MICHELIN Pilot Super Sport, hoogtechnologische banden voor de nieuwe BMW M6
BMW heeft de MICHELIN Pilot Super Sport gehomologeerd voor haar nieuwe M6. Op het circuit1 heeft hij zich bewezen als de snelste wegband (dus toegestaan op de openbare weg) ter wereld. De MICHELIN Pilot Super Sport is voortgekomen uit de ervaringen die Michelin in de wedstrijdsport, en met name in de 24 uur van Le Mans, heeft opgedaan.
Een unieke combinatie van drie technologieën. Vanaf de marktintroductie in de zomer van 2012 wordt elke BMW M6 uitgerust met de hoog technologische MICHELIN Pilot Super Sport banden. De toegepaste technologie bestaat uit een unieke combinatie van drie elementen: een Twaron® gordel, een Bi-Compound loopvlak en een Variable Contact Patch 2.0.
De Twaron® gordel is gemaakt van een vezel met een hoge dichtheid die ook wordt gebruikt in de luchtvaart en in militaire uitrustingen. De belangrijkste eigenschap van deze sterke en tegelijkertijd lichte vezel, is zijn bestendigheid tegen trekkrachten. Twaron® is vijf maal sterker dan een qua gewicht gelijke hoeveelheid staal. Door zijn variabele spanning, sluit de gordel vaster om het loopvlak dan om de schouders. Zo worden centrifugaalkrachten beter beheerst en wordt de druk gelijkmatiger verdeeld.
De Bi-Compound technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor wedstrijdbanden. Hij voorziet in verschillende rubbercompounds voor de linker en de rechter zijde van het loopvlak. Aan de buitenzijde heeft de band een elastomeer dat heel goed bestand is tegen scherpe bochten. En aan de binnenzijde een elastomeer met een andere samenstelling dat, samen met het speciale loopvlakprofiel, zorgt dat de band op een natte weg de waterfilm kan breken en grip houdt op alle oneffenheden in het wegdek.
De Variable Contact Patch 2.0, ontworpen dankzij de recentste digitale simulatiesoftware die wordt gebruikt in de luchtvaart en auto-industrie, worden de krachten en temperaturen gelijkmatiger over het contactvlak van de band verdeeld. Hoewel in de bochten de vorm van het contactvlak verandert, vermindert de hoeveelheid rubber in contact met de weg niet, wat een totale beheersing van de auto garandeert.
Deze unieke combinatie zorgt voor een rijdynamiek die voldoet aan alle eisen van BMW M, met name als het gaat om stuurprecisie, sportiviteit en veiligheid. Zowel op de weg als op het circuit. En aan deze eigenschappen voegt Michelin ook nog eens een lange levensduur in kilometers toe. Dat is immers een kenmerk van alle Michelin banden. Michelin realiseert dit evenwicht in prestaties door het overzetten van technologieën voor circuitbanden naar banden voor de openbare weg en door nauwe samenwerking met de automobielconstructeurs. De samenwerking voor het BMW M5 project is een aantal jaar geleden al gestart.
Michelin verkoopt geen rubber, maar prestaties . Deze uitspraak geeft weer waar het bedrijf zich voor inzet! Michelin ontwikkelt en produceert banden die verschillende prestaties tegelijk leveren. Dat maakt deze banden speciaal, geeft ze een eigen identiteit en draagt bij aan hun kwaliteit. En dat is waar de reputatie van het merk MICHELIN op gebaseerd is.
Michelin verkoopt geen rubber, maar prestaties is een uitspraak die echt betekenis krijgt als men zich realiseert hoe belangrijk banden zijn: zij zijn immers het enige onderdeel van de auto dat contact met de weg heeft.
MICHELIN Total Performance, de strategische visie van de Groep
Door plaats te nemen achter het stuur, neemt men de verantwoordelijkheid op zich niets aan het toeval over te laten. Alles moet goed functioneren. De band heeft daarbij drie belangrijke rollen: hij draagt het gewicht, hij brengt bewegingen over en hij stuurt de auto. Grip en weggedrag van het voertuig zijn de belangrijkste missies van de band. Daarom streeft Michelin systematisch naar de beste prestaties. Michelin zet zich heel sterk in om de veiligheid van mensen te garanderen: van de bestuurders, hun passagiers, voetgangers en andere weggebruikers.
Michelin banden bieden, behalve veiligheid, ook brandstofbesparing en de langste levensduur in kilometers. Michelin verbetert alle eigenschappen die de prestaties van een band bepalen. "MICHELIN Total Performance", is een eigenschap van Michelin banden. Het is een resultaat van de strategie die de Michelin Groep volgt. Het is de rode draad van het Research & Development werk dat de Groep verricht.
De strategie van Michelin is gericht op het ontwikkelen van banden die meerdere prestaties tegelijk kunnen leveren. Alle banden van het merk Michelin combineren veiligheid met minder brandstofverbruik (dus minder CO2-emissie), en een lange levensduur in kilometers. Gebruikers van Michelin banden kunnen daardoor profiteren van alle kwaliteiten die ze wensen; daarbij maakt het niet uit of het gaat om een personenwagen dan wel een lichte bestelwagen.
Bepaalde prestaties conflicteren met elkaar. Om ze in één band te kunnen verenigen zijn geavanceerde technologieën, evenals speciale test-en productiecapaciteiten nodig.
Prestaties kunnen met elkaar conflicteren. Dat noemt men designconflicten. De twee belangrijkste zijn: Veiligheid: er is een tegenstelling tussen grip op droog en op nat wegdek. Als het droog is, moet zo veel mogelijk rubber in contact zijn met de weg, zoals bijvoorbeeld het geval is bij een slick band in de wedstrijdsport. Maar als het nat is moet het loopvlak echter beschikken over een profielontwerp om het water af te kunnen voeren, en profielranden die de waterfilm kunnen breken zodat het rubber contact kan maken met het wegdek. Energie-efficiëntie: er is een conflict tussen brandstofbesparing en een langere levensduur in kilometers. Een eenvoudige oplossing om de levensduur te maximaliseren is meer rubber aanbrengen op het loopvlak want dan duurt het langer voordat al het rubber is versleten. Maar deze optie leidt tot meer energieverbruik omdat er dan meer rubber vervormt bij iedere omwenteling van het wiel.
Michelin is, dankzij haar innovatievermogen en geavanceerde technologieën, in staat
om deze conflicten op te lossen. Tussen 2010 en eind 2012 heeft Michelin, mbt. de personenwagenbanden voor Europa, meer dan 80 % van haar bandengammas vernieuwd. Het gaat om 11 verschillende bandengammas waaronder grote productfamilies zoals de MICHELIN Energy, de MICHELIN Primacy, de MICHELIN Pilot, de MICHELIN Agilis, enzovoort. Ze worden dus vervangen, aangepast of vernieuwd.
In deze context presenteert Michelin twee nieuwe banden die hun commerciële carrière beginnen op de Europese vervangingsmarkt: de nieuwe MICHELIN Energy Saver+, bestemd voor een groot aantal personenwagens (van compacte stadswagens tot familiesedans) en de nieuwe MICHELIN Agilis+, voor bestelwagens.
De MICHELIN ENERGY Saver+ en de MICHELIN Agilis+, twee nieuwe bandengammas die hun gebruikers de beste combinatie van veiligheid, levensduur en brandstofbesparing bieden, maken hun intrede op de Europese markten.
2012 is een belangrijk jaar. Dit is het jaar waarin de Europese labelling van banden wordt ingevoerd. Vanaf 1 juni 2012 wordt de labelling geleidelijk uitgerold en per 1 november 2012 is hij verplicht. Dit nieuwe Europese labellingsysteem wordt met open armen ontvangen, want het biedt consumenten toegang tot informatie over kwaliteiten waar ze wellicht tot nu toe niet van op de hoogte waren.
Wat zegt zo een label op banden? Het geeft consumenten objectieve informatie over drie belangrijke prestaties van de band: grip op nat wegdek, energie-efficiëntie en het geluidsniveau.
Wat zegt zo een label niet? Het zegt niets over grip op droog wegdek, en het geeft evenmin informatie over de levensduur in kilometers.
Michelin zet zich in om alle prestaties te leveren die voor automobilisten en bestuurders van bestelwagens essentieel zijn; ook de prestaties die niet op het label staan: MICHELIN banden zijn onder alle omstandigheden veilig. Dus niet alleen op natte wegen, maar ook op droge wegen; MICHELIN banden zijn ook in bochten veilig; MICHELIN banden geven ook de zekerheid van een ongekend lange levensduur in kilometers en behoud van prestaties totdat de banden echt aan hun einde zijn gekomen.
Een band van meerdere voordelen tegelijk voorzien, zoals dat is gebeurd bij de nieuwe MICHELIN Energy Saver+ en MICHELIN Agilis+, is heel lastig.
De MICHELIN ENERGY Saver+ optimaliseert de veiligheid : Michelin heeft het profiel van haar nieuwe MICHELIN ENERGY Saver+ verder ontwikkeld om tot een optimale voetafdruk te komen. Doordat het contactvlak 10 % groter is dan dat van de vorige generatie, heeft het meer grip op droge en natte wegen. Dat resulteert voor de MICHELIN Energy Saver+ in een bijna 16 meter kortere remweg op nat wegdek dan een band die net voldoet aan de minimale eisen van de Europese bandenlabelling.
De MICHELIN ENERGY Saver+ gaat meer kilometers mee: Michelin heeft extra moleculaire verbindingen toegevoegd aan deze nieuwe generatie MICHELIN Energy Saver+ banden om de cohesie van alle chemische rubbercomponenten (en daarmee ook de slijtagebestendigheid) verder te verbeteren. Het MICHELIN ENERGY Saver+ bandengamma zal beschikbaar zijn in 14, 15 en 16 inch. Het matenpakket omvat 58 verschillende afmetingen en is dus geschikt voor de meeste wagens op de Europese markt.
Focus op de MICHELIN Agilis+ : de vakman waarmee het bedrijf goed functioneert. Een goed functioneren van een professioneel bedrijf wordt vaak bepaald door de wagen. Verkopers, vaklieden en professionals uit allerlei sectoren moeten net zo goed op hun banden kunnen vertrouwen als op hun andere gereedschappen.
Voor deze zeer veeleisende gebruikers, heeft Michelin de nieuwe MICHELIN Agilis+
ontwikkeld. Bijzonder aan deze band is dat hij prestaties in zich verenigt die normaal moeilijk samengaan. Daardoor draagt deze nieuwe band niet alleen bij aan een goed en veilig verloop van de professionele werkzaamheden, maar ook aan lagere operationele kosten. Hij levert immers een dubbele besparing op: hij verbruikt minder energie en gaat meer kilometers mee.
De zomer komt er aan en iedereen kijkt er naar uit om buiten te eten, rond de welvertrouwde barbecue of nog beter, bij een plancha ! Gezellige momenten ideeal om de kleuren van de Rhône te verkennen
De plancha is een oude Spaanse uitvinding, ontstaan langs de wegen naar Compostela in de 19de eeuw. Grote bakplaten werden op gloeiende houtskool geplaatst om de boetelingen te voeden. Het eten werd rechtstreeks op het metaal gebakken. Een eenvoudig en doeltreffend materiaal, dat ook werd gebruikt voor grote bijeenkomsten bij religieuze feesten. De plancha raakte vervolgens in onbruik, maar dook in de jaren 70 weer op in Baskenland waar het een ongekend succes had bij sportevenementen.
Vandaag de dag vervangt de gasbrander de houtskool en de kookplaat werd verfijnd. Gebruiksvriendelijkheid, de gezondere kookmethode, geen contact met de vlam, snelheid, uitgebreide mogelijkheden en tenslotte het feestelijk karakter maken dat de plancha met groeiend enthousiamse wordt onthaald. Gezellige momenten vragen uiteraard ook om aangepaste wijnen, de gulle Côtes du Rhône-wijnen passen dan ook perfect in dit plaatje.
Het assortiment omvat minerale en fleurige witte wijnen, frisse en fruitige rosé-wijnen, soepele en strakke rode wijnen, waardoor het in zijn totaliteit uitgroeit tot een aangename partner voor de maaltijd!
Witte wijnen: Sint-Jacobsspiesjes vragen om het Marsanne en Roussane duo, de eerste vanwege zijn rondborstigheid en de tweede voor zijn elegantie; John Dory filets hullen zich graag in het parfum van Viognier. Glaasjes romige courgettensoep frissen op met Clairette, net zoals ander bereide groenten en bereiken ongekende hoogten met gevarieerde combinaties van deze wijnsoorten.
Rosé-wijen: een uitstekende keuze bij alle artisjokbereidingen, maar de rosé-wijn verdoezelt bovendien de metaalsmaak van vette vis. Rauwe, gerookte of gebakken zalm voelt zich prima bij de licht, zure smaak van Cinsault, Grenache en Syrah. Een rosé-wijn bij roze gamba-spiesjes, met jodium en rode vruchten, roept herinneringen op aan maritieme gastvrijheid.
Rode wijnen: fluwelen tannines, veel fruit, volume en vlezig, perfecte wijnen voor zacht vlees. Een rundscarpaccio, kip met morieltjes en lamskotelletjes met rozemarijn vinden er het ideale gezelschap. Het is een oneindige kruisbestuiving van smaken. Ook qua druivensoorten zijn er veel mogelijkheden. Daar waar de Grenache en Syrah als hoofdrolspelers fungeren, voegen ook de Mourvèdre, Carignan, Cinsault en Counoise, structuur, karakter, frisheid, aromas, finesse en kruidigheid toe.
De meer dan70.000 hectare wijngaarden van de Rhônevallei in het zuid-oosten van Frankrijk, strekken zich uit over een lengte van meer dan 200 km en worden in zes verschillende departementen weergevonden. De ruim 5000 wijnbouwers zorgden vorig jaar voor iets meer dandrie miljoen hectoliter wijn die kan bogen op een enorme diversiteit. Naast 16 Crus Côtes du Rhône worden hier o.m. Côtes du Rhône régionaux, AOCs de la Vallée du Rhône, Côtes du Rhône Village en VDN Vins Doux naturels weergevonden.
Grootschalig onderzoek wijst uit in welke mate vliegen voor de passagiers voor verbetering vatbaar is. Aan de vooravond van de Farnborough International Airshow, onthulde Airbus de resultaten van een peiling die over een periode van twee jaar liep en antwoorden verzamelde van meer dan 1,75 miljoen mensen wereldwijd. Dit onderzoek focuste op wat reizigers in de toekomst van de luchtvaart verwachten: ze willen vaker, groener en met minder stress reizen, en dit ondanks de omwenteling die de sociale netwerksites teweegbrachten in de manier waarop mensen met elkaar contact houden.
63% van de mensen zegttegen 2050 vaker het vliegtuig te zullen nemen
60% is van mening dat sociale netwerken de nood om elkaar persoonlijk te ontmoeten, niet zullen vervangen
96% is ervan overtuigd dat vliegtuigen duurzamer of eco-efficiënter moeten worden
Bijna 40% ervaart het luchtvervoer (van deur tot deur) als steeds stresserender
Volgens Charles Champion, Executive Vice President Engineering bij Airbus, is de luchtvaart het echte 'world wide web': De resultaten van het onderzoek tonen aan dat er niets beter is dan face-to-face contacten. De wereld bestaat uit een web van luchtverbindingen dat sociale en economische netwerken creëert, die voortdurend uitbreiden. Dit web is goed voor 2200 miljard euro van het wereldwijde BBP, 57 miljoen jobs en 35% van de internationale handel".
"Sinds de lancering van The Future by Airbus, zijn we met een aantal mensen uit 92 landen een dialoog over de toekomst van de luchtvaart begonnen. Dit revolutionaire programma ligt aan de basis van het Concept Plane en de Concept Cabin van Airbus, die een overzicht bieden van de innovaties op basis van de verwachtingen van de passagiers en milieuoverwegingen. Het is duidelijk dat veel mensen zich heel betrokken voelen bij de toekomst van een duurzame luchtvaart. Wij willen graag dat ze hieraan ook actief deelnemen."
86% van de respondenten is van mening dat een daling van het brandstofverbruik met 85% van essentieel belang is en dat de CO2-uitstoot moet dalen
66% wil stillere vliegtuigen
65% wil volledig recycleerbare vliegtuigen
Charles Champion merkt daarnaast op dat wanneer meer mensen vaker vliegen, de verwachtingen in verband met reiscomfort van deur tot deur ook toenemen. Het onderzoek van Airbus toont een voorspelbare lijst van grieven: wachtrijen aan de veiligheidscontroles, oponthoud aan de check-in, vertragingen bij de bagagelevering, file bij het taxiën en rondcirkelen voor de landing kan worden ingezet. "In Londen, bijvoorbeeld, zagen we problemen met wachtrijen op luchthavens. De mensen zijn dan natuurlijk ontevreden. Maar de realiteit is dat deze capaciteitsbeperkingen slechts het topje van de ijsberg zullen vormen, tenzij de actoren van de luchtvaartindustrie in staat zijn om door samenwerking deze wachtproblemen te verminderen. Dat is onze doelstelling want het volume van het luchtvervoer zal in 15 jaar tijd verdubbelen", aldus Charles Champion.
Meer dan 90% van de jaarlijkse investering van 2 miljard euro door Airbus in Onderzoek & Ontwikkeling gaat naar het verbeteren van de milieuprestaties van vliegtuigen. De nieuwste generatie van Airbus-vliegtuigen bestaat uit: de A380, het vlaggenschip van de commerciële luchtvaart, dat tegelijk het grootste en het stilste is;
de A320neo met brandstofzuinigere motoren; en tenslotte de A350 XWB, die zal zorgen voor een daling van het brandstofverbruik met 25% terwijl er aan boord meer ruimte voor de passagiers zal zijn.
Jethopper biedt intercontinentale vluchten met luxe privéjets
Sinds twee jaar kan je voor verplaatsingen binnen Europa bij Jethopper een privéjet huren aan een aanzienlijk lagere prijs. Doorgaans verplaatsen enkel CEOs, bankiers en toppolitici zich met dergelijke toestellen. Omwille van het succes van deze formule gaat The Aviation Factory, initiatiefnemer van Jethopper en marktleider in de Benelux inzake het organiseren van vluchten op maat, nog een stapje verder. Voortaan biedt Jethopper ook intercontinentale vluchten met luxe privéjets aan. De prijzen voor deze lege vluchten met een privéjet liggen zowat de helft lager dan wat je normaal zou betalen.
De Jethopper-database telt op dit ogenblik 235 beschikbare lege vluchten. Dankzij de handige zoekmachine kan je je voorkeuren ingeven inzake de periode wanneer je wilt vertrekken, het aantal zitplaatsen, de vluchtafstand en zelfs de weersomstandigheden op de plaats van bestemming. Op die manier weet The Aviation Factory welk type vlucht je zoekt. Het systeem houdt je automatisch op de hoogte wanneer er een vlucht beschikbaar is, die aan je wensen voldoet.
Deze zomer bekokstooft Brusselicious twee originele diners, telkens in het kader van een Brussels evenement, waarop het publiek terecht kan voor een gezellig en origineel moment.
Een gezellig samenzijn naar aanleiding van de Nationale Feestdag rond een gerecht waarvoor onze gastronomie wereldwijd bekend staat. Een gigantische mossel-friet waarvoor midden op het Vossenplein een reuzegrote tafel staat gedekt. Brusselaars en toeristen zullen zij aan zij genieten van heerlijke mosselen met frietjes. Gezelligheid, gezinsvriendelijke sfeer en culinaire kwaliteit zullen alvast van de partij zijn. Ook op de terrasjes van de talloze restaurants kunt u terecht om te ontdekken wat ze aan gastronomisch talent in huis hebben.
DINER VAN HET STRIPVERHAAL - Zaterdag 08.09.2012 - MOOF (Museum Of Original Figurine) Het Belgisch stripverhaal komt pas echt op dreefin 1929, als Hergé de jonge reporter Kuifje de wereld rondstuurt... en zelfs naar de Maan. Vandaag telt ons land ruim 650 professionele stripauteurs, dat is wereldwijd de grootste concentratie van striphelden per vierkante kilometer!
Een heel aantal van deze auteurs nodigt u uit voor een top-evenement in het MOOF : in uw bijzijn gaan ze aan het werk met fresco's waarin ze hun inspiratie rond een aantal gastronomische thema's tot leven wekken. Het evenement wordt opgeluisterd met "streetfood", ... maar dan herzien en bewerkt. Culinaire producten die doorgaans geassocieerd worden met junkfood worden voor deze gelegenheid in een kwaliteitsjasje gestoken : hotdogs, hamburgers, bagles, cup cakes, noem maar op. Kom langs of trommel de rest van je gezin op om het talent van onze stripauteurs te komen bewonderen... en te proeven van een keuken die surft op een trend die we voor het gemak Quality junk food hebben genoemd ! Als klap op de vuurpijl bent u bovendien getuige van het klank en lichtspel naar aanleiding van het stripfeest.
Begonias stelen opnieuw de show in binnen- en buitenland
Naar goede gewoonte brengen de Vlaamse begoniatelers hun fel beminde veelbloeier tijdens de zomermaanden onder de aandacht. In Brussel, Sint-Niklaas en Genk zijn er begoniatapijten te bewonderen:. Ook op de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade in het Nederlandse Venlo krijgt de begonia ruim plaats in het Belgisch paviljoen.
Begoniatapijten zijn een terugkerend jaarlijks fenomeen. De beroepvereniging AVBS zorgt elk jaar met de hulp van tientallen vrijwilligers voor prachtige begoniatapijten in een paar Belgische steden. Dit jaar zijn er 3 begoniatapijten gepland: in Brussel (14-19 augustus), in Sint-Niklaas (17-19 augustus) en Genk (14-16 september).
De internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade in het Nederlandse Venlo (5 april tot 7 oktober) is een gedroomde locatie om de Vlaamse knolbegonia te promoten. Aan de paviljoenuitgang krijgt de prachtige geurende Odorata Angelique een ereplaats. De witte begonia is nog maar 2 jaar op de markt en is perfect geschikt voor hogere terraspotten en hangpotten. Hij wordt gecombineerd met de zalmroze Superba. Een typische Belgische knolbegonia die geschikt is voor bloemperken en lagere terraspotten.
De bloemen en planten op de stand worden regelmatig vernieuwd opdat verschillende soorten planten en bloemen van het rijke Vlaamse aanbod getoond kunnen worden. Eind juni wordt overgeschakeld van witte, roze en paarse tinten naar zomerse kleuren als geel, oranje en rood. Ook daar zullen nog tal van begonias (Begonia semperflorens) bij zijn.
Hou je van weelderige bloemenpracht, dan verdienen begonias beslist aanbeveling. België is wereldmarktleider in productie en export van begonias. De inlandse begonias staan voor kwaliteit en een rijke bloei.
Begonias zijn onderhoudsvriendelijk en bloeien bij elk weertype. Om er maximaal van te genieten, is het belangrijk dat je de wortelkluit vochtig houdt. Begonias in potten en bakken begiet je best s avonds. Verwijder regelmatig de verwelkte bloemen, dat bevordert de vorming van nieuwe bloemen. Bemesting om de 2 à 3 weken draagt eveneens blij tot de groei en de bloei.
Begonias stelen opnieuw de show in binnen- en buitenland
Naar goede gewoonte brengen de Vlaamse begoniatelers hun fel beminde veelbloeier tijdens de zomermaanden onder de aandacht. In Brussel, Sint-Niklaas en Genk zijn er begoniatapijten te bewonderen:. Ook op de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade in het Nederlandse Venlo krijgt de begonia ruim plaats in het Belgisch paviljoen.
Begoniatapijten zijn een terugkerend jaarlijks fenomeen. De beroepvereniging AVBS zorgt elk jaar met de hulp van tientallen vrijwilligers voor prachtige begoniatapijten in een paar Belgische steden. Dit jaar zijn er 3 begoniatapijten gepland: in Brussel (14-19 augustus), in Sint-Niklaas (17-19 augustus) en Genk (14-16 september).
De internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade in het Nederlandse Venlo (5 april tot 7 oktober) is een gedroomde locatie om de Vlaamse knolbegonia te promoten. Aan de paviljoenuitgang krijgt de prachtige geurende Odorata Angelique een ereplaats. De witte begonia is nog maar 2 jaar op de markt en is perfect geschikt voor hogere terraspotten en hangpotten. Hij wordt gecombineerd met de zalmroze Superba. Een typische Belgische knolbegonia die geschikt is voor bloemperken en lagere terraspotten.
De bloemen en planten op de stand worden regelmatig vernieuwd opdat verschillende soorten planten en bloemen van het rijke Vlaamse aanbod getoond kunnen worden. Eind juni wordt overgeschakeld van witte, roze en paarse tinten naar zomerse kleuren als geel, oranje en rood. Ook daar zullen nog tal van begonias (Begonia semperflorens) bij zijn.
Hou je van weelderige bloemenpracht, dan verdienen begonias beslist aanbeveling. België is wereldmarktleider in productie en export van begonias. De inlandse begonias staan voor kwaliteit en een rijke bloei.
Begonias zijn onderhoudsvriendelijk en bloeien bij elk weertype. Om er maximaal van te genieten, is het belangrijk dat je de wortelkluit vochtig houdt. Begonias in potten en bakken begiet je best s avonds. Verwijder regelmatig de verwelkte bloemen, dat bevordert de vorming van nieuwe bloemen. Bemesting om de 2 à 3 weken draagt eveneens blij tot de groei en de bloei.
Jonge Belgische chef van 21 jaar verbaast het kruim van de
Internationale gastronomie tijdens kookwedstrijd in Venetië
12de editie van de San Pellegrino Cooking Cup bracht het kruim van de mondiale hedendaagse gastronomie samen tijdens een culinaire regatta. De uitdaging was eenvoudig: een zeeregatta combineren met hoogstaande kookkunst aan boord van een zeilschip
De dag voor de wedstrijd startten de chefs op vrijdagavond met een delicate opdracht: voor de 160 deelnemers aan dit internationale evenement een uitzonderlijk gerecht bereiden in een op voorhand ongekende hotelkeuken.
Het publiek bestond uit 150 foodies uit de hele wereld, die na de maaltijd konden stemmen voor het beste gerecht van de 10 deelnemende landen. Hier heeft de Belgische deelnemer, Martin Volkaerts (die momenteel werkt bij lAmandier in Genval) zijn eerste prachtige resultaat geboekt. De jongste chef van het gezelschap (de gemiddelde leeftijd was 28 jaar) behaalde namelijk de derde plaats met een bewerking van de klassieker tomaat-garnaal.
De klaargemaakte gerechten werden eveneens geproefd door een internationale jury die bestond uit top-chefs uit de hele wereld, zoals Mauro Colagreco, de Argentijnse chef van Mirazur, het restaurant met twee Michelinsterren in Menton (Frankrijk) en 24ste op de lijst van de 50 Beste Restaurants ter wereld in 2012; Massimo Bottura, vijfde op diezelfde lijst met zijn restaurant Osteria Francescana in Modène (Italië), en vorig jaar bekroond met 3 Michelinsterren, en Sergio Herman, 3 Michelinsterren en 20/20 in de Gids Gault&Millau.
Zelfde stad, andere context: zaterdagochtend ging het richting markt van Rialto, waar
de chefs inkopen deden volgens de lijst die hen vooral was opgedragen in een mysteriemandje. Nadien stapten de chefs op de zeilboten voor een winderige regatta, meer dan 4 Beaufort, tijdens dewelke zij een gerecht dienden te bereiden op basis van de producten uit het mysterieuze mandje. Geen sinecure als je zeeziek bent!
Bij de aankomst werden de gerechten voorgesteld aan de jury van top-chefs. En ook hier een geslaagde prestatie voor Martin, met zijn gerecht op basis van sardienen, een compote van kerstomaten, een kruidenjus, en een krokantje van getoaste rijst. Dit alles werd bereid op de boot in minder dan anderhalf uur navigatie
Op het algemeen klassement van het hele weekend, heeft Martin de 4de plaats behaald een prestatie waarvoor verschillende chefs hem persoonlijk feliciteerden. Het laat geen twijfel dat S.Pellegrino een toekomstig kooktalent heeft ontdekt, die zeker te volgen is!
WALIBI CONNECT : een wereldprimeur die de reële en virtuele wereld van een pretpark samenbrengt
Walibi Belgium is een pionier binnen de pretparkwereld. Met de wereldprimeur « Walibi Connect » versterkt het pretpark deze positie. Deze unieke ervaring nodigt iedereen met een Facebook account uit om hun favoriete attracties in het park LIVE te delen met hun vrienden op Facebook. Het is de eerste keer ter wereld dat een pretpark de reële en virtuele wereld op dergelijke manier aan elkaar koppelt !
Deelnemen is zeer eenvoudig én gratis. De bezoeker gaat voor zijn bezoek naar www.walibiconnect.be om zijn of haar persoonlijke barcode te verkrijgen. Eens in het park kan deze barcode ingeruild worden tegen een Walibi Connect armbandje dat RFID technologie bevat. Aan de totems in de wachtrijen van acht verschillende attracties kan de bezoeker de armband « swipen ». Op deze manier weten vrienden, via een prikbordbericht op Facebook, meteen welke attractie de bezoeker zal doen. De attracties waar er « geswipet » kan worden, zijn: Vampire, Dalton Terror, Flash Back, Radja River, Cobra, Calamity Mine, Buzzsaw en Weerwolf.
Voor de bezoekers die graag willen deelnemen, maar zich niet op voorhand hebben ingeschreven op walibiconnect.be, heeft Walibi een gratis WIFI-zone voorzien waar men alsnog kan inschrijven via de eigen smartphone of een vaste computer.
Walibi Connect is de eerste ervaring in een pretpark die toelaat om de reële wereld te linken aan de virtuele wereld van Facebook. Zo kan de bezoeker vanuit het park meteen een reeks leuke acties delen met de thuisblijvers, zonder hiervoor een smartphone of computer nodig te hebben. Walibi Connect is niet enkel het linken van de reële aan de virtuele wereld, maar ook een interactief spel. Zo kan men na 5 attracties « Walibi Pro » worden en na 8 attracties « Walibi Master ».
Gemiddeld heeft de Belgische Facebook gebruiker ongeveer 240 vrienden. Walibi schat dat er 5 « swipes » per gebruiker zullen worden gezien door een 15-tal « beste » Facebook vrienden. Deze nieuwigheid is vanaf nu enkel uit te proberen in Walibi Belgium.
« Het is super ! » legt één van de jongeren uit. « Ik heb nog nooit zoiets gezien en ik vind het een leuke manier om te delen wat ik in het park doe. » Een andere student voegt toe: « Het is echt iets vernieuwend. Ik heb er zelfs geen smartphone voor nodig. Een Facebook-account volstaat om deel te nemen. » Dit project is ontwikkeld met de hulp van Getyoo, een innoverende start-up gespecialiseerd in vernieuwende technologieën en OpenGraphy, een Preferred Marketing Developer van Facebook. Het project is op regelmatige wijze opgevolgd door Facebook voor validatie en is in 6 maanden ontwikkeld.
Quorn serveert de hele zomer red hot chili peppers
en niet alleen op Werchter! Festivals zijn meer dan ooit hot. Ze vormen enkele dagen langeen dorp op zich. De bezoekers leven op het ritme van beats en dans, van gezellig eten en drinken met vrienden. De festivals evolueren naar een totaalervaring en zijn veel meer dan een muziekhappening.
Quorn speelt reeds jaren in op de groeiende vraag naar maaltijden zonder vlees. Ze brengen dit op meerdere festivals deze zomer ook in de praktijk. Op Rock Werchter, Les Ardentes en Pukkelpop, om er maar enkele te noemen, wil Quorn het publiek iets anders bieden dan de traditionele frieten of burgers. De festivalganger is ook op zoek naar een gezonde en lekkere afwisseling. Met een authentieke Chili con Quorn brengt het Quorn team de hele zomer een stukje exotiek op de festivalweides. Een maaltijd zonder vlees kan ook hip zijn!
De Lokerse Feesten was vorig jaar het eerste festival dat een veggiedag organiseerde, naar aanleiding van het optreden van Morrissey. De respons die het Quornteam ontving, was overweldigend, van Het lijkt op vlees, lekker (Koen), over het smaakt als een echte chili (Helga) tot ik vind dit een leuk initiatief, geweldig (Kathleen). Het succes overtuigde Quorn om in 2012 volop de muzikale kaart te trekken. De Chili con Quorn bevat veel minder vet dan een chili con carne (met rundsgehakt), bevat veel vezels en is vooral lekker en hot. Festivalgangers kunnen de hele zomer genieten van red hot chili peppers, met Quorn. Thank you veggie much!
Quorn stukjes, gehakt of filets zijn vetarm, vezelrijk en cholesterolvrij. De basis van Quorn is een plantje van de familie van de paddenstoelen. De Quorn producten worden verkocht in het koelvak van de supermarkten.
De volledige kalender van festivals waar Chili con Quorn te proeven zal zijn, staat op de website www.evyquorn.be
Verfijnde frisheid van Blanc de Blancs Jacquart voor gezellige zomermomenten
De Champagne Blanc de Blancs van Jacquart hoort perfect thuis op zomerse terrasjes, bij gezellige maaltijden buiten, op zachte of warme zomeravonden.
Samengesteld uit verfijnde Chardonnay-druiven draagt demillésime 2006 Blanc de Blancs van Jacquart een zweem van mineralen en verfijning in zich.De champagne heeft een frissezilverwitte kleur en een pittig aroma van witte peper en citrusvruchten. Hij laat zich op elk moment degusteren, maar hij sluit vooral harmonieus aan bij een schotel met zeevruchten, een witte vis of bij het dessert.
Van 16 tot en met 19 november 2012 inCenter Parcs De Vossemeren
Voor alle fans van Jasper, Toon, Tim en Thomas van Bandits, is het op het weekend van 16 t/m 19 november in Center Parcs De Vossemeren te doen !
Er zal héél veel te beleven zijn met de jongens van Bandits! Zo staat er een bowlingkampioenschap op het programma wordt er een feestje gebouwd tijdens de Banditas-party en wordt er een exclusief optreden georganiseerd op een buitengewone locatie in het park! En terwijl de Bandits-fans zich te pletter amuseren kunnen alle ouders lekker relaxen in Aqua Mundo of in de andere parkfaciliteiten.
Wie wil deelnemen aan het Bandits Weekend in Center Parcs De Vossemeren, kan online reserveren via www.centerparcs.be/banditsof telefonisch via 070/ 22 49 00 ( 0.30 pm ). Let wel, de plaatsen zijn beperkt, dus reserveren is noodzakelijk. Alle info over het park kan je terugvinden op www.centerparcs.be/VL/BE/parken/vossemeren
Tariefvoorbeeld: Een 6-persoons Original Comfort Cottage: 395 (bowlingavond, welkomstdrink en concerten zijn inbegrepen in het arrangement voor de fans)
Adres: Center Parcs De Vossemeren - Elzen 145 - 3920 Lommel
Thomas Cook verbindt Brussels Airport met Gazipasa!
Vanaf zaterdag 30 juni verbindt Thomas Cook Brussel met Gazipasa en introduceert de touroperator een nieuwe lijn in ons land. De dichtstbijzijnde luchthaven van de kustplaats Alanya was tot dusver Antalya, meer dan anderhalf uur rijden.
Gazipasa wordt de 5de Turkse luchthaven die Thomas Cook in België aanbiedt. Met vertrek uit Brussel stelt Thomas Cook al vakanties in de regio rond de luchthavens van Antalya, Bodrum, Dalaman en Izmir voor. De eerste vlucht vondt zaterdag 30 juni, plaats en werd door Thomas Cooks partner Tailwind voor de eerste maal uit België aangevlogen. Thomas Cook biedt voortaan 2x per week vluchten naar Gazipasa aan, op dinsdag en op zaterdag, dit met met een Boeing 737-400 met 168 plaatsen. Klanten kunnen 20kg bagage en 6kg handbagage gratis inchecken.
Dat is vooral goed nieuws voor reizigers die de streek rond Alanya willen ontdekken; een ongerepte en vooral familiegunstige regio met een interessant prijs-kwaliteitsaanbod aan hotels. Buiten Thomas Cook gerekend hoor je anders op Antalya te vliegen en een transfer van 130km te aanvaarden.
Eerder dit jaar breidde Thomas Cook in de regio van Antalya al zijn hotelaanbod fors uit. De touroperator ging van 4 naar 11 hotels dit jaar en biedt vooral nieuwe all-inclusive hotels aan met een uitgebreide waaier aan faciliteiten. Alanya is bovendien een bestemming die als last-minute bijzonder gunstig geprijsd is. Een week naar Alanya is al mogelijk vanaf 500 per persoon, in een 4* hotel in all inclusive.
De Ethylotest is verplicht in Frankrijk vanaf 1 juli 2012
Frankrijk heeft recent een decreet goedgekeurd dat vanaf 1 juli 2012 de aanwezigheid van een ethylotest verplicht maakt in alle gemobiliseerde voertuigen die op Frans grondgebied rijden.
De ethylotest is een alcoholtest die met een kleurindicator een aanwijzig geeft over de aanwezigheid van alcohol in de uitgeademde lucht. De maximaal toegelaten concentratie is 0.25 milligram/liter. In België kan men de toestellen kopen in de apotheken, in de grootwarenhuizen en in gespecialiseerde autozaken voor een prijs die varieert tussen 1 en 3 .
Hoewel het bezit van slechts één ongebruikte ethylotest verplicht is, is het aangewezen om er verschillende te hebben. De bestuurder die een ethylotest heeft afgelegd om zijn alcoholverbruik te meten, wordt geacht een tweede, niet gebruikte test in zijn wagen te hebben. Elke automobilist die geen toestel in zijn wagen heeft tijdens een wegcontrole in Frankrijk, stelt zich bloot aan een forfaitaire boete van 11. Er zal echter slechts beboet worden van 1 november 2012.
Bestuurders van motorvoertuigen met motoren onder 50cm³ en bestuurders van wagens die uitgerust zijn met een anti-start ethylotest zijn vrijgesteld van de nieuwe maatregel.
Karakteristieken: MVSA Brut heeft een groengele nuance en een levendige sprankeling in
het glas. In de neus fruitige aromas van rijpe meloen, banaan en vooral groene appel. Deze cava heeft een droge, pittige en harmonieuze smaak met een mooie zuurgraad. De afdronk is vol, elegant en fruitig.
Drinkmoment: MVSA Brut laat je genieten van elk moment van de dag. De elegante smaak en de levendige bubbels bezorgen je een gevoel van alledaagse luxe. MVSA Brut combineert plezier, ontspanning en geluk en laat je voelen hoe je meer uit je dagelijks leven kan halen.
Gastronomie: Deze cava is geschikt als aperitief, maar kan je ook serveren bij lichte maaltijden. Serveren tussen 5°C en 6°C.
MVSA CAVA ROSADO
Druivenrassen: 70% Garnacha, 30% Monastrell
Karakteristieken: MVSA Brut Rosado heeft een mooie heldere roze kleur met fijne, constante bubbels. In de neus zeer elegante florale impressies en fruitige aromas van aardbei en framboos. In de mond een zeer verfrissende en levendige sprankel met een fruitige finale.
Drinkmoment: MVSA Brut Rosado is met zijn mooie zachte kleur en de aardbeismaak en geur een absolute must have tijdens de zomer. Er gaat niets boven deze heerlijk verfrissende cava op een zonnige dag: op een terras, in de tuin of op het strand. De fruitige smaak geeft je meteen een vakantiegevoel.
Gastronomie: Deze cava kan perfect alleen geserveerd worden als aperitief of bij lichte maaltijden. Serveren tussen 4°C en 5°C.
Serveer cava volgens de regels der kunst!
Met haar elegante en frisse smaak vraagt MVSA Cava om een perfect serve. En dat doe je zo. Leg de fles een dag op voorhand in de koelkast. Zo komt de cava geleidelijk op temperatuur en krijg je de beste smaak. Een temperatuur tussen 5°C en 6°C is ideaal.
Om de bubbels mooi te laten parelen, gebruik je best een flûte met mousseerpunt, bij voorkeur het MVSA-glas. Vul het glas tot 2/3. Omdat de serveertemperatuur zo belangrijk is, kan je ook een ijsemmer klaarzetten waarin je de fles bewaart. Vul de ijsemmer met ijsblokjes en vul dan aan met koud water tot 3/4 van de fles onder water staat. Sluit de fles af met een stop, liefst de MVSA-stop die speciaal ontwikkeld is voor de MVSA-flessen.
De beste manier om de 12.500 hectaren wijngaarden van Bergerac te ontdekken is er gewoon op uit trekken. Na een bezoek aan het Maison des vins de Bergerac, een historisch kasteel of een middeleeuws dorp, kunt u ook een wijnkelder bezoeken of deelnemen aan een proeverij.
In de zomer van elk jaar organiseren 11 wijnbouwers van het netwerk Destination vignobles animaties met proeverijen en wijnbouwaperitieven met hapjes voor het plezier van de smaakpapillen en de ontmoeting. In juli/augustus hebt u de gelegenheid om authentieke producten uit de Périgord te proeven in een gezellige sfeer.
Stel u voor dat u rondtrekt door de wijngaarden van Bergerac aan het stuur van een Dyane, een Rover cabriolet 111 of een VW kever Er worden verschillende huurformules voorgesteld van vintageautos door Escapade en véhicules anciens. Een origineel idee om kennis te maken met de meer dan 140 wijnbouwers en wijnkelders langs de Wijnroute van Bergerac
Op een steenworp van het centrum van Bergerac, vindt u het charmante gastenhuis lOstal de Pombonne met het label Gîtes de France, een authentieke woning van de Périgord uit de 17de eeuw, met drie gastenkamers. Dit verblijf in het hart van de wijngaarden van Péchamant, omgeven door een grote landschapstuin, biedt de mogelijkheid om in alle rust te genieten van zijn zwembad. Sinds dit jaar stelt deze voormalige priorij en relais langs de bedevaartroute naar Santiago de Compostela opnieuw zijn deuren open voor het onthaal van gasten.
Het Château Haut Garrigue in Saussignac biedt aan om wijnstokken te delen. Het aanbod bestaat er in een rij van zes wijnstokken te huren op deze biologische wijngaard voor een bepaalde termijn. Door lid van de wijngaard te worden, kunt u flessen aankopen van uw wijngaard en wordt u uitgenodigd op evenementen en zelfs op de wijnoogst.
Met zijn 2000 jaar wijntraditie en zijn 1150 wijnbouwers is het wijngebied van Bergerac een van de belangrijkste van Zuidwest-Frankrijk, na Bordeaux. De faam trekt buitenlandse investeerders aan zoals de Zwitserse onderneming Galerie des Arts du vin France. Haar oprichter had een zwak voor het Château Monestier La Tour in Monestier, een wijndomein van 30 hectare met de appelaties Bergerac, Côtes de Bergerac en Saussignac.
Cava mag dan al enkele jaren een hype zijn, de Belgen blijven verlekkerd op de Spaanse
schuimwijn. Meer nog, wij zijn de grootste cavadrinkers ter wereld. Daarbij is MVSA Cava, erg gesmaakt in thuisland Spanje, nu ook in België in de top 10 geklommen. Geen verrassing als je al eens van de gouden bubbels geproefd hebt. Eén nipje is voldoende om je mee te laten nemen naar het zwoele Barcelona, de bakermat van deze cava. Zo verandert MVSA Brut een gewone dag in een feest en brengt MVSA Rosado instant het vakantiegevoel naar je terras .
Belgische cavamarkt blijft groeien: elke minuut 44 flessen gekraakt. Nooit eerder dronken zoveel Belgen cava. Vandaag staat ons land op de derde plaats wereldwijd wat import betreft. Met zon 23 miljoen flessen cava per jaar moeten we enkel Duitsland (40 miljoen) en het Verenigd Koninkrijk (32 miljoen) laten voorgaan. Dat blijkt uit cijfers van de Consejo Regulador del Cava, het Spaanse controleorgaan voor de export van cava.
MVSA Cava Brut & Rosado: Follow yovr impvlse
MVSA Brut en MVSA Rosado zijn twee blikvangers binnen het MVSA Cava-assortiment van Hasselt Millésime, exclusief verdeler van deze topcava. In thuisland Spanje mag deze MVSA Brut zich tot één van de meest gelauwerde cavas rekenen. Ook de Belgen vallen voor deze sprankelend fruitige smaak: in twee jaar tijd klom MVSA Cava in de Belgische top 10. Dankzij de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding kan deze schuimwijn zich makkelijk spiegelen aan de luxe van echte champagne. Niet voor niets vragen steeds meer mensen naar een MVSA in plaats van een cava.
PR & Marketing Manager Mirella Mikunda: MVSA Cava is meer dan alleen een cava, het is een cava met een verhaal. De roots van deze bubbels liggen in Barcelona, een stad met een culturele en kunstzinnige background om u tegen te zeggen. En dat liet ook ons niet onberoerd. De twee blikvangers uit het MVSA-assortiment, de Brut en de Rosado, zijn
geïnspireerd op één van Spanjes grootste kunstenaars ooit: Salvador Dalí. Want toeval of
niet, Dalí dronk niets liever dan een glaasje cava. De Rosado is dan weer een eerbetoon aan zijn grote liefde en muze Gala Diakonoff. Met MVSA willen we de consument inspireren en aansporen tot ons productcredo Follow yovr impvlse.
De Brut won goud op de prestigieuze Concours Mondial Bruxelles 2011, kreeg een vermelding in de Wijnkoopgids 2010 en kaapte de zilveren medaille weg bij Effervescents
du Monde 2010 in Frankrijk. Ook de Rosado kreeg al tal van erkenningen, waaronder recent een vermelding in de Wijnkoopgids 2012.
Geef je sportprestaties meer glans met de nieuwe sportdrank van Isostar. Als specialist in sportvoeding legt Isostar de lat hoog: de beste voedingsoplossingen ontwikkelen om sporters zo goed mogelijk bij te staan. Met de nieuwe hydraterende sportdrank bewijst Isostar opnieuw de ideale sparringpartner te zijn. Van plan om deze zomer indrukwekkende sportprestaties neer te zetten? Ontdek de nieuwe sportdrank nog lekkerder, nog efficiënter naast de andere vaste waarden uit het Isostar-assortiment. De nieuwe sportdrank Isostar Fast Hydration illustreert perfect dat Isostar blijft sleutelen aan de kwaliteit van zijn producten. Met zijn verbeterde formule smaken de versies Lemon, Orange en Fresh frisser dan ooit én speelt de sportdrank in op de trend van actieve gezondheid. Zo bevatten de dranken geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of bewaarmiddelen meer. De specifieke samen-stelling zorgt bovendien voor een dubbele werking: een versnelde hydratatie en een uitstekende energiebron. Isostar voegde ook gezonde stoffen toe, zoals L-Carnitine om vetten te verbranden tijdens het sporten. Het design van de nieuwe flessen is zo ontworpen dat je gemakkelijk kan drinken, ook tijdens het sporten. Zonder sportdop kan je bovendien goed doordrinken bij zware inspanningen.
Praktische info
Isostar Fast Hydration en Fitness 500 ml
Smaken: Lemon, Orange, Fresh en Red Fruits
Richtverkoopprijs: 1,53 euro
PRODUCTEN MET ANTIDOPINGCHARTER
Al 35 jaar staat Isostar aan de top wat sportvoeding betreft. Vandaag is de ambitie nog even groot: sportbeoefenaars van elk niveau zo goed mogelijk bijstaan met aangepaste sportvoeding. Isostar werkt samen met de beste Europese sportlaboratoria en specialisten in sportgeneeskunde. Alle Isostar-producten zijn wetenschappelijk getest en goedgekeurd. Bovendien tekent Isostar voor een exclusieve antidopingbelofte. Het Isostar Quality Contract waarborgt de volledige naleving van de antidopingmaatregelen bij de ontwikkeling van producten. Zo behartigt dit charter de echte sportieve waarden, zowel in de producten als in de Isostar-acties op het terrein. Een greep uit het uitgebreide assortiment voor vóór, tijdens en na het sporten:
Isotonische krachtdrank (assortiment Hydrate & Perform): De poeders Hydrate & Perform hebben een specifieke dosis aan koolhydraten en natrium voor een dubbele werking: goede hydratatie en een uitstekende energieaanvoer. Onderzoek wijst uit dat deze isotonische krachtdrank van Isostar de prestaties met 19% verbetert.
Reep High Energy (High Energy Banaan): De Isostar-repen bevatten een mix van enkelvoudige en meervoudige koolhydraten die zorgen voor snelle energie tijdens intense en langdurige inspanningen, en voor geleidelijke energie om de voorraad glucose-energie te herstellen.
Assortiment Long Energy (Long Endurance): Het assortiment Long Endurance dat naast repen ook poeders bevat voor de bereiding van zeer energierijke isotonische dranken is aanbevolen tijdens trainingen van lange duur of tijdens wedstrijden. Voor de beste resultaten, drink je best voor het begin van de inspanning en regelmatig tijdens het sporten. De formule is zorgvuldig uitgekiend voor een geleidelijke vrijgave van energie en het voorkomen van krampen. Ideaal voor topsporters.
Reep After Sport (Recovery Chocolade): De recoveryrepen combineren meerdere voedingsstoffen: mineralen om het zweetverlies te compenseren na de inspanning, proteïnen om de spieren optimaal te laten recupereren, koolhydraten om de glycogeenvoorraad weer op te bouwen. Ideaal voor sporters in de recuperatiefase, bijvoorbeeld bij duursporten.
Fruitige gel Actifood (Actifood appel): Vrij nieuw binnen het Isostar-assortiment zijn de fruitige gels, speciaal ontwikkeld om sporters alle noodzakelijke voedingsstoffen te bezorgen. Isostar Actifood is ultra-energetisch: 97,5% van de energie wordt aangebracht door koolhydraten. Bovendien telt deze fruitige gel geen vetstoffen, waardoor de opname van koolhydraten nog sneller gebeurt.