Tijdens de Raad van Bestuur van VLM Airlines dd. 15 december 2010 werd overeengekomen dat de Johan Vanneste VLM Airlines zal verlaten.
In de periode dat hij CEO was van VLM Airlines, heeft Johan Vanneste veel bijgedragen tot het imgao van de maatschappij, in het bijzonder met betrekking tot de opening van verscheidene nieuwe routes, awards die de luchtvaartmaatschappij in de loop der jaren wist in de wacht te slepen als de ontwikkeling van een sterke merknaam in combinatie met een stevige en trouwe klantenbasis.
Vanaf 16 december 2010 neemt Mevrouw Christine Ourmières de algemene beleidsverantwoordelijkheid op zich als Chief Executive Officer van zowel VLM Airlines als van Cityjet. Zij wordt tijdelijk ook accountable manager van VLM Airlines. RVH.
Drinkspiration iPad app helpt iedereen thuis de perfecte cocktail te maken met een interactieve gids voor de iPad.
ABSOLUT® VODKA lanceert Drinkspiration Home Edition by ABSOLUT een gratis drink app voor de iPad. Met meer dan 3.000 cocktailrecepten is Drinkspiration Home Edition de perfecte app om een feestje te bouwen. Blader er doorheen om nieuwe recepten te ontdekken en deel je eigen favoriete cocktailcollecties op Facebook. Drinkspiration Home Edition is meer dan een cocktailcatalogus!Je kan de mixing assistant ter hulp roepen, de HOW TO videos bekijken en de app stelt ook jouw boodschappenlijstje samen. Voor elke cocktail krijg je stap-voor-stap mixinstructies en leuke tips.Drinkspiration Home Edition voor iPad is vanaf nu te downloaden in de App Store.
We proberen bij ABSOLUT steeds in te pikken op de recentste digitale evoluties. Met deze app willen we de lat hoger leggen als het gaat om zelf thuis cocktails te maken. De iPad is het perfecte platform om van drankjes mixen een sociale happening te maken, zegt Fredrick Tallroth, Senior Manager Interactive Marketing, bij The Absolut Company.
Eerder pakten we al uit met de Drinkspiration Bar Edition voor de iPhone maar het moet gezegd, het concept is eigenlijk nog meer fascinerend nu het geoptimaliseerd is voor de iPad. Blader door de kleurrijke cocktailbeelden en je zal merken hoe drankjes mixen tot leven komt door ze simpelweg aan te toetsen met de vingertoppen. Met videodemonstraties en instructies om duizenden cocktailrecepten succesvol te mixen, is Drinkspiration Home Edition de ideale tool voor iedereen die het leuk vindt om gasten te ontvangen zowel voor beginners als meer ervaren cocktailshakers.
De app heeft zes voorgeïnstalleerde ABSOLUT COLLECTIONS, zes cocktailcollecties volgens zes themas: Red, Celebrating, Prohibition, Summer, Classics en Pre-Party. Je kan ook je eigen cocktailcollectie samenstellen en die delen via Facebook of op absolutdrinks.com. Wil je specifieke tips om bijvoorbeeld met ingrediënten die je in huis hebt, cocktails te maken dan is ook dat mogelijk. Heb je juist niet voldoende gerief in huis, dan maakt Drinkspiration Home Edition jouw persoonlijke boodschappenlijstje klaar en e-mailt het naar jou.
Drinkspiration Home Edition bevat meer dan 3000 recepten. Het gaat niet uitsluitend om cocktails op basis van vodka maar even goed zijn er recepten voor cocktails op basis van gin, rum, tequila en andere sterke dranken vermeld, evenals niet-alcoholische cocktails.
Drinkspiration Home Edition is uitsluitend bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar. Door de app te downloaden, bevestigen de gebruikers dat ze 18 jaar oud of ouder zijn en gaan ze akkoord om de recepten uitsluitend te delen met meerderjarigen. RVH.
Een klein, druk en lieftallig stadje, bijzonder gegeerd door de toeristen die er zich gedurende de zomermaanden verdringen om een glip van een van de vele historische gebouwen op te vangen. Bovendien autoluw, een stadje dus om gezellig te kuieren.
Het stadje ligt op een heuvel zowal 334m boven de zeespiegel en priemt zich met zijn vele torens doorheen de blauwe Toskaanse lucht. Het overheerst trouwens de vallei van de Elsarivier en is reeds van verre merkbaar. Opgericht tijdens de Etruskische periode, bloeide het dorpje pas in de 10de eeuw open nadat het volgens de legende van de overheersing van de Barbaren werd gered door de bisschop van Modena, St Gimignano.
In de Middeleeuwen kende het stadje een onverwachte bloei en gold het als een rustplaats op de pelgrimsroute Via Francigena die naar Rome liep. De welvaart steeg de adellijke en rivaliserende families naar het hoofd en iedereen bouwde een toren. Zo zouden er op een bepaald ogenblik meer dan 70 torens gestaan hebben en wordt het stadje geregeld omschreven als het middeleeuws Manhattan. De torens dienden niet alleen als woning maar vormden evenzeer een versterking tegen mogelijke rivalen. Opmerkelijk is dat sommige overblijvende torens in meerdere steensoorten werden opgetrokken wat er volgens historici op wijst dat men de eigen toren verhoogde, wanneer een concurrent een hogere toren inplantte. Naast de torens dacht men ook aan kunst en cultuur en werden talloze kerken en musea opgetrokken.
In 1199 kreeg het stadje een aantal vrijheidsrechten die het tegen indringers beschermde, zo kwam het o.m. in opstand tegen de bisschop van Voltera die de stadsrechten wou beknotten. De weelde was evenwel oorzaak van een aantal interne vetes en kreeg men twee clans, enerzijds de Guelphs rondom de familie Ardinghelli en anderzijds de Ghibelliens rondom de familie Salvucci.
Wanneer de pest er in 1348 uitbreekt slinkt het aantal inwoners zienderogen en raakt het stadje in verval, reeds in 1353 is elke weerstand gebroken en moet het in de stad Florence zijn meerdere erkennen. De besmettelijke ziekte is tevens de aanleiding om een andere pelgrimsroute uit te tekenen, problemen die het stadje niet meer te boven komt waardoor het momenteel enkel op zijn historisch erfgoed kan terugvallen.
Tot de te bezoeken momumenten alvast de collegiale kerk ofte Duomo, het paleis van het volk, het museum van kerkelijke kunstschatten, het archeologische museum, de kerk St Agostino, het fort Montestaffoli eva. RVH.
Dit wijngoed bestaat reeds meer dan 1000 jaar, het oudste document dat het bestaan ervan bevestigt, dateert immers uit het jaar 994. Het domein omvat ruim 530 ha gelegen in de mooie en prachtige toskaanse valleien in de onmiddellijke nabijheid van het middeleeuwse Manhatten, nl. San Gimignano.
De politieke en economische invloeden van de families Guicciardini en Strozzi, herhaaldelijk door een bloedlijn verbonden, stralen zich meermaals uit doorheen de ontwikkeling van Toscane, Italië en eveneens Europa.
Macchiavelli was bij de start van zijn carrière, secretaris van Franceso Guicciardini, terwijl de bankiersfamilie Strozzi als de grootste rivaal gold van het geslacht Di Medici. Tot de familie behoort eveneens Lisa Gherardini del Giocondo ofte La Gioconda of dé Mona Lisa die door Leonardo Da Vinci werd vereeuwigd. Prinses Natalia Strozzi, 15de of 16de nageslacht van la Gioconda, thans medebeheerder van het domein, is trouwens de Gioconda van de 21ste eeuw en duikt met haar sprekende gelijkenis, regelmatig op in de Italiaanse media.
Het is in het begin van de 70-er jaren dat prins Girolamo Strozzi, Natalias vader, de commercialisatie van het domein ter harte nam, samen met zijn echtgenote Irina, ondertussen bijgestaan door hun dochters Natalia en Irina jr. Hij is eveneens de stichter van het consortium van de Vernacciawijnen waardoor deze wijnen volop in de belangstelling komen te staan. Op het domein Tenute Guiicciardini Strozzi worden 22 verschillende wijnen geproduceerd, waaronder de prestigieuze Vernaccia di San Gimignano, voor het eerst geproduceerd in het jaar 1200. Dit was de lievelingswijn van Dante, Michelangelo, Boccace, hijwerd gedronken aan het hof De Medici en door hen aan de Paus bezorgd. Girolamos vader, dierf het als jongeling in 1933 aan om deze wijnen in een typische fles bordelese te bottelen.
Op de degustatietafel: Cusona brut: 100% Vernaccia di San Gimignano, met fijne en delicate fruitigheid, mooie gele kleur en erg sprankelend. Erg leuke aperitiefwijn.
Vernaccia di San Gimignano: 100% Vernacciadruif, droge witte wijn, fruitig en intens met een harmonieuze, lichtjes bittere maar fijne afdronk
Millanni: geproduceerd naar aanleiding van het 1000-jarig bestaan van het domein, een mix van Sangiovese, Cabernet sauvignon en Merlot met 12 maand rijping in eiken vaten, elegante parfums en intensief rode kleur
Poggio Moreto: 100% Sangiovese, 6 maand rijping in eigen vaten, pittig, dieprode kleur en boeket van rijpe rode vruchten, ideaal bij rood vlees, wild en geurige kazen
Ocra: bijnaam het bloed der aarde, mix van Cabernet sauvignon, Syrak en Merlot en 12 maand rijping. Donkerrood fruit blijft nazinderen, is een typische Bolgheriwijn
Grappa: fris en bloemrijk bouqet met kristalheldere kleur, een mooie aromatische smaak en ideaal om een maaltijd af te sluiten. RVH.
Het wijndomein Castellare di Castellina heeft een leuke filmgeschiedenis als toemaatje. De oude wijngaarden, decennia lang in handen van diverse families, werden in de jaren 70 overgenomen door de vrijwel onbekende familie Girolami, die haar naam in Castellani liet wijzigen.
De fondsen voor aan aankoop zijn afkomstig van Enzo G Castellani, die bekendstaat als regisseur van allerhande spaghettiwesterns. Hij bracht net als enkele andere Italiaanse regisseurs o.a. Sergio Leone en muziek van Ennio Morricone, meer leven en humor in de traditionele western. Zijn laatste, en wellicht meest gekende klassieker, in dit genre is de film Keoma uit 1976 waarin hij gebruik maakt van slow motion, montagetrucs en ongewone camerastandpunten om een voltreffer van formaat te realiseren.
Het wijndomein is goed voor een jaarlijkse productie van ruim 200.000 flessen opgesplitst in 7 rode en 3 witte wijnen. De opdracht voor de wijnmakers is duidelijk: alle eindproducten moeten enjoyable zijn, dwz. naast een leuke afdronk, ook smaak en karakter hebben. Alle wijnen sieren zich met een kwalitatief en modern etiket en gelden als bewaarwijnen met voldoende kleur en aroma in zich, omdat wijn nu eenmaal een volmaakt onderdeel van de moderne lifestyle vormt. Een niet zo makkelijke opdracht die nochtans met ferve wordt volbracht.
Op de degustatietafel in een oude kapel die destijds de eer van de adellijke familie moest hoog houden, een ruim assortiment Castellarewijnen. In de catacomben van de kapel vinden we trouwens een unieke rijpingskelder terug.
Aandacht alvast voor: Governi di Castellani 2005: Sangioverto en Canailodruif, gerijpt volgens traditionele methodes, een zacht en levendige wijn die in de zomer, goed gekoeld, een uitstekende dorstlesser is.
Chianti Classico Reserva 2004: een mix van vier druivensoorten, Sangiovento, Canaiolo, Colorino en Malvesia, biedt een dieprode kleur met smaak van bessen en is een zeer elegante wijn.
I Sodo di S Niccolo 2000: 90% Sangiovento en 10% Malvesia Nero, een zeer traditionele wijn met vinificatie in inox, nadien in eiken vaten en lange rijping op fles
Coniale 2000, een 100% Cabernet Sauvignondruif, erg karaktervol met mooie tintelende eindtoetsen
Poggio al Merli 2002: 100% Merlotdruif, deze prachtige wijn heeft weliswaar een beperkte productie, jaarlijks 5000 flessen, is zeer elegant met fijne zuiderse toetsen. RVH.
Rocca delle Macies belangrijkste kelder is middenin de Chianti Classico area gelegen tussen Siena en Florence, dichtbij het historische en artistieke centrum van Toscane dus. De oprichting van dit wijndomein, Italo Zingarelli kocht het wijngoed ruim 40 jaar geleden aan, betekende een nieuwe stap in de promotie van de regio. Het wijngoed bestaat uit een 14de eeuws complex dat destijds vrijwel een voltallige gemeente kon herbergen met de naam Macie en de naastgelegen Saint Alphonsos farm.
Vooraleer de exploitatie op te starten liet Italo het geheel grondig restaureren en renoveren met maximaal behoud van de eeuwenoude accenten en dit met het doel de wijnproductie in optimale omstandigheden te kunnen opstarten. De voorbije decennia is Rocca delle Macie uitgegroeid tot een gegeerd wijngebied waar tradtionele, maar vooral kwalitatieve Italiaanse Chianto wordt geproduceerd.
Naast wijngaarden zijn er op het domein 15.000 olijfbomen die zorgen voor een behoorlijke productie van olijfolie, maar eveneens 11ha bloemen, die samen met de bijen aan de basis liggen van een ruime honigproductie. Sinds 1991 is er een jaarlijks evenement Upcoming Stars waar vedetten in spe tijdens de wedstrijd Opera Singing hun talenten kunnen etaleren, maar er zijn op het domein tevens heel wat culturele, sportieve en culinaire manifestaties.
Proevertjes op de degustatietafel: Camponaccione Morellino di Scansano DOCG 2009, een jonge maar aantrekkelijke wijn met 90% Sangiovese, 5% Cabernet en 5% Merlot, heeft reeds mooie kleur met in de neus toetsen van rijp rood fruit, terwijl hij de smaakpapillen lange tijd kan begeesteren.
Chianti Classico Tenuta SantAlphonso DOCG 2007: een 100% Sangiovesewijn, weliswaar traditioneel maar toch een licht bouquet van viooltjes, zachte tannines en mooi palet die goed gestructureerd is.
Chianti Classico Riserva famiglia Zingarelli DOCG 2005: dieprode kleur met mooie aromas van cranberry, viooltjes en fijne eindbalans van rood fruit. Bekoort niet alleen rijkere vleesgerechten maar kan in de zomermaanden, bij een kruidige barbecue, wanneer hij fris wordt gedronken voor verrassende smaaktoetsen zorgen.
Ser Toscana Gioveto IGT 2005: 100% Sangiovese van zorgvuldig geselecteerde druiven, wordt enkel in uitzonderlijke jaren geproduceerd en rijpt 9 tot 12 maanden in vaten van Franse eik van 50 gallon. Intens boeket en mooie aromas met lichte houttoets, heeft een warm uitgeblanceerd palet. Lange houdbaarheid, ideaal bij geroosterd vlees, wild en sterke, droge kazen.
Roccato toscana IGT 2005: Mix van Sangiovese en Cabarnet Sauvignon druiven van uitzonderlijke wijnjaren. Rijpen afzonderlijk en worden na de mixing gedurende een 3-tal maand in vaten van 775gallons van franse eik gegaard. Eindrijping op fles.
Elegant bouquet met intens rode kleur, fijne houttoets voor een zachte maar toch robuste wijn. Lange houdbaarheid. Past eveneens bij rood vlees, wild en droge kazen. RVH.
Genieten over de grens: gastronomie en kerstsfeer in Duinkerke en regio
Voor een stukje onvervalste kerst- en wintersfeer reis je de komende weken naar Duinkerke. Deze gezellige Franse stad ligt net over de grens en verrast elke bezoeker met zijn rijke gastronomie en zijn talrijke evenementen naar aanleiding van Kerst en Eindejaar.
In Duinkerke is de sfeer levendig en zelfs tijdens de koude wintermaanden voel je de warme charme. Dit is op en top Frankrijk met zijn art de vivre à la Française en dit op slechts enkele kilometers van de Belgische grens. In Duinkerke, met zijn sfeervolle haven en zijn mooie zandstranden, kan je die typische levenskunst het best ervaren via de gastronomie. Duinkerke is dé bestemming voor een gastronomische uitstap.
Heel wat restaurants zijn omwille van de regionale keuken opgenomen in toonaangevende gastronomische gidsen zoals Michelin en Gault et Millau. In de Gault et Millau gids 2011zijn recentelijk restaurantlEstouffade (www.estouffade.com) en lAtelier de Steff (www.atelierdesteff.com), beide in Duinkerke, toegevoegd en zijn zeker een proeverij waard. Tevens in het centrum van Duinkerke is het « S »restaurant gelegen (tevens in Gault et Millau) met een moderne keuken waar de bezoeker letterlijk een kijkje in de keuken wordt gegund (www.s-restaurant.com).
Er zijn ook veel goede restaurants met een eerlijke keuken en dito prijszonder vermelding in de bekende gastronomische gidsen. Een goed restaurant is Le Corsaire (www.lecorsaire-dk.com)waarvan de Duinkerkse chef zijn sporen heeft verdiend bij de Ritz. Het unieke uitzicht op de jachthaven van Duinkerke krijgt men er gratis bij.
Voor de echte typische lokale keuken ga je naar Au petit pierre, bekend om zijn Vlaamse gerechten zoals waterzoi, joues de morue en crèmebrûlée à la chicorée (www.aupetitpierre.com). In de keuken van lAuberge de Jules worden alleen streekproducten verwerkt. Wandel je door het centrum van Duinkerke dan kom je beslist in de levendige rue de lamiral Ronarch met zijn oesterbar en wijnbar, zijn typische brasseries waar je de tripesen frites maison au gras de boeuf kan proeven. Hou je van mosselen dan moet je zeker naar Le Moule Rit waar de Duinkerkse mosselen op maar liefst zestig verschillende wijzen worden bereid (www.lamoulerit.com) . Tijdens je wandeling zal je beslist nog andere aantrekkelijke restaurants ontdekken en zal je kennismaken met de heerlijke patisserie zoals de doigts de Jean Bart en met de smaakvolle terrines zoals de WestCappeloises. Maak je een uitstap naar Bergues dankoop je voor familie en vrienden thuis de typische worst en kaas van dit Noord-Franse stadje.
In de omgeving van Duinkerke zijn er heel wat restaurants met gastronomische specialiteiten: La Taverne du Westhoek in Quaedypre, Au joyeux retour desPêcheurs in Zuydcoote en het restaurant van Hotel La Meunerie in Teteghem waar je kan overnachten in één van de negen aantrekkelijke suites (www.lameunerie.fr). Dit en nog veel andere sfeervolle hotels zijn overigens ideaal voor een eindejaar break in Duinkerke.
Voor deze en voor nog veel meer geuren, smaken en eindejaarssfeer reis je de komende weken naar Duinkerke. Reizen is veel gezegd want in geen tijd rijd je naar onze Franse buurstad..
Dit schitterende gevalloneerd domein met diverse klassieke wijnen strekt zich uit over 130ha en situeert zich halverwege tussen Florence en Siena. Toch wordt de totale oppervlakte niet uitsluitend door wijngaarden in beslag genomen, maar biedt ook andere mogelijkheden op het vlak van agro-toerisme. In het kasteelgebouw kan men kamers, suites en appartementen huren waardoor een trip naar Toscane je laat proeven van alle vakantiefacetten. In het hoofdgebouw kunnen eveneens meetings en feesten plaatsvinden waardoor de populariteit erg groot is.
De opstart van de wijnbouw in Castello Vicchiomaggio gaat terug tot het jaar 1400, sedertdien werd het domein gestadig uitgebouwd en zorgt het voor langsom meer gerenommeerde wijnen. In 1964 kwam het domein in handen van de familie Matta die tal van aanpassingen en nieuwe aanplantingen realiseerde. John Matta, meermaals uitgeroepen tot de Italiaanse wijnmaker van het Jaar, nam 20 jaar terug het beheer over samen met zijn echtgenote Paola en gaf het nieuwe impulsen.
Afhankelijk van hun ligging herschikte John de indeling van de percelen waardoor Castello Vicchiomaggio zowel wijnen produceert op uiterst klassieke manier maar ook een avantgardische productie niet schuwt. Sommige wijngaarden zijn aldus John meer dan 100 jaar oud, wat betekent dat er tal van oude wijnstronken in worden weergevonden. Maar in deze percelen staan ook erg jonge stronken omdat de perfecte wijngaard slechts kan worden gerealiseerd wanneer oude afgestorven wijnstokken worden gerooid en vervangen door nieuwe exemplaren van dezelfde druivensoort. Op deze manier bekomt men een combinatie die zorgt voor een erg leuk eindproduct en smaakvolle, karaktervolle wijnen.
De degustatie in Castello Vicchiomaggio bestond uit Chianti Classico en Toscana IGT wijnen. Bij de Chianti een erg jonge maar reeds pittige San Jacobo 2009 met traditionele Chiantismaak, bestaande uit 90% Sangiovesedruif, 5% Canaiolo en 5% Colorino. De Agostini Petri 2007, profileerde zich tot een mooie zachte wijn, 90% Sangiovesedruif, 5% Canaiolo en 5% Cabernet, terwijl de Vigna La Prima 2007, 100% Sangiovese met jaarlijks gelimiteerde productie van 5000 flessen, een sterk geconcentreerde wijn bleef met karakter en smaaktoetsen van rood fruit.
Bij de Toscana IGT, een elegante Ripa delle Mandorle 2009, 75% Sangiovese en 25% Cabernet Sauvignon, een even elegante maar ook pittige Ripa delle More 2007 met 60% Sangiovese, 30% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot, een wijn met lichte houttoetsen en perfect voor zowel restaurants als thuisverbruik. Tot slot een waardevolle FSM 2006, 100% Merlotdruif met delicate afdronk, fijne rijpe bessen en dieprode kleur, gewoonweg zalig RVH.
Dit jaar bracht Sinterklaas een groot cadeau naar de stad Brussel: een Etap Hotel! Het merk heeft er voor gekozen om haar 7e vestiging in Ruisbroek te openen, in navolging van Charleroi, Brussel, Luik, Antwerpen, Raeren en Brugge. Met meer dan 400 hotels is Etap Hotel Europees leider op het vlak van budgetvriendelijke hotels. Het merk biedt "het allerbeste tegen de laagste prijs" en gaat actief verder met haar ontwikkeling in Europa en vooral België.
Het Etap Hotel Brussels South Ruisbroek ligt aan de westelijke ring rond Brussel en is dus gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de wagen, zowel vanuit het centrum van de hoofdstad als vanuit Parijs. Het hotel is de ideale plaats voor een zakenreis of een toeristisch weekendje in Brussel en telt 124 kamers van de nieuwe 'Cocoon' generatie, die uitgedacht werd door designer Paul Priestman en het Innovations en Design team van de Accor groep. De combinatie tussen functionaliteit, optimaal gebruik van de ruimte en comfort geeft het Etap Hotel een eigentijdse designlook.
124 'Cocoon' kamers : Rustgevende, zachte kleuren en een opwaardering van licht, volume en materialen liggen aan de basis van het gevoel van welzijn dat men meteen krijgt wanneer men een 'Cocoon' kamer binnenkomt. Door de vele led-lichtbronnen kunnen verschillende sferen gecreëerd worden en zelfs de douche beschikt over veranderbare, veelkleurige verlichting.
Een ander pluspunt van dit concept: een flat-screen televisie, multimedia-aansluiting en satellietzenders, een dekbed en een fleece deken, een ruime douchecabine, een grote spiegel met ingewerkte kapstok, een antislip vloerbedekking, extra stopcontacten en een apart toilet.
Het Etap Hotel Brussels South biedt twee types 'Cocoon' kamers, met twee of drie comfortabele bedden, en drie kamers voor personen met een handicap. Alle kamers hebben een 24/24 service en dat alles vanaf 49 per nacht. Dat is het allerbeste tegen de laagste prijs!
Levendige kleuren, ledverlichting, spel van transparantie en ronde meubels, ... Ook de publieke ruimtes werden opnieuw uitgewerkt om meteen een gevoel van ruimte en openheid te creëren.
De ontbijtzaal baadt in een moderne, kleurrijke en slim verlichte sfeer en biedt een kwaliteitsvol buffet à volonté voor de prijs van 7 euro per persoon. De ontvangstruimtes zijn uitgerust met een gratis WIFI-verbinding, een drank- en snackautomaat, comfortabele zetels en een infohoek. RVH.
De Lanciolawijnen zijn in handen van de familie Guarnieri, die in en rond Florence diverse eigendommen bezit gaande van landerijen, over restaurants, hotels en dus ook wijngaarden. De Azienda is in totaal 80 ha groot maar de wijnteelt beperkt zich tot een oppervlakte van zowat 30ha. De eerste bekende gegevens omtrent de wijnteelt op de azienda gaan terug tot 1587 toen het domein in handen was van de adlleijke familie dei Ricci.
De productie van het wijnhuis Lanciola, zowel witte als rode wijnen,spitst zich toe op de Chianti Colli Fiorentini en de Chianti Classico. Bovendien worden er eveneens enkele zoete dessertwijnen geproduceerd naast een pittige en hartversterkende grappa. De Sangiovesedruif overheerst, maar ook de wijnstokken Pinot Nero, Merlot, Cabernet sauvignon en Chardonnay zijn weliswaar in beperkte hoeveelheid aanwezig.
Onze degustatie startte met een frisse en fruitige Bianco della Lanciola LGT 2004 bekomen door een mix van Malvasia, Chardonnay en Sauvignon blanc. De Ricciobianco Chardonnay 2007, met lichte houttoets door de fermentatie in eiken vaten, had een mooi karakter, n fijne afdronk waardoor men mooi kon nagenieten.
Le Masse di Greve 2006 Chianti Classico, 100% Sangiovesedruif, kon ons onvoldoende bekoren, de Chianti Colli Fiorentini deed het heel wat beter en bewees dat ook Chiantiwijnen karakter en stijl kunnen aanbieden. Het domein van Greve, gelegen op een hoogte van 300m,is zowat 14ha groot, 10 ervan zijn door hun zuidwestelijke ligging, specifiek voorbehouden voor de teelt van de Sangiovese. De opbrengst is behoorlijk en de rijping en fermentatie gebeurt met de grootste zorg zodat men jaarlijks een topproduct kan aflveren. De Riccionero LGT 2006 met mooi rode kleur, tintelende smaakpapillen en fijne afdronk bracht een fleurig boeket van doorrijpe rode vruchten.
De Terricci LGT Toscane 2001, 80% Sangiovesedruif aangevud met Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, werd een mooie dessertwijn die na 18 maand rijping uitgroeit tot een behoorlijk en bekoorlijke topwijn. RVH.
Upignac Alleen al van de klank van dit woord, typisch voor het zuidwesten van Frankrijk, gaat een mens watertanden! En terecht, want de meest Belgische producent van foie gras rust niet op zijn lauweren en blijft zijn klanten verheugen met nieuwe producten.
Voor de eindejaarsfeesten 2010-2011, kunnen lekkerbekken bij Delhaize drie nieuwe bereidingen proeven die ideaal zijn om diners en recepties een extra cachet te geven: reepastei met foie gras, speenvarkenpastei met foie gras en struisvogelpastei met foie gras!Ze worden per twee sneetjes verkocht en zijn de perfecte oplossing voor een gastronomisch maar eenvoudig te bereiden voorgerecht.
Maar laten we niet uit het oog verliezen dat Upignac ook staat voor een netwerk van 26 winkels waar het hele gamma dat in Upigny bereid wordt, beschikbaar is. Men vindt er natuurlijk de foies gras au torchon 100 % bordeaux, maar ook enkele creaties, dit jaar bijvoorbeeld de zeer smakelijke foie gras met champignons en truffels. Zeker de ontdekking waard.
Alle andere producten van de eend worden er eveneens aangeboden: verse of gerookte eendenborst, eendenhaasjes, eendenbillen en ingemaakte maagjes. Daarnaast is er ook al het nodige om deze producten perfect tot hun recht te laten komen: uienconfituur, smakelijke gelei en... de wijnen uit de Elzas René Meyer, de sauternes château Grillon ofde champagnes Etienne Lefèvre.
Upignac verdeelt verder de uitstekende producten van Urbani, zonder twijfel de grootste specialist ter wereld op het vlak van truffels. Vers of in blik, natuur of verwerkt in een aantal smakelijke bereidingen... mogelijkheden te over om kennis te maken met wat door veel mensen als het meest ongelooflijke ingrediënt van de Europese keuken beschouwd wordt. RVH.
Voor de 9de keer reeds vond in Toscane de tweejaarlijkse wedstrijd en selectie van de regionale wijnen plaats. Voor de editie 2010 werden maar liefst 1364 wijnen ingediend voor een van de 11 categorieën die aan de keuring van een internationale jury werden onderworpen. Ruim 960 wijnen of 70 % van de ingediende wijnen kregen het aangevraagde label toegekend. De proeverijen vonden plaats in Siena terwijl aankopers en wijnexperten nadien in Florence gedurende de tweedaagse beurs Buy wine met de nieuwe labels konden kennismaken. Het feit dat opmerkelijk veel jonge wijnboeren aan de wedstrijd deelnemen vloeit voort uit het concept, men hoeft immers geen inschrijvingsrechten te betalen waardoor jonge exploitaties de kwaliteit van hun wijnen makkelijk kunnen laten uittesten.
De toskaanse wijnen worden geteeld om ruim 60.000 ha, 71.6% van de wijngaarden genieten van een beschermend oorsprongscertificaat. In totaal zijn een kleine 28.000 ondernemingen met wijnproductie bezig en ruim een kwart hiervan produceert een van de vele beschermde wijngaarden. Toch is er een groot verschil tussen de diverse provincies, Siena host maar liefst 31.7% van het aantal, Florence 28.4, Grosseto 14.4 en Arezzo 10.8%.
Vorig jaar was de regio Toscane goed voor een productie van nagenoeg 3 miljoen hl wijn, 60% was afkomstig van de 36 wijngaarden die een DOC op hun etiket mogen vermelden en van de 6 exploitaties die een DOCG vermelding mogen dragen.
De Chianti en Chianti Classico slorpen het leeuwenaandeel op gevolgd door de Nobile di Montepulciano, Brunello, Morellino di Scansano, Bolgheri, Vernaccia di San Gimignano, terwijl slechts 1.4% afomstig is van andere regios met beschermd label.
De diversiteit in de geteelde druivensoort is vrij groot, bovenaan het lijstje staat de Sangiovese terwijl ook de Trebbiano Toscano druif, de Merlot, Cabernet sauvignon, Canaiolo, Syrah, Vermentino, Malvasia, Chardonnay en Vernacci di San Gimignano het lijstje afronden. Diverse combinaties zijn dus mogelijkheid en onderlijnen de grote variaties die worden aangeboden.
Opmerkelijk is het feit dat de traditionele wijnprovincies hun hoge scores behouden, maar dat ook kleinere wijngebieden worden aangeprezen om hun opmerkelijke frisheid en kwaliteit. Rood houdt de bovenhand, maar wijn heeft in Italië duidelijk toekomst, te merken aan het grote aantal vrij jonge wijnboeren die meer dan tevreden op de selecties terugblikken. Livorno is de provincie met het grootste aantal jonge wijnboeren terwijl de provincie Prato het grootste aantal exploitaties kent die uitsluitend door vrouwen worden bemand.RVH.
Thomas Cook Discover, dat is reizen op wereldniveau. Van klassieke reizen tot de meest exotische paradijzen, er is geen limiet op het ontdekkingsplezier.
In groep reizen is goedkoper reizen en zorgeloos genieten. Thomas Cook Discover werkt samen met professionele partners en waar mogelijk zelfs met Belgische lokale agenten ter plaatse. Uniek op de Belgische reismarkt: gegarandeerde afreisdata, ook met een beperkt aantal deelnemers. Vaste prijzen: geen brandstoftoeslagen na boeking. Scherpe prijzen: permanent marktonderzoek garandeert een scherpe prijs Nederlands- en/of Franstalige reisbegeleiding. Georganiseerde reis, met zoveel mogelijk vrijheid: kies zelf de excursies waaraan je wil deelnemen
Een aantal rondreizen uit de Thomas Cook Discover brochure kan je nu ook op individuele basis reserveren. Je reist op eigen houtje met een huurwagen en je bepaalt zelf het tempo. Het systeem is heel flexibel, je vertrekt wanneer je wilt, kiest zelf het type accommodatie en het type huurwagen en je bepaalt zelf wanneer je een stop inlast. Selfdrives zijn momenteel mogelijk voor volgende bestemmingen: IJsland, Namibi, Costa Rica & Nicaragua en Zuid-Afrika.
Groepsrondreizen hebben heel wat voordelen en worden ook door heel wat reizigers bijzonder gesmaakt. Niet iedereen vindt hierin echter zijn gading. Met de expertise die Thomas Cook Discover in de loop der jaren opbouwde, bieden ze nu eveneens de mogelijkheid om op bepaalde bestemmingen rondreizen op individuele basis te beleven.
Reizen in koppel, met een groepje gelijkgezinden, familie of vrienden. Het kan nu allemaal perfect met Thomas Cook Discover. Je volgt het circuit zoals beschreven in de prijzenbijlage, maar met een Engelstalige priv-gids/chauffeur zodat je je reisritme naar eigen wens kan aanpassen.
Nieuwe bestemmingen:
Roemenië: 8-daagse rondreis, de parel van de Karpaten
El Salvador, Nicaragua en Hondureas: de brug tussen 2 continenten, 14-daagse rondreis.
Brazilië: 16 dagen op de tonen van de Samba
Zuid-Indië: Dravidische parfums, 14-daagse rondreis door het groenste deel van India
Chili: In het spoor van Che Guevara, 17-daagse rondreis gericht op de natuur.
Wie voor 17 januari 2011 reserveert, ontvangt een gratis Thomas Cook reiskoffer per
dossier. Deze actie is geldig voor boekingen uit de volgende Thomas Cook brochures zomer 2011: Vliegvakanties, Exotische Vakanties, Discover, Cruises, USA, Frankrijk, Europa en Kampeervakanties.
Boekt u voor 17 januari 2011, dan levert dit 100 euro voordeel per dossier op, bovenop de Thomas Cook reiskoffer. RVH.
De Citytrips brochure van Thomas Cook wordt voor het tweede jaar op rij een jaarbrochure, bestaande uit een kleurenbrochure en een aparte prijzenbijlage.
De kleurenbrochure is geldig voor afreizen van april 2011 tot april 2012. De prijzen worden gebundeld in een aparte prijzenbijlage die 2 keer per jaar zal verschijnen. Op deze manier kan Thomas Cook Citytrips sneller en flexibeler inspelen op prijsevoluties.
Het rijtje bestemmingen omvat Amsterdam,Athene,Barcelona,Berlijn,Bilbao,Boedapest,Cordoba,Dublin, Firenze,Granada,Helsinki,Istanbul,Keulen,Kopenhagen,Krakau,Lissabon, Londen,Lyon,Madrid,Malaga,Malta,Marrakech,Milaan,Moskou,Napels,New York,Nice,Parijs,Porto,Praag, Riga,Rijsel,Rome,Sevilla,St Petersburg, Stockholm,Tallinn,Valencia,Venetië, Vilnius, Warschau en Wenen
MOSKOU is dé nieuwkomer. "Moskou is zoveel meer dan de stad van Lenin en Stalin. De fascinerende metropool is het "hart van Rusland". Maak kennis met de absolute trekpleisters zoals het imposante Rode Plein en het statige Kremlin. Of laat je verleiden door de unieke kathedralen, de ontelbare musea, de mystieke kloosters en de gezellige sfeer in de Arbat. Moskou heeft voor elk wat wils. "
Moskou, gelegen aan de Moska-rivier heeft een schat aan bezienswaardigheden. Het wordt niet voor niets vergeleken met een heus openluchtmuseum. De binnenstad
herbergt de mooiste, architecturale pareltjes zoals het Kremlin en het Rode Plein met onder andere de Basilius-kathedraal en het Lenin-mausoleum. Goed voor een plaatsje op de UNESCO-werelderfgoedlijst.
De Xplore the city pakketten blijven populair. Een Xplore the City pakket omvat hotelverblijf, transport en een originele excursie.
STEDENCOMBIS
Sommige steden uit het aanbod van Thomas Cook Citytrips zijn gemakkelijk met elkaar te combineren. Bovendien komt een combi-trip goedkoper uit dan twee afzonderlijke citytrips.
Mogelijke combis:
Spaanse steden onderling combineren met vliegtuig OF trein (vb: Barcelona & Madrid of Andalousia: Granada, Sevilla, Cordoba & Malaga)
Portugal: combineer Lissabon met Porto per trein
Italië: combineer Firenze en Rome per trein of maak een andere combi per vliegtuig
Rusland en de Baltische staten combineren met Helsinki (vb Tallinn-Helsinki per boot of Vilnius-Riga met Eurolines, St-Petersburg-Moskou met nachttrein)
Centraal Europa: Boedapest, Praag en Wenen zijn perfect per trein te combineren . RVH
Florence, vroeger steevast Florentië genoemd, is de hoofdstad van de regio en vindt haar oorsprong aan de oevers van de Arno-rivier. De stad is zonder meer een van de bekendste Europese cultuursteden waar uiteenlopende historische figuren werden geboren. Illustratief enkele namen, een opsomming vertoont immers altijd hiaten en voor Florence is het lijstje bijzonder lang, Leonardo da Vinci, Dante, Galileo Galilei, Michelangelo, Guccio Gucci,
Het was indertijd keizer Julius Caeser die de stad in 59 voor Christus oprichtte en liet uitbouwen volgens de structuur van een oerdegelijk militair Romeins legerkamp. Het rechthoekige stratenplan vinden we nog steeds terug in hartje Florence en dit in de buurt van de Piazza della Republica. Voor Caesar moest de stad een commercieel centrum worden en ook zijn opvolgers hielden deze traditie in ere. Karel De Grote blies de stad nieuw leven in en bij het afsluiten van het eerste millennium van onze hedendaagse geschiedenis wordt ze de hoofdstad van de regio. Door de terugval van Pisa wordt ze het onbetwistbare financiële centrum waarbij Florentijnse koopliedenzelfs in onze regios filialen opzetten.
Het bankiersgeslacht Medici creëert de fiorno doro, de gouden florijn, munt die ook in andere landen als betaaleenheid werd weergevonden.
Florence bezoeken is kennismaken met kunst en cultuur, de Duomo ofte Santa Maria del Fiorekerk, de Palazzo Vecchio, Pitti en Medici-Riccardo. Musea die men absoluut moet bezoeken zijn het Uffizi, één van de beroemdste kunstmusea ter wereld met zeer veel werken van Italiaanse primitieven en renaissanceschilders, de Galleria dellAccademeia, met o.m. Michelagelos wereldberoemde David en Palazzo Pitti met de Galleria Palatina met o.m. de collectie van de Medici-familie, museum dat aan de prachtige Boboli-tuinen is gelegen.
Florenze ontdekken is evenwel ook ronddolen in de vele kleine, smalle steegjes en genieten van de unieke sfeer. Een bezoek aan de Ponte Vecchio, een oude brug uit 1345, staat so wie so op de agenda. Kenmerkend voor de omgeving van de brug is de Corridoio Vasariani en op de brug moest men absoluut de sfeer opsnuiven in de vele kleine winkeltjes die op de oude fundamenten werden gebouwd. RVH.
Nationale reisenquête over de droomvakantie van de Belg:
een Bourgondische all-in vakantieformule naar de zon met een portiecultuur
Barre wintertijden staan voor de deur. Het ideale moment om weg te dromen en uit te kijken naar de volgende vakantiebestemming. HetItaliaanse cruisebedrijf MSC Cruisespeilde naar de reisverwachtingenvan de Belg. Rondvraag bij 1.000 Belgen wijst uit dat hundroomvakantie een all-in vakantieformule is naar een zonnigebestemming (30,5%) met culturele ontdekkingen en lekker eten endrinken: 6 Belgen op de 10 vindt dat cultuur een cruciale plaats verdient op vakantie en voor 7 Belgen op de 10 is lekker eten endrinken onmisbaar. Het vakantiehuisje in het zuiden komt op de tweedeplaats (23,10%) en cruises sluiten de top 3 af (11,5%).
Het is geen toeval dat 1 Belg op 10 droomt van een cruise. Steeds meervakantiegangers en ook jongeren laten zich verleiden tot deze trendyvakantieformule. Cruisevakanties combineren immers alle voorwaardenvan een ideale vakantie. Cruiseschepen zijn als een rondvarendvakantieresort waar je elke dag een nieuwe stad ontdekt in allecomfort zonder je koffers steeds weer in en uit te pakken: 's avondsvertrekken in Barcelona en's ochtends wakker worden in Tunis op een luxeschip. Je bent de hele dag vrij om actief op cultureleontdekkingstocht te gaan of aan boord te genieten van allefaciliteiten van een modern cruiseschip: binnen- en buitenzwembaden,sport- en fitnesscentra, massage- en wellnesscentra MSC Aurea Spa,theater of zelfs bowling, 4D cinema en de Formule 1 simulator, er isvoor ieder wat wils. Bovendien geniet je aan boord van de MSC Cruiseschepen van authentieke Italiaanse specialiteiten,de versteproducten zoals heerlijk handgemaakt ijs en echte espresso.
Andere leuke bevindingen van de reisenquête:
3 Belgen op 10 (30,6%) beleefden al een romance op vakantie. Het overgrote merendeel van de Belgen gaat op vakantie om dedagelijkse sleur te vergeten (72,2%) en voor totale ontspanning (66%);Mannen hechten meer belang aan lekker eten en drinken (75,6%) ensporten (17,1%) op vakantie, terwijl vrouwen speciale activiteiten voor kinderen (14,5%) en wellnessbehandelingen (13,1%) belangrijker vinden.
Hetzijn eerder mannen dan vrouwen die op vakantie op zoek zijn naarquality time met hun partner (52,7%); vrouwen hechten dan weer meerbelang aan quality time met het hele gezin (35,7%). Op vakantie hebben Belgen het meeste hekel aan bestolen worden (39,2%)en luidruchtige toeristen (21,6%).
MSC Cruises heeft momenteel de modernste vloot ter wereld, bestaandeuit elf schepen: MSC Magnifica, MSC Splendida en MSC Fantasia (degrootste schepen ooit gebouwd voor een Europese rederij), MSC Poesia,MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Opera, MSC Lirica,MSC Sinfonia MSCArmoniaen MSC Melody. De vloot vaart het ganse jaar over deMiddellandse Zee en seizoensgebonden in Noord-Europa, de AtlantischeOceaan, de Caraïben, Noord-Amerika en Canada, Zuid-Amerika, deIndische Oceaan en Zuid- en West-Afrika. MSC Cruises is de enigerederij ter wereld die in het bezit is van de Six Golden Pearls-award, die uitgereikt wordt door Bureau Veritas ter onderstreping van hethoge niveau van management en het beschermen van het milieu. Hetbedrijf kreeg ook de ISO9001 en ISO22000 certificering voor devoedselkwaliteit en -veiligheid op alle aspecten van de catering,zowel aan wal als aan boord.RVH.
Toscane, een regio in centraal-Italië, is een landstreek die bij ons Belgisch publiek een ruime bekendheid geniet. Vakantieregio bij uitstek en het paradijs voor talloze landgenoten biedt Toscane inderdaad een ruime waaier van mogelijkheden.
De bekendste bestemmingen zijn ongetwijfeld steden zoals Florence(Firene), Pisa, Lucca, Maremma, Crete Senesi, San Gimignano en Siena. De regio stimuleert het agrotoerisme en is met zijn 12 natuurreservaten ook bij wandelaars een topitem.
Als bakermat van de Italiaanse Renaissance vanaf de 14de eeuw kent de regio een ongeziene bloei met nog steeds talrijke topmonumenten. Naast het litteraire met o.m. Dante, Petrarca en Macchiavelli, straalt de regio vooral bekendheid uit met het geslacht De Medici, geslacht dat ook buitenlands respect en waardering opbouwde. In Toscane vindt men nog steeds een uniek artistiek erfgoed terug, niet alleen op architecturaal vlak, maar ook de schilderkunst en de beeldhouwkunst zijn in talloze musea terug te vinden. Bovendien deinden heel wat kunstwerken zoals de Mona Lisa in Parijs, wereldwijd uit en brengen overal getuigenis van de schitterende rijkdommen van de regio.
Toscane omvat een 10-tal provincies: Arezzo, Grosseto, Florence, Livorno, Lucca, Massa-Carrara, Pisa, Pistoia, Prato en Siena, samen goed voor zowat 23.000 km² en een bevolking van zowat 4 miljoen inwoners. Tot de regio behoren eveneens de eilanden Elba, Montecristo, Giannutri, Giglio en Pianosa. De verschillende provincies bieden elk op zich een aantal culinaire specialiteiten, maar de regio is evenzeer een vruchtbare bodem voor diverse wijnsoorten. Insiders o.m. Voltaire beweren dat s werelds beste wijn uit de provincie Siena afkomstig is en zweren bij de Vino Nobile di Montepulciano.
Onze ontdekkingsreis, op initiatief van de FIJEV in samenwerking met de regione Toscane, de Associazione Enologi Enotecnoci Italiani, afgestemd op het wijn- en culinaire gebeuren, richtte zich evenwel in hoofdzaak op andere onbekende, maar verassende lekkere wijnen zoals de Chianti en de wijnen uit de omgeving van San Gimignano en Severeto, kortom een trip die deels een 3-tal van de ruim 20 verschillende wijnroutes in Toscane aandeed. RVH.
Een heerlijk glaasje zonder schuldgevoel met de nieuwe Tönissteiner Naranja Fit!
Met de suikervrije Fit fruit limonades en vruchtensappen van Tönissteiner wordt elke maaltijd heerlijk licht. En toch even lekker. Zeker met de nieuwe Tönissteiner Naranja Fit: bloedsinaasappelsap met waardevol Tönissteiner mineraalwater zonder toevoeging van suiker! Deze nieuwe toevoeging aan het calorie-arme vruchtensapassortiment is rijk aan bloedsinaasappelen, wat zorgt voor een aromatische smaak.
Tönissteiner vruchtensapdranken
De calorienarme fruitige verfrissingen met 30% vruchtensap bevatten natuurlijke vitamine A, C en E en zijn rijk aan waardevol calcium en magnesium. Zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen.Ze passen perfect in jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar en jouw afslankingsplan!
Het Tönissteiner Vruchtenkorf vruchtensap is een multivitamine nectar met gereduceerd aantal calorieën op basis van fijn Tönissteiner mineraalwater met hoogwaardig sap van de sinaasappel, appel, abrikoos, maracuja, ananas, perzik, druif, papaja kiwi en banaan.
Tönissteiner Berry Fit is een verfrissende dorstlesser met een mix van o.a. frambozen, bosbessen, aardbeien, druiven, aalbessen, vlierbessen en cranberries.De cranberries bevatten veel vitamine C en hebben een zeer gezonde en helende werking.
Fit Fruit limonades
Naast de calorie-arme vruchtensappenzijn er ook de Fit Fruit limonades. De Fit fruit limonades zijn een combinatie van het mineraal water en sappen (minimaal 10%), zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. De limonades bevatten geen toegevoegde suikers daarom passen ze perfect in een caloriearme maaltijd. In de Fit Fruit limonades vind je 4 heerlijke, verschillende smaken.
Tönissteiner Orange Fit, een sprankelend fruitige verfrissing met natuurlijke sinaasappels.
Tönissteiner Grape Fit, een grapefrisdrank met hoogwaardig Tönissteiner mineraalwater zonder toevoeging van suiker. Zeer geschikt in het kader van een afslankingsplan.
Tönissteiner Ice Break Fit, een limonade met een subtielecitroen- en limoensmaak.
Tönissteiner Zitrone Fit, een citroenfrisse verfrissing met een vol, natuurlijk aroma. RVH.
Rezidor kondigt de opening aan van het Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso in Cannes
De Rezidor Hotel Group, één van s werelds snelst groeiende hotelbedrijven, kondigt de opening aan van het Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso in Cannes in Frankrijk. Het vroegere 1835 White Palm Hotel, met zijn 134 kamers, verandert half december zijn naam in Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso.
« Wij zijn zeer blij een nieuw hoge gamma hotel te openen in Zuid-Frankrijk en onze positie te versterken aan de Azurenkust », zegt Kurt Ritter, President & CEO Rezidor. Rezidor heeft reeds hotels in het centrum van Nice en Marseille en deze overnamebrengt het totaal aantal Rezidor hotels, in beheer of onder ontwikkeling op de Franse markt op 28.
«De ondernemingsgeest van Rezidor zal ervoor zorgen dat de waarde van het hotel en zijn uitzonderlijke spa, Les Thermes Marins de Cannes ten volle tot hun recht zullen komen,», voegt Nathalie Esclapez, eigenaar van het hotel hieraan toe. Nathalie Esclapez wordt erkend als zeer bekwaam in de hotelwereld, onlangs nog kreeg ze een onderscheiding, de Franse Zilveren Medaille voor het Toerisme, en werd ze verkozen tot Manager van het Jaar 2010 door de Franse groep Nice-Matin.
Het Radisson Blu 1835 Hotel & Thalasso geniet van een uitzonderlijke locatie : aan de rand van het oude en pittoreske deel van Cannes, Le Suquet, uitkijkend over de haven en recht tegenover het strand. La Croisette, de beroemde boulevard in Cannes, bekend om zijn luxeboetieks, bars en trendy restaurants, en de promenade omzoomd met palmbomen langsheen het strand en de zee, liggen vlakbij. Het legendarische Palais des Festivals et des Congrès, op slechts 800 meter van het hotel, ontvangt met zijn 35.000 m² de belangrijkste evenementen in Cannes, waaronder elk jaar het Festival van Cannes. En voor diegenen die hun kans willen wagen, zijn de drie casinos van Cannes gemakkelijk bereikbaar vanuit het hotel.
Het hotel werd in 2009 gerenoveerd door de vermaarde interieurarchitecten Marc Hertrich en Nicolas Adnet. Het hotel biedt 134 elegante kamers, 6 salons voor seminaries en 3 restaurants. « Le 360 », op het dakterras van het hotel, biedt zoals zijn naam het zegt, een adembenemend 360° zicht op Cannes, de zee en de haven. De bijhorende bar is een bekende pleisterplaats voor de lokale inwoners van Cannes, een onwaarschijnlijk goed adres voor chique feesten en exclusieve evenementen. « Le Bio », gelegen in de spa, stelt een gezonde keuken en het « Bento Box » concept voor. En voor diegenen met een kleine honger, is er de « 30° Celsius » op het gelijkvloers.
Belangrijke meerwaarde voor het hotel is het spa en Thalasso centrum, Les Thermes Marins de Cannes, waar lichaam en geest zich kunnen herbronnen dankzij de krachten van algen en zeezout. Een referentie in de streek - Het 2.700 m² centrum is een staaltje van uniek design en ultramoderne installaties met 46 verzorgingskamers, een fitnessruimte, ; binnen en buitenzwembaden, hammam, sauna, Romeinse baden, en tegenstroombaden. RVH.
Relais & Châteaux opent een Benelux-filiaal in Brussel
De prestigieuze vereniging Relais & Châteaux opent een nieuw filiaal in Brussel, aan de al even prestigieuze Louizalaan. Dit kantoor gaat de promotie verzorgen van zowel het merk Relais & Châteaux in de Benelux als van de 10 aangesloten etablissementen in België, Nederland en Luxemburg.
Deze nieuwe vestiging komt onder leiding te staan van Isabelle Durighello, een Française die Relais & Châteaux door en door kent.
Na haar studie aan de hotelschool St Quentin in Yvelines (Frankrijk) trad Isabelle Durighello in 1991 in dienst bij Relais & Châteaux, waar ze in de loop der jaren op het hoofdkantoor diverse functies heeft bekleed op het gebied van communicatie, promotie en evenementenorganisatie. Sinds 2007 was ze actief als internationaal promotiemanager.
Wij hebben oog voor talent en bieden iedereen de kans om te groeien in onze organisatie. Isabelle Durighello werkt al 19 jaar bij Relais & Châteaux en heeft in die tijd een indrukwekkende carrière opgebouwd. Met haar ervaring als internationaal promotiemanager is zij de aangewezen persoon om ons nieuwe Benelux-filiaal onder haar hoede te nemen, aldus Jacques-Olivier Chauvin, algemeen directeur van Relais & Châteaux.
Relais & Châteaux bestaat uit zon 500 weergaloze charmehotels en gastronomische restaurants in 60 landen. Sinds de oprichting in 1954 streeft deze Franse organisatie ernaar wereldwijd een unieke vorm van vrijetijdsbesteding aan te bieden door vooraanstaande etablissementen van topformaat te selecteren. RVH.
Inlichtingen en reserveringen: gratis nummer00 800 2000 00 02