Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    08-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truffels Godiva

    Nieuwe geschenkdoos met Truffels van Godiva

    Hou zeker nog wat plaats....voor het dessert!

     

     

     

     

    Na het overweldigende succes van de Truffes Dessert in 2009 stelt Godiva u haar nieuwe Collectie 2011 in een beperkte uitgave voor. De 5 nieuwste truffelcreaties laten zich graag inspireren door de meest onweerstaanbare desserts. Een smaaksensatie om u tegen te zeggen. En een ideaal geschenk voor Moederdag en Vaderdag.

     

    Verwen uw tafelgasten met deze vijf meesterwerken van Godiva:

    Truffel “cheese cake”: een ganache van witte chocolade, met de smaak van de wereldberoemde New Yorkse cheesecake, omhuld met melkchocolade en gekarameliseerde hazelnootstukjes.

    Truffel “sablé aux fraises”: een hartje van vanille- en aardbeienmousse, omhuld door melkchocolade en afgewerkt met koekkruimels.

    Truffel “gâteau à la carotte”: witte, smeuïge chocolade en wortelcrème, in een zacht omhulsel van melkchocolade, besprenkeld met stukjes pecannoten.

    Truffel “moelleux au chocolat”: de essentie van pure chocolade in alle mogelijke vormen! Een vulling van 85 % pure chocolade met smeuïge, vloeibare chocolade, in een bitter zwart omhulsel met schilfers van 50 % pure chocolade.

    Truffel “tiramisu”: het Italiaanse topdessert in een truffel! Koffieganache en een mousse met Tiramisu heerlijk omhuld met pure chocolade en cacaopoeder.

     

    Nieuwe chocoladesensaties

    In deze nieuwe truffelcollectie gaat de Meester Chocolatier van Godiva op zoek naar de subtiele nuances van hemelse desserts. Zodra het chocoladeomhulsel in de mond begint te smelten, worden uw smaakpapillen verrast door pittige toetsjes, delicate smaken, specifieke bitterheid, en steeds fluweelzachte aroma’s ... De moussevulling verzacht het krokante, terwijl de notenstukjes en koekkruimels de smeuïgheid van de ganache extra kracht bij zetten.

     

    De bijzonder mooie en feestelijke verpakking doet deze nieuwe collectie alle eer aan. Een elegant parelwit reliëf op een achtergrond van zwarte chocolade. Samen met de inhoud vormt het een harmonieus en verfijnd geheel.

    En een beperkte uitgave die gelukkig maakt of jaloers! Het originele doosje van deze beperkte uitgave 2011 waakt over 18 truffels die de grootste fijnproevers zullen overrompelen door hun geraffineerde smaken. RVH.

    www.godiva.com

     

    08-04-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    06-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SoyJoy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    SOYJOY VEROVERT BELGIE

    Nieuwe fruitreep op basis van soja: een onverwachte sensationele ervaring!

     

     

     

    Nutrition & Santé (N&S), Europese leider in gezondheidsvoeding, lanceert Soyjoy op de Belgische markt. Deze nieuwe fruitreep op basis van soja biedt een antwoord voor wie meer energie zoekt, met al het goede van fruit en een verrassend smaakpallet, voor een onverwachte sensationele ervaring. SOYJOY bewijst hoe sexy soja wel kan zijn.

     

    Youkoso SOYJOY!

    Het idee achter SOYJOY is het concept Soylution. Sojabonen bieden een oplossing voor de gezondheids- en voedingsproblematiek van de toekomst. Soja is immers goed voor het milieu: de sojaboon is eenvoudiger te cultiveren dan andere grondstoffen, met minder water en zonder meststoffen, zodat de natuurlijke ecosystemen en -reserves gerespecteerd worden.

     

    Daarnaast is soja ook gezond. De sojaboon is een bron van plantaardige proteïnes, weinig (onverzadigde!) vetten en een lage glycemische index, zodat de energie traag vrijgegeven wordt. Bovendien bestaat de SOYJOY fruitreep uit 34 tot 40 procent vruchten: rozijnen voor de zachte structuur, zeven verschillende vruchten met intense smaak voor zeven verschillende varianten, volle sojabloem voor de hoge nutritionele waarde, zonder GGO’s en zonder kleur- en bewaarstoffen.

     

    SOYJOY wordt in België in zeven variaties aangeboden: Meidoorn & Goji bes, Sinaasappel, Aardbei, Banaan, Appel, Pruim en Bosbes. SOYJOY is verkrijgbaar in healthy snackbars en krantenwinkels tegen de aanbevolen verkoopsprijs van 1.69 €. RVH.

     

    06-04-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    05-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peixe em Lisboa

    Peixe em Lisboa

    Elf dagen culinair genot voor elke vis liefhebber

     

     

     

    Van 7 tot 17 april vindt het gastronomisch festival ‘Peixe em Lisboa’ plaats bij Pátio da Galé in Lissabon. In tegenstelling tot vorige jaren kunnen gastronomen dit jaar twee dagen langer genieten van het culinaire festival met dé specialiteit van Lissabon: vis. Maar liefst 13 restaurants en 23 chefs, waaronder de Spaanse chef, Sergi Arola, doen mee aan het gastronomisch festijn. Naast deze internationaal gerenommeerde chef is de met twee Michelinsterren bekroonde chef Gennaro Esposito aanwezig. Hij is één van de bekendste Italiaanse specialisten op het gebied van het bereiden van zeevruchten.

     

    Het festival ‘Peixe em Lisboa’ vindt dit jaar opnieuw plaats bij Pátio da Galé, waar ook de eerste editie in 2008 werd georganiseerd. Pátio da Galé werd onlangs gerenoveerd en geïnaugureerd en bevindt zich in de wijk Terreiro do Paço. Deze wijk is tevens ‘the place to be’ voor wie de beste restaurants, terrassen, ijssalons, Portugese VVV, winkels met typische Portugese producten en locaties voor evenementen en exposities zoekt.

     

    Koken en proeven zijn aan de orde tijdens dit bijzonder culinair evenement. Bekende Portugese koks Nuno Mendes, George Mendes en Serge Vieira, werkzaam in respectievelijk Londen, New York en Frankrijk laten de bezoekers tijdens het festival genieten van de beste visgerechten.

     

    Ook dit jaar nemen vele nieuwe restaurants deel aan het evenement. De steden Sintra en Peniche doen dit jaar voor het eerst mee en vertegenwoordigen naast Lissabon, Cascais en Sesimbra hun beste restaurants. Bovendien biedt ‘Peixe em Lisboa’ dit jaar jonge talenten ook de kans om hun kookkunsten te demonstreren in een daarvoor apart aangewezen ruimte.        

     

    Het uitgebreide programma staat verder in het teken van workshops zoals ‘hoe gezond koken voor kinderen’ of ‘hoe komen de lekkerste cocktails tot stand’. Verder is er een ‘Beste Pastel de Nata verkiezing’ en een grote gourmetmarkt waar de lekkerste kazen, jams en gebakjes geproefd en gekocht kunnen worden. Kortom, dit festival is een must om te bezoeken. Culinaire liefhebbers mogen dit gastronomische hoogtepunt zeker niet missen!  RVH.

    www.peixemlisboa.com - www.visitlisboa.com


     

    05-04-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    04-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alken Maes

    ALKEN-MAES VERHUIST HOOFDZETEL NAAR MECHELEN

     

     

     

    De nieuwe hoofdzetel van Alken-Maes, waar permanent zo’n 150 mensen tewerkgesteld zijn, heeft de verouderde gebouwen in Waarloos achter zich gelaten en zijn intrek genomen in gloednieuwe kantoren op de Stephenson Plaza-site, vlak aan de uitrit Mechelen Noord van de E19. Deze kantoren, die tot de meest milieuvriendelijke in de ruime Mechelse regio behoren, laten Alken-Maes toe om zijn ambities als de innovatieve challenger op de Belgische biermarkt, verder waar te maken.

     

    Als tweede grootste brouwer op de Belgische markt en als ambitieuze challenger is het de ambitie van Alken-Maes om continu een frisse wind door de Belgische biermarkt te laten waaien. “Daartoe hebben we niet alleen hoogkwalitatieve producten nodig, maar ook de beste mensen,” zo geeft Pascal Gilet, de Managing Director van Alken-Maes aan.

     

    “Onze medewerkers geven dagelijks het beste van zichzelf vanuit een voortdurend streven om onze klanten het best mogelijke product aan te bieden. Dat rendeert het best vanuit een moderne werkomgeving die onze ambities weerspiegelt. Daarvoor waren de verouderde kantoren in Waarloos niet langer geschikt.” Alken-Maes heeft niet enkel medewerkers die in de regio Mechelen wonen, maar vaak ook van een eind daarbuiten komen. Vandaar dat bereikbaarheid een belangrijke rol speelde. RVH.

    www.alken-maes.be

    04-04-2011 om 09:10 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Casino Duinkerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het  Casino van Duinkerke : een verrassing dichtbij huis !

     

     

     

     

    Soms vind je het vermaak dichterbij dan je denkt zoals in het Casino van Duinkerke. In geen tijd sta je in de Noord-Franse stad, op zich al een belevenis, en het Casino de Dunkerque heeft heel wat verrassingen in petto. Voor wie op zoek is naar een leuke bestemming, is dit een niet alledaags, origineel ideetje.

     

    Naar een casino ga je om te spelen en om te winnen. In Duinkerke kunnen de gasten zich uitleven op verschillende speeltafels en bij 200 geldmachines. Dat zorgt voor de nodige spanning maar het adrenalinegehalte loopt nooit te hoog op want het interieur van het Casino van Duinkerke brengt rust, met zijn Art Deco stijl en Tropische sfeer. Daarenboven is er veel meer te beleven dan de klassieke kansspelen. Je maakt er dus een heuse uitstap van met een bezoek aan één van de bars of met een rustig onderonsje in restaurant La Cascade. Daar kun je trouwens al voor pakwek € 15 genieten van een driegangen menu, inclusief een karaf wijn of een mineraalwater.

     

    De ingang tot het casino is gratis en volgens de geldende reglementering is de toegang tot de speelzalen verboden voor -18 jarigen en moet een geldend identiteitsbewijs worden voorgelegd.

     

    Het Casino van Duinkerke is alleen reeds om zijn ligging een aantrekkelijke plaats, midden het recreatiegebied Dunes de Flandres. Op een steenworp liggen prachtige stranden waar je lange wandelingen kunt maken en als je door de straten van Malo les Bains flaneert dan zul je beslist genieten van de mooie Art Deco huisgevels. De stad Duinkerke heeft zoveel te bieden dat je er met gemak een weekend en zelfs een verlengd weekend kunt doorbrengen. RVH.

    04-04-2011 om 09:10 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    31-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relais & Châteaux: road maps
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Road maps Relias & Châteaux

     

     

     

    Met de nieuwe collectie ‘road maps’ legt Relais & Châteaux nog meer dan vroeger de nadruk op onontgonnen terroirs. In samenwerking met Michelin werden een zestal kaarten ontworpen die West Europa overdekken en de klanten van Relais & Châteaux de mogelijkheid bieden om naast de unieke locaties, eigen aan Relais & Châteaux, ook tal van bezienswaardigheden op hun uitstappen te ontdekken.

     

    Engels is de algemene voertaal voor deze kaarten, terwijl sommige meertalig zijn, de kaart Frankrijk - Benelux, krijgt ook een franstalige uitleg, de kaart Duitsland-Oostenrijk biedt Duits als supplement, de kaart Zwitserland-Liechtenstein krijgt ook Frans, Duits en Italiaans, de kaart Italië vanzelfsprekend Italiaans, de kaart Spanje – Portugal ook Portugees en Spaans. Enkel de kaart Verenigd Koninkrijk-Ierland blijft dus eentalig Engels.

     

    De kaarten kunnen in alle vestigingen van Relais & Châteaux worden verkregen, net als in de Maisons des Relais & Châteaux in Parijs, London, New York en Brussel. RVH.

    www.relaischateaux.com

    31-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.water, hefboom tot ontwikkeling

    Water, de hefboom tot ontwikkeling.

    PROTOS en GROHE verbeteren de drinkwatervoorzieningen en hygiënische infrastructuur in Ecuador.

     

     

     

     

    Water is de meest cruciale hulpbron van de mens. Al het leven op aarde hangt af van water. Als mondiaal merk van kranen en douches is GROHE zich sterk bewust van het belang van water. GROHE is vastbesloten om haar verantwoordelijkheid op te nemen als het gaat om deze uiterst kostbare hulpbron. Vanuit die filosofie wil GROHE steeds een perfect waterplezier garanderen met een beperkt waterverbruik, vandaag en in de toekomst. De meeste mensen maken zich ernstig zorgen over de vrijwaring van de natuurlijke hulpbronnen, maar vinden het in de praktijk moeilijk om zelf hun energie-efficiëntie en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit geldt vooral in badkamers waar elke dag opnieuw grote volumes water in de afvoer verdwijnen. GROHE biedt complete oplossingen voor efficiënt watergebruik in de badkamer.

     

    Kunnen beschikken over voldoende en zuiver drinkwater, is voor elke mens van levensbelang. Daarom wil GROHE zich engageren tegenover  de mensen in de ontwikkelingslanden die momenteel geen of nauwelijks toegang hebben tot drinkbaar water en werkt hiervoor samen met de ontwikkelingsorganisatie PROTOS.

     

    PROTOS brengt via de captatie van bronwater- of de zuivering van oppervlaktewater en de aanleg van een waterleidingsnet zuiver water naar de dorpen. Om deze watervoorziening duurzaam te maken begeleidt PROTOS, naast het technische aspect, ook de organisatie en de vorming van deze mensen om het beheer en het onderhoud van de watersystemen voor altijd op zich te nemen.

     

    Het PROTOS project "Duurzame watervoorziening in achtergestelde gebieden van Ecuador" werd onder andere mogelijk gemaakt door financiering van GROHE. De levensomstandigheden van achtergestelde groepen in Ecuador verbeterden door een duurzaam en participatief beheer van de watervoorraden en waterdiensten. De bevoorradingsgraad voor drinkwater en basissanitair in 3 kantons nam in de voorbije 3 jaar toe met gemiddeld 10%. Meer dan 70% van de drinkwatersystemen wordt opgevolgd door een kantonale begeleidingsstructuur met deelname van gemeente en watercomités.

     

    Water werd beschikbaar gemaakt vlakbij de woningen wat voor een aanzienlijke tijdsbesparing vooral voor de vrouwen en meisjes waardoor zij ook ruimte krijgen voor andere activiteiten: meisjes kunnen naar school, en vrouwen kunnen inkomsten genereren uit economische activiteiten.  De bevolking werd gesensibiliseerd om te waken over een betere hygiëne. Door de toegang tot zuiver water en basissanitair verminderde de watergebonden ziekten met ongeveer 70%.

    Uiteindelijk beoogt het project een verhoogde toegang tot drinkbaar water en basissanitair voor 12 500 personen door de realisatie van drinkwatersystemen, installatie van sanitair in scholen en gezondheidscentra, rioleringen en waterzuiveringsinstallaties in 3 achtergestelde kantons van Ecuador. RVH.

    www.grohe.be



    31-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    29-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erihad naar Malediven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Etihad introduceert vluchten naar de Malediven

     

     

     

    Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, vliegt vanaf november naar Malé, de hoofdstad van de Republiek der Malediven.

     

    Etihad zal dagelijks tussen thuisbasis Abu Dhabi en de internationale luchthaven van Malé vliegen. Voor deze route zullen Airbus A320 toestellen worden ingezet, die uitgerust zijn met twee klassen en 1.904 passagiers per week kunnen vervoeren.

     

    James Hogan, CEO van Etihad Airways zegt: ³Malé vormt de toegangspoort tot een zeer exotische bestemming: de Malediven. Gezien de toenemende populariteit van de eilandengroep bleek 2011 het ideale moment om de route op te nemen in ons aanbod.’

     

    De vluchten tussen Abu Dhabi en Malé gaan van start in november, om tegemoet te komen aan de vele passagiers die in de winter de zon willen opzoeken. Etihad biedt de reizigers een aantrekkelijk vliegschema aan: aankomst is voorzien in de namiddag rond 14.30u, vertrek staat ‘s avonds gepland om 20.40u. Op die manier kunnen reizigers ten volle van hun vakantie genieten.

     Malé wordt de 67e bestemming in Etihad¹s netwerk. Etihad Guest Members krijgen de eerste dertig dagen waarop Etihad naar Malé vliegt dubbel zoveel Guest Miles. RVH.

     

    29-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag van de kaas

    Exquisa-chef Yanaïka wordt gezicht ‘Dag van de Kaas’ 2011

    “Op ieder moment van de dag Oudendijk-kaas”

     

     

     

    Op woensdag 6 april, de Dag van de Kaas, creëert Yanaïka Skrzyszkowiak enkele verrassende recepten met Oudendijk-kaas als hoofdingrediënt. De sympathieke chef van het Hasseltse restaurant Exquisa is dit jaar ‘meter’ van de actiedag, waarmee Oudendijk traditioneel de eerste woensdag van april uitpakt. Oudendijk gaat samen met Yanaïka ook op zoek naar Cheeseleaders, die op de Dag van de Kaas ingezet zullen worden.

     

    Dit jaar wordt de nadruk gelegd op de uitgebreide culinaire mogelijkheden met kaas. Op elk moment van de dag kan je kaas eten: als beleg bij het ontbijt, als gezond vieruurtje of als klassieke kaasschotel ’s avonds. Maar met kaas kan je nog veel meer richtingen uit. Yanaïka Skrzyszkowiak: “Er zijn ontelbaar veel leuke en lekkere toepassingen te bedenken. Zacht, hard of gesmolten, kaas kan verrassend variëren in smaak, aroma en structuur. Mijn uitdaging is om iets vernieuwends te bereiden, en toch niet te vergezocht. Zoals jullie weten, ga ik niet vlug een uitdaging uit de weg.”

     

    Met dit meterschap volgt Yanaïka Herr Seele op, die vorig jaar op de Oostendse zeedijk mee het officiële wereldrecord kaassculptuur ondersteunde. De sculptuur ‘Famous Mice’, waaraan kunstenaar Baldrick Buckle en zijn team 5 dagen werkten, woog maar liefst 1059 kilogram en verpulverde het record van de Amerikaan Troy Landwehr, die in 2008 een 600 kilogram zware replica van de ‘Declaration of Independence’ uit kaas sculpteerde.

     

    Gedurende de Dag van de Kaas zijn er tal van activiteiten gepland. Er zal die dag ook een delegatie Oudendijk-Cheeseleaders op pad gestuurd worden. Hun ingestudeerd dansje met bijpassende outfit(!) zal op woensdag 6 april niet uit het straatbeeld weg te cijferen zijn… De Cheeseleaders zijn te volgen op de blog cheeseleaders.wordpress.com. Geïnteresseerden kunnen een berichtje achterlaten om deel uit te maken van het team.

     

    Oudendijk is een landelijk dorpje in Noord-Holland waar men al sinds generaties kaas maakt. De kazen van Oudendijk dragen het AOC-label ‘echt Noord-Hollandse Gouda’ (Appellation d’Origine Contrôlée). Door de traditionele langzame rijping op houten planken krijgen de Oudendijk-kazen hun weelderige smaak en typisch aroma. Oudendijk heeft 9 verschillende soorten kaas, gaande van Jonge kaas, over Light belegen tot de Oude kaas die in 2008 een gouden medaille won op de World Cheese Awards. Oudendijk is onderdeel van de Nederlandse zuivelgroep CONO Kaasmakers. In België wordt Oudendijk verdeeld door Kaasimport Jan Dupont nv uit Brugge. RVH.

    www.oudendijk.be | www.dagvandekaas.be

     







    29-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    28-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgovino

     

    Vino Magazine organiseert de tweede uitgave van Belgovino, salon van de Belgische Wijnbouwers zonder Grenzen. Tijdens dit salon krijgen de bezoekers de gelegenheid om wijnen te ontdekken die geproduceerd worden door Belgen, wereldwijd.

     

    Belgische wijnproducenten blazen verzamelen in Tervuren op 10 april. Niet toevallig. De interesse voor wijn gemaakt door Belgen is enorm gegroeid en de waardering gestegen. Deze wijnproducenten hebben u allemaal ook een verhaal te vertellen. Ze hadden een droom en hebben die in het verre buitenland of in onze eigen contreien waargemaakt: de kleine producent die van nul af aan is begonnen, de bewuste investeerder, de zelfstandige of ondernemer die zijn zaak verkocht om een nieuwe droom te beginnen, de Belg(ische) die een buitenlandse(er) huwde met enkele hectare wijnstokken in de familie, de gevestigde wijnhandelaar die een kasteel kocht in Bordeaux, enz…

     

    Belgovino is dé gelegenheid voor de geïnteresseerde wijnliefhebber om de wijnen van landgenoten beter te leren kennen. De degustatie vindt plaats in een prachtig en

    haast symbolisch kader: het Koloniënpaleis te Tervuren.

     

    AFSPRAAK OP ZONDAG 10 APRIL van 11 tot 18 uur

    Plaats: Koloniënpaleis, Paleizenlaan, 3080 Tervuren (gratis parking)

    Inkom: 10 €/persoon

     

    Voorlopige lijst van deelnemende Domeinen:

    Château Ad Francos, Château Bertrand Braneyre, Château Branas Grand Poujeaux,

    Domaine du Chenoy, Château Closiot, Château de Durette, Château Famaey, Château de Fontenille, Château Franc Mayne, Château de Jabastas, Château Goubau, Domaine Lalande, Château de Lussac, Château La Marzelle, Bodegas Mas Alta, Château de Minière, Château Pabus, Château Perayne, Château Petit Bocq, Château Tifayne, Château Vieux Maillet, Château Vilatte, Château Vanho en Château Villemaurine. RVH.

     

     

     

     

    28-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    27-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onontdekte parels 2

    Macedonië en Kreta …

     

     

    MACEDONIË, EEN ONGEKEND STUKJE BALKAN

    Op slechts 2,5 uur vliegen van Amsterdam kom je terecht in een andere wereld, vol oosterse invloeden. Macedonië, officieel Republiek Macedonië, is één van de kleinere landen binnen de Balkan, maar meer dan de moeite waard. Ontdek een ongekende schat aan cultuur met mozaïeken vloeren, charmante kloosters en de oudste iconen ter wereld.

    Tegelijk is Macedonië een land met prachtige meren, bossen en gebergten. Zo is het Meer van Ohrid één van de belangrijkste toeristische plekken in het land – dit meer is één van de diepste (289 meter diep) in Europa en oudste (ruim 3 miljoen jaar oud) ter wereld. Vandaag is Ohrid ook het toeristische centrum van Macedonië, samen met de badplaats Struga en het rustieke plaatsje Pestani. Ideale locaties om languit te genieten van het heerlijke klimaat… en de onweerstaanbare Macedonische meze.

    Wekelijkse vluchten, vanuit Amsterdam - vanaf 279 euro per persoon, 8 dagen.

     

    KRETA, POPULAIRSTE EILAND VAN GRIEKENLAND

     

    Kreta is niet voor niets het populairste eiland van Griekenland. Met een mix van cultuur en natuur, authentieke Griekse dorpjes, lekker eten en vooral veel zon is Kreta een verleidelijke vakantiebestemming. Verken de kleine zandstrandjes en het bruisende uitgaansleven in Chersonissos, ga watersporten in Gouves of flaneer in het vissersdorpje Sissi. Een uitdagende excursie? Wandel door de Samaria-kloof, een 16 km lange engte in het gebergte Lefka Ori. Of vaar naar het eiland Spinalonga en bezoek het Venetiaanse fort waar vroeger lepraleiders geïsoleerd werden gehouden.

    Wekelijkse vluchten, vanuit Zaventem - vanaf 269 euro per persoon, 8 dagen.

     

    OVER CORENDON

    Met 9 aanvlieghavens en 24 bestemmingen is Corendon uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator op de Nederlandse en Belgische markt. Onder de Corendon Holding vallen GoMundo, Corendon Estate en Corendon International (Corendon Vliegvakanties, Corendon Golf, Corendon Unique, Corendon Groups & Incentives, GoFun jongerenreizen). 

    Corendon Airlines is opgericht in 2004 door Atilay Uslu en Yilderay Karaer als luchtvaartmaatschappij voor het uitvoeren van vakantievluchten voor Corendon Vliegvakanties. Corendon Airlines startte in april 2005 met twee toestellen. Voor 2011 bestaat de vloot uit negen machines van de types Boeing 737-300, 737-400 en 737-800. RVH.

    www.corendon.nl

     

     





    27-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    26-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onontdekte parels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ONONTDEKTE PARELS IN DE MIDDELLANDSE ZEE

     

     

     

    Corendon breidt aanbod uit met Noord-Cyprus en Macedonië als verrassende mediterrane vakanties. Het Middellandse Zeegebied is al langer een geliefde vakantiebestemming.

     

    Touroperator Corendon verrast met een nieuw aanbod van niet-alledaagse mediterrane bestemmingen. Ontdek een ongekende schat aan cultuur in Macedonië of laat je verleiden door de afgelegen baaien en gouden zandstranden van Noord-Cyprus. Corendon is overigens de eerste en enige touroperator die vanuit Brussel op Noord-Cyprus vliegt. Maar ook voor wie Kreta op zijn vakantieverlanglijstje heeft staan, heeft Corendon enkele aantrekkelijke, nieuwe bestemmingen uitgekozen.

     

    NOORD-CYPRUS, ONONTDEKTE PAREL

    Op Cyprus het goudgele strand bijna voor jezelf hebben, wandelen door ongerepte natuur en genieten van de rust in authentieke stadjes? Het kan voortaan met Corendon. Terwijl Zuid-Cyprus al meerdere jaren tot de meest populaire mediterrane bestemmingen behoort, bleef het noordelijk deel jarenlang verborgen voor vakantiegangers. Het leven is ontspannen, mensen zijn warm en vriendelijk en er heerst een gemoedelijke, dorpse sfeer. Door de rijke geschiedenis van deze regio op de grens van Europa, Azië en Afrika is er voor de cultuurliefhebber heel wat te beleven. Zonnekloppers kunnen hun hart ophalen in Famagusta, waar het eindeloze strand grenst aan het authentieke stadje dat een openluchtmuseum is. Ook Kyrenia is een aanrader, een Venetiaans havenplaatsje met prachtige stranden. Noord-Cyprus is een idyllische ontdekkingsreis, misschien wel de meest pittoreske en onontdekte plek van het Middellandse Zeegebied.

    Wekelijkse vluchten, vanuit Zaventem - vanaf 319 euro per persoon, 8 dagen.

     

    OVER CORENDON

    Met 9 aanvlieghavens en 24 bestemmingen is Corendon uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator op de Nederlandse en Belgische markt. Onder de Corendon Holding vallen GoMundo, Corendon Estate en Corendon International (Corendon Vliegvakanties, Corendon Golf, Corendon Unique, Corendon Groups & Incentives, GoFun jongerenreizen).

    Corendon Airlines is opgericht in 2004 door Atilay Uslu en Yilderay Karaer als luchtvaartmaatschappij voor het uitvoeren van vakantievluchten voor Corendon Vliegvakanties. Corendon Airlines startte in april 2005 met twee toestellen. Voor 2011 bestaat de vloot uit negen machines van de types Boeing 737-300, 737-400 en 737-800. RVH.

    www.corendon.nl 

    26-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.evian schrijft groene pagina

     

     

     

    Lichter, eenvoudiger samen te drukken en voor 100 % recycleerbaar: evian koppelt een innovatieve eco-design fles aan reëel nut voor de bewuste consument. Het zet hiermee ook een essentiële stap in zijn strikt milieubeleid dat zich drievoudig vertaalt in de bewuste reductie van zijn impact op het milieu, de bescherming van de kwaliteit en zuiverheid van zijn water, en zijn bijdrage aan het behoud van de waterbronnen op aarde.

     

    Trouw aan zijn voortdurende inspanningen op vlak van milieubehoud, zorgt evian voor een primeur met de lancering van zijn laatste nieuwe eco-design fles. Vijftien jaar na de lancering van zijn eerste samendrukbare verpakking, neemt het weer een nieuwe stap met de even elegante als intelligente vormgeving van zijn meest populair 1,5 liter model: niet enkel bevat deze 11% minder plastiek[1] maar zal zij tegen eind 2011 voor 50% uit milieuvriendelijke gerecycleerde PET bestaan, wat twee keer meer is dan bij de vorige versie. Het resultaat: een verpakking met een 32 % kleinere CO2-voetafdruk!

     

    Een tweede, minstens even interessant aspect van deze lichtere en nog steeds 100% recycleerbare fles, is dat ze nog eenvoudiger is om samen te drukken op haar horizontale as en bijgevolg minder ruimte inneemt in afvalbakken en -zakken.

     

    Deze weldoordachte aanpassingen zijn een essentiële stap in evian's milieubeleid en kaderen in zijn ambitieus doel om van 2008 tot 2012 zijn wereldwijde CO2-voetafdruk met 40% te reduceren. Enkele andere mooie coherente voorbeelden van zijn ecologische toewijding zijn de participatie aan het RAMSAR project -www.ramsar.org tegen opwarming van de aarde door het herstel van wetland-gebieden), de milieumanagementsysteemcertificering ISO 14001 van zijn bottelarij, de bewuste keuze om 65% van het Europese transport via treinen te laten verlopen en zijn engagement tegenover de bescherming van het 3800 hectaren groot ecosysteem waar zijn bronnen zich bevinden.

     

    De slogan "Live Young" respecterend, werd ook deze keer gekozen voor een baby als ambassadeur van de eco-design fles. RVH.

    www.evian.com

    26-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red Dot design award
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Red Dot Design Award voor BergHOFF

     

     

     

     

    De Neo horizontale dunschiller van BergHOFF heeft de prestigieuze Red Dot Award 2011 ontvangen in de categorie product design. De internationale jury was geïmponeerd door de hoge functionele en esthetische waarde van het product. De 'Red Dot awards' is de grootste en bekendste designcompetitie ter wereld. Een internationale jury van onafhankelijke designexperts selecteert elk jaar de beste designproducten.

     

    De Neo horizontale dunschiller heeft een roestvrij staal dual-edged lemmet dat moeiteloos en met precisie alle groenten en fruit schilt. Het handvat  met extra grip biedt comfortabel en veilig werkplezier met een optimaal resultaat. De delen van de horizontale dunschiller die in direct contact komen met het voedsel zijn gemaakt uit wit ABS (Acrylonitril Butadieen Styreen): eenvoudig schoon te maken voor optimale hygiëne.

     

    "Onze ontwerpen moeten niet alleen mooi zijn maar ook functioneel", zegt award-winnende designer Frederik Aerts, " en deze Red Dot Award 2011 samen met deze uit 2010 en 2008, zijn een  grote eer voor de kwaliteit van onze ontwerpen." Het typische Neo karakteristieken kan je terug vinden in keukenmateriaal, accessoires, messen, bestek en porselein. RVH.

    www.berghoffworldwide.com en www.earthchef.net

     

     

    26-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    25-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De complete cocktailgids
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    www.absolutdrinks.com, de complete cocktailgids

     

     

     

    Doorheen de jaren heeft ABSOLUT VODKA een ruime selectie recepten verzameld en een respectabele cocktailexpertise opgebouwd. Die expertise verzamelde het op de website www.absolutdrinks.com die in 2006 gelanceerd is. Die website werd nu volledig aangepast en geüpdate.

     

    Op ABSOLUTDRINKS.COM vind je het juiste drankje en recept voor elke gelegenheid. Of je nu op zoek bent naar een klassieke cocktail of je wil iets anders proeven, op de website maak je een keuze op basis van bepaalde ingrediënten of op maat van een bepaalde gelegenheid.

     

    “Onze database bevat meer dan 3.000 inspirerende recepten. In enkele minuten vind je niet alleen een recept naar je keuze, je leert ook hoe je die cocktail moet maken, in welk glas je die serveert en hoe je dat glas versiert.”, besluit Pierre Berger. Er bestaat ook een ABSOLUT DRINKS app voor de iPhone en iPad, gratis te downloaden via iTunes.

     

    Het in 2008 ontstane The Absolut Company is een businessdomein van Pernod Ricard Holding Company. ABSOLUT Vodka is het vierde grootste merk van gedistilleerde dranken ter wereld en is beschikbaar op 126 markten. ABSOLUT wordt gemaakt in de distilleerderijen dichtbij Åhus, Zweden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm. www.absolut.com

     

    Pernod Ricard Belgium werd opgericht in april 1996 en is voor 100% een dochteronderneming van Pernod Ricard, co-leader op wereldniveau in de sector van wijnen en sterke dranken. Met een gecommercialiseerd volume van bijna 9 miljoen liter in 2010 in de Belux is Pernod Ricard Belgium één van de sterkst groeiende bedrijven in zijn sector en behoort het tot de leiders op de Belgische en de Luxemburgse markt. Pernod Ricard Belgium verdeelt ook de merken ABSOLUT Vodka, Chivas Regal, Havana Club, Jameson, Malibu, Mumm, Perrier-Jouët, Jacob’s Creek, Disaronno en Sandeman. www.pernod-ricard-belgium.com . RVH.

     

     

     

     

     

     

    25-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aqualibi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aqualibi opent opnieuw de deuren op 30 maart !

     

     

     

    Een volledig nieuw Aqualibi opent binnenkort de deuren voor het grote publiek. Na 500 dagen van sluiting, 11 miljoen euro aan investeringen en een gigantische gedaanteverwisseling is Aqualibi klaar om aan een tweede leven te beginnen. Hedendaags, ecologisch en vooral familiaal zijn de sleutelwoorden van het nieuwe Aqualibi dat meer comfort en fun zal bieden aan alle bezoekers.

     

    Het grote publiek kan vanaf woensdag 30 maart om 14u. weer uren plezier komen beleven in Aqualibi.

     

    Aqualibi is 24 jaar geleden ontstaan in Waver (1987) en heeft reeds meer dan 8 miljoen bezoekers ontvangen. Het hele jaar geopend en een constante temperatuur van 29°C maken van Aqualibi de ideale gezinsuitstap bij elk weer. Aqualibi is internationaal gekend, onder andere door de Rapido. Aqualibi heeft van begin 2010 tot maart 2011 een volledige renovatie ondergaan. Aqualibi maakt deel uit van de groep Compagnie des Alpes.

     

    Compagnie des Alpes is een grote speler op de Europese vrijetijdsmarkt. De groep omvat 30 locaties, waarvan 15 skidomeinen in de Alpen (onder meer Tignes, Val d’Isère, Les Arcs, La Plagne, Les Menuires, Les 2Alpes, Méribel, Chamonix) en 15 pretparken (waaronder Parc Asterix, Grevin, Walibi ...) in 6 Europese landen: Frankrijk, Nederland, België en Duitsland. Bij het afsluiten van het boekjaar op 30 september 2010 werden bijna 23 miljoen bezoekers geteld en noteerde de groep een geconsolideerde omzet van € 597 miljoen, met een nettoresultaat van € 42 miljoen. RVH.

    www.compagniedesalpes.com - www.walibi.com

     

    25-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    24-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Absolut perfecte cocktails
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    SERVEER THUIS DE PERFECTE COCKTAIL DANKZIJ ABSOLUT DRINKS

     

     

     

     

    In april pakt ABSOLUT uit met een fijne geschenkverpakking “Drinks”, geïnspireerd op de campagne ABSOLUT DRINKS, een eerbetoon aan de iconische cocktails die ABSOLUT beroemd gemaakt hebben. Er bestaan twee versies: ABSOLUT TWIST en ABSOLUT BLOODY. De prijs is dezelfde als die van een fles vodka (70 cl).

     

    Het concept van ABSOLUT DRINKS is eenvoudig. Een fles ABSOLUT VODKA en twee cocktailglazen, zitten samen verpakt in een geschenkdoos, geïnspireerd op de campagnebeelden van ABSOLUT DRINKS. Op de doos staat het recept van respectievelijk de ABSOLUT BLOODY (Bloody mary) en de ABSOLUT TWIST (vodka tonic) uitgelegd.

     

    “Met ABSOLUT DRINKS richten we ons tot de steeds groter wordende cocktailgemeenschap en vodkakenners. Bedoeling is ABSOLUT in de verf te zetten als kwaliteitsingrediënt voor cocktails. Wie thuis een kwalitatieve cocktail wil maken, kan dat doen in een stijlvol glas en op de juiste manier want we leggen het recept duidelijk uit op de verpakking ”, legt Pierre Berger, Marketing Manager van Pernod Ricard Belgium, uit.

     

    RECEPT ABSOLUT BLOODY:

     

    1.5 deel ABSOLUT VODKA of ABSOLUT PEPPAR, 3 delen tomatensap, 0.5 deel citroensap, 2 scheutjes Worchestersaus, 2 scheutjes Rabaso, 0.5 theelepen mierikswortel, een snuifje zout en een snuifje gemalen witte peper.

     

    Doe vier ijsblokjes in een cocktailshaker en voeg vodka en tomatensap toe. Voeg citroensap, worcestersaus, tabasco, mierikswortel en zout toe. Schudden. Zeef en schenk in een whiskyglas. Versier met een selderijstengel. Bestrooi het drankje met gemalen witte peper.

     

    RECEPT ABSOLUT TWIST:

     

    1 deel ABSOLUT VODKA en 3 delen Tonic.

    Doe enkele ijsblokjes in een longdrinkglas. Schenk er de vodka en tonic in en versier met een dun gesneden limoenschil.

     

    Aanbevolen verkoopprijs: 15 euro (zelfde prijs als van een fles ABSOLUT VODKA). RVH.

    www.absolut.com/drinks.

    24-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La tour de By
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    La Tour de By: héritage Marc Pagès 2008

     

     

     

     

    Het levenswerk van Marc Pagès gaat terug tot in 1965 wanneer hij het nagenoeg verlaten en verwaarloosde domein La Tour de By aankoopt. Samen met professor Peynaud geeft hij de wijngaard opnieuw leven en zorgt ervoor dat de wijnen een duidelijk karakter en smaak meekrijgen, eindproduct dat hij aan een correcte prijs  en degelijke kwaliteit op de markt brengt.

     

    De productverbeteringen resulteren in 1983 tot de erkenning van de wijnen La Tour de By als Grand Cru de Bordeaux.

     

    De erfenis die hij nalaat aan zijn kleinzoon Fréderic Le Clerc is gekenmerkt door een persoonlijke zorg voor waardevolle, kwalitatieve producten. Uit dankbaarheid voor de noeste arbeid van hun grootvader hebben Fréderic Le Clerc en Benjamin Richer de Forges besloten om de cuvée 2008 uit te roepen tot ”Héritage Marc Pagès – La Tour de By”

     

    Deze unieke cuvée wordt gekenmerkt als een uitstekende Médoc, geteeld met wijnstokken die meer dan 60 jaar oud zijn. Het domein waarop deze wijn wordt gewonnen is amper 0.5 ha groot en bevat 80% Cabernet Sauvignon en 20% Merlot. De vinificatie van de wijn gebeurt in houten reeds gebruikte kuipen, terwijl het malolactische proces en rijping in nieuwe vaten gebeurt. Voor de botteling is er  een rijpingsperiode van minstens 18 maand in vaten van eiken duighout, rechtdradig en fijnringig eikenhout, 50% nieuwe vaten en 50% vaten van één jaar oud.

    Met een aanplanting van zowat 5000 stokken per ha levert deze wijngaard gemiddeld 43hl per ha op, wat met de beperktheid van het domein goed is voor een jaarproductie van amper 3000 flessen per jaar.

     

    Deze granaatrode met lichte nuances naar purper wijn is complex, maar biedt een erg leuke evenwichtige toets. Hij bezorgt de wijnliefhebber een mooie elegantie en finesse met ruim aroma-aureool gaande van pepers, komijn, tabak, pruim en muskaat. Heeft een mooie lange afdronk.

    De wijn is heerlijk zowel bij ganzenlever, gevogelte, rood vlees, maar evenzeer bij sterkere kazen en zoete desserts en chocolade. RVH.

    www.la-tour-de-by.com

    21-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crémant de Loire

    Crémant de Loire: een keuze voor elegantie

     

    Elegantie : welke term kan de crémant de Loire beter samenvatten ? De verfijndheid van de kleur, de voortreffelijkheid van de bubbels, de prestige van de geschiedenis ervan, de originaliteit van de streek en de druivensoorten … voor een zachte prijs : zes tot twaalf euro bij een wijnverlater.

     

    Elegant en dynamisch : de crémant de Loire is de belangrijkste AOC voor fijne bubbels in de streek, zowel op het vlak van omvang als op het vlak van waarde. Het is één van de eerste crémants uit Frankrijk die voor de export in 45 landen verkocht wordt. De crémant de Loire, die zo’n twee eeuwen geleden het daglicht zag en sinds 1975 een AOC is, is zowel tijdloos, jong, luxueus als feestelijk en vindt elke dag opnieuw een publiek op maat. De troeven zijn ontelbaar !

     

    De crémant de Loire kent een lange traditie. Van Liré tot Cheverny zijn de bubbels sinds 200 jaar overal aanwezig in de regio ! Druivensoorten, bodems, ondergronden, klimaat : de bewoners van de Loirestreek weten al lang dat ze alle troeven in huis hebben om enkele van de beste Franse wijnen te produceren. De oudste Huizen werden trouwens twee eeuwen geleden al opgericht. En … sst ! Belooft u het geheim te bewaren ? Voor de oprichting van de AOC’s aan het begin van de 20ste eeuw kwamen sommige Champagne Huizen hier druiven halen.

     

    De crémant de Loire is één van de allereerste crémants die het AOC label ontving op 17 oktober 1975. In een regio waar de bubbels al eeuwenlang een traditie zijn, maakt die recente verschijning er een streng model van. De productie is onderworpen aan nog strengere regels dan de andere AOC’s voor bruisende wijnen in de regio. De Crémant de Loire wordt uitsluitend gemaakt met de zogenaamde ‘tweede fermentatie in de fles’ methode.

     

    Van Liré (ten westen van Angers) tot Cheverny (ten oosten van Tours) dekt het productiegebied de AOC streken van Anjou, Saumur en Touraine. Met 250 kilometer van west naar oost strekt de crémant de Loire zich uit over twee soorten bodems : de ‘witte bodems’ en de ‘zwarte bodems’.

     

    De ster van de crémant de Loire is de soort van de druiven : de chenin. Op haar eentje heeft die druivensoort gezorgd voor de bekendheid van een volledige regio ! Deze samenbundelende druivensoort, die ook wel pineau de Loire genoemd wordt, is symbolisch voor de crémant de Loire. Maar ze is niet alleen, want heel wat druivensoorten, in volgorde van belang, vormen een mozaïek waarvan de crémant de Loire de enige AOC is die er een beroep op mag doen: cabernet franc,  chardonnay, cabernet-sauvignon, de pineau d’Aunis en de pinot noir (de laatste twee soorten worden hoofdzakelijk gekweekt in Touraine) komen voor maximum 30 % voor in de assemblage van een wijnoogst. De lijst omvat ook de grolleau noir, de grolleau gri en zelfs en bijzonder originele orbois die slechts een kleine oppervlakte inneemt in de Loir et Cher.

     

    De degustatie van een crémant de Loire, geserveerd bij 6 tot 8 ° C, in fluiten of bij voorkeur in tulpglazen, is altijd opnieuw een moment van puur plezier. De witte hebben een schitterende en heldere kleur met goudkleurige weerspiegeling. Bleek goud, grijs goud, groen goud, alle nuances zijn feest. Aan de neus mengen ze wit fruit, citrusvruchten, melisse, linde, hazelnoot, amandel en soms ook een toets van vanille en zoethout. In de mond karakteriseren de frisheid, het evenwicht en de levendigheid de crémants, de harmonie is een voorrecht van de demi-secs.

    Met een visueel palet dat zich uitspreidt van rozenblad tot zalm en kers, spelen de rosés hun charme uit om hun aroma van kleine rode vruchten en hun krachtiger karakter uit te spelen, soms lichtjes looi om beter hun plaats te kunnen innemen aan tafel.

     

    Net zoals heel wat andere grote chefs heeft Jacques Pourcel, chef in Jardin des Sens in Montpellier en in Maison Blanche in Parijs, zich ook laten betoveren door de crémant de Loire. Hij bedenkt voor deze wijn de heerlijkste combinaties, van klassiek tot bijzonder verrassend : met een velouté van pompoen en kastanje, zeewolf met geconfijte look of zelfs … een carpaccio van varkenspoot ! ‘Deze wijnen, die geografisch erg afwijkend zijn van mijn gastronomische cultuur, verrassen me door hun geschiktheid om te combineren met mijn mediterraans register. Bij het aperitief, aan tafel met fijne vis of met een dessert met geconfijt fruit, ze zijn het bewijs van een diversiteit die zich aan alle smaken aanpast.’ RVH.

     

     

     







    21-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royal caribbean

    Royal Caribbean International en Celebrity Cruises duiken ‘down under’

     

     

     

    Na een afwezigheid van drie jaar besliste Celebrity Cruises om Celebrity Century komende winter in Australië en Nieuw-Zeeland te laten varen. Celebrity Century zal niet minder dan 36 havens in zes landen bezoeken. Op het programma staan tien verschillende routes vanuit Sydney en Perth (Freemantle), Auckland, Honolulu, San Diego en Ensenada. Het seizoen start op 2 oktober 2011 met twee opeenvolgende 15-nachtencruises vanuit San Diego naar Hawaï, gevolgd door een 10-nachtencruise tussen Ensenada en Honolulu. Vanuit Hawaï zet Celebrity Century haar reis verder naar Nieuw-Zeeland met cruises van 12, 13 en 18 nachten. Op deze routes ligt de klemtoon heel duidelijk op de bestemmingen. Het aantal zeedagen wordt daarbij tot een minimum beperkt.

     

    Door twee 18-nachtencruises te combineren kunnen gasten op een unieke zeereis bovendien voor het eerst met Celebrity Cruises helemaal rond Australië varen. Ook voor het winterseizoen 2012-2013 breidt Celebrity Cruises haar capaciteit in Australië en Nieuw-Zeeland uit.

     

    Ook zustermaatschappij Royal Caribbean International biedt een uitgebreid pakket aan cruises aan in Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Oceaan. Bij Royal Caribbean International krijgt Rhapsody of the Seas tijdens het winterseizoen 2011-2012 het gezelschap van Radiance of the Seas. Samen  bieden de schepen een waaier aan lange en korte cruises aan om de andere  kant van de wereld te leren kennen. Zo zal Radiance of the Seas onder meer  twee maal rond Australië varen.

    Rhapsody of the Seas loopt maar liefst acht keer de idyllische eilanden in de Stille Zuidzee aan tijdens een reeks cruises van 9 tot 12 nachten. RVH.

    www.cruiseconnection.be



    21-03-2011 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs