Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossemeren 25

    25 Jaar Vossemeren! Jonger dan ooit!

     

     

     

    In 1987 verwelkomde Center Parcs De Vossemeren haar eerste gasten. Nu, 25 jaar later, werd het park in een nieuw kleedje gestoken. Alle VIP Cottages werden volledig gerenoveerd, er zijn nieuwe activiteiten te ontdekken voor jong en oud en er is een gloednieuwe en spectaculaire megawaterglijbaan in Aqua Mundo die vandaag door twee zwemkampioenen werd ingehuldigd.

    Center Parcs De Vossemeren is al 25 jaar een vaste waarde in het nabijheidstoerisme, niet alleen in Limburg, maar ook op nationaal niveau. Nu het park een kwarteeuw oud is, werd het in een nieuw kleedje gestoken om families en gezinnen te blijven verrassen zonder aan comfort in te boeten. De Groep Pierre et Vacances Center Parcs, eigenaar én uitbater van De Vossemeren, blijft geregeld investeren in haar parken om de ervaring van de klanten te blijven verbeteren.

     

    80 VIP cottages werden volledig gerenoveerd en aan een heuse make-over onderworpen en 15 tweepersoonscottages zijn het VIP-aanbod komen uitbreiden. De cottages hebben allemaal een trendy leefruimte gekregen met flatscreentelevisie en Home Cinemaset met dvd-speler. De badkamers zijn dan weer oogverblindend geworden. In de badkamer is er zelfs een bubbelbad, privésauna en moderne inloopregendouche aanwezig. Iedere bezoeker zal hier ongetwijfeld een rustgevend en aangenaam verblijf hebben.

     

    Nieuw sensationeel spektakel!

    De nieuwe glijbaan in Aqua Mundo De Vossemeren is niet alleen een groot spektakel, maar ook één van de meest indrukwekkende en unieke in Europa. Vanaf een hoogte van 15,4 meter en met een snelheid van 30km/u raas je naar beneden. Onderweg kun je door het transparante gedeelte naar het zwembad beneden kijken. Je komt aan in een grote tol waar je enkele keren ronddraait om daarna in het zwembad terecht te komen. Wie er dan nog niet genoeg van heeft, kan via de glijbaan ook ineens naar de wildwaterbaan.

     

    Zelfs naar de glijbaan gaan, is een avontuur op zich. Je klimt naar boven via het Monkey House. In deze grote apentoren valt er op elke verdieping wel iets te beleven.… Pret gegarandeerd!

    De Monkey Splash werd getest en goedgekeurd door twee zwemkampioenen: Fred Deburghgraeve, Olympisch kampioen in Atlanta 1996, en Ranomi Kromowidjojo, de Nederlandse kampioene die op de OS in London dit jaar nog twee keer goud en één keer zilver in de wacht sleepte. Ze hebben er veel plezier aan beleefd!

     

    Nieuwe activiteiten voor 8- tot 12-jarigen

    In Center Parcs De Vossemeren valt altijd wat te beleven. Speciaal voor jongeren tussen 8 en 12 jaar is er bijvoorbeeld een nieuwe grensverleggende activiteit. Tijdens het weekend en tijdens de schoolvakanties organiseert Center Parcs het spectaculaire spel Cool Factor. De kinderen doorstaan bloedstollende opdrachten om een geheime code te kraken. In deze spectaculaire activiteit van 2,5 uur moet er worden geklommen, geraft en nog veel meer. Deze activiteit wordt aangeboden voor slechts € 14,95 per persoon (inclusief bandana en armband).

     

    De klant staat centraal dankzij de sociale media

    Center Parcs De Vossemeren gaat ook voor vernieuwing in haar communicatie en betrekt haar klanten rechtstreeks bij het hele gebeuren via de sociale netwerken. De nieuwe brochure omvat bijvoorbeeld getuigenissen en indrukken van klanten op Facebook en foto’s die op Flickr werden gepubliceerd. De beste publiciteit voor Center Parcs is immers nog steeds de spontane reclame door haar klanten.

    De nieuwe naam van de waterglijbaan - Monkey Splash - is ook het resultaat van een wedstrijd die op de sociale netwerken werd gelanceerd. De creatiefste klant, aan wie we deze spetterende naam te danken hebben, heet Tom Houben, een echte Center Parcs-fan. Hij wint een verblijf voor 4 personen in een Premium cottage in De Vossemeren. We zijn benieuwd wat hij van alle nieuwtjes in het park vindt. Hij zal zeker ons enthousiasme delen, daar twijfelen we niet aan!

    www.centerparcs.be - België: 070/220.330 (€ 0,30/min)

     





    06-10-2012 om 17:40 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het echte gambia

    ONTDEK HET ECHTE GAMBIA

     

     

     

    “Het Mooiste Kleine Land van Afrika” zo kun je Gambia omschrijven omdat een vakantie in Gambia een aaneenschakeling van hoogtepunten is. Uiteraard door de natuurpracht langs de Atlantische kust en in het tropische binnenland, maar ook door de gastvrijheid, het gevoel van veiligheid, de super gezellige sfeer. Gambia kun je het best proeven én voelen op talloze regionale markten, in het gezelschap van de vriendelijke Gambianen.

     

    De streekmarkten in Gambia zijn de kloppende harten van dorpen en steden. Je kunt er zien hoe de mensen leven en werken, wat ze eten, hoe ze koken. Het zijn daarenboven bijzonder kleurrijke plaatsen waar je inwoners van Gambia beter zal leren kennen. Zowat elke wijk heeft zijn eigen typische markt en je hoeft niet op zoek te gaan om die te ontdekken, je komt er vanzelf.

     

    Er zijn in Gambia enkele heel bijzondere streekmarkten die je beslist moet zien. De Banjul market is ongetwijfeld de meest levendige plaats van de hoofdstad. Het is een fantastische mengeling van geuren en kleuren, een drukte van jewelste, een kakafonie van klanken, een aaneenschakeling van verrassende taferelen die je allemaal wil vastleggen op foto.

    Vanuit Banjul bereik je makkelijk Serrekunda dat in enkele decennia is uitgegroeid tot een levendige marktstad. De Serrekunda market is oorspronkelijk gestart als een bijeenkomst van enkele vrouwen die verse groenten, fruit en vis verkochten. Vandaag is het een gigantische verzameling verkoopstalletjes waar niet alleen voedingswaren maar ook artisanale producten van Gambia worden aangeboden.

     

    Voor een typische vismarkt moet je naar Tanji, een half uurtje buiten Banjul. Tientallen soorten vis worden er mooi gestapeld in rieten manden met ijs en je kunt ook zien hoe de vis op ovens wordt gerookt. De meest authentieke vismarkt is die van Bakau. Het is een onvergetelijke ervaring om te zien hoe de vissers rond 16 u binnenvaren, in hun kleurrijke boten, en de levend verse koopwaar aanbieden in de marktstalletjes. Wil je ‘the best food of the Gambia’ proeven dan neem je maar enkele vissen mee, om te roosteren op het strand.  

     

    Gambia is niet alleen een tropisch maar ook een gastronomisch paradijs met een keuken die bovendien ontzettend gezond en voedzaam is. Probeer zeker Domoda, een pikante stoofschotel met pinda’s, vlees of vis en groenten. Ook een Jollof-schotel is heerlijk met als ingrediënten rijst, ui, tomaten, rode peper en verschillende soorten vlees. Hou je van bloemkool en van ansjovis dan kies je best Broekloe Bil Ansjoewa. En zo zijn er talloze gerechten met als belangrijkste ingrediënten rijst, vlees, vis en kruiden. Voeg daarbij een heerlijk vers fruitsap of een fris biertje en dat allemaal geserveerd in één van de vele super gezellige lokale restaurantjes.

     

    Om helemaal in de sfeer te komen kun je in Gambia ook eens ‘home cooking’ proberen. Het concept is eenvoudig en boeiend: je gaat met een Gambiaanse familie naar de markt, je koopt er de nodige ingrediënten om zelf te koken en je geniet van het smaakvolle gerecht in gezelschap van je gastfamilie.

    www.gambiahomecooking.com -  www.visitthegambia.gm

    06-10-2012 om 17:35 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnen uit Tahiti

    Wijn komt nu ook uit Tahiti

     

     

     

    De wijn uit Tahiti wordt in het hartje van de Zuidelijke Stille Oceaan geproduceerd, meer bepaald op de Tuamotu-archipel in Frans-Polynesië. Op die plaats in de wereld een kwaliteitswijn maken, dat was de uitdaging die Dominique Auroy in de jaren 90 aanging. Deze zakenman, die al ruim veertig jaar in Frans-Polynesië woont, wou wijn opnieuw uitvinden in de Stille Oceaan.

     

    Aan de eerste wijngaard op Frans-Polynesische bodem zijn er lange jaren van onderzoek voorafgegaan. Een productie van dergelijke omvang was nooit eerder ondernomen in Polynesië, zelfs nog niet op een atol.

     

    De wijngaard bevindt zich op Rangiroa, een van de grootste atollen ter wereld, bijna zo groot als het eiland Tahiti, wordt gezegd. Het atol stond al bekend voor zijn wondermooie zeebodem en is dat nu ook wegens zijn wijn.

    De wijn wordt geproduceerd op een klein motu (eilandje) op enkele minuten varen van het dorp Avatoru. Aan het einde van de weg omzoomd door kokosbomen verschijnen plots rijen wijnranken. Hier bevindt zich het domein ‘Ampélidacées’, waar de wijnstokken op 100 m van de lagune en op minder dan 400 m van de oceaan groeien.

               

    Van vitaal belang bij het telen van de wijnranken is een goede kennis van de grond. Ook water speelt een sleutelrol. Irrigatie is mogelijk dankzij putten die op het laagste punt van het perceel zijn gegraven tot de waterlaag, die nooit uitgeput geraakt en zich op geen al te grote diepte bevindt. Het voortdurend opvolgen van de waterhuishouding van de wijngaard is heel belangrijk voor de kwaliteit. Maar het allerbelangrijkste op dit ‘terra incognita’ blijft de controle over de groeicyclus: de zon en de grootte van de wijnstok bepalen immers de bloei, rijping en oogst, want het Polynesische klimaat kent geen koud seizoen.

     

    De eerste druivensoorten werden in 1992 geïmporteerd. Ze werden onderworpen aan acclimatisering- en selectietesten op de voornaamste archipels van Polynesië. Omdat de seizoenen onderling weinig verschillen, is het de grootte van de plant die een groeicyclus op gang brengt, zodat nieuwe ranken ontstaan die op hun beurt weer druiven voortbrengen. Er zijn twee oogsten per jaar, een in de maand mei en een in de maand november, die de winterpluk en de zomerpluk worden genoemd.

     

    De wijngaard van Rangiroa is het resultaat van een werk van lange adem, dat veel inspanning en geduld heeft gevraagd van de initiatiefnemers en hun team. Het technische team van het domein wordt geleid en gemotiveerd door Sébastien Thépenier. Als vinoloog zet hij sinds 2002 het werk van zijn voorgangers (Thierry Chaumais en Bruno Corneaux) op de wijngaard voort. Het domein strekt zich intussen uit over 8 hectare wijngaard met een productie van 40 000 flessen per jaar.

    www.tahiti-tourisme.be

     

     

    06-10-2012 om 17:31 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    04-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Costa Cruises kerst

    COSTA CRUISES: CRUISEN MET KERST EN NIEUWJAAR

     

     

     

    Wie Kerst en Nieuwjaar eens op een heel andere, niet traditionele manier wil beleven of wie de koude, miezerige winter van bij ons wil ontvluchten, vindt beslist inspiratie in het cruiseaanbod van Costa Cruises. Er is keuze genoeg, zowel dichtbij als ver weg en indien gewenst mét de kerst- en nieuwjaarsfeer er bovenop.

     

    Wat dacht je van Kerst op een comfortabel schip van Costa Cruises, varend op de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee? Het is trouwens makkelijk gerealiseerd en het kan bovendien prijsgunstig, bijvoorbeeld als je op 21 december vertrekt met de Costa Pacifica in Civitavecchia voor een heerlijke cruisereis van 8 dagen/7 nachten langs Spanje, de Balearen en Italië. De Costa Magica vaart op 21 december vanuit Savona naar Corsica en Italië en de Kerstsfeer aan boord duurt 6 dagen en 5 nachten lang. De nieuwjaarcruise met de Costa Pacifica wordt een reis langs Spanje, de Balearen, Corsica en Italië, afreis op 28 december. Absolute topper is de cruise die Kerst en Nieuwjaar opneemt in één reis van 12 dagen/11 nachten, een magische tocht met de Costa Magica langs Malta, Griekenland en Italië, met onder meer een bezoek aan de mooiste getuigen van de antieke beschavingen.

     

    De overgang van oud naar nieuw in de Caraïben of in Zuid-Amerika, dat is pas een unieke belevenis en het kan met Costa Cruises. De haven van afreis bereik je met een vlucht vanuit Parijs of Brussel, richting Point-à-Pitre, Miami en Buenos Aires. Op elk van deze plaatsen begint een onvergetelijke cruisereis van negen, elf of twaalf dagen door Zuid-Amerikaanse wateren waar het in december volop zomert. De kusten van Brazilië, Argentinië, Uruguay, Mexico en de tropische wereld van de Caribische eilanden bezorgen elke cruisereiziger een onvergetelijke Kerst- of Nieuwjaarstijd. De 9 daagse cruise met Costa Luminosa vertrek op 29 december vanaf Brussel inclusief vlucht naar Point à Pitre kan reeds vanaf 2.329€. De 11 daagse cruises met Costa Serena vertrek 22 december in Buenos Aires, inclusief vlucht vanuit Brussel kan reeds vanaf 2.771€

     

    Ook de exotische wereld van het Aziatische continent zit in het cruiseaanbod van Costa Cruises, vooral met een droomreis van 10 dagen/7 nachten langs Singapore, Thailand en Maleisië. De afreis met Costa Victoria is op 22 december met vertrekplaats Brussel voor een vlucht naar Singapore.

     

    Een rijke cultuur en een overweldigende natuur, dat zijn de ingrediënten van een wintercruise door het Midden-Oosten, een reis op de Rode Zee met de Costa Voyager. De droom begint op 24 december en duurt maar liefst 8 dagen/7 nachten terwijl je kennismaakt met de boeiende wereld van Egypte, Israël en Jordanië. Deze cruise inclusief vlucht kan reeds vanaf 1.586€.

     

    Over twee maanden is het putje winter en vieren we Kerst en Nieuwjaar. Gebeurt dat aan boord van een schip van Costa Cruises dan kan het feest niet meer stuk en kan de winter ons niet meer deren!

    www.costacruises.be

     

     

    04-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    03-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smakelijk skien

    Smakelijk skiën in Alta Badia

     

     

     

    Zuid-Tirol is een streek tsjokvol troeven: bezoekers kunnen er genieten van wellness en wandelplezier, cultuur en natuur. Maar in de winter staat de noordelijkste regio van Italië voornamelijk bekend om haar uitgestrekte, zonovergoten skipistes en topgastronomie. En dat is volkomen terecht, want in de streek vind je niet alleen het gebied (goed voor 1220 km piste en 460 skiliften), Zuid-Tirol is ook de Italiaanse provincie met de meeste Michelinsterren: maar liefst 20 stuks, verdeeld over 17 restaurants. De hoogste tijd dus om de grootste attracties van de streek te verenigen. Maak je klaar voor een seizoen waarin gastronomie centraal staat. In Alta Badia, het Ladinische dal in het hart van de Dolomieten, kunnen fijnproevers alvast terecht voor tal van culinaire activiteiten.

     

    Een winter vol (oeno)gastronomie in Alta Badia

    Het culinaire winterseizoen wordt geopend op 2 december 2012, met een heuse Gourmet Skisafari. Deelnemers mogen zich verwachten aan een panoramische skitour langs vijf skihutten, waar ze getrakteerd worden op een verrukkelijk hapje door een sterrenchef in eigen persoon. Omdat Zuid-Tirol ook de thuisbasis is van heel wat verfijnde wijnen, gaat elk hapje trouwens gepaard met aangepaste wijnen, met liefde geselecteerd uit het lokale aanbod.

     

    Dit initiatief maakt deel uit van Slope Food. An Aperitif on the Slopes waarbij twaalf chefs zich lieten inspireren door street food. Als een eigen versie van dit ongedwongen eetconcept toverden zij hun mooiste aperitiefhapjes op tafel in twaalf skihutten van de creaties van een imposante lijst sterrenkoks. Het rijtje wordt aangevoerd door drie plaatselijke sterrenchefs of je laten verrassen door drie rijzende sterren in het gastronomische wereldje, waaronder onze landgenoot Martin Volkaerts.

     

    Voor een skiër is niet alleen het aperitief belangrijk: ook een gezond ontbijt is immers onontbeerlijk om je sportieve dag goed te beginnen. Daarom kan je elke dinsdag-en donderdagochtend een snow cat nemen van het centrum van Corvara naar skihut Col Alt voor een Breakfast On the Peaks. Ter plekke geniet je op 2000 m hoogte van een power-ontbijt samengesteld uit lokale producten als kaas, honing, brood, spek, appels, ... voor maar 15 euro. In San Cassiano/St. Kassian kan je op woensdag-of vrijdagochtend voor een gelijkaardig ontbijt-in-de-hoogte terecht bij skihut Las Vegas.

     

    Ondanks de duidelijke nadruk op gastronomie dit seizoen, is koken niet het enige dat de chefs zullen doen deze winter. Tijdens de 8e editie van de Chef s Cup, van 20 tot 27 januari 2013, geven internationaal gerenommeerde topchefs en wijnmakers een week lang het beste van zichzelf tijdens allerlei ludieke sportwedstrijden en liefdadigheidsevents.

     

     

    03-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstpracht

    Genieten van de wonderlijke herfstpracht met Logis

     

     

     

    Nu de zomervakantie langzamerhand niet meer dan een mooie herinnering is, de kinderen terug ijverig plaatsgenomen hebben achter de schoolbanken, de wegen zich opnieuw opvullen met pendelaars en het opnieuw frisser wordt, stelt de hotel-restaurantketen Logis enkele ideale adresjes voor om te ontsnappen aan de alledaagse sleur en intens te genieten van de vurige schoonheid van de herfst.  De omringende bossen, velden en natuurdomeinen nodigen er uit tot inspirerende wandelingen en de kok staat klaar om de gasten te verwennen met hartverwarmende en lokale comfort-food gerechten met overheerlijke, traditionele seizoensgebonden ingrediënten.

     

    Deze keer willen de Logis het meest kleurrijke seizoen opnieuw haar plaatsje in de zon geven, door hun meest herfstvriendelijke etablissementen in België en Luxemburg te promoten. Binnenkort verruilen de bossen namelijk hun groene zomertenue voor een meer flamboyante variant zoals in de mooiste schilderijen van Van Gogh. De verrukkelijke taferelen die dit oplevert laten we jammer genoeg vaak gewoon aan ons voorbij gaan. Het hectische leven dat we tijdens de zomervakantie voor even achter ons gelaten hebben, begint ons immers weer in te halen. Een vakantie dicht bij huis in een van de Logis-hotels is de perfecte remedie tegen deze lichte overgangsdip. Zeker en vast omdat ze een diepgaand comfort combineren met een grote budgetvriendelijkheid.

     

    “In al onze vestigingen ligt de klemtoon op een nauwe verbondenheid met de natuur en een groot respect voor de omgeving”, verklaart Michel Son, Voorzitter van de Logis van België. “Wandelen in het bos, kastanjes rapen, de geur van gevallen bladeren opsnuiven, de kleurenpracht van de natuur bewonderen,… Het maakt allemaal deel uit van de unieke herfstervaring die onze hotel-restaurants bieden, zodat onze gasten er volledig kunnen herbronnen.” 

     

    De etablissementen van de Logis staan daarnaast ook gekend voor hun overheerlijke traditionele keuken: een pittige wildschotel, verse bospaddenstoelen, pompoenpuree en andere streekgebonden herfstproducten staan dus zeker en vast ook op het menu.

     

    Een echte aanrader voor de komende maanden is Hotel Petry in Vianden, een charmant middeleeuws stadje gelegen in het Groothertogdom Luxemburg. De Hostellerie Val Fleuri nestelt zich in het midden van het Groothertogdom Luxemburg, in het stadje Mersch dat een zeer fraai stadspark bezit met een vijver van ‘poëtische schoonheid’.

     

    In het door natuur omgeven Sankt-Vith prijkt hotel Pip-Margraff. Vanuit deze bestemming vertrekken verschillende natuurexcursies en men kan er tal van ontspannende activiteiten uitoefenen zoals paardrijden, zeilen, golfen of het verkennen van de omgeving met een electrofiets.Hotel du Moulin in Ligneuville (bij Malmédy) ligt op slechts 20 km van de Hoge Venen waar men de benen naar hartenlust kan strekken (wandelkaarten zijn verkrijgbaar aan de hotelbalie) in de kleurrijke bossen of het privépark omheen het hotel kan verkennen.

    In het zuiden van de provincie Luik bevindt zich hotel Doux Repos, in een idyllische omgeving met duizenden hectaren in gouden kleuren badend bos. Wie frisse lucht, rust en ontspanning zoekt is daar aan het juiste adres. Vlakbij de Duitse grens, in het dorpje Raeren, ligt Hotel Zum Onkel Jonathan, van waaruit verschillende bijzondere uitstapjes mogelijk zijn naar het uitgestrekte Hertogenwoud en het Geuldal waar altijd wel iets te ontdekken valt, zoals bijvoorbeeld de "Fußfälle", kleine heiligenhuisjes uit blauwe steen.

     

    Een stukje Zuiderse warmte vind je in het Limburgse Zonhoven bij Hotel Casa Roman, een officieel erkende “Fietsvriendelijke Logis” die eveneens Vespa’s  ter beschikking stelt: een leuke alternatieve manier om de pittoreske omgeving en vurige natuur in de buurt te ontdekken. Weinig Brusselse hotels kunnen het de Auberge Aux Repos des Chasseurs nadoen: hun gasten wekken met het gefluit van vogels. Gelegen aan de rand van het machtige Zoniënwoud, kan dit etablissement met de hoogst mogelijk Logis-quotatie rekenen op een uitstekend restaurant, vermaard onder fijnproevers voor zijn excellente wildkeuken.

    De Fédération Internationale des Logis (FIL) is vandaag de eerste keten van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa met meer dan 2600 hotels. Meer dan 60 jaar na haar oprichting in Frankrijk, blijft ze zich onophoudelijk ontwikkelen, in Frankrijk, maar ook in Duitsland, Andorra, België, Spanje, Groothertogdom Luxemburg, Italië en Nederland.

    www.logishotels.com

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royal Caribbean

    Royal Caribbean: Meer diningmogelijkheden en Lafite-wijndegustaties

     

     

     

    Royal Caribbean International verhoogt de vakantiebeleving en rolt een aantal voorzieningen van de Oasis-klasse verder uit over de vloot. Serenade of the Seas is in november het volgende schip dat onder de noemer 'Royal Advantage' een reeks nieuwe voorzieningen krijgt. Op de scheepswerf worden de publieke ruimtes opgefrist, krijgen de kajuiten flatscreens en wordt een openluchtfilmscherm geïnstalleerd. Het Italiaanse specialiteitenrestaurant Portofino wordt omgeturnd tot Giovanni's Table en het Japanse restaurant Izumi wordt toegevoegd. Na de refit zal het schip ook de Chef's Table aanbieden en kunnen gasten opteren voor een Royal Choice Dining Package, een voordeelformule waarbij de passagiers tijdens hun cruise diverse specialiteitenrestaurants combineren. De vernieuwde Serenade of the Seas zal vanaf 10 december enkele cruises in de Middellandse Zee verzorgen vooraleer het schip op 14 januari via het Suezkanaal naar de Arabische golf vertrekt voor zijn Dubai-seizoen.

     

    Royal Caribbean International breidt ook zijn samenwerking met de Domaines Barons de Rothschild uit en stelt op de schepen voortaan een 'Lafite Wine Tasting Experience' voor. Voor een bedrag van 23 tot 25 dollar (circa 20 euro), afhankelijk van het schip en de route, kunnen gasten diverse wijnen uit de Bordeaux proeven. De proeverij is uitgewerkt in samenwerking met Château Lafite Rothschild en de meester-sommelier John Blazon. Tijdens de bijeenkomst ontvangen de deelnemers informatie over de wijnen en de wijnbouwer en leren ze over de geschiedenis van het huis en het samengaan van wijn en spijs. De Lafite Wine Tasting Experience, aanvankelijk aangeboden op de Allure of the Seas, is vanaf heden beschikbaar op een tiental Royal Caribbean-schepen.

     

     





    24-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagnekunst

    KLINKEN OP CHAMPAGNEKUNST

    Taittinger Comtes de Champagne uitgeroepen tot 's werelds beste champagne

     

     

    2002 kende weinig neerslag, een zachte winter en onverwachte zon bij het begin van de oogst, na hevige regenval eind augustus. Dat vertaalt zich naar mooie druiventrossen waar tophuis Taittinger graag zijn champagnekunsten op loslaat. Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2002 heeft dan ook alles van een topcuvée: een exclusieve frisheid en verrassende verfijning, met een goddelijke glans. Of hoe deze millésimé de reputatie van Taittinger hoog houdt, nu de Comtes de Champagne 2000 is uitgeroepen tot ’s werelds lekkerste champagne. 

     

    Het kan geen toeval zijn. In de top tien van de ‘100 beste champagnes van 2012’ van het internationale FINE Champagne Magazine, neemt champagnehuis Taittinger de eerste en tweede plaats in, met respectievelijk Taittinger Comtes de Champagne 2000 en Taittinger Millésimé 2004. 

     

    Sinds de lancering van Comtes de Champagne in 1952 voldoet deze champagne aan een constante topkwaliteit. In de loop der jaren heeft de cuvée een rijkdom ontwikkeld die een fluweelzachte textuur kent en fijne, frisse zuren heeft voor een verrassend effect. 

     

    Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2002

    Ook Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2002 laat de champagnekunst van Taittinger proeven: een intense en verfijnde smaak met complexe fruitaroma's. Deze exclusieve champagne, uitsluitend als millésimé geproduceerd, moet dan ook aan heel wat technische vereisten voldoen. 

    Zo bestaat hij voor 100% uit witte Chardonnaydruiven van de beste wijngaarden van de streek, Côte des Blancs (Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger, Oger, Vertus, Bergères-les-Vertus). Alleen wijn van eerste persing, de cuvée, de absolute top in verfijning, wordt gebruikt. Verder heeft 5% van de wijnen die in de assemblage geraken, vier maanden gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten. Pas na 10 jaar geduldig rijpen in de historische abdijkelders Saint Nicaise in Reims, kan je klinken op dit nobele natuurproduct.

     

    Zijn smaak? De champagne opent met een prachtig fruitparfum, gevolgd door accenten van mandarijn en sinaasappelzeste, met een lichte toets van hout en een zweem van geroosterde brioche. De smaken zijn rond, rijk en intens. Ideaal als feestelijk aperitief of bij het begin van de maaltijd, bijvoorbeeld bij voorgerechten met vis, schaaldieren of zeevruchten. Grote troef van deze prestigieuze cuvée is ook de toegankelijkheid, afgestemd op de behoefte van de consument vandaag. Zo is het niet nodig om te wachten om deze Comtes te kunnen drinken. 

    Taittinger Comtes de Champagne is verkrijgbaar bij de betere wijnhandelaar aan de prijs van +/- 120 euro.

     

    Het prestigieuze Franse champagnehuis Taittinger – nog een van de weinige familiebedrijven in champagne – bevindt zich op de hellingen van Butte Saint Nicaise in Reims. Als je alle wijnstokken van het huis Taittinger achter elkaar zou planten, dan krijg je een lange rij van 2.880 kilometer. 

     

    De wijngaard bestaat voor 35% uit Chardonnay, 50% Pinot Noir en 15% Pinot Meunier, en weerspiegelt daarmee getrouw de Taittinger-stijl. Taittinger bezit wijngaarden in de grote regio's binnen de Champagnestreek, van de ‘Côte des Blancs’ tot de ‘Vallée de la Marne’ en de ‘Montagne de Reims’. Het gaat om 288 hectare, harmonieus gespreid over 34 verschillende cru's die tot het beste behoren van wat de Champagne-benaming te bieden heeft.  www.taittinger.fr

     

     

     





    23-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste hopoogst

    PALM haalt eerste hopoogst binnen…

     

     

     

    Op 24 oktober 2011 plantte bouwerij PALM, in haar eigen hoptuin van 35 are groot, een 800-tal hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh variëteit.

    Tien maanden later, op 5 september 2012, is de eerste oogst geplukt. Woensdagochtend 6 uur in het ochtendschemer ging het plukwerk van start en nog voor de middag ging de hop richting Poperinge voor de verwerking ervan. Hallertau Mittelfrüh is een erg populaire variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Door zijn ziektegevoeligheid is de variëteit lange tijd in de vergetelheid geraakt maar de techniek van virusvrije planten maakt dat deze variëteit aan een echte comeback is begonnen.

     

    Het team van de naburige Stoeterij Diepensteyn, o.l.v. Bert Jambon, heeft geen moeite gespaard om de hoptuin tot volle glorie te laten komen! Jan Vermeir uit Opwijk en de familie Temmerman, gerenommeerde hopboeren uit Erembodegem, hielpen PALM op weg en zorgden voor de begeleiding van de teelt en het plukken. Voor de behandeling doet de brouwerij beroep op Geert Claerbout, zelf hopkweker en verwerker in de Poperingse regio.

     

     

     

     





    22-09-2012 om 20:26 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters

    Platte Grevelingen oester resistent tegen oesterziekte Bonamia

     

     

     

    Het lijkt erop dat de Grevelingen oester een zekere resistentie tegen Bonamia heeft opgebouwd. Een ziekte die onschadelijk is voor de consumptie van de oesters, maar wel een nadelige invloed heeft op de oesterpopulatie van de platte uit de Grevelingen. 

     

    Rooskleurige toekomst voor de oester. Dit bleek tijdens de officiële opening van het Nederlands oesterseizoen 2012-2013 in Bruinisse. Tijdens het openingswoord door de voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging, de heer Cees van Liere, vertelde hij zeer verheugd te zijn dat de officiële opening van het oesterseizoen in Bruinisse aan de Grevelingen plaatsvindt: “In de Grevelingen groeien de zeldzame Platte Oesters. Hoewel deze exquise zeevruchten de laatste jaren een hobbelige ontwikkeling hebben gekend, zijn ze nu weer (bijna) volop aanwezig. Reden genoeg om even stil te staan bij dit bijzondere product, hier aan de Grevelingen.” aldus van Liere.

    Van Liere stond stil bij alle andere positieve ontwikkelingen rond de Grevelingen in relatie tot de oesters, zoals de optimalisatie van de oesterpercelen waar de Oestervereniging met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie afspraken maakt over een herschikking van de oesterpercelen om een beter rendement te krijgen zonder uitbreiding van het areaal aan visserijgronden. Ook sprak hij over de Blue Green Deal die werd afgesloten met het Natuur- en Recreatieschap Grevelingen waarbij door het terugbrengen van het getij in de Grevelingen de dynamiek in het water terug komt, wat ten gunste komt van het zuurstofgehalte in diepere delen van de Grevelingen. Van Liere: "Ook verwachten wij in december een MSC certificering voor de oesterkweek, wat het duurzame karakter van de oesterproductie onderstreept. Daarnaast zijn we een project gestart samen met diverse wetenschappelijke instituten waaronder Imares om de productie van platte oesters te verhogen, dit project, Oysterecover, is een Europees project. Al met al ziet het er rooskleurig uit voor de oesters uit de Grevelingen." 

     

    De platte oester: Ostrea Edulis 

    Aad Smaal, bioloog en verbonden aan Wageningen Universiteit & Imares te Yerseke hield een achtergrond verhaal over de Zeeuwse oester in het algemeen en de platte uit de Grevelingen in het bijzonder. De platte oester behoort tot de tweekleppige weekdieren uit het zeemilieu. In Nederland is het een van de meest beroemde producten uit zee. De smaak is uniek en wordt door kenners zeer gewaardeerd. De platte oester groeit vrij traag, leeft van zwevend voedsel in het water en plant zich in de zomer voort. De eieren worden binnen de schelp van het vrouwtje bevrucht via het zaad van de mannetjes dat via paaien onder bepaalde maanstand vrij komt in het zeewater. De larve ontwikkeld zich 10 dagen binnen de bescherming van de moederschelp alvorens ze vrij zwevend in het water op zoek gaan naar een plek om zich te vestigen. Dit is een definitieve gebeurtenis want de piepjonge oester hecht zich met een druppel cement aan de ondergrond om zich vervolgens niet meer te verplaatsen. De oester begint zijn leven als mannetje en wordt na ongeveer 3 jaar vrouwtje. Ze kunnen wel 20 jaar oud worden. Marktwaardige oesters zijn 3, 4 of 5 jaar oud. De platte oester is gevoelig voor lage en hoge temperatuur en voor ziektes. Het ziet er nu naar uit dat de platte oester een toenemende resistentie ontwikkelt, waardoor de toekomst voor deze bijzondere oester er rooskleurig uitziet. 

     





    22-09-2012 om 20:24 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fort Napoleon Oostende

    FORT NAPOLEON LANCEERT NIEUWE DIGITALE MUSEUMGIDS

     

     

     

    De nieuwe digitale museumgids van Fort Napoleon is uit. In deze nieuwe iPod tour kruipt Gène Bervoets in de huid van een trouwe Franse soldaat. Samen met vertelstem Veerle Dobbelaere vertellen ze alles over het dagelijkse leven in Fort Napoleon. Deze museumgids is de perfecte manier om de geschiedenis van Fort Napoleon op een boeiende en speelse manier te ontdekken. De digitale tour duurt ongeveer 40 min. en is beschikbaar in vier talen. Er zijn 60 iPod toestellen voor de bezoekers ter beschikking aan het onthaal.

    Fort Napoleon doet het de afgelopen drie jaar trouwens bijzonder goed. De bezoekersaantallen in juli 2012 stegen met 51% t.o.v. 2011, in augustus 2012 bezochten 48% meer bezoekers het Fort. Mede dankzij de nieuwe initiatieven van Toerisme Oostende vzw, zoals de inrichting van de wereldvermaarde expo van Storm Thorgerson afgelopen zomer.

     

    NIEUW: Fort Napoleon iPod tour

    In 1810 beveelt Keizer Napoleon de bouw van drie forten: twee in de duinen ten oosten en ten westen van de stad en één aan het sluizencomplex van Slijkens. De reden ligt voor de hand, Oostende beschermen tegen een Engelse invasie vanuit zee. Enkel de twee duinenforten zullen worden gebouwd.  Het huidige Fort Napoleon is het oostelijke fort en wordt in 1813 voltooid. Op een moment dus dat de macht van Napoleon al gebroken is. In 1812 is de Grande Armée ten onder gegaan in de Russische winter en in 1813 leidt Bonaparte een zware nederlaag in de Volkerenslag bij Leipzig. De Franse troepen verlaten Oostende definitief in april 1814.

     

    Met de val van Napoleon verdwijnt ook de  militaire rol van het Fort. Het blijft wel in militaire handen, maar het geraakt steeds meer in onbruik en verdwijnt langzaam maar zeker onder het duinenzand. Door zijn ligging in de duinen achter de havengeul blijft het ook gespaard van  de sloophamers. Tijdens de Eerste Wereldoorlog komt het Fort weer even tot leven dankzij de Duitse bezetter. Zij richten het in als bierkelder voor hun officieren. Na de oorlog wordt het een heemkundig museum, maar daar maakt de tweede wereldoorlog een einde aan. Na de Tweede Wereldoorlog raakt het Fort volledig vervallen. Het wordt een verlaten plek in de duinen en trekt  helaas ook vandalen en graffitispuiters aan. In 1976 wordt het erkend als monument, maar de restauratie zal nog jaren op zich laten wachten.

    Dankzij de Stichting Vlaams Erfgoed wordt het Fort uiteindelijk van de ondergang gered en krijgt het tussen 1995 en 2000 een zeer grondige restauratiebeurt.

     

    In de nieuwe iPod tour komen al deze facetten uit de geschiedenis van het Fort aan bod. Enerzijds is er een vertelstem, gelezen door Veerle Dobbelaere die u alles vertelt over de geschiedenis van Fort Napoleon van 1813 tot heden. Anderzijds is er François, gespeeld door Gène Bervoets, een trouwe soldaat die al bijna 200 jaar lang wacht op de Engelse invasie. Hij vertelt u alles over het dagelijks leven in het Fort. François werd ook tot leven gewekt in geanimeerde tekeningen, zodat de bezoeker zich volledig kan inleven in het dagelijks leven in een fort anno 1813. De passages over de geschiedenis van het Fort zijn rijkelijk geïllustreerd met archieffoto’s, plannen en historische kaarten.

    De tour is ook beschikbaar in het Frans, Engels en Duits. De volledige tour duurt ongeveer 40 minuten. Er zijn 60 iPod toestellen ter beschikking van de bezoekers aan het onthaal.

     

     

    21-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.P&V Sevilla

    Een nieuwe residentie Pierre & Vacance in Sevilla

     

     

     

    De groep Pierre & Vacances-Center Parcs opent op 29 september een nieuwe residentie in Sevilla, Spanje. De nieuwe residentie bevindt zich in het centrum van het toeristisch centrum van de Andaloesische hoofdstad.

     

    Sevilla, een bruisende en culturele stad

    Te midden van de Guadalquivirvallei, bevindt zich de stad Sevilla. De stad dankt haar succes aan haar Arabische verleden en an de succesvolle haven. In de stad bevinden zich veel monumenten die op de werelderfgoedlijst staan en historische wijken zoals Triana, Santa Cruz en Macarena. Musea, themaparken, bioscopen, theaters zijn maar enkele van de vele activiteiten in Sevilla. Zonder de talloze terrassen, tavernes en bars te melden waar men overheerlijke tapas kan proeven.

     

    De nieuwe Pierre & Vacances residentie bevindt zich op 30 km van het vliegveld San Pablo en op de hoofdstraat van de wijk Triana. Ideaal gelegen op slechts enkele minuten rijden van de belangrijkste monumenten en op 20 minuten wandelen van het historisch centrum. Er zijn 48 moderne appartementen, allen ruim en geclimatiseerd: van de studio voor 4 personen tot het 3-kamerappartement voor 5 personen. Zij zijn perfect uitgerust om u helemaal thuis te laten voelen. Klanten genieten van inbegrepen hotelservice: opgemaakte bedden, onderhoudsproducten, een uitleendienst (haardroger, stijkijzer en strijkplank, gezelschapsspelen, boeken,…). Ook kunnen er à la carte nog hotelservices worden besteld (Wifi in de appartementen, comfort service, babykit).

     

    Pierre & Vacances alsook de labels Pierre & Vacances premium en Pierre & Vacances villages clubs, tellen vandaag 29 residenties in het hele mediterrane gebied met in totaal meer dan 2000 appartementen.

    Informatie en Reservatie

    www.pierreetvacances.be

    België : 070 246 100 (0,15€/min)

     

     

    20-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnfestival Carrefour
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wijnfestival Carrefour 2012 : uitzonderlijke millésime

     

     

     

    In september en oktober vinden traditioneel de wijnfestivals plaats bij Carrefour. Gedurende deze maanden kunnen de klanten van de hypermarkten Carrefour Planet en Carrefour en de supermarkten Carrefour market weer genieten van uitzonderlijke promoties. In totaal worden zo’n 600 wijnen aangeboden, waarvan 90 bekroonde of door de beste wijngidsen geselecteerde wijnen. Er wordt speciaal aandacht geschonken aan nieuwe wijnlanden en exquise wijnen. De wijnliefhebbers worden nog eens extra in de watten gelegd, want dankzij verschillende wijnen van de uitzonderlijke millésime 2009 zijn de wijnfestivals absoluut de moeite waard!

     

    In de hypermarkten zal diversiteit het sleutelwoord zijn. Naast de 60 bekroonde of door bekende wijngidsen geselecteerde wijnen, zal de klant ook echte ontdekkingen kunnen doen. Dit jaar komen de wijnen uit 15 verschillende landen en worden ook voor de grote publiek minder bekende wijnlanden in de kijker gezet, zoals Portugal,  Griekenland en Bulgarije, waar je echte pareltjes kan vinden voor een schappelijke prijs. Daarnaast promoot Carrefour een aantal ‘hartendieven’ met een specifieke selectie wijnen van zeer uiteenlopende appellations (Oostenrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Hongarije). Het wijnfestival wordt meer dan ooit een beetje reizen!

     

    Daarnaast kunnen de klanten ook in sommige hypermarkten terecht voor uitzonderlijke châteaux, die nooit eerder verkrijgbaar waren bij Carrefour. Ook wijnen die minder bekend of zelden beschikbaar zijn zoals een Bordeaux Esprit de Pavie 2009 of een Bordeaux de Maucaillou 2009, vind je terug in de hypermarkten, aan onklopbare prijzen. De klanten kunnen er goede zaakjes doen, dankzij kortingen van 10 tot 50%, aantrekkelijke aanbiedingen (1+1 gratis, 2+1, 3+3, 4+2, etc) en kortingen bij aankoop van grote volumes.

     

    Data wijnfestivals

    Hypermarkten Carrefour Planet en Carrefour: 12 september tot 1 oktober 2012

    Supermarkten Carrefour market: van 26 september tot 14 oktober 2012

     

    Het wijnfestival bij de Carrefour market-supermarkten is gewoonlijk wat kleinschaliger dan bij de hypermarkten, maar ook hier kun je echte pareltjes ontdekken. Er worden zo’n 30 bekroonde of door wijngidsen geselecteerde wijnen aangeboden en er zijn 10 wijnlanden aanwezig, zodat ook hier de wijnliefhebbers verwend worden.

    Ook hier worden dit jaar meerdere grote appellations aangeboden met verschillende wijnen van het uitzonderlijke wijnjaar 2009, o.m. Margaux Château Giscours 2009, Saint Julian Château Gloria 2009, Haut Médoc Sociando Mallet 2009.

    Sommige supermarkten beschikken over een extra foldertje met enkele verrassende wijnen die beslist de moeite waard zijn: Pauillac Château Pichon Longevueville Baron 2009, Margaux Alter Ego de Palmer 2009, Saint Estèphe Dame Montrose 2009, Saint Julien Château Talbot 2009. Hier mogen vooral de scherpe prijzen, aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen niet worden vergeten.

     

    Het wijnfestival staat uiteraard ook voor bubbels, het ideale moment om een voorraadje heerlijke champagnes, cava, prosecco of crémant in te slaan met het oog op de komende eindejaarsfeesten. Ook hier topdeals met uiteenlopende kortingen, 2+1 en andere aanbiedingen.

     

    Met 700 referenties en om en bij de 200 herkomstbenamingen zorgen ervoor dat de hypermarkten Carrefour planet en Carrefour en de supermarkten Carrefour market/GB, zich als hoofdrolspelers op de Belgische wijnmarkt profileren.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meesterkoks

     De Meester-koks van  België openen hun deuren voor de jongeren

     

                  

     

    Never change a winning team! Verander nooit een formule die goed werkt. Daarom lanceren de leden van de Vereniging van Meesterkoks van België opnieuw hun langzamerhand vermaarde ‘Week van de Jongeren’, die dit jaar gehouden zal worden tussen  maandag 24 september en zondag 30 september, en dit voor de elfde editie keer !

     

    Voor wie het nog niet weet: dit initiatief, dat elk jaar een groter succes kent, is bedoeld om degenen die de klanten van morgen zullen zijn van deze fraaie restaurants, op een toegankelijke manier te laten kennismaken met de schatten van onze gastronomie. De Meesterkoks van België mobiliseren dus ook dit jaar weer en openen hun deuren voor hun toekomstige klanten. Zij geven de nieuwe generatie (jongeren van 18 tot 25 jaar) de gelegenheid te proeven van de ware gastronomie en zonder hun ouders de weg naar deze prestigieuze etablissementen te ontdekken, door het volgende prachtige concept: de gasten hoeven niet meer dan € 40 per persoon te betalen! Voor dit bedrag krijgen ze een menu van drie gangen geserveerd (voorgerecht, hoofdschotel, nagerecht, aperitief, amuses, wijnen, water en koffie).

     

    Zich goed bewust van hun pedagogische rol, willen de Meesterkoks van België de jongeren aldus warm maken voor het magische universum van de goede tafel. In 2011 hebben door dit geweldige initiatief bijna 8000 monden (bij de start in 2001 waren het er nog maar 1000) kunnen genieten van een voorrecht dat voor één keer per jaar niet gereserveerd is voor de ouderen… De koks willen deze jongeren ook uitleggen en tonen dat de gastronomie niet altijd een luxe hoeft te zijn en dat het vooral gaat om de intelligente benadering van de echte smaak en om het bezonnen gebruik van goede producten.

     

    Kortom, een schitterende uitwisseling, die logischerwijs de jongeren uitstekend bevalt, omdat ze een nieuwe wereld ontdekken. Maar ook de koks zijn er gelukkig mee en het ontroert hen soms als ze zien hoe geestdriftig al diegenen zijn die in de toekomst zeker weer bij hen aan tafel zullen komen.

     

    Practisch : jongeren kunnen bij een 40-tal leden van de Vereniging van Meesterkoks van België voor € 40 genieten van een menu dat omvat: aperitief, amuses, voorgerecht, hoofdschotel, nagerecht, aangepaste wijnen, water en koffie. Dit door eenvoudigweg te reserveren vanaf 10 september. www.meesterkoks.be De lijst van de deelnemende restaurants en van de manieren waarop gereserveerd kan worden, zal op die datum beschikbaar zijn.

    15-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ibis styles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ibis Styles louvain-la-Neuve

     

     

    De ibis Styles-familie, het all-inclusive budget- en designmerk van de Accor-groep, blijft maar groeien. Het ibis Styles hotel & meeting center Louvain-la-Neuve is de jongste telg van de keten. Dit voormalige Mercure-hotel telt 19 vergaderzalen en beschikt hiermee over een sterk seminar-aanbod.

     

    ibis Styles hotel & meeting center Louvain-la-Neuve is de derde vestiging van het designmerk. Het hotel is gelegen in een groene omgeving, aan de rand van het beschermde Bois de Lauzelle en van de vier golfbanen in de regio.  Het hotel is makkelijk bereikbaar zowel met de auto als met het openbaar vervoer en beschikt over een grote gratis parking Prachtig gelegen in een groene omgeving – de plek bij uitstek om middenin de natuur te vergaderen, tot rust te komen, te genieten van  zijn terras of iets te nuttigen in zijn resto-bar.

     

    De 77 hotelkamers zijn onlangs gerenoveerd en ademen de moderne en dynamische sfeer die zo kenmerkend is voor ibis Styles. Het design en de frisse kleuren geven de kamers een unieke uitstraling. De kamers beschikken over kwalitatief hoogwaardige voorzieningen: een bed, een dekbed en ‘relaxing’ hoofdkussens, een flatscreen en gratis wifi. Het balkon met uitzicht op de tuin maakt het plaatje compleet.

     

    Vanaf 79 euro voor 1 persoon en 89 euro voor 2 personen kunnen zowel zakelijke gasten als vakantiegangers profiteren van een all-inprijs voor kamer, ontbijt en onbeperkt wifi. Het royale karakter van het merk komt ook tot uiting in de kleine extraatjes, zoals de zithoek waar gasten zelf de hele dag gratis koffie, thee of mineraalwater kunnen halen.

     

    ibis Styles hotel Louvain-la-Neuve – Boulevard de Lauzelle 61 B-1348 Louvain-la-Neuve - Tel.: +32 10 45 07 51

     

    14-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobicar: 50 jaar caravaning

    Mobicar’12 viert 50 jaar caravaning in België

     

     

     

    Van zaterdag 29 september tot en met donderdag 4 oktober 2012 opent Mobicar’12 de deuren. De volledige sector van de vrijetijdsvoertuigen zal op de afspraak zijn op deze feestelijke 50ste editie, met meer dan 700 modellen in paleizen 6, 7, 9 en 11 van Brussels Expo. Een niet te missen evenement dus voor wie houdt van reizen in alle vrijheid.

     

    Om deze jubileumeditie extra in de verf te zetten zet organisator BCCMA tijdens het salon een unieke tentoonstelling op, waarbij een aantal prachtige antieke modellen te bewonderen zijn. Deze oude gloriën uit de jaren vijftig en zestig werden alle in België gefabriceerd, en zetten dus meteen nog eens in de verf dat ons land – met onder meer fabrikanten als De Reu en Wawa – over echte pioniers beschikte. Voor een maximum contrastwaarde kan men daarna de ultramoderne Cabby 800 FTM Flexi Caienna gaan bewonderen, een uitzonderlijke ‘droomcaravan’, met een duizelingwekkend prijskaartje van € 82.000. De Caienna is dan ook uitgerust met de meest moderne en luxueuze snufjes: designbadkamer, zonnedak, vloerverwarming, mediacenter… The sky is the limit! Zo kan men met eigen ogen zien welke evolutie de vrijetijdsvoertuigen hebben doorgemaakt op het vlak van materiaal, afmetingen en comfort.

     

    Sinds de eerste editie in het Dudenpark in 1963 legde ook het salon Mobicar een lange weg af. In 1982, na een paar jaren in het Rogiercentrum onderdak te hebben gevonden, realiseerde het salon de verhuis naar Brussels Expo, en kreeg sindsdien een steeds sterkere uitstraling, die perfect samenging met de groei in de sector.

    In 2011 werden in Europa bijvoorbeeld niet minder dan 155650 nieuwe vrijetijdsvoertuigen geregistreerd, een stijging ten opzichte van 2010 met 3,4 procent. Dit is vooral te danken aan de stijging bij de motorhomes (+ 9.1 procent). Vooral de Duitse markt functioneerde daarbij als motor, met een stijging van 10,9% bij de caravans en 20,1% bij de motorhomes.

     

    In tegenstelling tot zuiderse landen als Italië en Spanje, die in economisch bijzonder zwaar weer zitten, kan België uitstekende cijfers voorleggen. Bij de motorhomes wordt in 2011 met in totaal 2.800 nieuwe registraties een stijging van 12,0% opgetekend, bij de caravans blijft het aantal registraties gelijk ten opzichte van 2010 (1.500). België doet het daarbij beter dan het Europese gemiddelde.

     

    Ook de tweedehandsmarkt mag niet uit het oog worden verloren. In België werden in 2011 5.247 tweedehands caravans geregistreerd en 6671 tweedehands motorhomes. Vandaag telt België in totaal bijna 96.000 caravans en motorhomes, die hun eigenaars een absoluut gevoel van vrijheid geven en die hen toelaten er op uit te trekken waar en wanneer zij maar willen. Ongeveer 26.000 stacaravans betekenen voor heel wat families het genot van een tweede verblijfplaats om weekends en vakanties door te brengen.

     

    Op Mobicar ’12 kan men de nieuwe modellen voor 2013 van toercaravans, stacaravans, motorhomes, voortenten en toebehoren ontdekken, evenals de laatste trends op het vlak van de inrichting van de voertuigen. Wie met vragen zit kan bovendien terecht bij één van de talrijk aanwezige vrijetijdstoerismeclubs. 

     

    MOBICAR ’12 - Brussels Expo – Paleizen 6, 7, 9 en 11 

    Van zaterdag 29 september t.e.m. donderdag 4 oktober 2012 van 10 tot 18 uur. 

    Prijs: € 10 - gratis onder de 12 jaar - met kortingskaart (50%): €5,00

    Website: www.mobicar.be

    Donderdag 4 oktober: Ladies’ Day (gratis inkom voor de dames)

     

    14-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.delifrais
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delifrais, delicatessenzaak met respect voor terroir

     

     

     

    Delifrais is een delicatessenzaak waar echte liefde voor lekker eten het verschil maakt. Hier zijn de kazen precies à point gerijpt, hier beent de zaakvoerder en kok Peter Vermeren nog zelf de hammen uit.

     

    “Kwaliteit en authenticiteit worden steeds belangrijker”, legt Peter Vermeren uit. “Kijk naar de culinaire wereld, die ik als kok aandachtig volg. Door alle trends heen en voorbij alle tv-kookprogramma’s zie je dat mensen vragen om echte, proefbare kwaliteit, en die is dikwijls verbonden is met de streek. Daarom heeft een Kobe Desramault zulk een succes, daarom is Noma uit Kopenhagen het beste restaurant ter wereld. Beiden geven de grootste aandacht aan duurzame, lokale producten, ze weten traditie en vernieuwing perfect te paren. En zo gaan wij op zoek naar de fijnste hammen en kazen uit Europa, producten die vanuit diezelfde filosofie gemaakt zijn, met zorg, met tijd. Het is geen toeval dat je hier in onze winkel de flessen Bornem abdijbier uitgestald ziet. Dit bier is puur natuur, even rijk en indrukwekkend van smaak als wijn, een lokaal product waar we veel te bescheiden over zijn.”

     

    “Kaas is bijvoorbeeld een edel product dat in veel gevallen te weinig zorg krijgt. Bij ons vind je geen voorgepakte kaas want kaas moet gecontroleerd kunnen ademen. Het is een levend product dat secuur reageert op temperatuur en luchtvochtigheid. Daarom affineren we onze kaas zelf: niets is zo lekker als een perfect stuk gerijpte kaas, denk aan een camembert die op punt is, de fantastische complexiteit van een goed gerijpte stilton ... en elke kaas heeft zijn moment suprême. Voor het affineren hebben we een speciale glazen affinagekast die klanten achteraan in de winkel zien staan. Wees gerust dat je het verschil proeft. Wij zullen trouwens in het najaar met een eigen kaas naar buiten komen, uit de streek, maar het is te vroeg daar nu al iets over te vertellen. Proeven kan trouwens bij ons in de zaak.”

     

    “Goede ham is al even delicaat als kaas. Daarom been ik zelf de hammen uit. Zo voel ik de structuur van het vlees, ik ruik en ik ervaar het product. En de ene ham is de andere niet. Een pata negra is anders dan een gedroogde Italiaanse ham, enzovoorts. Wat we sowieso doen met onze charcuterie is die opgerold verkopen. Veel fijne vleeswaren zijn namelijk gevoelig voor uitdroging: opgerold behouden ze meer de bewaarcondities van het grotere stuk waar ze vandaan komen en dat proef je in de aroma’s.”

     

    “Over brood kan ik je eenzelfde verhaal vertellen. We verkiezen geen industrieel brood te verkopen. Ik heb daar niets tegen, maar ik proef wel het verschil met echt natuurbrood dat goed en meermaals heeft kunnen rijzen. Nu bieden we authentiek ambachtelijk brood aan op zaterdag, ongesneden, en dat is een groot succes.

    Klanten kunnen overigens in de zaak zelf genieten van fijne broodjes en wat al meer. Recent stonden bijvoorbeeld drie Italiaans geïnspireerde broodjes op het menu: pane levoni, pane mantovano en pane modena. Met de beste hamsoorten en kazen uit Italië, het land waar ze de slowfood hebben uitgevonden! En zoiets smaakt fantastisch met een blonde tripel van Bornem. Kom proeven en je bent overtuigd.”

     

     

    13-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bornems Paterke

    Delifrais lanceert nieuwe kaas Bornems Paterke

     

     

     

    Kaas wordt al sinds mensenheugenis in de regio Bornem geproduceerd en binnenkort vinden we onder die rijke waaier van streekkazen een mooie nieuweling, het Bornems Paterke. Dit stevige ronde kaasje is gemaakt met alle respect voor het ambacht en met Bornem abdijbier als smaakmaker. Een must voor wie kwaliteit omarmt!

     

    Met 48 procent vet en Bornems bier in zijn recept is dit een kaas die aansluit op onze eeuwenoude abdijcultuur. Abdijen waren duizend jaar geleden al veilige thuishavens waar niet alleen de Heer werd geloofd, maar ook de innerlijke mens werd verzorgd. De monniken werkten op het land, cultiveerden gevarieerde kruidentuinen en staan nog altijd en bovenal bekend om hun formidabele bieren en kazen. Op die traditie wilde Peter Vermeren van Delifrais voortbouwen met de hulp van de kaasmakers van de Vierhoekhoeve, die bedreven zijn in kaasbereidingen met bier.

     

    De Vierhoekhove is een familieboerderij waar nog volgens de ambachtelijke traditie wordt gewerkt, met dagverse rauwe melk van de eigen koeien. Als bier voor het Bornems Paterke werd bruin Bornem abdijbier gekozen. Het resultaat is een heerlijke kaas van ongeveer een halve kilo, met fijne toetsen van hop en mout. U kunt deze nieuwe streekkaas ontdekken op de Dag van de Klant, 22 september, in Delifrais. Apropos, wanneer u gaat proeven: kaasvetten verteren beter in combinatie met bier dan met wijn. Probeer er eens een lekker Bornem abdijbier bij.

     

    DeliFrais is een delicatessenzaak waar echte liefde voor lekker eten het verschil maakt. Hier zijn de kazen precies à point gerijpt, hier beent de zaakvoerder en kok Peter Vermeren nog zelf de hammen uit. Artisanale kwaliteit, streekproducten en terroir zijn sleutelwoorden voor Peter Vermeren.

     





    11-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ibis Styles Louvan la Neuve
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ibis Styles louvain-la-Neuve

     

     

    De ibis Styles-familie, het all-inclusive budget- en designmerk van de Accor-groep, blijft maar groeien. Het ibis Styles hotel & meeting center Louvain-la-Neuve is de jongste telg van de keten. Dit voormalige Mercure-hotel telt 19 vergaderzalen en beschikt hiermee over een sterk seminar-aanbod.

     

    ibis Styles hotel & meeting center Louvain-la-Neuve is de derde vestiging van het designmerk. Het hotel is gelegen in een groene omgeving, aan de rand van het beschermde Bois de Lauzelle en van de vier golfbanen in de regio.  Het hotel is makkelijk bereikbaar zowel met de auto als met het openbaar vervoer en beschikt over een grote gratis parking Prachtig gelegen in een groene omgeving – de plek bij uitstek om middenin de natuur te vergaderen, tot rust te komen, te genieten van  zijn terras of iets te nuttigen in zijn resto-bar.

     

    De 77 hotelkamers zijn onlangs gerenoveerd en ademen de moderne en dynamische sfeer die zo kenmerkend is voor ibis Styles. Het design en de frisse kleuren geven de kamers een unieke uitstraling. De kamers beschikken over kwalitatief hoogwaardige voorzieningen: een bed, een dekbed en ‘relaxing’ hoofdkussens, een flatscreen en gratis wifi. Het balkon met uitzicht op de tuin maakt het plaatje compleet.

     

    Vanaf 79 euro voor 1 persoon en 89 euro voor 2 personen kunnen zowel zakelijke gasten als vakantiegangers profiteren van een all-inprijs voor kamer, ontbijt en onbeperkt wifi. Het royale karakter van het merk komt ook tot uiting in de kleine extraatjes, zoals de zithoek waar gasten zelf de hele dag gratis koffie, thee of mineraalwater kunnen halen.

     

    ibis Styles hotel Louvain-la-Neuve – Boulevard de Lauzelle 61 B-1348 Louvain-la-Neuve - Tel.: +32 10 45 07 51

     

    11-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.delicatessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delifrais, delicatessenzaak met respect voor terroir

     

     

     

    Delifrais is een delicatessenzaak waar echte liefde voor lekker eten het verschil maakt. Hier zijn de kazen precies à point gerijpt, hier beent de zaakvoerder en kok Peter Vermeren nog zelf de hammen uit.

     

    “Kwaliteit en authenticiteit worden steeds belangrijker”, legt Peter Vermeren uit. “Kijk naar de culinaire wereld, die ik als kok aandachtig volg. Door alle trends heen en voorbij alle tv-kookprogramma’s zie je dat mensen vragen om echte, proefbare kwaliteit, en die is dikwijls verbonden is met de streek. Daarom heeft een Kobe Desramault zulk een succes, daarom is Noma uit Kopenhagen het beste restaurant ter wereld. Beiden geven de grootste aandacht aan duurzame, lokale producten, ze weten traditie en vernieuwing perfect te paren. En zo gaan wij op zoek naar de fijnste hammen en kazen uit Europa, producten die vanuit diezelfde filosofie gemaakt zijn, met zorg, met tijd. Het is geen toeval dat je hier in onze winkel de flessen Bornem abdijbier uitgestald ziet. Dit bier is puur natuur, even rijk en indrukwekkend van smaak als wijn, een lokaal product waar we veel te bescheiden over zijn.”

     

    “Kaas is bijvoorbeeld een edel product dat in veel gevallen te weinig zorg krijgt. Bij ons vind je geen voorgepakte kaas want kaas moet gecontroleerd kunnen ademen. Het is een levend product dat secuur reageert op temperatuur en luchtvochtigheid. Daarom affineren we onze kaas zelf: niets is zo lekker als een perfect stuk gerijpte kaas, denk aan een camembert die op punt is, de fantastische complexiteit van een goed gerijpte stilton ... en elke kaas heeft zijn moment suprême. Voor het affineren hebben we een speciale glazen affinagekast die klanten achteraan in de winkel zien staan. Wees gerust dat je het verschil proeft. Wij zullen trouwens in het najaar met een eigen kaas naar buiten komen, uit de streek, maar het is te vroeg daar nu al iets over te vertellen. Proeven kan trouwens bij ons in de zaak.”

     

    “Goede ham is al even delicaat als kaas. Daarom been ik zelf de hammen uit. Zo voel ik de structuur van het vlees, ik ruik en ik ervaar het product. En de ene ham is de andere niet. Een pata negra is anders dan een gedroogde Italiaanse ham, enzovoorts. Wat we sowieso doen met onze charcuterie is die opgerold verkopen. Veel fijne vleeswaren zijn namelijk gevoelig voor uitdroging: opgerold behouden ze meer de bewaarcondities van het grotere stuk waar ze vandaan komen en dat proef je in de aroma’s.”

     

    “Over brood kan ik je eenzelfde verhaal vertellen. We verkiezen geen industrieel brood te verkopen. Ik heb daar niets tegen, maar ik proef wel het verschil met echt natuurbrood dat goed en meermaals heeft kunnen rijzen. Nu bieden we authentiek ambachtelijk brood aan op zaterdag, ongesneden, en dat is een groot succes.

    Klanten kunnen overigens in de zaak zelf genieten van fijne broodjes en wat al meer. Recent stonden bijvoorbeeld drie Italiaans geïnspireerde broodjes op het menu: pane levoni, pane mantovano en pane modena. Met de beste hamsoorten en kazen uit Italië, het land waar ze de slowfood hebben uitgevonden! En zoiets smaakt fantastisch met een blonde tripel van Bornem. Kom proeven en je bent overtuigd.”

     

     

    10-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs