:roll:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
CHRISTOPHE NACHERGAELE
gastronomie aan huis
BESTE AMBACHTELIJKE KOK VAN BELGIË 2007
De traditionele jaarlijkse wedstrijd beste ambachtelijke kok van België georganiseerd door de Vereniging van Meesterkoks van België werd andermaal tijdens Horeca-expo in Gent, georganiseerd.
Het thema van de wedstrijd was een vrij recept met schelvis ( vis van het jaar ) met 3 garnituren: schorseneren, krabjes en groene kool; een verplicht recept : caneton braisé à lorange, pommes Anna ( naar A.Escoffier ) en een vrij dessert : waarin weliswaar witte en zwarte chocolade met koffie en amandelen diende verwerkt.
Voor de finale die onder de leiding stond van voorzitter Robert Van Duüren, waren vier finalisten geselecteerd. Na een spannende strijd en deliberatie van de jury werd Christophe Nachtergaele van Gastronomie aan huis uit Gent tot laureaat gekroond.
De laureaat is o.a. in de leer geweest bij Georges Blanc (Vonnas) en Alain Ducasse (Plaza Athenée en Louis XV in Monaco). Het Concept van de winnaar is gastronomie bij de consumenten thuis brengen, in zijn privé restaurant in Landegem kan hij slechts een beperkt aantal gasten ontvangen (enkel mogelijk na reservatie).
Christophe organiseert ook kooksessies over de hedendaagse keuken. In 2004 was hij geselecteerd om België te vertegenwoordigen op de BOCUSE DOR in Lyon, maar mocht niet deelnemen omdat hij geen openbaar restaurant had. Opmerkelijk aan de wedstrijd was dat de zoon van Christophe dienst deed als commis, net op de dag dat hij 15 jaar werd!
Het ministerie van Middenstand herkent de titel van Beste Ambachtelijke kok van België en maakt de titel evenwaardig aan de titel Meilleur Ouvrier de France (M.O.F.). Marc De Jongh, restaurant La Palette Gourmande uit Brussel werd tweede geklasseerd. Ook de andere finalisten, Nicolas Leveaux uit Brussel en Mario Aerts uit Olen, werden door de jury geprezen om hun schitterende bereidingen.
Diverse waardebons van vooraanstaande producenten van dranken en keukenmateriaal zoals Champagne Ruinart, Mandarine Napoleon, wijnhuis Gusto World, Robot Coupe, ISPC Gent, een gastronomisch weekend in Castel du Val dOr in Ocquier werden tussen de finalisten verdeeld.
|