Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    16-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gastronomie viert hoogtij in Lyon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sirha 2011: trendsetter in moderne culinaire tradities

     

    De Sirha-vakbeurs 2011 is andermaal hét internationale evenement waar alle trends samenkomen en dé plaats waar alle consumptievormen inspiratie opdoen! De editie 2011 wordt  een echt laboratorium waar bestudeerd wordt hoe de culinaire sector van morgen eruit zal zien.

     

    Wijn krijgt tijdens Sirha 2011 een centrale plaats met de Place des Vins, een gloednieuwe vakbeurs die een belangrijke plaats inruimt voor herkomstbenamingen uit het zuidoosten van Frankrijk.

     

    België is al jarenlang aanwezig op Sirha en staat volop in de spotlights, ons land wordt ditmaal vertegenwoordigd door meer dan vijftig bedrijven, verdeeld over Vlaamse en Waalse paviljoenen. In totaal zullen 500 m² aan producten en dranken getuigen van onze rijke culinaire tradities.

    16-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe generatie

    Een nieuwe generatie, nieuwe modellen

     

    LMG10, een staaltje technologie met een rasechte stadslook

     

    De nieuwe LMG10 verenigt design en technologie. Het nieuwe professionele hefboommodel van Screwpull®, met zijn zuivere en sobere lijnen, maakt flessen openen nog gemakkelijker. Zijn buisvormige romp geleidt de schroefdraad perfect in de kurk. Hij beschikt over de gepatenteerde « Rotation technology » van Screwpull® waardoor zowel kurken als synthetische stoppen verwijderd kunnen worden. Dankzij de twee lange handgrepen kan de fles efficiënt en gemakkelijk vastgenomen worden.

     

    Nuttige informatie: 2 uitvoeringen: geborsteld aluminium en zwart nikkel

    Garantie: 10 jaar

     

     

    Nieuwe generatie van de LM200-reeks: de LM250

     

    De originele sinds 1979! Heel vaak gekopieerd maar nooit geëvenaard. De LM250 heeft rondere lijnen. Zoals zijn voorganger is hij heel gebruiksvriendelijk en uiterst betrouwbaar. Hij verwijdert de kurken moeiteloos. Zijn ergonomische en langere handgrepen zorgen voor een comfortabele grip en vergemakkelijken het ontkurken.

    Hij beschikt voortaan ook over de « Rotation technology » waardoor zowel kurken als synthetische stoppen verwijderd kunnen worden. RVH.

     

    Schokbestendige afwerking van hoge kwaliteit - Garantie: 10 jaar

    www.lecreuset.com

     





    16-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Birbal: wijngeschenktips

    Wijngeschenktips voor de komende feesten

     

     

     

     

    My Wyne Record:

     

    Een ludiek boek met erg praktisch formaat dat men zelf samenstelt. My Wine Record is het ideale geschenk voor wie wil onthouden welke wijn een grootse indruk heeft gemaakt. Twee pagina’s per wijn: links voor het commentaar, rechts voor het etiket. Met de bijgevoegde klevers kan men makkelijk het etiket van de wijnfles verwijderen en van de nodige commentaar voorzien. Leuk voor zowel familiefeestjes als voor subliemen restaurantontdekkingen. VP: 15,95 €

     

    DropStop

     

    Een handig schijfje om de wijn zonder druppels uit te schenken. Eindelijk wordt wijn schenken voor iedereen een kunst! Het volstaat de DropStop op te rollen en in de hals van de fles te brengen om de wijn netjes, zonder druppels uit te schenken. Gedaan dus met vlekken op het tafellaken en druppels die langs de fles naar beneden glijden! Resultaat gegarandeerd! VP : 5,90 € voor doosje van  4 DropStop. Wie zijn gasten extra wil verrassen kiest voor de DropStop versie met de meest bekende Brusselse monumenten waaronder Manneken Pis, Atomium, Grote Markt…

     

    Decanteerkaraffen Delos en Afrodita van Pulltex

     

    Delos en Afrodita zijn twee elegante karaffen met origineel en uitgepuurd design. Een mooi en nuttig geschenk, de decanteerkaraffen van Pulltex zijn bovendien dé referentie in wijnaccessoires.  Bij de karaffen hoort een flessenwisser om ze te reinigen en te drogen, het ergonomische en flexibele model gaat tot de bodem en neemt ook de wanden van de karaf mee.

    VP: decanteerkaraf Delos met flessenwisser: 43,50 €, decanteerkaraf Afrodita met flessenwisser: 59,- € RVH.

    www.girbal.be  – www.lesoinduvin.com

     

     

     













    15-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havana Club: een stukje Cubaanse traditie

    “Een stukje Cubaanse traditie” in huis met HAVANA CLUB

    Een bijzonder glas, gebaseerd op een Cubaanse traditie

     

     

     

    Dankzij Havana Club haal je een stukje Cubaanse traditie in huis. Want wie in de supermarkt een fles Havana Club Especial of Havana Club Blanco koopt, krijgt er vanaf half november een uniek en authentiek Cubaans glas bij. “Cubaans goud”, zo wordt de rum van Havana Club die Cubaanse meesterrumstokers al sinds 1878 volgens het originele recept maken, genoemd.

     

    Deze authentieke rum verdient een al even authentiek glas. Havana Club ontwikkelde daarom een heel bijzonder glas, gebaseerd op een Cubaanse traditie en is erg bijzonder? Het glas is geïnspireerd op Cubaanse traditie uit de jaren zestig. Spitsvondig als de Cubanen zijn, maakten ze hun eigen mojitoglazen van een fles rum van Havana Club. Typisch Cubaans is de techniek van glas te snijden met een “pita”, een natte koord. Met die koord sneden ze de fles Havana Club in twee. Het onderste gedeelte gebruikten ze als glas om hun rum te drinken.

     

    De meeste families hadden een hele collectie zelf geproduceerde glazen in huis. De

    perfect illustratie van de Cubaanse creativiteit. Ook vandaag nog zie je overal in Cuba objecten vervaardigd met gerecycleerde materialen – van theaterkostuums tot

    alledaagse gebruiksvoorwerpen.

     

    De enige echte mojito

    Het Cubaanse glas is ideaal om thuis een mojito te serveren. Wist je trouwens dat de

    enige echte mojito bereid wordt volgens het recept van La Bodeguita del Medio, waar de mojito al decennialang op de kaart staat? Mojito was trouwens een van de favoriete drankjes van de werekdvermaarde schrijver Ernest Hemingway, een drankje dat hij steevast nuttigde in La Bodeguita. Zijn ander favoriete drankje, de Daiquiri, dronk hij in een andere beroemde Cubaanse bar, La Floridita. Ook deze ligt in hartje Havanna, enkele straathoeken voorbij de Bodeguita.

     

    Dit is hét Havana mojito recept: 2 koffielepels suiker, Sap van een halve verse limoen (2 cl) , 8 tot 10 verse muntblaadjes, 4 tot 6 cl bruisend water, 4 cl Havana Club Añejo Blanco of Especial rum en ijsblokjes of geschaafd ijs.

    Schenk het limoensap en suiker in een glas, voeg de muntblaadjes en muddle het mengsel, voeg het ijs tot aan de rand van het glas, schenk daarna de Havana Club rum en leng aan met spuitwater. RVH.

    www.havana-mojito.com

    Aanbevolen consumentenverkoopprijs: Havana Club Especial (70 cl) 15,49 euro, Havana Club Blanco (70 cl) 12,99 euro.

     

     





    14-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    13-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caro Emerald
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Caro Emerald in Ancienne Belgique

     

     

     

     

    'Back It Up'! Die aanstekelijke single kent u zeker: de hele zomer al op alle radio's met dat 'back to the middle, to the front, to the end' (of omgekeerd?) In ieder geval was meteen duidelijk hoe schitterend deze nagelnieuwe zangeres wel klonk. CARO EMERALD is dan ook een swingende vokale revelatie zoals we die gelukkig af en toe nog eens mogen meemaken.

     

    Of misschien hebt u ook wel genoten van haar passage met 'Back It Up' in De Laatste Show? Of van die recente Martini campagne met nieuwe single 'Night Like This'? Al dat moois staat ook haar superb geproducete debuutcd 'Deleted Scenes From The Cutting Room Floor', hier via Rough Trade, en in Nederland alleen al goed voor de langste nr 1 notering aller tijden!

     

    Caro is dan ook Nederlandse, voluit is het blijkbaar Caroline Esmeralda van der Leeuw, maar ze zingt zalig internationaal en net retro genoeg. Cfr onlangs nog uitgebreid in De Morgen 4* (op 5?) en daarbij: 'Nostalgie met iets extra's... de muziek doet ontzettend fris aan en klinkt vooral heel erg on-Hollands... heb je na afloop meteen weer zin om op de repeattoets te drukken...' RVH.

     

    Caro Emerald – Ancienne Belgique Brussel

    6 december 2010 – 20u00

    tickets 18€ (excl service kosten) – www.abconcerts.be - 02-548 24 24

    13-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in het Kielzog van Darwin

    DVD & BR release: Beagle, in het Kielzog van Darwin & Darwins Verstekeling

    Canvasreeks en film over Darwin-expeditie met Dirk Draulans

     

      

     

    Op 15 november komt de bekroonde Canvasreeks Beagle, in het Kielzog van Darwin uit in een luxe DVD- en Blu-ray box.

     

    De 35-delige televisiereeks is het resultaat van de expeditie die Canvas, VPRO en NTR opzetten naar aanleiding van het officiële Darwin-jaar in 2009. Daarbij traden Darwin’s achterkleindochter, journalist Dirk Draulans en tientallen wetenschappers in de voetsporen van Darwin door diens reis met de Beagle over te doen. De wetenschappelijke onderzoeken van Darwin op zijn reis met de Beagle vormden de grondslag voor zijn evolutietheorie.

     

     Wekelijks volgden meer dan 240 000 kijkers de lotgevallen en onderzoeken van de expeditieleden. Nog eens 15 000 bekeken de reeks via Net Gemist. De duizenden uren beeldmateriaal zijn nu bewerkt en gebundeld in een luxebox:

     * 8 dvd’s of 8 blu-rays met alle 35 afleveringen van de serie (totale speelduur:  ruim 21 uur).

    * 1 dvd met Beagle-scheepjournaals: een selectie exclusieve videodagboeken die een unieke kijk in de keuken van de Beagle-crew geeft (totale speelduur: circa 90 minuten).

    * Het officiele Beagle boek: een uniek hardcover boekwerk met alle       achtergronden over zowel de wetenschappelijke als de menselijke kant van deze indrukwekkende expeditie.

    * 1 muziek-cd met de originele Beagle-muziekscore van componist Paul M. van Brugge, uitgevoerd door het Metropole orkest.

     * 3 audio cd’s met alle 24 afleveringen van VPRO’s OVT radioserie De lange weg naar Darwin.

     * 1 audio cd met VPRO Noorderlicht en Radio 1 Journaal reportages.

     

    Op 7 december komt ook de film Darwins Verstekeling uit op DVD en Blu-ray. Daarin doet de Britse schrijver Redmond O'Hanlon zijn visie op de Beagle-reis uit  de doeken. O’Hanlon is onder meer lid van de Royal Geographical Society en vergaarde bekendheid met reisverhalen waarin hij op zoek gaat naar dieren en gewoonten die al uitgestorven lijken. Als "Darwins Verstekeling" werpt hij een nieuw en eigenzinnig licht op de  wereld. RVH.

     

     









    13-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    12-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delhaize wint award van beste supermarktwijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DELHAIZE BELGIE WINT AWARD VAN BESTE SUPERMARKTWIJN

     

     

     

     

    Delhaize wint met de wijn Mas Jaume Cuvee Candice 2008 de 6de editie van de Award voor beste supermarktwijn, georganiseerd door de wijnwebsite Kurkdroog en De Morgen. Deze prijs bewijst nog maar eens de status van Delhaize België als wijnspecialist.

     

    Ter gelegenheid van de wijnbeurs Megavino stellen wijnwebsite Kurkdroog en De Morgen elk jaar een gemengde jury van professionelen en wijnliefhebbers/lezers samen die via een blinde proeverij de beste supermarktwijn kiezen binnen het thema van de beurs. Dit jaar was dat thema Languedoc-Rousillon.

     

    Jaume Cuvee Candice 2008 werd door de jury unaniem verkozen tot beste supermarktwijn van het jaar. Belangrijk is dat er voor deze award enkel wijnen worden geselecteerd die goedkoper zijn dan 15 euro. De Jaume Cuvée Candice 2008 wordt in de Delhaize supermarkten aangeboden aan 7,19 euro.

     

    “Deze award betekent veel voor Delhaize België en bewijst nogmaals dat Delhaize België, dankzij haar expertise, traditie en ervaring, de wijnspecialist is in België”, zegt een trotse Jan Bosselaers, senior manager beverages bij Delhaize België. “En het bewijst ook dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn.”

     

    Met meer dan 135 jaar ervaring is Delhaize zonder twijfel de wijnspecialist van België. Ongeveer één fles wijn op drie die wordt verkocht in de grootdistributie in België komt van Delhaize. Dit betekent dat Delhaize meer dan 60 miljoen flessen wijn, champagne en schuimwijn verkoopt. Delhaize verkoopt wijnen afkomstig uit meer dan 21 verschillende landen. Met meer dan 600 referenties in de winkel, waarvan 300 referenties die zelf worden gebotteld door Delhaize, en daarnaast nog eens meer dan 600 referenties in exclusiviteit op Wineworld, heeft Delhaize een ruim wijnassortiment dat beantwoordt aan de smaak van alle wijnliefhebbers. RVH.

    12-11-2010 om 21:21 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse subsidies voor jeugdlogies

    2,5 miljoen euro Vlaamse subsidie voor jeugdlogies

     

     

     

    Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois investeert 2,5 miljoen euro in 40 jeugdverblijven in Vlaanderen. In het kader van ‘Toerisme voor Allen’ wordt deze infrastructuursubsidie aangewend voor nieuwbouw, verbouwingswerken, renovatie, toegankelijkheidswerken en brandveiligheid. 

    Daarnaast worden ook duurzaamheidswerken zoals isolatie, waterhuishouden en energiebesparing gesubsidieerd.

     

    “Jeugdtoerisme is heel belangrijk voor het Vlaams toerisme,” aldus minister Bourgeois. “Naast de maatschappelijke voordelen, zoals het contact met de natuur en de ontwikkeling van sociale vaardigheden, biedt het jeugdtoerisme immers ook heel wat economische voordelen”, legt minister Bourgeois uit. “De jeugdverblijfcentra in Vlaanderen tellen jaarlijks 3 miljoen overnachtingen, die een omzet van ongeveer 60 miljoen euro opleveren.”

     

    Er is in Vlaanderen een tekort aan moderne jeugdverblijfinfrastructuur. Met deze Vlaamse investeringen in de nieuwbouw en renovatie van jeugdlogies wil de minister die achterstand wegwerken. De tijd van de grote slaapzalen, gezamenlijke douches en dergelijke is voorbij. Jongeren en hun ouders vragen dat jeugdverblijven kwaliteitsvol, veilig en comfortabel zijn.

     

    De subsidiebedragen variëren naargelang de projecten en uitgevoerde werken. Enkele voorbeelden: 200.000 € voor het nieuwbouwproject Bosheihoef in Lummen;        229.633 € voor een nieuw chirolokaal in Olen; 152.000 € voor het Munchenhof in Langemark-Poelkapelle; 100.000 € voor nieuwe lokalen van de scouts en gidsen van Peutie; 50.620 € voor het moderniseren van ‘De Raap’ in Lokeren; 29.740 € voor het moderniseren van het Begeinhof in Tongeren en 95.272 € voor toegankelijkheidswerken in jeugdverblijf Alk in Bredene. RVH.

    12-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    11-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beachcomber neemt White Sand tours over

    BEACHCOMBER NEEMT MERK WHITE SAND TOURS OVER

     

     

     

     

    New Mauritius Hotels Ltd. (Beachcomber Hotels) heeft middels een aanbestedingsprocedure het merk White Sand Tours en de goodwill van Destination Management Company verworven.

     

    White Sand Tours is een prestigieus merk dat in 1974 werd opgericht en een toonaangevende rol speelde in het toerisme rond de Indische Oceaan. Het portfolio bestaat uit betrouwbare en loyale klanten en we zijn ervan overtuigd dat, met een nieuwe administratieve en financiële structuur, het merk zijn vooraanstaande positie in de toerismesector kan heroveren.

     

    De heer Peter D. Goldsmith, die momenteel als CEO optreedt voor White Sand Tours, zal zorg dragen voor het in stand houden van de relaties met bestaande klanten. Binnen de nieuwe structuur krijgt hij een commerciële functie.

    Er wordt nauw samengewerkt met ontvangers en managers om de nieuwe structuur af te ronden en de overgangsperiode zo kort mogelijk te houden.

     

    We willen, aldus Robert de Spéville, commercieel directeur, onze partners en die van White Sand Tours geruststellen met betrekking tot de continuïteit van de activiteiten van de onderneming. RVH.

    www.beachcomber-b2b.com

    11-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnfontein

     

    De wijnfontein Vitesse van Screwpull®

    Een spectaculaire en unieke nieuwigheid!

     

     

    Deze nieuwigheid van Screwpull®, is uniek op de markt! De karaf laat de aroma's van jonge wijnen tot hun volle recht komen en het gebruik ervan is eenvoudigweg wonderlijk. Hierdoor zult u in vergelijking met een klassieke karaf twee uur uitsparen! 

     

    De wijnfontein Vitesse wordt gekenmerkt door een dubbel beluchtingssysteem: een beluchting in de fles dankzij de adapter, en een optimale beluchting in de karaf dankzij de brede basis.

     

    Ideaal voor jonge wijnen die tegen de karafwand moeten "klotsen" om al hun aroma's en parfums vrij te geven! RVH.

     

     







    11-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    10-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterpret

    WINTERPRET   IN  VALLE  D’AOSTA

     

     

     

    De wintervakantie nadert met rasse schreden en op veel plaatsen in de Alpen is de eerste sneeuw reeds gevallen, ook in het Italiaanse Valle d’Aosta waar er voor beginners en gevorderden ongebreidelde skimogelijkheden zijn. Een wintervakantie in Valle d’Aosta is daarenboven bijzonder makkelijk te organiseren.

     

    Valle d’Aosta is een autonome regio in het noorden van Italië. De skigebieden zijn adembenemend mooi want ze worden omringd door de hoogste toppen van de Alpen. Valle d’Aosta is minder ver dan je denkt en makkelijk bereikbaar. Met de auto moet je over geen enkele bergpas. De afstand van Brussel naar Aosta bedraagt slechts 865 km en als je de Mont Blanc tunnel of de tunnel du Grand Saint-Bernard uitrijdt, sta je meteen temidden van de skigebieden. Ook met het vliegtuig is Valle d’Aosta goed bereikbaar en dat biedt mogelijkheden voor een korte winterbreak. Je kan vliegen op Genève, Milaan en Turijn waar je een directe busaansluiting hebt naar je favoriete skigebied.

     

    Aan overnachtingsmogelijkheden is er in Valle d’Aosta geen gebrek, ook niet als je dichtbij de skipistes wil logeren. Je kiest voor een hotel, een berghut, een chalet, een residentie of een kamer met ontbijt en altijd geniet je van comfort en gastvrijheid. Het reserveren van een verblijf is daarenboven in een handomdraai geregeld want via www.valdaostapass.com kan je online de beschikbaarheid van een logement naar keuze bekijken en meteen gratis boeken via tel. 00 39 0165 230015.

     

    Valle d’Aosta is geen grote regio waardoor de verschillende skigebieden niet ver uiteen liggen of zelfs op mekaar zijn aangesloten. Zo krijg je onbeperkte skimogelijkheden met tientallen liften en honderden kilometers blauwe, rode en zwarte pistes. Ofwel kies je een grote skiarena zoals Breuil-Cervinia waar je tot op een hoogte van 3489 meter geniet van het indrukwekkende landschap, ofwel reis je naar een rustige plaats zoals in het Monte Rosa skigebied met pistes door prachtige bossen.

     

    Valle d’Aosta stelt in zowat alle skigebieden handige kant en klare programma’s voor waardoor je zelf niets meer moet organiseren. Zo is er het programma ‘Meer dan skiën alleen’ met o.a. tochten op sneeuwschoenen, paardrijden door de sneeuw, crosscountry ski en proeven van de lokale gastronomie. Het programma ‘Skiën met de familie’ bezorgt volwassenen en kinderen zeven dagen uitzonderlijke winterpret in de skigebieden Rhêmes-Notre-Dame, Pila en Torgnon.

    Helemaal anders en bijzonder aantrekkelijk voor een korte winterbreak is het programma ‘Winter Wellness’ in één van de hotels van de Aosta Wellness Club. Voor echte skiliefhebbers, beginners, gevorderden en zij die een uitdaging niet schuwen, zijn er zes aanbiedingen ‘Skiën tussen de reuzen’, in de grootste skicentra van Valle d’Aosta, en een programma ‘Freeride en Heliski’, met verblijfsmogelijkheden van drie tot zeven nachten. RVH.

    www.visitaosta.be

     

    10-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vignobles Garzaro

    Vignobles Garzaro

     

     

     

    Pierre-Yves Calame van Château Le Prieur, Vignobles Garzaro, uit Baron kreeg in restaurant De Postelein van chef Yoeri Jansen, in Keerbergen, samen met de lancering van het wildmenu, de kans om zijn wijnassortiment voor te stellen.

     

    Een niet te versmaden gelegenheid vermits het eeuwenoude wijngoed dat begin der XXste eeuw door de familie Garzaro werd aangekocht, prat gaat op zijn oude wijnstokken en met Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, het aandurft om zowel Bordeaux, Saint Emilion en Pomerolwijnen te presenteren. Er is zelfs een kleine productie van Entre-Deux-Mers en een niet te missen Crémant de Bordeaux.

     

    Restaurant Postelein in Keerbergen bouwt onder impuls van chef Yoeri zijn reputatie verder uit en wil een link leggen met uitgesproken culinair huiskamergeluk. Een perfecte omschrijving van dit restaurant dat zowel qua inrichting, opvatting als zonnige uitbouw met veel licht een verademing biedt. Intens, intiem en toch sfeervol kan je de opvang hier makkelijk omschrijven.

     

    De cultuur van het wijnhuis Garzaro is er in de eerste plaats op gericht om het savoir-faire dat de familie reeds vier generaties nauwgezet volgt, verder te ontwikkelen en te laten openbloeien. Hierbij worden tradities uiterst nauwkeurig gerespecteerd alhoewel ze met meer dan een vleugje modernisme worden vermengd. Extra zorg voor het leefmilieu is sedert jaren een motto dat op alle percelen van het wijnhuis wordt weergevonden.

     

    Temidden het assortiment ontdekten we een Château Baron Bertin, rode Bordeaux, bestaande uit 60% Merlot, 20 % Cabernet Sauvignon en 20% Cabernet Franc. Een soepele wijn met ronde tannines, ietwat fruitig met subtiele houttoets die zich leent voor familiereunies maar ook voor diverse feesten.  De Vieux Château Flouquet, Saint Emilion, bevat 80% Merlot, 10% Cabertnet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. Zijn robijnrode corso biedt een mooie afdronk en hij is ideaal bij wit vlees.

     

    De Vieux Château Fenon –Pomerol, krijgt 95% Merlot en 5% Cabernet Franc. Gevanilleerde houttoetsen maar vooral kers en pruimen zorgen voor een sterke, karaktervolle wijn die mooi past bij rood vlees en kaas, een wijn die je trouwens ook gewoonweg voor het plezier drinkt. Château Baron Clément – Lalande Pomerol zorgt met 90% Merlot en 10% Cabernet Franc voor een lichte houttoets, mooi georchestreerde tannines en is perfect bij rood vlees, pikante bereidingen en kaas.

     

    De witte wijn Château Le Prieur – Entre-Deux-Mers bevat 50% Sauvignon, 40% Sémillon en 10 % Muscadelle. Een fruitige wijn, fleurig met agrumes noten en fris in de mond. Een leuke wijn bij vis en schaaldieren.

     

    De ontdekking van de avond was evenwel de Crémant de Bordeaux, bestaande uit 80% Cabernet Sauvignon en 20% Merlot, een mooie schuimwijn die zowel als aperitief kan worden gedronken, maar evenzeer de nodige afronding brengt bij het dessert en de chocolaatjes. Fris, fruitig, licht rosékleurig biedt deze wijn leuke belletjes en weet hij de smaakpapillen best te bekoren.

    Huiskamerrestaurant Postelein

    Tremelobaan 136a – 3140 Keerbergen

    Tel 016- 53 86 89 – www.postelein.be

     

    Vignobles Garzaro

    Château Le Prieur – F 33750 Baron

    www.vignoblesgarzaro.com

     

     







    10-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whisky delight

      


    Whisky delight in vier stappen

     

     

     

    Net als een goede wijn, verdient ook een goede whisky een goed glas. Al snel denken we bij een whiskyglas aan de bekende tumbler: een kort, breed, cilindervormig glas met meestal een dikke bodem. Toch is dit glas niet voor elke whisky de beste keuze. Een klein stappenplan om optimaal van je whisky te genieten.

               

    Stap 1: Het glas

    Whisky’s zijn er in alle soorten en maten en kunnen op verschillende manieren gedronken worden. Afhankelijk hiervan, kies je voor een passend glas. Op die manier komt je Scotch Whisky, Malt Whisky of Bourbon het beste tot zijn recht. De zogenaamde tumbler kenmerkt zich door zijn brede bovenkant en wordt vooral gebruikt voor whiskysoorten die met ijs of water worden gedronken (vooral lichtere whiskysoorten). Voor de whisky die puur gedronken wordt, zoals de single malts, is een tulpvormig glas (nosing glass) een betere keuze, omdat die de geur van de whisky beter vasthoudt.

     

    Villeroy & Boch introduceert een tweetal collecties kristallen, handgemaakte whiskyglazen, passend bij ieder doeleinde. Zo is er de American Bar-lijn, die tumblers bevat in drie formaten en verder uitgebreid is met een cocktailglas en een shot-glas, ideaal voor een origineel welkomstdrankje. De Scotch Whisky-lijn bevat een serie glazen die naar boven taps toelopen, waardoor de smaak en geur goed worden vastgehouden, speciaal voor whisky die puur gedronken wordt.

     

    Stap 2: Walsen

    Het is belangrijk om, alvorens te drinken, het glas op temperatuur te laten komen. Houd het glas in je hand en draai de whisky rustig in het glas rond. Dit wordt ook wel walsen genoemd.

     

    Stap 3: Nosen

    Nu is het tijd om het aroma van de whisky op te snuiven. Om dit het beste te kunnen doen, sprenkel je een enkele druppel (bron)water in het glas. Hiermee laat je de geur en smaak opbloeien.

     

    Stap 4: Proeven

    Het moment van het daadwerkelijke proeven is aangebroken! Geniet van je heerlijke whisky, samen met vrienden of lekker alleen. Om het whiskyritueel helemaal compleet te maken, heeft Villeroy & Boch naast haar nieuwe collecties glazen, prachtige whiskykaraffen in drie uitvoeringen in het assortiment. Verder biedt de lijn American Bar een ijsemmer, zodat ijsblokjes altijd binnen handbereik zijn.

     

    Weetje: whisky of whiskey

    Is het whisky of whiskey? Beide schrijfwijzen zijn correct. De keuze voor –y of –ey is afhankelijk van het land waar de whisky vandaan komt. Whisky uit Canada en Schotland heet whisky, en die uit Ierland en de Verenigde Staten whiskey.

    Weetje: hoe vol moet het glas

    Om de aroma’s het beste tot hun recht te laten komen, moet het whiskyglas voor een derde of een kwart vol zijn. De wettelijke norm is 35 cc per glas. RVH.

    www.villeroy-boch.com









    09-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    08-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Starbucks & Royal Caribbean

    Starbucks in zee met Royal Caribbean

     

     

     

    Starbucks opent zijn eerste ‘drijvende’ vestiging aan boord van Allure of the Seas. Royal Caribbean International heeft hiervoor een licentie-overeenkomst afgesloten met de koffiegigant. Gasten op Royal Caribbean’s nieuwste vlaggenschip zullen bij Starbucks in de bruisende Royal Promenade terecht kunnen voor de Frapuccino, Caramel Machiato en andere lievelingskoffie van de keten.

     

    “Wij willen onze klanten steeds dat wow-gevoel bezorgen,” vertelt Lisa Bauer, senior vice president Hotel Operations voor Royal Caribbean International. “De opening van de eerste Starbucks op zee toont andermaal aan hoe Royal Caribbean de verwachtingen van haar gasten overtreft met unieke bars en restaurants. Niets is bij ons onmogelijk.”

     

    De samenwerking met Starbucks is niet helemaal nieuw. Sinds tien jaar serveert Royal Caribbean International aan boord van haar schepen Seattle’s Best Coffee, een ander merk uit de Starbucks portfolio. Dat zal ook op Allure of the Seas gebeuren in het hoofdrestaurant, de specialiteitenrestaurants en de vergaderruimtes.

     

    Allure of the Seas komt op 1 december aanstaande in de vaart en deelt de titel van grootste en meest innovatieve cruiseschip met haar zusterschip Oasis of the Seas. Het schip telt 16 passagiersdekken, meet 225.282 brutoton en biedt plaats aan 5.400 passagiers in een dubbele bezetting. Allure of the Seas vaart het hele jaar door vanuit haar thuishaven Port Everglades in Fort Lauderdale naar de Caraïben. RVH.

    www.AllureoftheSeas.com of bij Cruise Connection.

     

     

     

    08-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villeroy & Boch: soup up your life

                                                                                                


    Soup up your life!

    Villeroy & Boch serveert soep in alle vormen 

     

     

    De herfst: het seizoen van de vallende bladeren, wandelingen in het bos én bij thuiskomst een heerlijke kop warme soep. Soep is niet meer weg te denken uit onze eetcultuur.  Wat maakt soep nu zo populair?  

                                         

    Soeper divers        

    Soep is voor ieder moment en voor ieder wat wils. Wat  dacht je van een soepje bij de lunch, als vieruurtje of als  avondmaaltijd? Verder zien we de soep verschijnen in alle  soorten en maten: van een lichte bouillon tot een maaltijdsoep, van een instant poederzakje tot versgetrokken soep. 

     

    Soeper gezond

    Soep draagt bij aan een gezonde leefstijl. Een soepmaaltijd is vaak licht verteerbaar en rijk gevuld met vitamine- en mineraalrijke ingrediënten. Kippensoep in het bijzonder heeft een aantoonbaar positieve werking op de witte bloedcellen en is dan ook een goed middel tegen verkoudheid en griep.

                                         

    Soeper hip

    De klassieke soep die wij kennen is uitgegroeid tot een hippe maaltijd. We zien op steeds meer plekken soep take-away’s verschijnen. En in de supermarkt breidt het soepassortiment zich ook uit: van soep uit een zakje tot kant-en-klare maaltijdsoep. Helemaal niet raar ook, want het past perfect bij onze hedendaagse snelle en flexibele manier van leven.

                                         

    Soeper mooi

    Een soepje is niet af zonder een fijne kom of bord om het in te schenken of te serveren.

    Villeroy & Boch heeft voor elke gelegenheid een gepaste vorm. Bijvoorbeeld de handige

    soepkom van Flow, met overkoepelend schaaltje voor de croutons. Of de moderne New

    Wave, die makkelijk vast te houden is zonder je handen te branden. Maar ook de

    klassieke Gray Pearl, Samarkand en Old Luxembourg maken je soep helemaal af. RVH.







    08-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reebok, womens fitness

    Womens Fitness “On the Move” collectie Fall-Winter 2010

     

     

     

     

    Bij het ontwikkelen van de “On the Move” collectie heeft Reebok ingespeeld op de wensen van de vrouw. Uiteraard wil ze functionele, ondersteunende kleding dragen tijdens het sporten. Maar ze wil er ook nog eens stijlvol uitzien. Zowel in de sportschool, als daarbuiten. Dat kan met de “On the Move” collectie, die is opgebouwd uit mooie broeken die goed gecombineerd kunnen worden met tops voorzien van mooie prints met de Play dry ® technologie. Deze techniek zorgt ervoor dat vocht wordt opgenomen, waardoor je je tijdens het sporten fris en comfortabel blijft voelen. Bovendien is de collectie makkelijk te mixen / matchen. En als kers op de taart in de FW collectie; de stukken Cirque du Soleil. Sierlijk, en comfortabel! So go out and have fun! RVH.

    Info consumenten:  02/477.19.70

     

     







    08-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    07-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allure of teh Sea

    Allure of the Seas op weg naar Florida

     

     

     

    Met kapitein Herman Zini aan het roer verliet Allure of the Seas, de STX Europe-werf in het Finse Turku. De overtocht naar Port Everglades in Fort Lauderdale (Florida) zal 13 dagen duren. Op donderdag 11 november wordt het nieuwste vlaggenschip van Royal Caribbean International in zijn thuishaven verwacht. Geïnteresseerden kunnen de overtocht volgen aan de hand van dagelijkse releases op www.AllureoftheSeas.com

     

    Sinds 40 jaar speelt Royal Caribbean International een vooraanstaande rol in de cruise-industrie. Dat heeft ondermeer te maken met de ongekende ervaringen aan boord van de nieuwste en meest onvoorstelbare schepen. Met Allure of the Seas versterkt Royal Caribbean andermaal dit imago van meest innovatieve rederij met een nooit eerder geziene reeks mogelijkheden op het vlak van ontspanning, voorzieningen, shopping, drank- en eetgelegenheden.

     

    De DreamWorks Animation-parades, de ijsshows, de waterspektakels, de Broadway-productie Chicago: The Musical en de eigen productieshow Blue Planet zijn maar enkele voorbeelden van de nooit eerder geziene ontspanningsmogelijkheden aan boord van een cruiseschip. Allure of the Seas telt niet minder dan 26 eetgelegenheden, de eerste Guess-winkel op zee, de eerste Starbucks aan boord van een schip en een galerie van popart-kunstenaar Romero Britto.

     

    Na een reeks voorstellingen voor de reisindustrie en media wordt Allure of the Seas op 28 november gedoopt. De eerste commerciële afvaart is op 1 december, een vierdaagse cruise naar Labadee, de particuliere strandbestemming van de rederij langs de noordkust van Haïti. Vanaf 5 december alterneert Allure of the Seas zevennachtencruises door de Westelijke en Oostelijke Caraïben.

     

    Allure of the Seas deelt de titel van ’s werelds grootste en meest  innovatieve cruiseschip met haar zusterschip Oasis of the Seas. Deze architecturale wonderen zijn opgedeeld in zeven grensverleggende ‘omgevingen’: Central Park, Boardwalk, de Royal Promenade, de Pool and Sports Zone, Vitality at Sea Spa and Fitness Center, Entertainment Place en de Youth Zone.

    Het schip heeft 16 passagiersdekken, meet 225.282 brutoton en telt 2.700 kajuiten. Cruises aan boord van Allure of the Seas zijn te boeken via elk reiskantoor in België.

    RVH.

    www.AllureoftheSeas.com en www.royalcaribbean.be.

     

    07-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    06-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.delhaize: steeds gezondere schotels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delhaize: Steeds gezondere schotels

     

     

     

    Als pionier op het vlak van gezondheid wil Delhaize haar klanten informeren over de noodzaak van een gezonde en evenwichtige levenswijze.

     

    Maar Delhaize wil meer doen dan gewoon haar klanten sensibiliseren. Sinds meerdere jaren al neemt Delhaize alle nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat de regels van de evenwichtige voeding worden gerespecteerd in haar producten en in de recepten van de bereide schotels. De keten verminderde onlangs nog de hoeveelheid zout in haar brood met 20%, waardoor het jaarlijkse zoutverbruik van de Belgische bevolking met maar liefst 38 ton daalt. Daarenboven doet Delhaize ook een inspanning om de hoeveelheid zout, suiker en vetten in de huismerkschotels zo veel mogelijk te beperken en dit met behoud van smaak.

     

    Delhaize België heeft zich dus geëngageerd om de voedingswaarde van meerdere traiteurschotels aan te passen. Die producten zullen vanaf nu een sticker krijgen met ‘Nieuw recept’ op. De sticker betekent dat het product minstens 20% minder zout of vetten bevat dan het vorige recept. Ook de recepten van de ‘Zweedse hamburger’, de ‘varkensrollades’ en de ‘hutsepot’ werden aangepast. Zo bevat de Zweedse hamburger nu in plaats van 9,4 g nog 6,9 g vetten per 100 g. RVH.

    06-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cave de Rasteau

    Cave de Rasteau:

     

     

    De wijngaarden van dit wijnhuis zijn sinds de eerste eeuw verankerd langsheen de route des Princes d’Orange en kunnen door hun ideale ligging, het ganse jaar door genieten van de Zuiderse zon. Bovendien profiteren ze van een unieke terroir, maar kampen evenzeer met de Mistral van de Rhônevallei, een samenloop van natuurelementen die zorgt voor een ruime waaier heerlijke eindproducten.

     

    De Romeinen bouwden vlakbij de Vaison la Romaine, een kleine nederzetting uit die zich in de loop der eeuwen ontwikkelde tot een merkwaardig dorpje. Met Avignon en de wijnen van Châteauneuf du Pape in de buurt, werden de heuvels vrij snel met wijnstokken beplant. De Grenache viert in deze regio hoogtij met sterkere, gestructureerde en aromatische wijnen.

     

    Cave de Rasteau is een cooperatieve waarin een 80-tal wijnbouwers, krachten en kennis samenbrengen in de wijnkelders die sinds de vendanges 2008 onder leiding staan van Alexis Cornu. Deze inspanningen worden niet alleen door wijngidsen geapprecieerd, maar het INAO, het nationale wijncomité, besliste eveneens om de rode wijn die tot dusver de benaming Côte du Rhône-Village droeg, vanaf het Millésime 2009, het label AOC mee te geven. Een belangrijke beslissing die met de nodige zorg verder wordt uitgebouwd.

     

    Een van de topwijnen uit het gebied is Le Domaine de Pisan 2007, een domein van 15ha. Deze wijn geteeld op een hoogte van 310m, op een terroir agro-calcaire, biedt een grote frisheid en de nodige finesse, mede dankzij de homogene ondergrond met feilloze drainage. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken bedraagt 50 jaar en de bessen worden manueel geoogst. Met een aanplantingsdichtheid van circa 4.000 wijnstokken per ha, bedraagt de productie 38hl/ha.

     

    Zowat de helft van de productie wordt gedurende 12 maanden gerijpt op vaten van Franse eik, terwijl de assemblage gebeurt met 75% Grenache, 20% Mourvèdre en 5% Syrah. Het resultaat is een intense en leuke granaatrode kleur die in de neus rijpe bosvruchten en kruiden oproept. In de mond biedt hij nette tannines, mooi evenwicht en fris fruit, terwijl de afdronk leuk blijft nazinderen.

    De Domaine de Pisan 2007, vanaf nu ingevoerd door Cinoco, zal ongetwijfeld ook in België heel wat fijnproevers verrassen bij het degusteren van o.m. wilde eend, gebraden fazant en zachte aromarische kazen. RVH.

    www.cavederasteau.com

     

     





    06-11-2010 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    05-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.delhaize 'cuisine du chef'

    Delhaize « Cuisine du Chef « 

     

     

     

     

    Dat Delhaize een voorkeur heeft voor de kunst van het lekker tafelen, is geen geheim. Sinds 2000 doet Delhaize geregeld beroep op de talenten van de grootste hedendaagse chef-koks. Momenteel zijn er maar liefst negen topchefs die actief meewerken aan de realisatie van schotels die steeds geraffineerder worden.

     

    Twee chefs stellen hun nieuwe creaties voor. Bart Desmidt van restaurant ‘Bartholomeus’ in Knokke-Heist staat bekend voor zijn verrassende keuken met hoofdzakelijk producten van eigen bodem. Speciaal voor Delhaize creëerde hij een nieuw en persoonlijk gerecht. Wout Bru van restaurant ‘Chez Bru’ in Eygalières (Frankrijk) stelde zelfs twee nieuwe schotels samen in samenwerking met Delhaize. Als liefhebber van Provençaalse smaken kent hij zijn gelijke niet als het gaat over het bedenken van lichte schotels waarbij hij erin slaagt contrasterende smaken op subtiele wijze te harmoniseren.

     

    Op het menu: Kipfilet met sojasaus, kleine peertjes met gember en basmatirijst €5,49 / 440 g (portie voor één persoon) , een Eendenbil met veenbessensaus, krielaardappeltjes en worteltjes € 5,99 / 470 g (portie voor één persoon) of het Varkenslapje met Ras El-Hanout, witloof en zoete aardappelen € 6,49/480 g (portie voor één persoon).

     

    Delhaize maakt van deze gelegenheid gebruik om de verzameling bereide schotels van topchefs samen te brengen onder de naam ‘Cuisine du Chef’. Meteen wordt ook de verpakking gewijzigd, zodat het hogekwaliteitskarakter van dit gamma van producten nog meer in de verf gezet wordt. De schotels munten niet alleen uit vanwege hun uitstekende kwaliteit, maar ook vanwege hun democratische prijs.

     

    In deze collectie, vindt u ook gerechten bereid door Christer Elving, Felix Alen, Vitor Sobral, Max, Paul Florizoone, Peter Goossens, Yves Mattagne, Pierre Wynants en Lionel Rigolet. RVH.



    05-11-2010 om 21:28 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs