De rode, bittere drank Campari werd in 1860 in Itali uitgevonden door Gaspare Campari. Vandaag wordt het aperitief wereldwijd gesmaakt. Aan de typische smaak is nooit geraakt: Campari wordt nog altijd op dezelfde manier gemaakt als in de beginjaren. Het recept is een goed bewaard familiegeheim. De kruidige, bitterzoete smaak wordt verkregen uit planten, fruit en naar schatting 70 kruiden, aangevuld met suiker en gedestilleerd water. RVH.

    www.camparigroup.com

    26-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'France' is Pierre & Vacances

    France is Pierre & Vacances

     

     

     

    Frankrijk is zonder twijfel het nummer één vakantieoord van de wereld. In 2009 zijn hier 76,8 miljoen toeristen verwelkomd, waaronder 5,7 miljoen Belgen. Op slechts enkele uren rijden van België, kunt u in Frankrijk genieten van een groot aanbod aan cultuur en gastronomie, en een uitzonderlijke natuur omgeving.

     

    Met meer dan 100 bestemmingen in de mooiste regio's van het land, aan de zee, in de bergen en op het platteland, nodigt Pierre & Vacances u uit om Frankrijk in de beste omstandigheden te ontdekken. Een verblijf boeken bij de Leider van vakantieverhuur in Europa, geeft u de garantie op een comfortabel en kwaliteitsvol verblijf in een appartement of vakantiehuisje.

     

    Tevens geniet u de keuze om wel of niet deel te nemen aan activiteiten, de vrijheid om een weekend, een midweek of een langere periode te blijven in eender welke periode. Ideaal gelegen in de buurt van handelszaken en animatie, en aan de voet van de skipistes voor de bergbestemmingen, beschikken de residenties van Pierre & Vacances over ruime en comfortabele appartementen.

    De accommodaties zijn telkens volledig ingericht van de keuken tot de badkamer met

    verzorgd interieur; perfect instapklaar en gemaakt om er zich meteen thuis te voelen.

     

    Deze winter stelt Pierre & Vacances 45 residenties ter beschikking in het hart van de

    Franse Alpen, waarvan 70% op meer dan 1800m hoogte liggen in de mooiste skigebieden van Europa: Les Portes du Soleil, Paradiski, de Drie Valleien, Espace Killy... Op het programma: skitrips en Welness in grandioze landschappen

     

    Aanbod van Pierre & Vacances – Winter 2012: 45 residenties in de bergen : 31 residenties aan zee, 2 in het binnenland (op het platteland) en 3 in Spanje. RVH

    www.pierreetvacances.be

     

     

    26-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    25-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palais Pan dei

    Pan Deï Palais, een Indisch avontuur in Saint-Tropez

     

    In het hartje van de beroemdste en drukste badplaats aan de Beach Riviera is het hotel aan de Rue Gambetta een oase waar de tijd lijkt stil te staan. Alles doet hier denken aan een reis naar India. Oker en rood vermengen zich in een verwijzing naar de mythische geschiedenis van deze plek, de geschiedenis van generaal Allard en van de Indiase Prinses Bannu Pan Deï. Stéphane Courbit kocht het luxehotel in 2004 met de bedoeling deze legendarische plek te vereeuwigen. Het luxehotel, dat in de kleuren van duizend-en-één nacht gestoken werd, wordt vandaag geleid door Séverine Pétilaire-Bellet onder het gouden logo van Relais & Châteaux.

     

    De inwoners van Saint-Tropez vertellen maar wat graag het romantische verhaal van generaal Jean-François Allard. Deze generaal werd geboren in Saint-Tropez en overleefde Waterloo. In 1822 trok hij naar India waar hij in dienst trad van Maharadja Ranjit Singh. In Chambâ, op 1000 meter hoogte ergens in het noorden van India, belegerden generaal Allard en zijn leger de vestiging. Ze annexeerden het koninkrijk en namen Bannu Pan Deï, een jonge Hindoeprinses, gevangen. De generaal geraakte in de ban van haar schoonheid en werd verliefd op haar. Uit deze idylle werden vijf kinderen geboren. De jongste zag het levenslicht bij hun terugkeer in Frankrijk in 1835. De generaal wilde zijn kroost graag een Franse opvoeding meegeven en liet een Provençaals gebouw optrekken in het hartje van zijn dorp.

     

    De discrete, geklasseerde gevel van de Rue Gambetta doet in niets het bestaan vermoeden van een luxehotel met drie verdiepingen waarvan de binnenramen uitkijken op een patio met schitterende palmbomen en ceders rond een zwembad, bekleed met oude mozaïeken. Dankzij de objecten uit het land van de Maharadja’s en de inspiratie van decoratrice Françoise Piault wordt het hotel een luxehotel. Drie jaar lang werd er gewerkt aan een totale metamorfose. Binnen werd alles afgebroken. Sommige plafonds werden voorzien van gewelven. Andere plafonds werden bekleed met Birmaans houtwerk. “Ik heb geprobeerd om de sfeer weer op te roepen van het leven van de prinses waaraan ik zo gehecht ben geraakt. Aangezien ze ontsnapt is aan een tragisch lot, kan ik me voorstellen dat haar wortels hier liggen”, zo vertelt Françoise Piault.

     

    Het Pan Deï is een paradijs voor koppels en gezinnen. De twaalf kamers en suites kunnen onderling gecombineerd en omgevormd worden tot privéappartementen. Iedere kamer heeft een andere sfeer en staat onder bescherming van een Indiase godheid. De grootste suite is die van de prinses. Ze is 55 m² groot. De hoofdeinden van het bed werden in India gemaakt van oud hout dat gerecupereerd werd uit de tempels. Andere bedden hebben hoofdeinden van terracotta uit Bali. Met de hand geborduurde vitrages in Indisch katoen, zijden kussens en stola’s, oversized badkamers met ouderwetse badkuipen, houten afsluitingen om de dressings te verbergen, antieke lijsten en divans creëren de sfeer van het koloniale India.

     

    Het ontbijtbuffet is tot de middag beschikbaar in de eetzaal of op het terras, maar eigenlijk kan men zelfs om 15 uur nog ontbijten naast het zwembad. De vaste gasten missen het buffet echter nooit met zijn manden vol heerlijke en kleurrijke vruchten, zoals watermeloenen en meloenen, en de typische taart van Saint-Tropez.

     

    De intieme sfeer wordt overdag beschermd tegen blikken van buitenaf aangezien het hotel exclusief voorbehouden is voor de klanten. ’s Avonds vanaf 19 uur verandert de bar in een lounge en het zwembad wordt handig omgetoverd tot een dansvloer dankzij de verwijderbare vloer. Interessante cocktails, gemixt door de talentrijke chef-barman, of degustaties van wijnen van over de hele wereld gaan gepaard met heerlijke hapjes die door Renaud Capelle naargelang de inspiratie van de dag bereid worden.

     

    Pan Deï  Palais - 52, rue Gambetta, 83990 Saint-Tropez – tel 33 04 94 17 71 71

    www.pandei.com - saint-tropez@pandei.com

     

     







    25-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sofitel Brussels le Louise

    Europcar kiest ‘Plug to Drive’-netwerk van Total voor de promotie van zijn elektrische voertuigen

     

     

     

    Total Belgium, toonaangevend speler in de verkoop van brandstoffen in België, en Europcar België, Belgisch leider in de autoverhuur, hebben een partnerakkoord gesloten om elektrische voertuigen en het snel opladen ervan in servicestations te promoten.

     

    Europcar-klanten kunnen voortaan het laadpaalnetwerk van Total België gebruiken om hun elektrische wagen op te laden. Om dit snel opladen nog te vergemakkelijken, bieden de twee bedrijven de voorafbetaalde ‘Plug to Drive’-kaart aan, waarmee gebruikers voor de prijs van 4 euro hun wagen in tien minuten kunnen opladen en genieten van ongeveer 50 kilometers extra autonomie.

     

    “Dit partnerschap stelt ons in staat om, dankzij de feedback van Europcar-klanten, de snellaaddiensten van Total te laten evolueren om zo nog beter te beantwoorden aan

    de noden van de elektrische mobiliteitsgebruikers,” verklaart Patrice Brès, algemeen directeur bij Total Belgium.

    “Met dit partnerschap biedt Europcar zijn klanten een totaaloplossing voor hun verplaatsingen met een elektrische wagen, ongeacht of die louter als test van de technologie gebeuren of al deel uitmaken een groene mobiliteitsreflex; als baanbrekend verhuurbedrijf nemen wij die rol op ons,” stelt Didier Fenix, algemeen directeur bij Europcar België. Total Belgium, dat een proefnetwerk van 12 elektrische

    laadpalen heeft, koos Europcar als partner voor het experimenteren, analyseren en anticiperen in de elektrische mobiliteitsmarkt.

     

    De twee bedrijven willen samen het gedrag van klanten analyseren om zo hun respectievelijk aanbod van elektrische producten te blijven ontwikkelen. Total Belgium heeft ervoor geopteerd de evolutie van de vraag vóór te zijn, door vanaf nu het snelladen toe te voegen aan zijn assortiment brandstoffen. Europcar, dat zich al vele jaren positioneert op de elektrische mobiliteitsmarkt, heeft van zijn kant partnerakkoorden gesloten met verschillende autoconstructeurs om de eerste elektrische wagens in het verkeer te brengen in België. RVH.

    www.total.be - www.total.com  - www.be.total.com

    www.europcar.be -  www.europcar.com/corporate

    25-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek wijnduo

    Uniek wijnduo met "natuurlijke" afdronk

     

     

     

    Natuurpunt, Natagora en VinoMundo slaan de handen in elkaar. Ze ontwikkelden een stijlvolle geschenkbox met twee heerlijke biologische wijnen van uitmuntende kwaliteit. Beide wijnsoorten wonnen prijzen op internationale concours. Voor iedere verkochte wijnbox kunnen Natuurpunt en Natagora  8m² Belgische natuur aankopen en beschermen voor de toekomst. Deze unieke wijnbox koppelt dus als geen ander het nuttige aan het aangename.

     

    Een logische combinatie: VinoMundo is dé referentie als het gaat om biologische en fairtrade wijnen. Oprichter-sommelier Vincent De Coninck: 'Ik was meteen gewonnen voor een samenwerking met de grootste Vlaamse natuurvereniging Natuurpunt en haar Franstalige tegenhanger Natagora. Voor mij is duurzame en milieuvriendelijke landbouw erg belangrijk als het gaat om wijnen. Wijn drinken en tegelijk de natuur helpen beschermen lijkt mij dan ook een logische combinatie.'

     

    Dat VinoMundo zorg besteedt aan het selecteren van zijn wijnaanbod lijdt geen twijfel. Ook de twee biologische wijnen in deze geschenkbox werden met de grootste zorg uitgekozen. Het is dan ook geen toeval dat de witte wijn door Gault&Millau geselecteerd werd voor zijn wijngids van 2011. De rode wijn won dit jaar de zilveren medaille op het internationale wijnconcours. Wijnmaker Gilles Louvet produceert wijnen met respect voor traditie en met passie voor zijn terroir. 'Het harde werk in de wijngaard met respect voor de natuur geeft een extra dimensie aan onze wijnen', zegt Gilles Louvet overtuigd.

     

    Een fles rood, een fles wit

    De Cabernet Sauvignon-Merlot heeft een mooie donkerrode kleur en een geurig boeket van zoete specerijen, kruidnagel en braambessen. De wijn is rijk in de mond, met zachte tannine en een goede structuur. Het is een volfruitige en ronde wijn met aroma's van zwarte bessen en bosvruchten met lichte toetsen van gebrande koffie. Deze rode smaakt heerlijk bij gegrild vlees of rijpe kazen.

     

    De Sauvignon Blanc heeft een lichtgele kleur met groene tinten. Het is een volfruitige en evenwichtige witte wijn met uitbundige verwijzingen naar citrus en vegetale toetsen. De wijn eindigt met aroma's van vers fruit en bloemige toetsen. Ze vormt een ideale match met schaaldieren, gegrilde vis of geitenkaas.

     

    Het unieke wijnpakket kost 20 euro (incl. BTW) en zal exclusief te koop zijn via de webshop van VinoMundo en via de websites van Natuurpunt en van Natagora. Per box kunnen deze natuurverenigingen 8 m² natuur aankopen. Het aankopen van natuur is dan ook de beste garantie op de bescherming ervan. RVH.

    www.vinomundo.be - www.natuurpunt.be - www.natagora.be

     

     

     

     

     

    25-11-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs