Hotel De Tuilerieën Brugge top in Beneluxxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Le Menu Belge
paradijs voor gastronomen
Hotel De Tuilerieën****, het onbetwistbare tophotel in de historische stad Brugge heeft er een nieuwe troef bij. Met de inplanting van het restaurant LE MENU BELGE staat Frank Persoone borg voor een uitstekende keuken. Zijn jarenlange ervaring binnen de horecawereld en zijn stages bij de beste Franse chefs, zijn een garantie om Le Menu Belge uit te bouwen tot een paradijs voor gastronomen.
Het zal je maar overkomen, je bent meer dan twintig jaar eindverantwoordelijke keuken in het Middelkerkse Casino, doet het na decennia hard werken wat kalmer aan en ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en je gaat in de potten roeren. Inderdaad, geboren in een familie van spekslagers en bakkers werd lekker eten en drinken hem met de paplepel mee gegeven. Het resulteerde in een uitstekende kennis van voeding en wijn, wetenschap die hij liet bewonderen in het Casino van Middelkerke waar hij als supervisor in de jaren 80 samen met Casinodirecteur Luc Rammant met het toenmalige restaurant Le Bouquet met Chef Marc Boin aan het fornuis een Michelin-ster wist te bemachtigen. Frank Persoone verwierf zijn kennis van wijnen en keuken vooral als autodidact. Zijn stages bij de groten uit de gastronomie als Alain Ducasse, Joël Robuchon en onder andere Gaston Lenôtre zetten hem op weg naar een meer dan talentrijke hobbykok. Samen met eega Christine zorgt hij voor home-cooking in Hotel De Tuilerieën.
LE MENU BELGE
Voor het tophotel De Tuilerieën betekent de uitbouw van het restaurant Le Menu Belge een verrijking waarbij Frank en Christine Persoone alleen maar de beste streekgerechten op tafel zetten. Of wat dacht je de Smeus uit Veurne, een topgerecht met grijze garnalen, aardappelpuree met karnemelk en een gepocheerd eitje. Een recept uit grootmoeders keuken. Schitterend gewoon. Liefhebbers van het genre mogen niet nalaten de Zacht gerookte zalm uit Oostkerke, vergezeld met blinis en mierikswortelroom te proeven. Subliem zonder meer.
Nog aan de kaart is de Gebakken ganzenlever met portosaus en gecarameliseerde appeltjes niet te versmaden. Als nagerecht wacht met de Rijstpap geparfumeerd met bourbon vanille nog een regionale klepper van formaat. Voeg daarbij de biologische hoevekippen uit Damme en de traditionele Gebakken zeetong met friet en je culinaire verkenning van de regio kan niet meer stuk.
De kaart oogt eerder beperkt maar is doorspekt met het beste uit de Noordzee en de Polders. Frank Persoone pakt ook uit met een suggestiemenu, aangepast aan de marktaanvoer van de dag. Daar we uiteraard uitsluitend met dagverse producten werken is het soms mogelijk dat een of ander gerecht van de kaart niet op tafel kan. Geen nood, onze marktbezoek zorgt voor uitstekende alternatieve schotels, stelt Frank Persoone.
Restaurant Le Menu Belge dat open is van donderdag tot zondag telt slechts veertien zitjes zodat reservatie aanbevolen is. Het
HOTEL TUILERIEEN
Brugge is van oudsher een bastion van schitterende historische en onnavolgbare hotels. Langs Brugges mooiste rei, hartje sfeerrijke binnenstad, ligt het Hotel De Tuilerieën, een parel inzake architectuur, een oase van grote klasse en service, een hemel voor de gasten. General manager Patricia Homblé is dan ook terecht fier op deze infrastructuur, romantische burcht voor zowel de cultuurminnaar als de liefhebber van elegante gezelligheid, raffinement of oord van herbronning, want ook seminaries zijn hier thuis.
De eigenaar-perfectionist die Luc Rammant is, laat niets aan het toeval over en ijvert ernaar om tot de absolute top van de Brugse hotellerie en tot ver daarbuiten te behoren. Geen wonder dan ook dat een recente enquête uitgevoerd bij reisagenten en professionals in aanverwante sectoren met als doel een objectief beeld te vormen van de hotelmarkt in de Benelux, in en buiten Europa, De Tuilerieën inzake ligging, luxe, gastronomie, design ,rust, romantisme en kindvriendelijkheid aan bod, driemaal in de top 5 van de Benelux voor kwam.
Geen enkel ander Belgisch hotel deed beter!
De vier sterren de luxe die aan de gevel fonkelen zijn dan ook de beloning van een nooit versagen tot steeds maar beter. Met de inplanting van het restaurant Le Menu Belge is dit een extra troef die elke toerist of zakenman beslist weet te waarderen. Zo zien we het graag.
DE TUILERIEËN
Small Luxery Hotels of the World
Eigenaar: Luc Rammant
General Manager: Patricia Homblé
Dyver 7
8000 Brugge
Tel.: 050-34 36 91
Fax: 050-34 04 00
info@hoteltuilerieen.com
www.hoteltuilerieen.com
Georges Keters

|