Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    10-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste ambachtelijke kok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

                                             CHRISTOPHE  NACHERGAELE    

                                                    “gastronomie aan huis “ 

                                            BESTE AMBACHTELIJKE KOK VAN BELGIË 2007

                              

     

    De traditionele jaarlijkse wedstrijd “beste ambachtelijke kok van België” georganiseerd door de Vereniging van Meesterkoks van België werd andermaal tijdens Horeca-expo in Gent, georganiseerd.

     

    Het thema van de wedstrijd was een vrij recept met schelvis ( vis van het jaar ) met 3 garnituren: schorseneren, krabjes en groene kool; een verplicht recept : caneton braisé à l’orange, pommes Anna ( naar A.Escoffier ) en een vrij dessert :  waarin weliswaar witte en zwarte chocolade met koffie en amandelen diende verwerkt.

     

    Voor de finale die onder de leiding stond van voorzitter Robert Van Duüren, waren vier finalisten geselecteerd. Na een spannende strijd en deliberatie van de jury werd Christophe Nachtergaele van “  Gastronomie aan huis “ uit Gent tot laureaat gekroond.

    De laureaat is o.a. in de leer geweest bij Georges Blanc (Vonnas) en Alain Ducasse (Plaza Athenée en Louis XV in Monaco). Het Concept van de winnaar is gastronomie bij de consumenten thuis brengen, in zijn privé restaurant in Landegem  kan hij slechts een beperkt aantal gasten ontvangen (enkel mogelijk na reservatie).

    Christophe organiseert ook kooksessies over de hedendaagse keuken. In 2004 was hij geselecteerd om België te vertegenwoordigen op de BOCUSE D’OR in Lyon, maar mocht niet deelnemen omdat hij geen openbaar restaurant had. Opmerkelijk aan de wedstrijd was dat de zoon van Christophe dienst deed als commis, net op de dag dat hij 15 jaar werd!

     

    Het ministerie van Middenstand herkent de titel van  Beste Ambachtelijke kok van België en maakt de titel evenwaardig aan de titel  Meilleur Ouvrier de France (M.O.F.). Marc De Jongh, restaurant  La Palette Gourmande uit Brussel werd tweede geklasseerd. Ook de andere finalisten, Nicolas Leveaux uit Brussel en Mario Aerts uit Olen, werden door de jury geprezen om hun schitterende bereidingen.

    Diverse waardebons van vooraanstaande producenten van dranken en keukenmateriaal zoals Champagne Ruinart, Mandarine Napoleon, wijnhuis Gusto World, Robot Coupe, ISPC Gent, een gastronomisch weekend in Castel du Val d’Or in Ocquier werden tussen de finalisten verdeeld.

     

     

    10-12-2006 om 21:47 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brussel peking

    Verbinding Brussel-Beijing kent een groot succes

     

     

    Diverse media meldden verkeerdelijk dat de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines zijn vluchtenaanbod tussen Brussel en Beijing tijdens het winterseizoen tot de helft terugschroeft. Tijdens de zomer worden vier wekelijkse vluchten geboden op deze route, tijdens de winter zijn dat er drie. Vanaf het komende zomerseizoen wordt de frequentie opnieuw tot vier vluchten per week opgetrokken. Aan deze afspraken is niets gewijzigd.

    Het winterseizoen betreft de periode eind oktober tot eind maart: vliegtuigschedules wijzigen twee maal per jaar op dezelfde dag waarop zomer- en wintertijd omschakelen. Gedurende een gedeelte van deze winter (15 december tot 24 maart) wordt door Hainan vanaf Brussels Airport een beperkte schedule aangeboden van drie wekelijkse vluchten. Voor gedetailleerde vluchtgegevens : www.brusselsairport.be.

     

    De Brussels-Beijing route, die zeer belangrijk is voor Brussels Airport en voor de hele Belgische economie, kent veel bijval bij de reiziger. De bezettingsgraad van deze vluchten ligt nu reeds hoger dan 70 procent en de Chinese maatschappij zijn zeer opgetogen met hun keuze van Brussel als bestemming. Ook voor de Belgische code-share partner SN Brussels Airlines Geert Sciot is Beijing een belangrijke troefkaart. Vice President Communicatie bij SN Brussels Airlines, stelt bovendien : "Beijing is een erg populaire bestemming, zowel voor zakenpassagiers als vakantiereizigers. Deze rechtstreekse vlucht verlaagt in belangrijke mate de drempel voor reizigers in beide richtingen, zowel voor het toenemende zakenverkeer tussen ons land en de Chinese economie, als voor reizigers die tijdens hun vakantie het nieuwe China willen verkennen. De schedules van deze Beining-vlucht zijn trouwens uitstekend afgestemd voor aantrekkelijke transferts op ons netwerk binnen Europa en naar Afrika".

     

    Voor het komende zomerseizoen werden inmiddels ook bijkomende lange-afstandsbestemmingen aangekondigd vanaf Brussels Airport. De Amerikaanse maatschappij Northwest Airlines voorziet vanaf mei 2007 dagelijkse vluchten naar Detroit. De prestigieuse Indische luchtvaartmaatschappij Jet Airways vliegt vanaf de komende zomer dagelijks van Brussel naar Mumbai (Bombay), en dagelijks van Brussel naar New York. Hiermee wordt het bestaande totaalaanbod van dagelijkse vluchten naar de VS uitgebreid van zes naar acht. Met de dagelijkse vlucht naar Indië en vier wekelijkse vluchten naar Beijing zijn de twee belangrijkste groeipolen in de wereld rechtstreeks verbonden met Brussels Airport. 



     

    10-12-2006 om 21:46 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dolce

     

    BELGISCHE VERENIGING VOOR PNEUMOLOGIE SLUIT EERSTE OVEREENKOMST MET DOLCE LA HULPE BRUSSELS

     

     

    In Dolce La Hulpe Brussels werd de eerste definitieve overeenkomst ondertekend. De Belgische Vereniging voor Pneumologie, meteen overtuigd van de mogelijkheden van de site, koos het conferentie- en hotelcentrum als locatie voor haar congres dat plaatsvindt van 31 november tot 3 december 2007. Naast de indrukwekkende conferentie- en tentoonstellingsruimte zal de Belgische Vereniging voor Pneumologie ook gebruik kunnen maken van de talrijke andere faciliteiten van de locatie dat op 1 februari 2007 haar deuren opent.

    www.dolce.com.

    10-12-2006 om 21:45 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel Budapest

     

     

    SN Brussels Airlines verhoogt vluchtaanbod tussen Brussel en Boedapest 

     

     

    SN Brussels Airlines breidt het vluchtaanbod tussen de Europese hoofdstad en Boedapest gevoelig uit. Vanaf 19 februari wordt het vluchtschema tussen Brussel en de hoofdstad van Hongarije geoptimaliseerd dankzij bijkomende dagelijkse vluchten en de inzet van grotere vliegtuigen.

     

    Sinds Hongarije lid werd van de Europese Unie in 2004 zit het zakenverkeer tussen Brussel en Boedapest in de lift. De handelsrelaties tussen Hongarije en de rest van de Europese Unie nemen toe en tientallen Hongaarse expats streken neer in Brussel om voor de EU Commissie of één van de vele andere Europese instellingen en organisaties te komen werken.

     

    Ook steeds meer city trippers ontdekken de prachtige historische rijkdommen, het thermale kuuraanbod en de zeer gevarieerde en aantrekkelijk geprijsde hotelinfrastructuur van de Hongaarse hoofdstad. Volgens de cijfers van de Belgische vereniging van touroperators ABTO is Boedapest dan ook één van de snelst stijgende citytrip bestemmingen op de Belgische vakantiemarkt.

     

    Redenen genoeg voor SN Brussels Airlines om het vluchtaanbod tussen Brussel en Boedapest gevoelig uit te breiden en om ook de uurregeling te optimaliseren. Vanaf 19 februari biedt SN Brussels Airlines een vroeg ochtendvertrek aan naar Boedapest en een avondvlucht met vertrek in Brussel in de vooravond en een terugkeer vanuit Hongarije ’s avonds.

     

    De nieuwe uurregeling is zowel aantrekkelijk voor zakenreizigers als voor toeristen die een hele dag in Boedapest of Brussel willen spenderen.  Het zetelaanbod neemt dankzij deze  frequentieverhoging en de inzet van Boeing 737 toestellen voor bepaalde vluchten gevoelig toe. Dankzij de samenwerking met partner Malev Hungarian Airlines, die eveneens twee dagelijkse vluchten verzorgt, hebben SN Brussels Airlines klanten voortaan de keuze uit vier retourvluchten per dag. De vluchturen van partner Malev liggen mooi verspreid tussen de vluchten van SN Brussels Airlines.

     

    Brussels Airlines

     

    Tot en met 24 maart worden alle vluchten door SN Brussels Airlines uitgevoerd. Vanaf 25 maart wordt het vluchtschema overgenomen door Brussels Airlines.

     

    Brussels Airlines, ontstaan uit het samengaan van full servicemaatschappij SN Brussels Airlines en low costmaatschappij Virgin Express, biedt tickets aan naar Budapest vanaf 59 euro enkele reis, alle taksen inbegrepen. Klanten hebben vanaf 25 maart de keuze uit de ‘full service’ b.flex reisformule die tijdswinst en ticketflexibiliteit garandeert of kunnen kiezen voor de lowcost b.light formule. Meer informatie op de website www.brusselsairlines.com

     

     

    10-12-2006 om 21:44 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.British airways - calgary

    British Airways vliegt vanaf 1 december ook op Calgary

     

    Vanaf 1 december 2006 wordt de Canadese stad Calgary toegevoegd aan het uitgebreide netwerk van British Airways. De luchtvaartmaatschappij zal 5 keer per week naar deze populaire bestemming vliegen.

     

    Calgary is vooral bekend van de Olympische Winterspelen die er in 1988 hier plaatsvonden. Echter, weinig kennen de stad echt. Calgary is na Toronto, Montreal en Vancouver de grootste stad van Canada met bijna 1 miljoen inwoners. De stad is een populaire wintersportbestemming voor zowel Canadezen als Amerikanen en steeds meer Europeanen weten de weg naar Calgary te vinden, ook buiten het wintersportseizoen.

     

    Vanuit Brussel, kunnen reizigers nu met British Airways naar de volgende bestemmingen in Canada vliegen via Londen Heathrow : dagelijks naar Vancouver, 2 keer per dag naar Toronto, dagelijks naar Montreal en 5 keer per week naar Calgary. Het totaal aantal bestemmingen van British Airways vanuit Londen Heathrow komt nu op 142.

     

    Op www.ba.com kunnen reizigers naast vliegtickets naar Calgary ook hotel accommodatie boeken.

     

    10-12-2006 om 21:43 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.simware
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Simware simulations

     

    Simware is sinds meer dan 10 jaar Europa’s grootste gespecialiseerde detailhandel in simulatieproducten. Voortaan organiseert Simware eveneens adembenemende en originele bedrijfsincentives.

     

    Dankzij Simware, gespecialiseerd in simulatieproducten, worden onze kinderdromen werkelijkheid. Iedereen heeft er wel eens van gedroomd om het stuur van een airbus A320 over te nemen.

    Dit droom kan nu uitkomen. Een Vliegtuig, een trein of een schip leren besturen is voortaan mogelijk. Dankzij de zeer geperfectioneerde softwares, “simulatoren”, kan iedereen de magische wereld van de luchtvaartsimulatie ontdekken.

     

    De simulatoren die Simware aanbiedt, hebben zulk een hoog realiteitsgehalte dat ze voor een perfecte vliegillusie zorgen en zowel liefhebbers van videospelen als beroepspiloten tevredenstellen. Kortom, een onvergetelijke ervaring om thuis achter uw PC te beleven of zelfs in een echte trainingscockpit tijdens buitengewone incentives en trainingssessies voor particulieren.

    www.simw.com

     

    10-12-2006 om 21:30 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.edpnet

    EDPnet introduceert streaming

     

     

    Voortaan biedt EDPnet streamingoplossingen aan, rekening houdend met de specifieke vraag/behoefte van de klant.  Streaming, zowel audio- als videostreaming, zit sinds enige tijd duidelijk in de lift.  Een groot aantal radiostations biedt reeds (audio)streaming aan op hun website.  Het scala aan toepassingsmogelijkheden is zeer ruim: concerten, events zoals beurzen of congressen, uitzendingen op internet van tv-zenders, speciale thema-zenders op het internet, voorstellingen van huizen door immokantoren, video-brochures in toeristische sector, productvoorstellingen op bedrijfswebsites, online reclamecampagnes, ...

     

    Wat houdt streaming in?  Streaming is het aanbieden van multimedia-fragmenten (audio- of videofragmenten) op het internet.  Er zijn eigenlijk drie soorten streaming: on-demand streaming, live streaming (of webcasting) en downloaden (of podcasting).

     

    www.gratisstreaming.be

     

     

     

    10-12-2006 om 21:21 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dymo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Thuis labels maken met de nieuwe DYMO LetraTag

     

    DYMO heeft een grote reputatie op het gebied van labelmakers. Vanaf januari 2007 introduceert DYMO speciaal voor thuisgebruik de elektronische LetraTag. Met dit innovatieve apparaat kunt u snel en eenvoudig labels maken voor DVD’s, boeken, kleding, gereedschap, speelgoed en nog veel meer! De DYMO LetraTag is de vernieuwde uitvoering van de uiterst succesvolle DYMO LetraTag XR. Het nieuwe model biedt enkele belangrijke voordelen:

     

    De ergonomie van de nieuwe LetraTag is geoptimaliseerd. Door de verbeterde vormgeving ligt het apparaat uitstekend in de hand. Het LCD-display is maar liefst twee keer zo groot geworden als voorheen. Hierop kunt u precies zien hoe het te printen label er uit zal gaan zien: WYSIWYG (What You See Is What You Get).

     

    Het maken van labels is heel eenvoudig dank zij de extra navigatietoetsen. Hiermee bladert u gemakkelijk door de gebruiksvriendelijke menu’s. De LetraTag heeft veel geavanceerde functies zoals een geheugen voor 10 labels, de mogelijkheid om op 1 of 2 regels af te drukken, 5 lettergroottes, 8 kaderstijlen, 195 symbolen en een afdrukresolutie van 160 DPI. Interessante extra’s zijn de datum/tijdweergave en de meertalige RACE-technologie, waarmee u karakters met accenten via het SMS-systeem kunt invoeren.

    www.dymo.com.

     

     

     

    10-12-2006 om 21:20 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.damart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Damart verkiest “superster” van het jaar.

     

     

    In het Théâtre du Vaudeville in Brussel vond de verkiezing plaats van ‘Damart superster van het jaar’. Een initiatief van Damart als eerbetoon aan de vitaliteit, het dynamisme en het talent van de hedendaagse vrouwen die ook de centrale waarden van Damart delen: innovatie, teamgeest en passie voor anderen.

     

    Trendwatcher Herman Konings wees erop hoe belangrijk deze nieuwe generatie van senioren wel is, de generatie die hij zelf ‘medioren’ noemt. Een generatie die trouwens niet meer te vergelijken is met de generaties van vroeger, de hedendaagse vrouwelijke senioren kenmerken zich immers door hun dynamisme en hun vele activiteiten. Hun levensstijl, verwachtingen en vrijetijdsbestedingen zijn er een mooie weerspiegeling van.

     

    De gelukkige winnares werd Mevrouw Ingrid Lossy uit Merelbeke. Volgens de jury was zij degene die het beste de nieuwe generatie vrouwen vertegenwoordigt alsook de filosofie en de waarden die Damart centraal stelt. Ingrid Lossy is een dynamieke vrouw en fervente fietsster. In haar vrije tijd probeert ze ook zoveel mogelijk tijd te spenderen met haar kleinkinderen … die dol en fier op haar zijn.

     

    10-12-2006 om 21:18 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAB Iana LIII
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ZEEANEMONEN VAN WOL

     

     

     

    In navolging van de succesvolle series Iana L. en Iana L.II brengt JAB Anstoetz teppiche nu Iana L.III uit, een collectie van zes hoogpolige tapijten uit de beste Nieuw-Zeelandse wol. Dat Iana L.III niet moet onderdoen voor zijn voorgangers, mag duidelijk zijn. Vernieuwende designs, trendy kleuren en een ultramoderne techniek liggen aan de basis van deze eigenzinnige reeks die voor drie modellen de prestigieuze productieprijs Red Dot Award kreeg toegekend.

     

    Elegant én gedurfd, dat zijn de zes tapijten van de nieuwe langharige collectie Iana L.III van JAB Anstoetz Teppiche. Op één na, zijn alle modellen hoogpolig. De gebruikte garens zijn niet alleen lang, maar ook dik, zacht en soepel, vaak heel kleurrijk en met een bijna organische look.

    www.jab.de

     

    10-12-2006 om 20:55 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jori Klassiekers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    JORI: de nieuwe Originals:

    Symbiose van vernieuwing, traditie en … originaliteit

     

     

    Jori, de producent van hedendaagse zitmeubelen in kwaliteitsleder, zet z’n zoektocht naar vernieuwing verder. Verrassend genoeg vindt de Belgische meubelproducent die in een onverwachte hoek: zijn traditie.

    Originals is het merk van de Jori klassiekers. ‘Originals’ staat synoniem voor klassiek moderne fauteuils en sofa’s, ontworpen door topontwerpers, met een tijdloos hedendaags design dat beantwoordt aan de hoogste eisen inzake luxueuze materialen, een gedetailleerde afwerking én een ultiem zitcomfort.

     

    Originals bundelt de krachtlijnen van Jori en verenigt alle Jori klassiekers, waaronder sofa’s, relaxen en fauteuils onder één noemer. Originals staat niet alleen voor een wandeling langs de bekendste tijdloze Jori-klassiekers, maar staat tevens synoniem voor vernieuwing.

     

    10-12-2006 om 20:53 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    04-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.casino Bru menu 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Noël 2006

     

     

    MENU

     

    Coupe de Champagne et petite dégustation

    Glaasje Champagne en een kleine degustatie

     

    ˜

     

    Pressé de caille et foie gras aux abricots,

     Saladine au Xérès

    Geperste kwartel en ganzelever met abrikozen,

    Slaatje met Xérès

     

    ˜

     

    Mi-cuit de thon rouge, fettucini de courgettes aux saveurs du sud

    Half gare rode tonijn, fettucini van courgettes met zuiders parfum

     

    ˜

     

    Galantine de dinde truffée au ris de veau, émulsion de girolles et huile de noisettes

    Galantine van getruffeerde kalkoen met kalfszwezerik, emulsie van girollen en hazelnoot olie

     

    ˜

     

    Buche de Noël « Tradition »

    Kerststol “Tradition”

     

    ˜

     

    Café et mignardises

    Koffie en versnaperingen

     

     

     

     

     

     

    Nouvel An 2006-2007

     

     

     

    MENU

     

    Coupe de Champagne et petite dégustation

    Glaasje Champagne en een kleine degustatie

     

    ˜

     

    Fricassée de homard à la vanille Bourbon

    Fricassée van kreeft met Bourbon vanille

     

    ˜

     

    Veloutine de champignons des bois et raviolis de cèpes

    Veloutine van bospaddestoelen en raviolis van boleten

     

    ˜

     

    Noisette de biche Grand Veneur « Royal » aux poires et pains d’épices,

    parmentier de chou vert et lardons

    Reebok nootjes Grand Veneur “Royal” van peren en kruidkoek,

    parmentier van groene kool en spekjes

     

    ˜

     

    Cœur de l’An neuf

    Nieuwjaarshart

     

    ˜

     

    Café et mignardises

    Koffie en versnaperingen

     

     

     

     

     

     

    04-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Passage
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LE PASSAGE:

     

     

     

    Rocky Renaud, bekend als de bezieler van een uiterst creatieve keuken, behield ondanks de ravage in het Brussels gastronomisch landschap zijn Michelinster, overigens volkomen terecht. Al ruim elf jaar maakt hij het mooie weer in dit restaurant dat tot een heuse instelling is uitgegroeid en naam en faam maakt tot ver buiten de Ukkelse Sint-Jobwijk.

     

    Zijn klassieke keuken in de meest pure vorm is een oerdegelijke garantie dat elk ingrediënt zijn eigenheid behoud. Topprioriteit is en blijft voor Rocky een onberispelijke kwaliteit, gekoppeld aan het principe van betaalbare topgastronomie. Indien men permanent hoogstaande gerechten wil serveren, moet men aldus Rocky quasi blindelings kunnen vertrouwen op de leveranciers, aan de door hem gestelde kwaliteitseisen kan dan ook onder geen enkel beding worden getornd. Het principe van betaalbare gerechten trekt Rocky door naar een nochtans zeer aanlokkelijke wijnkaart.

     

    De gerechtenbeschrijving onthult geenszins de ongeëvenaarde vitaliteit van de meesterkok maar maakt de degustatie des te heerlijker. Critici vinden de omschrijving te summier omdat dit teveel mogelijkheden openlaat. Toch snoert Rocky hen de mond, weliswaar zonder woorden of protest, maar door ervoor te zorgen dat de gerechten telkenmale opnieuw getuigenis brengen van een constante kwaliteit en uiterst verfijnde bereidingen. Het succes van de keuken is mede te danken aan de opleiding en ervaring van Rocky, hij stond o.m. ooit zeven jaar lang achter jet fornuis in Villa Lorraine. Rocky’s keukengeheimen krijgen des te meer allure door de extreme waakzaamheid van Pierre Duqué, Rocky’s rechterhand, die nauwlettend toekijkt én op het onthaal én op de service aan de klanten.

     

    Het kleinste sterrenrestaurant van Brussel biedt plaats aan 35 gasten. De eetzaal, verspreid over twee niveaus, is getooid in tabaksbruin, grijs en roomkleur, met Amerikaanse stores in dezelfde tint, terwijl een rij van zwartwitfoto’s uit gastronomische werken voor de nodige verfrissende accenten zorgt. De netjes op een lange rij opgehangen foto’s worden  nog extra in de verf gezet door enkele wandlampen, terwijl een paar orchideeën voor een fleurig contrast zorgen.

    Op de bovenverdieping, afgescheiden door een smeedijzeren reling, vinden we dezelfde zachte inrichting rond de bar, waar vlakbij ook een hoge tafel staat. Het meubilair in dezelfde tinten zorgt voor nog meer eenheid. Die lijn wordt zelfs doorgetrokken tot de tafelkleedjes en de dressoirs, waar enkele waardevolle flesjes staan te pronken. Bij mooi weer kunnen nog eens zoveel mensen terecht op een heerlijk terras in de tuin.

     

    Tijdens de middag wordt er een lunch geserveerd met voorproevertjes en keuze uit twee voorgerechten en twee hoofdschotels, vlees of vis (25 Euro). ’s Avonds biedt het menu van de maand een koud voorgerecht, een warm voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert (45 Euro), terwijl het degustatiemenu 60 Euro kost. Vanzelfsprekend kan men ook uitsluitend à la carte eten. En u kan ervan op aan dat evenveel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de nagerechten: mini-baba met rum en gekonfijte roze pompelmoes, gratin van mango met lavendelhonig en amandelen of een ijssouflé met mandarijn, perencompote met saffraan en Mandarine Napoleon.

     

    Rocky’s herfstkaart brengt eens te meer een pleiade van schitterende wildbereidingen die fijnproevers-gastronomen zonder de minste twijfel zullen bekoren. Tussen de voorgerechten o.m. Gillardeau oesters, ganzenlever met gekonfijte vijgen en perenchutney, rundscarpaccio met brisure van truffels,ganzenleversnippers en parmezaan of st jacobsnootjes in schuimige groentenbrunoise en dito citroenbouillon.

    Bij de hoofdgerechten een Racanduifje met boschampignons, patrijs met herfstgroenten of nootjes van reebokfilet met jeneverbes, witloofstronkjes en aardappel met uienringen en spek. Tussen de visgerechten selecteerden we een verse tarbot in kokosmelk met Rieslingmousseline en grijze garnalen en gebraden St. Jacobsvruchten met ganzenlever, Comtékaas en geparfumeerd met oude balsamico.

    Prijs, plezier en kwaliteit zijn de absoluut sterke troeven van Rocky Renaud die door GaultMillau met een 17/20 wordt beloond terwijl Henry Lemaire 90/100 toekent en het restaurant o.i. terecht, tussen de absolute toppers rangschikt.

     

    Le Passage – J& P Carsoullaan 13 –1180 Ukkel -  tel 02.374 66 94

    restaurant@lepassage.be

     

     

    04-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Saint Alexis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    LE SAINT-ALEXIS,

    NAUTISCH PRESTIGEHOTEL.

     

     

     

    Genesteld aan het mooie onderwindse strand van Boucan-Canot op La Réunion, bekoort het charme- en prestigehotel Saint Alexis door zijn originaliteit, gezelligheid en comfort een veeleisend cliënteel dat vooral gecharmeerd is door de traditionele waarden van gastvrijheid.

     

    De charme van het hotel werd vooral nautisch geïnspireerd door het schip dat varende langsheen de specerijenroute, de eerste Franse veroveraars naar het eiland bracht. Andere bekende passanten waren Dina Morgabim, Santa Appolonia, Mascerenbas, Bourbon en Bonaparte. De opeenvolgende naamswijzigingen kwamen in 1848 tot halte toen het eiland definitief Réunion werd. Een 60-tal elegante en comfortabele kamers verwennen de gasten die er beschikkien over airco, telefoon, safes, minibar, satelliettelevisie, haardrogers en vele andere attenties. De suites zijn ontworpen als echte appartementen, terwijl talrijke kamers een rechtstreekse toegang bieden tot het unieke zwembad. De ruime badkamers in Saint-Alexis zijn uitgerust met een jacuzzi wat extra charme meegeeft.

    De fitness ruimte van het hotel bevindt zich onder het rotondeterras en baadt in een duikbootsfeer door toedoen van de grote patrijspoorten, deze doorkijkvensters geven zicht onder de waterspiegel van het zwembad. Dit complex volledig gewijd aan relaxatie, biedt naast een echte ‘fitnessruimte’ ook een hammam, sauna, douches en kleedkamers.

     

    Tafelen kan er in een van de vele restaurants of leuke panoramische balkons die ofwel uitzicht bieden op het zwembad of de idyllische kust met indrukwekkend oceaanzicht als decor hebben. Fijnproevers kiezen uit een verbeeldingsrijke kaart die uitnodigt tot intense degustatie, de creatieve meesterkoks zorgen voor een wekelijks wijzigend ontdekkingsmenu  dat los staat van de andere ontdekkingen. Alles nodigt uit tot ontspannend relaxeren, zwembad, individuele terrassen of de kamerbalkons, de patio, terwijl de tuin het hotel omarmt zowel aan de strandzijde, de binnenpatio of het “deck” een immens panoramisch terras door palmbomen is omringd. Men reikt er ahw. vanuit het hartje van het hotel de hand aan de oceaangasten.

     

    In dit exotische kader zorgt het hotel Saint Alexis voor unieke meetingfacilities. Er zijn drie geacclimatiseerde vergaderruimtes waar men incentives, vergaderingen, seminaries, meetings en tentoonstellingen tot 80 personen kan organiseren. De twee grootste ruimtes, La rose des Vents en Le Grand Largue bieden klas, theater, U of rechthoekvormmeetings. Elke ruimte beschikt over een complete standaarduitrusting die op eenvoudig verzoek met laserwijzer, videoprojector en andere high tech apparatuur kunnen uitgerust worden.

    Een infrastructuur die communicatie als trefwoord heeft en de incentivetrip ongetwijfeld meer dynamisme meegeeft. De Saint-Alexis, aanwezig in het landschap van La Réunion sedert 1993, biedt de mogelijkheid om sterke emoties te beleven, kent bijzonder goed de rijkdommen van het eiland. Deze smeltkroes van grote etnische en culturele verscheidenheid naast de veelheid van vrijetijdsmogelijkheden maakt van elke meeting een voltreffer van formaat.

     

    De omgevingstemperatuur schommelt tijdens de zomer tussen de 28 en 35°, in de winter loopt hij ietwat terug tussen 21 en 29°, gezien La Réunion in de zuidelijke hemisfeer ligt zijn de seizoenen net het tegenovergesteld van onze Westerse klimaten. Het strandwater schommelt tussen de 24° in de winter en 28° in de zomer. Toeristen krijgen wel de raad om tijdens de winteravonden een iets warmere kledij te voorzien vermits de temperatuur mogelijk beneden de 21° C terugvalt.

     

    Het eiland Réunion is een jonge, exotische en nieuwe toeristische bestemming die  de gasten de kans biedt om zorgeloos van de meetings, de zon en het strand te genieten. De combinatie vergaderen, zonnekloppen en actieve do-meetings is perfect mogelijk.

    Een mini-cruise op zoek naar dolfijnen zorgt voor een fijne verrassing, een tochtje per ULM over een der drie gigantische keteldalen (caldera’s of cirques) en het strand, is een onvergetelijke belevenis met exclusieve vergezichten. Een wandeling naar de krater van de Piton de La Fournaise, een vulkaan die reeds meerdere honderden jaren is ingeslapen mag evenmin gemist worden. Vakantiegangers die een absolute kick willen beleven moeten naar Cilaos, een bergdorpje dat aan het einde ligt van een haarspeldroute met meer dan 400 bochten en kunnen hier aan canyoning doen. Een afdaling langsheen de bergwand, doorheen een waterval, een riviertje en een meertje.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    04-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    03-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skien Canada
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    SKIEGEBIEDEN IN CANADA NOG NOOIT ZO VROEG OPEN

     

     

    Marmot Basin, gelegen in het natuurpark Jasper en Lake Louise in Banff National Park, zijn nu al operationeel. Nog nooit eerder in de geschiedenis zijn skigebieden in Canada zo vroeg geopend.

     

    Zeer vroege sneeuwval in combinatie met machinaal vervaardigde sneeuw, heeft de skigebieden in Canada in een wit jasje gestoken. Tijdens de openingsdagen waren alle skiliften in gebruik. Lake Louise had bovendien een heel stuntteam die de opening verzorgde. De verse sneeuw die in deze periode al is gevallen maakt de skigebieden nog aantrekkelijker.

     

    In Marmot Basin zijn veel investeringen gedaan: zo is er een nieuwe Magic Carpet skilift in het oefengebied, een nieuwe piste in het Eagle Ride gebied en een geavanceerde skishop. Alle restaurants zijn gerenoveerd. Verder is er een state-of-the-art sneeuwmachine geïnstalleerd, op de lager gelegen hellingen van Marmot Basin.

     

    Het vroege openingsseizoen van Marmot Basin en Lake Louise, gecombineerd met de perfecte sneeuwcondities, brengt skiërs en snowboarders naar Canada, voordat het vakantieseizoen begint.

     


    03-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barsey
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    TERRAS ‘ONDER DE STERREN’

     

     

     

    Luxehotels hebben het voorrecht enkele privileges in petto te hebben… Als zomerse verademing stelt Barsey, het vooraanstaande restaurant van het Warwick Barsey Brussels, alle epicuristen de weergaloze troeven voor van een terras dat niet alleen goed verscholen ligt maar ook trendy is!

     

     

    Men vergeet er het stadsverkeer en men verliest er ook de tijd uit het oog, die maar al te snel voorbijvliegt.

    Want zoals de patio’s in zuiderse steden openbaart het terras van Barsey zich ook enkel aan de ingewijden. Eerst ervaart u al een waar genot als u door de prachtige ingang in Franse steen van het kleine luxehotel stapt. Dit wordt nog kracht bijgezet als u voorbij de bar en het restaurant komt, waar u kunt genieten van de rijkelijke, theatrale inrichting van de hand van Jacques Garcia. Een groot venster geeft uit op de onverwachte tuin van het luxehotel. Het rustgevende geluid van stromend water in de fontein, statige standbeelden met italianiserende allure, lommerrijke frisheid en een ware bloemenpracht… Onder grote terracottakleurige parasols staan tafels bedekt met smetteloos linnengoed die plaats bieden aan een veertigtal gasten. De sfeer is sereen en precies voldoende geraffineerd om te genieten van de onzegbare lichtheid van de zomeruren. Men komt hier om als lunch te genieten van een schotel Romeinse tomaten met parmezaan, een Barsey-salade of overheerlijke gebakken zeetongetjes. Voor het diner kan men zich laten verleiden tot langoustines, een emulsie van mierikswortel met bieslook, Sint-Jakobsschelpen met truffelvinaigrette, de beroemde rundcarpaccio van Harry’s Bar in Venetië, of de gebraden lamsfilet met saus op basis van paarse mosterd. Chef Jean-Philippe Bruneau heeft een elegante kaart samengesteld, waarvan de luxueuze eenvoud in de verf wordt gezet door zorgvuldig geselecteerde producten waarmee nieuwe samenstellingen en gevarieerde bereidingen te voorschijn worden getoverd.  

     

    Chef Jean-Philippe Bruneau, zoon van de sterrengrootmeester Bruneau, serveerde als voorgerecht een intense emincé van langoustines met fijn sausje en een toast van tonijn en ganzenlever met pittige olijfoliedruppels. De St Jacobsoester die als hoofdgerecht werd opgediend, kreeg een prachtig garnituur van witte Mechelse asperges en enkele fijne preisnippers, terwijl de fijne feilloze slibtongetjes, fruitige en goudgele frietjes als decoratie meekregen.

    De ontdekking van een Yarden Chardonnay 2003 uit de Israëlische Golan Heights, verhoogde zo mogelijk nog de culinaire rijkdom. De sterke natuurlijke druivensmaak leverde een gezegende afdronk die door de intense goudgele kleur werd bevestigd. Met een rijke moelleux au chocolat en een brioche van chocolade bewees de chef dat deze heerlijke Belgische specialiteit, ook in volle zomer menigeen kan bekoren

     

    Het terras van Barsey is ’s zomers de ideale plaats voor een aperitiefje en een avondje uit onder de sterren. Jean-Philippe Bruneau doet hier schitterend werk waardoor het Barsey hoe dan ook voor gastronomen en fijnproevers een aanbevolen adres blijft.

     

     

    Barsey

    Louizalaan 381-383, 1000 Brussel. Tel. 02 641 51 36  www.barsey.be

     

    03-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    02-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cuis'easy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eigentijds koken met Cuisin’Easy van Soubry
    Pasta’s voor de microgolfoven: makkelijk én gezond in 2 minuten

     

    Koken gebeurt anders dan vroeger. Want niemand wil nog uren in de keuken staan zoals vroeger, en al zeker niet tijdens de week. Omdat men niet altijd veel tijd heeft om te koken, brengt Soubry met Cuisin’Easy vier verschillende pasta’s in individuele verpakkingen. Deze vernieuwende en handige producten zijn bestemd voor de microgolfoven en zijn klaar in 2 minuten. Consumeer de producten als stand-alone snack of combineer ze met vis, vlees of groenten tot een volwaardige maaltijd: snel, licht, lekker én gezond.


    ‘Convenient’ koken heet de nieuwe trend. Een snelle en gemakkelijke manier van koken, die ons bovendien toestaat om te eten waar en wanneer we willen, door de handige individuele porties en verpakkingen.

    Met Cuisin’Easy brengt Soubry een gamma van pasta’s op de markt speciaal voor de microgolf, en klaar in maximaal twee minuten. Met saus kan je er als stand-alone snack van genieten. De versie zonder saus is dan weer perfect te combineren met groenten en een stukje vlees of vis. Of met de overschotjes uit de koelkast, natuurlijk, of een sausje uit de diepvries. Snelle snack of volwaardige maaltijd, met Cuisin’Easy kan je lekker alle kanten uit.

    Er zijn 4 varianten, waarvan momenteel al Soubry spirelli natuur 225 g (zonder saus) en spirelli arrabiata 280 g op de markt. Heel binnenkort volgen ook spaghetti natuur 225 g en spaghetti napolitana (280 g).  Als verpakking werd gekozen voor een gebruiksvriendelijke en afvalbesparende ‘pouch’: een rechtopstaand zakje dat microgolfbestendig is. De bereiding is dan ook erg eenvoudig: de pasta wordt in zijn verpakking opgewarmd in de microgolf. Twee minuten en … klaar!


    Cuisin’ Easy is de perfecte oplossing voor de momenten waarop je weinig tijd of zin hebt in boodschappen doen of koken. Studenten, drukbezette ouders, professionelen met een drukke job … iedereen die weet hoe de microgolfoven te bedienen kan ermee aan de slag. Soubry Cuisin’Easy zorgt voor de ideale maaltijd voor tal van momenten: als lichte lunch of  als aanvulling bij het avondmaal, rechtopstaand in de keuken, als vieruurtje of hap voor de tv, op het werk, of als gezond alternatief voor pizza, friet of pita.



     



     

    02-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Petit Prince
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Le Petit Prince.

     

     

    Restaurants die onafgebroken, gedurende 30 jaar met dezelfde uitbater, een groeiend cliënteel aantrekken zijn eerder zeldzaam. Francis Lefèvre runt sinds 1976 de Ukkelse ‘Petit Prince’ en dankt zonder enige discussie het overleven van zijn zaak aan het feit dat hij al die tijd, een uitzonderlijk enthousiasme tentoonspreidde maar vooral nooit het direct contact met zijn gasten verloor.

     

    Het buurtrestaurant met huiselijke sfeer dat Francis in 1976 opende, werd in de loop der jaren in een groter complex geïntegreerd. Het huiselijke, landelijke, met houtvuur en schouw bleef evenwel en is nog steeds bijzonder geschikt voor speciale gelegenheden zoals intieme grillparties. De aankoop van een aanpalende woning in 1986 geeft meer armslag en de bouw van een veranda enkele jaren nadien, zorgt ervoor dat “Le Petit Prince” in meerder zaaltjes kan worden opgesplitst, elk met eigen sfeer en charme, waardoor tegelijkertijd, een zeer verscheiden publiek van de uitgebreide menukaart kan genieten.

     

    De naamgeving verwijst voor één keer niet naar het verhaal van Saint-Exupéry, maar wel naar de Prins de Ligne, eveneens klein van gestalte. Charles-Joseph de Ligne was raadsheer van keizer Jozef II en van keizerin Catherina II en was tevens een briljant figuur. Met het typische kosmopolitisme van de 18de eeuw zorgde hij voor een erg genuanceerde analyse van het Ancien Régime samengebundeld in een 34-delig boekwerk “ Mélanges militaires, littéraires et sentimentaux”, een werk dat trouwens nog altijd wordt herdrukt.

     

    De keuken van Le Petit Prince is al even indrukwekkend en getuigt overduidelijk van mediterrane invloeden al duiken ook regelmatig exotische aroma’s en dito kleurschakeringen op. Kruiden en specerijen worden vakkundig gebruikt en resulteren o.m. in een brochette van St. Jakobsschelpen  met zoutbloempjes uit Noirmoutier, een shii-take met Thaise curry en kokosmelk, en fazant op traditioneel Brabantse wijze of een exotisch Paaslam. Toch blijft elke overdreven “fusion” van ingrediënten achterwege en kiest Francis Lefèvre doelbewust voor de basisprincipes van de Frans-Belgische keuken met dagverse kwalitatieve producten. Kroketten met grijze garnalen uit Zeebrugge of een Belgisch kusttongetje, bewijzen ook hier het perfecte vakmanschap.

     

    De uitgebreide wijnkaart, zowat 250 vermeldingen, getuigt van een mengeling van traditie en nieuwe wereldwijnen. Een intense mix dus van de rijkdom van Franse en andere Europese wijngaarden met ontluikende  en geapprecieerde aroma’s uit Argentinië, Chili, Australië en andere nieuwe wijnlanden.

    De menukaart van Le Petit Prince laat tal van persoonlijke keuzes toe, gaande van een eenvoudige schotel tot de absolute bestseller, het gastronomisch menu. Ook het marktmenu met een keuze uit 5 voorgerechten, 5 hoofdschotels en 5 desserts is een voltreffer, kostprijs 25€, met bijhorende wijnen 35€ en met aperitief en koffie 42€.

     

    Degusteren in het nieuwe okerkleurige decor van Le Petit Prince is zonder meer leuk. De Zuiderse ambiance imponeert onmiddellijk en laat de nodige ruimte voor eigen harmonieuze interpretaties zoals Italiaanse parfums en Provençaalse aroma’s. Meubilair, verlichting, wanddecoraties o.m. een collectie prachtige doeken van Fabienne Christyn, zorgen voor zonnige, culinaire momenten.

     

    Le Petit Prince, 16 Prins de Lignelaan, 1180 Brussel (Ukkel). Tel 02-374 73 03

    Open van 12 tot 14 uur en van 19 tot 22h30. Gesloten op zondagavond en maandag de ganse dag. www.lepetitprince.be

    Aangenaam en leuk decor, verrassende presentaties van aromarijke maar vooral smaakvolle gerechten met klassiek mediterraan tintje. Prijs/kwaliteit absoluut aanvaardbaar. 

    02-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rooden Scilt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    ROODEN SCILT

     

    Reeds als jonge knaap was Hans-Jürgen Porteman door het koken en de keuken begeesterd. Dat als hij als jongeling resoluut opteerde voor een koksopleiding verraste dan ook niemand, opleiding die hij trouwens met succes in de hotelschool van Koksijde doorliep.

     

    Leergierig en overtuigd dat de school slechts een eerste introductie was, bleek hij kieskeurig bij het zoeken naar werk. Gedreven leerlingen vinden evenwel snel een baan en als geboren Westvlaming kon hij zowaar in de Brusselse Pomme Cannelle terecht, enkele maanden later vinden we hem terug in Le Moulin des Ramiers in Crupet, om nadien korter bij huis in restaurant D’Hulhaege in Deinze aan de slag te gaan.

    Zijn gedrevenheid lag evenwel hogerop, zeker na zijn kennismaking met Regine, zijn latere echtgenote. Hans-Jürgens begeestering voor de kookkunst en klassieke gastronomie was dermate groot dat hij haar meteen wist te overtuigen. Zij schoof haar opleiding haartooi terzijde en schreef zich meteen in voor een zes maanden durende opleiding horeca die destijds door Horeca Oostende werd georganiseerd; cursus die ze zonder problemen afwerkte.

    Nu nog zegt Hans-Jürgen dat hij destijds sceptisch stond tegenover deze kortlopende opleiding maar het eindresultaat mocht er best wezen. Door het specifieke zomerseizoen was Horeca Oostende bestendig op zoek naar nieuwe krachten die tijdens de pieken konden inspringen, zowel in de zaal als in de keuken. Tafelzetting, tafeldecoratie maar ook de zaalbereidingen en zaalversnijdingen maakten deel uit van de cursus. Facetten waarvan Regine nog steeds handig gebruik maakt.

     

    Maxim’s Brussel was een nieuwe uitdaging, snel gevolgd door Maxim’s Parijs. Samen trokken Hans-Jürgen en Regine naar Parijs, hij voor het grote werk in sterrenrestaurants, zij voor nieuwe horeca-ervaringen in het vooruitzicht van een mogelijk eigen restaurant, al bleek snel dat ook in de Lichtstad de Oostendse horeca-opleiding erg werd gewaardeerd. De sterrenervaring die Hans-Jürgen hier opdoet, kan hij vervolledigen bij Boyer in Reims en vormt een prettige introductie voor het Congressenpaleis in Luzerne en Hotel de la gare in Digoin in de Bourgognestreek.

    Toch aarzelde Hans-Jürgen geen ogenblik om Luzerne en andere sterren de rug toe te keren toen hij in 1986 als chef in La Maison du Seigneur in Waterloo aan de slag kon, meer dan 5 jaar bleef hij trouwens chef-kok in dit gerenommeerde restaurant. Hans deelname aan de Prosper Montagnéprijs in 1987 leverde hem een 2de plaats op en een eerste kennismaking met Guy Pauwels, laureaat van deze prijs in 1977, jurylid en uitbater van het Rooden Scilt. Tijdens een tweede deelname aan deze wedstrijd werden de banden tussen Guy Pauwels en Hans-Jürgen Porteman aangehaald en ontdekte Hans-Jürgen het Rooden Scilt.

    Guy Pauwels zag in Hans-Jürgen een gedroomde opvolger terwijl het ietwat rustieke dorpsplein van Erps Kwerps voor Hans-Jürgen een complete uitdaging was. Vermits beide chefs mekaar erg goed begrepen, verliepen de overnamebesprekingen erg vlot en konden Hans-Jürgen en Regine zich in 1991 in hun eigen restaurant nestelen.

     

    Droomlocatie:

     

    Het Rooden Scilt was voor Hans-Jürgen een droomlocatie. Een historisch, rustiek gebouw met een degelijke traditionele keuken, kortom een locatie die hij zeer snel tot een sterrenrestaurant wou uitbouwen. Het gezellige, intieme salon en een zaal voor een 25-tal gasten waren onbetwistbare pluspunten.

     

    Jammer genoeg liep de belangstelling voor de uitgebreide 7 en 8-gangenmenu’s, mede door de hogere kostprijs, begin der 90-er jaren plots terug, waardoor de klandizie eerder beperkt bleef. Het behalen van de Delta d’Or in 1992 als meest beloftevolle jonge kok betekende wel de doorbraak, maar toch opteerden de meeste gasten voor een à la cartedegustatie of een beperkt menu.

     

    Hans-Jürgen twijfelde geen ogenblik, hij zou een nieuw succesvol concept opbouwen waarbij een betaalbare gastronomie centraal stond. Zijn concept was eenvoudig, op de middagen in de week, een menu aan een vaste prijs aanbieden met keuzes uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts. De klant heeft hierbij de keuze uit een all-in formule waarin aperitief, wijnen, water en koffie/thee zijn begrepen of maakt uit de drankenkaart een eigen keuze van alle dranken.

    Een dergelijk concept maakte het aldus Hans-Jürgen mogelijk om enerzijds het product-assortiment te beperken zonder evenwel toegevingen te moeten doen op de kwaliteit van de producten. Anderzijds biedt dit het voordeel dat de gasten een ietsje sneller kunnen worden bediend, facet dat vooral de zakenmensen ten goede komt.

     

    Anderzijds is voor Hans-Jürgen het respect van de klanten voor zijn gerechten erg belangrijk, zijn verkiezingen als laureaat van de Knackacties midden de jaren 90 bewijzen ten volle deze waardering. Toen Trends in 2005 een enquête bij 14.000 zakenmensen organiseerde kreeg het Rooden Scilt een 5de stek toegewezen, na 2 Oost-Vlaamse en 2 West-Vlaamse restaurants. Dit betekent aldus Hans-Jürgen dat hij in een zeer grote regio rond Brussel, Leuven en Mechelen boven aan de waarderingsschaal staat. Deze enquête werd begin 2006 overgedaan en andermaal scoort het Rooden Scilt als primus in dezelfde regio’s. Zijn concept wordt aldus Hans-Jürgen bijzonder gewaardeerd door de zakenlui en hij besloot om voortaan een zelfde concept op zaterdagmiddag toe te passen.

     

    Dertig jaar Rooden Scilt waarvan 15 jaar in eigen beheer vormen geen aanleiding om een eenmalig feest te organiseren. Toch gooit hij ahw. de remmen los en verruimt zijn concept in zoverre dat de gasten zowel ’s middags als ’s avonds het menu kunnen nuttigen en dit tot eind 2006. Het menu op zich, voorgerecht, hoofdschotel en dessert, kost 30€, voor de all-in betaal je 15€ extra. Als feestelijk verjaardagstintje krijgt iedereen die voor de all-in formule opteert, eveneens tot eind 2006, tijdens het dessert een glas champagne aangeboden.

     

    Toekomstgericht focust Hans-Jürgen Porteman zich op de verdere uitbouw van zijn menu-concept met dagverse kwaliteitsproducten en lekkere wijnen. Ondertussen heeft Hans-Jürgen Porteman zijn sterrendroom opgeborgen en neemt hij afstand van vlugklare hapjes en brasserietoestanden. Hij opteert voor een oerdegelijke traditie en klassieke keuken die wordt geapprecieerd én door de zakenman én de door klanten van middelbare en gouden leeftijd. Het Rooden Scilt biedt een erg klassiek trio van Franse topgastronomie, een klassiek historisch pand en fijnproevers-gastronomen als klant. De gagsronomische gidsen 2007 komen tot de vaststelling van Hans-Jürgen Porteman onder het motto ‘betaalbare gastronomie’, nog steeds bijzonder lekkere gerechten en bereidingen voorzet.

    Het Rooden Scilt – Dorpsplein 7 – 3071 Erps Kwerps – tel 02-759 94 44

    info@roodenscilt.be - www.roodenscilt.be

      

     

    02-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    01-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.super oma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    INNOCENT LANCEERT SUPEROMA PROJECT

    Goedgemutste smoothies voor het goede doel

     

    In december van dit jaar lanceert innocent drinks het SuperOma project. Door de innocent smoothies in bepaalde lunchrooms en broodjeszaken van mutsjes te voorzien, hoopt innocent een berg geld te verdienen voor het goede doel. Voor elke smoothie die met mutsje wordt verkocht, geeft innocent namelijk € 0,50 aan Joka.

     

    SuperOma is een initiatief van innocent drinks: innocent kwam op het idee om mutsjes voor haar smoothies te breien en voor elke smoothie die met een mutsje wordt verkocht € 0,50 aan het goede doel te schenken. De goedgemutste smoothies zullen worden verkocht in een aantal lunchrooms en broodjeszaken. De opbrengst van het SuperOma project gaat naar Joka.

     

    Joka jongerenkampen

    Tijdens de vakanties blijven ouderen vaak alleen in het rusthuis achter en krijgen ze maar weinig bezoek. Om toch voor een gezellige zomer te zorgen, organiseert Joka, de jongerenwerking van Caritas Gemeenschapsdienst, tijdens de paasvakantie en de zomermaanden kampen in diverse Vlaamse zorginstellingen. De Joka-jongeren leven een week ter plaatse, geven de bewoners extra aandacht en organiseren animatieactiviteiten. Zo bezorgt Joka de Vlaamse ouderen een uniek vakantiegevoel.

    Met de opbrengst van de SuperOma actie kunnen de Joka-jongeren onze bejaarden ook in de toekomst een onvergetelijke vakantie bezorgen. 

     

    Hulp

    Vele superoma’s, supertantes en supermama’s, maar ook superpapa’s en superopa’s zijn al in actie geschoten en zijn volop mutsjes voor de innocent smoothies aan het breien. Omdat innocent en Joka echter duizenden mutsjes nodig hebben, is alle hulp meer dan welkom.

    Heb jij nog ergens een bolletje wol liggen of wordt het hoog tijd de breinaalden weer eens ter hand te nemen? Vraag dan het breipatroon op via Joka en brei een paar mutsjes voor het goede doel.

    01-12-2006 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs