Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
24-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BELGIE

Hotel De Tuilerieën Brugge top in Beneluxxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Le Menu Belge

paradijs voor gastronomen

 

Hotel De Tuilerieën****, het onbetwistbare tophotel in de historische stad Brugge heeft er een nieuwe troef bij. Met de inplanting van het restaurant LE MENU BELGE staat Frank Persoone borg voor een uitstekende keuken. Zijn jarenlange ervaring binnen de horecawereld en zijn stages bij de beste Franse chefs, zijn een garantie om Le Menu Belge uit te bouwen tot een paradijs voor gastronomen.

 

Het zal je maar overkomen, je bent meer dan twintig jaar eindverantwoordelijke keuken in het Middelkerkse Casino, doet het na decennia hard werken wat kalmer aan en ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en je gaat in de potten roeren. Inderdaad, geboren in een familie van spekslagers en bakkers werd lekker eten en drinken hem met de paplepel mee gegeven. Het resulteerde in een uitstekende kennis van voeding en wijn, wetenschap die hij liet bewonderen in het Casino van Middelkerke waar hij als supervisor in de jaren 80 samen met Casinodirecteur Luc Rammant met het toenmalige restaurant Le Bouquet met Chef Marc Boin aan het fornuis een Michelin-ster wist te bemachtigen. Frank Persoone verwierf zijn kennis van wijnen en keuken vooral als autodidact. Zijn stages bij de groten uit de gastronomie als Alain Ducasse, Joël Robuchon en onder andere Gaston Lenôtre zetten hem op weg naar een meer dan talentrijke hobbykok. Samen met eega Christine zorgt hij voor home-cooking in Hotel De Tuilerieën.

 

 

LE MENU BELGE

Voor het tophotel De Tuilerieën betekent de uitbouw van het restaurant Le Menu Belge een verrijking waarbij Frank en Christine Persoone alleen maar de beste streekgerechten op tafel zetten. Of wat dacht je de Smeus uit Veurne, een topgerecht met grijze garnalen, aardappelpuree met karnemelk en een gepocheerd eitje. Een recept uit grootmoeders’ keuken. Schitterend gewoon. Liefhebbers van het genre mogen niet nalaten de Zacht gerookte zalm uit Oostkerke, vergezeld met blinis en mierikswortelroom te proeven. Subliem zonder meer.

Nog aan de kaart is de Gebakken ganzenlever met portosaus en gecarameliseerde appeltjes niet te versmaden. Als nagerecht wacht met de Rijstpap geparfumeerd met bourbon vanille nog een regionale klepper van formaat. Voeg daarbij de biologische hoevekippen uit Damme en de traditionele Gebakken zeetong met friet en je culinaire verkenning van de regio kan niet meer stuk.

De kaart oogt eerder beperkt maar is doorspekt met het beste uit de Noordzee en de Polders. Frank Persoone pakt ook uit met een suggestiemenu, aangepast aan de marktaanvoer van de dag. “Daar we uiteraard uitsluitend met dagverse producten werken is het soms mogelijk dat een of ander gerecht van de kaart niet op tafel kan. Geen nood, onze marktbezoek zorgt voor uitstekende alternatieve schotels”, stelt Frank Persoone.

Restaurant Le Menu Belge – dat open is van donderdag tot zondag – telt slechts veertien zitjes zodat reservatie aanbevolen is. Het

 

HOTEL TUILERIEEN

Brugge is van oudsher een bastion van schitterende historische en onnavolgbare hotels. Langs Brugges mooiste rei, hartje sfeerrijke binnenstad, ligt het Hotel De Tuilerieën, een parel inzake architectuur, een oase van grote klasse en service, een hemel voor de gasten. General manager Patricia Homblé is dan ook terecht fier op deze infrastructuur, romantische burcht voor zowel de cultuurminnaar als de liefhebber van elegante gezelligheid, raffinement of oord van herbronning, want ook seminaries zijn hier thuis.

De eigenaar-perfectionist die Luc Rammant is, laat niets aan het toeval over en ijvert ernaar om tot de absolute top van de Brugse hotellerie – en tot ver daarbuiten – te behoren. Geen wonder dan ook dat een recente enquête uitgevoerd bij reisagenten en professionals in aanverwante sectoren met als doel een objectief beeld te vormen van de hotelmarkt in de Benelux, in en buiten Europa, De Tuilerieën inzake ligging, luxe, gastronomie, design ,rust, romantisme en kindvriendelijkheid aan bod, driemaal in de top 5 van de Benelux voor kwam.

 

Geen enkel ander Belgisch hotel deed beter!


De vier sterren de luxe die aan de gevel fonkelen zijn dan ook de beloning van een nooit versagen tot steeds maar beter. Met de inplanting van het restaurant Le Menu Belge is dit een extra troef die elke toerist of zakenman beslist weet te waarderen. Zo zien we het graag.

 

DE TUILERIEËN

Small Luxery Hotels of the World

Eigenaar: Luc Rammant

General Manager: Patricia Homblé

Dyver 7

8000 Brugge

Tel.: 050-34 36 91

Fax: 050-34 04 00

info@hoteltuilerieen.com

www.hoteltuilerieen.com

 

Georges Keters







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs