Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    01-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aosta ski
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Betere skimogelijkheden

     

     

     

     

     

    Winter in Valle d’Aosta betekent skiplezier voor jong en oud, voor de beginner en de ervaren skiër, voor de krachtpatser en de rustige genieter, voor de langlaufer en de alpine skiër. In Valle d’Aosta wordt de ski-infrastructuur voortdurend verbeterd en gemoderniseerd. Ook met het oog op het komende winterseizoen zijn talloze verbeteringen en uitbreidingen gerealiseerd of in volle uitvoering.

     

    In Estoul, Brusson, in Vallée d’Ayas, werd een nieuwe zetellift gebouwd met een debiet van 1200 personen per uur en met een afstand van 1149 meter. In La Thuile werd het pistenetwerk verbouwd opdat de skiërs op een veiliger manier zouden kunnen circuleren. In Cogne en op tal van andere plaatsen werden installaties voor de productie van kunstsneeuw geplaatst. Dit zijn maar enkele van de talloze investeringen die het skicomfort in Valle d’Aosta verbeteren.

    www.regione.vda.it

     

    01-12-2007 om 16:34 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aosta wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Valle d’Aosta: wijnen

     

     

     

     

    Valle d’Aosta is bekend om zijn mousserende wijnen. De zesde nationale oenologische wedstrijd ‘Spumanti d’Italia 2007’ heeft een wijn uit Valle d’Aosta genomineerd met een bronzen medaille: Blanc de Morgex et de la Salle-Brut 2005.  De prijs werd toegekend tijdens het Forum Spumanti d’Italia 2007 in Valdobbiane nabij Treviso.

    ‘Spumanti d’Italia 2007’ is een beurs waar de beste mousserende wijnen van het land worden voorgesteld aan een publiek van kenners en liefhebbers. De bekroonde wijn uit Valle d’Aosta wordt volledig geproduceerd met de autochtone druiven Prié Blanc. De eerste gisting gebeurt in houten vaten. De sprankelende kwaliteitswijn bevat een mooi complex aroma. RVH.

    www.regione.vda.it

     

     

    01-12-2007 om 16:33 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quick megagiant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    QUICK MEGAGIANT TOUR VAN 27.11.2007 TOT 14.01.2008

     

     

     

     

     

    Vanaf 27 november verklaart Quick de Mega Giant Tour voor geopend! Nooit eerder stond het paradepaardje van het menubord zo in de kijker. De drie Xtra uitzonderlijke

    formaten doen de Giant alle eer aan. Je kan kiezen: in de hoogte voor de Super Giant, in de breedte voor de Suprême Giant en in de lengte voor de Xtralong. Snel wezen is de boodschap, want iedere variant is telkens maar ongeveer veertien dagen te proeven.

     

    Echt Belgisch en binnenkort drie exclusieve varianten. Iedereen kent de Chicken Filet, de King Fish en de Big Bacon. Maar de enige echte keizer van de klassieke Quick-burgers is toch wel de Giant. Vanaf het begin is hij er al bij. Meer dan dertig jaar dus. Het recept bleef trouwens al die tijd onaangeroerd! En … vanaf 27.11.2007 heb je de keuze uit vier versies. De Giant, die nu al zonder twijfel tot het Belgische keukengeheugen behoort, zal een paar keer van gedaante veranderen.

     

    De Xtralong Giant bijt de spits af. Van 27 november tot 10 december schuift de Giant in de lengte uit. De Suprême Giant doet je watertanden van 11 tot 24 december. En van 25 december 2007 tot 14 januari 2008 lonkt de Super Giant naar dat rode dienblad! Alle drie deze varianten zijn groter dan de alom bekende Giant. Wie voor de Xtralong Giant of de Super Giant kiest, geniet van drie sneetjes vlees en twee sneetjes gesmolten chester-kaas, terwijl wie zijn tanden in de Suprême Giant zet meteen het Xtra formaat hamburger zal opvallen.Welke variant je ook kiest, de typische Giant -saus ontbreekt nooit.

    Uiteraard blijft de klassieke Giant ook van de partij de gehele periode. RVH.

    01-12-2007 om 14:46 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roseane Barros
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Roseane Barros da Silva wint finale “Rog, vis van het jaar”

     

     

     

     

     

    Voor de negentiende maal ging VLAM op zoek naar de professionele kok die het lekkerste en origineelste gerecht weet klaar te maken met de vis van jaar, nl. rog.

     

    Een vakjury maakte in oktober een voorselectie uit de ingestuurde recepten en weerhield vijf finalisten, nl. Tom de Four van brasserie-restaurant De Heeren van Liedekercke in Denderleeuw, Max De Blick van restaurant de Kaai in Antwerpen, John Lenaerts van brasserie Escouzy in Booischot, Michaël Mayerus van restaurant Le Sanglier des Ardennes in Durbuy en Roseane Barros da Silva van restaurant Aneth in Brugge.

    Na een spannende finale kroonde de jury voorgezeten door meesterkok Guy Van Cauteren, Roseane Barros tot winnares voor haar recept “Rog opgevuld met girollen, cantharellen en varkensoor, Havanaroom, Lardo di Clemente en krokante zuurdesem.” Zij ontving de ‘vis van het jaar’-trofee, ditmaal ontworpen door kunstenaar Tuur de Rijbel, naast enkele andere waardevolle prijzen. RVH.

