DELHAIZE BELGIE WINT AWARD VAN BESTE SUPERMARKTWIJN
Delhaize wint met de wijn Mas Jaume Cuvee Candice 2008 de 6de editie van de Award voor beste supermarktwijn, georganiseerd door de wijnwebsite Kurkdroog en De Morgen. Deze prijs bewijst nog maar eens de status van Delhaize België als wijnspecialist.
Ter gelegenheid van de wijnbeurs Megavino stellen wijnwebsite Kurkdroog en De Morgen elk jaar een gemengde jury van professionelen en wijnliefhebbers/lezers samen die via een blinde proeverij de beste supermarktwijn kiezen binnen het thema van de beurs. Dit jaar was dat thema Languedoc-Rousillon.
Jaume Cuvee Candice 2008 werd door de jury unaniem verkozen tot beste supermarktwijn van het jaar. Belangrijk is dat er voor deze award enkel wijnen worden geselecteerd die goedkoper zijn dan 15 euro. De Jaume Cuvée Candice 2008 wordt in de Delhaize supermarkten aangeboden aan 7,19 euro.
Deze award betekent veel voor Delhaize België en bewijst nogmaals dat Delhaize België, dankzij haar expertise, traditie en ervaring, de wijnspecialist is in België, zegt een trotse Jan Bosselaers, senior manager beverages bij Delhaize België. En het bewijst ook dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn.
Met meer dan 135 jaar ervaring is Delhaize zonder twijfel de wijnspecialist van België. Ongeveer één fles wijn op drie die wordt verkocht in de grootdistributie in België komt van Delhaize. Dit betekent dat Delhaize meer dan 60 miljoen flessen wijn, champagne en schuimwijn verkoopt. Delhaize verkoopt wijnen afkomstig uit meer dan 21 verschillende landen. Met meer dan 600 referenties in de winkel, waarvan 300 referenties die zelf worden gebotteld door Delhaize, en daarnaast nog eens meer dan 600 referenties in exclusiviteit op Wineworld, heeft Delhaize een ruim wijnassortiment dat beantwoordt aan de smaak van alle wijnliefhebbers. RVH.
2,5 miljoen euro Vlaamse subsidie voor jeugdlogies
Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois investeert 2,5 miljoen euro in 40 jeugdverblijven in Vlaanderen. In het kader van Toerisme voor Allen wordt deze infrastructuursubsidie aangewend voor nieuwbouw, verbouwingswerken, renovatie, toegankelijkheidswerken en brandveiligheid.
Daarnaast worden ook duurzaamheidswerken zoals isolatie, waterhuishouden en energiebesparing gesubsidieerd.
Jeugdtoerisme is heel belangrijk voor het Vlaams toerisme, aldus minister Bourgeois. Naast de maatschappelijke voordelen, zoals het contact met de natuur en de ontwikkeling van sociale vaardigheden, biedt het jeugdtoerisme immers ook heel wat economische voordelen, legt minister Bourgeois uit. De jeugdverblijfcentra in Vlaanderen tellen jaarlijks 3 miljoen overnachtingen, die een omzet van ongeveer 60 miljoen euro opleveren.
Er is in Vlaanderen een tekort aan moderne jeugdverblijfinfrastructuur. Met deze Vlaamse investeringen in de nieuwbouw en renovatie van jeugdlogies wil de minister die achterstand wegwerken. De tijd van de grote slaapzalen, gezamenlijke douches en dergelijke is voorbij. Jongeren en hun ouders vragen dat jeugdverblijven kwaliteitsvol, veilig en comfortabel zijn.
De subsidiebedragen variëren naargelang de projecten en uitgevoerde werken. Enkele voorbeelden: 200.000 voor het nieuwbouwproject Bosheihoef in Lummen;229.633 voor een nieuw chirolokaal in Olen; 152.000 voor het Munchenhof in Langemark-Poelkapelle; 100.000 voor nieuwe lokalen van de scouts en gidsen van Peutie; 50.620 voor het moderniseren van De Raap in Lokeren; 29.740 voor het moderniseren van het Begeinhof in Tongeren en 95.272 voor toegankelijkheidswerken in jeugdverblijf Alk in Bredene. RVH.
New Mauritius Hotels Ltd. (Beachcomber Hotels) heeft middels een aanbestedingsprocedure het merk White Sand Tours en de goodwill van Destination Management Company verworven.
White Sand Tours is een prestigieus merk dat in 1974 werd opgericht en een toonaangevende rol speelde in het toerisme rond de Indische Oceaan. Het portfolio bestaat uit betrouwbare en loyale klanten en we zijn ervan overtuigd dat, met een nieuwe administratieve en financiële structuur, het merk zijn vooraanstaande positie in de toerismesector kan heroveren.
De heer Peter D. Goldsmith, die momenteel als CEO optreedt voor White Sand Tours, zal zorg dragen voor het in stand houden van de relaties met bestaande klanten. Binnen de nieuwe structuur krijgt hij een commerciële functie.
Er wordt nauw samengewerkt met ontvangers en managers om de nieuwe structuur af te ronden en de overgangsperiode zo kort mogelijk te houden.
We willen, aldus Robert de Spéville, commercieel directeur, onze partners en die van White Sand Tours geruststellen met betrekking tot de continuïteit van de activiteiten van de onderneming. RVH.
Deze nieuwigheid van Screwpull®, is uniek op de markt! De karaf laat de aroma's van jonge wijnen tot hun volle recht komen en het gebruik ervan is eenvoudigweg wonderlijk. Hierdoor zult u in vergelijking met een klassieke karaf twee uur uitsparen!
De wijnfontein Vitesse wordt gekenmerkt door een dubbel beluchtingssysteem: een beluchting in de fles dankzij de adapter, en een optimale beluchting in de karaf dankzij de brede basis.
Ideaal voor jonge wijnen die tegen de karafwand moeten "klotsen" om al hun aroma's en parfums vrij te geven! RVH.
De wintervakantie nadert met rasse schreden en op veel plaatsen in de Alpen is de eerste sneeuw reeds gevallen, ook in het Italiaanse Valle dAosta waar er voor beginners en gevorderden ongebreidelde skimogelijkheden zijn. Een wintervakantie in Valle dAosta is daarenboven bijzonder makkelijk te organiseren.
Valle dAosta is een autonome regio in het noorden van Italië. De skigebieden zijn adembenemend mooi want ze worden omringd door de hoogste toppen van de Alpen. Valle dAosta is minder ver dan je denkt en makkelijk bereikbaar. Met de auto moet je over geen enkele bergpas. De afstand van Brussel naar Aosta bedraagt slechts 865 km en als je de Mont Blanc tunnel of de tunnel du Grand Saint-Bernard uitrijdt, sta je meteen temidden van de skigebieden. Ook met het vliegtuig is Valle dAosta goed bereikbaar en dat biedt mogelijkheden voor een korte winterbreak. Je kan vliegen op Genève, Milaan en Turijn waar je een directe busaansluiting hebt naar je favoriete skigebied.
Aan overnachtingsmogelijkheden is er in Valle dAosta geen gebrek, ook niet als je dichtbij de skipistes wil logeren. Je kiest voor een hotel, een berghut, een chalet, een residentie of een kamer met ontbijt en altijd geniet je van comfort en gastvrijheid. Het reserveren van een verblijf is daarenboven in een handomdraai geregeld want via www.valdaostapass.com kan je online de beschikbaarheid van een logement naar keuze bekijken en meteen gratis boeken via tel. 00 39 0165 230015.
Valle dAosta is geen grote regio waardoor de verschillende skigebieden niet ver uiteen liggen of zelfs op mekaar zijn aangesloten. Zo krijg je onbeperkte skimogelijkheden met tientallen liften en honderden kilometers blauwe, rode en zwarte pistes. Ofwel kies je een grote skiarena zoals Breuil-Cervinia waar je tot op een hoogte van 3489 meter geniet van het indrukwekkende landschap, ofwel reis je naar een rustige plaats zoals in het Monte Rosa skigebied met pistes door prachtige bossen.
Valle dAosta stelt in zowat alle skigebieden handige kant en klare programmas voor waardoor je zelf niets meer moet organiseren. Zo is er het programma Meer dan skiën alleen met o.a. tochten op sneeuwschoenen, paardrijden door de sneeuw, crosscountry ski en proeven van de lokale gastronomie. Het programma Skiën met de familie bezorgt volwassenen en kinderen zeven dagen uitzonderlijke winterpret in de skigebieden Rhêmes-Notre-Dame, Pila en Torgnon.
Helemaal anders en bijzonder aantrekkelijk voor een korte winterbreak is het programma Winter Wellness in één van de hotels van de Aosta Wellness Club. Voor echte skiliefhebbers, beginners, gevorderden en zij die een uitdaging niet schuwen, zijn er zes aanbiedingen Skiën tussen de reuzen, in de grootste skicentra van Valle dAosta, en een programma Freeride en Heliski, met verblijfsmogelijkheden van drie tot zeven nachten. RVH.
Pierre-Yves Calame van Château Le Prieur, Vignobles Garzaro, uit Baron kreeg in restaurant De Postelein van chef Yoeri Jansen, in Keerbergen, samen met de lancering van het wildmenu, de kans om zijn wijnassortiment voor te stellen.
Een niet te versmaden gelegenheid vermits het eeuwenoude wijngoed dat begin der XXste eeuw door de familie Garzaro werd aangekocht, prat gaat op zijn oude wijnstokken en met Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, het aandurft om zowel Bordeaux, Saint Emilion en Pomerolwijnen te presenteren. Er is zelfs een kleine productie van Entre-Deux-Mers en een niet te missen Crémant de Bordeaux.
Restaurant Postelein in Keerbergen bouwt onder impuls van chef Yoeri zijn reputatie verder uit en wil een link leggen met uitgesproken culinair huiskamergeluk. Een perfecte omschrijving van dit restaurant dat zowel qua inrichting, opvatting als zonnige uitbouw met veel licht een verademing biedt. Intens, intiem en toch sfeervol kan je de opvang hier makkelijk omschrijven.
De cultuur van het wijnhuis Garzaro is er in de eerste plaats op gericht om het savoir-faire dat de familie reeds vier generaties nauwgezet volgt, verder te ontwikkelen en te laten openbloeien. Hierbij worden tradities uiterst nauwkeurig gerespecteerd alhoewel ze met meer dan een vleugje modernisme worden vermengd. Extra zorg voor het leefmilieu is sedert jaren een motto dat op alle percelen van het wijnhuis wordt weergevonden.
Temidden het assortiment ontdekten we een Château Baron Bertin, rode Bordeaux, bestaande uit 60% Merlot, 20 % Cabernet Sauvignon en 20% Cabernet Franc. Een soepele wijn met ronde tannines, ietwat fruitig met subtiele houttoets die zich leent voor familiereunies maar ook voor diverse feesten.De Vieux Château Flouquet, Saint Emilion, bevat 80% Merlot, 10% Cabertnet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. Zijn robijnrode corso biedt een mooie afdronk en hij is ideaal bij wit vlees.
De Vieux Château Fenon Pomerol, krijgt 95% Merlot en 5% Cabernet Franc. Gevanilleerde houttoetsen maar vooral kers en pruimen zorgen voor een sterke, karaktervolle wijn die mooi past bij rood vlees en kaas, een wijn die je trouwens ook gewoonweg voor het plezier drinkt. Château Baron Clément Lalande Pomerol zorgt met 90% Merlot en 10% Cabernet Franc voor een lichte houttoets, mooi georchestreerde tannines en is perfect bij rood vlees, pikante bereidingen en kaas.
De witte wijn Château Le Prieur Entre-Deux-Mers bevat 50% Sauvignon, 40% Sémillon en 10 % Muscadelle. Een fruitige wijn, fleurig met agrumes noten en fris in de mond. Een leuke wijn bij vis en schaaldieren.
De ontdekking van de avond was evenwel de Crémant de Bordeaux, bestaande uit 80% Cabernet Sauvignon en 20% Merlot, een mooie schuimwijn die zowel als aperitief kan worden gedronken, maar evenzeer de nodige afronding brengt bij het dessert en de chocolaatjes. Fris, fruitig, licht rosékleurig biedt deze wijn leuke belletjes en weet hij de smaakpapillen best te bekoren.
Net als een goede wijn, verdient ook een goede whisky een goed glas. Al snel denken we bij een whiskyglas aan de bekende tumbler: een kort, breed, cilindervormig glas met meestal een dikke bodem. Toch is dit glas niet voor elke whisky de beste keuze. Een klein stappenplan om optimaal van je whisky te genieten.
Stap 1: Het glas
Whiskys zijn er in alle soorten en maten en kunnen op verschillende manieren gedronken worden. Afhankelijk hiervan, kies je voor een passend glas. Op die manier komt je Scotch Whisky, Malt Whisky of Bourbon het beste tot zijn recht. De zogenaamde tumbler kenmerkt zich door zijn brede bovenkant en wordt vooral gebruikt voor whiskysoorten die met ijs of water worden gedronken (vooral lichtere whiskysoorten). Voor de whisky die puur gedronken wordt, zoals de single malts, is een tulpvormig glas (nosing glass) een betere keuze, omdat die de geur van de whisky beter vasthoudt.
Villeroy & Boch introduceert een tweetal collecties kristallen, handgemaakte whiskyglazen, passend bij ieder doeleinde. Zo is er de American Bar-lijn, die tumblers bevat in drie formaten en verder uitgebreid is met een cocktailglas en een shot-glas, ideaal voor een origineel welkomstdrankje. De Scotch Whisky-lijn bevat een serie glazen die naar boven taps toelopen, waardoor de smaak en geur goed worden vastgehouden, speciaal voor whisky die puur gedronken wordt.
Stap 2: Walsen
Het is belangrijk om, alvorens te drinken, het glas op temperatuur te laten komen. Houd het glas in je hand en draai de whisky rustig in het glas rond. Dit wordt ook wel walsen genoemd.
Stap 3: Nosen
Nu is het tijd om het aroma van de whisky op te snuiven. Om dit het beste te kunnen doen, sprenkel je een enkele druppel (bron)water in het glas. Hiermee laat je de geur en smaak opbloeien.
Stap 4: Proeven
Het moment van het daadwerkelijke proeven is aangebroken! Geniet van je heerlijke whisky, samen met vrienden of lekker alleen. Om het whiskyritueel helemaal compleet te maken, heeft Villeroy & Boch naast haar nieuwe collecties glazen, prachtige whiskykaraffen in drie uitvoeringen in het assortiment. Verder biedt de lijn American Bar een ijsemmer, zodat ijsblokjes altijd binnen handbereik zijn.
Weetje: whisky of whiskey
Is het whisky of whiskey? Beide schrijfwijzen zijn correct. De keuze voor y of ey is afhankelijk van het land waar de whisky vandaan komt. Whisky uit Canada en Schotland heet whisky, en die uit Ierland en de Verenigde Staten whiskey.
Weetje: hoe vol moet het glas
Om de aromas het beste tot hun recht te laten komen, moet het whiskyglas voor een derde of een kwart vol zijn. De wettelijke norm is 35 cc per glas. RVH.
Starbucks opent zijn eerste drijvende vestiging aan boord van Allure of the Seas. Royal Caribbean International heeft hiervoor een licentie-overeenkomst afgesloten met de koffiegigant. Gasten op Royal Caribbeans nieuwste vlaggenschip zullen bij Starbucks in de bruisende Royal Promenade terecht kunnen voor de Frapuccino, Caramel Machiato en andere lievelingskoffie van de keten.
Wij willen onze klanten steeds dat wow-gevoel bezorgen, vertelt Lisa Bauer, senior vice president Hotel Operations voor Royal Caribbean International. De opening van de eerste Starbucks op zee toont andermaal aan hoe Royal Caribbean de verwachtingen van haar gasten overtreft met unieke bars en restaurants. Niets is bij ons onmogelijk.
De samenwerking met Starbucks is niet helemaal nieuw. Sinds tien jaar serveert Royal Caribbean International aan boord van haar schepen Seattles Best Coffee, een ander merk uit de Starbucks portfolio. Dat zal ook op Allure of the Seas gebeuren in het hoofdrestaurant, de specialiteitenrestaurants en de vergaderruimtes.
Allure of the Seas komt op 1 december aanstaande in de vaart en deelt de titel van grootste en meest innovatieve cruiseschip met haar zusterschip Oasis of the Seas. Het schip telt 16 passagiersdekken, meet 225.282 brutoton en biedt plaats aan 5.400 passagiers in een dubbele bezetting. Allure of the Seas vaart het hele jaar door vanuit haar thuishaven Port Everglades in Fort Lauderdale naar de Caraïben. RVH.
De herfst: het seizoen van de vallende bladeren, wandelingen in het bos én bij thuiskomst een heerlijke kop warme soep. Soep is niet meer weg te denken uit onze eetcultuur.Wat maakt soep nu zo populair?
Soeper divers
Soep is voor ieder moment en voor ieder wat wils. Watdacht je van een soepje bij de lunch, als vieruurtje of alsavondmaaltijd? Verder zien we de soep verschijnen in allesoorten en maten: van een lichte bouillon tot een maaltijdsoep, van een instant poederzakje tot versgetrokken soep.
Soeper gezond
Soep draagt bij aan een gezonde leefstijl. Een soepmaaltijd is vaak licht verteerbaar en rijk gevuld met vitamine- en mineraalrijke ingrediënten. Kippensoep in het bijzonder heeft een aantoonbaar positieve werking op de witte bloedcellen en is dan ook een goed middel tegen verkoudheid en griep.
Soeper hip
De klassieke soep die wij kennen is uitgegroeid tot een hippe maaltijd. We zien op steeds meer plekken soep take-aways verschijnen. En in de supermarkt breidt het soepassortiment zich ook uit: van soep uit een zakje tot kant-en-klare maaltijdsoep. Helemaal niet raar ook, want het past perfect bij onze hedendaagse snelle en flexibele manier van leven.
Soeper mooi
Een soepje is niet af zonder een fijne kom of bord om het in te schenken of te serveren.
Villeroy & Boch heeft voor elke gelegenheid een gepaste vorm. Bijvoorbeeld de handige
soepkom van Flow, met overkoepelend schaaltje voor de croutons. Of de moderne New
Wave, die makkelijk vast te houden is zonder je handen te branden. Maar ook de
klassieke Gray Pearl, Samarkand en Old Luxembourg maken je soep helemaal af. RVH.
Womens Fitness On the Move collectie Fall-Winter 2010
Bij het ontwikkelen van de On the Move collectie heeft Reebok ingespeeld op de wensen van de vrouw. Uiteraard wil ze functionele, ondersteunende kleding dragen tijdens het sporten. Maar ze wil er ook nog eens stijlvol uitzien. Zowel in de sportschool, als daarbuiten. Dat kan met de On the Move collectie, die is opgebouwd uit mooie broeken die goed gecombineerd kunnen worden met tops voorzien van mooie prints met de Play dry ® technologie. Deze techniek zorgt ervoor dat vocht wordt opgenomen, waardoor je je tijdens het sporten fris en comfortabel blijft voelen. Bovendien is de collectie makkelijk te mixen / matchen. En als kers op de taart in de FW collectie; de stukken Cirque du Soleil. Sierlijk, en comfortabel! So go out and have fun! RVH.
Met kapitein Herman Zini aan het roer verliet Allure of the Seas, de STX Europe-werf in het Finse Turku. De overtocht naar Port Everglades in Fort Lauderdale (Florida) zal 13 dagen duren. Op donderdag 11 november wordt het nieuwste vlaggenschip van Royal Caribbean International in zijn thuishaven verwacht. Geïnteresseerden kunnen de overtocht volgen aan de hand van dagelijkse releases op www.AllureoftheSeas.com
Sinds 40 jaar speelt Royal Caribbean International een vooraanstaande rol in de cruise-industrie. Dat heeft ondermeer te maken met de ongekende ervaringen aan boord van de nieuwste en meest onvoorstelbare schepen. Met Allure of the Seas versterkt Royal Caribbean andermaal dit imago van meest innovatieve rederij met een nooit eerder geziene reeks mogelijkheden op het vlak van ontspanning, voorzieningen, shopping, drank- en eetgelegenheden.
De DreamWorks Animation-parades, de ijsshows, de waterspektakels, de Broadway-productie Chicago: The Musical en de eigen productieshow Blue Planet zijn maar enkele voorbeelden van de nooit eerder geziene ontspanningsmogelijkheden aan boord van een cruiseschip. Allure of the Seas telt niet minder dan 26 eetgelegenheden, de eerste Guess-winkel op zee, de eerste Starbucks aan boord van een schip en een galerie van popart-kunstenaar Romero Britto.
Na een reeks voorstellingen voor de reisindustrie en media wordt Allure of the Seas op 28 november gedoopt. De eerste commerciële afvaart is op 1 december, een vierdaagse cruise naar Labadee, de particuliere strandbestemming van de rederij langs de noordkust van Haïti. Vanaf 5 december alterneert Allure of the Seas zevennachtencruises door de Westelijke en Oostelijke Caraïben.
Allure of the Seas deelt de titel van s werelds grootste en meestinnovatieve cruiseschip met haar zusterschip Oasis of the Seas. Deze architecturale wonderen zijn opgedeeld in zeven grensverleggende omgevingen: Central Park, Boardwalk, de Royal Promenade, de Pool and Sports Zone, Vitality at Sea Spa and Fitness Center, Entertainment Place en de Youth Zone.
Het schip heeft 16 passagiersdekken, meet 225.282 brutoton en telt 2.700 kajuiten. Cruises aan boord van Allure of the Seas zijn te boeken via elk reiskantoor in België.
Als pionier op het vlak van gezondheid wil Delhaize haar klanten informeren over de noodzaak van een gezonde en evenwichtige levenswijze.
Maar Delhaize wil meer doen dan gewoon haar klanten sensibiliseren. Sinds meerdere jaren al neemt Delhaize alle nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat de regels van de evenwichtige voeding worden gerespecteerd in haar producten en in de recepten van de bereide schotels. De keten verminderde onlangs nog de hoeveelheid zout in haar brood met 20%, waardoor het jaarlijkse zoutverbruik van de Belgische bevolking met maar liefst 38 ton daalt. Daarenboven doet Delhaize ook een inspanning om de hoeveelheid zout, suiker en vetten in de huismerkschotels zo veel mogelijk te beperken en dit met behoud van smaak.
Delhaize België heeft zich dus geëngageerd om de voedingswaarde van meerdere traiteurschotels aan te passen. Die producten zullen vanaf nu een sticker krijgen met Nieuw recept op. De sticker betekent dat het product minstens 20% minder zout of vetten bevat dan het vorige recept. Ook de recepten van de Zweedse hamburger, de varkensrollades en de hutsepot werden aangepast. Zo bevat de Zweedse hamburger nu in plaats van 9,4 g nog 6,9 g vetten per 100 g. RVH.
De wijngaarden van dit wijnhuis zijn sinds de eerste eeuw verankerd langsheen de route des Princes dOrange en kunnen door hun ideale ligging, het ganse jaar door genieten van de Zuiderse zon. Bovendien profiteren ze van een unieke terroir, maar kampen evenzeer met de Mistral van de Rhônevallei, een samenloop van natuurelementen die zorgt voor een ruime waaier heerlijke eindproducten.
De Romeinen bouwden vlakbij de Vaison la Romaine, een kleine nederzetting uit die zich in de loop der eeuwen ontwikkelde tot een merkwaardig dorpje. Met Avignon en de wijnen van Châteauneuf du Pape in de buurt, werden de heuvels vrij snel met wijnstokken beplant. De Grenache viert in deze regio hoogtij met sterkere, gestructureerde en aromatische wijnen.
Cave de Rasteau is een cooperatieve waarin een 80-tal wijnbouwers, krachten en kennis samenbrengen in de wijnkelders die sinds de vendanges 2008 onder leiding staan van Alexis Cornu. Deze inspanningen worden niet alleen door wijngidsen geapprecieerd, maar het INAO, het nationale wijncomité, besliste eveneens om de rode wijn die tot dusver de benaming Côte du Rhône-Village droeg, vanaf het Millésime 2009, het label AOC mee te geven. Een belangrijke beslissing die met de nodige zorg verder wordt uitgebouwd.
Een van de topwijnen uit het gebied is Le Domaine de Pisan 2007, een domein van 15ha. Deze wijn geteeld op een hoogte van 310m, op een terroir agro-calcaire, biedt een grote frisheid en de nodige finesse, mede dankzij de homogene ondergrond met feilloze drainage. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken bedraagt 50 jaar en de bessen worden manueel geoogst. Met een aanplantingsdichtheid van circa 4.000 wijnstokken per ha, bedraagt de productie 38hl/ha.
Zowat de helft van de productie wordt gedurende 12 maanden gerijpt op vaten van Franse eik, terwijl de assemblage gebeurt met 75% Grenache, 20% Mourvèdre en 5% Syrah. Het resultaat is een intense en leuke granaatrode kleur die in de neus rijpe bosvruchten en kruiden oproept. In de mond biedt hij nette tannines, mooi evenwicht en fris fruit, terwijl de afdronk leuk blijft nazinderen.
De Domaine de Pisan 2007, vanaf nu ingevoerd door Cinoco, zal ongetwijfeld ook in België heel wat fijnproevers verrassen bij het degusteren van o.m. wilde eend, gebraden fazant en zachte aromarische kazen. RVH.
Dat Delhaize een voorkeur heeft voor de kunst van het lekker tafelen, is geen geheim. Sinds 2000 doet Delhaize geregeld beroep op de talenten van de grootste hedendaagse chef-koks. Momenteel zijn er maar liefst negen topchefs die actief meewerken aan de realisatie van schotels die steeds geraffineerder worden.
Twee chefs stellen hun nieuwe creaties voor. Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist staat bekend voor zijn verrassende keuken met hoofdzakelijk producten van eigen bodem. Speciaal voor Delhaize creëerde hij een nieuw en persoonlijk gerecht. Wout Bru van restaurant Chez Bru in Eygalières (Frankrijk) stelde zelfs twee nieuwe schotels samen in samenwerking met Delhaize. Als liefhebber van Provençaalse smaken kent hij zijn gelijke niet als het gaat over het bedenken van lichte schotels waarbij hij erin slaagt contrasterende smaken op subtiele wijze te harmoniseren.
Op het menu: Kipfilet met sojasaus, kleine peertjes met gember en basmatirijst 5,49 / 440 g (portie voor één persoon) , een Eendenbil met veenbessensaus, krielaardappeltjes en worteltjes 5,99 / 470 g (portie voor één persoon) of het Varkenslapje met Ras El-Hanout, witloof en zoete aardappelen 6,49/480 g (portie voor één persoon).
Delhaize maakt van deze gelegenheid gebruik om de verzameling bereide schotels van topchefs samen te brengen onder de naam Cuisine du Chef. Meteen wordt ook de verpakking gewijzigd, zodat het hogekwaliteitskarakter van dit gamma van producten nog meer in de verf gezet wordt. De schotels munten niet alleen uit vanwege hun uitstekende kwaliteit, maar ook vanwege hun democratische prijs.
In deze collectie, vindt u ook gerechten bereid door Christer Elving, Felix Alen, Vitor Sobral, Max, Paul Florizoone, Peter Goossens, Yves Mattagne, Pierre Wynants en Lionel Rigolet. RVH.
Brussels Airlines vliegt deze winter vaker naar Afrika en binnen Europa
Brussels Airlines verwelkomt het winterseizoen 2010-2011, dat dit weekend van start gaat, met nieuwe Afrika bestemmingen en frekwentieverhogingen op talrijke Europese routes. In vergelijking met vorig jaar worden er dit winterseizoen gemiddeld 5 percent méér vluchten verzorgd. Dankzij samenwerkingsakkoorden met Star Alliance partners kan Brussels Airlines ook nieuwe vluchtmogelijkheden naar ondermeer de States en Canada aanbieden.
Op weekdagen verzorgt Brussels Airlines dit winterseizoen, dat loopt van eind oktober tot eind maart 2011, ruim 250 vluchten. In totaal worden er door de Brussels Airlines vloot ruim 32.000 lijnvluchten uitgevoerd. Dit is een verhoging met ongeveer 5 percent in vergelijking met het winterseizoen 2009-2010. Door de samenwerking met talrijke andere luchtvaartmaatschappijen wordt dit aanbod nog verder aangevuld.
Interkontinentale groei
In vergelijking met vorig winterseizoen prijken Accra, Ouagadougou, Cotonou en Lomé, de 4 nieuwe Afrika bestemmingen van Brussels Airlines, voor het eerst in het winterschema. Inclusief de hoofdsteden van Ghana, Burkina Faso, Benin en Togo telt het Brussels Airlines Afrika aanbod nu 17 landen. Ook naar Kenia en Rwanda verhoogt Brussels Airlines de frekwenties en zetelcapaciteit dankzij een bijkomende vlucht naar Nairobi en Kigali. Doordat Brussels Airlines samenwerkt met Lufthansa zijn ook nog talrijke andere Afrika bestemmingen vlot bereikbaar.
Ook naar de States en Canada biedt Brussels Airlines heel wat nieuwe reismogelijkheden aan. Dankzij recente partnershipakkoorden met Star Alliance partners United Airlines, Continental Airlines , US Airways en Air Canada kan Brussels Airlines rechtstreekse vluchten vanuit Brussels Airport naar Newark, Chicago, Washington, Philadelphia en Montreal aanbieden. Ook tientallen andere steden in de US en Canada zijn mits een overstap in deze luchthavens vlot bereikbaar. Brussels Airlines is tijdens deze winter ook voor het eerst aanwezig in Shanghai (China) via een partnership met Hainan Airlines. Al deze vluchten worden onder SN nummers gecommercialiseerd.
Europese expansie
Ook voor haar Europese passagiers heeft Brussels Airlines in vergelijking met vorig winterseizoen talrijke nieuwigheden in petto. Het netwerk short en medium haul netwerk bestaat uit 45 luchthavens verspreid over 17 landen.
Naar talrijke bestemmingen meer frekwenties aangeboden zodat er nog meer afreisflexibiliteit mogelijk is. Ondermeer naar Hannover, Newcaste, Bristol, Geneve, Wenen en Berlijn biedt Brussels Ailrines meer frekwenties aan. Een samenwerking met Star Alliance partner Blue1 garandeert dagelijkse vluchten naar Helsinki en van daaruit naar talrijke andere bestemmingen in Finland. Een commercieel akkoord met Star Alliance partner Croatia Airlines maakt de Kroatische hoofdstad Zagreb vlot bereikbaar. Ook nieuw dit winterseizoen is een partnership met Estonian Airlines waardoor Brussels Airlines haar klanten de keuze biedt uit drie wekelijkse vluchten tussen de Europese hoofdstad en Tallinn. RVH.
TOPCHEF SERGIO HERMAN DOET ZIJN INTREDE BIJ DELHAIZE BELGIE
Delhaize maakt gebruik van de komst van de chef-kok om haar assortiment van bereide schotels verder te verfijnen
Delhaize is een exclusieve samenwerking aangegaan met Sergio Herman, topchef van restaurant Oud Sluis en bekend van diverse kookprogrammas op televisie. De Nederlandse topchef, die wordt gezien als de nummer één van zijn generatie, heeft speciaal voor de klanten van Delhaize twee nieuwe schotels bereid. Delhaize heeft altijd al veel belang gehecht aan de kwaliteit van de schotels die ze haar klanten aanbiedt. Delhaize gaat voor niets minder dan het beste, vandaar ook deze nieuwe samenwerking met Sergio Herman.
Het team van topchefs breidt zich uit :
Delhaize wil haar klanten kwaliteitsschotels aanbieden en werkt daarom - samen met de besten. Vandaag kan Sergio Herman toegevoegd worden aan het lijstje van grote chefs waarmee Delhaize België samenwerkt. Sergio Herman is de spilfiguur van de nieuwe generatie chef-koks in Europa. Hij kreeg al 3 sterren in de Michelingids en is chef-kok in zijn restaurant Oud Sluis dat al 4 keer de prijs Beste Restaurant van Nederland in de wacht sleepte. Bovendien vormt hij samen met Peter Goossens, een andere partnerchef van Delhaize, de jury van het succesvolle VTM-programma De Beste Hobbykok van Vlaanderen.
Samen met Delhaize België creëerde Sergio Herman twee exclusieve schotels, die niet alleen een streling voor het oog zijn, maar ook voor de smaakpapillen. De nieuwe schotels van Srgio Herman die in de winkelrekken kunnen ontdekt worden zijn: Gelakt buikspek met linzen en mousseline van vergeten groenten 6,49 / 490 g (portie voor één persoon) en een Tagliolini met rivierkreeftjes, garnalenjus, aubergines en tomaten 6,99 / 450 g (portie voor één persoon). RVH.
De Ananta-collectie is een exclusieve reeks luxehorloges met Spring Drive en hoogwaardige mechanische uurwerken. Verzamelaars, horlogeliefhebbers en journalisten zijn erg enthousiast over de Ananta-uurwerken en de wereldwijde verkoopcijfers overtreffen alle verwachtingen. Dit jaar maken drie nieuwe modellen hun opwachting. Hiermee groeit de Ananta-collectie uit tot 13 modellen.
De kunst van Katana
Katana is de eeuwenoude kunst van het zwaarden maken. Ze combineert traditierijke ambachtelijke vaardigheden en hoogstaande technologie. De Katana zwaarden worden nog steeds geslepen en geprezen omwille van hun schoonheid en precisie. Precisie, vakmanschap, de parabolische booglijnen en de legendarische scherpte, zijn de eigenschappen die tot uitdrukking komen in de nieuwste Ananta-collectie. De uitzonderlijke zorg waarmee het staal bewerkt wordt voor de productie van een Katana zwaard komt tot uiting via de precisie van de mechanische en Spring Drive uurwerken.
De natuurlijke voortgang van de tijd wordt door de unieke Spring Drive technologie van SEIKO dagelijks tot op een seconde precies gemeten, terwijl de vloeiende beweging van de wijzers symbool staat voor het onafgebroken gracieuze en in stilte voortglijden van de planeten op hun banen.
De Ananta-collectie bevat twee nieuwe chronografen. Beide modellen zijn uit high-intensity titanium vervaardigd, een metaal dat zo sterk is als staal, maar waarvan het gewicht slechts 60% bedraagt. Dankzij de vloeiende beweging van de wijzers is de Spring Drive chronograaf in staat om de verstreken tijd opmerkelijk precies te meten en niet tot bij benadering van de volgende fractie van een seconde. Zijn precisie is vijfmaal groter dan bij elke andere mechanische chronometer.
De automatische chronograaf met kaliber 8R beschikt over een schakelwiel en een verticale koppeling voor een precieze werking. Het mechanisme verzekert een stoptijdmeting tot 12 uur en beschikt over een gangreserve tot 45 uur. De wijzerplaat uit koolstofvezels accentueert het sportieve karakter van deze nieuwkomer. RVH.
De Pyramide Vertigo van Durobor® in het zonnetje gezet door
Beste Ambachtelijke Kok van België
Het gamma Eat van Durobor® is een vanzelfsprekende bron van inspiratie voor de creatievelingen onder de chefs. Het brengt sommige zelfs echt tot de top! Dat is onder meer zo voor traiteur Stéphane Grulois uit Saint Symphorien bij Mons die op 5 oktober de wedstrijd Beste Ambachtelijke Kok van België 2010-2011 won, onder meer dankzij een bereiding die gepresenteerd werd in de Pyramide Vertigo.
We hoeven de Vereniging van Meesterkoks van België niet voor te stellen: deze prestigieuze kring werd opgericht door Pierre Romeyer en verzamelt alle professionals uit het land die door hun collegas beschouwd worden als echte vertegenwoordigers van onze keuken. Naast de beroemde Week van de jeugd waarbij de klanten van morgen aan een zacht prijsje kennis kunnen maken met de tafels waar ze later zullen aanschuiven, organiseert de Vereniging elk jaar de wedstrijd van Beste Ambachtelijke Kok van België.
Tijdens deze wedstrijd van grote allure, met in de jury de meest eminente chefs van het land evenals een aantal vermaarde gastronomische recensenten, meet een fraaie groep professionals zich rond een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Voor zijn voorgerecht deed de winnaar, Stéphane Grulois, beroep op één van de pareltjes uit het gamma Eat van Durobor®. Hij presenteerde een even smakelijke als fraaie Piramide van kreeftenworst op de wijze van Pierre Romeyer.
Voor deze gelegenheid had deze traiteur zijn heerlijke kreeftenworst immers onderaan gelegd, de saus met een takje bieslook op de eerste verdieping en het karkas bovenaan als bekroning van een evenzeer mooie als lekkere bereiding die unaniem in de smaak viel bij de jury. Stéphane Grulois betoont respect voor zijn producten. Hij wil een klassieke kok zijn die echter niet aarzelt om hier en daar een exotische of moderne toets aan te brengen, maar nooit ten koste van het ingrediënt. Hij doorliep de harde leerschool van de banketten in een aantal prestigieuze hotels van het land. Daarna ging hij voor zichzelf werken als Traiteur Stéphane Grulois, met de terechte ondertitel De charme van de smaak.
Tijdens een maaltijd bereid op verzoek van Michel Durant, Afgevaardigd bestuurder van Durobor®en privé klant van de traiteur ontdekte onze man de Pyramide Vertigo. Hij besliste snel om deze in zijn dagelijkse praktijk te gebruiken om daarna de mogelijkheden maximaal te benutten tijdens de wedstrijd waarbij hij uitgeroepen werd tot Beste Artisanale Kok van het land. RVH.
Travelbox is een nieuw concept van Thomas Cook, dat gelanceerd werd in oktober 2010. Thomas Cook brengt op dat moment 21 verschillende Travelboxen op de markt, opgedeeld volgens thema en prijscategorie.
Een Travelbox is een inspirerend doosje' met daarin een voucher voor een dagtrip of een verblijf voor 2 personen, met ingesloten een handig boekje.
Elke Travelbox bestaat uit 4 elementen:
Box:
Op elk doosje vind je een inspirerende coverfoto met de titel van de Travelbox en het aantal keuzemogelijkheden. Op de achterzijde van het doosje vind je veel praktische informatie terug: Waar heb je recht op? Welke bestemmingen zijn van toepassing?
Boekje:
In het boekje neemt thomas Cook de lezer mee op een ontdekkingstocht in woord en beeld langs de verschillende hotels en dagtrips. De beschrijvingen zijn zo juist mogelijk door inkopers en copywriters weergegeven. Bovendien vindt men per hotel nog een paar handige tips voor trips mee in de omgeving.
Voucher:
Dankzij de voucher kan de eigenaar van de Travelbox zijn dagtrip of arrangement reserveren. Dagtrips reserveert hij rechtreeks bij de aanbieder van de desbetreffende trip, hotelovernachtingen reserveert hij via de website www.travelbox.be rechtreeks bij het hotel of telefonisch op het nummer 070/750 244. Op de voucher vind je een vouchernummer en een activatiecode die je goed bij de hand moet houden.
Postkaart:
De postkaart is een leuk extraatje. Verstuur de kaart van op je bestemming en laat vrienden en familie weten waar je je ergens bevindt. Als je de Travelbox cadeau hebt gekregen is dit een leuke bedanking voor de schenkers. Verstuur je liever een kaartje dankzij één enkele muisclick? Surf naar onze website www.travelbox.be en stuur je vrienden een E-card.
Het nieuwe concept heeft heel wat aantrekkinsgkracht: Travelbox biedt je een ruime keuze, is kwalitatief en gebruiksvriendelijk. Na enkele eenvoudige stappen vind je de reservatiebevestiging in je mailbox. RVH.
Cuisipro ontwikkelt nieuwe generatie raspen met glijvlaktechnologie
Van verleidelijke chocoladekrullen over dunne plakjes parmezaan tot sappige wortelschijfjes. Een rasp in de keuken maakt heel wat gerechten verrassender en verfijnder. Rapper gezegd dan geraspt? Niet meer met de nieuwe generatie raspen van Cuisipro! De uitgebreide collectie combineert vlijmscherpe geëtste lemmeten met een innovatieve glijvlaktechnologie. En zo schaaft Cuisipro alle concurrentie op een hoopje
Het geheim van de nieuwe glijvlaktechnologie een internationaal octrooi werd aangevraagd zit in het unieke groevenpatroon, gelijkmatig verdeeld over de volledige lengte van het snijvlak. De Cuisipro-raspen combineren zo twee troeven. Het groevenpatroon vermindert de weerstand zodat je makkelijk kan raspen, terwijl de uitgestrekte groeven de lemmeten verlengen zodat je een groter snijoppervlak krijgt. Meer raspen met minder moeite dus.
De raspen hebben een stevige, ergonomische antislipgreep en antislipuiteinden voor meer stabiliteit en veiligheid. De smalle en platte raspen beschikken daarnaast over een afdekking met maateenheden (Amerikaans en metrisch) die je op de rasp kan klikken. Bevestig aan de achterkant van de rasp om de ingrediënten op te vangen en af te meten. Of klik de afdekking op het snijgedeelte om de rasp veilig op te bergen.
Van grove rasp voor groenten tot kleine schaaf voor chocoladekrulletjes, de Cuisipro-collectie is compleet. In totaal zijn er 14 nieuwe raspen met glijvlaktechnologie: 5 smalle raspen, 6 platte raspen, een luxueuze dubbele rasp, een molenrasp met twee trommels (grof en parmezaan) en een torenrasp met 4 zijden.
Materiaal: roestvrijstalen raspgedeelte met kunststof antislipgreep. RVH.