Begonias stelen opnieuw de show in binnen- en buitenland
Naar goede gewoonte brengen de Vlaamse begoniatelers hun fel beminde veelbloeier tijdens de zomermaanden onder de aandacht. In Brussel, Sint-Niklaas en Genk zijn er begoniatapijten te bewonderen:. Ook op de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade in het Nederlandse Venlo krijgt de begonia ruim plaats in het Belgisch paviljoen.
Begoniatapijten zijn een terugkerend jaarlijks fenomeen. De beroepvereniging AVBS zorgt elk jaar met de hulp van tientallen vrijwilligers voor prachtige begoniatapijten in een paar Belgische steden. Dit jaar zijn er 3 begoniatapijten gepland: in Brussel (14-19 augustus), in Sint-Niklaas (17-19 augustus) en Genk (14-16 september).
De internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade in het Nederlandse Venlo (5 april tot 7 oktober) is een gedroomde locatie om de Vlaamse knolbegonia te promoten. Aan de paviljoenuitgang krijgt de prachtige geurende Odorata Angelique een ereplaats. De witte begonia is nog maar 2 jaar op de markt en is perfect geschikt voor hogere terraspotten en hangpotten. Hij wordt gecombineerd met de zalmroze Superba. Een typische Belgische knolbegonia die geschikt is voor bloemperken en lagere terraspotten.
De bloemen en planten op de stand worden regelmatig vernieuwd opdat verschillende soorten planten en bloemen van het rijke Vlaamse aanbod getoond kunnen worden. Eind juni wordt overgeschakeld van witte, roze en paarse tinten naar zomerse kleuren als geel, oranje en rood. Ook daar zullen nog tal van begonias (Begonia semperflorens) bij zijn.
Hou je van weelderige bloemenpracht, dan verdienen begonias beslist aanbeveling. België is wereldmarktleider in productie en export van begonias. De inlandse begonias staan voor kwaliteit en een rijke bloei.
Begonias zijn onderhoudsvriendelijk en bloeien bij elk weertype. Om er maximaal van te genieten, is het belangrijk dat je de wortelkluit vochtig houdt. Begonias in potten en bakken begiet je best s avonds. Verwijder regelmatig de verwelkte bloemen, dat bevordert de vorming van nieuwe bloemen. Bemesting om de 2 à 3 weken draagt eveneens blij tot de groei en de bloei.
Begonias stelen opnieuw de show in binnen- en buitenland
Naar goede gewoonte brengen de Vlaamse begoniatelers hun fel beminde veelbloeier tijdens de zomermaanden onder de aandacht. In Brussel, Sint-Niklaas en Genk zijn er begoniatapijten te bewonderen:. Ook op de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade in het Nederlandse Venlo krijgt de begonia ruim plaats in het Belgisch paviljoen.
Begoniatapijten zijn een terugkerend jaarlijks fenomeen. De beroepvereniging AVBS zorgt elk jaar met de hulp van tientallen vrijwilligers voor prachtige begoniatapijten in een paar Belgische steden. Dit jaar zijn er 3 begoniatapijten gepland: in Brussel (14-19 augustus), in Sint-Niklaas (17-19 augustus) en Genk (14-16 september).
De internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade in het Nederlandse Venlo (5 april tot 7 oktober) is een gedroomde locatie om de Vlaamse knolbegonia te promoten. Aan de paviljoenuitgang krijgt de prachtige geurende Odorata Angelique een ereplaats. De witte begonia is nog maar 2 jaar op de markt en is perfect geschikt voor hogere terraspotten en hangpotten. Hij wordt gecombineerd met de zalmroze Superba. Een typische Belgische knolbegonia die geschikt is voor bloemperken en lagere terraspotten.
De bloemen en planten op de stand worden regelmatig vernieuwd opdat verschillende soorten planten en bloemen van het rijke Vlaamse aanbod getoond kunnen worden. Eind juni wordt overgeschakeld van witte, roze en paarse tinten naar zomerse kleuren als geel, oranje en rood. Ook daar zullen nog tal van begonias (Begonia semperflorens) bij zijn.
Hou je van weelderige bloemenpracht, dan verdienen begonias beslist aanbeveling. België is wereldmarktleider in productie en export van begonias. De inlandse begonias staan voor kwaliteit en een rijke bloei.
Begonias zijn onderhoudsvriendelijk en bloeien bij elk weertype. Om er maximaal van te genieten, is het belangrijk dat je de wortelkluit vochtig houdt. Begonias in potten en bakken begiet je best s avonds. Verwijder regelmatig de verwelkte bloemen, dat bevordert de vorming van nieuwe bloemen. Bemesting om de 2 à 3 weken draagt eveneens blij tot de groei en de bloei.
Jonge Belgische chef van 21 jaar verbaast het kruim van de
Internationale gastronomie tijdens kookwedstrijd in Venetië
12de editie van de San Pellegrino Cooking Cup bracht het kruim van de mondiale hedendaagse gastronomie samen tijdens een culinaire regatta. De uitdaging was eenvoudig: een zeeregatta combineren met hoogstaande kookkunst aan boord van een zeilschip
De dag voor de wedstrijd startten de chefs op vrijdagavond met een delicate opdracht: voor de 160 deelnemers aan dit internationale evenement een uitzonderlijk gerecht bereiden in een op voorhand ongekende hotelkeuken.
Het publiek bestond uit 150 foodies uit de hele wereld, die na de maaltijd konden stemmen voor het beste gerecht van de 10 deelnemende landen. Hier heeft de Belgische deelnemer, Martin Volkaerts (die momenteel werkt bij lAmandier in Genval) zijn eerste prachtige resultaat geboekt. De jongste chef van het gezelschap (de gemiddelde leeftijd was 28 jaar) behaalde namelijk de derde plaats met een bewerking van de klassieker tomaat-garnaal.
De klaargemaakte gerechten werden eveneens geproefd door een internationale jury die bestond uit top-chefs uit de hele wereld, zoals Mauro Colagreco, de Argentijnse chef van Mirazur, het restaurant met twee Michelinsterren in Menton (Frankrijk) en 24ste op de lijst van de 50 Beste Restaurants ter wereld in 2012; Massimo Bottura, vijfde op diezelfde lijst met zijn restaurant Osteria Francescana in Modène (Italië), en vorig jaar bekroond met 3 Michelinsterren, en Sergio Herman, 3 Michelinsterren en 20/20 in de Gids Gault&Millau.
Zelfde stad, andere context: zaterdagochtend ging het richting markt van Rialto, waar
de chefs inkopen deden volgens de lijst die hen vooral was opgedragen in een mysteriemandje. Nadien stapten de chefs op de zeilboten voor een winderige regatta, meer dan 4 Beaufort, tijdens dewelke zij een gerecht dienden te bereiden op basis van de producten uit het mysterieuze mandje. Geen sinecure als je zeeziek bent!
Bij de aankomst werden de gerechten voorgesteld aan de jury van top-chefs. En ook hier een geslaagde prestatie voor Martin, met zijn gerecht op basis van sardienen, een compote van kerstomaten, een kruidenjus, en een krokantje van getoaste rijst. Dit alles werd bereid op de boot in minder dan anderhalf uur navigatie
Op het algemeen klassement van het hele weekend, heeft Martin de 4de plaats behaald een prestatie waarvoor verschillende chefs hem persoonlijk feliciteerden. Het laat geen twijfel dat S.Pellegrino een toekomstig kooktalent heeft ontdekt, die zeker te volgen is!
WALIBI CONNECT : een wereldprimeur die de reële en virtuele wereld van een pretpark samenbrengt
Walibi Belgium is een pionier binnen de pretparkwereld. Met de wereldprimeur « Walibi Connect » versterkt het pretpark deze positie. Deze unieke ervaring nodigt iedereen met een Facebook account uit om hun favoriete attracties in het park LIVE te delen met hun vrienden op Facebook. Het is de eerste keer ter wereld dat een pretpark de reële en virtuele wereld op dergelijke manier aan elkaar koppelt !
Deelnemen is zeer eenvoudig én gratis. De bezoeker gaat voor zijn bezoek naar www.walibiconnect.be om zijn of haar persoonlijke barcode te verkrijgen. Eens in het park kan deze barcode ingeruild worden tegen een Walibi Connect armbandje dat RFID technologie bevat. Aan de totems in de wachtrijen van acht verschillende attracties kan de bezoeker de armband « swipen ». Op deze manier weten vrienden, via een prikbordbericht op Facebook, meteen welke attractie de bezoeker zal doen. De attracties waar er « geswipet » kan worden, zijn: Vampire, Dalton Terror, Flash Back, Radja River, Cobra, Calamity Mine, Buzzsaw en Weerwolf.
Voor de bezoekers die graag willen deelnemen, maar zich niet op voorhand hebben ingeschreven op walibiconnect.be, heeft Walibi een gratis WIFI-zone voorzien waar men alsnog kan inschrijven via de eigen smartphone of een vaste computer.
Walibi Connect is de eerste ervaring in een pretpark die toelaat om de reële wereld te linken aan de virtuele wereld van Facebook. Zo kan de bezoeker vanuit het park meteen een reeks leuke acties delen met de thuisblijvers, zonder hiervoor een smartphone of computer nodig te hebben. Walibi Connect is niet enkel het linken van de reële aan de virtuele wereld, maar ook een interactief spel. Zo kan men na 5 attracties « Walibi Pro » worden en na 8 attracties « Walibi Master ».
Gemiddeld heeft de Belgische Facebook gebruiker ongeveer 240 vrienden. Walibi schat dat er 5 « swipes » per gebruiker zullen worden gezien door een 15-tal « beste » Facebook vrienden. Deze nieuwigheid is vanaf nu enkel uit te proberen in Walibi Belgium.
« Het is super ! » legt één van de jongeren uit. « Ik heb nog nooit zoiets gezien en ik vind het een leuke manier om te delen wat ik in het park doe. » Een andere student voegt toe: « Het is echt iets vernieuwend. Ik heb er zelfs geen smartphone voor nodig. Een Facebook-account volstaat om deel te nemen. » Dit project is ontwikkeld met de hulp van Getyoo, een innoverende start-up gespecialiseerd in vernieuwende technologieën en OpenGraphy, een Preferred Marketing Developer van Facebook. Het project is op regelmatige wijze opgevolgd door Facebook voor validatie en is in 6 maanden ontwikkeld.
Quorn serveert de hele zomer red hot chili peppers
en niet alleen op Werchter! Festivals zijn meer dan ooit hot. Ze vormen enkele dagen langeen dorp op zich. De bezoekers leven op het ritme van beats en dans, van gezellig eten en drinken met vrienden. De festivals evolueren naar een totaalervaring en zijn veel meer dan een muziekhappening.
Quorn speelt reeds jaren in op de groeiende vraag naar maaltijden zonder vlees. Ze brengen dit op meerdere festivals deze zomer ook in de praktijk. Op Rock Werchter, Les Ardentes en Pukkelpop, om er maar enkele te noemen, wil Quorn het publiek iets anders bieden dan de traditionele frieten of burgers. De festivalganger is ook op zoek naar een gezonde en lekkere afwisseling. Met een authentieke Chili con Quorn brengt het Quorn team de hele zomer een stukje exotiek op de festivalweides. Een maaltijd zonder vlees kan ook hip zijn!
De Lokerse Feesten was vorig jaar het eerste festival dat een veggiedag organiseerde, naar aanleiding van het optreden van Morrissey. De respons die het Quornteam ontving, was overweldigend, van Het lijkt op vlees, lekker (Koen), over het smaakt als een echte chili (Helga) tot ik vind dit een leuk initiatief, geweldig (Kathleen). Het succes overtuigde Quorn om in 2012 volop de muzikale kaart te trekken. De Chili con Quorn bevat veel minder vet dan een chili con carne (met rundsgehakt), bevat veel vezels en is vooral lekker en hot. Festivalgangers kunnen de hele zomer genieten van red hot chili peppers, met Quorn. Thank you veggie much!
Quorn stukjes, gehakt of filets zijn vetarm, vezelrijk en cholesterolvrij. De basis van Quorn is een plantje van de familie van de paddenstoelen. De Quorn producten worden verkocht in het koelvak van de supermarkten.
De volledige kalender van festivals waar Chili con Quorn te proeven zal zijn, staat op de website www.evyquorn.be
Verfijnde frisheid van Blanc de Blancs Jacquart voor gezellige zomermomenten
De Champagne Blanc de Blancs van Jacquart hoort perfect thuis op zomerse terrasjes, bij gezellige maaltijden buiten, op zachte of warme zomeravonden.
Samengesteld uit verfijnde Chardonnay-druiven draagt demillésime 2006 Blanc de Blancs van Jacquart een zweem van mineralen en verfijning in zich.De champagne heeft een frissezilverwitte kleur en een pittig aroma van witte peper en citrusvruchten. Hij laat zich op elk moment degusteren, maar hij sluit vooral harmonieus aan bij een schotel met zeevruchten, een witte vis of bij het dessert.
Van 16 tot en met 19 november 2012 inCenter Parcs De Vossemeren
Voor alle fans van Jasper, Toon, Tim en Thomas van Bandits, is het op het weekend van 16 t/m 19 november in Center Parcs De Vossemeren te doen !
Er zal héél veel te beleven zijn met de jongens van Bandits! Zo staat er een bowlingkampioenschap op het programma wordt er een feestje gebouwd tijdens de Banditas-party en wordt er een exclusief optreden georganiseerd op een buitengewone locatie in het park! En terwijl de Bandits-fans zich te pletter amuseren kunnen alle ouders lekker relaxen in Aqua Mundo of in de andere parkfaciliteiten.
Wie wil deelnemen aan het Bandits Weekend in Center Parcs De Vossemeren, kan online reserveren via www.centerparcs.be/banditsof telefonisch via 070/ 22 49 00 ( 0.30 pm ). Let wel, de plaatsen zijn beperkt, dus reserveren is noodzakelijk. Alle info over het park kan je terugvinden op www.centerparcs.be/VL/BE/parken/vossemeren
Tariefvoorbeeld: Een 6-persoons Original Comfort Cottage: 395 (bowlingavond, welkomstdrink en concerten zijn inbegrepen in het arrangement voor de fans)
Adres: Center Parcs De Vossemeren - Elzen 145 - 3920 Lommel
Thomas Cook verbindt Brussels Airport met Gazipasa!
Vanaf zaterdag 30 juni verbindt Thomas Cook Brussel met Gazipasa en introduceert de touroperator een nieuwe lijn in ons land. De dichtstbijzijnde luchthaven van de kustplaats Alanya was tot dusver Antalya, meer dan anderhalf uur rijden.
Gazipasa wordt de 5de Turkse luchthaven die Thomas Cook in België aanbiedt. Met vertrek uit Brussel stelt Thomas Cook al vakanties in de regio rond de luchthavens van Antalya, Bodrum, Dalaman en Izmir voor. De eerste vlucht vondt zaterdag 30 juni, plaats en werd door Thomas Cooks partner Tailwind voor de eerste maal uit België aangevlogen. Thomas Cook biedt voortaan 2x per week vluchten naar Gazipasa aan, op dinsdag en op zaterdag, dit met met een Boeing 737-400 met 168 plaatsen. Klanten kunnen 20kg bagage en 6kg handbagage gratis inchecken.
Dat is vooral goed nieuws voor reizigers die de streek rond Alanya willen ontdekken; een ongerepte en vooral familiegunstige regio met een interessant prijs-kwaliteitsaanbod aan hotels. Buiten Thomas Cook gerekend hoor je anders op Antalya te vliegen en een transfer van 130km te aanvaarden.
Eerder dit jaar breidde Thomas Cook in de regio van Antalya al zijn hotelaanbod fors uit. De touroperator ging van 4 naar 11 hotels dit jaar en biedt vooral nieuwe all-inclusive hotels aan met een uitgebreide waaier aan faciliteiten. Alanya is bovendien een bestemming die als last-minute bijzonder gunstig geprijsd is. Een week naar Alanya is al mogelijk vanaf 500 per persoon, in een 4* hotel in all inclusive.
De Ethylotest is verplicht in Frankrijk vanaf 1 juli 2012
Frankrijk heeft recent een decreet goedgekeurd dat vanaf 1 juli 2012 de aanwezigheid van een ethylotest verplicht maakt in alle gemobiliseerde voertuigen die op Frans grondgebied rijden.
De ethylotest is een alcoholtest die met een kleurindicator een aanwijzig geeft over de aanwezigheid van alcohol in de uitgeademde lucht. De maximaal toegelaten concentratie is 0.25 milligram/liter. In België kan men de toestellen kopen in de apotheken, in de grootwarenhuizen en in gespecialiseerde autozaken voor een prijs die varieert tussen 1 en 3 .
Hoewel het bezit van slechts één ongebruikte ethylotest verplicht is, is het aangewezen om er verschillende te hebben. De bestuurder die een ethylotest heeft afgelegd om zijn alcoholverbruik te meten, wordt geacht een tweede, niet gebruikte test in zijn wagen te hebben. Elke automobilist die geen toestel in zijn wagen heeft tijdens een wegcontrole in Frankrijk, stelt zich bloot aan een forfaitaire boete van 11. Er zal echter slechts beboet worden van 1 november 2012.
Bestuurders van motorvoertuigen met motoren onder 50cm³ en bestuurders van wagens die uitgerust zijn met een anti-start ethylotest zijn vrijgesteld van de nieuwe maatregel.
Karakteristieken: MVSA Brut heeft een groengele nuance en een levendige sprankeling in
het glas. In de neus fruitige aromas van rijpe meloen, banaan en vooral groene appel. Deze cava heeft een droge, pittige en harmonieuze smaak met een mooie zuurgraad. De afdronk is vol, elegant en fruitig.
Drinkmoment: MVSA Brut laat je genieten van elk moment van de dag. De elegante smaak en de levendige bubbels bezorgen je een gevoel van alledaagse luxe. MVSA Brut combineert plezier, ontspanning en geluk en laat je voelen hoe je meer uit je dagelijks leven kan halen.
Gastronomie: Deze cava is geschikt als aperitief, maar kan je ook serveren bij lichte maaltijden. Serveren tussen 5°C en 6°C.
MVSA CAVA ROSADO
Druivenrassen: 70% Garnacha, 30% Monastrell
Karakteristieken: MVSA Brut Rosado heeft een mooie heldere roze kleur met fijne, constante bubbels. In de neus zeer elegante florale impressies en fruitige aromas van aardbei en framboos. In de mond een zeer verfrissende en levendige sprankel met een fruitige finale.
Drinkmoment: MVSA Brut Rosado is met zijn mooie zachte kleur en de aardbeismaak en geur een absolute must have tijdens de zomer. Er gaat niets boven deze heerlijk verfrissende cava op een zonnige dag: op een terras, in de tuin of op het strand. De fruitige smaak geeft je meteen een vakantiegevoel.
Gastronomie: Deze cava kan perfect alleen geserveerd worden als aperitief of bij lichte maaltijden. Serveren tussen 4°C en 5°C.
Serveer cava volgens de regels der kunst!
Met haar elegante en frisse smaak vraagt MVSA Cava om een perfect serve. En dat doe je zo. Leg de fles een dag op voorhand in de koelkast. Zo komt de cava geleidelijk op temperatuur en krijg je de beste smaak. Een temperatuur tussen 5°C en 6°C is ideaal.
Om de bubbels mooi te laten parelen, gebruik je best een flûte met mousseerpunt, bij voorkeur het MVSA-glas. Vul het glas tot 2/3. Omdat de serveertemperatuur zo belangrijk is, kan je ook een ijsemmer klaarzetten waarin je de fles bewaart. Vul de ijsemmer met ijsblokjes en vul dan aan met koud water tot 3/4 van de fles onder water staat. Sluit de fles af met een stop, liefst de MVSA-stop die speciaal ontwikkeld is voor de MVSA-flessen.
De beste manier om de 12.500 hectaren wijngaarden van Bergerac te ontdekken is er gewoon op uit trekken. Na een bezoek aan het Maison des vins de Bergerac, een historisch kasteel of een middeleeuws dorp, kunt u ook een wijnkelder bezoeken of deelnemen aan een proeverij.
In de zomer van elk jaar organiseren 11 wijnbouwers van het netwerk Destination vignobles animaties met proeverijen en wijnbouwaperitieven met hapjes voor het plezier van de smaakpapillen en de ontmoeting. In juli/augustus hebt u de gelegenheid om authentieke producten uit de Périgord te proeven in een gezellige sfeer.
Stel u voor dat u rondtrekt door de wijngaarden van Bergerac aan het stuur van een Dyane, een Rover cabriolet 111 of een VW kever Er worden verschillende huurformules voorgesteld van vintageautos door Escapade en véhicules anciens. Een origineel idee om kennis te maken met de meer dan 140 wijnbouwers en wijnkelders langs de Wijnroute van Bergerac
Op een steenworp van het centrum van Bergerac, vindt u het charmante gastenhuis lOstal de Pombonne met het label Gîtes de France, een authentieke woning van de Périgord uit de 17de eeuw, met drie gastenkamers. Dit verblijf in het hart van de wijngaarden van Péchamant, omgeven door een grote landschapstuin, biedt de mogelijkheid om in alle rust te genieten van zijn zwembad. Sinds dit jaar stelt deze voormalige priorij en relais langs de bedevaartroute naar Santiago de Compostela opnieuw zijn deuren open voor het onthaal van gasten.
Het Château Haut Garrigue in Saussignac biedt aan om wijnstokken te delen. Het aanbod bestaat er in een rij van zes wijnstokken te huren op deze biologische wijngaard voor een bepaalde termijn. Door lid van de wijngaard te worden, kunt u flessen aankopen van uw wijngaard en wordt u uitgenodigd op evenementen en zelfs op de wijnoogst.
Met zijn 2000 jaar wijntraditie en zijn 1150 wijnbouwers is het wijngebied van Bergerac een van de belangrijkste van Zuidwest-Frankrijk, na Bordeaux. De faam trekt buitenlandse investeerders aan zoals de Zwitserse onderneming Galerie des Arts du vin France. Haar oprichter had een zwak voor het Château Monestier La Tour in Monestier, een wijndomein van 30 hectare met de appelaties Bergerac, Côtes de Bergerac en Saussignac.
Cava mag dan al enkele jaren een hype zijn, de Belgen blijven verlekkerd op de Spaanse
schuimwijn. Meer nog, wij zijn de grootste cavadrinkers ter wereld. Daarbij is MVSA Cava, erg gesmaakt in thuisland Spanje, nu ook in België in de top 10 geklommen. Geen verrassing als je al eens van de gouden bubbels geproefd hebt. Eén nipje is voldoende om je mee te laten nemen naar het zwoele Barcelona, de bakermat van deze cava. Zo verandert MVSA Brut een gewone dag in een feest en brengt MVSA Rosado instant het vakantiegevoel naar je terras .
Belgische cavamarkt blijft groeien: elke minuut 44 flessen gekraakt. Nooit eerder dronken zoveel Belgen cava. Vandaag staat ons land op de derde plaats wereldwijd wat import betreft. Met zon 23 miljoen flessen cava per jaar moeten we enkel Duitsland (40 miljoen) en het Verenigd Koninkrijk (32 miljoen) laten voorgaan. Dat blijkt uit cijfers van de Consejo Regulador del Cava, het Spaanse controleorgaan voor de export van cava.
MVSA Cava Brut & Rosado: Follow yovr impvlse
MVSA Brut en MVSA Rosado zijn twee blikvangers binnen het MVSA Cava-assortiment van Hasselt Millésime, exclusief verdeler van deze topcava. In thuisland Spanje mag deze MVSA Brut zich tot één van de meest gelauwerde cavas rekenen. Ook de Belgen vallen voor deze sprankelend fruitige smaak: in twee jaar tijd klom MVSA Cava in de Belgische top 10. Dankzij de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding kan deze schuimwijn zich makkelijk spiegelen aan de luxe van echte champagne. Niet voor niets vragen steeds meer mensen naar een MVSA in plaats van een cava.
PR & Marketing Manager Mirella Mikunda: MVSA Cava is meer dan alleen een cava, het is een cava met een verhaal. De roots van deze bubbels liggen in Barcelona, een stad met een culturele en kunstzinnige background om u tegen te zeggen. En dat liet ook ons niet onberoerd. De twee blikvangers uit het MVSA-assortiment, de Brut en de Rosado, zijn
geïnspireerd op één van Spanjes grootste kunstenaars ooit: Salvador Dalí. Want toeval of
niet, Dalí dronk niets liever dan een glaasje cava. De Rosado is dan weer een eerbetoon aan zijn grote liefde en muze Gala Diakonoff. Met MVSA willen we de consument inspireren en aansporen tot ons productcredo Follow yovr impvlse.
De Brut won goud op de prestigieuze Concours Mondial Bruxelles 2011, kreeg een vermelding in de Wijnkoopgids 2010 en kaapte de zilveren medaille weg bij Effervescents
du Monde 2010 in Frankrijk. Ook de Rosado kreeg al tal van erkenningen, waaronder recent een vermelding in de Wijnkoopgids 2012.
Geef je sportprestaties meer glans met de nieuwe sportdrank van Isostar. Als specialist in sportvoeding legt Isostar de lat hoog: de beste voedingsoplossingen ontwikkelen om sporters zo goed mogelijk bij te staan. Met de nieuwe hydraterende sportdrank bewijst Isostar opnieuw de ideale sparringpartner te zijn. Van plan om deze zomer indrukwekkende sportprestaties neer te zetten? Ontdek de nieuwe sportdrank nog lekkerder, nog efficiënter naast de andere vaste waarden uit het Isostar-assortiment. De nieuwe sportdrank Isostar Fast Hydration illustreert perfect dat Isostar blijft sleutelen aan de kwaliteit van zijn producten. Met zijn verbeterde formule smaken de versies Lemon, Orange en Fresh frisser dan ooit én speelt de sportdrank in op de trend van actieve gezondheid. Zo bevatten de dranken geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of bewaarmiddelen meer. De specifieke samen-stelling zorgt bovendien voor een dubbele werking: een versnelde hydratatie en een uitstekende energiebron. Isostar voegde ook gezonde stoffen toe, zoals L-Carnitine om vetten te verbranden tijdens het sporten. Het design van de nieuwe flessen is zo ontworpen dat je gemakkelijk kan drinken, ook tijdens het sporten. Zonder sportdop kan je bovendien goed doordrinken bij zware inspanningen.
Praktische info
Isostar Fast Hydration en Fitness 500 ml
Smaken: Lemon, Orange, Fresh en Red Fruits
Richtverkoopprijs: 1,53 euro
PRODUCTEN MET ANTIDOPINGCHARTER
Al 35 jaar staat Isostar aan de top wat sportvoeding betreft. Vandaag is de ambitie nog even groot: sportbeoefenaars van elk niveau zo goed mogelijk bijstaan met aangepaste sportvoeding. Isostar werkt samen met de beste Europese sportlaboratoria en specialisten in sportgeneeskunde. Alle Isostar-producten zijn wetenschappelijk getest en goedgekeurd. Bovendien tekent Isostar voor een exclusieve antidopingbelofte. Het Isostar Quality Contract waarborgt de volledige naleving van de antidopingmaatregelen bij de ontwikkeling van producten. Zo behartigt dit charter de echte sportieve waarden, zowel in de producten als in de Isostar-acties op het terrein. Een greep uit het uitgebreide assortiment voor vóór, tijdens en na het sporten:
Isotonische krachtdrank (assortiment Hydrate & Perform): De poeders Hydrate & Perform hebben een specifieke dosis aan koolhydraten en natrium voor een dubbele werking: goede hydratatie en een uitstekende energieaanvoer. Onderzoek wijst uit dat deze isotonische krachtdrank van Isostar de prestaties met 19% verbetert.
Reep High Energy (High Energy Banaan): De Isostar-repen bevatten een mix van enkelvoudige en meervoudige koolhydraten die zorgen voor snelle energie tijdens intense en langdurige inspanningen, en voor geleidelijke energie om de voorraad glucose-energie te herstellen.
Assortiment Long Energy (Long Endurance): Het assortiment Long Endurance dat naast repen ook poeders bevat voor de bereiding van zeer energierijke isotonische dranken is aanbevolen tijdens trainingen van lange duur of tijdens wedstrijden. Voor de beste resultaten, drink je best voor het begin van de inspanning en regelmatig tijdens het sporten. De formule is zorgvuldig uitgekiend voor een geleidelijke vrijgave van energie en het voorkomen van krampen. Ideaal voor topsporters.
Reep After Sport (Recovery Chocolade): De recoveryrepen combineren meerdere voedingsstoffen: mineralen om het zweetverlies te compenseren na de inspanning, proteïnen om de spieren optimaal te laten recupereren, koolhydraten om de glycogeenvoorraad weer op te bouwen. Ideaal voor sporters in de recuperatiefase, bijvoorbeeld bij duursporten.
Fruitige gel Actifood (Actifood appel): Vrij nieuw binnen het Isostar-assortiment zijn de fruitige gels, speciaal ontwikkeld om sporters alle noodzakelijke voedingsstoffen te bezorgen. Isostar Actifood is ultra-energetisch: 97,5% van de energie wordt aangebracht door koolhydraten. Bovendien telt deze fruitige gel geen vetstoffen, waardoor de opname van koolhydraten nog sneller gebeurt.
Op verzoek van PALM Breweries, verleent Viki Geunes, omwille van zijn scherp, uniek proefvermogen en zijn uitzonderlijke creativiteit, medewerking aan productinnovatie en productontwikkeling bij PALM Breweries.In 2011 ontwikkelden Viki en de brouwers van RODENBACH een eerste proefbrouwsel RODENBACH Caractère Rouge. De 900 flessen van 75 cl. onder kurk werden laaiend enthousiast onthaald. Ook in 2012 wordt deze exclusieve Limited Edition op de markt gebracht ! De brouwers laten het RODENBACH bier, dat traditioneel twee jaar lang op grote eiken foedersrijpt, gedurende zes maanden verder met verse krieken, frambozen en veenbessen macereren. Het resultaat is RODENBACHCaractère Rouge, een uitzonderlijke RODENBACH met maceratie op fruit en een alcoholvolume van 7%. Dit edele bier is meer dan uniek en tevens heel exclusief want er werden slechts 10.000 flessen, onder kurk,van 75 cl. gebotteld. In restaurant t Zilte combineert Geunes dit eigenzinnige bier met zijn verfijnde gastronomische creaties.
Over RODENBACH Caractère Rouge is Viki Geunes duidelijk enthousiast: Samen met de brouwers van RODENBACH en met mijn eigen sommeliers hebben wij heel veel geproefd om te komen tot de ideale blend. We mogen trots zijn op het resultaat. Net zoals in mijn keuken streef ik naar diepgang en complexiteit en dat is nu net waar RODENBACH Caractère Rouge voor staat !
Brouw-meester Rudi Ghequire licht verder toe: RODENBACH Caractère Rouge, met een alcoholvolume van 7%, ontstaat door een 6 maand durende gistende maceratie van vers fruit - krieken, frambozen en veenbessen - op bier dat zelf reeds een rijping heeft ondergaan van 2 jaar op eiken foeders.
Gepassioneerd brouwer, Jan Toye, omschrijft het bier als: Vineus, met zeer complexe fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. In de ondertoon de geur van viooltjes, leder en lichte tabak. In de smaak komt het fruitbier eerder zuur over maar dan van een bijzondere puurheid.
Geunes voegt hieraan toe: De lichte restzoetheid brengt evenwicht in de smaakdriehoek tussen zuur, zoet en droogheid. Deze droogheid is hoofdzakelijk afkomstig van de veenbessen, die het bier een bijzonder lange en zuivere afdronk bezorgen.Het bier doet denken aan de unieke combinatie van delicaatheid en kracht van een frisse bourgogne wijn.
De RODENBACH bieren: RODENBACH is een blend van ¾ jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. RODENBACH Grand Cru is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.RODENBACH Vintage heeft gedurende twee jaar gerijpt op één welbepaalde, geselecteerde, foeder. RODENBACH Caractère Rouge isgedurende twee jaar gerijpt op eiken foeders en 6 maanden met fruit gemacereerd.
RODENBACH werd erkend als traditioneel Vlaams streekproduct en draagt sindsdien het VLAM-label: Vlaams streekproduct.beDe aanvraagprocedure voor een Europees Label BGA, Beschermde Geografische Aanduiding, voor de Vlaams Rood-Bruine Bieren werd ingediend.
Bordeaux: de toeristische bestemming bij uitstek voor wijnliefhebbers!
Zomer en wijn is altijd al een droomcombinatie geweest. Maar dit jaar geldt dat meer dan ooit: Bordeaux brengt kleur in uw zomer! Het vinotoeristische seizoen 2012 start in schoonheid met Bordeaux Fête le Vin, het eerste vinotoeristische evenement in Frankrijk in het teken van bordeauxwijn. En voor wie hier niet bij kan zijn, is de keuze aan wijnroutes en activiteiten nog nooit zo ruim geweest als vandaag, met tal van nieuwigheden op het programma.
Bordeauxwijnen zijn nog nooit zo trendy geweest als nu, met de creatie van een nieuwe vinotoeristische tool over de wijnstreek van Bordeaux voor alle bezoekers die verzot zijn op smartphoneapplicaties. Bordeaux Wine Trip is een nieuwe applicatie voor op uw smartphone of tablet-pc (IOS & Android compatibel) waarmee u activiteiten en dienstverleners van het vinotoerisme in Bordeaux kan vinden, waar u zich ook bevindt, waar u naartoe wilt of waar u op dat moment zin in heeft. Door zich te geolokaliseren of een bepaald thema te kiezen (wijnbars, kastelen, wijninitiaties,...) helpt deze app de bezoeker zich beter te oriënteren in Bordeaux, een wijnactiviteit op te zoeken of een weg uit te stippelen in de wijnstreek.
www.bordeauxwinetrip.com
Bordeaux Wine Trip zal worden gelanceerd ter ere van de 8ste editie van Bordeaux Fête le Vin (van 28 juni tot 1 juli). Deze wijnroute van ongeveer 2 km over de oevers van la Garonne in het hartje van het werelderfgoed van UNESCO laat u kennismaken met de diversiteit van de bordeauxwijnen en met de regio Aquitaine door middel van een pass (degustatiepas, wijngaardpas of Passeport Grands Crus Classés). www.bordeaux-fete-le-vin.com
De grote nieuwigheid voor 2012 : de wijngaardavonden! Gezellige ontmoetingen op de familiewijngaarden van Graves en Sauternes of een rondleiding door de wijngaarden in Bourg, waarbij u bij elke halte een gerecht, een streepje muziek en de wijn van het huis krijgt voorgeschoteld.
LEcole du Vin de Bordeaux is het referentiepunt bij uitstek voor al wie wijn wil leren drinken op een ontspannen en ludieke manier. Op de stand van Bordeaux Fête le vin organiseert de Wijnschool elke dag informatieve workshops met gerenommeerde chefs rond themas zoals het huwelijk tussen spijs en wijn, workshops om uw eigen bordeauxwijn te leren maken of een mixworkshop onder leiding van een echte dj. Van juli tot eind september geeft de Wijnschool zomercursussen van twee uur.
Dat Amsterdam Airport Schiphol één van de grootste luchthavens is in Europa wist je misschien al. En dat het slechts op 56 min met de trein van Antwerpen ligt misschien ook. Maar wist je dat er dagelijks 1.108 vluchten vertrekken vanuit Schiphol en dat het de oudste luchthaven is op één en dezelfde plaats met een eerste vlucht op 19 september 1916?
Wist je dat Schiphol een luchthaven is met een geschiedenis? De luchthaven bevindt zich nog altijd op dezelfde plaats als bij de opstart en de eerste vlucht dateert al van 19 september 1916. KLM is de oudste luchtvaartmaatschappij en werd gesticht in mei 1920. De luchthaven zelf ligt daarenboven 4,5m onder zeeniveau!
Veelzeggende cijfers: 103 luchtvaartmaatschappijen, ruim 1100 vluchten per dag naar 313 bestemmingen, 49,8 miljoen passagiers per jaar goed voor 1 miljard passagiers sinds 1916, 55 miljoen bagagestuks per jaar en een vrachtomzet van 1,5 miljoen ton, waarvan 40% richting Azië.
Wist je dat Schiphol veel belang hecht aan het leveren van hoogstaande kwaliteit? Het zijn de reizigers zelf die Amsterdam Airport Schiphol hoog aanschrijven want zij verkozen de luchthaven tot de beste van Europa en de vierde beste van de wereld.
Wist je dat wachten op een vliegtuig op Schiphol WEL leuk is? Er zijn maar liefst 111 shops en tientallen bars en restaurants, zowel voor snelle maaltijden als voor gastronomische hoogstandjes. Je kan ook de rust en stilte opzoeken in het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol waar je 16 originele schilderijen van de Hollandse meesters van de Gouden Eeuw kunt bewonderen.
Wist je dat je op Schiphol kan trouwen? 7 dagen op 7, 24u op 24u! En dan kan je uiteraard direct op huwelijksreis vertrekken. Reeds 350 paren hebben er hun ja-woord gegeven. En als het jong gehuwde paar weer thuiskomt, kan je een spandoek op maat maken op een van de spandoekautomaten. Deze nieuwe service is eind vorig jaar gelanceerd en reeds 5.000 mensen hebben een leuk of origineel welkom uitgeprint. En ook de groteAmerikaanse luchthavens hebben al hun interesse getoond in deze gadget.
Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. Amsterdam Airport Schiphol heeft als ambitie om Europes preferred airport te zijn en blijven. www.schiphol.be
In het kader van Brusselicious en het CarolusV festival
Op dinsdag 3 en donderdag 5 juli 2012 is het weer tijd voor de Ommegang! Voor deze gelegenheid, en voor de allereerste keer, biedt Brusselicious een combiticket aan voor een historisch menu in de prachtige ondergrondse gewelven van de Coudenberg èn voor de feestelijke Ommegang zelf
Oorspronkelijk betekent het woord Ommegang rond de kerk gaan. Dit feest is de oudste historische evocatie van Brussel en gaat terug tot de vijftiende eeuw. Het was toen vooral een processie als dank aan Onze-Lieve-Vrouw-ten-Zavel. Sinds 1549 herdenkt de Ommegang de Blijde Intrede van Keizer Karel. Vandaag is het een optocht van niet minder dan 1.400 figuranten, 38 folkloristische en historische genootschappen, 40 paarden, een rondtrekkend poppentheater en 9 reuzen (de aartsengel Michael, Sint-Goedele, het ros Beiaard, ).
Op 3 en 5 juli kan u bovendien genieten van een passend historisch menu samengesteld door het Centre de la Gastronomie Historique. Het wordt u van 18 tot 20 uur aangeboden in de archeologische site van de Coudenberg, het voormalig Paleis van Keizer Karel. Na deze maaltijd, in die tijd collation genoemd, en een bezoek aan de ondergrondse gewelven, wordt u uitgenodigd om de start van de feestelijkheden bij te wonen.
Het rijtuig van Keizer Karel en zijn gevolg vertrekt om 20 uur naar de Zavel. De volledige stoet gaat dan verder naar de Grote Markt waar de feesten verder gaan.
Combiticket: culinaire belevenis + Ommegang
Dinsdag 3 juli 2012 & donderdag 5 juli 2012, het evenement gaat van start om 18 uur en de fijnproeverswandeling eindigt om 20 uur. Het historische menu wordt speciaal voor u samengesteld door Le Centre de la Gastronomie Historique. Daarna heeft u de tijd om de stoet te volgen naar de Grote Markt, waar het feest van de Ommegang losbarst om 21 uur.
Prijs? 85 per persoon (BTW inbegrepen) + reservatiekosten: 2,50 per persoon. In deze prijs is inbegrepen: aperitief, historisch diner, alle dranken en toegangsticket tot de Ommegang op de Grote Markt.
Michelin presenteert de prestaties van haar banden en geeft uitleg over de nieuwe Europese wetgeving voor banden
Nu de Europese wetgeving rond bandenlabels toestaat dat fabrikanten de beoordeling van hun producten bekendmaken, laat Michelin opnieuw zien hoe belangrijk het is om voor elk bandengamma het beste evenwicht in prestaties te leveren.
Michelin verwelkomt de invoering van het nieuwe Europese bandenlabel, dat bedoeld is om consumenten objectieve informatie te verstrekken over drie belangrijke prestaties van de band: grip op nat wegdek, brandstofefficiëntie en extern afrolgeluid.
Bij de Michelin zomerbanden, hebben alle bandengammas die sinds 2010 op de markt zijn gebracht een A voor grip op nat wegdek. De MICHELIN Energy Saver +, die vanaf de zomer van 2012 te koop is, valt in klasse A wat betreft grip op nat wegdek. De MICHELIN Primacy 3 behaalt de maximale notering, dus A, voor grip op nat wegdek. De MICHELIN Pilot Super Sport en de MICHELIN Pilot Sport 3 zijn eveneens ingedeeld in klasse A vanwege hun grip op nat wegdek.
De betrokkenheid van Michelin bij brandstofbesparing, wordt bevestigd doordat alle nieuwe belangrijke bandengammas klasse C of beter behalen. De MICHELIN ENERGY Saver + bevindt zich, afhankelijk van de afmeting, in klasse B of C qua brandstofefficiëntie. De MICHELIN Primacy 3 is genoteerd in klasse C.
De meeste sportieve bandengammas zitten qua rolweerstand in E, aangezien ze een zeer specifiek prestatie-evenwicht bieden. Namelijk een combinatie van zeer goede grip, zelfs onder extreme gebruiksomstandigheden, met een lange levensduur in kilometers.
Voor het extern afrolgeluid van de zomerbanden geldt dat alle bandengammas voldoen aan de toekomstige normen voor geluid buiten de auto (maximaal 2 golfjes) die per 1 november 2016 van kracht worden.
De MICHELIN winterbanden
Bij de laatste generatie Alpin winterbanden bevinden alle bandengammas zich in klasse C voor prestaties op nat wegdek en in klasse E voor rolweerstand. Deze winterbanden zijn zo ontworpen dat ze zich kunnen aanpassen aan allerlei omstandigheden van het wegdek (ijs, sneeuw, natte sneeuw) en aan de uiteenlopende temperaturen in de winter. Ze beantwoorden aan de belangrijkste verwachtingen van consumenten doordat ze onder alle omstandigheden optimale grip bieden en de lange levensduur hebben die kenmerkend is voor een Michelin band.
De MICCHELIN bestelwagenbanden
Ook het nieuwe MICHELIN Agilis + gamma, dat in de zomer van 2012 op de markt komt, toont een uitstekend evenwicht in prestaties met een B voor grip op nat wegdek, een C voor de brandstofefficiëntie, en twee golfjes voor extern afrolgeluid. Verder presteert dit gamma uitstekend in termen van robuustheid en levensduur in kilometers.
Het beste evenwicht in prestaties gaat verder dan alleen de score op de labels. De strategie van Michelin is gericht op het ontwikkelen en produceren van banden die veiligheid onder alle omstandigheden (zowel op natte als op droge wegen, en zowel op rechte stukken als in bochten) combineren met minder brandstofverbruik en een langere levensduur in kilometers. De levensduur van de band is een reële verwachting van consumenten (aangezien banden veel impact hebben op hun budget), maar wordt niet meegenomen in de nieuwe regelgeving. Er is een groot verschil in levensduur tussen de banden die op de markt zijn: de ene band kan twee keer zo lang meegaan dan de andere, wat neerkomt op meer dan een jaar rijden.
Naast de Franse Antillen kondigt MSC Cruises met evenveel trots de Rode Zee aan als nieuwe bestemming voor het winterseizoen 2012-2013. Genieten van de wondermooie fauna en flora en terwijl de rijke culturele geschiedenis van de regio ontdekken. Van 10 november 2012 tot 6 april 2013 staan er voor MSC Armonia 21 cruises van 8 dagen/ 7 nachten op het programma. Vertrek elke vrijdag vanuit Sharm El Sheikh, Egypte.
MSC Armonia vertrekt van Sharm El Sheikh, een badplaats tussen de Sinaïberg en de Rode Zee. Een bezoek aan de marktplaats in het oude kwartier is een aanrader om kennis te maken met de rijke geschiedenis van deze stad. Daarna gooit het schip anker uit voor Safaga (Egypte). De ideale haven om naar Luxor te gaan, door de eeuwen heen beter bekend als Thebe en de oude hoofdstad van Egypte. Met een indrukwekkende architectuur en haar rijke verleden nog steeds zichtbaar, is Safaga ook de plaats om de Nijl over te steken en de graven van de beroemde faraos in de Vallei der Koningen te verkennen.
Volgende stop is Eilat in Israël. Het hele jaar door zon en gezegend met koraalriffen, is Eilat een heerlijke bestemming om te zwemmen, snorkelen, duiken, kitesurfen en te zonnen. Grenzend aan Eilat ligt Aqaba. Dit levendige kustplaatsje is de enige haven van Jordanië. Reis door de Wadi Rum woestijn, wereldberoemd door de film Lawrence of Arabia, en ontdek er de unieke, in roze zandsteen uitgehouwen stad Petra. Het charmante Aqaba heefteen sfeervol strandleven met tal van duik- en watersportcentra, maar ook vele archeologische sites.
Om te eindigen meert MSC Armonia aan in de haven van Sokhna, dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het indrukwekkende Gizeh Plateau. Deze archeologische vindplaats wordt onder meer gesierd door de Sphinx en de Grote Piramide, een van de 7 wereldwonderen.
MSC Armonia heeft 777 kajuiten en kan 2.199 passagiers verwelkomen. Daarnaast zijn er 4 restaurants, 10 bars, een discotheek, Spa, gymzaal, 2 zwembaden, winkelruimte en nog veel meer. Kinderen kunnen zich uitleven in de kinderclub en zelfs een partijtje minigolf spelen aan boord. Deze cruise is al te boeken vanaf 799, inclusief vluchten en transfers vanuit Brussel. Kinderen jonger dan 18 jaar cruisen gratis mee. Zij dienen enkel de vluchten, transfers en havengelden te betalen.
Deze zomer bruisen de Brusselse parken van de liefde, de zuurstof en de Brusselicious piQniQ! Brusselicious, het jaar van de fijnproever 2012, viert al enkele maanden de gastronomie in al zijn vormen. Deze zomer nodigt VISITBRUSSELS u elke zondag uit in enkele van onze mooiste groene plekjes voor een familiale piQniQ in het teken van de gezelligheid en de gezonde voeding.
De piQniQs van Brusselicious maken het mogelijk een lekkere piQniQ te delen, te flaneren in de zon of te genieten in een ligstoel terwijl u luistert naar een strijkkwartet of een jazz-zangeres, te proeven van heerlijke streekproducten, u met mate te buiten te gaan aan één van onze lekkere Brusselse biertjes of een koel glaasje wijn, om te leren brood bakken of deel te nemen aan een dans, om de fauna en de flora in de omgeving te ontdekken.
Ter plaatse kan de piQniQer terecht voor een lunch bag voor twee personen met ter plaatse gebakken brood, verse producten en gezonde drankjes. Ambachtslieden, producenten en bewerkers uit alle uithoeken van België komen hun producten afkomstig uit de biologische landbouw voorstellen.
Op elke piQniQ zal een groep Brusselse verenigingen, onder leiding van het RABAD (netwerk van Brusselse actoren voor een duurzame voeding), hun werk rond duurzame voeding komen voorstellen. Daarnaast komen ook andere themas zoals het milieu, mobiliteit en stedenbouw aan bod.
De Lunch bag piqniq is te koop voor 12 /2 personen op de dag zelf in het park of 10 in voorverkoop op de site www.brusselicious.be
Deze bevat 2 broodjes, 2 porties boter, 2 plakjes jonge kaas, 2 plakjes salami, 2 potjes yoghurt, 2 stuks seizoensfruit, 1 salade van de dag, 2 wijntickets en 1 flesje water bru 50 cl
Tijdens de broodworkshops geeft een artisanale bakker de deelnemers aan de piQ niQ een inleiding in het maken van brood met de oven en de broodbakmachine. Verder is er verkoop van fruit- en groentemanden, verkoop van versgeperst vruchten- en groentesap, demonstratie / bereiding door een Brusselse chef.
Naast de gezellige muzikale omkadering, zijn er natuurwandelingen met gids, al naargelang de locatie koetstochten, reuzenspelen in hout en initiaties vliegeren. Het «Bal moderne» op 8 zondagen met massachoreografieën, waarbij het voorgestelde programma kan variëren van park tot park.
Agenda: 1 juli Koningspark Brussel, 8 juli Elisabethpark Koekelberg met Bal Moderne , 15 juli Abdij ter Kameren Elsene & Bal Moderne, 22 juli Georges Henri-park Sint-Lambrechts-Woluwe & Bal Moderne, 29 juli Josaphat-park Schaarbeek, 5 augustus Ter Kamerenbos Brussel, 12 en 19 augustus Parc du Wolvendael Ukkel, 26 augustus en 2 september Rouge Cloître Oudergem, 9 september Parc dOsseghem Brussel en een absolute verrassing op 16 september.