     

    Het winnend recept is een bereiding voor 4 personen met volgende ingrediënten: 400 g rogvleugels, 20 g Lardo di Clemente.

    Vulling

    1 wit van prei, 100 g cantharellen,  100 g girollen, 30 g varkensoor, 50 g aardappelen (Bintjes), 1 dl groentebouillon, Peper en zout

    Krokant zuurdesem

    Zuurdesembrood, Olijfolie, Platte peterselie

    Saus

    1 dl gevogelteconsommé, 0.5 dl garnalenconsommé, 1 dl room gerookt met Havana, 35 g boter

     

    Bereiding

     

    Vulling

    Kook de varkensoren gaar in de groentebouillon, haal ze uit de bouillon en laat afkoelen. Versnijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelen in de bouillon volledig droog, plet tot puree met een beetje boter. Voeg de blokjes varkensoor toe. Snij de prei in halve ringen en stoof zeer kort aan. Maak de paddenstoelen schoon, stoof ze mee aan en meng onder de puree.

    Vis

    Fileer de rogvleugels en verwijder het vlies. Spoel kort onder water en dep zeer goed droog. Boter de inoxen ringen in, leg hierin de rogvleugels met de velkant naar boven. Kruid met peper en zout, leg de vulling erop en plooi toe. Laat 5 à 6 minuten stomen.

    Saus

    Kook de consommés samen met de gerookte room tot de helft in. Passeer, bind met boter en kruid met peper en zout. Mix luchtig met staafmixer.

    Krokant zuurdesem

    Snijd brood in plakjes van 1mm, schik op licht ingevette plaat. Leg siliconenmat erop tegen het krullen en bak krokant.

    Peterselie

    Was enkele plukken, fruit en leg op keukenpapier. Kruid met zout.

     

    Presentatie

     

    Lepel saus in een diep warm bord. Presenteer de rog in het midden en laat hierop de Lardo smelten. Werk af met zuurdesemtoast en gefruite peterselie.

     

     

     

     

     

     

     

     zie ook www.6minutes.be/a la carte

    01-12-2007 om 14:39 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maison du Boeuf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    De magnums van het Maison du Bœuf…

     

     

     

    Het hotel Hilton Brussels mag dan wel zijn veertigjarige bestaan vieren, het behoudt toch nog altijd zijn statuut van gastronomische aanbeveling in het hartje van de Europese hoofdstad.

     

    De nieuwe kaart van het gastonomisch restaurant Maison du Boeuf toont eens te meer aan dat inventiviteit en gevoel voor goede producten van zeer groot belang zijn voor de tevredenheid van de klanten. Chef-kok Jacky Chartier heeft zich als het ware uitgesloofd om aan zijn veeleisend kennerspubliek het beste te bieden.

    De onontkoombare gerechten als de tartaar van het Maison du Bœuf met kaviaar of de beruchte rundskotelet in zoutkorst geven de kaart een traditioneel karakter, terwijl de meer hedendaagse bereidingen als de “Koningskrab uit Alaska gebraden in schuimende boter, met  lichte Parmentier van Fines de Claires en kervelmousseline” of de “Tonijn met spinaziescheuten en citroenschilletjes, moes van espelettepeper en cedraat en melkrisotto” voor het innoverende tintje zorgen. En dan hebben we het nog niet over de kleine wonderen die patissier Michel Babikov als dessert bereidt...

     

    Zoals dit al vaak het geval is voor het Maison du Bœuf, komen de nieuwigheden niet enkel van de keuken, maar ook van de zaal. Giuliano Gianotti, de directeur van het restaurant, stelt naast een van de mooiste wijnboeken van de hoofdstad een prachtige magnumkaart voor die zelfs de meest veeleisende alcoholliefhebbers tevreden zal stellen. Van de 442 wijnreferenties die op de kaart staan, worden niet minder dan 39 flessen van 1,5 l weggegeven (13 wit en 26 rood).

     

    Op de kaart zowel zeer prestigieuze traditionele wijnen zoals een Pétrus of een Mouton Rothschild, als wijnen uit andere landen en meer bepaald uit Italië. Dit noemenswaardige pluspunt ten opzichte van een traditionele wijnkaart overtuigt er ongetwijfeld iedereen van dat een wijn in een fles van 1,5 l vaak van veel betere kwaliteit is dan een wijn uit een gewone fles van “75 cl” en dat dit bovendien goedkoper is dan twee flessen van dezelfde wijnsoort.

     

    Hieraan moet nog worden toegevoegd dat mensen met een grote dorst vier “jeroboams” op deze kaart zullen vinden. In de Champagne-streek verwijst deze term misschien naar een dubbele magnum, d.w.z. vier flessen of drie liter, maar in de streek rond Bordeaux verwijst het naar een volume van vijf liter!

     

    Voor de personen met een kleinere dorst zijn er nog altijd de 42 referenties in halve flessen... RVH.

     
    zieook www.6minutes.be a la carte

    01-12-2007 om 14:35 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website GaultMillau

                 

    GaultMillau lanceert www.gaultmillau.be , eerste zoekmotor via restaurantquotering                                    

     

     

     

     

    GaultMillau Benelux lanceert officieel zijn website www.gaultmillau.be. Sedert enkele weken online kan de site reeds rekenen op een belangrijk aantal frequente bezoekers. Via de site is het mogelijk om snel een restaurant op te zoeken op basis van naam, postcode, gemeente maar vooral ook op basis van quotering. Een andere nieuwigheid is de GaultMillau Club die aan spotprijzen een aantal interessante gelegenheden aanbiedt op gebied van wijn en gastronomie.

     

    De leden van de GaultMillau Club kunnen de commentaren van de gids online lezen. Het groot publiek kan via de PC zowel de gegevens als de quoteringen opzoeken, maar heeft geen toegang tot de restaurantbesprekingen. Mits een abonnement waarbij de nieuwe gids 2008 aan huis wordt geleverd, wordt men lid van de Club, krijgt men de gids en kunnen thuis alle commentaren worden opgezocht.

     

    Tot slot biedt de GaultMillau Club ook een hoop originele recepten van grote chefs, de geschiedenis en beschrijving van zeldzame of vergeten producten, een wijnkelder met oude jaargangen, prestigieuze evenementen en degustaties, reizen in het teken van wijn en gastronomie met gerenommeerde chefs, dit het hele jaar door aangevuld met vele andere verrassingen. RVH.

    www.gaultmillau.be

     

     zie ook www.6minutes.be a la carte

    01-12-2007 om 14:34 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Van Helmont
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Forse uitbreiding InterContinental in Spanje.

     

     

     

     

    InterContinental Hotel group, eigenaar van de Express by Holiday Inn brand, heeft met de Britse investeringsgroep Zinnia Hotels Properties holdings een contract afgesloten voor de bouw van 20 nieuwe Express by Holiday Inn hotels in Spanje. Het project voorziet in de opening van de nieuwe hotels binnen een maximale periode van 5 jaar en heeft een globale waarde van meer dan 180 miljoen Euro.

     

    Momenteel beschikt de groep over een 15-tal hotels in Spanje met het Express by Holiday Inn op de luchthaven Madrid Barajas als laatste nieuwkomer. Een zestal andere hotels zijn volop in constructie.

    Het nieuwe project omvat een aantal kusthotels maar de Spaanse steden worden evenmin vergeten met o.m. Algeciras, Barcelona, Bilbao, Logroño, Madrid, Oviedo, Sevilla en Vigo. De opening van Express by Holiday Inn in Bilbao, het eerste van de 20 nieuw te bouwen hotels, is gepland voor eind 2009. RVH.

     

    01-12-2007 om 14:32 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SWASS

     

    De nieuwe filosofie “Service Starts With A Smile” van Ibis Belux gaat van start in Ibis Brussels Centrum - Zuidstation

     

     

     

     

     

    Op 29 en 30 november werden in het hotel Ibis Brussels Centrum – Zuidstation, één van de grootste hotels van de budgetketen in België, alle functies waargenomen door hoteldirecteurs en medewerkers van de zetel van Accor-hotels in de Belux.  Deze operationele challenge voor de directeurs en afdelingshoofden valt binnen het kader van de lancering van de nieuwe filosofie bij de teams van Ibis in België en het Groothertogdom Luxemburg: “Service Starts With A Smile” (SSWAS).

     

    Vandaag staat Ibis al wereldwijd gekend om de kwaliteit van het onthaal en de dienstverlening.  Met SSWAS wil Ibis Belux een stapje verder gaan in het anticiperen op de verwachtingen van de klanten. Het begrijpen en tevreden stellen van de medewerkers op alle niveaus zijn cruciaal om de tevredenheid van de gast te vergroten.

     

    Daarom is de SSWAS-filosofie gebaseerd op waarden en attitudes, niet op reglementen en procedures. De SSWAS-filosofie omvat een ervaringsgerichte opleiding die zelfstandig verkennen en praktische ervaring combineert. Bedienen begint wel met een glimlach, maar daar blijft het niet bij: alles moet gedaan worden met oprechte vriendelijkheid en warmte, met een aandachtig oor voor een vlotte reactie op de noden van de gast. Er zijn geen compromissen mogelijk als het op de dienstverlening aan de gast aankomt, dat is een toegevoegde waarde die echt het verschil maakt in een uiterst competitieve omgeving.

     

    In september werden de hoteldirecteurs en alle medewerkers van de zetel van Accor-hotels in de Belux uitgenodigd om zich in te schrijven voor een programma van opleidingen in verschillende hotelfuncties zoals kamermeisje, barman, receptioniste, kok, … met het oog op de praktijkdag op 29 en 30 november. Het was meteen een succes: niet minder dan 75 medewerkers (van de 109) schreven zich in voor het programma.  “Het leven van mijn kamermeisjes leren kennen zal mij in staat stellen om mijn teams nog beter te begeleiden, hun noden en problemen beter te begrijpen”, aldus Margot Ballesteros, Directrice van het Ibis-hotel Brussels Expo-Atomium en kamermeisje voor één dag. 

     

    De opleidingen werden gegeven door de medewerkers zelf.  Dat was een manier om hen bij het initiatief te betrekken, om hun functie naar waarde te schatten en een dieper contact te leggen tussen hen en hun oversten. “Ik had nooit gedacht dat ik nog eens mijn job zou moeten uitleggen aan de Directrice van de personeelsdienst.  Ik voel me nu nauwer verbonden met het personeel op de zetel.” – voegt Cathy Varela eraan toe. Zij is huishoudster bij Ibis Brussels Centrum-Zuidstation en opleidster housekeeping.

     

    Er is verder al een SSWAS-bijeenkomst gepland in maart 2008 om zo’n 500 werknemers in te wijden in SSWAS door hen ervaringen te laten beleven die hen in staat stellen in te zien hoe ze de waarden van de filosofie kunnen omzetten in hun dagelijkse praktijk.

     

     

     

     

    Ibis, grootste netwerk budget-hotels in Europa, gekend om zijn uitstekende verhouding tussen dienstverlening / kwaliteit / prijs.  Binnen Accor, bieden de 800 hotels van het Ibis-netwerk wereldwijd voor elke verplaatsing een kwalitatief verblijf aan een erg aantrekkelijke prijs. In België telt Ibis 20 hotels of 2115 kamers. RVH.

    www.ibishotel.com

     

     

    01-12-2007 om 14:21 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accor hotels

    Hotels Accor-groep bekroond met de “Business Hotel Group 2007”-award.

     

     

     

     

     

    De hotels van de Accor-groep (Sofitel, Novotel, Mercure en Ibis), Europees en wereldwijd leider in de reissector, het toerisme en de dienstverlening aan bedrijven, werden bekroond met de “Business Hotel Group 2007”-Award van Travel Magazine.

    Al sinds 1997 organiseert Travel magazine elk jaar, in samenwerking met het West-Vlaams Economisch Studiebureau (WES), een grote enquête bij de reisbureaus. Daarbij worden een dertigtal awards uitgereikt aan bedrijven uit het toerisme en de reissector, van cruisemaatschappijen tot luchtvaartmaatschappijen,  vakantiecentra en hotelgroepen.

     

    Dit jaar werd de tiende enquête tussen augustus en september gehouden bij zo’n 800 reisbureaus uit het hele land.  Voor de award van “Business Hotel Group 2007” stemde een meerderheid van de reisbureaus voor de hotels van Accor, gevolgd door Sheraton Hotels & Resorts (2de plaats) en Radisson SAS (3de plaats).

     

    Deze onderscheiding beloont zowel de kwaliteit van het onthaal en de dienstverlening in de Accor-hotels als de innovaties van de Groep op het vlak van accommodatie, de organisatie van seminaries en de dienstverlening aan de klanten. RVH.

     

     

     

     

    01-12-2007 om 14:20 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    29-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiesalon Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    6 DAGEN INTERNATIONAAL VAKANTIESALON ANTWERPEN.

     

     

    De 30ste editie van het Internationaal Salon voor Vakantie, Toerisme & Caravanning in Antwerpen gaat van start op vrijdag 25 januari 2008 en loopt tot en met woensdag 30 januari 2008. Deze 6-daagse wordt een feestelijk gebeuren, met heel wat nieuwe en vertrouwde exposanten die voor de jubileumeditie extra inspanningen leveren. Nieuwe reisformules en -producten worden voorgesteld op mooi aangeklede, kleurrijke stands én ook de vele wedstrijden zijn een aantrekkingspool voor de talrijke bezoekers.

     

    Organisator Sinva Exhibitions stelt dit jaar het prachtige en veelzijdige Griekenland voor als gastland. “Ieder jaar weer stellen we een nieuw gastland voor", aldus organisator Emmanuel Rubens. “We kloppen daarvoor aan bij bestemmingen die aantrekkelijk zijn voor een divers publiek. Met Griekenland zijn we daar zeker in geslaagd. Het is een zonnig land dat heel wat variatie biedt. Uiteraard is het de locatie voor een geslaagde strandvakantie, maar ook wie nieuwe culturele juweeltjes en authentieke dorpjes en landschappen wil ontdekken, komt aan zijn trekken. Bovendien zijn er heel wat mogelijkheden voor de sportieve reiziger om zich uit te leven in Griekenland!"

     

    De 30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen gaat voor 6 dagen kwaliteit en variatie. De introductie van verschillende themadagen hoort daar zeker bij. Verdere opmerkelijke trend is de sterke aanwezigheid van Oost-Europese bestemmingen, met ondermeer de officiële diensten van toerisme van Slovenië en Slovakije. Kroatië - gastland van de editie 2007 – besloot zijn stand te vergroten.

    Ook Duitsland is goed vertegenwoordigd door de regionale diensten voor toerisme, terwijl Hall 2 traditioneel de stek van Maison de la France blijft, in Hall 3 kunnen de bezoekers terecht in een tijdelijk Provencaals dorp beplant met lavendel en mimosa.

     

    Maar ook cruises zitten duidelijk in de lift. In Hall 2 wordt dat duidelijk op de stand van Xenia Tours en Sunquest Cruises. Nieuw in 2008 op dit vlak is de stand van Cruise & Ferry World. Inspelend op de actuele trend naar meer outdoorvakanties, blijft het aanbod camping, caravanning en motorhomes goed vertegenwoordigd. Onder het motto 'vakantie is ontspannen en genieten' bieden een aantal exposanten op het Vakantiesalon spa & wellness-formules aan. RVH.

    www.vakantiesalon-antwerpen.be

    zie ook www.6minutes.be

    29-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    28-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     

     

    Neusje spoelen en snuiten wordt kinderspel dankzij Qualiphar

     

     

     

     

     

     

    Elke dag kijken ouders verwonderd naar de vooruitgang van hun kind, maar pas vanaf 2 à 3 jaar kan hun oogappel zijn of haar neusje zelf snuiten. Een verstopt neusje kan bij baby’s en kinderen nochtans voor ernstige problemen zorgen. Een goede dagelijkse hygiëne van het neusje is daarom belangrijk.

     

    Qualiphar is al jarenlang een vertrouwde partner van vele ouders wanneer het gaat over het spoelen en reinigen van neusjes, oren en ogen. Producten zoals Physiologica® en Lyomer® Plus hebben hun nut al meer dan bewezen op dat vlak. Nu lanceert het merk een innovatieve elektrische neusreiniger die snel en gebruiksvriendelijk is en een optimale neusreiniging mogelijk maakt. Daarnaast ontwikkelde Qualiphar ook Physiologica® nasal, een hypertone steriele oplossing die helpt bij verstopte neusjes en verkoudheden. Baby’s neusje verzorgen wordt dus kinderspel.

     

    Met de elektrische neusreiniger van Physiologica® innoveert Qualiphar eens te meer. Deze neusreiniger ziet er niet alleen heel leuk en kindvriendelijk uit, hij helpt baby’s beter te ademen. Zijn ergonomische kop past zich perfect aan aan de neusgaten van de zuigeling, en dankzij de wegwerp opzetstukken is het toestel steeds steriel. Het is ook eenvoudig en snel: het zuigt het neusslijm weg in amper 5 seconden. RVH.

    www.qualiphar.be en www.physiologica.be

     

     

    28-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste oogst vlaamse mosselen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerste oogst Vlaamse mosselen !

     

     

     

     

     

    Gisterochtend werd de eerste lading Vlaamse hangcultuurmosselen 'Flanders Queen Mussel', door de Musselboot I aangevoerd in de Nieuwpoortse haven, gratis uitgedeeld aan de eerste 3.000 mosselliefhebbers die zich aanmelden in de Nieuwpoortse visveiling. 

     

    De Vlaamse hangcultuurmosselen hebben dankzij hun uitmuntende kwaliteit onlangs het A-certificaat bekomen van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen). De Flanders Queen Mussel komt rechtstreeks uit open zee in het bord van de consument terecht, waardoor de mosselen een zeer rijke en intense zilte smaak hebben. Het project mossel- en schelpdierenkweek kadert in een geleidelijke reconversie van de vissersvloot als gevolg van het verlies aan visgronden wegens de installatie van de farshore-windmolenparken (op o.a. de Thorntonbank).

     

    Het voorbije jaar werden de kweektechnieken voor de Vlaamse mossel getest en geoptimaliseerd, met een aantal opmerkelijke resultaten. De hangcultuurmossel zet zichzelf vast op speciale mosseltouwen die rond spoelvormige constructies gewikkeld worden. In tegenstelling tot de 'gewone' mosselen, die meestal in het slib gedijen en bijgevolg meer zand en andere bodemstoffen opnemen, komt de hangcultuurmossel niet in aanraking met slib en neemt ze enkel zeewater in zich op. Mosselen die volgens de hangcultuurmethode gekweekt worden moeten niet meer 'verwaterd' worden om zand en slib te verwijderen zoals bij de gewone mosselen wel het geval is. De Vlaamse mossel gaat rechtstreeks van de open zee naar de consument zonder te verwateren, met een rijkere en intensere "zeesmaak" tot gevolg.

     

    De hangcultuurmossel kan zich veel meer concentreren op het groeien i.p.v. op het filteren, en heeft bijgevolg tot 20 à 25 % meer vleesgehalte! Het resultaat was gewoonweg verbluffend, de eerste Vlaamse mosselen zijn bijzonder vlezig en kunnen de consument ongetwijfeld verwennen met hun intense smaak. Een nieuw kwaliteitsproduct dat voor diverse creatieve impulsen zal zorgen, als voorgerechtje met een fruitige mousse, gefrituurd als amuse bouche en vanzelfsprekend de mossel-natuur met een uitje, een takje selder en zelfs een schijfje citroengras.

     

    De 100 supplementaire kooien die nu uitgezet worden in de 4 concessies zullen naar verwachting in 2008 ± 675 ton mosselen opleveren. De hangcultuurmossel is bovendien ook vroeger klaar voor de oogst: waar men nu moet wachten tot pakweg de tweede week van juli zal de Vlaamse mossel vanaf eind mei haar weg vinden naar de consument. Dit betekent dat vanaf 2008, het mosselseizoen al begint met O.L.V. Hemelvaart of ten laatste met Pinksteren! Met een gunstige prijszetting, wordt de Vlaamse mossel een meer dan te duchten concurrent voor de Zeeuwse mosselen. RVH.

     
    zie ook www.6minutes.be a la carte

    27-11-2007 om 18:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glamoureuze feestdagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Glamoureuze feestdagen…

     

     

     

     

     

    Bij Hunkemöller staan de feestdagen dit jaar in het teken van luxe en plezier. Rijke decoratie, fijne stoffen en gedetailleerde afwerking staan garant voor een gevoel van weelde.

    De kerstcollecte van Hunkemöller straalt je dit jaar tegemoet. Strass details en ook het gebruik van gouden materialen zijn met recht overdadig te noemen. De luxe van de jaren ’50 komt terug bij Hunkemöller in de vorm van dierenprints en (nep)bont. Een zacht gevoerde bodywarmer van (nep)bont houdt je eerlijk warm. Een weelderige gewaarwording. Genoeg van het bonte gevoel op je huid? Dan is de bodywarmer tevens binnenstebuiten te dragen! Ook de accessoires binnen de kerstcollectie zijn volledig op het rijke thema van de feestdagen aangepast. Een zacht plaid met luipaardprint is zalig om op of onder te leggen. Je kunt het ook lekker om je heen slaan tijdens de lange winteravonden.

     

    Feestdagen zonder engelen? Ondenkbaar! En ze zijn natuurlijk ook terug te vinden binnen de feestcollectie van Hunkemöller. Sierlijke tekeningen van engelen, kerstballen en kristallen, in de frisse combinatie van muntgroen en roze, geven een jonge knipoog aan het kerstthema. Zo mooi, als uit de hemel gezonden… RVH.

     

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standaardboekhandel

     

    Primeur voor Vlaanderen Standaard Boekhandel opent allereerste boekhandel in een baanwinkelomgeving           

     

     

     

     

                             

    Met de opening van een boekhandel langs de A12 in Schelle (voorheen Woonboulevard Boomsesteenweg) zet Standaard Boekhandel een nieuwe stap in zijn groeistrategie en presenteert een innovatief boekhandelconcept aangepast aan een baanwinkelomgeving.

     

    Een retailbedrijf dat in een stagnerende tot licht groeiende markt (zoals de boekenmarkt) zijn bedrijfsresultaat op niveau wil houden, heeft geen andere keuze dan het realiseren van een groeistrategie. Vijfentwintig jaar geleden telde Standaard Boekhandel vierentwintig verkooppunten. Eind maart 2006 opende Standaard Boekhandel zijn honderdste winkel in het Vlaams-Brabantse Merchtem. Nu, anderhalf jaar later, opent Standaard Boekhandel zijn honderdentwaalfde winkel en daarmee ook zijn eerste baanwinkel.

     

    Naast de groei van het eigen winkelnetwerk groeit Standaard Boekhandel ook verder door samenwerking met partners. Dertien vestigingen van Fun herbergen vandaag reeds een Standaard Bookshop als "shop in de shop" met een boekenaanbod specifiek gericht op de klanten van Fun (kinder- en jeugdboeken en vrije tijd). Het is de bedoeling dat tegen eind mei 2008 alle zesentwintig Fun vestigingen over een Standaard Bookshop zullen beschikken. Enkele vestigingen van Kinepolis baten vandaag reeds een Standaard Shop uit waarin ze een aanbod van boeken, dvd's, cd's, en merchandisingproducten verkopen die gerelateerd zijn aan de in de Kinepolis vestigingen vertoonde bioscoopfilms. Het is eveneens de bedoeling om de samenwerking met Kinepolis nog verder uit te breiden.

     

    Of er nog meer baanwinkels zullen komen, hangt af van wat het management zal leren uit dit eerste initiatief dat uitdrukkelijk als een test wordt beschouwd. Met deze test wil Standaard Boekhandel nagaan of een baanwinkelomgeving een opportuniteit is voor boekenverkoop. Dit betekent zeker niet dat Standaard Boekhandel zijn aanwezigheid in de stadscentra niet verder zal uitbouwen, wel integendeel. Op korte termijn worden nieuwe vestigingen in de stadscentra van Nieuwpoort, Landen, Leuven (tweede winkel), Aartselaar, Malle, Lier (tweede winkel) en Sint-Andries Brugge voorzien. In een vijftal andere steden wordt momenteel actief gezocht naar een locatie. RVH.

     

     

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterijs in oostende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Winterijs in Oostende

     

     

     

     

     

    Vanaf 30 november wordt Oostende opnieuw de place to be tijdens de eindejaarsperiode. Op het programma staan talrijke kwalitatieve evenementen en typische animaties.

     

    Winterijs: Kerstmarkt & IJsschaatspiste – 30november 07 tot 6 januari 2008 – Wapenplein

    De ijsschaatspiste staat dit jaar opnieuw voor meer dan 1.000 m² schaatsplezier, meteen ook de tweede grootste ijsschaatspiste in België. De kleinsten kunnen opnieuw naar hartelust schaatsen op de aparte kinderijsschaatspiste. In de kerststalletjes kunt u terecht voor leuke geschenken of een typisch winterhapje en drankje: gebrande noten, poffertjes, lederwaren, decoratiemateriaal, … Het volledige Wapenplein baadt in een zee van licht en sfeervolle muziek. Daarnaast wordt ook een uitgebreid animatieprogramma voorzien.

     

    Het Leopoldpark wordt opnieuw omgetoverd tot een sfeervol eindejaarsdecor. De accenten liggen hier vooral op de kiosk en het Bloemenuurwerk. De ideale locatie voor een romantische wandeling.

     

    Queen of Proms Culinaire Kersthappening – 15 & 16/12/07 – Albert I-Promenade

    In het weekend van 15 & 16 december nodigt de Handelaarsbond ‘Queen of Proms’ iedereen uit voor een gezellig culinair evenement op de Albert I-Promenade.

    De plaatselijke handelaars stellen u graag hun specialiteiten voor. Tijdens deze winterse wandeling op de zeedijk kan u culinaire toppers degusteren in diverse eet- en drankstanden.

    Iedereen is welkom op zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur en op zondag van 11.00 tot 21.00 uur. Misschien ontdekt u er het ideale restaurant voor uw kerst- of eindejaarsdiner…Toerisme Oostende vzw zorgt voor allerlei randanimatie. RVH.

    www.eindejaarinoostende.be  of www.toerisme-oostende.be

     

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurostar

    EBBSFLEET INTERNATIONAL:

    HET NIEUWE STATION VAN EUROSTAR IN KENT

     

     

    Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, lanceert vanaf vandaag zijn diensten vanuit Ebbsfleet International. Dit nieuwe station van Eurostar ligt in het graafschap Kent, langs de eerste Britse hogesnelheidslijn High Speed 1. Het station is vooral een geschikte uitvalsbasis naar het zuiden van Engeland en het zuiden en oosten van Londen. Ebbsfleet International is het tweede Eurostarstation in Kent. Eurostar bedient immers reeds het station Ashford International.

     

    Ebbsfleet International geniet van een strategische ligging. Het station bevindt zich dicht bij Dartford in het graafschap Kent en vlak bij de belangrijke verkeersassen: de M25 snelweg (die toegang verleent tot het noorden en zuiden van Londen), de M20, de M2 en de A2. Samen met Ashford International wordt Ebbsfleet International de nieuwe toegangspoort tot Kent.

     

    Ebbsfleet International is een uiterst praktisch station: het beschikt over een parking voor 2500 wagens, een autoverhuurdienst, een regelmatige taxidienst, een overdekte fietsenstalling en binnenkort een dienst om auto's voor reizigers te parkeren of te wassen Op vertoon van hun Eurostarticket en identiteitskaart kunnen reizigers overigens gratis gebruik maken van de binnenlandse treinoperator Southeastern Trains of de busdienst Fastrack.

     

    Vanuit Ebbsfleet International bereiken reizigers makkelijk East Londen, The Docklands, Essex (met Stansted) en Sussex (met Gatwick). Daarnaast is ook East Thames Corridor, een regio in volle ontwikkeling, makkelijk vanuit Ebbsfleet International te bereiken. In de komende jaren wordt verwacht dat deze regio talrijke nieuwe bedrijven zal aantrekken.

     

    De reistijd tussen Brussel en Ebbsfleet International bedraagt 1u41, tussen Rijsel en Ebbsfleet International 1u10 en 2u05 tussen Parijs en Ebbsfleet International. Vanuit Brussel rijden er 5 treinen per dag naar Ebbsfleet International; 4 van hen stoppen in Rijsel. Vanuit Parijs rijden er 7 treinen per dag naar Ebbsfleet International. Reizigers die vanuit België naar Ashford wensen te reizen, dienen in Rijsel over te stappen. Voortaan is er immers geen rechtstreekse verbinding meer tussen Brussel en Ashford.

    Afgelopen woensdag 14 november, lanceerde Eurostar al zijn diensten naar en van zijn nieuwe eindstation in het hart van Londen, St Pancras International. Dankzij de voltooiing van de eerste Britse hogesnelheidslijn bevindt Londen zich nog op slechts 1u51 van Brussel, 1u20 van Rijsel en 2u15 van Parijs. RVH.

     

     

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    25-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugse webcamera

     

     

    Brugse webcamera viert 50.000 ste bezoeker met wedstrijd

     

     

     

    De webcamera op de Brugse Markt is erg in trek bij de surfers. Het voorbije weekend kwam de 40.000ste bezoeker langs. Dat betekent dat www.webcambrugge.be voor het einde van de maand al zijn 50.000ste bezoeker zal mogen verwelkomen. Naar aanleiding daarvan pakken de initiatiefnemers, het Comité voor Initiatief en Palm Breweries (Brouwer van Brugge Tripel – Brugge Blond en de abdijbieren van SteenBrugge) uit met een wedstrijd, waarbij een hotelovernachting voor 2 personen in Brugge te winnen valt.

     

    24 uur per dag zendt webcambrugge.be beelden van de Brugse Markt door op het internet. De webcamera werd eind september in dienst genomen, en mag nu dagelijks rekenen op ruim 800 bezoekers. De voorbije weken was er ook heel wat media-aandacht voor het project, ondermeer dankzij een vermelding in de Wereld Top 10 voor live webcams. Een hitlijst die wordt samengesteld door het Amerikaanse bedrijf Earthcam.com. De teller is inmiddels de 40.000 bezoekers voorbij.

     

    Om de 50.000ste bezoeker te vieren, organiseren het Comité voor Initiatief en Palm Breweries een wedstrijd. Wie rond het tijdstip van 50.000 ste bezoeker langskomt op webcambrugge.be, zal een speciale wedstrijdpagina kunnen aanklikken en maakt dan kans op een hotelovernachting voor 2 personen in Brugge. Een virtueel bezoek aan Brugge via de webcamera kan dus een trip met overnachting opleveren, bijvoorbeeld om de Brugse Markt eens in het echt te komen bewonderen in de gezellige eindejaarsperiode. Deze webstrijd loopt in samenwerking met de vzw Hotels Regio Brugge.  RVH.

     

     

     

     

     

     

     

     

    25-11-2007 om 11:30 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterwaterpret
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Winterwaterpret

     

     

     

     

     

    In volle herfst is bij Hunkemöller een nieuwe badcollectie verkrijgbaar, ideaal om baantjes te trekken in het zwembad of voor een heerlijke zonvakantie tijdens de wintermaanden.

    De winter is de perfecte periode om je conditie op peil te houden. En niets is zo verfrissend als een heerlijke duik in het zwembad. Hunkemöller biedt de sportieve dames die deze winter regelmatig in het zwembad te vinden zijn, een geheel nieuw sportbadpak. Het ultradunne materiaal is heerlijk om in te bewegen, maar geeft wel de juiste ondersteuning die tijdens het zwemmen gewenst is.

     

    Flaneren over de boulevard, genieten van luxe… Wie wil niet het ultieme Cannes-gevoel in de winter ervaren? De winterbadcollectie van Hunkemöller bestaat naast sportieve modellen ook uit een uitgebreide glamoureuze collectie bikini’s en badpakken. Trendy prints, kralen en accenten zijn volop vertegenwoordigd in de luxe badmode deze winter. Perfect om deze winter op de boulevards van Cannes of Miami te verschijnen, al blijft de collectie ook dichter bij huis even aanlokkelijk. RVH.

     

     

    25-11-2007 om 11:28 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filou & friends
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    FILOU & FRIENDS LANCEERT EIGEN ONDERGOEDCOLLECTIE

     

     

     

     

     

     

    Voor kinderen moet ondergoed vooral goed zitten. Prikkende etiketten en pijnlijke naden, kids zijn er absoluut niet mee gediend. Bij Filou & Friends weten ze als geen ander wat kinderen willen. De  ondergoedcollectie van Filou & Friends biedt kwaliteit, is comfortabel en mooi.

    Bij Filou & Friends is een goede prijs-kwaliteitverhouding uitermate belangrijk. De nieuwe ondergoedcollectie is daar alweer een uitstekende illustratie van. Voor de allerkleinsten gebruikt P’tit Filou een betere côte 1/1, superzacht en -comfortabel, maar tegelijk ook gemakkelijk wasbaar. Voor de ietwat oudere kids combineert Filou & Friends jersey met lycra, voor een vormvast en zacht resultaat. En dit allemaal aan een interessante prijs.

     

    Ook het draagcomfort is optimaal, met een pasvorm die helemaal is afgestemd op het kinderlichaam. Pijnlijke naden en vervelende etiketten behoren definitief tot het verleden! De slipjes en boxers van Filou & Friends hebben geen naden op de tailleband, het elastiek gaat volledig rond. De etiketten zijn vanbinnen op de kledij geprint, waardoor ze niet prikken. Het nieuwe ondergoed van Filou & Friends is wasbaar op 60 graden, en mag in de droogkast. Het materiaal is hypoallergeen, en beperkt dus het risico op een allergische reactie tot een absoluut minimum.

     

    De items uit de ondergoedcollectie van P’tit Filou en Filou & Friends zijn wit, met een grijze bedrukking voor de jongens, een roze voor de meisjes, en een taupe voor de allerkleinsten. De ondergoedcollectie wordt bovendien een blijvend onderdeel van de collecties P’tit Filou en Filou & Friends. RVH.

    Infonummer consumenten: 056/22.99.05 - www.filoufriends.com

     

     

    25-11-2007 om 11:26 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Fine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Fine, dé Parfum gebeurtenis in Brussel

     

     

     

     

    “In Fine” opende zopas in Brussel een ruimte gewijd aan exclusieve en persoonlijke

    geuren.

     

    “In Fine” is een concept dat meer dan 20 jaar geleden gelanceerd werd door Jean Patout, grootmeester in de kunst der geuren. Deze “Neus” bestudeerde de samenhang tussen een gekozen parfum en de karaktertrekken van de persoon die het parfum geselecteerd heeft. Dit concept biedt de gelegenheid uw geliefkoosd parfum te bepalen aan de hand van een unieke olfactorische parfum degustatie, die uw zintuigen prikkelt.

     

    Zoals bij een wijndegustatie, gaat u een uitgebreid gamma van parfums degusteren. Deze degustatie verloopt in 3 fasen. Tijdens de eerste fase, ervaart u de parfums één

    voor één teneinde een voorselektie te maken van de geuren die u het liefste ruikt. Daarbij is het zeer belangrijk dat u rustig de tijd neemt om de parfums waar te nemen

    zonder u daarbij te laten beinvloeden door andere factoren, zoals de algemene stemming of de omgeving. Daarna worden de geselekteerde geuren opnieuw aan u voorgesteld, twee per twee, en ook deze keer ruikt u in kalmte de geuren en kiest u zo spontaan mogelijk de parfums die uw voorkeur dragen. Uiteindelijk blijven er 3 of 4 parfums over.

     

    De “In Fine” deskundige zal u vervolgens parfumeren met de door u geselekteerde parfums teneinde de invloed van uw huid op het door u gekozen parfum te observeren. Zo is het mogelijk dat een geur bij iemand anders heerlijk ruikt terwijl op uw huid de geur niet tot haar recht komt. Tijdens het intrekken van de geuren legt de deskundige “In Fine” u de verschillende karaktertrekken, die verband houden met het

    door u geselecteerde parfum, uit.

     

    “In Fine” stelt u eveneens een originele kadotip voor: schenk een leeg parfumflesje cadeau waarmee de persoon van uw keuze een degustatie kan beleven en na afloop

    naar huis keert met een flesje van haar of zijn gepersonaliseerd parfum.

     

    “In Fine” verwelkomt alle belangstellenden voor een onvergetelijke en prettige ervaring in haar exclusieve, stijlvolle en serene zaak te Brussel, in de nabijheid van de Naamse Poort. RVH.

    In Fine Brussel - Pijpelingstraat 3 - 1000  Brussel

    www.infine-brussels.be

     

     

     

    25-11-2007 om 11:24 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs