:roll:
De Pyramide Vertigo van Durobor® in het zonnetje gezet door xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Beste Ambachtelijke Kok van België
Het gamma Eat van Durobor® is een vanzelfsprekende bron van inspiratie voor de creatievelingen onder de chefs. Het brengt sommige zelfs echt tot de top! Dat is onder meer zo voor traiteur Stéphane Grulois uit Saint Symphorien bij Mons die op 5 oktober de wedstrijd Beste Ambachtelijke Kok van België 2010-2011 won, onder meer dankzij een bereiding die gepresenteerd werd in de Pyramide Vertigo.
We hoeven de Vereniging van Meesterkoks van België niet voor te stellen: deze prestigieuze kring werd opgericht door Pierre Romeyer en verzamelt alle professionals uit het land die door hun collegas beschouwd worden als echte vertegenwoordigers van onze keuken. Naast de beroemde Week van de jeugd waarbij de klanten van morgen aan een zacht prijsje kennis kunnen maken met de tafels waar ze later zullen aanschuiven, organiseert de Vereniging elk jaar de wedstrijd van Beste Ambachtelijke Kok van België.
Tijdens deze wedstrijd van grote allure, met in de jury de meest eminente chefs van het land evenals een aantal vermaarde gastronomische recensenten, meet een fraaie groep professionals zich rond een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Voor zijn voorgerecht deed de winnaar, Stéphane Grulois, beroep op één van de pareltjes uit het gamma Eat van Durobor®. Hij presenteerde een even smakelijke als fraaie Piramide van kreeftenworst op de wijze van Pierre Romeyer.
Voor deze gelegenheid had deze traiteur zijn heerlijke kreeftenworst immers onderaan gelegd, de saus met een takje bieslook op de eerste verdieping en het karkas bovenaan als bekroning van een evenzeer mooie als lekkere bereiding die unaniem in de smaak viel bij de jury. Stéphane Grulois betoont respect voor zijn producten. Hij wil een klassieke kok zijn die echter niet aarzelt om hier en daar een exotische of moderne toets aan te brengen, maar nooit ten koste van het ingrediënt. Hij doorliep de harde leerschool van de banketten in een aantal prestigieuze hotels van het land. Daarna ging hij voor zichzelf werken als Traiteur Stéphane Grulois, met de terechte ondertitel De charme van de smaak.
Tijdens een maaltijd bereid op verzoek van Michel Durant, Afgevaardigd bestuurder van Durobor® en privé klant van de traiteur ontdekte onze man de Pyramide Vertigo. Hij besliste snel om deze in zijn dagelijkse praktijk te gebruiken om daarna de mogelijkheden maximaal te benutten tijdens de wedstrijd waarbij hij uitgeroepen werd tot Beste Artisanale Kok van het land. RVH.


|